|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.30
No tak
ale mam deezee w mieście sąsiednim wiec można pojechać zmierzyć od razu itp.
|
#1382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1383 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję, sprawdzę jeszcze Stendersa w takim razie
|
#1384 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też polecam prześcieradło z IKEI, mimo wielokrotnego prania, w ogóle nie wyblakło (czerwone).
Pytanie o olej kokosowy czy nierafinowany extra virgin jest zawsze zapachowy? Czy niezapachowy = rafinowany? A jak się smaży na zapachowym, to te potrawy nabierają smaku kokosa? Mam w domu nierafinowany, ale jeszcze nic nie smażyłam, a kupiłabym mamie, tylko właśnie zeby potrawy kokosem nie przechodziły, bo słabo mi kokos np. do leczo pasuje
|
|
|
|
#1385 |
|
Rozeznanie
|
Pytanie o tabletki antykoncepcyjne.
Dzisiaj dostałam miesiączkę więc tak jak ginekolog mi powiedziała, zaczynam brać tabletki. I tutaj pojawia się moje pytanie, ile mniej więcej dni od zaczęcia przyjmowania tabletek można "swobodnie" współżyć z partnerem bez innych zabezpieczeń typu. prezerwatywa ? |
|
|
|
#1386 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sprawdze Home and you, Ikea oglądałam na stronie, ale zależy mi na większych rozmiarach.
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
|
#1388 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1389 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1390 |
|
Wtajemniczenie
|
Jakiej jakości są te buty z deezee?
wysłane z telefonu |
|
|
|
#1391 |
|
Rozeznanie
|
Wyjazd za granicę.
Moja mama z bratem jest od kilku lat w Anglii. Mi został jeszcze rok szkoły do skończenia i później chciałam wyjechać tam do pracy bądź dalej się tam uczyć. Mój chłopak coraz bardziej rozważa wyjazd za granicę już po tych wakacjach. To by oznaczało, że jeśli wyjadę razem z nim to "zawalę" jeden rok szkolny, akurat klasę maturalną. Mama od zawsze chciała żebym do niej przyjechała, brat wyjechał i sobie poradził w szkole to czemu ja bym miała sobie nie radzić? W Polsce mieszkam z dziadkami, z którymi kolorowo nie jest i też chciałabym się właśnie uwolnić od tego wszystkiego. Jedyną rzeczą, która mnie tutaj trzyma to właśnie ukończenie szkoły, bo reszta rodziny mówi, że mam zostać tu jeszcze ten rok i skończyć szkołę, ale skoro mam możliwość wyjechania już teraz i uczenia się bądź pracowania za granicą to chyba lepiej jest wykorzystać to i wyjechać po prostu ? Jakie jest Wasze zdanie ? |
|
|
|
#1392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1393 |
|
Konto usunięte
|
Pewnie glupie pytanie, ale zapytam: co jecie na co dzien? Trudno o mnie powiedziec, ze jestem niejadkiem, ale jem bardzo wybrednie. Czesto nie mam na nic ochoty i chodze glodna lub jem np. chrupki kukurydziane lub suchary. Moze podpowiecie mi cos, czego dawno nie jadlam lub czego nie znam.
|
|
|
|
#1394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1395 |
|
Zakorzenienie
|
Buty sportowe z 4f
Ma może któraś buty z tej firmy? Są jakieś godne polecenia? :P Szukam jakiś nowych na zumbe. Do tej pory miałam z Nike, ale niestety wczoraj się rozwalily Nie stać mnie w tej chwili żeby wydać kolejne 300 zł, a widzę, że w 4F maja tańsze Może polecacie mi jakiś konkretny model?
|
|
|
|
#1396 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1397 |
|
Zakorzenienie
|
omlet, jajecznica, frytki, pierogi czasem kupię, ziemniaki/kluski na parze plus szparagi, plus kurczak, masa różnych wariacji na temat makaron z warzywami i kurczakiem/mielonym, zupa meksykańska,rosół, pomidorowa, naleśniki na milion sposobów, placuszki ryżowe, ryż z kurczakiem curry i kukurydzą, lasagne, zapiekanki i na słodko i z mięsem, potrawka z kurczaka z ryżem, ryż na słodko, no długo by wymieniać
|
#1398 |
|
Zakorzenienie
|
Mam doklaadnie to sama :/ non stop nie wiem co zjesc. Wybredna jestem strasznie i ciagle mam problem co mam zjesc.
Wysłane z mojego GT-I8190 |
|
|
|
#1399 |
|
❤ bee happy ❤
|
Ja teraz często korzystam w nowalijek (wiadomo, że to jeszcze nie sezon na niektóre, ale kupuję) i czasem wystarczy ugotować młode ziemniaki, zrobić sałatę ze śmietaną i jajko sadzone i już mam obiad.
Często też robię sałatki (ostatnio nawet taka z młodych ziemniaków, rzodkiewki, szczypiorku i ogórka kiszonego ze śmietaną i majonezem) czy różne makaronowe np. z fetą, z tuńczykiem, albo z mixu sałat z różnymi dodatkami. Z owoców to przegryzam jabłka, gruszki czy truskawki, które zaczynają się pojawiać na straganach.
|
|
#1400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I czy mozesz rozwinac zapiekanki na slodko? |
|
|
|
|
#1401 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jem różne rzeczy, np.:
śniadania: owsianki/jaglanki z owocami; jajka na twardo; kanapki z pomidorem/ogórkiem; jajecznica na papryce/kiełkach/brokule; ciemny chleb z twarogiem i dżemem + kakao; placuszki owsiane; budyń jaglany. II śniadania: koktajle - szybkie, proste, możliwość kombinowania ze składnikami, np.: banan, mango, ananas, awokado, jarmuż, szpinak, daktyle, jabłka, marchewka, gruszki, do tego jakieś pestki dyni, otręby no i jogurt/kefir; płatki jaglane z dodatkami, krem jaglany z dodatkami. Poza tym: pudding chia; kanapki z serem, szynką, warzywami; kanapki z pastą jajeczną, z pastą z makreli/sardynek; jogurt + owoce; sałatki na bazie mixu sałat, albo np. makaronowe/ryżowe, np. makaron, tuńczyk, kukurydza, groszek. obiady: leczo, racuchy, zupy-krem, najlepiej z mięsną wkładką, makaron z truskawkami i serem białym; zapiekanki makaronowe np. mięso mielone z indyka, brokuły, pomidory; naleśniki na słodko lub na ostro; pierogi; roladki z indyka nadziewane pieczarkami; kotlet + ziemniaki + surówka; ryba z dodatkami; filet z kurczaka + ryż, warzywa; ryż z jabłkami zapiekany; burgery domowe; domowa pizza; pulpety z indyka w sosie pomidorowym + pieczarki, makaron lub pulpety z ziemniakami i surówką; gulasz wołowy z kaszą i pieczarkami; udka z kurczaka duszone z warzywami; placki ziemniaczane; placki z cukinii; risotto; kaszotto. Kolacja: - kanapki z dodatkami - tosty - sałatki - serek wiejski z warzywami - jajka na twardo - jajka na miękko - jajecznica - frittata - mozzarella z pomidorami, bazylią, oliwą/octem balsamicznym |
|
|
|
#1402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapiekanki na słodko to ułożony warstwowo ryż, owoce z cukrem/miodem/śmietaną/jogurtem naturalnym/serkiem homo/cynamonem, ryż, dodatki, ryż i na górę śmietana/jogurt/serekhomo
|
|
#1403 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
znasz na tyle angielski, żeby skończyć tam szkołę i zdać maturę? ile lat miał twój brat jak wyjechał? bo jeśli był młodszy to oczywiste, że dobrze sobie ze wszystkim poradził, dzieci łatwiej łapią język. zdasz tę maturę w przyszłym roku siłą rozpędu [pomyśl, w połowie maja będzie już po wszystkim, będziesz mogła jechać w świat], bo potem możesz mieć z tym problem i jak zaczniesz pracować to najzwyczajniej w świecie nie będzie ci się chciało wracać do tych szkolnych realiów. wiadomo, można pracować i nawet nieźle zarabiać bez matury i studiów, ale nigdy nie wiesz, kiedy może ci się to wszystko przydać, więc nie warto palić mostów, olewając szkołę na ostatniej prostej. więc moim zdaniem warto skończyć szkołę i dopiero wyjechać, zobaczysz, szybko zleci Cytat:
|
||
|
|
|
#1404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na wakacje nie chcesz wyjechać? podszkolić język, popracować i pobyć z rodziną, zobaczyłabyś jak Ci się tam żyje |
|
|
|
|
#1406 | |
|
Zakorzenienie
|
Ponawiam
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1407 |
|
Zakorzenienie
|
Rafinowany jest bardziej pachnacy.
Ale oba będą dawały aromat potrawie. |
|
|
|
#1408 |
|
Zakorzenienie
|
A jest coś takiego, jak nierafinowany, bezzapachowy?
![]() Ogólnie lepszy jest nierafinowany, tak? |
|
|
|
#1409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapachu nie możesz sie calkiem pozbyć. Bo to jednak produkt naturalnie pachnacy. |
|
|
|
|
#1410 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za odpowiedzi
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:22.

ale mam deezee w mieście sąsiednim wiec można pojechać zmierzyć od razu itp.
tp

Wiesz, chodzi o to, żeby nikt nie pomyślał, że dałam pół CV 

Nie stać mnie w tej chwili żeby wydać kolejne 300 zł, a widzę, że w 4F maja tańsze

Staram się blogować kuliarnie