Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.30 - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-30, 22:38   #1651
bujdanaresorach
histoire abracadabrante

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.30

Cytat:
Napisane przez kioczko Pokaż wiadomość
585 to chyba normalna próba dla obrączek.
Nie wiem co jest z nimi nie tak. Po fakcie dowiedziałam się że Godziszewscy robią lewe interesy z ruskimi, więc podejrzewam że złoto jest jakieś trefne i nawet wybita próba mnie nie przekonuje.
Ale to mogę sobie przypuszczać.
Albo coś nie tak z twardością obrączek.
Pisałaś, że reklamowaliście obrączki, nie możesz się odwołać od decyzji?
Na Twoim miejscu żądałabym zwrotu gotówki.
Albo skonsultować się z rzeczoznawcą i poprosić go o opinię?
bujdanaresorach jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-30, 22:46   #1652
efflorescence
Rozeznanie

Gdzie można tanio przenocowac w Brukseli?
efflorescence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-30, 23:48   #1653
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
Napisane przez juli_jka Pokaż wiadomość
a to nei jest tak, że to jest jedno "zrzeszenie" biur podróży, które jest podzielone na mniejsze po różnymi nazwami ?
ale i tak wszystko jest trzymane w jednej kieszeni ?
Nie, akurat jesli chodzi o te wymienione, to nie. Itaka jest polska firma, neckermann niemiecka a tui angielska. To samodzielni touroperatorzy. I tez ich polecam.

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-30, 23:55   #1654
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez panterarozyczka Pokaż wiadomość
Szybkie pytanie co zrobić jak pies zjadl opakowanie ptasiego mleczka? Help...
http://dogolandia.blox.pl/2009/11/Pi...ic-pupila.html

Sprawdź w tabelce wagę psa i ilość czekolady. Sprawdź ile mogło być czekolady w tym ptasim mleczku. I czy w ogóle to nie było pokryte czymś czekoladopodobnym, bo wtedy mniej jest w tym kakao.
Gdzieś widziałam dokładniejszą tabelę, ale teraz nie widzę jej...
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-30, 23:57   #1655
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

Podaj psu wodę utlenioną, żeby wywołać wymioty.
Edit: doczytałam, że już ktoś to proponował, a problem rozwiązany
Ale zostawię dla potomnych

Edytowane przez 7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Czas edycji: 2015-05-31 o 00:05
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-31, 00:12   #1656
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
Dobrze kojarzę, że jesteś wege?
Może sałatki z mnóstwem warzyw, które lubisz i na które akurat masz ochotę, kuskusem, makaronem albo ryżem? Albo naleśniki z nadzieniem (obojętnie czy na słodko czy na ostro - zależy, co lubisz)? Albo pasztet z cukinii, placki ziemniaczane/warzywne, przeróżne pierogi...?
Nutella albo masło orzechowe wyjadane łyżką ze słoika dadzą Ci energię do życia.

Trudno Cię żywić.
Nie jestem wege, ale przez jakiś czas byłam na diecie wegańskiej.

No trudno, trudno Na co dzień jest ciężko, a teraz to już masakra.

Cytat:
Napisane przez summerisgone Pokaż wiadomość
Może koktajle owocowe? Możesz zrobić np. koktajl truskawkowy, zamiast mleka dodać część mleka i część śmietany i do tego dosypać np. zarodki pszenne (nie mają za bardzo smaku, nie czuć ich w koktajlu).
Cytat:
Napisane przez dorotti66 Pokaż wiadomość
A wszelkiego rodziaju smoothie owocowe?
Ja robię często z truskawek, bananów, mleka i miodu.
Ale można wykorzystać inne owoce

Edit doczytałam, że nie może być jogurtowe
Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
A jesteś w stanie sama coś upiec/ugotować?

Może np. muffinki wytrawne, albo na słodko? To zawsze można złapać w rękę i jeść tak trochę mimo woli. Krakersy, posmarowane serkiem typu Turek? Może np. upiekłabyś sobie domową granolę z dużą ilością orzechów i bakalii, tak, żeby móc to chrupać? http://www.mojewypieki.com/post/granola

Może wafle ryżowe smarowane twarożkiem? https://www.spolem.bielsko.pl/img/product/430/kind/1 ale takim, a nie takim twarogiem z grudkami - ten jest gładki i paprykowy, nawet niezły
Dziękuję wam za wszystkie odpowiedzi. Wczoraj i dziś jadłam naleśniki z czekolada i dżemem. Będę gruba

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
ostatnio koleżanka mówiła mi o jakiejśc ogolnopolskiej akcji, gdzie mozna było ściagnąć na komórkę aplikację, gdzie zliczało rowerowe kilometry i miasto, które zdobyło ich najwięcej dostawało ileś stojaków rowerowych. Kojarzy ktoś coś takiego?
http://www.europeancyclingchallenge..../?page_id=1923
Polecam przerzucanie wyników z endomondo, bo ich aplikacja się zacina. Dziś jest ostatni dzień.

Cytat:
Napisane przez yonce Pokaż wiadomość
No tak, bo lepiej jest próbować dziwnych pomysłów z neta zamiast jechać do weta... Sorry ale to po prostu nieodpowiedzialne. Biorąc do domu zwierzę ponosisz za nie odpowiedzialność, ono jest jak dziecko którym musisz się opiekować! Gdyby twoje dziecko zjadło kostkę do wc (i to porównanie nie jest wcale przesadzone) to też szukałabyś na internecie co zrobić zamiast jechać do lekarza?
Nie chcę rozbijać g..a na atomy, ale sa takie matki.

Edytowane przez 201708160922
Czas edycji: 2015-05-31 o 00:34
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-31, 08:18   #1657
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
Zalezy czego oczekujesz ja np lece na zakynthos a oczekuje ladnych plaz, zeby bylo co pozwiedzać i gdzie wyjść.
kilka greckich wysp było mi dane odwiedzić ale Zakynthos wspominam najlepiej.

Cytat:
Napisane przez monilkaa Pokaż wiadomość
W Grecji byłam na lądzie, więc na wyspach się nie znam. Głównie chodzi o to, żeby przez tydzień leżeć plackiem i się opalać, więc ładne plaże są wskazane. Nie jesteśmy imprezowiczami, ani nie nastawiamy się na zwiedzanie, raczej właśnie chcemy ciszy i spokoju (chociaż zdaję sobie sprawę, że to mało możliwe w takich miejscach ).
jeśli chodzi o samo leżenie plackiem przez cały tydzień to chyba Kos.
Leciałam z Grecosem, byliśmy z biura bardzo zadowoleni.

edit: a skoro nie chcesz nic oglądać, zwiedzać, a jedynie prowadzić urlopowe życie w resorcie ( ) to może Turcja, Tunezja, Egipt? Pogoda będzie, są tańsze, w Turcji plaże bardzo ładne.

Edytowane przez kisielova
Czas edycji: 2015-05-31 o 08:39
kisielova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-31, 08:33   #1658
trocka8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Niedopowiedzenia Pokaż wiadomość
Jaką sieć warto wybrać,jeśli chcę wziąć również telefon? Nie potrzebuję internetu w telefonie, tylko sporo minut. No i zależy mi na tym by dostać w przystępnej ofercie smartfon.
Przemysl czy na pewno ten internet w telefonie nie będzie ci potrzebny skoro już bierzesz smartfona

wysłane z telefonu
trocka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-31, 09:32   #1659
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Cytrynowe_Marzenie Pokaż wiadomość
A moze sprobuj robić częstsze przerwy? Sa tez cwiczenia dla oczu
Na youtube chociazby.
Cytat:
Spróbuj jogi oczu - kontrowersyjne, ale niektórym pomaga.
Jeśli masz błyski i plamki przed oczami, to może być po prostu zbyt dużo mętów w gałce ocznej i powinnaś wybrać się do okulisty - z oczami nie ma żartów. Na takie męty są specjalne krople które je "rozbijają".
Cytat:
Napisane przez szprotka_ Pokaż wiadomość
Głupie pytanie, a nosisz okulary/soczewki co Ci korygują tą wadę?
Dziękuję!
Co do częstszych przerw - robię tak często, jak tylko mogę, choć przyznam, że jak się wciągnę w dodatkowe zajęcie to czasem i 2, 3 godziny bez przerwy siedzę
Okulary noszę tylko do komputera (do czytania nie, bo czytam głównie w komunikacji miejskiej i zapominam). Generalnie mam sporą różnicę między okiem lewym (jest gorsze i obraz jest nieostry) a prawym. Wczoraj miałam rano problem z tym lewym. Nie wiem, jak to opisać, jak myjecie okno i macie smugę - to ja widziałam taką 'smugę' szła po przekątnej Zamknęłam oczy na kilkanaście minut i ona się zrobiła czarna. W sumie to wszystko ponad godzinę trwało. Zauważyłam, że problem się nasila rano.
Do okulisty jestem zapisana jeszcze na starych zasadach - bez skierowania, z tym, że na sierpień, ale w lipcu będę miesiąc w domu, więc może uda mi się to przyspieszyć. Może w piątek pójdę do rodzinnego Przyznam jednak, że ostatnio podczas 2 wizyt (raz w domu, raz byłam w dużym, stołecznym szpitalu z siostrą, która ma dużo większe problemy) czułam się lekko zignorowana W zasadzie nie wiem, czego powinnam oczekiwać po wizycie z moją wadą (generalnie po tych 2 dowiedziałam się tylko, że mam co mam i dostałam skierowanie na okulary). Na lewe oko narzekałam już właśnie 2 lata temu, gdybym miała tylko je to już tylko soczewki wchodziłyby w rachubę
Ćwiczenia mogłabym zacząć robić - przy założeniu, że nie będzie to czasochłonne (czasem mam problem z ugotowaniem obiadu...) i w miarę skuteczne...
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-31, 09:55   #1660
trocka8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
Dziękuję!
Co do częstszych przerw - robię tak często, jak tylko mogę, choć przyznam, że jak się wciągnę w dodatkowe zajęcie to czasem i 2, 3 godziny bez przerwy siedzę
Okulary noszę tylko do komputera (do czytania nie, bo czytam głównie w komunikacji miejskiej i zapominam). Generalnie mam sporą różnicę między okiem lewym (jest gorsze i obraz jest nieostry) a prawym. Wczoraj miałam rano problem z tym lewym. Nie wiem, jak to opisać, jak myjecie okno i macie smugę - to ja widziałam taką 'smugę' szła po przekątnej Zamknęłam oczy na kilkanaście minut i ona się zrobiła czarna. W sumie to wszystko ponad godzinę trwało. Zauważyłam, że problem się nasila rano.
Do okulisty jestem zapisana jeszcze na starych zasadach - bez skierowania, z tym, że na sierpień, ale w lipcu będę miesiąc w domu, więc może uda mi się to przyspieszyć. Może w piątek pójdę do rodzinnego Przyznam jednak, że ostatnio podczas 2 wizyt (raz w domu, raz byłam w dużym, stołecznym szpitalu z siostrą, która ma dużo większe problemy) czułam się lekko zignorowana W zasadzie nie wiem, czego powinnam oczekiwać po wizycie z moją wadą (generalnie po tych 2 dowiedziałam się tylko, że mam co mam i dostałam skierowanie na okulary). Na lewe oko narzekałam już właśnie 2 lata temu, gdybym miała tylko je to już tylko soczewki wchodziłyby w rachubę
Ćwiczenia mogłabym zacząć robić - przy założeniu, że nie będzie to czasochłonne (czasem mam problem z ugotowaniem obiadu...) i w miarę skuteczne...
postaraj się przynajmniej raz na godzinę [nastaw sobie może przypomnienie w telefonie albo coś] popatrzeć "w dal", na przykład przez okno. taka mała dawka odprężenia, może pomoże
trocka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-31, 10:14   #1661
sydunia
Zakorzenienie

Biorę obecnie antybiotyki. Niestety jako skutek uboczny praktycznie cały czas odczuwam swędzenie wewnętrznej strony rąk i jeszcze w jednym miejscu na ciele (ale w znacznie mniejszym stopniu). Nie mam przy tym żadnej pokrzywki, wysypki, zmian skórnych, nic. Da się to przeżyć, ale można sobie wyobrazić, że jest irytujące Do lekarza nie pójdę, bo ani nie mam obecnie kiedy, no i leki działają, widać poprawę. Czy macie może jakiś pomysł na to, jak mogłabym to swędzenie trochę zniwelować? Jedyne co mi do głowy przychodzi, to wypicie wapna, ale może są jeszcze jakieś proste domowe metody
sydunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-31, 10:41   #1662
201604251028
Konto usunięte

Chcę iść do kosmetyczki na manicure/pedicure hybrydowy. Czy taki lakier mogę potem zmyć czy musi mi go ściągnąć kosmetyczka?
201604251028 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-31, 10:50   #1663
Olushka
Zakorzenienie

Cytat:
Chcę iść do kosmetyczki na manicure/pedicure hybrydowy. Czy taki lakier mogę potem zmyć czy musi mi go ściągnąć kosmetyczka?
Możesz sama. Wygoogluj sobie zdejmowanie lakieru hybrydowego.

redukcja od 05.2023
68 - 67 - 66 - 65 - 64 - 63 - 62 - 61 - 60 - 59 - 58
Olushka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-31, 10:50   #1664
Quadesha
Zakorzenienie

Cytat:
Możesz sama ściągnąć, ale musisz kupić aceton. Wtedy moczysz płatek kosmetyczny, dajesz na paznokieć i owijasz folia aluminiowa. Trzymasz tak około 10 min.
Quadesha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-31, 10:55   #1665
Cytrynowe_Marzenie
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję!
Tak trochę będzie chamsko ale...
Jeśli masz duze problemy ze wzrokiem i nie chcesz go stracić to MUSISZ znaleźć czas na cwiczenia dla oczu. I nic innego Ci raczej tu nie pomoże dopoki nie odstawisz komputera.
Okulista da okulary moze zaleci dodatkowo jakieś krople i powie żeby komputera uzywac jak najmniej.

Cytat:
Hybryde można sciagnac samemu w domu jest dużo filmikow na ten temat. Ale trzeba uważać. Nieumiejetne sciaganie moze uszkodzić paznokcie.
Ja od jakiegoś czasu sama robię i sama ściągam.
Najlepiej wychodzi mi gdy kupuje specjalne saszetki z wacikiem nasaczonym acetonem które na palec sie naklada i czeka.
Możesz sama też nasączyć wacik acetonem i owinac folia aluminiowa. Po 15 minutach powinnas moc "zdjac" lakier z paznokci. Chociaż niektóre hybrydy trzeba delikatnie zeskrobac patyczkiem drewnianym.
Czasami też musisz delikatnie spilowac top z hybrydy aby aceton dostal się do warstw.

Jest całe podforum tutaj o hybrydach. Tam znajdziesz dużo info.

Cytrynowe_Marzenie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-31, 10:57   #1666
bajeczka000
Wtajemniczenie

Czy żeby zmienić okulary potrzebuję recepty od okulisty? Głównie chodzi mi o zmianę oprawek ale planuję się jeszcze zapisać na badanie wzroku u optyka żeby ewentualnie skorygować wadę ale nie wiem czy mi ot tak dadzą inne szkła czy odeślą do lekarza.
Sto lat nie byłam u okulisty i już nie pamiętam jak to wszystko szło

Cytat:
Napisane przez marrellic
Jeżeli Wizaż jest bezradny, to nic tylko skakać z mostu

bajeczka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-31, 11:02   #1667
201604251028
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Olushka Pokaż wiadomość
Możesz sama. Wygoogluj sobie zdejmowanie lakieru hybrydowego.
Cytat:
Napisane przez Quadesha Pokaż wiadomość
Możesz sama ściągnąć, ale musisz kupić aceton. Wtedy moczysz płatek kosmetyczny, dajesz na paznokieć i owijasz folia aluminiowa. Trzymasz tak około 10 min.
Cytat:
Jeśli masz duze problemy ze wzrokiem i nie chcesz go stracić to MUSISZ znaleźć czas na cwiczenia dla oczu. I nic innego Ci raczej tu nie pomoże dopoki nie odstawisz komputera.
Okulista da okulary moze zaleci dodatkowo jakieś krople i powie żeby komputera uzywac jak najmniej.

Hybryde można sciagnac samemu w domu jest dużo filmikow na ten temat. Ale trzeba uważać. Nieumiejetne sciaganie moze uszkodzić paznokcie.
Ja od jakiegoś czasu sama robię i sama ściągam.
Najlepiej wychodzi mi gdy kupuje specjalne saszetki z wacikiem nasaczonym acetonem które na palec sie naklada i czeka.
Możesz sama też nasączyć wacik acetonem i owinac folia aluminiowa. Po 15 minutach powinnas moc "zdjac" lakier z paznokci. Chociaż niektóre hybrydy trzeba delikatnie zeskrobac patyczkiem drewnianym.
Czasami też musisz delikatnie spilowac top z hybrydy aby aceton dostal się do warstw.

Jest całe podforum tutaj o hybrydach. Tam znajdziesz dużo info.
Dzięki dziewczyny

Cytat:
Napisane przez bajeczka000 Pokaż wiadomość
Czy żeby zmienić okulary potrzebuję recepty od okulisty? Głównie chodzi mi o zmianę oprawek ale planuję się jeszcze zapisać na badanie wzroku u optyka żeby ewentualnie skorygować wadę ale nie wiem czy mi ot tak dadzą inne szkła czy odeślą do lekarza.
Tak, musisz mieć receptę na szkła od okulisty
201604251028 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-31, 11:04   #1668
Cytrynowe_Marzenie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajeczka000 Pokaż wiadomość
Możesz tez zajsc do optyka który ma przy okazji badanie wzroku jak Vision express czy inne podobne.

Stary 2015-05-31, 11:05   #1669
wiolusia00
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny

Tak, musisz mieć receptę na szkła od okulisty
To jakoś niedawno zmieniło się w sprawie recepty? Ja około rok temu zmieniałam sobie oprawki i po prostu poszłam i powiedziałam jaką moc szkieł potrzebuje i nikt nie wymagał recepty ode mnie.
wiolusia00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-31, 11:14   #1670
szprotka_
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję!
Ja mam takie problemy jak opisujesz wtedy, kiedy nie noszę okularów w sposób ciągły. No i z moją wadą wzroku dopiero sobie poradził optometrysta. Astygmatyzm to nie jest wada przy której można sobie pozwolić na nie noszenie okularów przez cały dzień.
szprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-31, 11:21   #1671
eibhlin87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiolusia00 Pokaż wiadomość
To jakoś niedawno zmieniło się w sprawie recepty? Ja około rok temu zmieniałam sobie oprawki i po prostu poszłam i powiedziałam jaką moc szkieł potrzebuje i nikt nie wymagał recepty ode mnie.
Przecież na recepcie poza mocą jest też rozstaw źrenic? Nigdy nie słyszałam, żeby an podstawie samej mocy ktoś wyrobił okulary
Stary 2015-05-31, 11:26   #1672
sydunia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam takie problemy jak opisujesz wtedy, kiedy nie noszę okularów w sposób ciągły. No i z moją wadą wzroku dopiero sobie poradził optometrysta. Astygmatyzm to nie jest wada przy której można sobie pozwolić na nie noszenie okularów przez cały dzień.
Dlaczego? Też mam astygmatyzm i krótkowzroczność. Generalnie obecnie większość czasu mam albo okulary, albo soczewki, ale jeszcze do niedawna jak soczewek nie nosiłam wcale, to zdarzało się np. podczas jakichś wyjazdów, że cały dzień nie nosiłam okularów.
sydunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-31, 11:26   #1673
wiolusia00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eibhlin87 Pokaż wiadomość
Przecież na recepcie poza mocą jest też rozstaw źrenic? Nigdy nie słyszałam, żeby an podstawie samej mocy ktoś wyrobił okulary
rozstaw źrenic miałam miałam ze starej recepty, ale to też podałam, bo pamiętałam, ale w miejscu gdzie zmieniałam szkła i oprawki Pani dodatkowo mi jeszcze sama sprawdziła rozstaw
wiolusia00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-31, 11:26   #1674
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

Też wyrabiałam okulary bez recepty. Inna rzecz, że teraz żałuję, ale da (dało) się.
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-31, 11:27   #1675
bujdanaresorach
histoire abracadabrante

Cytat:
Napisane przez wiolusia00 Pokaż wiadomość
Nic się nie zmieniło, lata temu wymieniałam oprawki i musiałam w pierwszej kolejności iść do okulisty.
bujdanaresorach jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-31, 11:59   #1676
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez trocka8 Pokaż wiadomość
postaraj się przynajmniej raz na godzinę [nastaw sobie może przypomnienie w telefonie albo coś] popatrzeć "w dal", na przykład przez okno. taka mała dawka odprężenia, może pomoże
Dzięki. Zapewne tak czy siak odchodzę na chwilę od ekranu, ale teraz postaram się to robić dłużej i regularnie. Generalnie dziś już lepiej jest.

Cytat:
Heh, za duża jestem, by się tłumaczyć Nie wiem, czy wystąpienie w/w problemu można uznać za realne zagrożenie straty wzroku, ale nie wnikam.
Napisałam jasno, jeśli będę wiedziała, jakie ćwiczenia wykonywać i że są one skuteczne - będę to robiła - szczególnie w przypadku zalecenia lekarskiego. Wiem, że jest to bardzo zaskakujące, że ktoś nie ma czasu się w to zagłębić na tyle, by sobie skutecznie pomóc. Samemu.
To mnie właśnie najbardziej rozbawiło. Powie jak każdy lekarz. Lekarz od p. pokarmowego- p. Asiu, unikać stresu Internista i endykrynolog - minimum 8 godzin snu. Okulista - no najlepiej, gdyby pani nie pracowała przy komputerze. Heheszki. Kto może sobie na to pozwolić, ręka do góry (tak, wiem, niszczę swoje zdrowie, bo się codziennie stresuję (ostatni tydzień to już koszmar pod tym względem), w ostatnim tygodniu średnia snu 5 godzin (choć wczoraj i dziś spałam bite 9 i 8 godzin), a przy komputerze nie to, że pracuję, to jeszcze się uczę (jutro egzamin z programu komputerowego...). Totalnie niehigieniczny tryb życia. Dobrze, że chociaż nie przyjmuję żadnych używek

Cytat:
Dzięki za te wiadomości. Właśnie jestem trochę zaskoczona, bo w zaleceniach miałam używanie okularów do pracy przy komputerze, czytania (u rodziców mam wyniki/wskazania, więc nie jestem w stanie dokładnie przytoczyć, ale tak właśnie brzmiały).
Mam nadzieję, że uda mi się przyspieszyć wizytę u okulisty. Postaram się nosić okulary częściej (choć nie ukrywam, że ciężko mi to na razie będzie robić). Dziś jeszcze może skoczę do apteki po jakieś krople do zmęczonych oczu.
Prawdopodobnie będę miała możliwość kupna okularów za grosze, więc poproszę o nową receptę i kupię jakieś odpałowe, które będę w stanie nosić :P Okulary nosiłam jako dzieciak i zawsze pałałam do nich nienawiścią

Edytowane przez 201705250955
Czas edycji: 2015-05-31 o 12:00
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-31, 11:59   #1677
kioczko
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez bujdanaresorach Pokaż wiadomość
Pisałaś, że reklamowaliście obrączki, nie możesz się odwołać od decyzji?
Na Twoim miejscu żądałabym zwrotu gotówki.
Albo skonsultować się z rzeczoznawcą i poprosić go o opinię?
Chciałam zwrot kasy. Ale jak grochem o ścianę. Totalna olewka, obrączki są dobre, a ja specjalnie je niszczę, robią nie wiadomo co.

Z drugiej strony obrączki są bezcenne. Są poświęcone w kościele. Kupowanie drugich to już nie to samo. Dlatego myśleliśmy nad przetopieniem tego co mamy i dodaniem własnego złota
kioczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-31, 12:15   #1678
Cytrynowe_Marzenie
Zakorzenienie

Cytat:

Heh, za duża jestem, by się tłumaczyć Nie wiem, czy wystąpienie w/w problemu można uznać za realne zagrożenie straty wzroku, ale nie wnikam.
Napisałam jasno, jeśli będę wiedziała, jakie ćwiczenia wykonywać i że są one skuteczne - będę to robiła - szczególnie w przypadku zalecenia lekarskiego. Wiem, że jest to bardzo zaskakujące, że ktoś nie ma czasu się w to zagłębić na tyle, by sobie skutecznie pomóc. Samemu.
To mnie właśnie najbardziej rozbawiło. Powie jak każdy lekarz. Lekarz od p. pokarmowego- p. Asiu, unikać stresu Internista i endykrynolog - minimum 8 godzin snu. Okulista - no najlepiej, gdyby pani nie pracowała przy komputerze. Heheszki. Kto może sobie na to pozwolić, ręka do góry (tak, wiem, niszczę swoje zdrowie, bo się codziennie stresuję (ostatni tydzień to już koszmar pod tym względem), w ostatnim tygodniu średnia snu 5 godzin (choć wczoraj i dziś spałam bite 9 i 8 godzin), a przy komputerze nie to, że pracuję, to jeszcze się uczę (jutro egzamin z programu komputerowego...). Totalnie niehigieniczny tryb życia. Dobrze, że chociaż nie przyjmuję żadnych używek
Moja szefowa obecnie przeszła wstawienie soczewek czy coś takiego.
Bagatelizowala zalecenia lekarza i doszło de tego że musiała okulary wymieniać co 2-3 miesiace. Doszla do 9. A wszystko od komputera. Więc naprawdę jeśli już widzisz jakieś pogorszenie warto chociazby jak ktoś wyzej pisał ustawić przypomnienie i co godzine popatrzec w dal, zamknac oczy, wyjrzec przez okno. Nie musi być nic wymyslnego. Byle dac chwilę wytchnienia.

Stary 2015-05-31, 12:34   #1679
Niedopowiedzenia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxescapismxxx Pokaż wiadomość
Telefon bardziej opłaca się oddzielnie. Dużo taniej wychodzi

Sieć polecam Nju ale bez telefonu.

19 zł bez limitu minuty do komórkowych. Jak wygadasz mniej to płacisz tylko za to co wygadasz.

9 zł za smsy bez limitu
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez trocka8 Pokaż wiadomość
Przemysl czy na pewno ten internet w telefonie nie będzie ci potrzebny skoro już bierzesz smartfona

wysłane z telefonu
Na pewno nie, za abonamentu będzie korzystała mama,która tylko rozmawia bez przerwy,ale z internetu nie korzysta. Telefon wezmę ja

Cytat:
Napisane przez eibhlin87 Pokaż wiadomość
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;51591953]Też wyrabiałam okulary bez recepty. Inna rzecz, że teraz żałuję, ale da (dało) się.[/QUOTE]

Można wyrobić bez recepty,po prostu nie ma refundacji. Rozstaw źrenic zmierzą na miejscu.

Nie dbaj o markę ołówka, sprawdź czy jest zatemperowany.

Porozmawiaj z nami o Bułgarii

Od dupy strony, zapraszamy
Niedopowiedzenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-31, 12:41   #1680
szprotka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sydunia Pokaż wiadomość
Dlaczego? Też mam astygmatyzm i krótkowzroczność. Generalnie obecnie większość czasu mam albo okulary, albo soczewki, ale jeszcze do niedawna jak soczewek nie nosiłam wcale, to zdarzało się np. podczas jakichś wyjazdów, że cały dzień nie nosiłam okularów.
W moim przypadku to mnie głowa bolała od nie wiadomo czego, oko mi "uciekało", patrzyłam się na coś ale nie mogłam złapać ostrości (takie widzenie jak przez ducha). Reszta astygmatyków, których znam ma podobne objawy i to jest męczarnia z takim nie noszeniem okularów przez cały czas.

Pewnie i są osoby, które nie mają takich objawów i całkiem nieźle funkcjonują bez korekcji tej wady, tak jak w Twoim przypadku. Ja bym pewnie też wytrzymała parę dni bez okularów i nic by się nie stało, ale potem by już nie było tak różowo. Bez okularów nie potrafię już funkcjonować w dłuższej perspektywie czasu.
szprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości