|
|
#1501 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI
Hej dziewczęta!
Wczoraj cały dzień składałam lego No i przy okazji pralam i powiem wam, kupiłam ostatnio ciuszki w 5 10 15. I jestem zazenowana Bo po praniu ze spodenek i jednych bodziakow zrobiła się szmatka! Jedne body są ok. Ale tamte porażka pierwszy raz kupowałam coś z tej firmy i ostatni. Smyk i cocodrillo są zdecydowanie lepsze. Ubranka które dostałam po kimś z cocodrillo lepiej wyglądają niż te po jednym praniu. ![]() Weekend brzydka pogoda ale dziś kolejne zadanie budowy domku dla jaszczurki która się wprowadzi do nas w poniedziałek. |
|
|
|
#1502 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój mąż to podobno bandzior bo motocyklista, który sprowadził mnie na złą drogę bo też mam motocykl . A jak mi kiedyś wyjechał na 2 tygodnie (wypad motocyklowy z chłopakami po Europie) to pół osiedla zostało przez nią poinformowane, że mąż się spakował i mnie zostawił dla innejA ciuszki to od tej Pani z allegro czy F&F? Cytat:
Fakt w Japonii nigdy nie byłam, ale jeżeli klimat u Ciebie jest chociaż częściowo zbliżony do tego co ja miałam mieszkając w Pekinie, to będąc szczera ja wtedy nie będąc w ciąży miałam problem by wytrzymać okres letni i najchętniej spędzałam tamte dni siedząc przy klimatyzatorze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Lampą i rysami na prawdę się nie przejmuj najgorszy jest zawsze ten 1 raz, ale zobaczysz jeszcze będziesz to wspominać z uśmiechem na twarzy ![]() Cytat:
Ja znowu będę miała trochę w plecy z forum bo niedługo zbieramy się na pogrzeb, już 3 w ciągu niecałych 6 miesięcy
|
|
#1503 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny fajna lista co zabrać do szpitala zapraszam
https://www.blogger.com/blogger.g?bl...0;src=postname
|
#1504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wczoraj zaczęłam 25 tydzień ![]() Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
|
#1505 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
patrzylam na stronie i na Braniborskiej nie maja tej firmy. Bede musiala tam przedzwonic co by nie jechac na daremne
|
|
|
|
|
#1506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tu jest "lepiej" ;-) moja wspollokatorka z Pekinu stwierdzila, ze juz nigdy na chinskie lato narzekac nie bedzie. To, ze japonskie lato jest koszmarne mowia takze ludzie ze strefy rownikowej. Tylko starzy i bardzo starzy Japonczycy daja rade tak naprawde ;-) |
|
|
|
|
#1507 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
2 dni temu nasmarowałam posta na niewiem ile i go niema. Byłam u gina mała zdrowa 518g w 23 tygodniu.Zpisał mnie na glukoze. Nie było az tak zle. Dałam rade. Wyniki mi przyszły wczoraj. Krew ok, glukoza ok, ale mam bakterie w moczu. Przepisał mi globulki i furagine. Wczoraj zakupiliśmy łózeczko i wózek
|
|
#1508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wada kręgosłupa. Mam skierowanie na cesarkę. W pracy dużo ruchu i nie raz trzeba było coś dźwignąć ... wiec lekarka od razu dała zwolnienie. Mi akurat to odpowiadało. |
|
|
|
|
#1509 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Raczej tam pojade ale przedzwonię co by nie jechac i sie rozczarowac ze nie ma... ciezko znalezc sklep stacjonarny z tą firma takze dzieki za info bede polowac na "liska"
|
|
|
|
|
#1510 |
|
Zakorzenienie
|
Może któraś z Was poleci mi jakieś smaczne, proste ciasto na weekend? Jutro ma wpaść mama Tż'ta z okazji Dnia Dziecka wiec wypada coś zrobić.
|
|
|
|
#1511 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jaki model Cię interesuje? Daj znać potem jak wrażenia Ja się jeszcze napalałam na Mountain Buggy, też mają fajne Joggery, albo Bob Revolution, ale tych w ogóle nigdzie nie znalazłam, zeby obejrzeć![]() Jest też fajny Jogger z Xlandera (X-Run), oglądałam go, ale odstraszyła mnie kiepska amortyzacja, ale myślę, że na wiosnę może sobie sprawię jakiegoś używanego Joggera, jak już mały będzie większy
Edytowane przez melawen Czas edycji: 2015-05-30 o 09:19 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1512 |
|
Raczkowanie
|
Słuchajcie, a czy faktycznie jest sens tak bardzo przejmować się tą wagą? Jak lekarz mówi, że ok, no to ok. Wydaje mi się, że to jest mocno szacunkowe, mnóstwo dziewczyn rodzi dzieci lżejsze/cięższe niż im obliczono, czasem nawet to kwestia cesarki, którą powinny mieć, a ktoś źle policzył, więc to chyba są spore różnice...
Mten, jeszcze raz dzięki za przepis. Bardzo dobre to wyszło, a poza tym obiad mam z głowy na 3 dni (bo tak, ja jeszcze pracuję, więc ma to kluczowe znaczenie )
|
|
|
|
#1513 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
akurat mam smak na takie Szybkie i nie takie drogie (no poza masłem )Ja robię z głowy, ale tutaj przykładowy przepis: http://www.mojewypieki.com/post/cias...em-i-kruszonka Teściom powinno smakować, przynajmniej moi rodzice lulbią klasyczne smaki. Masz też sezon na truskawki. Biszkopt na górę masa, możesz zrobić, np. taką: Żelatyna, kremówka + truskawki: Zrobić koktajl na kremówce, dodać do tego rozpuszczoną żelatynę. A na górę kawałki truskawek i zalać galaretką truskawkową. Też łatwiutkie |
|
|
|
|
#1514 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Na poczatku ciazy bardzo podobaly mi sie wozki firmy expander model mondo, ale z racji tego ze mieszkam na 3 pietrze to targanie takiej kolumbryny bylo by istna udreka. B. Joggera ma moja kolezanka i jest zachwycona Ja upatrzylam sobie city mini gt. podoba mi sie ze sklada sie z siedziskiem do tego spacerowka starczy na cale wozkowanie, gondole mozna dokupic i tez jest skladana, a na duzy plus mowiacy ze to wozki watre uwagi mowi galeria google w usa jest rozchwytywany ;-) A te wozki ktore wymienilas to nie znalam ale zaraz oblookam ;-) |
|
|
|
|
#1515 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja biorę aspargin już od dłuższego czasu (taki mi zaleciła) wcześniej brałam 2x1 a teraz kazała zwiększyć do 3x2, mam nadzieję, że pomoże no i kazała się oszczędzać, nie dźwigać, dużo leżeć, odpukać z szyjka oki, powiedziała, że długa, ale nie zapytałam ile ma sorki jeśli zrobiłam błędy, piszę z telefonu i mnie trafia |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1516 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mniami
|
|
|
|
|
#1517 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Głowa do góry będzie dobrze ![]() Cytat:
![]() Ja tez witam się w 25 tc ![]() Postanowiłam ze jak będę szla 32tc to będę szyla jednak sukienkę. Niop podzwon sobie bo może być ciężko z tym modelem.
|
|
#1518 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mnie dalej, od wczoraj, głowa boli, także sobota nie będzie ciekawa
|
|
|
|
|
#1519 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
maiłam w planach wyspać się do oporu, tylko już o 8 obudził mnie głód, próbowałam go ignorować, to tak mi zaczęło burczeć, że tż-eta obudziło Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym zrobiła coś z truskawkami, wszystkie są w miarę proste. |
|
|
|
|
#1521 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A dobre kruche bo z żółtkami i śmietana więc wychodzi bardzo smaczne A ja już po zakupach z Tz na bazarku, muszę go zawsze hamować bo on jak wpada do warzywniaka to wszystko by chciał :-P kupiliśmy trochę warzyw i owoców i 50zl a on zdziwiony :-D No i kupiłam sadzonki na balkon i skrzynki ;-) dzisiaj sądzę
|
|
|
#1522 |
|
Wtajemniczenie
|
Część u mnie leżenia ciąg dalszy.lekkie skurcze nadal ale cóż....zazdroszcze Wam chodzacym.
|
#1523 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, u mnie tak ciepło, wręcz duszno że aż mi trochę słabo. Jeszcze nic w sumie nie zrobiłam a mam już dość... Zaraz się zbieram i jadę po coś na obiad i na cmentarz. Tylko musze jeszcze wymyślić co na ten obiad ;p
Juz wymyśliłam, będą Paluszki rybne, frytki i żółta fasolka. A wczoraj odebralam ubranka z olx i w sumie 6 spioszkow na 62 tylko z małymi plamami, ale do spania będą super, 4 ksiazeczki "pierwsze słowa" (bo jeszcze nie mam żadnych bajek do czytania!) za 5zł. No i 2 torby różnych fajnych ubrań, tylko chyba w domu ktoś palił bo maja taki dziwny zapach, dziś już pralke wstawiłam.
Edytowane przez party_girl7 Czas edycji: 2015-05-30 o 11:01 |
|
|
|
#1524 |
|
Wtajemniczenie
|
Wczoraj zabrałam brata na ogladanie mieszkania. Młody ma prawie 2m i jego jeden krok to moje 3 ;P Czasami się zapominał i musiałam do niego "podbiegać". Odległośc do autobusu nie jest duza, a myslałam, ze urodzę
Dzisiaj cały dzień oglądanie mieszkań. Wybralismy Hage (tanie mieszkania). Zobaczymy jak to będzie, bo po tym tygodniu się zraziłam do ludzi.
|
|
|
|
#1525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
|
#1526 | ||||
|
Rozeznanie
|
Hej wszystkim
![]() Cytat:
Mówi to ta, co zawsze z drugiego piętra schodzi obładowana jak wielbłąd W jednej ręce zazwyczaj mam rękę Młodej, w drugiej torebka, jakaś siatka z zabawkami na plac zabaw i tak się turlamy... Ale na dwa razy tak podskoczyć w tą i z powrotem nie daję rady.Cytat:
Na pocieszenie Ci napiszę, że mam prawko od 10 lat, a ostatnio nie zauważyłam słupka przy cofaniu. Samo życie A co najlepsze mąż mojej przyjaciółki zawsze się z niej podśmiechiwał, że przerysowała im cały bok samochodu na parkingu, a sam ostatnio tak cofał, że nie zauważył drzewa Cytat:
Cytat:
A jaki wózek wybraliście?
|
||||
|
|
|
#1527 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.mojewypieki.com/przepis/c...e-z-rabarbarem http://www.mojewypieki.com/przepis/k...dyniowa-pianka Aż mi ślinka pociekła na samą myśl, ale my jeszcze czekamy na montaż mebli kuchennych, bo robiliśmy na zmówienie i czas oczekiwania na nie to 8 tygodni Więc żyjemy póki co bez piekarnika i bez domowych ciast |
|
|
|
|
#1528 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czyli, np. Baby Jogger Summit, ale nigdzie o nie było, gdzie byłam.Cytat:
I nie tylko w warzywniaku, ale w ogóle na targu. Jak nie przepadam za zakupami ciuchowymi, bo mnie męczą, tak jedzonko na targu jak najbardziej A teraz się zaczął sezon na tyle pyszności![]() Powodzenia w sadzeniu Co będziecie hodować? Ja w zeszłym tygodniu też sadziłam Trochę roboty było 8 donic Większość w zeszłym roku miałam jednoroczne, ale przetrwały tuje i truskawka, która lada dzień będzie miała owoce W rodzinnym ogrodzie już są, na tą balkonową jeszcze muszę chwilę poczekać, a dołożyłam w tym roku też 4 krzaczki poziomek Myślę czy jeszcze pomidorów nie dosadzić, ale już kiepsko z miejscem się robi
|
||
|
|
|
#1529 | |
|
Rozeznanie
|
Mąż z Młodą poszli na rowery, ja miałam się brać za obiad i jakieś porządki, ale jakoś nie mam weny
A wczoraj byliśmy na lodach, otworzyli nową cukiernię/lodziarnię u nas i mają przepyszne lody. Gałka co prawda 3 zł, ale wielka, objedliśmy się nieprzyzwoicie Potem zalegliśmy na leżakach bo był jakiś happening "miasto poezji" i były porozkładane na mieście. Mąż czytał Młodej Mikołajka, ja cośtam innego wzięłam do czytania, fajnie było A na koniec Andrzej Seweryn stał za mną w kolejce Ale oczywiście nie rozpoznałam go od razu, dopiero jak sobie poszedł to skojarzyłam skąd go znam ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
![]() Ale super mieć coś swojego z ogródka, zawsze to większa satysfakcja
|
|
|
|
|
#1530 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za to mam rękę do zwierząt; )
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:20.

Ale możesz być pewna, że jak mąż będzie miał kochankę, to dowiesz się pierwsza 
Fakt w Japonii nigdy nie byłam, ale jeżeli klimat u Ciebie jest chociaż częściowo zbliżony do tego co ja miałam mieszkając w Pekinie, to będąc szczera ja wtedy nie będąc w ciąży miałam problem by wytrzymać okres letni i najchętniej spędzałam tamte dni siedząc przy klimatyzatorze 

nawet mnie tym rozsmieszyl.

to targanie takiej kolumbryny bylo by istna udreka. B. Joggera ma moja kolezanka i jest zachwycona
Ja upatrzylam sobie city mini gt. podoba mi sie ze sklada sie z siedziskiem do tego spacerowka starczy na cale wozkowanie, gondole mozna dokupic i tez jest skladana, a na duzy plus mowiacy ze to wozki watre uwagi mowi galeria google w usa jest rozchwytywany ;-) 
mniami
Więc żyjemy póki co bez piekarnika i bez domowych ciast