Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-27, 11:37   #1081
agu23gda
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI

Ja jutro pojadę szalec do Akpolu. Jest fajna gazetka tym razem i planuję kupić kilka rzeczy.
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 11:37   #1082
elcia88
Wtajemniczenie

images.jpg
elcia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 11:38   #1083
elcia88
Wtajemniczenie

nie chce sie załadować
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg images.jpg (4,4 KB, 94 załadowań)
Stary 2015-05-27, 11:39   #1084
elcia88
Wtajemniczenie

poszło
Stary 2015-05-27, 11:46   #1085
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elcia88 Pokaż wiadomość
poszło
Teraz widzę A to w SH upolowane?
Jak ja się nie mogę doczekać połowy czerwca kiedy będę już na zwolnieniu i będę chodzić do ciucha
Stary 2015-05-27, 11:48   #1086
elcia88
Wtajemniczenie

tak i kilka takich zwykłych ciuszków bez wzoru i skarpeteczki za 1 zł
Stary 2015-05-27, 11:49   #1087
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny.

Dzięki za wczorajsze wsparcie. TŻ powiedział, że mam zadzwonić i mogę powiedzieć wprost, że on się nie zgadza, a jak nie to on zadzwoni. Ale po waszych słowach stwierdziłam, że jestem juz dorosłą kobietą, za chwilę zostanę mamą a boję się głupiego telefonu. Wzięłam, zadzwoniłam i powiedziałam, żeby sie nie gniewali, ale nie podejmę się opieki nad chłopcami, bo nie czuję się na siłach a poza tym razem ustaliliśmy z TŻ, że nie chcemy ryzykować, bo bym sobie nie wybaczyła. Siostra o dziwo się nie pogniewała (może sama też trochę to przemyślała, albo dotarło do niej, że to nie żarty a ona akurat wie co to znaczy stracić dziecko) ale oczywiście wysłuchałam cierpliwie, że są w ciemnej dupie, itd itp , odpowiedziałam tylko, ze jest mi przykro, że nie mogę pomóc, bo w innej sytuacji pewnie bym się nawet nie wahała. I po sprawie. To co sobie pomyśli o mnie, albo to co później mówiła o mnie ze swoim męzem mnie nie interesuje. TŻ mnie uświadomił, że czas się zacząć martwić o swoje dupsko, a nie tylko o wszystkich wkoło i to swoim kosztem.
Brawo za słuszną decyzję i za odwagę! Oby tak dalej!!
A teraz leż i odpoczywaj!

Właśnie mama mi powiedziała, a brat też coś zaczął deliktanie wspominać, że myśli, żeby otworzyć własny biznes i po powrocie z macierzyńskiego by mnie zatrudnił. Pracowaliśmy już razem przy różnych projektach więc wiem, że byśmy się dogadali. Oby się to spełniło
Stary 2015-05-27, 11:52   #1088
elcia88
Wtajemniczenie

tamte zdjecie akurat z neta ale takie własnie znalazłam w sh za 5 zł
Stary 2015-05-27, 11:59   #1089
petel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malaja86 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.
W końcu nadrobiłam.
Piszecie o wizytach u okulisty. Ja byłam i mam napisane"przeciwwskazanie do dużego wysiłku". Czy któraś z Was tak ma? Co z tym zaświadczeniem dalej. mi gin kazał na razie je zatrzymać. Potem umawia się termin cc czy jak sie pojawiają bóle to wtedy trEba jechać do szpitala i dać zaświadczenie. ?

My ńie mamy wózkA a ni łôżeczka. Ubranek jak u palców na ręce, ale liczę że żaczniemy malowanie dzisiaj.
Tylko po farby pojechać i koło południa zaczniemy.

.
Ponoć do niektórych szpitali jedzie się, kiedy zaczynają Ci się bóle, w innych możesz umówić się wcześniej na termin (ale wtedy trzeba się liczyć z tym, że możesz tam dłużej poczekać, jak im wpadną na cc nagłe przypadki). Sorry za mało precyzyjną odpowiedź, ale tyle wiem

A jeśli masz lekarza, który pracuje w danym szpitalu, to pewnie umówi się z Tobą na termin jego dyżuru.
petel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 12:02   #1090
grita
Rozeznanie

Cytat:
tak i kilka takich zwykłych ciuszków bez wzoru i skarpeteczki za 1 zł
Super są

Agu, fajnie że się zebrałaś w sobie i sama stawiłaś czoła sytuacji! Aż zobaczyłam co to za sklep Akpol bo go zupełnie nie znam, ale widzę, że to raczej północ Polski, u nas go nie ma Co kupujecie jutro?
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 12:02   #1091
201701300931
Konto usunięte

petel a Ty gdzie zamierzasz rodzić?
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 12:04   #1092
Mten
Rozeznanie

Cytat:
nie chce sie załadować
Super ciuszki
Stary 2015-05-27, 12:07   #1093
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
nie chce sie załadować
Piękne <3
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 12:09   #1094
agu23gda
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Super są

Agu, fajnie że się zebrałaś w sobie i sama stawiłaś czoła sytuacji! Aż zobaczyłam co to za sklep Akpol bo go zupełnie nie znam, ale widzę, że to raczej północ Polski, u nas go nie ma Co kupujecie jutro?
Aaaa musze kupić rożek, a że akurat jest w promocji to wezme, ręczniczki z kapturkiem, osłonkę na materac, kilka duperelków takich jak szczotka do wloskow, termometr do wanienki, aspirator do noska, nozyczki do pazurkow, inhalatory przejrze, bo często są tam tez w promocji. Głównie takie gadzety ubranka sa tam drogie dość wiec sobie odpuszcze. No i musze kupic podklady poporodowe i inne pierdoły potrzebne do szpitala.
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 12:11   #1095
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Ja mam tak samo - rośnie mi brzuch ale nie rozklejam się nad bucikami. Przyjdzie jeszcze, mamy czas. Wiele mam nawet po porodzie ma z tym problem, ostatecznie trzeba poznać człowieka żeby pokochać :
Ja się trochę rozczulam nie umiem określić swoich uczuć do dziecka. Na pewno troska, czułość, zainteresowanie. Jak czytam opisu porodów to wierzę, że kobietę ogarnia ogromną miłość.

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Cytat:
hej, nie mam czasu ponadrabiać wszystkiego. ale postaram sie podczytać co tam pisałyscie.
ja po wczorajszej wizycie. nic niepokojącego sie nie pojawiło wiec jest ok.
ale polatałam wczoraj za duzo i jakis brzuch miałm wieczorem twardawy, mały sie ruszał poleżałam i przeszło no i nogi mi ciut popuchły.

dziś przyszła mega paka z all z artykułami hihienicznymi, i drobnymi rzeczami dla mnie do szpitala i dla malucha. w sumie całość wyszła sporo ale przesyłka tylko 10 zł i a kazdy produkt 1-3 zł a nawet 5 zł taniej wiec sie opłacało i jeszcze gratisy dostałam
Jaki sprzedawca?

Stary 2015-05-27, 12:13   #1096
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melawen Pokaż wiadomość
teraz szukam pościeli znalazłam firmę idealnymi, jak dla mnie - Modenex. Zakochałam się w tej: http://www.modenex.pl/?page=shop&cat..._1&product=131
szczególnie, że kupiłam szary rożek w groszki
Jakie fajowe

Cytat:
Napisane przez petel Pokaż wiadomość

Wydaje mi się (i nie chcę tu wchodzić w kwestie bezpieczeństwa), że wg przepisów w taksówce dziecko nie musi być przewożone w foteliku. Ewentualnie macie więc też taką opcję. Ponoć niektóre gondole też mają możliwość przypięcia (to chyba tu któraś z Was o tym pisała?).
Nie wiedziałam tego, muszę poważnie przemyśleć tą kwestię.

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość

Mi się wydaje, że w każdym aucie trzeba w foteliku. Nie chcę namawiać do jakiegoś nietestowanego fotelika, ale np moi rodzice w ogóle się na tym nie znali i nie patrzyli na testy, fotelik mieli używany, wypadek mieli na szczęście nie poważny, choć auto skasowane, małemu nic nie było a siedział z tyłu i babka dowaliła właśnie w tył auta im. Fotelik bez testów i używany (tyle tylko, że od znajomych), a zdał test potem korzystali też z używanego, bo oczywiście po wypadku się pozbyli tamtego fotelika. Także i tak się da, zwłaszcza jak będziecie rzadko jeździć (moi rodzice 2x w tygodniu jeździli z małym). Wiadomo, że te z testami lepsze i bezpieczniejsze, ale umówmy się - auto nie jest z plastiku, a przy naprawdę poważnym wypadku żadne testy nie pomogą.
Tak naprawdę to jest loteria, ale już widzę oczami wyobraźni sytuację, że coś się stanie i tak naprawdę nie będę wiedziała czy fotelik z tymi atestami by coś zmienił, a ja pożałowałam 500 zł...

Ale znalazłam fajną ofertę w necie - Jedo Fyn Memo z fotelikiem Recaro Privia za 2250 zł i poważnie nad nią myślę X-landera już oglądałam w Smyku, a Jedo obejrzę w przyszłym tygodniu i pomyślę.

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 12:14   #1097
Mten
Rozeznanie

Ja sobie dawkuje te zakupy bo inaczej wszystko pozamawialabym w ciągu tygodnia i wydała gooore pieniędzy :-D a w maju pokupowalam trochę ubranek, wózek i fotelik... No i plus do tego kończymy urządzanie mieszkanie więc co wchodzę na konto przeżywam zgroze :-D
Stary 2015-05-27, 12:18   #1098
owieczkaa
Zakorzenienie

A jeszcze apropos zachcianek, które mi wróciły w III trymestrze to mam taką fazę na kiełbasę że szok. A nigdy kiełbasy nie lubiłam za bardzo i jadłam sporadycznie jak był jakiś grill albo ognisko.
Stary 2015-05-27, 12:20   #1099
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Tak to mam i ja Nie czuję jakiejś ogromnej fali miłości jak myślę o Młodym albo jak głaszczę brzuch. Lubię to robić, pogadać czasem do niego, ale ta prawdziwa miłość pewnie się po porodzie pojawi.
Bardziej mi chodziło właśnie o ten moment, kiedy dziecko się już pojawia na świecie, i niby nie robiliśmy wielkich wysiłków, żeby tę więź nawiązać, a ona już jest, bo dziecko reaguje na nasz i tż-ta głos, uspokaja je nasz zapach i dotyk. I to jest w tym wszystkim niesamowite

Też tak mam, że od wysiłku, po całym dniu, twardnieje mi brzuch, muszę wtedy trochę się powylegiwać i jest ok
A od jakiego sprzedawcy brałaś te wszystkie rzeczy?
Jak dziecko w brzuchu reaguje na zapach?

Stary 2015-05-27, 12:22   #1100
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Ja się trochę rozczulam nie umiem określić swoich uczuć do dziecka. Na pewno troska, czułość, zainteresowanie. Jak czytam opisu porodów to wierzę, że kobietę ogarnia ogromną miłość.
.
ja tez nie wiem co czuje, na pewno radość i uczucie takiego zadziwienia ze we mnie rośnie człowiek, fascynacja

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=17454731
Stary 2015-05-27, 12:24   #1101
grita
Rozeznanie

Cytat:
Aaaa musze kupić rożek, a że akurat jest w promocji to wezme, ręczniczki z kapturkiem, osłonkę na materac, kilka duperelków takich jak szczotka do wloskow, termometr do wanienki, aspirator do noska, nozyczki do pazurkow, inhalatory przejrze, bo często są tam tez w promocji. Głównie takie gadzety ubranka sa tam drogie dość wiec sobie odpuszcze. No i musze kupic podklady poporodowe i inne pierdoły potrzebne do szpitala.
No to rzeczywiście spore zakupy A plusem stacjonarnych sklepów jest to, że wszystko może podotykać, pooglądać z każdej strony, na allegro tego nie ma

Cytat:
A jeszcze apropos zachcianek, które mi wróciły w III trymestrze to mam taką fazę na kiełbasę że szok. A nigdy kiełbasy nie lubiłam za bardzo i jadłam sporadycznie jak był jakiś grill albo ognisko.
Hehe, a ja mam fazę na kabanosy

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Jak dziecko w brzuchu reaguje na zapach?

W brzuchu chyba jeszcze nie, chodziło mi o czas po porodzie, kiedy dziecko na początku jeszcze słabo widzi, więc swoich rodziców rozpoznaje po głosie, zapachu, itd.
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 12:39   #1102
party_girl7
Zakorzenienie

A ja wróciłam ze spaceru i zabieram się za późne drugie śniadanie

Coś mi dzisiaj słabo, dziwnie się czuje, może te owoce coś mnie wzmocnią.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1432723186450.jpg (116,5 KB, 18 załadowań)
Stary 2015-05-27, 12:42   #1103
elcia88
Wtajemniczenie

opis 23 tygodnia ze strony Nestle zdrowy start w przyszłość:
CO SIĘ TERAZ DZIEJE Z DZIECKIEM?
Nadal rozwijają się narządy smaku i węchu

Twój bezruch czy przedłużany odpoczynek (oczywiście, gdy nie ma w tym temacie specjalnych wskazań lekarskich) nie jest korzystny dla maleństwa właśnie ze względu na niedostateczną stymulację zmysłu równowagi. Z drugiej strony, Twoja nadmierna aktywność ogranicza aktywność Twojego dziecka, które porusza się, gdy Ty odpoczywasz. Tylko harmonia między okresami aktywności i odpoczynku zapewnia dziecku prawidłowy rozwój.
Dziecko często ssie swój kciuk, ćwiczy się w tym zapamiętale, dzięki czemu po urodzeniu będzie umiało bez problemu ssać pierś.
Nadal wykształcają się też jego płuca; ruchy oddechowe stają się coraz częstsze, nadal są jednak nieregularne i nie do końca skoordynowane.
Rozwijają się narządy smaku i węchu dziecka. Poprzez usta i nos stymulowane są kontaktem z wodami płodowymi, do których przenikają cząsteczki aromatyczne zjadanych przez Ciebie potraw, a także otaczających Cię zapachów. Dlatego też po urodzeniu dziecko będzie rozpoznawało Twój zapach i smak Twojego mleka, smak słodki (gdyż smak wód płodowych jest lekko słodkawy), a później nieobce mu będą potrawy, które często jadałaś pod koniec ciąży. Niebawem już jego mózg będzie wystarczająco rozwinięty, by dziecko mogło zapamiętywać swoje doświadczenia zmysłowe. Możesz do woli urozmaicać swoją dietę, tak, aby umożliwić maluchowi poznanie tej cząstki świata zewnętrznego. W ten sposób Twoje obyczaje kulinarne – na przykład kuchnia śródziemnomorska, z większą ilością czosnku i ziół – pozwolą dziecku odkryć bliską Ci kulturę kulinarną, jeszcze w życiu płodowym. Możesz wykorzystać posiłki, aby jeszcze przed urodzeniem dziecka dzielić się z nim swoimi obyczajami biesiadnymi i nawiązać z nim silną więź – więź smaku!

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
A ja wróciłam ze spaceru i zabieram się za późne drugie śniadanie

Coś mi dzisiaj słabo, dziwnie się czuje, może te owoce coś mnie wzmocnią.
apetycznie to wygląda, ja obsunełam bułe z serem
Stary 2015-05-27, 12:54   #1104
Mten
Rozeznanie

Ja dzisiaj owsianka na śniadanie, mała kawa i zbieram się powoli do endokrynologa na 15:00. A że mam go w Arkadii to pojadę wcześniej i podreptam do Smyka popatrzeć ;-)

Ale kusily mnie jezyki do kawy ale się powstrzymuje :-P
Stary 2015-05-27, 12:59   #1105
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Doorisska Pokaż wiadomość
Tak.
Ale w sumie do żadnej z grup nie pasuje ;( Wy już dalej, a dziewczyny tam bliżej. A ja taki borok nie wiem w końcu czy wrzesień czy październik.
Cytat:
Napisane przez Doorisska Pokaż wiadomość
Ja mam przeczucie na wrzesien. Jeszcze Kacperek jest dość duży. Rozmiarowo niekiedy to jakoś 23-24 tydzień.
Mam tylko nadzieje ze nie będzie bardzo duży.
A czy to ważne, kto kiedy ma rodzić? U nas sa dziewczyny sierpniowe i te z końca wrzesnia mogłyby powiedzieć, że taka różnica wielka. Ważne gdzie sie lepiej czujesz

Cytat:
Napisane przez Mten Pokaż wiadomość
Witajcie wieczorem
Ja już po wizycie, wszystko dobrze, szyjka długa,zamknięta, a moje bóle brzucha to efekt rozciągania więzadeł bo łożysko też ok.

No i mały ma już 660g i dalej jest chłopcem więc to już się nie zmieni
Tylko muszę uważać na słodycze bo przytyłam 2,5 kg przez ostatnie 3 tyg :-( no ale cóż bywa :-P
2,5 kg to jeszcze nie tragedia Ale słodycze kuszą

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
1km w 5min. tyle czasu mi zajeło przejechanie rowerem dystansu dom - mc donald....
Do tego byłam dzisiaj samochodem w mc drive, bo bylo normalnie zamknięte.

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

Co to jest wózek 4w1 o 3w1 wiem..., ale 4w1?
Wózek musty 4w1.
Mutsy ma to do siebie, że tam każdą rzecz kupujesz oddzielnie, to się tyczy także gondoli. Podstawą jest sama baza, która goła kosztuje ok 1500. Mutsy ma też wiele dodatków, drogich i ta czwarta rzecz to może być np dostawka dla starszego dziecka, moskitiera, koszyk dodatkowy na zakupy. No cokolwiek.

Ej, dzisiaj normalnie zaćma numer jeden. Rano poszłam na badania, musiałam się wracać po mocz. Po glukozie ręce całe podziurkowane, jak ćpun Później zachciało mi się soku pomarańczowego z kawałkami owoców No to kierunek lidl. Teraz tak leże i mi się nudzi i co by tu zrobić. Nagle refleksja, kurde, zapomniałam o wizażu a tu juz 13!

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 13:00   #1106
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dzisiaj owsianka na śniadanie, mała kawa i zbieram się powoli do endokrynologa na 15:00. A że mam go w Arkadii to pojadę wcześniej i podreptam do Smyka popatrzeć ;-)

Ale kusily mnie jezyki do kawy ale się powstrzymuje :-P
Arkadia to moje ulubione centrum handlowe w Warszawie
Stary 2015-05-27, 13:05   #1107
Mten
Rozeznanie

Cytat:
Też lubię ale poza weekendami :-D nie lubię tłumów, ostatnio byłam w Arkadii na chwilę w sobotę po garnitur z siostrą i prawie zemdlalam z braku tlenu >
Stary 2015-05-27, 13:17   #1108
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaja86 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.
W końcu nadrobiłam.
Piszecie o wizytach u okulisty. Ja byłam i mam napisane"przeciwwskazanie do dużego wysiłku". Czy któraś z Was tak ma? Co z tym zaświadczeniem dalej. mi gin kazał na razie je zatrzymać. Potem umawia się termin cc czy jak sie pojawiają bóle to wtedy trEba jechać do szpitala i dać zaświadczenie. ?

My ńie mamy wózkA a ni łôżeczka. Ubranek jak u palców na ręce, ale liczę że żaczniemy malowanie dzisiaj.
Tylko po farby pojechać i koło południa zaczniemy.

Ja cały czas mam bóle na wysokości dolnych żeber. Minimalnie pomagają inne leki ale mam je brać w ilości 6a nie 3 dzienńie jak na opakowaniu.

I jeszcze raz podziwiam te z Was które pracują. My mieszkamy z teściami wiec prace domowe na pół są. Teraz tydzien juz jesteśmy sami i powoli wysiadam. Roboty jest wiecej. Ale na dłuższa metę to tu zdziczeje.

W niedziele mamy komuńie u mojego chrześniaka muszę kupic jakaś spódnice. Moze w H&m znowu któraś z tych na gumce.
No chyba ze podpowiecie gdzie mozna kupic czarna spódnice ciążowa w rozmiarze s. Najlepiej w Lublińie.
Jak masz takie zaświadczenie to od razu niesiesz je do gina i musisz je też mieć przy sobie w razie porodu. Jeśli lekarz zdecyduje o cc to umówicie się bliżej terminu i nic już zgłaszać nie musisz (o ile rodzisz u swojego gina w szpitalu). Jeśli zacznie się coś wcześniej to musisz je ze sobą mieć, ale najlepiej zapytaj lekarza co robic w takiej sytuacji, bo może będzie chciał, żebyś do niego zadzwoniła i on poinformuje np szpital. Masz problem z klawiaturą

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
też pijam pokrzywy z tego co się dowiedziałam bardzo pomagają przy anemii

mamy wózek, zaklepane łóżeczko, z mebli to półkoprzewijak. Szafa się dostała za nim byłam w ciąży, bo kupowaliśmy zestaw mebli do pokoju.
Ale nie mam jeszcze pierdułek, typu opcinacz do paznokci, termometru, szczotki do włosów, kosmetyków. To sobie zostawiam na koniec

jak przed toba przeprowadzka, to się nie dziwię.
Choć wózioł i fotelik mieliśmy już przed przeprowadzką, stoją teraz w piwnicy u teścia, ale trafiła się nam okazja więc żal było nie brać.

22tc, to już bliżej niż dalej, tak właściwie wystarczy dobić do 38tc
wiem nie jest ci łatwo, ale dasz radę !!!

niestety wiązadła się rozciągają, a hormony sprawiają, że rozluźniają się mięśnie i stawy.
jesli możesz idź na basen popływać, to może pomóc na obolałe plecy

to były pierwsze zajęcia, więc głównie organizacyjne sprawy.
Dostaliśmy informację, że od 25tc należy kontrolować ruchy płodu i pokazała jak oddychać brzuszkiem (bo będziemy ćwiczyć oddychanie w czasie porodu)
Położna omówiła jakie zmiany zachodzą w organizmie w czasie ciąży, wytłumaczyła tż-etą, skąd te zmiany nastrojów. Mówiła też by tatusiowie nie bali się dotykać brzuszka i mówić, bo maluszek słyszy i potem będzie się uspakajać na dźwięk głosu taty, opowiedziała jak pracowała w szpitalu jako położna i był maluszek na oddziale, którego mama była po ciężkim porodzie więc dziecię zabrali by kobieta mogła odpocząć, a maludek marudził i marudził, aż przyszedł tata i coś do niego powiedział, dziecko otworzyło oczka w kierunku taty i się uspokoiło (tak sobie więc wykombinowałam, że nie będę uciszać mojego psa gdy szczeka, niech się dziecko już teraz oswaja)
a i mówiła by uważać na łożysko, bo ono przyklejone i jak się uderzymy w brzuszek to lepiej jechać choćby na IP skontrolować czy wszystko jest ok
na następnych zajęciach będzie o przygotowywaniu się do porodu i pakowanie torby do szpitala
A mój pies zaczął ostatnio dziwnie się zachowywać. Ogólnie ona nie lubi dzieci, nie daje się im dotykać, mija je. Zawsze leciała do mojej mamy, bo jej na wszystko pozwalała. Teraz nagle pies lgnie do mnie Cały czas by się tylko przytulała, a jak ją mama chciała zgonić z kanapy, gdy się właśnie do mnie przytuliła, to prawie ją ugryzła! A zawsze się słuchała i nigdy tak nie reagowała. Na pewno czuje moją ciążę, ale to jej zachowanie jest dziwne, poprzednim razem tak nie było. I teraz nie wiem, czy ona chce być tak blisko i reakcja jest spowodowana tym, że ktoś jąchciał wygonić, czy ona sobie pomyślała, że mama chce cos zrobic mnie i mnie broniła :conf used:
Cytat:
Hej Dziewczyny.

Dzięki za wczorajsze wsparcie. TŻ powiedział, że mam zadzwonić i mogę powiedzieć wprost, że on się nie zgadza, a jak nie to on zadzwoni. Ale po waszych słowach stwierdziłam, że jestem juz dorosłą kobietą, za chwilę zostanę mamą a boję się głupiego telefonu. Wzięłam, zadzwoniłam i powiedziałam, żeby sie nie gniewali, ale nie podejmę się opieki nad chłopcami, bo nie czuję się na siłach a poza tym razem ustaliliśmy z TŻ, że nie chcemy ryzykować, bo bym sobie nie wybaczyła. Siostra o dziwo się nie pogniewała (może sama też trochę to przemyślała, albo dotarło do niej, że to nie żarty a ona akurat wie co to znaczy stracić dziecko) ale oczywiście wysłuchałam cierpliwie, że są w ciemnej dupie, itd itp , odpowiedziałam tylko, ze jest mi przykro, że nie mogę pomóc, bo w innej sytuacji pewnie bym się nawet nie wahała. I po sprawie. To co sobie pomyśli o mnie, albo to co później mówiła o mnie ze swoim męzem mnie nie interesuje. TŻ mnie uświadomił, że czas się zacząć martwić o swoje dupsko, a nie tylko o wszystkich wkoło i to swoim kosztem.
A może jej mąż trochę jej przemówił do rozumu

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Cytat:
O matulu, jak ja nie lubię Arkadii! Nie dość, że wywindowanee ceny to te dzikie tłumu. Ja lubię Wola Park

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 13:20   #1109
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Też lubię ale poza weekendami :-D nie lubię tłumów, ostatnio byłam w Arkadii na chwilę w sobotę po garnitur z siostrą i prawie zemdlalam z braku tlenu >
A to ja zawsze jestem w takich "cywilnych" godzinach typu wtorek 12
Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
O matulu, jak ja nie lubię Arkadii! Nie dość, że wywindowanee ceny to te dzikie tłumu. Ja lubię Wola Park
Jak chcesz zobaczyć wywindowane ceny to zapraszam do Galerii Bałtyckiej w Gdańsku Ja jeżdżę do Arkadii z przyjemnością bo jest zawsze pełno wyprzedaży, pełna rozmiarówka i znacznie taniej niż u nas. Jak u nas Zara opuści o 20% ceny to ludzie się zabijają o te szmaty jakby złoto za darmo rozdawali.

Edytowane przez owieczkaa
Czas edycji: 2015-05-27 o 13:23
owieczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 13:27   #1110
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Wczoraj ktoś pytał się o lekarza ginekologa z Wrocławia.
Na początku ciąży jeździłam do dr Agnieszki Pajtasz.
Przyjmuje w Lux Medzie na pl. Dominikańskim.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości