|
|
#1531 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI
Cytat:
|
|
|
|
|
#1532 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dzisiaj na obiad robię pyry z gzikiem bo mam jakąś straszną fazę na sery. Widocznie wapnia brakuje. Przyda się też na te skurcze, dzisiaj mnie złapały w obu łydkach naraz, zaczęłam jęczeć aż w nocy to mąż się pyta czy rodzę czy ma iść spać
|
|
|
|
|
#1534 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pewnie też przy okazji nie obędzie się bez ofiar wśród biednych roślin, ale suszone przyprawy to nie to samo ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
Okropny jest ból ze skurczu łydki, naprawdę prawie jak porodowy Fasolkę widziałam ze 2 tygodnie temu u mnie w warzywniaku jedynie po 45 zł/kg Pewnie na targu jest taniej, ale chyba jeszcze trzeba trochę poczekać na sezon fasolkowy ![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- No nic, ja tu gadu gadu, oni zaraz z rowerów wrócą a ja zadowolona przed kompem A obiadu ani widu ani słychu Miłej soboty |
||
|
|
|
#1535 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak mówisz, że prawie jak porodowy to da się wytrzymać. A tak w ogóle to mam pytanie do dziewczyn, które już rodziły - jak wygląda brzuch tuż po porodzie? Chodzi mi o wielkość i stan skóry. |
|
|
|
|
#1537 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Aaaaa i ja daję dużo mniej oleju dosłownie może cm leję do kubeczka i dodaję i wg mnie najlepszy budyń do tego ciasta to ten z lidla waniliowy, bo nie czuć w nim tego specyficznego mącznego smaczku. Edytowane przez didi9 Czas edycji: 2015-05-30 o 11:58 |
|
|
|
|
#1538 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
odpoczywaj a będzie wszystko dobrze ;*
|
|
#1539 |
|
Rozeznanie
|
Działa Wam przeszukiwanie wątku? Bo podsumowuję sobie wyprawkę i chciałam znaleźć te posty, w których pisałyście ile sztuk czego trzeba i nie wyszukuje:/ nic mi nie wyszukuje, bo sprawdziłam nawet na wyrażeniach z aktualnej strony i też nic.
A tak swoją drogą, w wątkach mam z innych miesięcy takie podsumowanie wyprawki jest często w pierwszym poście, może warto u nas też wkleić? |
|
|
|
#1540 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć,
noc miałam okrutną. Jeszcze w dzień jakoś dało się leżeć na plecach, ale w nocy wywaliło krwiaka i tak napuchło, że leżeć to mogę tylko na bokach :/. Chodzenie nie jest przyjemnością. Wiecie może czy maść ARNIKOWĄ można stosować? loudres Niby marka dobra a jakość za tym nie poszła :/ Ana0611 Wiem co czujesz i współczuję. My mięliśmy 3 w ciągu jednego roku i to najbliższa rodzina. Trzymaj się AaaMarta Udanych zakupów! ![]() Airish88 Ale buźkę już ładnie widać! Super, że płeć potwierdzona!meneq Ja to kocham takie ciepło, nawet jak mam się zapocić jak świnia w biurze jest chłodno więc czasami aż marznę i żeby było cieplej okna otwieramy.Mediona Dobrze, że wyniki ok. No z tym moczem to zawsze coś... Gratuluję zakupów .petel Ja tam się wagą nie przejmuję bo po co? Takie uroki ciąży. melawen Tak wciąż jest sezon. U mnie się tak rozrósł, że nie wiem . Nie jestem jednak do rabarbaru nastawiona na plus teraz bo wyciąga wiele toksyn z gleby. ale to ciasto bardzo dobre .fatal21 Odpoczywaj, jak trzeba to trzeba dla dobra swojego i dziecka. Też leżę :/. party_girl7 Ja dziś robię kurczaka po chińsku albo tajlandzku ![]() truskafffka91 Trzymam kciuki. W Hadze mamy kuzyna - takie specyficzne miasto dla mnie. I te gumy na chodnikach na potęgę hehe. grita No ładnie wielbłądzie! Uważaj na siebie. Ja widzisz nic nie niosłam i we własnym domu na ostatnim schodku bach... ![]() Przypomniałaś mi czasy dzieciństwa jak była koło mnie lodziarnia "Dorotka". Lody na gałki w rożkach lub pucharkach... mmmmm... teraz jest tam kwiaciarnia .owieczkaa Widziałam żółtą fasolkę w Biedronce w zeszłym tygodniu. O robiłam kiedyś te pyry z gzikiem .didi9 Dlaczego mi to robisz? ![]() Mam ochotę na maliny...
|
|
#1541 |
|
Zakorzenienie
|
Zajrzyj do ulotki ale mimo wszystko zadzwoniłabym do gina... tylko nie wiem czy w sobotę masz taką opcję. Chociaż podeszłabym do tego spokojnie bo wszystkie miejscowo działające leki są bardziej dozwolone niż ogólnustrojowe. Ja się ostatnio pytałam gina o moje sterydy na alergię do nosa i powiedział że lepiej to niż zyrtec w tabletkach bo miejscowo działa właśnie.
|
|
|
|
#1542 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja właśnie wsunęłam kalafiora z bułką tartą i masełkiem, mmmm ![]() A porodowe skurcze nie są jakieś takie nieziemsko i kosmicznie bolesne, najbardziej wykańcza to, że pojawiają się co chwila i trwają coraz dłużej. I tak przez parę godzin. Ale maluch wiele wynagradza, a trauma zazwyczaj szybko mija Ja jeszcze tego samego dnia mówiłam, że mogę rodzić jeszcze raz ![]() A brzuch po porodzie miałam taki jak mniej więcej w 6 mcu Widać go było w koszuli nocnej. Wyglądał podobnie jak u księżnej Kate po pierwszym porodzie, pamiętam, że odznaczał jej się w tej niebieskiej sukience. Chociaż żona mojego szwagra była zdziwiona, że mam taki okrągły, bo ona miała od razu płaski, tylko sama skóra jej trochę wisiała. Wchłonął się całkowicie jakoś do tygodnia-dwóch po porodzie i był płaski. Po 3 tyg. ważyłam mniej niż przed ciąża, teraz chyba nie będzie tak kolorowo ![]() Cytat:
Zrobię na pewno, bo takiego mam smaka teraz na nie, że szok I też uwielbiam połączenie malin i borówek |
||
|
|
|
#1543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie boję się tak bardzo porodu, ale męczy mnie to, że wybrałam szpital bez możliwości podania zzo. A jednak posiadanie takiej opcji z tyłu głowy daje pewne poczucie bezpieczeństwa... Czyli ciuchy na wyjście ze szpitala ciążowe - ok, got it
|
|
|
|
|
#1544 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1545 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I rzeczywiście, taka opcja, nawet gdzieś tam z tyłu głowy pewnie daje większy luz psychiczny, bo jakby co, to zawsze można skorzystać. Oj, tak na wyjście ciążowe ciuchy, albo jakieś luźniejsze po prostu. Ja miałam chyba jakieś spodnie alladyny i luźną bluzkę, jak ciepło to zawsze można jakąś sukienkę ewentualnie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1546 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie to z kruszonką z moich wypieków robiłam. Całkiem smaczne. Może powtórzę, chociaż wolałabym poeksperymentować. Jak Tż mi dostarczy truskawki to faktycznie zrobię. U mnie niestety w okolicy dzisiaj nie dostanę, a specjalnie nie chce mi się jechać. Cytat:
Już mi ślinka pociekła :P Cytat:
Ja na początku czułam ból, a teraz na całe szczęście jest dobrze. Trochę boli jak się za dużo narobię, ale generalnie nie jest tragicznie. Cytat:
Mmmm oba smakowicie wyglądają. Ciekawe czy dostane mrożone maliny w Biedronce. Cytat:
U mnie dzisiaj gołąbki. Cytat:
Dzięki za porady |
||||||
|
|
|
#1547 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
fajnego masz męża ja rano zakrztusiłam się śliną i próbowałam się ogarnąć, mój mąż śpi w najlepsze, a później mnie pytał co mi się stało bo go obudziłam wróciłam z pogrzebu, pogoda koszmarna, duszno jak cholera, coś czuję, że będzie dzisiaj burza. Biorę się zaraz bo stos prasowania czeka, a później robię sernik z truskawkami
|
|
#1548 | ||
|
Zakorzenienie
|
No może da radę
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1549 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
wróciłam z zakupów i właśnie objadam się truskawkami w biedronce 2 młodych mężczyzn zobaczyło, że do kasy stanęłam tylko z mlekiem i dżemem, upewnili się, że tylko to mam do kupienia i mnie przepuścili Cytat:
A kiedy wizyta u gina? Cytat:
ja też mam fazę na sery i w ogóle na nabiał, mleko, jogurty Cytat:
od kiedy łykam hurtowo magnez skurcze mi odpuściły, czasem jakiś mięsień mi drga, ale już w nocy nie męczą skurcze. ja tez przy kompie, wizaz i youtube tż zaraz wróci a obiadu nie widać, ani nie mam pomysłu. Do tego objadłam się truskawkami i ledwo się ruszam. |
|||
|
|
|
#1550 |
|
Zadomowienie
|
Witam nowe mamy, u nas zapowiadał się piękny dzień, a tu się zachmurzyło i mamy burzę. Na zakupy mieliśmy jechać, a tu tak bosko. No i nie wiem, czekamy aż przejdzie.
|
|
|
|
#1551 |
|
Rozeznanie
|
A u mnie śliczna pogoda, a ja leżę w domu i smarkam, a mieliśmy dziś iść na paradę smoków
i na fajną kolację![]() Ale skurcze mi przeszły, to chyba był wynik odstawienia tego magnezu na kilka dni, bo wczoraj wzięłam większą porcję i jak ręką odjął. My dziś znowu gołąbki, rosołek i na kolację spaghetti z pulpecikami w sosie pomidorowym I na deser koktajl. Szkoda, że przez ten katar przeszedł mi apetyt ciążowy Właśnie wszedł do domu mój mąż to idziemy zajadać
|
|
|
|
#1552 |
|
Konto usunięte
|
U nas brzydko dzisiaj
Wzięliśmy się za sprzątanie, ale ledwo zlew umyłam i już nie miałam siły, więc mąż dokończył...
|
|
|
|
#1553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba dziś będzie burza :/ ale zdążyło mi juz pranie wyschnac wiec nie ma źle. I wiele plamek na ubrankach poznikalo na słońcu! uszyłam tez w końcu firane bo się zabieralam od dawna, jeszcze musze wykończyć i na Boże Ciało będzie wisiała
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1554 |
|
Zadomowienie
|
A mnie właśnie jedna paczka ciuszków przyszła
I powiem wam, że zapomniałam juz jakie one maleńkie są
|
#1555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1556 |
|
Rozeznanie
|
Czy pajacyk z kapturem na 56 to dobry pomysł czy raczej będzie przeszkadzał?
|
|
|
|
#1557 |
|
Wtajemniczenie
|
Wizyta 17.Widać nie jest tak źle skoro częściej mi gin nie kazala jechać.Aczkolwiek strach mnie paraliżuje i nadal leże chociaż mówiła ze plackiem nie muszę.
Wiadomość do dziewczyn z Wąsy od czerwca porodowka w Praskim będzie w nowym odpicowanym miejscu.
|
#1558 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie nie uswiadczy sie samochodu nieporysowanego, drogi sa tak waskie, ze kazdy kiedys gdzies przytarl. I mnie to juz nie rusza; tylko na samochod tesciowej specjalnie uwazam, bo to lepszy model, ale tym trudniej zmiescic sie nim w zaulkach. Dzieki, przetrwalam ![]() ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Cytat:
Jak szybko po porodzie? U mnie kilka dni po porodzie byl taki jak z polmetku ciazy, wraz z tym jak chudlam brzuch znikal az zniknal zupelnie, ale skora juz nie taka jak byla, taka galaretkowata zostala; przyznaje, ze po ciazy nic z brzuchem nie robilam, wiec moze jakbym popracowala, to byloby lepiej ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Cytat:
Cieplo jest fajne, ale nie gorac i nie w polaczeniu z wilgocia niemal 100% - to tak jakbys non stop w saunie byla, powietrze ciezkie, nie ma czym oddychac, kleisz sie natychmiast. ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Cytat:
Cieplo jest fajne, ale nie gorac i nie w polaczeniu z wilgocia niemal 100% - to tak jakbys non stop w saunie byla, powietrze ciezkie, nie ma czym oddychac, kleisz sie natychmiast. ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
Przed pierwszym porodem bralam pod uwage znieczulenie, w koncu nie wzielam; teraz bede rodzic w szpitalu bez mozliwosci wziecia znieczulenia. Bol jest do przezycia i natychmiast o nim zapomnialam. U mnie bolalo przez caly porod w takich samych odstepach i tak samo dlugo, mniej wiecej co 4min przez 1minute. Byl czas miedzy, by sie zregenerowac |
|||||
|
|
|
#1559 |
|
Rozeznanie
|
Ja nie podejrzewalam, że tyle mi się zejdzie z tarasem... Ale poprzedni właściciel chyba w życiu go nie umyl... Bo myślałam że mamy kremowe kafelki a one są białe jak się okazuje :-P
Na razie cześć kwiatowa posadzona - pelargonie, lobelle, hortensje itp. Z ziołami muszę poczekać na stojak, taka drewniana drabinke z półkami bo niestety jak postawie to w skrzynkach nisko to mój pies wszystko zje :-P Teraz mogę zamówić leżaczki :-D
|
|
#1560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:20.

Czyli, np. Baby Jogger Summit, ale nigdzie o nie było, gdzie byłam.

Więc żyjemy póki co bez piekarnika i bez domowych ciast

. Nie jestem jednak do rabarbaru nastawiona na plus teraz bo wyciąga wiele toksyn z gleby. ale to ciasto bardzo dobre 

I też uwielbiam połączenie malin i borówek