|
|
#1141 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI
Cytat:
|
|
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
Moja jest ułożona głową w doł, lekarz mówił, że cała jest baaaaardzo w dole, lekarz mówił, że rzadko widzi aż tak nisko ułożone dziecko, ale nie mówił, żeby to miało być jakieś niebezpieczne czy niedobre.
Edytowane przez ridja devojka Czas edycji: 2015-05-27 o 16:27 |
|
|
|
#1143 |
|
Rozeznanie
|
Teraz zauważyłam,że łożysko mam na ścianie tylnej,a na I prenatalnym było na ścianie przedniej wysoko? Mogło zmienić ścianę?? Nie znam się kompletnie,może któraś z Was coś wie??
|
|
#1144 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj w Esotiqe kupiłam koszulę i majtki ciążowe, bo była promocja 50%. I śmiałam się, że kupie sobie taką do porodu, bo mi się podobała, a babka powiedziała, że właśnie dzisiaj jakaś kobieta sobie ją kupiła do szpitala
Cytat:
Ja przytyłam 4,5 kg, ale zaczęłam tyć dopiero od 21 tygodnia, bo wcześniej waga wahała się w granicach +/- 1 kg. Jestem w 26w3d. Dostałam teraz takiej chętki na kaszkę manną, że musiałam iść do sklepu po mleko
|
|
|
#1145 |
|
Rozeznanie
|
W ciąży prawidłowo przebiegającej gdy szyjka jest okey,to takie położenie nie ma wpływu, tak mi wlasnie mowil lekarz,moja szyjka zaczela sie skracać regularnie od 14tyg,jest zgładzona i miekka wiec pewnie dlatego lekarz nie był zadowolony,że mała mi jeszcze uciska na słabą już szyjkę.
|
|
#1146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kaszka manna, jak ja dawno tego nie jadłam. Nie urywało mi dupy pamiętam, o wiele bardziej smakował mi budyń. Ja nieumalowana chodzę bardzo często, jakoś mi to nie przeszkadza w gruncie rzeczy. O dziwo w ciąży częściej się maluję ale chyba wynika to z tego że i tak już wyglądam gorzej przez to że przytyłam i mam brzuch to sobie chociaż zadbaną twarzą podwyższę samoocenę |
|
|
|
|
#1147 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny! Słuchajcie bo dziecko strasznie się pochorowalo w nocy byłam na pogotowiu leki przeciwbólowe i tyle rano zrobiłam badania ale dopiero teraz je dostałam a jutro mogę się umówić na wizytę ale.nie daje mi to spokoju bo dziecko moje niemrawe jakieś czy któras sis trochę zna bardziej niż ja!
Krew jest ok jedynie eozynofile podwyższone o 3% Ale mocz białko jest ślad Osad Nablonniki płaskie pojedyncze wpw Leukocyty 10-15wpw Erytrocyty świeże pojedyncze wpw Śluz dość liczne pasma Czy któras ma o tym pojęcie? |
|
|
|
#1148 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, ostatnio jeździłam jedo fynem koleżanki (model z 2015r.), i dla mnie fajnie się go prowadziło, więc raczej się na niego skuszę. Nie wiem tylko jeszcze co z fotelikiem, ale jeszcze troszku czasu mam
|
|
|
|
|
#1149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym malowaniem masz jak na studiach - jak się nie umiało na egzamin to chociaż trzeba było ładnie wyglądać
|
|
|
#1150 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pewnie już Cię i szlag trafia z tym leżeniem, no i cały czas się martwisz. Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze! |
|
|
|
|
#1151 |
|
Zakorzenienie
|
Wyprawka dla dziecka i mamy
Edytowane przez TusiaeM Czas edycji: 2015-06-24 o 15:55 |
|
|
|
#1152 |
|
Raczkowanie
|
Hej, hej, witam się po pracy, ale jestem umęczona, lubię te pracę, ale dzieci są absorbujące
Zainspirowałyście mnie do zakupów higiniczno-pilęgnacyjnych ![]() Moja lista rzeczy: podkłady hartmann maxi 14 szt podkłady hartmann midi 14 szt wkładki urologiczne seni lady normal 20 szt majtki siateczkowe hartmann 2 szt (wystarczy??) sudocrem 1 szt linomag maść 2 szt tantum rosa octenisept kalium (nadmanganian potasu)--> lepiej w tabletkach czy saszetkach?? aspirator do odkurzacza Katarek plus/frida (waham się, ale bratowa męża nie poleca fridy) obcinacz babyono/nożyczki chicco (co lepsze??) wkładki laktacyjne lansinoh 60szt herbatka bocianek na laktecję ziaja, lano maść na brodawki (już teraz mi pękają i muszę zacząć smarować...) płatki kosmetyczne dla dzieci cleanic 1 szt+babyono 1 szt (wypróbuję które lepsze podkłady poporodowe na łóżko (nie wiem co wybrać: jaka firma, wielkość, ile sztuk...) termometr bezdotykowy microlife Napiszcie proszę o czym nie pomyślałam, czego tu nie ma, a co jest niezbędne, a co mogę wyrzucić z koszyka Edytowane przez didi9 Czas edycji: 2015-05-27 o 17:09 |
|
|
|
#1153 |
|
Wtajemniczenie
|
23 tydz . 10 na plusie i to w przeciągu 2 mc.
|
#1154 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Chociaz do foty mam złe spodnie, ale coś tam widać na tle cycków z miseczką H!Cytat:
Cytat:
Mój lekarz powiedział, ze lepsze takie ciśnienie niż za wysokie. Ja mam podobne.Cytat:
Zważyłam się. Po miesiącu waga nie drgnęła
|
|
|
#1155 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#1156 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1157 |
|
Wtajemniczenie
|
ja sie tez najesc nie moge, cały czas bym coś jadła.
|
#1158 |
|
Rozeznanie
|
ja jestem teraz w 25 tygodniu, od wagi przed ciążą przytyłam zaledwie 2 kg, ale na początku ciąży schudłam 5 kg, które nadrabiałam do około 20 tygodnia
|
|
|
|
#1159 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- u mnie tez tak było. zapomniałam sie zapytac wczoraj o to. bo w papierach zobaczyłam ze w miałam najpierw napisane ze na przdniej a teraz na tylnej.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1160 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co lekarz na to? Bo od samego naporu szyjce nic byc nie powinno, to nie tak chyba dziala ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Cytat:
Wraz ze wzrostem ciazy lozysko sie przesuwa, ale chyba nie az tak bardzo i to w krotkim czasie. |
||
|
|
|
#1161 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja też chyba na lepsze samopoczucie sie maluje delikatnie w domu zeby ludzi nie straszyc. brak maskary powoduje u mnie zanik oczu wczesnie do pracy codziennie sie malowałam i chyba mi tego brakuje
|
|
#1162 |
|
Rozeznanie
|
No to ja dokupilam w Smyku dwa kaftaniki i wpadłam na bazarek po zakupy ;-) kupiłam młode warzywa, truskawki, kurczaczka i właśnie wstawilam do piekarnika :-D
Tak za mną chodził kurczak pieczony z młodą marchewka, cukinia i ziemniakami młodymi :-D
|
|
#1163 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zdrówka dla dziecka, mam nadzieje że szybko wydobrzeje.
|
|
#1164 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() TusiaeM - dzięki za linka Edytowane przez ali_ma Czas edycji: 2015-05-27 o 18:05 |
|
|
|
|
#1165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Faktycznie duzy, ale bardzo ksztaltny |
|
|
|
|
#1166 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Do tego jeszcze dochodzi koszt przesyłki, jeśli w wawie nie odbierzesz.Cytat:
Jak sudocrem to nie linomag ja bardziej polecam linomag, tzn jego sprawdziłam i używamy czasem do tej pory. No i jest sporo tańszy Poco ci nadmanganian? Nie używałam, nawet nie słyszałam na co on. Całym sercem jestem za aspiratorem do odkurzacza. Używałam obydwa, i nie ma porównania Powiem tak Jest wiele zadowolonych mam z fridy, bo nie poznały katarku do odkurzacza :P Ale tak serio to ja przez fride łapałam od małej każdą infekcję :/ Do paznokci zwykłe nożyczki, te dziecinne to naciąganie, są zazwyczaj tępe i rwą paznokcie. Podkłady poporodowe na łóżko, to są przecieeż te 2 pierwsze pozycje na twojej liście Termometr bezdotykowy darowałabym sobie jako pierwszy, bo są bardzo niedokładne.
![]() Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO http://carlacosmetics.blogspot.com/ 22.08.2015 - Nasza Jagodzianka Wspólnie zamawiamy buty https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031 Edytowane przez bianeczkaa Czas edycji: 2015-05-27 o 17:52 |
|||||
|
|
|
#1167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale podczas lezenia tez czujesz nacisk? |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1168 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do nożyczek - ja akurat wybrałam , ale moja siostra wolała cążki. ja podkłady poporodowe na łozko zamówiłam te najwieksze ale ponoć u nas w szpitalu daja wiec wziełam tylko 5 szt. wkładki laktacyjne słyszłam ze z jonsona sa dobre, a z belli są słabe. a ten termometr to dobry z mikrolife?
|
|
#1169 |
|
Zakorzenienie
|
Loudres- na ile plusów jest białko? Albo czy jest podane masowo tzn w gramach. Mi to wyglada na infekcje uk. moczowego aczkolwiek powinny byc bakterie. Jeśli ma temp ciała powyżej 38 stopni albo wymiotuje to trzeba jechać znow na IP/sor.
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#1170 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W takim razie biorę katarek, dorzucam 2 sztuki gatek, a co do podkładów to jedna z koleżanek mówiła, że kupowała jakieś takie ogromne maty jakby na całe łóżko więc myślałam, że trzeba ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Cytat:
Majtki dorzucam do koszyka, oooo czyli Ty wiesz o co mi chodzi? U mnie w szpitalu nie dają tzn piszą, że dają, ale od ludu wiem, że trzeba sie dopraszać, więc wole mieć swoje. Podobno wkładki laktacyjne najlepsze są własnie te lansinoh, nawet tutaj jakaś babka o tym pisze, ale słyszałam tez o tym od innych mam http://wyprawkabobasa.blogspot.com/2...ak-wybrac.html A termometr poleciła mi bratowa męża, poczytałam o nim w necie i ma naprawdę dobre opinie jak na bezdotykowy termometr. Ja wybrałam microlife nc150, kosztuje około 100 zł przez neta.---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- A te podkłady poporodowe na łóżko to to samo co podkłady do przewijania? To o nie chodzi? Firma jest istotna? Sorry, że męczę, ale chce to zamówić dziś i mieć z głowy
Edytowane przez didi9 Czas edycji: 2015-05-27 o 18:11 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:20.

, ostatnio jeździłam jedo fynem koleżanki (model z 2015r.), i dla mnie fajnie się go prowadziło, więc raczej się na niego skuszę. Nie wiem tylko jeszcze co z fotelikiem, ale jeszcze troszku czasu mam 

formalnie żona swojego męża 14.07.2012
, u mnie jest co chwile wychodzi na usg główkowe czyli do dołu....mała się też dużo rusza,ale umiejscawia się w taki sposób ,że uciska....