Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-30, 08:33   #1501
loudres
Zadomowienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI

Hej dziewczęta!

Wczoraj cały dzień składałam lego po weselu jakoś nie było czasu go odbudować a młodsze towarzysko rozwaliło go w mak.
No i przy okazji pralam i powiem wam, kupiłam ostatnio ciuszki w 5 10 15. I jestem zazenowana
Bo po praniu ze spodenek i jednych bodziakow zrobiła się szmatka! Jedne body są ok. Ale tamte porażka pierwszy raz kupowałam coś z tej firmy i ostatni. Smyk i cocodrillo są zdecydowanie lepsze. Ubranka które dostałam po kimś z cocodrillo lepiej wyglądają niż te po jednym praniu.

Weekend brzydka pogoda ale dziś kolejne zadanie budowy domku dla jaszczurki która się wprowadzi do nas w poniedziałek.
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-30, 08:36   #1502
Ana0611
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Cóż wspaniała sąsiadka Ale możesz być pewna, że jak mąż będzie miał kochankę, to dowiesz się pierwsza
Ubranka cudne, szczególnie to body w jeże
Przyszła kolejna paczka ciuszków i jestem trochę zła. Miały być 56-64 a są od 50-74 :/
Sąsiadka skarb! Mój mąż to podobno bandzior bo motocyklista, który sprowadził mnie na złą drogę bo też mam motocykl . A jak mi kiedyś wyjechał na 2 tygodnie (wypad motocyklowy z chłopakami po Europie) to pół osiedla zostało przez nią poinformowane, że mąż się spakował i mnie zostawił dla innej.
A ciuszki to od tej Pani z allegro czy F&F?

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Nie mam wyboru. Jeszcze teraz jest znosnie, bo wilgoci nie ma, ale lada chwila zacznie sie pora deszczowa a lato zapowiadaja deszczowe z uwagi na El Nino. Byle wytrzymac do porodu, pozniej bedzie lepiej
To tym bardziej nie zazdroszczę i podziwiam Fakt w Japonii nigdy nie byłam, ale jeżeli klimat u Ciebie jest chociaż częściowo zbliżony do tego co ja miałam mieszkając w Pekinie, to będąc szczera ja wtedy nie będąc w ciąży miałam problem by wytrzymać okres letni i najchętniej spędzałam tamte dni siedząc przy klimatyzatorze

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
a ja wstałam chwilę po 12 ! Masakra.
Idę się ogarną ć i przygotować jakiś obiad.
Aaaa i link mi dzisiaj mój brat wysłał:

http://kwejk.pl/obrazek/2340831/co-te-dzieci.html

hiehiehie
Świetne i prawdziwe... dziś właśnie tak nasz Ktosiek mnie dzisiaj obudził

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
te bez brzuchów to się smarujcie codziennie czymś bo jak zacznie was wywalać albio i nie to mogą byś rozstępy
ja mam ogromny bebzun wręcz wielgachny
Ja się smaruje Palmersem od samego początku zobaczymy czy to coś da

Cytat:
Napisane przez AaaMarta Pokaż wiadomość
Myślę, że od 15 sierpnia, ale zobaczymy jak to bedzie. Jesli lekarz nakaże, że mam iść wczesniej, to go posłucham
WOW! To bardzo długo!

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Mąż do mnie zadzwonił ze nic się nie stało a ja się rozplakalam do telefonu. Powiedział ze mam się nie martwić i trudno. I ze opracuje w kuchni... nago nawet mnie tym rozsmieszyl.
No to masz kochanego męża i bardzo dobrze Tobie powiedział Lampą i rysami na prawdę się nie przejmuj najgorszy jest zawsze ten 1 raz, ale zobaczysz jeszcze będziesz to wspominać z uśmiechem na twarzy

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
uważajcie na siebie nawet w domu... Schodziłam dziś po schodach i nie wiem nawet jak to się stało - spadłam z ostatniego schodka w domu. Uderzyłam lędźwiami o posadzkę i nie mogłam wstać. Dobrze, że teściowa była w domu. Zadzwoniła po TŻta. Byłam na izbie przyjęć, na szczęście z dzieckiem wszystko w porządku. Jestem cała obolała. Nie wybaczyłabym sobie gdyby coś się stało mojemu dziecku... mam takie wyrzuty sumienia ciągle płakać mi się chce ;(.
O mamo! Jak dobrze, że nic się Wam nie stało!

Ja znowu będę miała trochę w plecy z forum bo niedługo zbieramy się na pogrzeb, już 3 w ciągu niecałych 6 miesięcy

Ana0611 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-30, 08:36   #1503
ewusiek7mnm
Raczkowanie

Dziewczyny fajna lista co zabrać do szpitala zapraszam
https://www.blogger.com/blogger.g?bl...0;src=postname

ewusiek7mnm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-30, 08:37   #1504
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Airish88 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry.

Co za porażka, leje u mnie od samego rana ...

Śliczne rzeczy!

Ja pracowałam do 7 tygodnia, od razu na zwolnienie.

Moja miała 25 tygodni i 1 dzień i ważyła 656g. Doktorek potwierdził, że jest na 100% dziewczynka
A jakie miałaś przeciwwskazania?
Ja wczoraj zaczęłam 25 tydzień

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Stary 2015-05-30, 08:42   #1505
Blondynka17
Zadomowienie

Post Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Powtórzę się, że w Askocie na Braniborskiej jest według mnie więcej widzów niż na Zakrzowskiej. Ale z tą firmą nie wiem, bo nie patrzyłam.

Ja już umyta, bo głowa mi pęka
Dzieki za info patrzylam na stronie i na Braniborskiej nie maja tej firmy. Bede musiala tam przedzwonic co by nie jechac na daremne
Stary 2015-05-30, 08:42   #1506
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana0611 Pokaż wiadomość
Sąsiadka skarb! Mój mąż to podobno bandzior bo motocyklista, który sprowadził mnie na złą drogę bo też mam motocykl . A jak mi kiedyś wyjechał na 2 tygodnie (wypad motocyklowy z chłopakami po Europie) to pół osiedla zostało przez nią poinformowane, że mąż się spakował i mnie zostawił dla innej.
A ciuszki to od tej Pani z allegro czy F&F?

To tym bardziej nie zazdroszczę i podziwiam Fakt w Japonii nigdy nie byłam, ale jeżeli klimat u Ciebie jest chociaż częściowo zbliżony do tego co ja miałam mieszkając w Pekinie, to będąc szczera ja wtedy nie będąc w ciąży miałam problem by wytrzymać okres letni i najchętniej spędzałam tamte dni siedząc przy klimatyzatorze

Świetne i prawdziwe... dziś właśnie tak nasz Ktosiek mnie dzisiaj obudził

Ja się smaruje Palmersem od samego początku zobaczymy czy to coś da

WOW! To bardzo długo!

No to masz kochanego męża i bardzo dobrze Tobie powiedział Lampą i rysami na prawdę się nie przejmuj najgorszy jest zawsze ten 1 raz, ale zobaczysz jeszcze będziesz to wspominać z uśmiechem na twarzy

O mamo! Jak dobrze, że nic się Wam nie stało!

Ja znowu będę miała trochę w plecy z forum bo niedługo zbieramy się na pogrzeb, już 3 w ciągu niecałych 6 miesięcy

Tu jest "lepiej" ;-) moja wspollokatorka z Pekinu stwierdzila, ze juz nigdy na chinskie lato narzekac nie bedzie. To, ze japonskie lato jest koszmarne mowia takze ludzie ze strefy rownikowej. Tylko starzy i bardzo starzy Japonczycy daja rade tak naprawde ;-)
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-30, 08:47   #1507
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny tak z ciekawości, ile z was jeszcze pracuje, a reszta, do którego tygodnia pracowałyscie?

ja jestem w 24 i planuje pracować do 36tc.
Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, można się do was dołączyć?
Jestem Kasia a tp. mam na 23.09.2015
Witaj

2 dni temu nasmarowałam posta na niewiem ile i go niema.
Byłam u gina mała zdrowa 518g w 23 tygodniu.Zpisał mnie na glukoze. Nie było az tak zle. Dałam rade. Wyniki mi przyszły wczoraj. Krew ok, glukoza ok, ale mam bakterie w moczu. Przepisał mi globulki i furagine. Wczoraj zakupiliśmy łózeczko i wózek pare bodzaików kaftaników butelki i tetrowe pieluchy.
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-30, 08:54   #1508
Airish88
Zakorzenienie

Cytat:
A jakie miałaś przeciwwskazania?
Ja wczoraj zaczęłam 25 tydzień

Wada kręgosłupa. Mam skierowanie na cesarkę. W pracy dużo ruchu i nie raz trzeba było coś dźwignąć ... wiec lekarka od razu dała zwolnienie. Mi akurat to odpowiadało.
Stary 2015-05-30, 08:54   #1509
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Heh no a jak
Przecież to cacko mojego męża

Ja jak w sarne przypierdzieliłam to lampa poszła w moim seacie leonie to kupował dwie nowe za ok. 350 zł.

Ja byłam na Zakrzowskiej i np. z Mutsy mieli wszystkie oprócz Exo. Czyli ok. 4-5 sztuk. Podejrzewam że kilka modeli tez by mieli. Ja dzwoniłam to Pani sprawdzała jakie wózki mają na ekspozycji.
Jak zdecydujesz się na akurat na ten sklep to na dziale wózków wal prosto do jedynej Pani. Niska ruda młoda i lekko przy kości. Pani ma wiedzę i umie zachęcić do kupna,bo byłam u gościa który tam jest to nie wiedziałam o czym on do mnie mówi ja np. O gondoli o specyfikacji a on do mnie o kolorach. Jakby to kolor był najważniejszy

Raczej tam pojade ale przedzwonię co by nie jechac i sie rozczarowac ze nie ma... ciezko znalezc sklep stacjonarny z tą firma takze dzieki za info bede polowac na "liska"
Stary 2015-05-30, 09:00   #1510
Airish88
Zakorzenienie

Może któraś z Was poleci mi jakieś smaczne, proste ciasto na weekend? Jutro ma wpaść mama Tż'ta z okazji Dnia Dziecka wiec wypada coś zrobić.
Stary 2015-05-30, 09:15   #1511
melawen
Rozeznanie

Cytat:
Raczej tam pojade ale przedzwonię co by nie jechac i sie rozczarowac ze nie ma... ciezko znalezc sklep stacjonarny z tą firma takze dzieki za info bede polowac na "liska"
Lepiej zadzwoń i zapytaj o konkretny model, Ja też się zastanawiałam nad jednym Baby Joggerem i w ogóle mało jest ich w sklepach, a jak już są to często te spacerówki bez gondoli.
Jaki model Cię interesuje? Daj znać potem jak wrażenia Ja się jeszcze napalałam na Mountain Buggy, też mają fajne Joggery, albo Bob Revolution, ale tych w ogóle nigdzie nie znalazłam, zeby obejrzeć
Jest też fajny Jogger z Xlandera (X-Run), oglądałam go, ale odstraszyła mnie kiepska amortyzacja, ale myślę, że na wiosnę może sobie sprawię jakiegoś używanego Joggera, jak już mały będzie większy

Edytowane przez melawen
Czas edycji: 2015-05-30 o 09:19
melawen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-30, 09:22   #1512
petel
Raczkowanie

Słuchajcie, a czy faktycznie jest sens tak bardzo przejmować się tą wagą? Jak lekarz mówi, że ok, no to ok. Wydaje mi się, że to jest mocno szacunkowe, mnóstwo dziewczyn rodzi dzieci lżejsze/cięższe niż im obliczono, czasem nawet to kwestia cesarki, którą powinny mieć, a ktoś źle policzył, więc to chyba są spore różnice...

Mten, jeszcze raz dzięki za przepis. Bardzo dobre to wyszło, a poza tym obiad mam z głowy na 3 dni (bo tak, ja jeszcze pracuję, więc ma to kluczowe znaczenie )
petel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-30, 09:24   #1513
melawen
Rozeznanie

Cytat:
Może któraś z Was poleci mi jakieś smaczne, proste ciasto na weekend? Jutro ma wpaść mama Tż'ta z okazji Dnia Dziecka wiec wypada coś zrobić.
Wciąż trwa sezon na rabarbar? Może zwykłe kruche z kruszonką z rabarbarem? akurat mam smak na takie Szybkie i nie takie drogie (no poza masłem)
Ja robię z głowy, ale tutaj przykładowy przepis:
http://www.mojewypieki.com/post/cias...em-i-kruszonka
Teściom powinno smakować, przynajmniej moi rodzice lulbią klasyczne smaki.
Masz też sezon na truskawki. Biszkopt na górę masa, możesz zrobić, np. taką:
Żelatyna, kremówka + truskawki: Zrobić koktajl na kremówce, dodać do tego rozpuszczoną żelatynę.
A na górę kawałki truskawek i zalać galaretką truskawkową. Też łatwiutkie
Stary 2015-05-30, 09:29   #1514
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez melawen Pokaż wiadomość
Lepiej zadzwoń i zapytaj o konkretny model, Ja też się zastanawiałam nad jednym Baby Joggerem i w ogóle mało jest ich w sklepach, a jak już są to często te spacerówki bez gondoli.
Jaki model Cię interesuje? Daj znać potem jak wrażenia Ja się jeszcze napalałam na Mountain Buggy, też mają fajne Joggery, albo Bob Revolution, ale tych w ogóle nigdzie nie znalazłam, zeby obejrzeć
Jest też fajny Jogger z Xlandera (X-Run), oglądałam go, ale odstraszyła mnie kiepska amortyzacja, ale myślę, że na wiosnę może sobie sprawię jakiegoś używanego Joggera, jak już mały będzie większy
Zadzwonie, mam godzinke drogi do Wro wiec... . Na poczatku ciazy bardzo podobaly mi sie wozki firmy expander model mondo, ale z racji tego ze mieszkam na 3 pietrze to targanie takiej kolumbryny bylo by istna udreka. B. Joggera ma moja kolezanka i jest zachwycona Ja upatrzylam sobie city mini gt. podoba mi sie ze sklada sie z siedziskiem do tego spacerowka starczy na cale wozkowanie, gondole mozna dokupic i tez jest skladana, a na duzy plus mowiacy ze to wozki watre uwagi mowi galeria google w usa jest rozchwytywany ;-)

A te wozki ktore wymienilas to nie znalam ale zaraz oblookam ;-)
Stary 2015-05-30, 09:32   #1515
ali_ma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość
Mam to samo, nie wiem czy twardnieje mi brzuch czy to dziecko się wypycha
A ile magnezu masz brać?
Witam
ja biorę aspargin już od dłuższego czasu (taki mi zaleciła) wcześniej brałam 2x1 a teraz kazała zwiększyć do 3x2, mam nadzieję, że pomoże no i kazała się oszczędzać, nie dźwigać, dużo leżeć, odpukać z szyjka oki, powiedziała, że długa, ale nie zapytałam ile ma sorki jeśli zrobiłam błędy, piszę z telefonu i mnie trafia
ali_ma jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-30, 09:34   #1516
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Biszkopt z bita smietana truskawkami w galaretce mniami
Stary 2015-05-30, 09:43   #1517
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny ja w ogóle nie wiem co miałabym zrobić jakbym np w kogoś stuknela. Pewnie bym się rozplakala jak dziecko.

Spokojnie dopiero się uczysz jak jeździć samemu bo z instruktorem to inna bajka.

Głowa do góry będzie dobrze
Cytat:
Napisane przez AaaMarta Pokaż wiadomość
Witam się w 25 tygodniu zbieramy się na szkołę rodzenia, a potem jedziemy w poszukiwaniu sukienki dla mnie na wesele. Ciekawe, czy sprzedają coś na takie wieloryby

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Hello
Ja tez witam się w 25 tc
Postanowiłam ze jak będę szla 32tc to będę szyla jednak sukienkę.
Cytat:
Niop podzwon sobie bo może być ciężko z tym modelem.
Stary 2015-05-30, 10:17   #1518
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Dzieki za info patrzylam na stronie i na Braniborskiej nie maja tej firmy. Bede musiala tam przedzwonic co by nie jechac na daremne
Jak już będziesz na Zakrzowskiej to "w okolicy" jest jeszcze Megaurwis na Żmigrodzkiej.

Mnie dalej, od wczoraj, głowa boli, także sobota nie będzie ciekawa
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-30, 10:20   #1519
meryy82
Zakorzenienie

Dzień dobry
maiłam w planach wyspać się do oporu, tylko już o 8 obudził mnie głód, próbowałam go ignorować, to tak mi zaczęło burczeć, że tż-eta obudziło

Cytat:
Napisane przez Mten Pokaż wiadomość
No właśnie my poprzednie mieszkanie mieliśmy 1 pokojowe więc nie było miejsca na "stół jadalny +krzesła " :-D więc teraz nadrabiam
W sumie non stop ktoś w weekend do nas przylazi jak jesteśmy w domu, ostatnio kolega powiedział że specjalnie nie jadł kolacji jak wiedział że do nas idzie bo to zawsze coś dobrego do jedzenia :-P
do nas od kiedy się przeprowadziliśmy ciągle ktoś przychodzi, rodzina, znajomi. Raczej nie po to by się najeść, bo ja nie gotuję da gości. Wiem fajne mamy mieszkanko, ale często też coś przynoszą do domu. Ok fajnie, ale mieszkanko mamy dość małe i jak tak dalej pójdzie, to się zagraci

Cytat:
Dziewczyny ja w ogóle nie wiem co miałabym zrobić jakbym np w kogoś stuknela. Pewnie bym się rozplakala jak dziecko.

nie myśl o tym za wiele, stłuczki itp. się zdarzają i tyle. I nie mam co płakać
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-30, 10:27   #1520
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:

Na pieszych trzeba uważać podwójnie. Ale nie ma co tego roztrząsać, dopóki straty tylko w mieniu to wszystko jest w porządku. Pamietaj, każdy się uczył a kierowca bez jakiegoś dzwona to nie kierowca. Wszystko czegoś uczy, potem już tego błędu nie popełnisz.

Cytat:
Ja bym zrobiła coś z truskawkami, wszystkie są w miarę proste.
Stary 2015-05-30, 10:32   #1521
Mten
Rozeznanie

Cytat:
Dokładnie biszkopt albo np kruche z truskawkami i kruszonka. Na mojewypieki.pl jest fajny przepis na kruche z rabarbarem ale można dać truskawki zamiast tego
A dobre kruche bo z żółtkami i śmietana więc wychodzi bardzo smaczne

A ja już po zakupach z Tz na bazarku, muszę go zawsze hamować bo on jak wpada do warzywniaka to wszystko by chciał :-P kupiliśmy trochę warzyw i owoców i 50zl a on zdziwiony :-D

No i kupiłam sadzonki na balkon i skrzynki ;-) dzisiaj sądzę
Stary 2015-05-30, 10:43   #1522
fatal21
Wtajemniczenie

Część u mnie leżenia ciąg dalszy.lekkie skurcze nadal ale cóż....zazdroszcze Wam chodzacym.
Stary 2015-05-30, 10:55   #1523
party_girl7
Zakorzenienie

Hej, u mnie tak ciepło, wręcz duszno że aż mi trochę słabo. Jeszcze nic w sumie nie zrobiłam a mam już dość... Zaraz się zbieram i jadę po coś na obiad i na cmentarz. Tylko musze jeszcze wymyślić co na ten obiad ;p

Juz wymyśliłam, będą Paluszki rybne, frytki i żółta fasolka.

A wczoraj odebralam ubranka z olx i w sumie 6 spioszkow na 62 tylko z małymi plamami, ale do spania będą super, 4 ksiazeczki "pierwsze słowa" (bo jeszcze nie mam żadnych bajek do czytania!) za 5zł. No i 2 torby różnych fajnych ubrań, tylko chyba w domu ktoś palił bo maja taki dziwny zapach, dziś już pralke wstawiłam.

Edytowane przez party_girl7
Czas edycji: 2015-05-30 o 11:01
party_girl7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-30, 10:58   #1524
truskafffka91
Wtajemniczenie

Wczoraj zabrałam brata na ogladanie mieszkania. Młody ma prawie 2m i jego jeden krok to moje 3 ;P Czasami się zapominał i musiałam do niego "podbiegać". Odległośc do autobusu nie jest duza, a myslałam, ze urodzę Dzisiaj cały dzień oglądanie mieszkań. Wybralismy Hage (tanie mieszkania). Zobaczymy jak to będzie, bo po tym tygodniu się zraziłam do ludzi.
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-30, 11:21   #1525
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Wada kręgosłupa. Mam skierowanie na cesarkę. W pracy dużo ruchu i nie raz trzeba było coś dźwignąć ... wiec lekarka od razu dała zwolnienie. Mi akurat to odpowiadało.
No to rzeczywiście. Ja w połowie ciąży zaczęłam odczuwać ból kręgosłupa, kości ogonowej itp wiec jestem zadowolona ze właśnie przesyłam na L4.

Stary 2015-05-30, 11:24   #1526
grita
Rozeznanie

Hej wszystkim

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
uważajcie na siebie nawet w domu... Schodziłam dziś po schodach i nie wiem nawet jak to się stało - spadłam z ostatniego schodka w domu. Uderzyłam lędźwiami o posadzkę i nie mogłam wstać. Dobrze, że teściowa była w domu. Zadzwoniła po TŻta. Byłam na izbie przyjęć, na szczęście z dzieckiem wszystko w porządku. Jestem cała obolała. Nie wybaczyłabym sobie gdyby coś się stało mojemu dziecku... mam takie wyrzuty sumienia ciągle płakać mi się chce ;(.
Uf, dobrze, że się nic poważnego nie stało! Niestety koordynacja i refleks już nie te w ciąży, trzeba uważać..
Mówi to ta, co zawsze z drugiego piętra schodzi obładowana jak wielbłąd W jednej ręce zazwyczaj mam rękę Młodej, w drugiej torebka, jakaś siatka z zabawkami na plac zabaw i tak się turlamy... Ale na dwa razy tak podskoczyć w tą i z powrotem nie daję rady.

Cytat:
Mąż do mnie zadzwonił ze nic się nie stało a ja się rozplakalam do telefonu. Powiedział ze mam się nie martwić i trudno. I ze opracuje w kuchni... nago nawet mnie tym rozsmieszyl.

Super masz męża Na pocieszenie Ci napiszę, że mam prawko od 10 lat, a ostatnio nie zauważyłam słupka przy cofaniu. Samo życie
A co najlepsze mąż mojej przyjaciółki zawsze się z niej podśmiechiwał, że przerysowała im cały bok samochodu na parkingu, a sam ostatnio tak cofał, że nie zauważył drzewa A ma prawko już z 15 lat chyba, ani jednego wypadku, itd. Podśmiechujki się skończyły

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!
namisku dobrze, ze na strachu sie skonczylo. Uwazajmy na siebie. U mnie dzis upal okrutny a caly dzien z corka poza domem spedzamy same.
Dużo sił!

Cytat:
Napisane przez Mediona Pokaż wiadomość
2 dni temu nasmarowałam posta na niewiem ile i go niema.
Byłam u gina mała zdrowa 518g w 23 tygodniu.Zpisał mnie na glukoze. Nie było az tak zle. Dałam rade. Wyniki mi przyszły wczoraj. Krew ok, glukoza ok, ale mam bakterie w moczu. Przepisał mi globulki i furagine. Wczoraj zakupiliśmy łózeczko i wózek pare bodzaików kaftaników butelki i tetrowe pieluchy.
O super, że zakupy udane A jaki wózek wybraliście?
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-30, 11:25   #1527
didi9
Raczkowanie

Cytat:
Moje dwa ulubione ciasta wioseno-letnie

http://www.mojewypieki.com/przepis/c...e-z-rabarbarem

http://www.mojewypieki.com/przepis/k...dyniowa-pianka

Aż mi ślinka pociekła na samą myśl, ale my jeszcze czekamy na montaż mebli kuchennych, bo robiliśmy na zmówienie i czas oczekiwania na nie to 8 tygodni Więc żyjemy póki co bez piekarnika i bez domowych ciast
didi9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-30, 11:26   #1528
melawen
Rozeznanie

Cytat:
Zadzwonie, mam godzinke drogi do Wro wiec... . Na poczatku ciazy bardzo podobaly mi sie wozki firmy expander model mondo, ale z racji tego ze mieszkam na 3 pietrze to targanie takiej kolumbryny bylo by istna udreka. B. Joggera ma moja kolezanka i jest zachwycona Ja upatrzylam sobie city mini gt. podoba mi sie ze sklada sie z siedziskiem do tego spacerowka starczy na cale wozkowanie, gondole mozna dokupic i tez jest skladana, a na duzy plus mowiacy ze to wozki watre uwagi mowi galeria google w usa jest rozchwytywany ;-)

A te wozki ktore wymienilas to nie znalam ale zaraz oblookam ;-)
Expander Mondo też oglądałam, ale faktyczni wielki. Te firmy co Ci napisałam to typowe joggery, a ten model, który wkleiłaś to bardziej miejski. Ja szukałam czegoś na lasy, pola i rzeczki Czyli, np. Baby Jogger Summit, ale nigdzie o nie było, gdzie byłam.

Cytat:
Napisane przez Mten Pokaż wiadomość
Dokładnie biszkopt albo np kruche z truskawkami i kruszonka. Na mojewypieki.pl jest fajny przepis na kruche z rabarbarem ale można dać truskawki zamiast tego
A dobre kruche bo z żółtkami i śmietana więc wychodzi bardzo smaczne

A ja już po zakupach z Tz na bazarku, muszę go zawsze hamować bo on jak wpada do warzywniaka to wszystko by chciał :-P kupiliśmy trochę warzyw i owoców i 50zl a on zdziwiony :-D

No i kupiłam sadzonki na balkon i skrzynki ;-) dzisiaj sądzę
To ja mam jak Twój Tż I nie tylko w warzywniaku, ale w ogóle na targu. Jak nie przepadam za zakupami ciuchowymi, bo mnie męczą, tak jedzonko na targu jak najbardziej A teraz się zaczął sezon na tyle pyszności

Powodzenia w sadzeniu Co będziecie hodować? Ja w zeszłym tygodniu też sadziłam Trochę roboty było 8 donic Większość w zeszłym roku miałam jednoroczne, ale przetrwały tuje i truskawka, która lada dzień będzie miała owoce W rodzinnym ogrodzie już są, na tą balkonową jeszcze muszę chwilę poczekać, a dołożyłam w tym roku też 4 krzaczki poziomek Myślę czy jeszcze pomidorów nie dosadzić, ale już kiepsko z miejscem się robi
Stary 2015-05-30, 11:36   #1529
grita
Rozeznanie

Mąż z Młodą poszli na rowery, ja miałam się brać za obiad i jakieś porządki, ale jakoś nie mam weny
A wczoraj byliśmy na lodach, otworzyli nową cukiernię/lodziarnię u nas i mają przepyszne lody. Gałka co prawda 3 zł, ale wielka, objedliśmy się nieprzyzwoicie Potem zalegliśmy na leżakach bo był jakiś happening "miasto poezji" i były porozkładane na mieście. Mąż czytał Młodej Mikołajka, ja cośtam innego wzięłam do czytania, fajnie było A na koniec Andrzej Seweryn stał za mną w kolejce Ale oczywiście nie rozpoznałam go od razu, dopiero jak sobie poszedł to skojarzyłam skąd go znam

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
Napisane przez melawen Pokaż wiadomość
Powodzenia w sadzeniu Co będziecie hodować? Ja w zeszłym tygodniu też sadziłam Trochę roboty było 8 donic Większość w zeszłym roku miałam jednoroczne, ale przetrwały tuje i truskawka, która lada dzień będzie miała owoce W rodzinnym ogrodzie już są, na tą balkonową jeszcze muszę chwilę poczekać, a dołożyłam w tym roku też 4 krzaczki poziomek Myślę czy jeszcze pomidorów nie dosadzić, ale już kiepsko z miejscem się robi
Zazdroszczę, ja jakoś nie mam ręki do roślin... Mamy z tyłu domu niewielki ogródek, ale głównie się nim zajmuje mama, ja tylko czasem podlewam czy powyrywam chwasty, ale tak to jakoś mnie rośliny nie lubią Kwiatki w domu marnieją mimo że raczej o nie dbam, nie podjęłabym się sadzenia warzyw
Ale super mieć coś swojego z ogródka, zawsze to większa satysfakcja
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-30, 11:38   #1530
melawen
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Mąż z Młodą poszli na rowery, ja miałam się brać za obiad i jakieś porządki, ale jakoś nie mam weny
A wczoraj byliśmy na lodach, otworzyli nową cukiernię/lodziarnię u nas i mają przepyszne lody. Gałka co prawda 3 zł, ale wielka, objedliśmy się nieprzyzwoicie Potem zalegliśmy na leżakach bo był jakiś happening "miasto poezji" i były porozkładane na mieście. Mąż czytał Młodej Mikołajka, ja cośtam innego wzięłam do czytania, fajnie było A na koniec Andrzej Seweryn stał za mną w kolejce Ale oczywiście nie rozpoznałam go od razu, dopiero jak sobie poszedł to skojarzyłam skąd go znam

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Zazdroszczę, ja jakoś nie mam ręki do roślin... Mamy z tyłu domu niewielki ogródek, ale głównie się nim zajmuje mama, ja tylko czasem podlewam czy powyrywam chwasty, ale tak to jakoś mnie rośliny nie lubią Kwiatki w domu marnieją mimo że raczej o nie dbam, nie podjęłabym się sadzenia warzyw
Ale super mieć coś swojego z ogródka, zawsze to większa satysfakcja
Ręki to ja też nie mam; ) ale lubię jak jest zielono plus chce mieć świeże zioła, bo tych akurat mam sporo, to dbam o nie, ale często przeleje, nie znam umiaru. Niejedna roślinke zamordowalam za to mam rękę do zwierząt; )
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości