|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 | |
|
histoire abracadabrante
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.30
Cytat:
Na Twoim miejscu żądałabym zwrotu gotówki. Albo skonsultować się z rzeczoznawcą i poprosić go o opinię? |
|
|
|
|
#1652 |
|
Rozeznanie
|
Gdzie można tanio przenocowac w Brukseli?
|
|
|
|
#1653 |
|
... choć nie Westwood
|
Nie, akurat jesli chodzi o te wymienione, to nie. Itaka jest polska firma, neckermann niemiecka a tui angielska. To samodzielni touroperatorzy. I tez ich polecam.
|
|
#1654 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Sprawdź w tabelce wagę psa i ilość czekolady. Sprawdź ile mogło być czekolady w tym ptasim mleczku. I czy w ogóle to nie było pokryte czymś czekoladopodobnym, bo wtedy mniej jest w tym kakao. Gdzieś widziałam dokładniejszą tabelę, ale teraz nie widzę jej... |
|
|
|
|
#1655 |
|
Konto usunięte
|
Podaj psu wodę utlenioną, żeby wywołać wymioty.
Edit: doczytałam, że już ktoś to proponował, a problem rozwiązany Ale zostawię dla potomnych
Edytowane przez 7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 Czas edycji: 2015-05-31 o 00:05 |
|
|
|
#1656 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No trudno, trudno Na co dzień jest ciężko, a teraz to już masakra.Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Polecam przerzucanie wyników z endomondo, bo ich aplikacja się zacina. Dziś jest ostatni dzień. Cytat:
Edytowane przez 201708160922 Czas edycji: 2015-05-31 o 00:34 |
||||||
|
|
|
#1657 | ||
|
ReklaMO(D)żerca.
|
Cytat:
Cytat:
Leciałam z Grecosem, byliśmy z biura bardzo zadowoleni. edit: a skoro nie chcesz nic oglądać, zwiedzać, a jedynie prowadzić urlopowe życie w resorcie ( ) to może Turcja, Tunezja, Egipt? Pogoda będzie, są tańsze, w Turcji plaże bardzo ładne.
Edytowane przez kisielova Czas edycji: 2015-05-31 o 08:39 |
||
|
|
|
#1658 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wysłane z telefonu |
|
|
|
|
#1659 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Co do częstszych przerw - robię tak często, jak tylko mogę, choć przyznam, że jak się wciągnę w dodatkowe zajęcie to czasem i 2, 3 godziny bez przerwy siedzę ![]() Okulary noszę tylko do komputera (do czytania nie, bo czytam głównie w komunikacji miejskiej i zapominam). Generalnie mam sporą różnicę między okiem lewym (jest gorsze i obraz jest nieostry) a prawym. Wczoraj miałam rano problem z tym lewym. Nie wiem, jak to opisać, jak myjecie okno i macie smugę - to ja widziałam taką 'smugę' szła po przekątnej Zamknęłam oczy na kilkanaście minut i ona się zrobiła czarna. W sumie to wszystko ponad godzinę trwało. Zauważyłam, że problem się nasila rano.Do okulisty jestem zapisana jeszcze na starych zasadach - bez skierowania, z tym, że na sierpień, ale w lipcu będę miesiąc w domu, więc może uda mi się to przyspieszyć. Może w piątek pójdę do rodzinnego Przyznam jednak, że ostatnio podczas 2 wizyt (raz w domu, raz byłam w dużym, stołecznym szpitalu z siostrą, która ma dużo większe problemy) czułam się lekko zignorowana W zasadzie nie wiem, czego powinnam oczekiwać po wizycie z moją wadą (generalnie po tych 2 dowiedziałam się tylko, że mam co mam i dostałam skierowanie na okulary). Na lewe oko narzekałam już właśnie 2 lata temu, gdybym miała tylko je to już tylko soczewki wchodziłyby w rachubę ![]() Ćwiczenia mogłabym zacząć robić - przy założeniu, że nie będzie to czasochłonne (czasem mam problem z ugotowaniem obiadu...) i w miarę skuteczne... |
||
|
|
|
#1660 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1661 |
|
Zakorzenienie
|
Biorę obecnie antybiotyki. Niestety jako skutek uboczny praktycznie cały czas odczuwam swędzenie wewnętrznej strony rąk i jeszcze w jednym miejscu na ciele (ale w znacznie mniejszym stopniu). Nie mam przy tym żadnej pokrzywki, wysypki, zmian skórnych, nic. Da się to przeżyć, ale można sobie wyobrazić, że jest irytujące
Do lekarza nie pójdę, bo ani nie mam obecnie kiedy, no i leki działają, widać poprawę. Czy macie może jakiś pomysł na to, jak mogłabym to swędzenie trochę zniwelować? Jedyne co mi do głowy przychodzi, to wypicie wapna, ale może są jeszcze jakieś proste domowe metody
|
|
|
|
#1662 |
|
Konto usunięte
|
Chcę iść do kosmetyczki na manicure/pedicure hybrydowy. Czy taki lakier mogę potem zmyć czy musi mi go ściągnąć kosmetyczka?
|
|
|
|
#1663 |
|
Zakorzenienie
|
Możesz sama. Wygoogluj sobie zdejmowanie lakieru hybrydowego.
|
#1664 |
|
Zakorzenienie
|
Możesz sama ściągnąć, ale musisz kupić aceton. Wtedy moczysz płatek kosmetyczny, dajesz na paznokieć i owijasz folia aluminiowa. Trzymasz tak około 10 min.
|
|
|
|
#1665 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli masz duze problemy ze wzrokiem i nie chcesz go stracić to MUSISZ znaleźć czas na cwiczenia dla oczu. I nic innego Ci raczej tu nie pomoże dopoki nie odstawisz komputera. Okulista da okulary moze zaleci dodatkowo jakieś krople i powie żeby komputera uzywac jak najmniej. Cytat:
Ja od jakiegoś czasu sama robię i sama ściągam. Najlepiej wychodzi mi gdy kupuje specjalne saszetki z wacikiem nasaczonym acetonem które na palec sie naklada i czeka. Możesz sama też nasączyć wacik acetonem i owinac folia aluminiowa. Po 15 minutach powinnas moc "zdjac" lakier z paznokci. Chociaż niektóre hybrydy trzeba delikatnie zeskrobac patyczkiem drewnianym. Czasami też musisz delikatnie spilowac top z hybrydy aby aceton dostal się do warstw. Jest całe podforum tutaj o hybrydach. Tam znajdziesz dużo info. |
||
|
|
|
#1666 | |
|
Wtajemniczenie
|
Czy żeby zmienić okulary potrzebuję recepty od okulisty? Głównie chodzi mi o zmianę oprawek ale planuję się jeszcze zapisać na badanie wzroku u optyka żeby ewentualnie skorygować wadę ale nie wiem czy mi ot tak dadzą inne szkła czy odeślą do lekarza.
Sto lat nie byłam u okulisty i już nie pamiętam jak to wszystko szło
|
|
|
#1667 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1669 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1671 |
|
Zakorzenienie
|
Przecież na recepcie poza mocą jest też rozstaw źrenic? Nigdy nie słyszałam, żeby an podstawie samej mocy ktoś wyrobił okulary
|
#1672 |
|
Zakorzenienie
|
Dlaczego? Też mam astygmatyzm i krótkowzroczność. Generalnie obecnie większość czasu mam albo okulary, albo soczewki, ale jeszcze do niedawna jak soczewek nie nosiłam wcale, to zdarzało się np. podczas jakichś wyjazdów, że cały dzień nie nosiłam okularów.
|
|
|
|
#1673 |
|
Zakorzenienie
|
rozstaw źrenic miałam miałam ze starej recepty, ale to też podałam, bo pamiętałam, ale w miejscu gdzie zmieniałam szkła i oprawki Pani dodatkowo mi jeszcze sama sprawdziła rozstaw
|
|
|
|
#1674 |
|
Konto usunięte
|
Też wyrabiałam okulary bez recepty. Inna rzecz, że teraz żałuję, ale da (dało) się.
|
|
|
|
#1675 |
|
histoire abracadabrante
|
Nic się nie zmieniło, lata temu wymieniałam oprawki i musiałam w pierwszej kolejności iść do okulisty.
|
|
|
|
#1676 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Nie wiem, czy wystąpienie w/w problemu można uznać za realne zagrożenie straty wzroku, ale nie wnikam.Napisałam jasno, jeśli będę wiedziała, jakie ćwiczenia wykonywać i że są one skuteczne - będę to robiła - szczególnie w przypadku zalecenia lekarskiego. Wiem, że jest to bardzo zaskakujące, że ktoś nie ma czasu się w to zagłębić na tyle, by sobie skutecznie pomóc. Samemu. To mnie właśnie najbardziej rozbawiło. Powie jak każdy lekarz. Lekarz od p. pokarmowego- p. Asiu, unikać stresu Internista i endykrynolog - minimum 8 godzin snu. Okulista - no najlepiej, gdyby pani nie pracowała przy komputerze. Heheszki. Kto może sobie na to pozwolić, ręka do góry (tak, wiem, niszczę swoje zdrowie, bo się codziennie stresuję (ostatni tydzień to już koszmar pod tym względem), w ostatnim tygodniu średnia snu 5 godzin (choć wczoraj i dziś spałam bite 9 i 8 godzin), a przy komputerze nie to, że pracuję, to jeszcze się uczę (jutro egzamin z programu komputerowego...). Totalnie niehigieniczny tryb życia. Dobrze, że chociaż nie przyjmuję żadnych używek ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że uda mi się przyspieszyć wizytę u okulisty. Postaram się nosić okulary częściej (choć nie ukrywam, że ciężko mi to na razie będzie robić). Dziś jeszcze może skoczę do apteki po jakieś krople do zmęczonych oczu. Prawdopodobnie będę miała możliwość kupna okularów za grosze, więc poproszę o nową receptę i kupię jakieś odpałowe, które będę w stanie nosić :P Okulary nosiłam jako dzieciak i zawsze pałałam do nich nienawiścią
Edytowane przez 201705250955 Czas edycji: 2015-05-31 o 12:00 |
|||
|
|
|
#1677 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Z drugiej strony obrączki są bezcenne. Są poświęcone w kościele. Kupowanie drugich to już nie to samo. Dlatego myśleliśmy nad przetopieniem tego co mamy i dodaniem własnego złota |
|
|
|
|
#1678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bagatelizowala zalecenia lekarza i doszło de tego że musiała okulary wymieniać co 2-3 miesiace. Doszla do 9. A wszystko od komputera. Więc naprawdę jeśli już widzisz jakieś pogorszenie warto chociazby jak ktoś wyzej pisał ustawić przypomnienie i co godzine popatrzec w dal, zamknac oczy, wyjrzec przez okno. Nie musi być nic wymyslnego. Byle dac chwilę wytchnienia. |
|
|
|
|
#1679 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Można wyrobić bez recepty,po prostu nie ma refundacji. Rozstaw źrenic zmierzą na miejscu.
|
|
|
#1680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie i są osoby, które nie mają takich objawów i całkiem nieźle funkcjonują bez korekcji tej wady, tak jak w Twoim przypadku. Ja bym pewnie też wytrzymała parę dni bez okularów i nic by się nie stało, ale potem by już nie było tak różowo. Bez okularów nie potrafię już funkcjonować w dłuższej perspektywie czasu. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:22.

Na co dzień jest ciężko, a teraz to już masakra.

) to może Turcja, Tunezja, Egipt? Pogoda będzie, są tańsze, w Turcji plaże bardzo ładne. 

szła po przekątnej 

68 - 67 - 66 - 65 - 64 - 63 - 62 - 61 - 60 - 59 - 58
Staram się blogować kuliarnie