Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 1 - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-30, 21:49   #4951
DomimaZet
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 1

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Pije ;p hehe ale tylko wodę i melisę. Zreszta nie mam wyboru, jak nie jem, to pije chociaz

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Nie wiedziałam, ze jest kryzys 3 tygodnia. Moze cos w tym jest w połączeniu z ta biegunka... Ale tak mi szkoda mojej niuni, w dzien tylko na spacerze spi, a tak to albo popłakuje albo lezy w łóżeczku zmeczona ale nie spi. Pewnie głodna była ;/ a czy mamy kryzys hmm ... Ona jest niby 2 tygodnie po terminie a zachowuje sie inaczej od wczoraj ale mysle, ze to jeszcze nie to. Domima moja na początku dobrze pierś chwytała a pozniej zaczynała płakac i łapać jak butelke albo w ogóle buzi nie chciała otwierać... Pozniej czerwieniala i darła sie w niebogłosy... W ogóle spi z otwarta buzia, boje sie, ze jest chora. Albo ma 3 migdał jak ja. Albo to przez te sapke. Sonia, super, ze jestes ;* nie dałam jej jesc, bo w koncu zasnęła czekam teraz az wstanie i foresta oglądam. Dzis spałam do 10 z przerwami to moge sobie pozwolić
No u mnie też ładnie chwytal i wszystko było git ale jak zaczęłam dawać butle to trochę mu się pozmieniało. I do tego doszedł jeszcze mój zastój i ...zrobił się problem :-( -I teraz to wygląda dokladnie tak ze dziec próbuje się zassac ale chwyta lekko.. zaczyna tarmosic... I się denerwuje i zaraz jest taki Marudny płacz ze szok... I smutno mi bo skoro mam ten pokarm i dbam o dietę i w ogóle się staram - i pomimo tego ze nie jest go za wiele -to chciałabym karmić chociaż tym co mam ale przecież mu nie wytłumaczę jak ma się zassac. ..:-( wiec nie wiem jak to się potoczy :-(
DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-30, 21:57   #4952
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Oj Pavlinecka,mamuski to juz do konca zycia beda sie czymś martwic w zwiazku ze swoimi dziecmi,tylko nie dajmy sie zwariowac! ☺ zobaczysz, ze jutro obudzi Ci sie nowe fajne dziecko
Sonia Tobie też życzę zakonczenia juz skoku i żeby Mikolaj wskoczył na wyższy level. Mojej córce po skoku jakby przeszły "kolki" (tzn.takie plakanie bez sensu) ,teraz jak placze to ma powod zwykle,chociaz oczywiscie nie zawsze jest różowo. Dzis np. strasznie sie rozryczala po kąpieli,ale pewnie ze zmęczenia sluchaniem tititiania dziadkow i hałasem,pozowaniem do fotosow itd. Instynktownie ja przytulilam do siebie
,w ręczniku samym,
A Tz sie na mnie wydarl,ze mala sika,glupi :/ i afere zrobił ze trochę na panele i wiekszosc po mnie poleciało. Eh faceci...

Domima gratuje Ci zwalczania zastoju, dzielnie walczylas

Hanka,spokojnej nocy Ci zycze i zdrowka dla synka

Edytowane przez 71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Czas edycji: 2015-05-30 o 21:59
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-30, 21:59   #4953
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

No u mnie tez jest problem z otwieraniem paszczki, czasem ładnie zassa, czasem niestety jak piszesz. Czytałam, ze da sie pokonać, zeby nie dawać butelek itd ale mm mam ja poić pojemniczkiem? Boje sie, ze ja udławie czy cos... Nastawiałam sie na rok a tu 3 tygodnie i problem. Ech. Ale i tak ja mecze i przystawiam, niech probuje. Jeszcze sie nie poddam zeby chociaz do 3 miesiaca sie udało, pozniej jak sie uda to super, jak nie to przeżyje jakos
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-30, 22:03   #4954
Konto usunięte

Domima,a Tobie to w pierwszych 3 tygodniach dokarmiac mm kazala pediatra,tak?
Pavlinecka,Tobie tez?
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-30, 22:05   #4955
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Jeeeeee !!!!!!! Młody dostał jeść o 23 i spał do.... tarara 5 hihi o 5 dostał cyca i od razu kima do 7 teraz cyckujemy i mam nadzieję że pospi jeszcze w ogóle obuszilam się o 4 i było mi dziwnie że synek śpi, poszłam sciagbac cycki do uczucia ulgi j ciężko było mi zasnąć bo miałam uczucie że przy mojej pobudce nie nakarmilqn dziecka ale udało mi się nq pół godz jeszcze położyć
Czy was przy karmieniu i po też swedza sutki... no ja kur...wi ..cy zaraz dostane. :/

Uuuu postarala się
czasem sama pierś którą karmię swędzi

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
U nas nie dosyc ze pochmurno to chuczy jak okno otworzylam i musialam zamknac tak mnie wkurzalo.

Mamy dajace mm jakiej wody uzywacie mineralna czy zwykla przegotowana?
Jesli mineralna to podgrzewacie tylko czy przegotowujecie?

Ma ktos może karuzelke fishera rainforest?

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Ooooo moja aplikacja pogodowa pokazuje za tydzień w niedziele 31stopni
Ja mam tę karuzelkę, o co cho?

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
Nie, ale ja czuję okropne mrowienie jak sie maly zaczynw zasysac i to w dwoch cyckach, wtedy wiem, ze mleko zaczyna wyplywac, a raczej wystrzeliwac

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Faceci tak maja. Mam nadzieje, ze to nic powaznego i szybko wyjdzie do domu
o ja też z tym mlekiem mam dokładnie tak samo..
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-30, 22:08   #4956
DomimaZet
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;51589618]Domima,a Tobie to w pierwszych 3 tygodniach dokarmiac mm kazala pediatra,tak?
Pavlinecka,Tobie tez?[/QUOTE]
Tak. No mi kazała dokarmiać położna bo się okazało ze dziecko nie dojadalo:-( i był płacz po cycku bo był głodny.. i są rozne dni. Czasem na ilość karmień jest pół na pół a czasem tylko jedna butle mu dam na dobę. Teraz jak był zastój wczoraj i przedwczoraj dostał każdego dnia dwa razy- rano i wieczorem a reszta kp. Dzisiaj np jak butle 3 razy. Ja tak robię ze jak po cycu płacze albo marudzi tak jakoś bardziej to dostaje jeszcze trochę mm ale i tak wydaje mi się ze mało dostaje mm...
DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-30, 22:12   #4957
boleczka93
Zakorzenienie

hej Sonia, dobrze ze jestes

ode mnie wyszedl brat z bratowa wlasnie, jestem padnieta i ide spac... ostatnia noc bez M
buziaki wszystkim odezwe sie na karmieniu pewnie

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-30, 22:17   #4958
nancy822
Zadomowienie

A my próbujemy się uśpić... Po kąpieli zasnął dopiero o 22 i pospał ledwo pół godziny. Teraz pojedzony walczy ze snem...
nancy822 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-30, 22:18   #4959
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Zwykłą przegotowana. Nie wiedziałam że można zwykłą mineralną

Mi się wydaje że po całym dniu cycki mi smierdza skislym mlekien przez te wkładki a kupuje najzwyklejsze rossmanowskie

To szczepimy się razem będzie razniej

Ja mam ten dzienniczek maluszkq i jestem bardzo niesystematyczna co ti za aplikacja? Może ta się u mnie sprawdzi?

A to nie potowki jak na tej stronie śpi albo może odcisnela sobie?

Kot bawi się mata edukacyjną ale ma radoche
Kupiłam ksiazeczke kontrastowa na all za 3.90 plus przesyłka ok 8 - 9 zł wyszło mały ją polubił. Muszę zamówić jeszcze ze trzy sztuki jedną dla nas a dwie dla Tż siostry jako prezent mały
Kto ma 5-latka i powie mi jaką książkę mogę mu kupić. .

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Wstalismy po 9 :P nooo w miarę wstalam wreszcie z dobryn humoren ;D a na dworzu niby słońce wali a wiatr niesamowity :/ więc chyba nici ze spaceru :/
ja w ogóle nie zapisuje i nie licze:P
Cytat:
Napisane przez kar0ola Pokaż wiadomość
Musze Was ponadrabiac, wczoraj caly dzien na dworze i wracalysmy potem na takiej syrenie do domu ze masakra wszscy sie na mnie gapili jakby pierwszy raz dziecko slyszeli :/ a przeciez w metrze jej karmic nie bede... Eh

W dodatku kot mi wczoraj zaatakowal Nati............. Siedzielismy obok z mezem ale wiadomo kot szybki wiec jak juz sie rzucalismy oby dwoje (ja po drodze mdlejac prawie) to zdazyla dwa razy machnac lapa jej 2 milimetry od oka................. Zalamka nie wiem co robic teraz mam po dziurki w nosie tego kota, same problemy robi, jeszcze jakby nie daj boze udalo jej sie drasnac mala, a co dopiero w oko(!!!!!) to... Eh i co robic teraz :/

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Jeszcze babka od chusty mnie wnerwila na tym glupim olx a jako jedyna w calym internecie ma taka jak mi odpowiada.. Ale ona nie wysle za pobraniem 'bo nie'. Ta, to mize ja jej kase wysle a ona mnie w balona zrobi? Ludzie to sa zaje.bisci czasem naprawde..
ja miałam kota przy synku. I póki on był stacjonarny to bylo ok. Zaczął raczkować, kot poczuł się zagrożony i na bo zadrapał nad górną wargą,pod nosem-prawie na wylot. Kot został oddany nastepnego dnia mimo że ryczałam jeszcze przez tydzień za nim. Trudno. Dziecko ważniejsze, a młody ma teraz bliznę niestety.
Stary 2015-05-30, 22:18   #4960
gossip_girl21
Zakorzenienie

Karmię i Już myślami Boga proszę by spala spokojnie... Tz dziś śpi z nami już, taki ma mocny sen ze ho płacz Amelki nie obudził i śpi w najlepsze....
Boleczka ale się cieszysz jejku doczekalas się to już jutro

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-30, 22:27   #4961
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
Jasiek tez

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

jasiek rozmawia z krolikiem w bujaczku
oj przecudny on jest!!!

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Hej

Sylwia- a te krostki u Jasia to był trądzik czy potowki?

Karola- o Kurcze groźna sytuacja, ja bym chyba jednak oddała kota..:/

Rosi- mnie tez chwile mrowia sutki po karmieniu

Goczek- super sie Twoja córcia bawi w leżaczku moja dzis tez jakby chciała zabawki łapkami dosięgnąć i bardzo jej sie podobają wpatruje sie w nie jak zaczarowana

Sprawdzałam ta skórę i złapana w dwa palce wraca do poprzedniego stanu takze wszystko ok. Dzis karmiłam 00:30, 4:30 i 7:30. Stresuje mnie teraz to karmienie, no ale na głodna naprawde nie wyglada:/
Dziecko jak po karmieniu by płakało to bym wiedziała, ze głodne ale nie płacze, rączek nie ssie(przed karmieniem zdąża sie)
Dobrze, że nie odwodniona. Mi się wydaje że to jakieś szaleństwo z tym dokarmianiem. Jak dziecko głodne to ryczy i nie ma zmiłuj. Albo jest apatyczne czy coś. A jak się uśmiecha, jest aktywna i widzisz że nie głodna, kupy robi i siuku to ja bym osobiście nie dokarmiała. To nie robot w końcu i może ma taki okres w swoim życiu że je mniej na poczet rozwoju na przykład.
Stary 2015-05-30, 22:39   #4962
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Znając mogę szczęście to akurat u mnie będzie inaczej bo musi być inaczej niż u większości... Jezu... zagryzam zęby na to wszystko i staram się myśleć pozytywnie... jeszcze 1.5 miesiąca do tej magicznej daty trzech miesięcy. . Zobaczymy. . Jakbym się długo nie odzywala to znaczy ze mnie zamknęli w wariatkowie ...
No co Ty będzie dobrze
supet że pokonalas zastój
Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Moja też dawała popalić w nocy do tego tz chory więc mam mała cały czas na głowie "uj na to kładę bo i tak damy rade "
Jak w piosence
Oglądałam pipke :/ szwy się prawie rozpuscily, prawie bo są dwa punkty ciemne wyglądają jak wągry :/ no i coś tam białego/zoltego jest i za puerona nie wiem co to dotknąć się bałam 11mam wizytę zobaczymy co powie...Ale jeszcze tam lekko opuchnięte i lekko na wierzchu mnie się nie podoba wolałam poprzednią, była ładniejsza hahaha
A to białe tk wzdliz blizny taka krecha jakby? Bo jak tak to jest taka blizna. Też patrzylam pod lusterkiem i myslalam że coś mi się sączy że takie białe ale Tż to ogladnal i powiedział że to popdostu zejście się blizny jest
Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
wrocilam
W pierwszej chwili chciałam zapytać "a skąd" super że już jesteś
Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
ufff jak dobrze ze poradzilas sobie z tym zastojem! mysl ze masz maly sukces i z tego sie ciesz

wow super! a co sobie upolowalas? do kiedy jest ta znizka? moj potrzebuje koszulek to tez moze bysmy poszaleli

Maly znowu na cycy. Ale dostalismy prezentow! Krzeselko do karmienia i sliczne ubranka
A mam krótkie spodenki, cienką koszulowa taką przewiewna przezroczysta i dwa t-shirty, jeden w paski a drugi oczywiście z kotami a jest do 2 ale najpierw pobierz kod rabatowy ze strony
Cytat:
-polecam taki sposób jak juz wszystkie inne zawioda - no juz byłam zdesperowana.. teraz zobaczymy czy w ogole mi się jeszcze pokarm ruszy...:-/
Ale super ze goście poprzynosili prezenty -uwielbiam prezenty -choć u nas to niewiele dostaliśmy -wszystko musimy kupowac sobie sami :-(
Promocja w croppie do 2.06 a w housie do 1.06

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

Dziewczyny jeszcze jedno pytanie- chodzilyscie z Dzieciaczkami jeszcze przed pierwszym szczepieniem po sklepach typu galeria czy centrum handlowe? Pasuje mi się jutro wybrać a we wtorek mamy szczepienie i się trochę tego obawiam :-( co robić ?
Tylko do marketu w CH jeszcze nie byłam.

Dziewczyny czy którąś z was miała przed porodem cheilje uczucie że płoną wam nogi od pachwiny aż po pięty? Napisała do mnie Tż siostra że ma dziwne skurcze dziwne uczucie w brzuchu jakby miała zaraz dostać mega okres i te nogi jej płoną. Przy pierwszym nie miała takich objawów. A ona teraz zacznie 37 tydzień dopiero... i nie wiem czy mamy się spodziewać porodu czg o co chodzi...

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-30, 22:42   #4963
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
wrocilam
super!
Cytat:
Odzywaly się dzisiaj coś Madzixx i Gosiak? I Koperco?tak jakoś nie zarejestrowalam. .. :-/
Jestem, jestem-dziś od 11 na dworze, wróciliśmy po 21. Byliśmy cały dzień na imprezie plenerowej organizowanej przez miasto-koncerty, warsztaty dla dzieci i dorosłych, PYSZNE wege żarcie
Właśnie skończyłam nadrabiać i ide w kimono zaraz

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Jak synek będzie nie do końca zdrowy to lepiej przełożyć szczepienie

DomimaZet - dobrze że pokonałas zastój

Byłam dzis na szybkim i długim spacerze. Poszłam do rodziców bo tam byl mój starszy. Było tak ciepło mimo silnego wiatru że rozbieralam małego ze sweterka.

Osłonka na wózek jest fajna. Atrakcyjności wózkowi nie dodaje ale nie o to w niej chodzi. Zastanawiam się czy gumka dlugo wytrzyma przekrecanie z jednej strony na drugą. Julek przyglądał się osłonce z zaciekawieniem

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Juz senna jestem. Powinnam dawno spać. Dobranoc
To co Majka, polecasz te osłonkę??

Ja odroczyłam szczepienie jak Malutka była przeziębiona, o tydzień. Lekarka stwierdziła że można z katarem szczepić ale jakoś ja wolałam poczekać.

Dziś cały dzień na dworze i Malutka jadła co 2h-myślałam że mi cycki odpadną:P Pod koniec już wydudlała wszystko i chciała jeszcze. Myślałam że po kąpieli będzie afera że głodna, a ona pociumkała chwilke i poszła w kimono:P
Ja też idę, do jutra)
Stary 2015-05-30, 22:47   #4964
boleczka93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Karmię i Już myślami Boga proszę by spala spokojnie... Tz dziś śpi z nami już, taki ma mocny sen ze ho płacz Amelki nie obudził i śpi w najlepsze....
Boleczka ale się cieszysz jejku doczekalas się to już jutro
Baaaardzo sie ciesze ahh

Cytat:
No co Ty będzie dobrze
supet że pokonalas zastój

A to białe tk wzdliz blizny taka krecha jakby? Bo jak tak to jest taka blizna. Też patrzylam pod lusterkiem i myslalam że coś mi się sączy że takie białe ale Tż to ogladnal i powiedział że to popdostu zejście się blizny jest

W pierwszej chwili chciałam zapytać "a skąd" super że już jesteś

A mam krótkie spodenki, cienką koszulowa taką przewiewna przezroczysta i dwa t-shirty, jeden w paski a drugi oczywiście z kotami a jest do 2 ale najpierw pobierz kod rabatowy ze strony

Tylko do marketu w CH jeszcze nie byłam.

Dziewczyny czy którąś z was miała przed porodem cheilje uczucie że płoną wam nogi od pachwiny aż po pięty? Napisała do mnie Tż siostra że ma dziwne skurcze dziwne uczucie w brzuchu jakby miała zaraz dostać mega okres i te nogi jej płoną. Przy pierwszym nie miała takich objawów. A ona teraz zacznie 37 tydzień dopiero... i nie wiem czy mamy się spodziewać porodu czg o co chodzi...
Ja nie mialam nigdy takiego uczucia nie wiem co to..

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
Stary 2015-05-30, 22:56   #4965
Izuniaa89
Zakorzenienie

RosarioV nie mialam tak nigdy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-30, 22:58   #4966
Konto usunięte

Cytat:
Tak. No mi kazała dokarmiać położna bo się okazało ze dziecko nie dojadalo:-( i był płacz po cycku bo był głodny.. i są rozne dni. Czasem na ilość karmień jest pół na pół a czasem tylko jedna butle mu dam na dobę. Teraz jak był zastój wczoraj i przedwczoraj dostał każdego dnia dwa razy- rano i wieczorem a reszta kp. Dzisiaj np jak butle 3 razy. Ja tak robię ze jak po cycu płacze albo marudzi tak jakoś bardziej to dostaje jeszcze trochę mm ale i tak wydaje mi się ze mało dostaje mm...
A mi sie wydaje ze ta polozna zle Ci doradzila... moja corka tez czasem krzyczy na cycek,albo po,ale to przeciez nie koniecznie musi oznaczac glod,tylko np.polkniete powietrze,zmeczenie,niewy gode, pielucha fuj,kupe bym zrobila ale nie moge itd.itp. a po 2 tygodniach syn Ci duzo przybrał na wadze?
Stary 2015-05-30, 23:00   #4967
rosarioV
Zakorzenienie

Kurcze dziwne. Teściowa jej podobno powiedziała że może maly jej jakiś nerw uciska ale te skurcze nawet jak nieregularne i przeczucie okresu nie daje mi spokoju. A to nie tak że skurcz co godzine tylko częstsze. A u nas już były przypadki nieregularnych skurczy i poród .. kurcze oby to nie był poród tylko jakieś przepowiadacze dziwne i mały poczekał ten tydzień jeszcze... no i mam noc z głowy.

Stary 2015-05-30, 23:13   #4968
nancy822
Zadomowienie

A my dalej nie śpimy...
nancy822 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-30, 23:16   #4969
kar0ola
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość

ja miałam kota przy synku. I póki on był stacjonarny to bylo ok. Zaczął raczkować, kot poczuł się zagrożony i na bo zadrapał nad górną wargą,pod nosem-prawie na wylot. Kot został oddany nastepnego dnia mimo że ryczałam jeszcze przez tydzień za nim. Trudno. Dziecko ważniejsze, a młody ma teraz bliznę niestety.

Wylalas mi kubel zimnej wody na glowe z ta blizna... Szukam domu dla kota. Jeszcze gdyby ona byla jakas normalna to dalabym jej szanse ale tak to pierdziele.. Mala jeszcze nie raczkuje a ta ja atakuje a co dopuero bedzue jak zacznie.. Swoja droga dobrze ze to 'tylko' blizna Koperco, bo niestety moglo byc gorzej.. Szczegolnie ze to twarz

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
hej Sonia, dobrze ze jestes

ode mnie wyszedl brat z bratowa wlasnie, jestem padnieta i ide spac... ostatnia noc bez M
buziaki wszystkim odezwe sie na karmieniu pewnie

Hehe widzisz i jakos zlecialo!

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;51590035]A mi sie wydaje ze ta polozna zle Ci doradzila... moja corka tez czasem krzyczy na cycek,albo po,ale to przeciez nie koniecznie musi oznaczac glod,tylko np.polkniete powietrze,zmeczenie,niewy gode, pielucha fuj,kupe bym zrobila ale nie moge itd.itp. a po 2 tygodniach syn Ci duzo przybrał na wadze?[/QUOTE]

I teraz wez zgadnij co tym razem
Moja tez czasem krzyczy na cycek, wkurza mnie wtedy bo rzuca sie, ona w mleku, ja w mleku, nerwy, nerwy i sie zastanawiam o co chodzi tym razem ) niestety na wszystkie niedogodnosci reaguje praktycznie identycznie heh

---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ----------

Cytat:
Kurcze dziwne. Teściowa jej podobno powiedziała że może maly jej jakiś nerw uciska ale te skurcze nawet jak nieregularne i przeczucie okresu nie daje mi spokoju. A to nie tak że skurcz co godzine tylko częstsze. A u nas już były przypadki nieregularnych skurczy i poród .. kurcze oby to nie był poród tylko jakieś przepowiadacze dziwne i mały poczekał ten tydzień jeszcze... no i mam noc z głowy.

Dobrze ze to 37, a 27 tydzien
Co by nie bylo juz, czy to porod czy nie to bedzie dobrze. Niech jedzie do szpitala, po co ma sie stresowac najwyzej ja odesla
kar0ola jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-31, 01:34   #4970
gossip_girl21
Zakorzenienie

Nic nie mam ciekawego do napisania, prócz tego że jemy znów... ja też głodna kurde a amelka się na bank nie podzieli.... Ehh

---------- Dopisano o 02:34 ---------- Poprzedni post napisano o 02:20 ----------

To podjadanie w nocy to mi chyba z ciazy zostalo... :/
(Na coś trzeba zwalić winę)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-31, 01:48   #4971
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
super!

Jestem, jestem-dziś od 11 na dworze, wróciliśmy po 21. Byliśmy cały dzień na imprezie plenerowej organizowanej przez miasto-koncerty, warsztaty dla dzieci i dorosłych, PYSZNE wege żarcie
Właśnie skończyłam nadrabiać i ide w kimono zaraz

To co Majka, polecasz te osłonkę??

Ja odroczyłam szczepienie jak Malutka była przeziębiona, o tydzień. Lekarka stwierdziła że można z katarem szczepić ale jakoś ja wolałam poczekać.

Dziś cały dzień na dworze i Malutka jadła co 2h-myślałam że mi cycki odpadną:P Pod koniec już wydudlała wszystko i chciała jeszcze. Myślałam że po kąpieli będzie afera że głodna, a ona pociumkała chwilke i poszła w kimono:P
Ja też idę, do jutra)
Zgadzam się z tym co napisałaś o szczepieniu.
Osłonke chyba polecam kosztowała niecałe 30 zł z przesyłką więc nie majątek chociaż z drugiej strony to tylko kawałek materiału

Mój synuś zrobił prawie 7 godzinną przerwę między karmieniami. Chyba wie, że zbliża się dzień dziecka :P
Musiałam 1,5 godz.temu mleko odciągnąć bo pierś bolała. Po karmieniu też troszkę odciagnelam i tym sposobem mam 120ml mleczka

Edytowane przez Majka232
Czas edycji: 2015-05-31 o 01:49
Majka232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-31, 02:06   #4972
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

A co to za osłonka na wózek? Czytałam o kryzysie laktacyjnym i to jakby to - piersi sa miękkie cały czas i mało co z nich leci. Z Zuza od 2 nie śpimy, mamrocze w łóżeczku i stęka- pewnie jakas niespodziankę na rano szykuje. Nie pamietam, kto o mm pytał, ale mi pediatra kazała w szpitalu juz dokarmiać bo po CC słabo było z tym pokarmem, mała po 12 godzinach prawie mi dali, do tego była spora, w szpitalu zgubiła troche i słabo przybierała, pozniej okazało sie, ze od wyjścia ze szpitala przez 11 dni tylko 100 gram przybrała mimo ciagłego karmienia i dokarmiania, i tez mówili, zeby dalej dokarmiać. To tez tak robię. Ilości rożne, od czasu wizyty nr 1 -1-2 butelki dziennie. Jakos spac mi sie nie chce... Ale ide, bo wiem, ze to odpokutuje jak nie pojde
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-31, 02:41   #4973
cashmere
Zakorzenienie

Witam nocna zmiane
Przez wczorajsza impreze maly poszedl spac o 22, ale tym sposobem mamy 1.30 i pierwsze karmienie

Cytat:

Dobrze ze tylko tak to sie skonczylo. Jak to czasem niewiele trzeba by stalo sie cos zlego...

SONIA fajnie ze jestes

BOLECZKA jutro i tej porze bedziesz juz z mezusiem!

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-31, 03:12   #4974
rosarioV
Zakorzenienie

Nocna zmiana chodź za oknen jasno my się próbujemy odbić Tż kima w salonie bo na grillu wypił z moim braten po 3 piwka a nie lubię jak mi huha...

Gossip też jestem głodna odłoże mlodego i idę buszowac w lodówce

Stary 2015-05-31, 03:22   #4975
Hanka20
Zakorzenienie

Witamy się i my

Jak radzicie dziewczyny żeby odroczyc szczepienia to tak zrobię tym bardziej ze katarek dalej jest tylko mi sie wydawało ze minął.

Wlasnie miałam trzecie karmienie licząc od 22. Maly juz spi a ja nadrobiłam Was i tez idę.

KOPERCO zadrapal kot malego na wylot? Matko! Nie dziwie się ze się go pozbylas...

MAJKA no proszę to sobie pospał Julek

GOSSIP, ROSARIO tez bym coś zjadła ale przez to zażywanie tabletek na tarczyce musze być rano na czczo i

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-31, 03:56   #4976
FlightlessBird
Zakorzenienie

Sonia witaj znow

Tatiana pojadla wczoraj o 18:20 i obudzila się po 6 godz o 0:30 teraz pobudka o 4:30, ale juz znów przysypia takie nicki lubię, moze mi w dzien urzędować jak potem tak ladnie spi

Dzis 20st a od jutra 25 oby fajna pogoda teraz byla jak TZ ma wolne

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-31, 04:13   #4977
boleczka93
Zakorzenienie

Helloł, miałam odezwać sie w nocy a tym czasem to nasze pierwsze karmienie Mala spala 6,5h

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
Stary 2015-05-31, 04:38   #4978
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kar0ola Pokaż wiadomość

Wylalas mi kubel zimnej wody na glowe z ta blizna... Szukam domu dla kota. Jeszcze gdyby ona byla jakas normalna to dalabym jej szanse ale tak to pierdziele.. Mala jeszcze nie raczkuje a ta ja atakuje a co dopuero bedzue jak zacznie.. Swoja droga dobrze ze to 'tylko' blizna Koperco, bo niestety moglo byc gorzej.. Szczegolnie ze to twarz
Kotu znalazłam inny dom,ale to obcy ludzie byli. Do schronu nie chciałam oddać.
Dodam ze byłam o krok od nich,ale nie zdazylam. Najgorsze byli to ze Mały sobie podszedł do kanapy na której był kot,nic mu nie robił,nie męczył a kot po prostu ciach..

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Zgadzam się z tym co napisałaś o szczepieniu.
Osłonke chyba polecam kosztowała niecałe 30 zł z przesyłką więc nie majątek chociaż z drugiej strony to tylko kawałek materiału

Mój synuś zrobił prawie 7 godzinną przerwę między karmieniami. Chyba wie, że zbliża się dzień dziecka :P
Musiałam 1,5 godz.temu mleko odciągnąć bo pierś bolała. Po karmieniu też troszkę odciagnelam i tym sposobem mam 120ml mleczka
No to super przerwa!!
To chyba wezme te osłonkę bo szlag mnie trafia z parasolka

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Witam nocna zmiane
Przez wczorajsza impreze maly poszedl spac o 22, ale tym sposobem mamy 1.30 i pierwsze karmienie

Dobrze ze tylko tak to sie skonczylo. Jak to czasem niewiele trzeba by stalo sie cos zlego...

SONIA fajnie ze jestes

BOLECZKA jutro i tej porze bedziesz juz z mezusiem!
O super ze pospalas.
Wiem, dobrze ze tylko tak.blizna co raz mniejsza i nie szpeci

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Witamy się i my

Jak radzicie dziewczyny żeby odroczyc szczepienia to tak zrobię tym bardziej ze katarek dalej jest tylko mi sie wydawało ze minął.

KOPERCO zadrapal kot malego na wylot? Matko! Nie dziwie się ze się go pozbylas...
Oddalam. No jak Mały ryczal bo go bolalo to aż się ciałko rozchodziło na boki. Ranka mała ale głęboka była. Nadawało się do szycia,ale w takim miejscu nie bylo o tym mowy-tylko by zrywał skore. Serce bolalo jak się na to patrzylo.
Kota było bardzo szkoda ale trudno.wylam jak bobr za nim.

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
Helloł, miałam odezwać sie w nocy a tym czasem to nasze pierwsze karmienie Mala spala 6,5h
Eee to elegancko.

Moja tez wstała o 4.40 po raz 1 ale teraz się bawimy bo oczy jak 5zl
Stary 2015-05-31, 04:38   #4979
boleczka93
Zakorzenienie

ojej wgl to jeszcze chwilke i nowy watek

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
Stary 2015-05-31, 04:40   #4980
Koperco
Zakorzenienie

A i Karola, mój kot wcześniej nie miał odpalow i nie miałam powodów myśleć ze mi synka pokiereszuje. Tak mu nagle odwaliło niestety.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości