![]() |
#451 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VIII
Cytat:
---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
Co do rota i pneumokoków to mówi, że zależy jakie się ma plany, jeśli chce się posłać malucha do żłobka za rok to, że najlepiej robić bo dzieci źle przechodzą rota a jeżeli dziecko będzie w domu to że nie ma konieczności. ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Ja na początku mam zamiar jeść w miarę normalnie, wiadomo czekolady jeść nie będę i hiper alergizujących rzeczy ale nie mam zamiaru z dietą do kp przesadzać. Jeśli będzie problem i coś Małej nie podpasuje to wtedy będę modyfikować. ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Jeszcze co do szczepień... Jak robiłam wywiad po znajomych czy szczepili tymi skumulowanymi czy normalnymi to stosunek tych 5w1 lub 6w1 do normalnych był jak 9:1
Królewna Edytowane przez Princesika Czas edycji: 2015-05-27 o 13:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#452 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() kciuki za wizytę ![]() Cytat:
Co do szczepionek to jeszcze nic konkretnie nie wiem. Tzn. mówiła, że na pneumokoki i meningokoki warto zawszczepić bo powikłania po nich są cięższe niż po np. rotawirusach. Sama muszę poczytać dokładnie o tym. W pon mam wizytę więc dopytam jeszcze dr. ![]() Princesika dokładnie.. Ja sama nie wiem co się ze mną dzieje. Nie jest lekko. Tż może nie rozumie ale bardzo się stara..
Edytowane przez masija Czas edycji: 2015-05-27 o 13:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#453 |
Zakorzenienie
|
Właśnie weszlam na szybko żeby napisac poki oboje śpią. Julek bardziej był wczoraj zachwycony prezentem od Tymka niż samym braciszkiem. Dopiero wieczorem pomagał mi go kąpać i obserwował jak go karmie i przewijam. Dziś od rana co chwilę podchodzil do kolyski i na niego patrzyl. Ale zrobił też się bardzo marudny, próbuje wszystko wymusić płaczem ale pracujemy nad tym. Myślę ze to też kwestia tego ze przez okres mojego pobytu w szpitalu zajmowała sie nim T a ona mu niczego nie odmawia, całymi dniami byla z nim na dworze i robiła co mu się zywnie podobało a teraz się skończyło. Musimy troszkę się dotrzeć jako rodzinka w większym składzie ale myślę ze będzie ok
![]() A Tymek jest przeslodki, tylko ma chyba troszkę problemów z kupkami. Najczęściej nie robi ich podczas karmienia tylko miedzy karmieniami i widzę ze się troszkę z tym męczy. O ile w dzień nie ma problemu to dziś w nocy bujalismy się od 23 do 3 a to karmienie, za jakiś czas kupka, później znow karmienie... Ale i tak jestem dużo bardziej wyspana niz po nockach w szpitalu. Generalnie jestem pełna dobrych mysli, ze nie będzie tak zle i zakochana po uszy w Tymku. A obawialam się ze nie da się pokochać drugiego dziecka tak jak pierwszego... Jutro lub pojutrze jadę do bratowej porobic małemu fotki to postaram się wstawić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#454 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() W domu jeszcze jako tako ale jak pomyślę o wyjściu gdzieś to nie ma szans ![]()
![]() |
#455 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Heloł laski! Jeśli chodzi o szczepienia, to ja raczej będę szczepić tymi nieskumulowanymi, znowuż moja mama twierdzi, że są lepiej przebadane niż te 6 w 1, poza tym decyduje też kwestia finansowa niestety. Tym bardziej, ze rotawirusy kosztują coś koło 500-600 zł, a mamy zamiar szczepić. Ale wiadomo, co człowiek to opinia...
"Niech kochają nas ci, co nas kochają. A tym, co nas nie kochają, Niech Bóg odmieni serce. A jeśli nie odmieni ich serca, To niech im skręci kostkę, Abyśmy ich poznali po kulawym chodzie" Jonathan Carroll ("Zaślubiny patyków") |
|
![]() ![]() |
![]() |
#456 |
Zadomowienie
|
Rybka też myślalam, żeby sobie Lilou na urodzenie małej sprezentować
![]() mój tż RAZ mył okna od początku ciąży, w grudniu jak leżałam złożona mdłościami. Wystarczyło mi ![]() ![]() ![]() Od tej pory ja tylko kilka razy na szybko przetarłam. Mam w nosie, jak sie latem będziemy wyprowadzać to wtedy porządnie umyję i posprzątam mieszkanie ![]() Jeśli chodzi o szczepionki to mi się te wszystkie 5 czy 6w1 jakos tak nie widzą, wydają mi się bardziej niebezpieczne - ale moja opinia jest nie pokryta żadną literaturą czy wiedzą fachową, bardziej intuicyjnie ![]() ...My poki co zakładamy, że będziemy szczepić tymi pojedyńczymi.
#457 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#458 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() i wyglądasz rewelacyjnie ![]() Masija wiem, że jest Ci ciężko, ale ogólnie Twoje posty są pozytywne ![]() ![]() Ja się boję jednej rzeczy... bo mieszkamy w jednym domu z moją mamą i bratem, tyle że my na dole i mamy swoją kuchnię i łazienkę, ale mimo wszystko to jest jeden budynek i martwię się, że jak Mały będzie płakał a ja z nim, to będą schodzić z góry do mnie i próbować mi pomóc. Z jednej strony wiem, że to dobrze jeśli nie musiałabym o tą pomoc prosić (a znając mnie nie będę... ![]() ![]() Wszyscy się troszczą, a mnie to denerwuje... ![]()
![]() |
#460 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
A Twój wygląd? ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#461 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za komplementy, ja sama jestem w szoku ze tak szybko schodzi... Nastawialam się raczej ze będę tak wyglądać może po miesiącu a nie po 3 dobach po porodzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#462 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#463 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#464 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i po wczorajszej akcji wiem, że najlepszym wsparciem jest Tż ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#465 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja po porodzie chcę być u rodziców krótko bo też się boję, że wszyscy się będą wtrącać. Najważniejsze, żebym ogarnęła moje kwestie formalne, sądy itp. i spadamy do domu ![]() ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- A czy ta Myboy zwariowała, żeby tyle milczeć??? ![]()
![]() |
#466 | ||||||||
Rozeznanie
|
Dzień doberek
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do opieki przy ktg to brak słów ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A Twój poród jest dla mnie taki wymarzony, a teraz jeszcze grzeczny synek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Myboy długo się nie odzywa...
![]() |
#467 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też co chwilę myślę co u niej.. Cytat:
![]()
![]() |
#468 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zazdroszczę tych dżinsów! ja pewnie tak szybko nie wejdę, bo uda trochę mam większe i pewnie miednica tak szybko się nie zejdzie ![]() Myboy jak tam? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#469 | ||
Zakorzenienie
|
Tiaa...opieka nad pacjentką pierwsza klasa!..
Cytat:
![]() Super, że wszystko tak dobrze wam się układa. Julek musi się teraz przyzwyczaić do nowej sytuacji, swoją drogą to musi być okropne dla takiego dziecka. Zawsze był sam, a tu bach ktoś jeszcze ![]() Cytat:
![]() I spać mi się chce i nie chce...i jeść mi się chce i nie chce....co za dzień! Żadna nie rodzi... ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#470 | |
Zakorzenienie
|
Masjia współczuję tej huśtawki hormonalnej, ale z każdym dniem będzie lepiej
![]() Najważniejsze, że możesz liczyć na Tż-ta. Cytat:
Świetnie wyglądasz ![]() Co do mycia okien to ja je myje i firanki, zasłony też wieszam sama. Cholera by mnie wzięła jakbym i tak musiała poprawiać. Poza tym Tż-et nie widzi, że okna są brudne. Już raz mi wieszał firanki to więcej się przy tym nagadał niż zrobił. My będziemy szczepić tak jak i Wiki normalnymi szczepionkami. Na pneumokoki tez szczepimy, bo mamy darmowe. Na rota się zastanawiam. Nie daje młodego do żłobka, ale Wiki pójdzie do przedszkola, wiec będzie przynosiła do domu różne wirusy. Widzę, że nadal żadnych wieści u Myboy. Nie mam na nic siły. Ugotowałam tylko zupę i nic więcej nie zrobiłam. Ta pogoda już mnie dobija. Zaraz się zbiore i idę do chińczyka zobaczyć te staniki sportowe. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#471 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Mam w końcu antybiotyk na te zatoki ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#472 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby ten antybiotyk pomógł i w końcu Ci przeszło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#473 |
Wtajemniczenie
|
Masija oby ta huśtawka szybko przeszła, mi się wydaje, że też będę przez to przechodzić, bo charakterek ciężki... :p
Kejtice w pełni rozumiem twoje obawy, my właśnie z powodu braku prywatności wyprowadziliśmy się od moich rodziców i wolimy teraz wynajmować mieszkanko i być sami dla siebie ![]() Co do tych szczepień, my będziemy tradycyjnie szczepić plus pneumokoki i rotawirusy. Nadal czuje się z dupy, a muszę się już zbierać na wycieczkę po doktorkach.... |
![]() ![]() |
![]() |
#475 | |
Zakorzenienie
|
Masija i tak radzisz sobie świetnie
![]() Pszczoua super wygladasz!!!!!!!!!! już?! Cytat:
![]() Co do szczepień- synka szczepiliśmy 6w1 (specjaliści nam mówili, że takie szczepienia są duuuże bezpieczniejsze dla wcześniaka) i na pneumokoki i meningokoki (ale to jak poszedł do przedszkola i po szczepieniu skończyły się wszystkie choroby a łapał co chwilę coś). Nie zaszczepiliśmy na rotawirusy i tego sobie do tej pory nie daruję. synek złapał rota chyba ze 30 razy ![]() Teraz ile by szczepionka na rota nie kosztowała to zaszczepimy na pewno. Nawet nie wiecie ile się dziecko ucierpi jak złapie a szczególnie niemowlę. To było straszne. No i do tego 6w1. A pneumokoki dopiero przed pójściem do żłobka. Edytowane przez mehja Czas edycji: 2015-05-27 o 15:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#476 |
Konto usunięte
|
Mehja już
![]() ![]() Ja szczepie darmowymi + na rota Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#477 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() O ja u siebie też przewiduje tornado hormonów i znając mnie to często będę płakać, czuć bezsilnosć. Staram się sama siebie na to przygotowac
OD KIEDY CIE POZNAŁAM ROZPOCZĄŁ SIĘ NAPIĘKNIEJSZY RODZIAŁ MOJEGO ŻYCIA ![]() Jedna z wielu Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe Czasem walczy ze wspomnieniami Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#478 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jejuuu kolejka do endokrynologa... Jak ja kocham kolejki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#479 | |||
Rozeznanie
|
czesc wszystkim!!
![]() dzis skonczylam ostatnia warstwe gladzi i farby na ten tydzien, wiec w koncu odpoczywam!! siostra Tz zabrala Mala na plaze wiec mam chwile dla siebie ![]() jestem juz po ktg - skurczy nie ma, rozwarcie jest... ![]() ![]() ![]() no lenience okrutne. ja nie wiem po kim on/ona to ma ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() mowie sobie ze to nie moja sprawa i nie moj problem. ja nawet zakupow teraz nie robie - mam to wszystko w d.... niech sobie radza jak chca jesc. ja mam czeresnie i jablka i nic wiecej mi do szczescia nie potrzeba ![]() ja naprawde nie jestem taka wredna. jak przyjezdza jego mlodsza siostra to jest super, bo one sa zupelnie inne! Ta mlodsza sie stara, probuje ze wszystkim pomoc i ogolnie jest mila i jest naprawde ok, a ta uwaza ze jej sie wszystko nalezy i robi tu co chce. juz jutro rano wyjezdza, wiec od jutra sobie naprawde odpoczne ![]() Marei - biedna jestes tam... juz nie wiem co Ci napisac bo i tak pewnie nic nie jest w stanie Cie pocieszyc... ![]() a i jeszcze... dalsza czesc czopa mi odeszla dzis rano - tym razem z krwia. polozna stwierdzila, ze cos sie szykuje, ale poki co nic nie mozemy zrobic tylko czekac...
![]() |
#480 | ||
Zakorzenienie
|
jestem po wizycie. wszystko ok, szyjka pomału zaczyna sie skracać ale nie za bardzo- akurat tyle ile powinna na tym etapie
![]() mam pić herbate z liści malin mała mała zwolniła tempo i nie przybiera już jak potworek- waży 3 kilo więc ok ![]() ginka zrobiła mi badanie na paciorki a za tydzień mam przyjechać na ktg a jak sie zapytałam o termin to powiedziała żeby sie sugerować tym z miesiączki czyli 27.06...kurde wcześniej kiedyś mówiła że ten z usg jest bardzo wiarygodny, więc nic już nie wiem ![]() ![]() szuuu, wpisz mi prosze 02.06 ktg 10.06 wizyta 22.06 wizyta Cytat:
o pneumokokach i rota jeszcze nie mysłałam.... ![]() Cytat:
![]() ![]() pszczoua, mega wyglądasz ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:00.