![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kobiety sukcesu ;)
Zgłaszam się ja. Stawiam obecnie na rozwój zawodowy i ciągle coś robię w tym kierunku. Szkolenia, kursy, studia.
08.06.2016 r. Kierowca ![]() 24.06.2016 r. Nauczyciel kontraktowy ![]() 03.09.2016 r. ![]() 04.01.2019 r. ![]() 13.06.2020 r. ![]() Pisząc z telefonu nie mam opcji cytowania. Jeżeli przekręcę jakiś nick to przepraszam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Melduję się i ja ![]() Na chwilę obecną nie wyobrażam sobie innego życia niż teraz mam ![]() Praca, szkolenia itp ![]() ![]() ![]()
![]() |
#36 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wpisujecie zainteresowania w cv? Wypowiadałam się w wizażowym wątku dot. tego właśnie tematu i podobno rubryka hobby to taki must have w cv. Ponoć na podstawie zainteresowań wtajemniczony rekruter jest w stanie dużo powiedzieć o kandydacie ![]() Niby można, ale doba ma tylko 24 godziny. Czasem może zabraknąć na coś czasu. Póki nie mam dzieci jestem w tej komfortowej sytuacji, że jak dostanę ciekawą ofertę pracy to jestem w stanie bez problemu przeprowadzić się na drugi koniec Polski. Z dziećmi już nie jest tak łatwo. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Konto usunięte
|
Jestem na I roku aplikacji, a ty?
Jak szukałam pracy to starałam się coś tam wpisywać w zainteresowaniach, ale nie nikt nigdy nie zwrócił na to uwagi, chociaż są one dosyć konkretne. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Wtajemniczenie
|
Nie jestem na aplikacji, odwlekam tę decyzję z roku na rok. Chciałam się też przekonać jak się pracuje w korpo. Jako, że jest strasznie w tym roku chyba się zmobilizuję i pójdę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zadomowienie
|
Ja wpisuję hobby w CV. Często na rozmowach kwalifikacyjnych rekruterzy do tego nawiązują
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
IMHO zdjecie jest ważne. W pracy poza kwalifikacjami wazny jest dobry czyli zadbany wygląd i umiejętność wspolpracy z innymi ludźmi.
Moze jestem mocno inna i przeciw nadmiernej politycznej poprawności ale z dwóch kandydatów wybralabym tego o prawidlowej budowie ciala zamiast drugiego o większych kwalifikacjach ale otyłego. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja nie mam jakiegoś konkretnego zdania w sprawie zdjęć, aczkolwiek fotka w CV nie była mi potrzebna do tego, aby otrzymać zaproszenie na rozmowę kwalifikacyjną do firm międzynarodowych. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście że charakteru ze zdjecia nie wyczytasz, ale wyczytasz pewne cechy ktore mogą znacznie zmniejszyć ilosc kandydatów zaproszonych na rozmowę kwalifikacyjna.
A brak zdjecia w firmach międzynarodowych to efekt robienia szopki z politycznej poprawnosci. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No i nie znoszę M&A ![]() Cytat:
![]() Ja wychodzę z założenia, że pracownik ma zarabiać na firmę, a w tym pomagają kwalifikacje. Zatrudniłabym tego grubego kandydata skoro jest lepszy merytorycznie. W końcu ma dla mnie pracować i wygrywać sprawy, a nie być ozdobą kancelarii ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Zatrudniałam już pracowników i brałam udział w zatrudnianiu.
owszem wiele zależy od specyfiki pracy ale, ja zwracam uwage na mase ciała przykro mi, jestem daleko od odrzucania otylych ludzi ze wzgledu na ich wyglad. Jako pracodawca balabym się zwolnień i innych komplikacji zdrowotnych wynikajacych z tuszy. Tak samo zwróciła bym uwage na mimike, makijaż zarówno nadmiar jak i brak oraz strój oraz modyfikacje ciała. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
Cześć Kochane!
![]() Jestem nowa na forum i postanowiłam swoją przygodę zacząć właśnie od tego wątku, bo wyczuwam tutaj pokrewne dusze. ![]() Pewnie się rozpiszę, przepraszam. :P Wcześniej intensywnie udzielałam się na innym forum. Zaczęło się od przygotowań do ślubu, a potem jak wiele innych osób zostałam, pisząc o różnych sprawach zycia codzinnego. Niestety tak jakoś wyszło, że ogromna większość będących tam osób, to kobiety z dzieckiem, bądź conajmniej w ciąży. ![]() W ogóle wydawało mi się, że byłam uważana za jakieś pustą dziewuchę, bo pisze o takich błahych tematach, a one mają prawdziwe zycie, bo mają DZIECI. No i przede wszystkim totalny brak zrozumienia mojego podejścia do tematu pracy - że zależy mi na karierze zawodowej, że chce coś osiągnąc. Tam były albo kobiety, które nie planują pracować , tylko sa na utrzymaniu męża (dla mnie szok...), albo takie, które pracują, ale robią to bo muszą, a ich praca ich nie pasjonuje, nie satysfakcjonuje, odwalają tylko te przysłowiowe 8h i do domu. Nie zrozumcie mnie źle - tak jak pisałam mam męża, kiedyś chcę mieć dzieci, ale nie chcę być kobietą, której jedynym życiowym osiągnęciem jest urodzenie dziecka... Kariera zawodowa, rozwój, są dla mnie bardzo ważne i nie chcę sytuacji, że dla dziecka poświęcę to całkowicie. Nie chciałabym też być mamą, która poza własnym dzieckiem nie ma żadnych innych zainteresowań i nie można z nią porozmawiać o niczym innym. Nie chcę też być osobą, która cały czas mówi: "Też chciałabym podróżowac, ale mam dziecko, też chciałabym uprawiać taki sport, ale mam dziecko, też chciałabym iśc na taki kurs, ale mam dziecko...". A tak bardziej w temacie rozwoju zawodowego - wykonujemy z mężem ten sam zawód, aktualnie pracujemy "u kogoś", ale naszym celem jest założenie własnego biznesu. Niestety w naszym przypadku założenie tej działalności to ogromne koszty i cóż, ciężko podjąć ostateczną decyzję i powiedzieć "teraz!". Ale na pewno w najbliższej przyszłości chcemy to zrobić, bo kto jak nie my?! Na pewno nie chcę być osobą, która patrzy na innych i mówi, że ale mają fajnie, ale sama boi się zrobic to samo. ![]() Pozdrawiam wszystkie forumowiczki! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;51601799]A jakie wnioski wyciągnęłabyś z braku makijażu/ obecności makijażu/ modyfikacji ciała?[/QUOTE]
Trafne. Do tej pory pomylilam się co do jednej osoby. Ocenilam ja negatywnie a okazala się być dobrym pracownikiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() co do pogrubionego - po wrzodach na żołądku i problemach na tle nerwowym po pewnej znanej kosmetycznej korporacji "dla kobiet" (która przypomina de facto obóz pracy...) mam właśnie taką 8-godzin i do domu. jest świetna żeby trochę przeczekać i wrócić do zdrowia ![]() Cytat:
![]() moja siostra cioteczna ze strony TŻ ma trzy spore tatuaże (może je zakryć ale w pracy nosi teraz w miarę otwarcie), zrobiła oszałamiającą jak na swój wiek karierę - awansowała na członka zarządu i decyduje o zatrudnieniu wielu osób... ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nigdy nie oceniałam negatywnie osoby z tatuażem, ba pewne modyfikacje ciała w pewnych okolicznościach są atutem. Edytowane przez dacn Czas edycji: 2015-06-01 o 12:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja już wyrosłam ze stwierdzeń że liczy się wnętrze, wiedza i charakter a wygląd to tam nic takiego. Właśnie wygląd jest ważny ( co ciekawe nie chodzi tu o urodę czy robienie się na bóstwo ale właśnie ODPOWIEDNI wygląd) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;51604420]Bardziej chodziło mi o konkretny przykład. O czym według ciebie świadczy na przykład brak makijażu.[/QUOTE]
Brak makijażu i brak korekcji ewentualnych wad ( sińce pod oczami, trądzik czy przebarwienia) może świadczyć o: - niechęci dostosowania się do pewnych zasad ( tu nie chodzi o codzienną szpachlę ale brak lekkiej korekcji do zdjęcia, przypominam) - niedbałości o wygląd i o inne estetyczne aspekty życia - niezwracania uwagi na szczegóły -potencjalnej trudnej współpracy ( zwłaszcza wizualnie oazowy typ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Przyczajenie
|
udowodnionym jest że wygląd zewnętrzny wpływa na nasz stosunek do innych ludzi (zadbany wygląd, atrybuty, postawa itp). oglądałem program w którym facet z mikrofonem i kamerą (scena zrobiona na wywiad w telewizji) pytał ludzi o jakieś niestworzone historie
.. i teraz... pierwszym razem był ubrany z zwykłą koszulkę, luźne spodnie i jakieś adidaski... mało kto z nim chciał rozmawiać i nikt nie uwierzył w to co mówi drugim razem był ubrany w elegancki garnitur oraz miał okulary... i zadawał to samo pytanie (absurdalne)... w tym przypadku prawie każdy zgodził się udzielić odpowiedzi i na dodatek brali na poważnie to co mówił tak więc, wygląd poparty atrybutami jest bardzo ważny
![]() |
#56 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zadomowienie
|
Nie, ale o ludziach podobnych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zadomowienie
|
Brak makijażu i brak korekcji ewentualnych wad ( sińce pod oczami, trądzik czy przebarwienia) może świadczyć o:
- niechęci dostosowania się do pewnych zasad ( tu nie chodzi o codzienną szpachlę ale brak lekkiej korekcji do zdjęcia, przypominam) - niedbałości o wygląd i o inne estetyczne aspekty życia - niezwracania uwagi na szczegóły -potencjalnej trudnej współpracy ( zwłaszcza wizualnie oazowy typ) A to nie jest generalizowanie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:40.