![]() |
#2281 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)
Cytat:
---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Cytat:
![]() Mi się właśnie pierze więc jutro wyschnie to wyprasuję i mogę Ci dać znać jak wygląda po praniu .
![]() |
#2282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też tęsknię za tym ... Mój Tż już planuje, gdzie polecimy we trójkę, ale ja raczej nie zdecyduję się na 10cio godzinny lot z maluchem ... Na początku myślę, że max. do 3 godz w samolocie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2283 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I tak jak dzidzia będzie maleńka to będzie spał przy nas w kołysce- też mam zamiar pościel do niej zamówić... Nadal czekam na wycenę ale chyba się nie doczekam więc już się rozglądam za czymś. Dla takiego ,,ciupeńkiego,, pewnie bardziej sprawdzi się rożek i śpiworek... a potem pościel... Myślę że wszystko wyjdzie w praniu.... W ciągu dnia mały będzie usypiał u siebie w pokoiku w łóżeczku więc po kilku tygodniach będzie już myślę że w pościeli spał.
![]() |
#2284 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Poza tym akurat te, które w naszej Ikei były nie miały tej barierki zabezpieczającej przed wypadnięciem i z tego co Pani w sklepie powiedziała, nie można jej zamontować, a bez bałabym się Żuka kłaść. Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2285 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki
![]() Witam się w 3 trymestrze ![]() Jeszcze miesiąc pracy, pójdę na chorobowe i zacznę prac ciuszki. W poniedziałek mamy z mężem jechać po farby bo będziemy robić malowanie i trochę podremontujemy nasza pieterko. Dziewczyny jak czujecie ruchy dziecka? Czujecie cały czas cały dzień? mnie tak troszkę z rana pokopie, potem kopie kolo 11 a potem jestem tak zabiegana ze nawet nie czuje ruchów i dopiero jak się położę to czuje po jajnikach i pęcherzu. Ale nie jest to takie wiercenie, wypychanie tego brzucha. Z Miskiem było całkiem inaczej. Teraz się trochę martwię.
![]() |
#2286 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
No nic, na nfz zawsze lekarz mierzy malca nantyle ile mu sprzet pozwala, ale sprzet nie jest za dobry, dlatego sugerowal zeby pojsc gdzies na dokladne usg. Cytat:
![]()
![]() |
#2287 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba, że dziecko nie będzie umialo spać w lóżku.... Bo Maja np umiała i nigdy z niego nie spadła... Mogła wisieć dosłownie jedną stroną ,,nad przepaścią,, a nie spadła... Prebudzała sie i gramoliła na lóżko... A jej kuzyneczka miała tendencje do spadania z lóżka minimum 5 razy w nocy ![]()
![]() |
#2288 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj Tż upatrzył sobie łóżeczko Stokke i próbuję mu właśnie przetłumaczyć, że raczej to sensu nie ma... Ile tak mniej więcej dzieci śpią w tych łóżeczkach o standardowych rozmiarach??? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2289 |
Zakorzenienie
|
zależy od ,,rozmiarów,, dziecka... Moja mala raczej drobnej budowy, spala do 3rż...
#2290 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co myślisz o tych turystycznych łóżeczkach??? My będziemy musieli zakupić takie, bo jak do teściów jechać będziemy to potrzebne nam będzie... Zresztą w moje rodzinne strony też zamierzamy jechać... Czy dla noworodka takie łóżeczko jest "dobre"??? Dzieciątko znajomych śpi od początku w takim do teraz, a ma już 8 mies. ![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
Dziekuje ![]() Pomogłaś mi ![]() A od 3 r.ż jakie Maja miała łóżko ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2291 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#2292 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie cieszą wszystkie propozycje i rady ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2293 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ale na pewno na pierwszy lot wybierzemy się gdzieś bliżej
![]() |
#2294 |
Zadomowienie
|
Witam się tradycyjnie z bolem glowy .... wysylam przytulaski wszytkim mamusiom ktore dzis zle sie czują
![]() Ja nie dostałam skierowania na prenatalne a to dlatego jak ktoras juz wspomniala ze kwalifikuja sie koniety po 35 rż lub z ryzykiem wystapieniw chorob genetycznych. Z reszta jak ktos się kwalifikuje to mawet sam moze sobie takie skierowanie wypelnic ![]() Na prośbę Jess wysylam zdjęcie rożka, był taniutki, musialam kupic bo u nas w szpitalu trzeba miec, a pozniej nie wiem czy bede używać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2295 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2296 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dokładni mi też się podobało na początku ale jak zobaczyłam ten meterac to kompletnie się rozmyśliłam i kupiliśmy takie zwykłe z barierką 90*200 cm , Zuzia się przeprowadziła do niego jak miała 2 latka, na początku zakładałam koc na podłogę gdyby spadła ale zdarzyło się jej może ze 3 razy i nawet się nie obudziła
![]() |
#2297 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z nami też właśnie leciały już kilka razy takie niemowlaczki, ale ja nie wiem...Jakoś póki co przeraża mnie opcja takiego długiego lotu z maleństwem... I właśnie gdzieś bliżej na początku wolałabym ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2298 |
Rozeznanie
|
Witam sie poznym rankiem
![]() Aliczka-ja tez tak mam,nie czuje go caly dzien bo pewnie spi maluszek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2299 | |
Zadomowienie
|
Majka, fajna ta pościel
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2300 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Młoda rusza się jak coś zjem i wieczorem jak się uwalę na narożniku ![]() W czasie dnia coś się tam pokręci, ale nie za bardzo - jak się ruszam, to ona się nie rusza... chyba lubi bujanie ![]() Cytat:
![]() Gina mam też pakietowego dr. Ślusarski, ale średnio jestem zadowolona, w poprzedniej ciąży miałam LuxMed i tam świetną gin. W poprzedniej ciąży byłam na wizycie we Wrocławskim Eye Laser Center - mają też umowę z NFZ i mieli niezłe terminy - zadzwoń i podpytaj na kiedy mogliby Cię przyjąć. Fajne jest to, że jeśli lekarz stwierdzi, że jest wskaznie do laserowania to oni mają też na to kontrakt ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2301 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do łóżeczka turystycznego to nie mam jakiegoś zdania , które mogę potwierdzić doświadczeniem bo takiego nie miałam... Myślę natomiast że jak sama nazwa wskazuje nie jest to lóżeczko do codziennego stosowania... Choć kuzynka Mai spala w nim długo na co dzień, nie ma skrzywień kręgosłupa ani nic... Ale miałam wrażenie że mało tam wygodnie, materac wcale twardy nie jest, dziecko się tam w kulkę zwijało... Po za tym jest wyższe niż standardowe łóżeczko... Tzn wysokość może zbliżona ale materacyk jest bardzo nisko prawie przy podłodze więc ciężko tak co chwilę schylać się żeby wyciągać malucha. My u teściów mieliśmy dodatkowe łóżeczko u nich w sypialni, kupiliśmy takie zwykłe tanie drewniane w tym stylu: http://allegro.pl/lozeczko-lozko-2-k...161154400.html i zwykły niedrogi piankowy materac, jak Maja do nich jechała spała w tym łóżeczku.
Edytowane przez majka242007 Czas edycji: 2015-05-27 o 09:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2302 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moi teściowie mają właśnie kołyskę... Tylko mój Tż pow.już, że Mały w niej spać nie będzie, bo za bardzo zabudowana jest ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2303 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śpią, aż nie wyrosną ![]() Gdyby nie Mała, to Janek spokojnie by jeszcze w swoim spał ![]() Cytat:
Jeśli chodzi o używanie na co dzień, to w sumie można, ale radzę dokupić normalny materac, bo te standardowe są łączone, a to na dłuższą metę jest średnio wygodne. No i np. moje strasznie szeleści ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2304 |
Zakorzenienie
|
no zabudowana tak samo jak łóżeczko, możecie dokupić ochraniacz nie na calość a na połowę kołyski... Zależy jaką dużą mają... My kupiliśmy dosyć spory rozmiar i dzidzia będzie tam miała miejsce... I tak dlugo się jej nie będzie używało... Planuję jakieś 6/7miesięcy, potem łóżeczko. Jak będzie siadał sam to zawalu chyba bym dostała że wypadnie
#2305 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
fajnie jak robią laserowanie na kontrakt szkoda że u nas tak nie ma, jak będę na wizycie to dopytam może się coś zmieniło
![]() |
#2306 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stokke sleepi... Dla mnie bez sensu, bo wolałabym zmienić dziecku po czasie łóżeczko... Te Sleepi będzie zajmowało póżniej sporo miejsca w pokoju, a jakoś nie wierzę w to, że Mały do 8 r.ż spałby w nim... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2307 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny bo lot lotem a nie boicie sie tych wysokich temperatur?tez myslalam o jakiejs wycieczce ale chyba poczekam do nastepnych wakacji i wybiore sie gdzies blizej np nad balaton..bylyscie moze?slyszalam rozne opinie i niekoniecznie dobre:/
|
![]() ![]() |
![]() |
#2308 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ta kołyska od teściów miała być właśnie u nas w sypialni, a łóżeczko w pokoiku...Tż jej nie chce więc muszę coś innego wymyśleć... Też chciałabym zrobić tak kak Ty kiedyś pisałaś ![]() W nocy Małego chcę mieć w sypialni, a w ciągu dnia żeby u siebie spał ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Junior tez miał zwykle łóżeczko 60x120 i spał w nim do około 2 roku. Potem przeszliśmy na zwykle ikeowskie z barierka zabezpieczająca ![]()
![]() |
#2310 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:13.