Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-29, 15:26   #1411
fatal21
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI

Do dziewczyn z częstymi skurczami nospa mg i do łóżka!posłuchajcie rady weteranki
Stary 2015-05-29, 15:27   #1412
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AaaMarta Pokaż wiadomość
Myślę, że od 15 sierpnia, ale zobaczymy jak to bedzie. Jesli lekarz nakaże, że mam iść wczesniej, to go posłucham

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
15 sierpnia to ja mogę być już na porodówce jak mam termin na 25-27 sierpnia Ja zamierzam tak do początku lipca czyli 1,5 miesiąca przed terminem.
Stary 2015-05-29, 15:30   #1413
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
15 sierpnia to ja mogę być już na porodówce jak mam termin na 25-27 sierpnia Ja zamierzam tak do początku lipca czyli 1,5 miesiąca przed terminem.
chyba częściej zdażają się przenoszone ciąze niż za wczesne.

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-29, 15:31   #1414
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
jestem trzymam na niej nogi siadam przy akwarium masuje plecy a skąd to ci nie powiem bo nie pamiętam, z allegro, tylko wygoogluj sobie jaki jest odpowiedni rozmiar piłki do twojego wzrostu

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Taka pilka jest fajna tylko jak aakkzzii pisze, trzeba ją dobrać do wzrostu.
Dzięki za informację Nie wiedziałam, że trzeba zwrócić uwagę na rozmiar.
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-29, 15:33   #1415
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie znam statystyk ale na mój rozum jest więcej ciąż przedwczesnych, przenoszone się w zasadzie nie zdarzają bo po przekroczeniu terminu zazwyczaj wywołuje się poród.
Poza tym zależy czy mówimy o terminie z USG czy terminie wg OM bo przy tym drugim zakłada się 28-dniowy cykl co przecież nie u każdej jest.

Edytowane przez owieczkaa
Czas edycji: 2015-05-29 o 15:35
owieczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-29, 15:37   #1416
201701300931
Konto usunięte

Moja mama urodziła raz trzy tygodnie przed terminem, a raz dwa tygodnie. Więc jak pójdę w jej ślady to w połowie sierpnia wyląduję na porodówce
Stary 2015-05-29, 15:38   #1417
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie znam statystyk ale na mój rozum jest więcej ciąż przedwczesnych, przenoszone się w zasadzie nie zdarzają bo po przekroczeniu terminu zazwyczaj wywołuje się poród.
Poza tym zależy czy mówimy o terminie z USG czy terminie wg OM bo przy tym drugim zakłada się 28-dniowy cykl co przecież nie u każdej jest.
+,- 2 tygodnie to u Ciebie 15lipiec, albo poczatek wrzesnia u mnie koniec lipca, a początek października
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-29, 15:39   #1418
grita
Rozeznanie

Właśnie wsunęłam całą michę truskawek z kefirem i cukrem, pycha

Cytat:
Dziewczyny tak z ciekawości, ile z was jeszcze pracuje, a reszta, do którego tygodnia pracowałyscie?

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Ja pracowałam do 17-18 tc, nie pamiętam dokładnie. Wkurzyłam się po kolejnym przeziębieniu, które złapałam od chorych współpracowników. Cały styczeń i luty byłam w kółko przeziębiona przez nich. I od tamtej pory słodko odpoczywam
I podziwiam dziewczyny, które jeszcze pracują, szacun

Cytat:
Napisane przez melawen Pokaż wiadomość
zazdroszczę ja dziś miałam pobudkę o 4.40. Wracałam od rodziców do siebie, miałam już wracać dzisiaj do pracy, ale rozkłada mnie jakieś przeziębienie I w końcu zadzwoniłam, że dziś nie dotrę. Mam nadzieję, że po weekendzie minie. Macie coś sprawdzonego na katar, co można teraz brać?
Do tego od wczoraj jakoś zwiększyła mi się częstotliwość skurczy. Jeszcze trochę pobolewają, wcześniej nic nie czułam. Czy bierzecie nospę jak się nasilają, czy tylko magnez?

A co do obrazka, to też mam czasem wrażenie, że mój robi sobie taką gimnastykę Coraz bardziej widać. A wczoraj u rodziców nasłuchiwałam stetoskopem Niby coś słychać, ale niezidentyfikowane odgłosy
Ali_ma juz Ci wszystko napisała, mnie jeszcze pomagały na zatoki zapchane katarem inhalacje, albo do inhalatora sól fizjologiczną, albo parówka nad garnkiem (w środku majeranek, rumianek, sporadycznie szałwia). I ciepłe mleko z miodem
Mnie czasem twardnieje i pobolewa brzuch, ale głównie od wysiłku. Jak odkurzam, dużo chodzę, itd. to się pojawiają. Jak chwilę odpocznę to przechodzą, szyjka się od nich nie skraca, więc na razie nospy nie biorę. Magnez regularnie, bo mnie męczą skurcze łydek.
Myślę, że jeśli skurcze pojawiają się częściej niż zwykle i są bolesne i spróbuj wziąć nospę i poleżeć, na pewno przejdzie.
A kiedy masz teraz wizytę u gina?

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Ale mnie to dziwi bo na logikę dziecko o tych samych lub podobnych wymiarach a brzuchy tak różne. Na chłopski rozum to chudziny powinny mieć większy brzuch bo w mniejszym ciele musi się zmieścić tyle samo co u kogoś w większym, a jest na odwrót :p wynika z tego ze mój mały ma ciasno ;( dlatego takie kopniaki dostaje!
E tam, u tych większych to najczęściej też warstwa tłuszczyku jest na brzuchu. Wiem to po sobie, w pierwszej ciąży byłam chuda i miałam dużo mniejszy brzuch, a teraz mam duużo większy, ale to głównie tłuszczyk niestety. Macica jest na danym etapie ciąży u każdej ciężarnej mniej więcej tych samych rozmiarów.

Cytat:
te bez brzuchów to się smarujcie codziennie czymś bo jak zacznie was wywalać albio i nie to mogą byś rozstępy
ja mam ogromny bebzun wręcz wielgachny
Ja też mam duży A w poprzedniej właśnie mimo że byłam chuda, długo miałam mały brzuch, to nie miałam ani jednego rozstępu, a teraz coś czuję że mi się porobią. Już wokół pępka mam taką czerwoną, napiętą skórę, smaruje ją czymś w kółko, ale pewnie nie wytrzyma bez szwanku kolejnych 3 mcy rozciągania...
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-29, 15:39   #1419
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Moja mama urodziła raz trzy tygodnie przed terminem, a raz dwa tygodnie. Więc jak pójdę w jej ślady to w połowie sierpnia wyląduję na porodówce
U mnie w rodzinie w wyznaczonym terminie.
Stary 2015-05-29, 15:41   #1420
ali_ma
Rozeznanie

Cytat:
ponoć jest trochę tych przenoszonych zwłaszcza u tych z 1 ciążą, przynajmniej tak twierdzi położna z mojej szkoły rodzenia, wtedy w "moim" (bo jeszcze nie wiem czy będę tu rodzić) szpitalu wywołują dopiero na 8 dzień, jeśli wszytsko oki a tylko dziecko nie chce wyjść
ali_ma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-29, 15:45   #1421
meneq
Zakorzenienie

Cytat:

Ale to bylby porod w sam raz, tp +/- 2tygodnie i dopiero po uplywie tp+2tyg mowi sie o przenoszonej ciazy a za wczesnie jesli porod bedzie wczesniej niz 2 przed tp

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Cytat:
Napisane przez ali_ma Pokaż wiadomość
ponoć jest trochę tych przenoszonych zwłaszcza u tych z 1 ciążą, przynajmniej tak twierdzi położna z mojej szkoły rodzenia, wtedy w "moim" (bo jeszcze nie wiem czy będę tu rodzić) szpitalu wywołują dopiero na 8 dzień, jeśli wszytsko oki a tylko dziecko nie chce wyjść

Ale to nie jest przenoszona ciaza ;-) to porod nadal w terminie
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-29, 15:46   #1422
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
+,- 2 tygodnie to u Ciebie 15lipiec, albo poczatek wrzesnia u mnie koniec lipca, a początek października
Nie wiem jak Ty to policzyłaś
U mnie -2 tygodnie to dokładnie 13 sierpnia, +2 tygodnie to 13 września. Jaki lipiec?!
Stary 2015-05-29, 15:49   #1423
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie wiem jak Ty to policzyłaś
U mnie -2 tygodnie to dokładnie 13 sierpnia, +2 tygodnie to 13 września. Jaki lipiec?!
Haha... Znów te "wakacyjne" miesiące tak, tak nie pomylilam się tylko z wrześniem miało byc sierpień
Stary 2015-05-29, 15:49   #1424
grita
Rozeznanie

