|
|
#4681 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Najbardziej skąpy facet- ranking:)
Cytat:
|
|
|
|
|
#4682 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Właśnie o to chodzi, poza tym może to nie moja sprawa, ale ktoś już uprzedził pytanie - jak będzie wyglądać małżeństwo z takim rozliczaniem? Może on poprostu do tego nie dorósł:x Szaprać się tak o każdą złotówkę... Musisz mieć zdrowie, naprawdę. Ten od kwiatów z cmentarza... DRAMAT
|
|
|
|
|
#4683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4684 |
|
Raczkowanie
|
A ja uważam, że kulturalny facet by się tak nie zachował. Poszła z nim na trzecią randkę, dając im szansę, ale niestety upewniła się, że nic z tego nie będzie. Szczerze powiedziała mu o tym, żeby facet nie robił sobie złudzeń, zaproponowała znajomość na stopniu koleżeńskim, a ten ją zostawił samą w nocy na parkingu. Mógł poczekać aż ten brat przyjedzie, albo poczekać z nią na taksówkę. Może skąpy to on nie był, ale zachował się dla mnie niedopuszczalnie. A już mówienie, że zmarnował na nią pieniądze...
pan chyba nie wie, że nie każda znajomość kończy się związkiem.
|
|
|
|
#4685 | |
|
Pani Pech
|
Cytat:
Ja mu pozyczam / on mi ale oddajemy sobie większe kwoty. Jednak jak mi dorzuci batona itp do zakupów albo ja mu to każdy z nas machnie na to ręką. |
|
|
|
|
#4686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: brawo myślę tak samo ![]() ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- współczuję być sama z małą... musi być Ci ciężko ;(
|
|
#4687 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4688 |
|
.
|
Zachowal sie jak 5letnie dziecko i tyle. Dostanie kosza nie jest mile, ale to dopiero ich trzecia randka. Nie mogl sie buk-wie-jak zaangazowac.
|
#4689 |
|
Raczkowanie
|
Dostanie kosza potrafi mocno uderzyc nawet bez randki. I najwyrazniej uderzylo. Po co stawiac chlopaka w tak niekomfortowej sytuacji?
|
|
|
|
#4690 |
|
Raczkowanie
|
ellen72 , tak mógł się poczuć źle, smutno, ale od dorosłej osoby wymaga się umiejętności kulturalnego zachowania. A zachował się jak nastolatek nie panujący nad emocjami. Oczywiście mogła nic nie mówić, udawać że jest super, dać się odwieźć i go olać później i wymigiwać się od następnej randki, lub napisać o tym w sms - jak pewnie spora część ludzi robi. Moim zdaniem dziewczyna zachowała się bardzo na plus
|
|
|
|
#4691 |
|
Zakorzenienie
|
No dobra, a w odwrotnej sytuacji, jakby to on jej powiedział, że nic z tego nie będzie, że to pomyłka, to na jej miejscu stwierdziłybyście "to weź mnie chociaż do domu odwieź
"? Bo ja bym sobie wolała sama transport organizować.A nie sorry, jak facet kulturalny to nie musiałybyście prosić o podwózkę. ![]()
|
|
|
|
#4692 |
|
Raczkowanie
|
Oczywiscie, ze zachowal sie niekulturalnie, ale kosza powinna mu dac tak, zeby mogl zachowac twarz, nawet jesli go to mocno uderzy, a nie: nie chce cie, a teraz odwiez mnie do domu. Byc moze przyjalby to kulturalnie, gdyby mogl od razu sie pozegnac.
|
|
|
|
#4693 |
|
Raczkowanie
|
Kiedyś mi chłopak dał do zrozumienia na drugiej czy też trzeciej randce, że miłości z tego nie będzie - i tak, odwiózł mnie do domu, normalnie się pożegnaliśmy. Po co robić jakieś cyrki po 3 randkach? Rozumiem, że spotykali by się 3 miesiące, facet by się zaangażował, zakochał. Ale to była trzecia (!) randka
![]() Powiedziała, że to nie wypali, że mogą być kolegami - gdzie tu księżniczkowanie, gdzie tu mówienie 'nie chce Cię, ale mnie odwieź', oczekiwała od chłopaka normalnej reakcji, bo go nie obraziła, nie kłóciła się z nim - szczerze przyznała, że nic nie czuje. |
|
|
|
#4694 |
|
.
|
No coz, na miejscu faceta wolalabym wiedziec wczesniej, ze nic z tego. Ostatnio spotykalam sie raczej z modelem zachowania u faceta "to jednak nie to, wiec urwe kontakt, nie tlumaczac, o co chodzi".
|
#4695 | |
|
Raczkowanie
|
To bylo raczej pytanie retoryczne. Sprawa sie wyjasnila i juz nie pasuje do wątku :-P
---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
Spoko juz sie wyjasnilo. Wlasnie sama nie ogarnialam ocb i dlatego w lekkim szoku napisalam :-D ale jak juz wspomnialam, wyjasnilo sie i jest ok. Co nie zmienia faktu, ze bywa skapy. Swojej chrzesnicy w tym roku na komunie chcial wlozyc do koperty... 200zl. I spytal co ja o tym sadze. Wysmialam go, ze tyle to moze znajomemu na wesele w koperte, a chrzesnicy co najmniej 800 jesli tysiaka nie moze. Na glowe upadl. Na szczescie mnie posluchal i jeszcze sie wystaral o jakas pamiatke. No ale mi na dzien kobiet (i tu byl moj wybor) zamiast srebrnego lancuszka i krzyzyka kazal wybrac zloty krzyzyk i zloty lancuszek z dodatkiem bialego zlota. I tak zamiast niecalej stowki zaplacil 350zl. Ja nie wiem. Czasem ma fazy skapstwa ale ogolnie jest ok. Te fazy chyba czasem z braku obycia albo niedoinformowania jak to teraz by wypadalo czynic.
Without love life is like a season with no summer, Without love life is rock'n'roll without the drummer. Edytowane przez elvegirl Czas edycji: 2015-05-29 o 13:38 Powód: przywrócenie usuniętego posta |
|
|
|
|
#4696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobra, żartuję teraz, ale tak serio, to ja się nie dziwię i podtrzymuję zdanie o tym, że dziewczyna sama jest sobie winna. Ludzie są różni i mają różne reakcje, skoro ona oczekiwała jednej konkretnej reakcji (że ją odwiezie) to równie dobrze mogła wziąć pod uwagę, że tego nie zrobi.
|
|
|
|
|
#4697 |
|
Raczkowanie
|
Ogolnie nie jest potworem :-D dwa razy zabral mnie na tydzien do zakopanego, raz na tydzien nad morze jesli chodzi o takie powazniejsze wycieczki. I placil za nas oboje. Za wszystko. Ja mialam max 200 zl zwykle ze soba aby sie dolozyc do noclegu lub na gastro. Nad mozem tez kupno dla mnie bikini za 120zl (mam duze piersi i zwykle sznurkowo-szmaciane sie nie sprawdza) nie bylo problemem. Oczywiscie ja w ramach pokory nie szukam super kwatery jesli chodzi o nocleg. I tak zamiast luksusu ze znajomymi za 70zl za osobe/noc, wybralam dom naprzeciwko o polowe taniej. Zamiast 560 zl za nocleg zaplacil 280. Osobiscie czulam sie z tym lepiej, ze nie jestem "naciagaczka". I mniejsze wyjscia gdziekolwiek to on placi. Pomijajac ze do klubu wyjdziemy raz w roku (tlumaczy to wiekiem- w czerwcu konczy 30lat- tym, ze nie lubi dyskotek, zwykle ktos go sprowokuje do bojki itp), pare razy na kregle i max 2 do kina. Wiecej towarzystwa wsrod znajomych kameralnie. Ale tez buli za wodke i prowiant :-P raczej powiedzialabym ze oszczedza na swoich ciuchach. Nie lubi zakupow. Srednio raz na 1,5roku hurtem pare ciuchow i buty. Czesciej tylko po bielizne, ale ogolnie unika zakupow. No i jak w 2013 leczylam sie izotekiem i nagle mialam kryzys finansowy przez pare miesiecy, to pozyczyl mi w sumie 500zl na skonczenie kuracji. Ja oddalam mu to po dwoch miesiacach, ale sama z siebie. Nie upominal sie i jak oddawalam to nawet nie pamietal za co, albo udawal, bo wiedzial ze mam ogromne kompleksy jesli chodzi o cere i ile to leczenie dla mnie znaczy. Swoja droga po dwoch latach widze nawrot niedoskonalosci. Albo panikuje, ale wczesnieh bylo lepiej. Zamierzam po skonczeniu szkoly w czerwcj prędko do roboty i zafundowac sobie parw zabiegow laserem. Poniewaz zostaly mi zanikowe blizny po tradziku i nie wyobrazam sobie wyjsx taka na wlasny slub. Przez to nie ustalilam jeszcze daty. Wiem, chore, ale nie chce tak wystepowac w waznum dniu. Mowia ze nie ma tragedii, ale ja mam fobie na tym punkcie.
Without love life is like a season with no summer, Without love life is rock'n'roll without the drummer. Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2015-06-05 o 19:34 Powód: Przywrócenie usuniętego posta. |
|
|
|
#4698 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak widzę od jednej skrajności w drugą. PS jak to czytam to nie bardzo rozumiem - 5 lat razem, a wy się tak liczycie ?albo jakiś dziwny układ albo nie mieszkacie razem, a jak tak to lepiej zróbcie to najprędzej bo może Ci to dużo rozjaśnić.
Ubi tu, ibi ego 08.08.2015 Edytowane przez chudziaszek11 Czas edycji: 2015-05-28 o 17:34 |
|
|
|
|
#4699 | |
|
.
|
Cytat:
![]() nie taka jest idea komunii.
|
|
#4700 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Without love life is like a season with no summer, Without love life is rock'n'roll without the drummer. Edytowane przez elvegirl Czas edycji: 2015-05-29 o 13:39 Powód: przywrócenie usuniętego posta |
|
|
|
|
#4701 | |
|
.
|
Cytat:
|
|
#4702 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Obyś za 2- 3 miesiące nie pisała tu częściej postów z opisami skąpstwa swojego narzeczonego typu- "zjadłam mu JEGO kromkę chleba a on za kare całe MOJE masło" Tego Ci życzę
|
|
#4703 |
|
Pani Pech
|
A tak na szaro ; Lepiej się żyje jak się ma to w upa co ludzie powiedzą ;-)
Nie rozumiem tego oddam cała wypłatę na komunie 'bo wypada', wolałabym zrobić jakąieś coś sama + dać ile mogę |
|
|
|
#4704 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też zamurowało, szczerze mówiąc. Takie zastaw się, a postaw się, zgodnie z obecną komercyjną modą. Aż niesmaczny taki tekst.
|
#4705 |
|
Raczkowanie
|
No wlasnie glownie dziadkowie i bracia od strony ojca tej chrzesnicy sa tacy bardzo wyniosli. No i chrzestna tzn siostra jej ojca. Nie chcialam zeby go potraktowali jak mnie. Mnie w ogole jakby nie zauwazaja, bo nie jestem zamozna. Wcale nie mowia do mnie. I to jest przykre. Wiec nie chcialam dla niego tez takiego wykluczenia. Ja sama sie zbuntowalam i olalam ta uroczystosc. Zostalam u siebie w domu. Bo mialam dola i nie chcialam dac sie dobic poprzez traktowanie jak powietrze albo z gory. Nie mialam sily psychicznie, po doswiadczeniach z poprzednich uroczystosci rodzinnych. O dziwo ponoc zauwazyli moja nieobecnosc, ale dla mnie to i tak bez znaczenia. Zbuntowalam sie przeciwko takiemu podejsciu.
Without love life is like a season with no summer, Without love life is rock'n'roll without the drummer. Edytowane przez elvegirl Czas edycji: 2015-05-29 o 13:40 Powód: przywrócenie usuniętego posta |
|
|
|
#4706 |
|
Przyczajenie
|
Tak mnie ten temat zainspirował, że odświeżyłam sobie sporo historyjek o tym pawianie
![]() Przypomniało mi się, że jak raz u mnie siedzieliśmy, był późny wieczór, skończyło się picie wszelakie - nie miałam nawet wody, wobec czego zasugerowałam, żeby pójść do nocnego nieopodal po minimalny zapas, "do jutra". Stałam na zewnątrz i paliłam papierosa, kiedy ten oznajmił że wejdzie i kupi - faktycznie wszedł, a zaraz wystawia łeb i pyta czy wzięłam portfel,bo on zapomniał Dałam mu kartę (nie miałam gotówki) żeby zapłacił zbliżeniowo (niby kredyt zaufania, no ale litości, co mi może nakupić na tę kartę, nawet jak na skąpca to byłoby przegięcie) - wyszedł z dwiema półtoralitrowymi butelkami wody i napojem typu "drogie dziwne w małej puszce" Oczywiście "chcesz?" rzucone w trakcie wychlewania tego smakołyku mnie zniechęciło, wody wziął na zapas,no trudno, przyda się... ..i teraz najlepsze - siedział u mnie z tą wodą otwartą między nogami i popijał jak drina w knajpie, wychlał ile mógł (TO TYLKO WODA!!!), oczywiście dziwaczny napój dopił zanim wszedł do mieszkania, ale kluczem całej historii jest, że na moim koncie odnotowano operację na...15zł. 15 z groszami. Skapnęłam się po tygodniu? To niemożliwe, co prawda nocny sklep, ale ile może kosztować 2x Cisowianka i jakiś dziwny napój? Do tej pory nie wiem, co on za to kupił, ale przecież go nie oskarżę i nie wypomnę "ej tydzień temu kupowałeś wodę i wydałeś 15zł, na co?"..tak to jest,jak się nie chce wyjść na debilkę i zachować się grzecznie. |
|
|
|
#4707 |
|
Zakorzenienie
|
Masakra, dawać dziecku na komunię tysiąc złotych, bo co ludzie powiedzą. Patola
Ja na swoją komunię robiłam przyjęci na 40 osób, a dostałam 600 zł i kilka prezentów. Ale byłam szczęsliwa. Mój tż chciał 2 lata temu dac chrześnicy tysiąc na komunię, ale zapytałam sie go co w takim razie kupi jej na 18 ste urodziny, nowe auto? Dał 800.
|
|
|
|
#4708 |
|
Raczkowanie
|
A jesli chodzi o "zjadlam jego kromke chleba" to bez obaw :-D czesto mieszkam u niego po pare dni, tak w kratke i jest ok. Gotujemy razem itp. Na zakupach mnie nie ogranicza. Ale dzieki za wsparcie.
Zrozumcie mnie z ta kasa. Ja chcialam tylko dobrze dla narzeczonego po poznaniu rodzin, jakie wartosci wyznaja. Wiecej sie juz nie zamierzam tam wtracac ani razem z nimi przebywac na danych uroczystosciach bo mnie draznia swoim olewaniem lub wywyzszaniem. I to powiedzialam wprost narzeczonemu.
Without love life is like a season with no summer, Without love life is rock'n'roll without the drummer. Edytowane przez elvegirl Czas edycji: 2015-05-29 o 13:40 Powód: przywrócenie usuniętego posta |
|
|
|
#4709 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
No chyba nie on tu na glowe upadl...
|
#4710 |
|
Raczkowanie
|
To nie chodzilo co ludzie powiedza, tylko wrecz o pozycje w rodzinie. To rzutuje na późniejsze relacje. Swoj slub jakos przecierpie. I ich obludne dobre zyczenia. Wiecie, oni bogaci, a ja z wielodzietnej rodziny z blokowiska.
---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- . ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Bo nie znasz rodziny. Tu chodzilo o znacznie wiecej. To byla polityka rodzinna
Without love life is like a season with no summer, Without love life is rock'n'roll without the drummer. Edytowane przez elvegirl Czas edycji: 2015-05-29 o 13:41 Powód: przywrócenie usuniętego posta |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:13.

Sama nigdy nie spotykałam się z żadnym skąpcem, ale moja siostra owszem i najlepiej pamiętam historię po której nastąpiło zerwanie. Mieszkałyśmy wtedy jeszcze z rodzicami. Siostra dostała piękny bukiet kwiatów, z ciekawym, charakterystycznym przybraniem i w sumie wszystko fajnie, aż do momentu, gdy przyszła do naszego domu koleżanka i zobaczyła te kwiaty w wazonie, wkurzyła się i zaczęła rzucać tekstami, że ktoś z mojej rodziny kradnie kwiaty z grobów. Okazało się, że kwiaty były z grobu jej dziadka, który umarł niedawno. Zapytany później o to facet nawet się nie wyparł, tylko stwierdził, że po co miały tam na cmentarzu gnić i się marnować.

klask i:

"? Bo ja bym sobie wolała sama transport organizować.