|
|
#1051 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI
Pracuje. Wrócił 23:45.
|
#1052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1053 |
|
Zadomowienie
|
Witam. Niestety nie dam rady was nadrobic. Bylam u gina. Mala zdrowa. 518 gram i ssala sobie kciuka.A wczoraj wytrzymalam glukoze. Bleee.Wczoraj kupilam kocyk w smku szaro zolty z sowa. Smoczki z Lovi i pieluszki tetrowe.Jutro czeka mnie sesja. Jupi. Miłego dnia. Postaram sie co nie co spogladnac tutaj.
|
#1054 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny.
W końcu nadrobiłam. Piszecie o wizytach u okulisty. Ja byłam i mam napisane"przeciwwskazanie do dużego wysiłku". Czy któraś z Was tak ma? Co z tym zaświadczeniem dalej. mi gin kazał na razie je zatrzymać. Potem umawia się termin cc czy jak sie pojawiają bóle to wtedy trEba jechać do szpitala i dać zaświadczenie. ? My ńie mamy wózkA a ni łôżeczka. Ubranek jak u palców na ręce, ale liczę że żaczniemy malowanie dzisiaj. Tylko po farby pojechać i koło południa zaczniemy. Ja cały czas mam bóle na wysokości dolnych żeber. Minimalnie pomagają inne leki ale mam je brać w ilości 6a nie 3 dzienńie jak na opakowaniu. I jeszcze raz podziwiam te z Was które pracują. My mieszkamy z teściami wiec prace domowe na pół są. Teraz tydzien juz jesteśmy sami i powoli wysiadam. Roboty jest wiecej. Ale na dłuższa metę to tu zdziczeje. W niedziele mamy komuńie u mojego chrześniaka muszę kupic jakaś spódnice. Moze w H&m znowu któraś z tych na gumce. No chyba ze podpowiecie gdzie mozna kupic czarna spódnice ciążowa w rozmiarze s. Najlepiej w Lublińie.
|
#1055 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wszyscy w kurtkach, ja w krótkim rękawku...Mi Szymon też wczoraj prawie nie dawał znać. |
|
|
|
|
#1056 |
|
Zakorzenienie
|
Melawen byłam już w tym sklepie ktory polecasz, ale wózkami się nie interesowałam bo będę mieć po rodzinie, natomiast fotelik będzie taki jak Ty kupiłaś
napisz mi tylko czy dostałaś go od reki, czy można tam zamówić i odebrać za 2 miesiące? I dalej 550zł?Mnie wczoraj wieczorem ból głowy dopadł, wzięłam kąpiel ale niezbyt pomogło... Do tego jakoś tak napchana się czuje w brzuchu ze na kolacje była tylko mięta i suchy chleb. Sama nie wiem co mi jest. Bo jadłabym wszystko ale potem źle się czuje :/ nie mam pomysłu na taki dzień oczyszczający dla żołądka, nie chce się głodzić, ale może by się przydało. Dziś może już w końcu nie będzie padało, idę na spacer!
|
#1057 | |
|
Zakorzenienie
|
Piszecie o zachowaniach maluchów na Dzień Matki - mnie mój wczoraj maksymalnie skopał, chyba najmocniej do tej pory. Wciskał mi stopę pod żebra a brzuch falował jak na filmach
![]() Cytat:
Powiedz mu to że ci się to nie podoba. |
|
|
|
|
#1058 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale nie mam jeszcze pierdułek, typu opcinacz do paznokci, termometru, szczotki do włosów, kosmetyków. To sobie zostawiam na koniec ![]() Cytat:
Choć wózioł i fotelik mieliśmy już przed przeprowadzką, stoją teraz w piwnicy u teścia, ale trafiła się nam okazja więc żal było nie brać. Cytat:
![]() wiem nie jest ci łatwo, ale dasz radę !!! Cytat:
jesli możesz idź na basen popływać, to może pomóc na obolałe plecy Cytat:
Dostaliśmy informację, że od 25tc należy kontrolować ruchy płodu i pokazała jak oddychać brzuszkiem (bo będziemy ćwiczyć oddychanie w czasie porodu) Położna omówiła jakie zmiany zachodzą w organizmie w czasie ciąży, wytłumaczyła tż-etą, skąd te zmiany nastrojów. Mówiła też by tatusiowie nie bali się dotykać brzuszka i mówić, bo maluszek słyszy i potem będzie się uspakajać na dźwięk głosu taty, opowiedziała jak pracowała w szpitalu jako położna i był maluszek na oddziale, którego mama była po ciężkim porodzie więc dziecię zabrali by kobieta mogła odpocząć, a maludek marudził i marudził, aż przyszedł tata i coś do niego powiedział, dziecko otworzyło oczka w kierunku taty i się uspokoiło (tak sobie więc wykombinowałam, że nie będę uciszać mojego psa gdy szczeka, niech się dziecko już teraz oswaja) a i mówiła by uważać na łożysko, bo ono przyklejone i jak się uderzymy w brzuszek to lepiej jechać choćby na IP skontrolować czy wszystko jest ok na następnych zajęciach będzie o przygotowywaniu się do porodu i pakowanie torby do szpitala |
||||||
|
|
|
#1059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jako że kiedyś śpiewałam okazało się że "na co dzień" tak oddycham i zostałam zwolniona z ćwiczeń w domu haha
|
|
|
|
|
#1060 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1062 |
|
Rozeznanie
|
Na zamówienie. Tez 550.to ok
może cos pomieszałam
|
|
|
|
#1063 |
|
Zakorzenienie
|
cześć mamuśki
|
#1064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też oddycham przeponą
|
|
|
|
|
#1065 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam względne wskazanie do CC-przy przedłużającym się i ciężkim porodzie. Decyzja i interpretacja zależy od gina. Ja właśnie (również z tego powodu) go teraz zmieniłam. Wcześniejsza z obawy przed szefem mówiła,że nie skieruje mnie na CC. Dopytaj dokładnie lekarza,bo nie sądzę że skierują Cię od razu na salę operacyjną.Mogą czekać i podjąć decyzję przy przedłużającym się porodzie. Cytat:
|
||
|
|
|
#1066 | |||||
|
Rozeznanie
|
Hej
Mąż z Młodą na zajęciach dla dzieciaków, ja odgruzowałam trochę salon, wstawiłam rosół, a teraz zaległam przez kompem i odpoczywam No i witam się w 27 tc, zaczynam III trymestr Cytat:
Oczywiście nie pamiętam kiedy ostatni raz byłam u okulisty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja miałam rozwarcie na 4 cm jak szłam do szpitala po terminie, bo się nic nie działo samo. A jak się zaczęło, to od pierwszych skurczy minęło 9 godzin zanim urodziłam. Wiem, że u każdy poród inny, ale naprawdę to rzadkość, żeby pierwszy poród miał bardzo szybki i gwałtowny przebieg ![]() Cytat:
A wiadomo skąd te bóle pod żebrami? Co do sklepów ciązowych to nie bardzo pomogę, bo właściwie kupowałam tylko ubrania w h&m w plazie (tylko w tym jest dział ciążowy), a tak to resztę na allegro. Kiedyś jeszcze weszłam do sklepu na Lubartowskiej, Mami się nazywa, ale tak tylko z ciekawości zajrzałam. Ciuchy mieli całkiem fajne, ale to bylo 3 lata temu, więc nie wiem czy on jeszcze w ogóle istnieje ![]() Cytat:
A prawidłowy oddech baardzo sie przydaje w czasie porodu, warto to przećwiczyć, chociaż wiele rzeczy przychodzi też samo instyktownie A jak Twój tż po zajęciach? Zainteresowany, podobało mu się?
|
|||||
|
|
|
#1067 |
|
Zakorzenienie
|
ja to średnmio nadal czuję tą więź, owszem martwię się o nią, cieszę się i sprawia mi to radość jak się rusza jak coraz bardziej faluje mi brzuch, ale nadal nie ma chyba tej miłości.
|
#1068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1069 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A i zapisaliśmy się na szkołę rodzenia. Startujemy 8 czerwca
Edytowane przez melawen Czas edycji: 2015-05-27 o 11:02 |
|
|
|
|
#1070 |
|
Wtajemniczenie
|
hej, nie mam czasu ponadrabiać wszystkiego. ale postaram sie podczytać co tam pisałyscie.
ja po wczorajszej wizycie. nic niepokojącego sie nie pojawiło wiec jest ok. ale polatałam wczoraj za duzo i jakis brzuch miałm wieczorem twardawy, mały sie ruszał poleżałam i przeszło no i nogi mi ciut popuchły. dziś przyszła mega paka z all z artykułami hihienicznymi, i drobnymi rzeczami dla mnie do szpitala i dla malucha. w sumie całość wyszła sporo ale przesyłka tylko 10 zł i a kazdy produkt 1-3 zł a nawet 5 zł taniej wiec sie opłacało i jeszcze gratisy dostałam
|
#1071 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Rodzę w szpitalu gdzie mój lekarz pracuje.
|
|
#1072 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie czuję jakiejś ogromnej fali miłości jak myślę o Młodym albo jak głaszczę brzuch. Lubię to robić, pogadać czasem do niego, ale ta prawdziwa miłość pewnie się po porodzie pojawi. Bardziej mi chodziło właśnie o ten moment, kiedy dziecko się już pojawia na świecie, i niby nie robiliśmy wielkich wysiłków, żeby tę więź nawiązać, a ona już jest, bo dziecko reaguje na nasz i tż-ta głos, uspokaja je nasz zapach i dotyk. I to jest w tym wszystkim niesamowite Cytat:
![]() A od jakiego sprzedawcy brałaś te wszystkie rzeczy? |
||
|
|
|
#1073 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pochwalisz się co zamówiłas ? potrzebuję inspiracji, bo jest taki wybór wszystkiego, że nie mogę się zdecydować na konkrety.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1074 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie!
To i ja się pochwalę, że w sobotę kupiliśmy fotelik Podjechaliśmy w Warszawie do sklepu Tosia i profesjonalnie dobrali nam fotelik do auta i mieliśmy szkolenie z prawidłowego zapinania fotelika w pasy i dzięki temu mamy 4 lata gwarancji ![]() A fotelik to Recaro Privia ![]() Do tego ustaliliśmy, że nasz synek będzie miał na imię Staś po dziadku TŻta. Przyszło też moje zamówienie ze Smyka - bodziaki na długi i krótki rękaw, rajstopki i spodenki. Teraz czekam na kolejną promocję na stronie Smyka i zamówię kolejną partię ubranek. Co do męża to odkąd mały rusza się intensywnie w brzuchu i On to czuje dotykając brzuszka to bardziej chce mówić do brzuszka, głaskać go, albo bawić się z Maluchem.
|
|
#1075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio nawet jak nam odwołali zajęcia ze szkoły rodzenia to TŻ mówił że "szkoda" także też się wkręcił. |
|
|
|
|
#1076 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Dziewczyny.
Dzięki za wczorajsze wsparcie. TŻ powiedział, że mam zadzwonić i mogę powiedzieć wprost, że on się nie zgadza, a jak nie to on zadzwoni. Ale po waszych słowach stwierdziłam, że jestem juz dorosłą kobietą, za chwilę zostanę mamą a boję się głupiego telefonu. Wzięłam, zadzwoniłam i powiedziałam, żeby sie nie gniewali, ale nie podejmę się opieki nad chłopcami, bo nie czuję się na siłach a poza tym razem ustaliliśmy z TŻ, że nie chcemy ryzykować, bo bym sobie nie wybaczyła. Siostra o dziwo się nie pogniewała (może sama też trochę to przemyślała, albo dotarło do niej, że to nie żarty a ona akurat wie co to znaczy stracić dziecko) ale oczywiście wysłuchałam cierpliwie, że są w ciemnej dupie, itd itp , odpowiedziałam tylko, ze jest mi przykro, że nie mogę pomóc, bo w innej sytuacji pewnie bym się nawet nie wahała. I po sprawie. To co sobie pomyśli o mnie, albo to co później mówiła o mnie ze swoim męzem mnie nie interesuje. TŻ mnie uświadomił, że czas się zacząć martwić o swoje dupsko, a nie tylko o wszystkich wkoło i to swoim kosztem. A co do rozczulania się, to nad ubrankami też się nie rozczulam ale od kiedy czuje ruchy takie intensywne to też zaczynam gadać do brzuszka. Ostatnio moja Niunia wariuje ok 4 rano jak wstaje TŻ a nie daj Boże jak usłyszy jak on coś do mnie mówi... on wychodzi a ja jeszcze ze 2 godziny do 6-7 z nia rozmawiam, mówię, że mamusia kocha a brzuch lata we wszystkie strony... a rozczula mnie jak już ja chcę dalej spać a ona kopie kopie kopie jak szalona w końcu się poddaje i cisza... a potem ja się odzywam i ona zaczyna znowu ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3kwtlrik7q.png Edytowane przez agu23gda Czas edycji: 2015-05-27 o 11:28 |
|
|
|
#1077 |
|
Konto usunięte
|
Dasz znać od jakiego sprzedawcy?
|
|
|
|
#1078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1079 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=17454731 zakupiłam podkłady poporodowe bella, pieluchy tetrowe białe 5 szt, kolorowe 5 szt, 2 czapeczki, łańcuszek do smoczka, butelke avent, majtki poporodwe, majtki jednorazowe, grzebyk ze szczoteczka z włosia naturalnego, 1 paczke pampersów wziełam, waciki, wkładki laktacyjne jonsons, podkłady do przewijania, pzy okazji wziełam zabezpieczenia na rogi mebli i gniazdka, i dostałam w gratisie jeszcze podkłady poporodowe i woreczki zapachowe na zużyte pieluchy. ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- ja zaczynam sie rozczulac pomału i nie umiem sie oprzec zakupowi ciuszka w sh jak jakies tanie i ładne ![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------
|
|
#1080 |
|
Zakorzenienie
|
Elcia ja nie widzę zdjęcia
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:06.

ale jak Ci to przeszkadza to może z nim jakoś pogadaj? 

Wszyscy w kurtkach, ja w krótkim rękawku...
dzisiaj mi chyba robi Dzień Matki bo jest spokój.
napisz mi tylko czy dostałaś go od reki, czy można tam zamówić i odebrać za 2 miesiące? I dalej 550zł?

Juz nawet nie słodycze, ale jakieś kanapki, kabanosy, owoce, no wszystko wsuwam ciągle. Muszę kłódkę na lodówkę chyba zalożyć