Cytat:
Zależy co rozumiemy przez przenoszoną ciążę. Poród w 41 tc wciąż jest porodem "w terminie", podobnie jak w 38 tc. Mało gdzie wywołują poród zaraz po terminie porodu, zazwyczaj czekają kilka dni, do tygodnia, po cykl mógł być dłuższy niż 28 dniowy.
Jeśli nie ma wskazań medycznych to nie wywołuje się porodu dzień po terminie.
I na termin z usg (nawet tego pierwszego) mało gdzie patrzą, wiele moich koleżanek urodziło po terminie i zawsze pytali tylko o ten z OM. Jednej lekarz powiedział, że przy takim małym dziecku (w 11-13 tc) każdy milimetr źle uchwycony przy badaniu ma znaczenie dla terminu porodu i może się przesuwać o kilka dni i mimo wszystko najbardziej wiarygodny jest ten z OM. A później dzieci różnie rosną, skokowo, i z terminy z usg są przydatne tylko wtedy, kiedy kobieta nie wie kiedy miała ostatnia miesiączkę, albo ma bardzo nieregularne cykle.
Ja urodziłam córkę 8 dni po terminie, wszystko zaczęło się samo, mimo że już byłam przyjęta na patologię. Wśród koleżanek wiele urodziło kilka dni po terminie z OM, szczególnie pierworódek.
Stary 2015-05-29, 15:56   #1425
ali_ma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Ale to bylby porod w sam raz, tp +/- 2tygodnie i dopiero po uplywie tp+2tyg mowi sie o przenoszonej ciazy a za wczesnie jesli porod bedzie wczesniej niz 2 przed tp

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Ale to nie jest przenoszona ciaza ;-) to porod nadal w terminie
ale ona tak to nazwała, że przenoszona i z tego co kojarzę taka druga jak nas oprowadzała po porodówce to też powiedziała, że jeśli "przenosimy" to następnego dnia po termnie mamy stawić się w szpitalu na ktg,
Stary 2015-05-29, 15:58   #1426
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
Haha... Znów te "wakacyjne" miesiące tak, tak nie pomylilam się tylko z wrześniem miało byc sierpień
Rozluźnienie cię dopadło
Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Zależy co rozumiemy przez przenoszoną ciążę. Poród w 41 tc wciąż jest porodem "w terminie", podobnie jak w 38 tc.

I na termin z usg (nawet tego pierwszego) mało gdzie patrzą, wiele moich koleżanek urodziło po terminie i zawsze pytali tylko o ten z OM. Jednej lekarz powiedział, że przy takim małym dziecku (w 11-13 tc) każdy milimetr źle uchwycony przy badaniu ma znaczenie dla terminu porodu i może się przesuwać o kilka dni i mimo wszystko najbardziej wiarygodny jest ten z OM.
Nawet w 42 tygodniu jeszcze jest w terminie jak tak popatrzeć. Zresztą czytałam gdzieś artykuł o "późnych wcześniakach" czyli dzieciach z 37-38 tygodnia i porównanie z dziećmi urodzonymi w 41-42 tc i wychodziło że jednak lepiej przeczekać dłużej bo rozwój takich dzieci jest lepszy, lepiej sobie radzą ze spaniem, karmieniem itd.

Termin z OM jest wiarygodny jak się ma regularne cykle około 28 dni - raczej w przypadku kobiety o cyklach np. 40 dni ważniejszy jest termin z USG.
Stary 2015-05-29, 16:01   #1427
fatal21
Wtajemniczenie

Do 40 tyg nie jest przenoszonaprzenoszona.po wyżej juz tak.Nikt nie czeka 42 TC i 1 dzien
Stary 2015-05-29, 16:08   #1428
AaaMarta
Zadomowienie

Cytat:

Na dzien dzisiejszy ja mam na 17 września, wiec sie nie martwię

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2015-05-29, 16:13   #1429
malena1979
Zadomowienie

Hej, wczoraj tak zimno, a dziś taka piękna pogoda. Młoda się wyszalała na placu zabaw i oczywiście w kolejnych getrach dziura
To tak apropos do mamuś dziewczynek, legginsów nigdy dość, zwłaszcza w okresie przedszkolnym już
malena1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-29, 16:13   #1430
grita
Rozeznanie

Cytat:
ale ona tak to nazwała, że przenoszona i z tego co kojarzę taka druga jak nas oprowadzała po porodówce to też powiedziała, że jeśli "przenosimy" to następnego dnia po termnie mamy stawić się w szpitalu na ktg,
A bo tak się potocznie mówi, i lekarze i położne mówią o przenoszeniu jak już jest po terminie, ale tak formalnie, to nie jest przenoszona ciaża
Stary 2015-05-29, 16:19   #1431
malena1979
Zadomowienie

Cytat:
może któras ma ochote pokazać brzuszek ? :P
O matko aakkzzii, przez moment pomyślałam, że to ty sobie taką fotę cyknęłaś-uff
malena1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-29, 16:21   #1432
grita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malena1979 Pokaż wiadomość
Hej, wczoraj tak zimno, a dziś taka piękna pogoda. Młoda się wyszalała na placu zabaw i oczywiście w kolejnych getrach dziura
To tak apropos do mamuś dziewczynek, legginsów nigdy dość, zwłaszcza w okresie przedszkolnym już
Hehe, coś o o tym wiem U nas po każdej wizycie na placu zabaw jest obowiązkowe przebieranie, bo w piaskownicy piasek jest z jakąś gliną i od razu całe getry, skarpetki do przebrania, bluzka czasem też Więc dziennie idą minimum 2 pary
I mam zamiar zrobić spory zapas na letnich wyprzedażach, rzeczywiście legginsów nigdy dość
Będzie mi ich brakowało u chłopca, szczególnie w wieku przedszkolnym, bo dla malutkich chłopców jeszcze jakieś są i fajnie to u nich wygląda

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Uciekamy na spacer i lody, miłego popołudnia!
Stary 2015-05-29, 16:29   #1433
ali_ma
Rozeznanie

Cytat:
A bo tak się potocznie mówi, i lekarze i położne mówią o przenoszeniu jak już jest po terminie, ale tak formalnie, to nie jest przenoszona ciaża
to chyba jest podobnie jak z tymi tygodniami ciąży, dla nas 23t1d to 24 tydzień dla lekarzy (przynajmniej tych z którymi miałam kontakt) to 23 tydzień
Stary 2015-05-29, 16:31   #1434
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:

Ja pracowałam do 17-18 tc, nie pamiętam dokładnie. Wkurzyłam się po kolejnym przeziębieniu, które złapałam od chorych współpracowników. Cały styczeń i luty byłam w kółko przeziębiona przez nich. I od tamtej pory słodko odpoczywam
Też chcę truskawki!
Ja też na początku roku byłam ciągle przeziębiona i 3 razy byłam na L4, 2 razy brałam antybiotyk (za pierwszym razem nie wiedząc, że jestem w ciąży). Okropnie wspominam ten okres. Mdłości, katar, zatkany nos, osłabienie... Teraz już czuję lekki spadek wydolności, to dobry czas na skończenie pracy w moim wypadku. Ból kręgosłupa i kości ogonowej od siedzenia przy biurku, pobolewanie brzucha od zmęczenia itp...

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Dzięki za informację Nie wiedziałam, że trzeba zwrócić uwagę na rozmiar.
Są chyba 3, w zależności od wzrostu.

Cytat:
Termin z OM jest wiarygodny jak się ma regularne cykle około 28 dni - raczej w przypadku kobiety o cyklach np. 40 dni ważniejszy jest termin z USG.
Ja nawet nie wiem jakie miałam cykle, bo brałam do września tabletki Cerazette a przy nich się nawet nie ma okresu. W 3 cyklu po odstawieniu zaszłam. Cykle, te które miałam po tabsach, były różnych długości, dlatego ciężko mi ocenić.

Wiecie co, stuknęłam auto parkując pod domem, walnęłam tyłem w płot. Czuję się jak idiotka, stuknęłam lampę i kawałek tyłu. Nie dość, że sama się czuję jak ostatnia łamaga, to jeszcze mi głupio przed mężem, dał mi swoje wycackane autko, żebym trenowała, sam jeździ starym gratem pożyczonym od ojca w tym czasie, chwali mnie, że fajnie mi idzie a ja robię coś takiego... chciałam jechać do koleżanki, ale w takim wypadku zostaję w domu. Wróci dopiero między 20.20 a 21.00, jak mi jest głupio.
Stary 2015-05-29, 16:37   #1435
ali_ma
Rozeznanie

Cytat:
Też chcę truskawki!
Ja też na początku roku byłam ciągle przeziębiona i 3 razy byłam na L4, 2 razy brałam antybiotyk (za pierwszym razem nie wiedząc, że jestem w ciąży). Okropnie wspominam ten okres. Mdłości, katar, zatkany nos, osłabienie... Teraz już czuję lekki spadek wydolności, to dobry czas na skończenie pracy w moim wypadku. Ból kręgosłupa i kości ogonowej od siedzenia przy biurku, pobolewanie brzucha od zmęczenia itp...

Są chyba 3, w zależności od wzrostu.

Ja nawet nie wiem jakie miałam cykle, bo brałam do września tabletki Cerazette a przy nich się nawet nie ma okresu. W 3 cyklu po odstawieniu zaszłam. Cykle, te które miałam po tabsach, były różnych długości, dlatego ciężko mi ocenić.

Wiecie co, stuknęłam auto parkując pod domem, walnęłam tyłem w płot. Czuję się jak idiotka, stuknęłam lampę i kawałek tyłu. Nie dość, że sama się czuję jak ostatnia łamaga, to jeszcze mi głupio przed mężem, dał mi swoje wycackane autko, żebym trenowała, sam jeździ starym gratem pożyczonym od ojca w tym czasie, chwali mnie, że fajnie mi idzie a ja robię coś takiego... chciałam jechać do koleżanki, ale w takim wypadku zostaję w domu. Wróci dopiero między 20.20 a 21.00, jak mi jest głupio.
pamiętaj auto rzecz nabyta, ważne, że z Tobą oki, a mąż przeżyje, najgorsza jest zawsze pierwsza rysa niezależnie czy to auto, nowa ława, podłoga czy Bóg wie co jeszcze, będzie dobrze
Stary 2015-05-29, 16:41   #1436
melawen
Rozeznanie

Cytat:

Ali_ma juz Ci wszystko napisała, mnie jeszcze pomagały na zatoki zapchane katarem inhalacje, albo do inhalatora sól fizjologiczną, albo parówka nad garnkiem (w środku majeranek, rumianek, sporadycznie szałwia). I ciepłe mleko z miodem
Mnie czasem twardnieje i pobolewa brzuch, ale głównie od wysiłku. Jak odkurzam, dużo chodzę, itd. to się pojawiają. Jak chwilę odpocznę to przechodzą, szyjka się od nich nie skraca, więc na razie nospy nie biorę. Magnez regularnie, bo mnie męczą skurcze łydek.
Myślę, że jeśli skurcze pojawiają się częściej niż zwykle i są bolesne i spróbuj wziąć nospę i poleżeć, na pewno przejdzie.
A kiedy masz teraz wizytę u gina?

E tam, u tych większych to najczęściej też warstwa tłuszczyku jest na brzuchu. Wiem to po sobie, w pierwszej ciąży byłam chuda i miałam dużo mniejszy brzuch, a teraz mam duużo większy, ale to głównie tłuszczyk niestety. Macica jest na danym etapie ciąży u każdej ciężarnej mniej więcej tych samych rozmiarów.

Ja też mam duży A w poprzedniej właśnie mimo że byłam chuda, długo miałam mały brzuch, to nie miałam ani jednego rozstępu, a teraz coś czuję że mi się porobią. Już wokół pępka mam taką czerwoną, napiętą skórę, smaruje ją czymś w kółko, ale pewnie nie wytrzyma bez szwanku kolejnych 3 mcy rozciągania...
Oooo te inhalacje to zrobię, bo mam zapchane aż do zatok, może odblokuje
Brzuch w sumie też mi najczęściej twardnieje po dłuższych spacerach, zrezygnowałam już z tych 10kilometrowych, teraz robię 5 Ale myślę, że może stąd te skurcze, że kilka dni nie brałam magnezu (zapomniałam sobie tabletek z domu i jakoś potem zapominałam kupić), dziś już wzięłam i mam nadzieję, ze będzie ok
Wizyta w środę, więc się dopytam
melawen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-29, 16:46   #1437
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
pamiętaj auto rzecz nabyta, ważne, że z Tobą oki, a mąż przeżyje, najgorsza jest zawsze pierwsza rysa niezależnie czy to auto, nowa ława, podłoga czy Bóg wie co jeszcze, będzie dobrze
No mi się nic nie stało, bo nie miałam stłuczki tylko parkowałam jak oferma. Wcześniej na parkingu między innymi samochodami spoko, a pod domem walnąć w płot to trzeba być ofermą
Stary 2015-05-29, 16:54   #1438
Blondynka17
Zadomowienie

Cześć dziewczyny, można się do was dołączyć?
Jestem Kasia a tp. mam na 23.09.2015
Blondynka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-29, 17:00   #1439
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, można się do was dołączyć?
Jestem Kasia a tp. mam na 23.09.2015
Witamy
Napisz coś więcej o sobie
Stary 2015-05-29, 17:08   #1440
Mten
Rozeznanie

Cytat:
No mi się nic nie stało, bo nie miałam stłuczki tylko parkowałam jak oferma. Wcześniej na parkingu między innymi samochodami spoko, a pod domem walnąć w płot to trzeba być ofermą
Ja w bramie kamienicy rozwaliłam błotnik i lusterko w nowym samochodzie wyjeżdżając... Znam więc Twój ból :-(
Ale mąż się śmiał że byłam taka zdolowana tym, że nie chciał mnie dobijac więc nie komentował zbyt wtedy teraz mi dogryza po roku :-P

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości