|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 |
|
Raczkowanie
|
Ta płyta była dołączona do Shape chyba w lutym więc radziłabym zajrzeć na allegro-niedawno była za 9,00zł
|
|
|
|
|
#212 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Taniec brzucha...:)
Witam wszystkie bellydansowe Panie.
Ja chodzę do gymnasionu na TB. Dużo informacji znalazłam na www.belly-dance.pl Są tam też szkoły w linkach. Pozdrawiam |
|
|
|
|
#213 |
|
Raczkowanie
|
Moim marzeniem jest uczyć się u Amani, ale narazie jest o nierealne-za daleko
![]() A Ty u kogo się uczysz?U p.Kieszczyńskiej? Jak sobie chwalisz tamtejsze lekcje? Pozdrawiam, |
|
|
|
|
#214 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Amani jest doskonałą instruktorką. Mimo mojego dużego brzuszka już po kilku zajęciach nie wstydziłam się go odsłaniać. Dzisiaj jestem parę kilo chudsza i już w ogóle nie mam tego problemu ![]() Dziewczyna ma bardzo dużą charyzmę. Prowadzi ciekawie zajęcia. Jak daleko masz, tzn gdzie mieszkasz, bo z tego co wiem Amani prowadzi różne warsztaty w Polsce. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#215 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#216 |
|
Wtajemniczenie
|
jej... jestem zafascynowana tańcem brzucha, ale mieszkam w takiej dziurze, że na miliard procent nie ma w Ostrowie czegoś takiego. wątpię, czy nawet w kaliszu by było. chciałabym trochę w domu, choć troszeczkę poruszać się, ale nie wiem, skąd czerpać informacje.. ściągam teraz filmik z e-mula, zobaczymy.. zazdroszczę tym, którzy mieszkają w duzych miastach
|
|
|
|
|
#217 |
|
Raczkowanie
|
Chcę sie zapisać na kurs tańca brzucha i związku z tym planuje kupno chusty bądź pasa z monetkami. Planuje wydać ok. 30 zł. Widziałam na allegro chusty welurowe i z żorżety za tą cene . Mam do was pytanie jakie chusty są lepsze tz. które są trwalsze , które wg was są ładniejsze?
(dołaczam linki) http://photos03.allegro.pl/photos/or...0/11/229001110 http://www.allegro.pl/item227882199_...nce_egipt.html Edytowane przez mikrojustyna Czas edycji: 2007-08-27 o 12:37 |
|
|
|
|
#218 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Witam, mam w sumie dwa pytania
![]() 1. ktora szkole polecacie, Ananday czy Rasha w krk, bo nie moge sie zdecydowac... 2. czy dosc spora nadwaga bedzie bardzo przeszkadzac... w sumie jestem na diecie ale raczej dlugo terminowej wiec nie planuje do rozpoczecia zajec stracic ponad 10 kg hehe za odp z gory dziekuje |
|
|
|
|
#219 |
|
Zadomowienie
|
a jaka szkoła w katowicach lub okolicach ?
|
|
|
|
|
#220 |
|
Raczkowanie
|
miss90@
B.D w Katowicach http://www.studiotancaretro.pl/ http://www.novaszkolatanca.pl/zajeci..._brzucha.shtml larva@ Poszukaj czegos na youtube mikrojustyna@ Na początku lepiej będzie Ci się tańczyło z chustą z monetkami Moim zdaniem na początek najlepsze są chusty z szyfonu np. takie: http://www.allegro.pl/item228796621_...o_l_o_r_y.html z tego co się orientuje (też szukam fajnej chusty) to są jedna z tańszych na allegro. Dla bardziej doświadczenych tancerek brzucha polecam zakupy u allegrowiczki claudine21 Ta pani mieszka w Egipcie i naprawdę ma świetne, profesjonalne stroje i akcesoria. Pozdrawiam Wizażanki, Shakeit. |
|
|
|
|
#221 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#222 |
|
Raczkowanie
|
Edytowane przez Shakeit Czas edycji: 2010-03-24 o 22:51 |
|
|
|
|
#223 |
|
Raczkowanie
|
Niestety będę musiała poczekać z rozpoczęciem kursu
. Wczoraj dzwoniłam do jedynej szkoły która ma takie zajęcia i odbywać się będą w czwartek a wtedy chodzę na kurs prawa jazdy.... a już tak się napaliłam . Chustę kupię i tak , będzie mnie motywowała, żebym się później zapisała Chyba ta do mnie najbardziej przemawia ;-) http://www.allegro.pl/item228908323_...o_l_o_r_y.html |
|
|
|
|
#224 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Powodzenia |
|
|
|
|
|
#225 |
|
Wtajemniczenie
|
tylko jak tu iść na warsztaty, skoro ich nie ma ?
|
|
|
|
|
#226 |
|
Zadomowienie
|
Sama chcialabym tanczyc taniec brzusia
|
|
#227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś próbowałam sama się uczyć, było ciężko. Pewne ruchy musi nam jednak pokazać instruktor, krok po kroku. Zapisałam się do szkoły tańca (nie każdy ma jednak możliwość - wtedy pozostają filmy ) i było zdecydowanie łatwiej i przyjemniej. Całkowicie inaczej niż w domu. Także gorąco zachęcam te dziewczyny które się wahają a mają możliwość zapisania się na zajęcia. O wiele lepsze efekty się osiąga w szkole tańca/na warsztatach niż samemu w domu na podstawie filmów. Bo z filmu nikt nam nie poświęci całej uwagi, korygując błędy, etc. Niestety... |
|
|
|
|
|
#228 |
|
Przyczajenie
|
Hej
powtórzę może takie pytanie ktore juz padlo, moze ktoś się wypowie ![]() "ktora szkole polecacie, Ananday czy Rasha w krk, bo nie moge sie zdecydowac..." heh bo ja właśnie będę sobie mieszkać w krk bo jestem świeżo upieczoną studentką i tak sobie marzę żeby potańczyć
|
|
|
|
|
#229 |
|
Przyczajenie
|
Nikt Ci nie udzieli wiarygodnej odpowiedzi na to pytanie. Każdemu podoba się coś innego. Najlepiej jak już będziesz na miejscu, obejrzyj zajęcia w obydwu szkołach. Będziesz mogła wybrać sama to, co bardziej będzie Ci odpowiadać.
|
|
|
|
|
#230 |
|
Przyczajenie
|
Znalazłam artykuł na temat rozpoczynania nauki tańca brzucha. Może komuś z Was się przyda
http://www.belly-dance.pl/index.php?...=315&Itemid=38 |
|
|
|
|
#231 |
|
Raczkowanie
|
ja bylam u rashy i jestem zadowolona
p o l e c a m
|
|
|
|
|
#232 |
|
Przyczajenie
|
hej
a moze orientujecie się gdzie w Krakowie mozna kupic sobie chustę??
|
|
|
|
|
#233 |
|
Przyczajenie
|
Mikrojustyna: ja chustę zrobiłam sobie sama - wolę TBS niż tradycyjny taniec orientalny, więc mam chustę-pas w tym stylu. Wykonałam ją z czarnego pasa materiału, z muszelkami filipińskimi zamiast monetek (wydają ładny, bardzo subtelny dźwięk i nie są tak głośne jak chusty z monetkami z metalu - u mnie to ważne, bo nie chcę innym przeszkadzać dzwonieniem
), ozdobioną haftem. Koszt był niewielki (muszelki z odzysku, materiał też), tylko sporo roboty. Teraz zajmuję się wyszywaniem stanika muszelkami ![]() Jeśli chcesz kupić chustę do tańca na allegro, to polecam chusty z weluru za 29,99 bodajże. To najtańsze chusty na allegro. Teraz ich nie widzę, ale warto przejrzeć aukcje za parę dni. Może nie są bardzo piękne, ale są tanie, bardzo wytrzymałe i w sam raz na początek Dostępne kilkunastu kolorach, z monetkami srebrnymi lub złotymi.Te z szyfonu i żorżety łatwo się zaciągają. Wystarczy, że parę monetek lekko haczy, a obszar wkoło monetek jest pozaciągany i średnio wygląda. Jeśli ktoś ma wątpliwości, do której instruktorki się wybrać, to najlepiej udać się na zajęcia do obu szkół i poobserwować. Duże znaczenie - oprócz umiejętności instruktorki - ma tempo prowadzenia zajęć i atmosfera. Bo co po świetnej instruktorce, jeśli klimat na zajęciach jest drętwy i strach się ruszyć. Karolina27p - nadwaga nie przeszkadza w ćwiczeniu tańca brzucha. W rzeczywistości tancerki powinny być pulchne, bu pupa i biust apetycznie falowały. Na pewno energiczne ruchy tańca pomogą Ci w chudnięciu, zamienieniu tłuszczyku w ładne mięśnie i nabraniu formy. Możesz się szybciej męczyć, ale to kwestia kondycji. Powodzenia
|
|
|
|
|
#234 |
|
Przyczajenie
|
Nie wiem czy wiecie ale powstało nowe forum o tańcu brzucha
http://belly-dance.pl/forum |
|
|
|
|
#235 |
|
Raczkowanie
|
a ja jestem po pierwszych zajęciach w Białymstoku, w MaxDancie i jestem bardzo zadowolona
Co prawda troche (a nawet troche bardzo) wychodziło mi wszystko koślawo i sierotowato, ale sympatyczna instruktorka kazała nam wszystkim poćwiczyć w domu i się nie przejmować![]() I tak a propo, dzisiaj tańczyłam w długiej bluzce, ale dobra rada - lepiej jednak odsłonić brzuch, bo wtedy widać wszelkie ruchy, przez co lepiej się uczyć A tak poza tym, wiecie coś więcej na temat rodzajów tańca brzucha? Dowiedziałam się, że np. nasza instruktorka tańczy "odmianę" syryjską - gdzie jest więcej płynnych przejść rąk, ozdobników... A jak jest z resztą? No i jak wy tańczycie?
Pies myśli: Jaki mój pan jest dobry: daje mi jeść, bawi się ze mną, daje mi miejsce do spania... Chyba musi być Bogiem... Kot myśli Jaki mój pan jest dobry: daje mi jeść, bawi się ze mną, daje mi miejsce do spania... Chyba muszę być Bogiem... |
|
|
|
|
#236 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Są pewne różnice regionalne. Syryjski taniec rzeczywiście charakteryzuje się większą pracą rąk, z kolei Egipski to sztywne nadgarstki itd. Pozdrawiam ------ Polecam forum o tańcu brzucha: www.belly-dance.pl |
|
|
|
|
|
#237 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja sie dzisiaj zapisalam na taniec brzucha w dodatku instruktorka jest moja kumpela
bede tanczyc jak shakira :P <tancze>
|
|
#238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#239 |
|
Zadomowienie
|
Podnosze wątek, bo dzis wieczorem idę na pierwsze zajęcia.. Przeczytałam Wasze wypowiedzi i strasznie sie nakręciłam!!
|
|
#240 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:35.

65-64-63-62-61-60-59-58-57-56-55