Czy mogę być w ciąży - wątek zbiorczy - cz. 4 - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-26, 18:03   #1201
zosia1407
Przyczajenie

Brak miesiączki, żółty śluz. Możliwość ciąży?

Witam. Chciałam się poradzić w ważnej sprawie. Otóż prawie od tygodnia nie mam okresu, a zauważyłam na swojej bieliźnie najpierw przeźroczysty śluz, a teraz takie żółte plamy. Współżyję regularnie, nie zawsze się zabezpieczamy, ale wtedy wychodzi przed wytryskiem. Ogólnie w ostatnim tygodniu miałam bóle jajników. Nie wiem czy to może mieć jakieś powiązanie. A czy też może być to ciąża? Proszę o poradę. Z góry dziękuję.
zosia1407 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 18:04   #1202
201605161428
Konto usunięte

Dot.: Brak miesiączki, żółty śluz. Możliwość ciąży?

Oczywiscie, ze moze skoro sie nie zabezpieczacie.
Bardziej stawialabym na infekcje, ale ciaza zawsze jest mozliwa gdy nie ma zabezpieczenia.
201605161428 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 18:32   #1203
Yohanna_
Raczkowanie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - wątek zbiorczy, cz. 4

Cytat:
Napisane przez loud Pokaż wiadomość
Przepraszam za off top ale jezeli jestes to bedziesz usuwać? Drozej wyjdzie...
Ciezko mi sobie wyobrazić twoj spokoj bo moglas zajsc w NIECHCIANA ciaze z kolega a ciezko ci wytrzasnac 50 zl na tabletke po....
Czytasz ze zrozumieniem ? 5 dych to ja mam do końca tygodnia i chętnie "wycisnę" je na tabletkę, ale Escapelle, która kosztuje ok. 40 zł jest jedynie na receptę, do lekarza rodzinnego nie dało rady się dostać (a ginekolog prywatnie to ok. 100-120 zł + (wtedy) 40 zł na tabletkę), więc jestem w stanie kupić jedynie ellaOne za 110 zł, NA CO MNIE TERAZ NIE STAĆ. I tak, jeśli trzeba będzie to nawet, jeśli PÓŹNIEJ wyjdzie drożej to będę usuwać. Ale nie przyszłam tutaj się z tego spowiadać czy sprzeczać o cokolwiek, tylko o poradę i pytanie o Wasze zdanie nt. opisanej sytuacji, a nie spekulowania co to może w przyszłości z tego być.
Yohanna_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 18:50   #1204
ShastaDaisy
Przyczajenie

Byłam po test i DWIE GRUBE KRESKI <3
ShastaDaisy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 18:51   #1205
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ShastaDaisy Pokaż wiadomość
Byłam po test i DWIE GRUBE KRESKI <3
gratulacje!

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Yohanna_ Pokaż wiadomość
Czytasz ze zrozumieniem ? 5 dych to ja mam do końca tygodnia i chętnie "wycisnę" je na tabletkę, ale Escapelle, która kosztuje ok. 40 zł jest jedynie na receptę, do lekarza rodzinnego nie dało rady się dostać (a ginekolog prywatnie to ok. 100-120 zł + (wtedy) 40 zł na tabletkę), więc jestem w stanie kupić jedynie ellaOne za 110 zł, NA CO MNIE TERAZ NIE STAĆ. I tak, jeśli trzeba będzie to nawet, jeśli PÓŹNIEJ wyjdzie drożej to będę usuwać. Ale nie przyszłam tutaj się z tego spowiadać czy sprzeczać o cokolwiek, tylko o poradę i pytanie o Wasze zdanie nt. opisanej sytuacji, a nie spekulowania co to może w przyszłości z tego być.
Właśnie o to prosiłaś masakra. ile Ty masz lat, 15?
pffe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 19:22   #1206
Yohanna_
Raczkowanie

^ Ja pi*****ę. A myśl sobie, że mam i 12 lat, ale to nie ja jestem jakaś niedo*********a i nie dość, że sztuka czytania ze zrozumieniem to u Ciebie coś nowego, to jeszcze nie potrafisz wyrazić zdania nt. opisanej sytuacji nie oceniając człowieka, który ją przedstawił i bez zbędnej uszczypliwości. <wyedytowano z powodu obelg - Mojwa> Geez, ile agresji we mnie wzbudza idiotyzm!

Edytowane przez Mojwa
Czas edycji: 2015-05-27 o 17:52
Stary 2015-05-26, 19:22   #1207
butcher_girl
Zadomowienie

Byłam u ginekologa. Torbieli nie ma, jajniki zdrowe. Powiedziała, że gospodarka hormonalna mi zaszalała i dostałam luteinę na wywołanie. Jeśli nie dostanę okresu po lekach mam się zgłosić do niej. Dała mi też skierowanie na betę w razie czego. Generalnie nie mam się o co bać, wszystko ze mną dobrze! Dziękuję za wsparcie!

19.07.2013 <3
08.07.2017 PM!
butcher_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 19:34   #1208
pffe
BAN stały

Cytat:
^ Ja pi*****ę. A myśl sobie, że mam i 12 lat, ale to nie ja jestem jakaś niedo*********a i nie dość, że sztuka czytania ze zrozumieniem to u Ciebie coś nowego, to jeszcze nie potrafisz wyrazić zdania nt. opisanej sytuacji nie oceniając człowieka, który ją przedstawił i bez zbędnej uszczypliwości. Goń się, durna szmaciuro! Geez, ile agresji we mnie wzbudza idiotyzm!
halooooł, to Ty napisałaś tyle o tej sytuacji więc widocznie chciałaś być oceniona. Proste. Nie bierz się za seks jak Cię nawet na gumki nie stać.

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Cytat:
Napisane przez butcher_girl Pokaż wiadomość
Byłam u ginekologa. Torbieli nie ma, jajniki zdrowe. Powiedziała, że gospodarka hormonalna mi zaszalała i dostałam luteinę na wywołanie. Jeśli nie dostanę okresu po lekach mam się zgłosić do niej. Dała mi też skierowanie na betę w razie czego. Generalnie nie mam się o co bać, wszystko ze mną dobrze! Dziękuję za wsparcie!
No i super. Nie stresuj się już bo to tylko powoduje jeszcze większe szumy w organizmie.
Stary 2015-05-26, 20:59   #1209
Yohanna_
Raczkowanie

^ Nie będę nawet podejmowała dalszej dyskusji z kimś o inteligencji kamienia polnego... Jesteś po prostu idiotką, która ma problemy z czytaniem i interpretacją. Właściwie NADinterpretacją
Stary 2015-05-26, 21:09   #1210
pffe
BAN stały

Cytat:
^ Nie będę nawet podejmowała dalszej dyskusji z kimś o inteligencji kamienia polnego... Jesteś po prostu idiotką, która ma problemy z czytaniem i interpretacją. Właściwie NADinterpretacją
Wiesz co, no mogłaś nie pisać o swojej sytuacji finansowej ani jak wyglądał stosunek, nic z tych rzeczy i też byłoby ok a teraz sobie znalazłaś pole do zaczepek wszystkich, którzy Ci powiedzą prawdę, no nie?
Stary 2015-05-26, 21:32   #1211
Pastela92
Raczkowanie

Cytat:
Escapelle nie kosztuje 40 zł na wizytę i ellaOne pożycz od 'typka' ^^

______

ogólnie wieje patolą. ^^
Pastela92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 21:39   #1212
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pastela92 Pokaż wiadomość
Escapelle nie kosztuje 40 zł na wizytę i ellaOne pożycz od 'typka' ^^

______

ogólnie wieje patolą. ^^
Na dozie ok. 35zl ale wieje, fakt
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 21:40   #1213
Pastela92
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
Na dozie ok. 35zl ale wieje, fakt
o kurcze, parę lat temu kosztowała 85 ^^
Pastela92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 21:43   #1214
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pastela92 Pokaż wiadomość
o kurcze, parę lat temu kosztowała 85 ^^
Tez obstawialam taką cene.

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Takze stanialy 35zl to pryszcz przy kosztach dziecka takze Yohanna przemysl sprawe
Stary 2015-05-26, 22:08   #1215
Brunetka_5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez butcher_girl Pokaż wiadomość
Tez brałam luteine, u mnie była masakra miałam okropne wahania nastroju, mam nadzieje ze u Ciebie będzie dobrze! Ciesze się ze wszystko jest okej
Brunetka_5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 22:18   #1216
Anonimka1988
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zosia1407 Pokaż wiadomość
Witam. Chciałam się poradzić w ważnej sprawie. Otóż prawie od tygodnia nie mam okresu, a zauważyłam na swojej bieliźnie najpierw przeźroczysty śluz, a teraz takie żółte plamy. Współżyję regularnie, nie zawsze się zabezpieczamy, ale wtedy wychodzi przed wytryskiem. Ogólnie w ostatnim tygodniu miałam bóle jajników. Nie wiem czy to może mieć jakieś powiązanie. A czy też może być to ciąża? Proszę o poradę. Z góry dziękuję.
W ciąży pojawia się taki wodnisty śluz, ale to dopiero w 4 czy 5 tygodniu. Lecz w Twoim wypadku możliwości ciąży nie można wykluczyć, zrób test.
Anonimka1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 23:15   #1217
martyska212
Przyczajenie

Z góry przepraszam jeżeli coś zle dodaje ale jestem tu nowa a zależy mi na szybkiej normalnej odpowiedzi Wiec tak: Od pół roku mam nieregularne miesiaczki. Na uregulowanie oczywiscie ginekolog przepisal mi tabletki anty Vibin mini. Teraz skonczylam wlasnie ostatnie (trzecie)opakowanie i nie chce ich wiecej brac (zbyt duzo skutków ubocznych i chcę starać się o dziecko) Ostatnie opakowanie zaczelam brac 27 kwietnia.Mam słabą pamięć do brania tabletek i tak: W drugim tygodniu zapomniałam wziąć jednej,przedostatniej tabletki (9.05 sobota) w niedzielę wzielam normalnie o 22. W trzecim tygodniu nie wziełam w piątek(15.05), w sobotę wzielam normalnie i w niedzielę(17.05) znów nie wziełam. Tabletek placebo nie zażyłam w ogóle. W dniach 18 maja,21 maja i 24 maja miałam stosunek w którym partner kończył normalnie we mnie. Dodam ze plamienie wystąpiło w czwartek 21.05 (dzień wcześniej niż przy poprzednich opakowaniach) Pytanie brzmi czy jest jakas szansa na zajście w ciąże w takiej sytuacji? (Chodzi mi o to że jednak brałam trochę te tabletki )
martyska212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 01:49   #1218
Brunetka_5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martyska212 Pokaż wiadomość
Z góry przepraszam jeżeli coś zle dodaje ale jestem tu nowa a zależy mi na szybkiej normalnej odpowiedzi Wiec tak: Od pół roku mam nieregularne miesiaczki. Na uregulowanie oczywiscie ginekolog przepisal mi tabletki anty Vibin mini. Teraz skonczylam wlasnie ostatnie (trzecie)opakowanie i nie chce ich wiecej brac (zbyt duzo skutków ubocznych i chcę starać się o dziecko) Ostatnie opakowanie zaczelam brac 27 kwietnia.Mam słabą pamięć do brania tabletek i tak: W drugim tygodniu zapomniałam wziąć jednej,przedostatniej tabletki (9.05 sobota) w niedzielę wzielam normalnie o 22. W trzecim tygodniu nie wziełam w piątek(15.05), w sobotę wzielam normalnie i w niedzielę(17.05) znów nie wziełam. Tabletek placebo nie zażyłam w ogóle. W dniach 18 maja,21 maja i 24 maja miałam stosunek w którym partner kończył normalnie we mnie. Dodam ze plamienie wystąpiło w czwartek 21.05 (dzień wcześniej niż przy poprzednich opakowaniach) Pytanie brzmi czy jest jakas szansa na zajście w ciąże w takiej sytuacji? (Chodzi mi o to że jednak brałam trochę te tabletki )
Na dwoje babka wrozyla. Możesz być w ciąży ale możesz i w niej nie być. Jednak w tej sytuacji wątpię w ciazę nie a na przyszłosc jak hormony brać każą, bo masz problemy z gospodarką hormonalna, to się tabletki bierze tak jak pisze na ulotce.
Stary 2015-05-27, 12:07   #1219
lexie87
Przyczajenie

zrobiłam dziś rano test ciążowy (11 dni po niezabezpieczonym stosunku w okres i escapelle), negatywny. wiem, że wcześnie ale myślicie że jest choć trochę wiarygodny?
fiksuje lekko na ten temat, nawet nie mówię facetowi bo by mnie wyśmiał
lexie87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 12:16   #1220
Brunetka_5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lexie87 Pokaż wiadomość
zrobiłam dziś rano test ciążowy (11 dni po niezabezpieczonym stosunku w okres i escapelle), negatywny. wiem, że wcześnie ale myślicie że jest choć trochę wiarygodny?
fiksuje lekko na ten temat, nawet nie mówię facetowi bo by mnie wyśmiał
Tak jest wiarygodny
Stary 2015-05-27, 13:21   #1221
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Brunetka_5 Pokaż wiadomość
Tak jest wiarygodny
nie, test sam w sobie nie jest wiarygodny. byłby 14 dni po stosunku.
oczywiście dziewczyna w ciąży zapewne nie jest skoro brała escapelle ale sama kwestia testu nie może być brana poważnie tak wcześnie. 10 dni po stosunku to beta jest wiarygodna.
Stary 2015-05-27, 14:10   #1222
editclaarks
Przyczajenie

a ja zamiast robić test wybrałabym się czym prędzej do ginekologa, bo może to być właśnie jakaś infekcja albo grzybica
editclaarks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 14:35   #1223
Elfir
Zakorzenienie

Cytat:
Zwróć uwagę, że to ty napisałaś post z pytaniem w tym wątku
Więc to o tobie coś świadczy

ten wątek nie został stworzony przez kobiety odpowiedzialne, znające swój organizm czy stosujące prawidłowo antykoncepcję.

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett

Edytowane przez Elfir
Czas edycji: 2015-05-27 o 14:36
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 16:12   #1224
kropkawkropke
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pffe Pokaż wiadomość
nie, test sam w sobie nie jest wiarygodny. byłby 14 dni po stosunku.
oczywiście dziewczyna w ciąży zapewne nie jest skoro brała escapelle ale sama kwestia testu nie może być brana poważnie tak wcześnie. 10 dni po stosunku to beta jest wiarygodna.
No tym bardziej chyba ze przy 28-30 dniowych cyklach 2/3 dzień powinien być nieplodny tego się trzymaj)

Edytowane przez kropkawkropke
Czas edycji: 2015-05-27 o 21:15
kropkawkropke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 19:42   #1225
myszegbeng
Przyczajenie

Witam. W niedziele był u mnie chłopak. Jestem dziewicą i jeszcze się nie kochaliśmy. Trochę poniosły nas emocje i pomimo tego,że byłam w trakcie miesiączki postanowiliśmy się zabawić. Najpierw ja mu zrobiłam loda,skończył. Wszystko ładnie posprzątaliśmy,umyliśmy łapki i skorzystaliśmy z toalety. Wróciliśmy do pokoju. Chłopak włożył mi palce do środka,ocierał się członkiem o moją "przerwę". Czy jest możliwość,że plemniki przedostały się do środka i doszło do zapłodnienia? Jestem w czasie miesiączki,wcześniej myliśmy ręce,wycieraliśmy członka i napletek nie został zsunięty. Proszę o odpowiedź bo oboje żyjemy w stresie jednak ja cały czas uważam,że to nie możliwe...
myszegbeng jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 19:53   #1226
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszegbeng Pokaż wiadomość
Witam. W niedziele był u mnie chłopak. Jestem dziewicą i jeszcze się nie kochaliśmy. Trochę poniosły nas emocje i pomimo tego,że byłam w trakcie miesiączki postanowiliśmy się zabawić. Najpierw ja mu zrobiłam loda,skończył. Wszystko ładnie posprzątaliśmy,umyliśmy łapki i skorzystaliśmy z toalety. Wróciliśmy do pokoju. Chłopak włożył mi palce do środka,ocierał się członkiem o moją "przerwę". Czy jest możliwość,że plemniki przedostały się do środka i doszło do zapłodnienia? Jestem w czasie miesiączki,wcześniej myliśmy ręce,wycieraliśmy członka i napletek nie został zsunięty. Proszę o odpowiedź bo oboje żyjemy w stresie jednak ja cały czas uważam,że to nie możliwe...
Kolejna ciaza z ocierania?
Stary 2015-05-28, 19:55   #1227
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
Kolejna ciaza z ocierania?
z palca ;p
Stary 2015-05-29, 03:18   #1228
panterarozyczka
Zadomowienie

Ocierał się o moja przerwę? Tego jeszcze nie słyszałam

L830 via tapatalk.
panterarozyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-31, 23:17   #1229
Elfir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszegbeng Pokaż wiadomość
Proszę o odpowiedź bo oboje żyjemy w stresie jednak ja cały czas uważam,że to nie możliwe...
Gdyby ciąże możliwe były z samego ocierania, natura nie tworzyłaby długich penisów, pochwy i całej konieczności wykonania stosunku.

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-02, 00:01   #1230
lalus95
Przyczajenie

Witam.Jestem męszczyzną.Kochałem się z dziewczyną w prezerwatywie.Już pod koniec obaj chcieliśmy spróbować bez.Trwało to może maks 30 sekund i robiliśmy to delikatnie.Dziewczyna wacha się czy były to dni płodne czy nie.Mówi że na granicy.Czy mogło dośc do zapłodnienia?Zawsze robiliśmy to w gumie.Na penisie był śluz.Jednak nie było orgazmu w niej.Proszę o konkretne odpowiedzi.
lalus95 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości