Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :) - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-31, 20:24   #2761
beaciorq
Zadomowienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
no ja właśnie nie zapytałam swojej gin, bo jak mi to zalecała to nie wiedziałam, że to się robi przed samym porodem... No ale jeśli jest tak jak piszesz, że w razie w robi się go drugi raz, to może chodziło o to, żeby mieć czas? Bo nasz Iguś rośnie (a przynajmniej do ostatniej wizyty rósł) szybko, więc nie wykluczone, że urodzę ze 2 tyg wcześniej nawet... a na sam ten wynik u nas czeka się 7 dni roboczych. W środę mam wizytę, więc wszystkiego się dopytam

Roksana już Ci odpisała, ale dodam, że w zupełności ją popieram Ja też na jej miejscu nie brałabym drogich rzeczy do szpitala... Ze względu na bakterie, które na pewno (i mimo wszystko) w każdym szpitalu gdzieś się znajdą... Ja co prawda nigdy nie wyrzucałam piżam, czy ubrań, które miałam w szpitalach, ale zawsze prałam w bardzo wysokich temperaturach zaraz po powrocie do domu (nawet jak tylko kogoś odwiedzałam) i nie jedną rzecz przez to straciłam, bo niektórych nie da się prać w wyższej temp niż 40 stopni.

ale swoją drogą, to dziwne, że w szpitalu o którym pisze Roksana wymagają takich rzeczy jak krem na odparzenia...

ja muszę zabrać właściwie tylko ubranko na wyjście.
Ja dodatkowo wezmę chusteczki nawilżane, kilka szt pampersów i smoczek - tak, żeby mieć przy sobie w torbie. (chociaż pampersy zapewnia szpital, tak samo jak kosmetyki i ubranka)

I mam zamiar wziąć dodatkowo kilka szt pampersów, 2-3 pieluchy tetrowe i drugą paczkę chusteczek nawilżających, bo choć szpital nie wymaga tego, to mile widziane jest zostawienie czegoś po sobie

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Nienawidzę szpitali, nienawidzę tego zapachu, ich bakterii (wiadomo, w szpitalu pełna sterylizacja itd ale jednak różni ludzie z z rożnymi przypadłościami tam lezą i kazdy na cos innego choruje) itd i dla mnie pierwsza rzeczą po powrocie z jest wywalenie tanich koszul i całej reszty do kosza i nie wnoszenie tego do domu.
W domu bede miała wszytsko świeże i pachnące, maleńka tez bedzie dopiero przy wyjsciu ze szpita ubrana w nasze ciuszki itd.
Czy moze sie cos zgubić? Pewnie. Wystarczy, ze dziecko pojedzie na badania i wróci ubrane nie w to co było na przykład bo zdąży sie mu np ulać i wtedy go przebiorą, nie beda patrzeć czy to twoje czy szpitalne ubranie (szczególnie w szpitalach gdzie dzieci sa ubierane w szpitalne ciuszki ale jest możliwość zeby dawać swoje)
Kwestia rożka - dzieci zaraz po urodzeniu sa przecierane i ubierane, zawijane w rożek i dostarczane rodzicom (przynajmniej ja tak miałam z juniorem po cc) wiec czy jakas krew itd ma prawo sie dostac na rożek - o ile taniego mi nie bedzie szkoda o tyle rożek za ta kase co kupiłam to średnio fajnie by tak urządzić i potem taki zabierać do użytku domowego no... a tymbardziej gdyby sie miał gdzies zawieruszyc

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

A ja mam tak okropny dzien ze ciagle leze i wyje...
No i sie przeokropnie wścieklam na TŻ. Widząc, ze dzis mam gorszy dzien to zamiast cos wymyślec to zaproponował mi spacer do lasu (dodam, ze nie moge dzisiaj wstac bo mam takie twardnienia brzucha i pobolewają mnie jajniki)... Zamiast zaproponować cos innego co bede w stanie porobic to stwierdził chyba ze nie ma sensu sie wysilać i zajmowac mna. Zabrał juniora na spacer a ja gnije w ta pogodę od rana w domu...
Chyba ostatnio wysiadam psychicznie... I co najlepsze - najmniejszej pomocy ze strony innych osob...
rozumiem wasze podejscie aczkolwiek dzieci maja styczność z tymi bakteriami szpitalnymi bez względu na to czy wyrzucicie rożek zaraz po powrocie czy nie ale rozumiem, gdybym ja kupila rożek za 100 zl to tez szkoda byłoby mi brac go do szpitala, chociazby ze wzgledu na to ze go zniszczą ) ja mam zwykly rożek za 25 zl i po prostu wypiore go od razu po powrocie do domu i przeprasuje zelazkiem, nie planuje kupować drugiego jedyne co będzie do wyrzucenia to koszula do porodu, nawet nie będę bawiła się w jej pranie natomiast koszule do karmienia chciałabym kupic jakas lepsza, droższą bo te tanie allegrowe maja poliester w skladzie ble ble...
beaciorq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-31, 20:26   #2762
MsLullaby
Zakorzenienie

A my wróciliśmy i w domu miałam już przygodę, że kopnął mnie prąd. Zaraz telefon na pogotowie i masa nerwów, na szczęście z małym wszystko w porządku.

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-31, 20:33   #2763
beaciorq
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
A my wróciliśmy i w domu miałam już przygodę, że kopnął mnie prąd. Zaraz telefon na pogotowie i masa nerwów, na szczęście z małym wszystko w porządku.
Ojej, co za pech! Musialas niexle najesc sie nerwow, ale cale szczęście ze wszystko w porzadku!!! A jak to sie w ogole stało?
Stary 2015-05-31, 20:40   #2764
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beaciorq Pokaż wiadomość
rozumiem wasze podejscie aczkolwiek dzieci maja styczność z tymi bakteriami szpitalnymi bez względu na to czy wyrzucicie rożek zaraz po powrocie czy nie ale rozumiem, gdybym ja kupila rożek za 100 zl to tez szkoda byłoby mi brac go do szpitala, chociazby ze wzgledu na to ze go zniszczą ) ja mam zwykly rożek za 25 zl i po prostu wypiore go od razu po powrocie do domu i przeprasuje zelazkiem, nie planuje kupować drugiego jedyne co będzie do wyrzucenia to koszula do porodu, nawet nie będę bawiła się w jej pranie natomiast koszule do karmienia chciałabym kupic jakas lepsza, droższą bo te tanie allegrowe maja poliester w skladzie ble ble...

Ja dałam jeszcze więcej niż 100zl wiec na pewno nie zabiorę do domu.
Masz racje. Ja nie mowie o unikaniu w ogole bakterii itd. Tylko po prostu w szpitalu jest jednak styczność z rożnymi ludźmi, po co przenosić to do domu
A tak ciuszki szpitalne, koszula do wyrzucenia... Ręcznik wręcz wygotuje wiec nie bedzie śladu po szpitalu. no i ten szpitalny zapach...

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-31, 20:51   #2765
moniska139
Zadomowienie

U nas w szpitalu nie ma tego charakterystycznego zapachu tez musze kupić koszule i staniki do karmienia. Cały czas z tym zwlekam.
Tylko ja mam tak przepełnione piersi? Jak przejdę palcem po skórze to wyczuwam gruczoły. Gdy młodego zbyt długo nie karmiłam też tak miałam, ale teraz nie mam tak rozkreconej laktacji.
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-31, 20:55   #2766
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Nie robi się go drugi raz, tylko jeśli wynik jest pozytywny to badają to jeszcze raz
Mam to rozpisane na takiej kartce, ale wszystko po niemiecku...szkoda, bo wkleiłabym ...Nie pamietam tylko kiedy dokladnie trzeba zrobic te badanie
Chyba miedzy 34-36 tc, ale pewna nie jestem

Nasz Max też podczas ostatniej wizyty ładną miał wagę, ale mam nadzieję, że do końca będzie siedział w brzuszku
a to już sama nie wiem... jak na razie zrobiłam i czekam na wynik w szkole rodzenia pielęgniarka mówiła. że w dalszym ciągu nie wszyscy ginekolodzy w ogóle zalecają to badanie (bo wiele kobiet nie ma ich przyjeżdżając do szpitala) i zachęcała nas do tego, żeby zrobić na własną rękę nawet bez skierowania od gin. Tak się złożyło, że na tych zajęciach większość dziewczyn chodzi do tej gin co ja i wszystkie, które mają termin porodu zbliżony do mojego ma też zalecone to badanie... Zobaczę co mi wyjdzie i co na to moja gin. To badanie kosztuje coś ok 25 zł, więc jak coś to powtórzę je ok 36tc, żeby mieć na świeżo

Cytat:
Jak to się stało? Dobrze, że nie miało to negatywnych skutków...

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
U nas w szpitalu nie ma tego charakterystycznego zapachu tez musze kupić koszule i staniki do karmienia. Cały czas z tym zwlekam.
Tylko ja mam tak przepełnione piersi? Jak przejdę palcem po skórze to wyczuwam gruczoły. Gdy młodego zbyt długo nie karmiłam też tak miałam, ale teraz nie mam tak rozkreconej laktacji.
ja mam takie normalne piersi jeśli chodzi o ich "miękkość" a cały czas leci mi jakaś siara...

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-31, 20:57   #2767
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beaciorq Pokaż wiadomość
Ojej, co za pech! Musialas niexle najesc sie nerwow, ale cale szczęście ze wszystko w porzadku!!! A jak to sie w ogole stało?
O zmywarkę guzik się zepsuł zrobiło się zwarcie i w rękę dostałam

Trochę nie rozumiem tego toku myślenia odnośnie tych rzeczy w szpitalu, bo skoro godzicie się żeby wasze dzieci nosiły szpitalne ubrania która tam długo leżą, nie wiadomo w czym są prane, ale wasze rzeczy po powrocie wyrzucicie bo bakterie itp to gdzie to logika? Poza tym na porodówce raczej zakaznie chorych nie kładą tylko kobiety które rodzą dzieci wiec to chyba trochę przesadzone z waszej strony no ale każdy robi jak chce, ja z kolei nie chce żeby moje dziecko było ubierane w tamtejsze rzeczy

Adrianek
30.07.2015
Stary 2015-05-31, 21:22   #2768
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:

Trochę nie rozumiem tego toku myślenia odnośnie tych rzeczy w szpitalu, bo skoro godzicie się żeby wasze dzieci nosiły szpitalne ubrania która tam długo leżą, nie wiadomo w czym są prane, ale wasze rzeczy po powrocie wyrzucicie bo bakterie itp to gdzie to logika? Poza tym na porodówce raczej zakaznie chorych nie kładą tylko kobiety które rodzą dzieci wiec to chyba trochę przesadzone z waszej strony no ale każdy robi jak chce, ja z kolei nie chce żeby moje dziecko było ubierane w tamtejsze rzeczy
No widzisz, jedna tak, druga inaczej
Ja do domu wrócę, rzeczy wywalę, sama się wykąpię i malutką też (co też nas różni bo Ty z tego co pamiętam nie będziesz kąpać kilka dni) więc nic po szpitalu nie pozostanie

I zdziwiłabyś się ile chorych osób bywa w szpitalu na porodówce... Od samych przeziębionych położnych po sprzątaczki.

Ja z momentem wyjścia ze szpitala temat zamykam i finito

Zresztą - jak ze wszystkim - jedne decydują się na jedne rzeczy, drugie na coś innego. Ty sobie nie wyobrażasz ubierania dziecka w szpitalne rzeczy, ja nie wyobrażam sobie dziecka nie kąpać kilka dni... A czy jedna z nas jest dobrą matką przez to a druga nie ? NIE. każda jest inna i inaczej postępuje. I przecież nikogo tutaj nie namawiam do jakiegokolwiek postępowania, piszę jedynie jak ja uważam i zrobię

Synuś i Córcia
Stary 2015-05-31, 21:32   #2769
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:

Dokładnie

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Ja kupiłam piżamy po 20/30zl i szczerze watpię ze przetrwają pranie w wysokiej temperaturze... Poza tym po domu mam juz lepsze, jedna kupił mi tż a druga dostałam w prezencie. Ale klapki raczej zostawie, ręcznik tez

No ja myslalam ze potrzebuje tylko pampersy i husteczki... Zobaczymy jak to faktycznie jest...

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

Czyli co osoba to opinia
Najlepiej jak zapytam mojej lekarki , nie chce nosić zbyt wiele a patrzac na to co uważałabym za słuszne to pewnie bym nabrała wszystkiego ile wlezie i nie spakowalabym sie do jednej torby
Ja do poprzedniego porodu zabrałam to co z listy i faktycznie wszystko miałam w użyciu a tez niczego mi nie brakowało
Co do paczki pampersow to tez zalezy jaka masz. Jedne sa małe, drugie duze paki. Mała brałabym cała, duza (taka wlasnie mam) polowe
No junior był w rozku od porodu i w sumie niewiele czasu spędzał w swoim "łóżeczku", prawie cały czas spędzał ze mna w łożku bo po cc było mi to po prostu na rękę, nie dawałabym rady ciagle wstawać. No ale do czego zmierzam - w tym "łóżeczku" to było tak sztywno, twardo... I wlasnie rożek wydawał mi sie sensowny

Ja sie tez dowiem od mojej lekarki, bede tez w szpitalu bo mi powiedziała, ze umówi sie ze mna na oglądanie oddziału i wszystko mi sama pokaże i powie co i jak. Wtedy Ci napisze co sie dowiedziałam, bedziesz chciała - skorzystasz, nie to nie.

Ciuszki to ja nie wnikam bo nie interesuje mnie ten temat
Ok, ale napisałaś w poście wyżej o tym, że rzeczy jak najbardziej się gubią, więc odpisałam jak to jest z tym z tego co ja wiem
Stary 2015-05-31, 21:33   #2770
MsLullaby
Zakorzenienie

No jasne roxanko, każdy zrobi tak aby czuł komfort psychiczny i fizyczny, to zrozumiałe.
A co do zakupów w primarku kupiłam Adriankowi 6 sztuk bodów z długim rękawem i skarpetki, chyba z osiem par bo były łączone. Bartusiowi spodenki i tez skarpetki, sobie okulary i koszulek żeby mieć do końca ciąży bo już mi się w moich brzuch nie mieści w hm kupiłam spodenki ze stopkami dla maleństwa a Bartuś dostał bejsbolówkę, no i trampki jeszcze mu kupiliśmy także w sumie wszystko co planowałam to kupiłam, a i jeszcze siostrzenicy sukienkę i leginsy obecnie jestem biedna

Adrianek
30.07.2015
Stary 2015-05-31, 21:35   #2771
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
a to już sama nie wiem... jak na razie zrobiłam i czekam na wynik w szkole rodzenia pielęgniarka mówiła. że w dalszym ciągu nie wszyscy ginekolodzy w ogóle zalecają to badanie (bo wiele kobiet nie ma ich przyjeżdżając do szpitala) i zachęcała nas do tego, żeby zrobić na własną rękę nawet bez skierowania od gin. Tak się złożyło, że na tych zajęciach większość dziewczyn chodzi do tej gin co ja i wszystkie, które mają termin porodu zbliżony do mojego ma też zalecone to badanie... Zobaczę co mi wyjdzie i co na to moja gin. To badanie kosztuje coś ok 25 zł, więc jak coś to powtórzę je ok 36tc, żeby mieć na świeżo

Jak to się stało? Dobrze, że nie miało to negatywnych skutków...

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

ja mam takie normalne piersi jeśli chodzi o ich "miękkość" a cały czas leci mi jakaś siara...

Masz racje, zawsze mozesz zrobic pozniej na wlasna reke
U nas nie ma takiej mozliwosci...
Ja bede ok. 20 € placic za te badanie...
Podobno tu tez nie kazda kobieta je robi, a jesli nie ma sie wpisu w ksiazeczce ciazy to w szpitalu przed porodem nie jest podawany lek...wyjatkiem jest porod wczesniejszy np. w 37 tc...
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-31, 22:11   #2772
beaciorq
Zadomowienie

Cytat:
No jasne roxanko, każdy zrobi tak aby czuł komfort psychiczny i fizyczny, to zrozumiałe.
A co do zakupów w primarku kupiłam Adriankowi 6 sztuk bodów z długim rękawem i skarpetki, chyba z osiem par bo były łączone. Bartusiowi spodenki i tez skarpetki, sobie okulary i koszulek żeby mieć do końca ciąży bo już mi się w moich brzuch nie mieści w hm kupiłam spodenki ze stopkami dla maleństwa a Bartuś dostał bejsbolówkę, no i trampki jeszcze mu kupiliśmy także w sumie wszystko co planowałam to kupiłam, a i jeszcze siostrzenicy sukienkę i leginsy obecnie jestem biedna
Moze i biedna ale za to szczęśliwa
Stary 2015-05-31, 22:36   #2773
asienka_182
Rozeznanie

Ja juz w łóżku ;D i podjęliśmy z mężem ostateczna decyzje co do koloru fotelika bedzie taki jak na zdjęciu
Jutro pobudka o 7.30 wiec sie nie wyspie no ale trudno...
asienka_182 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-31, 22:39   #2774
asienka_182
Rozeznanie

O to ten
asienka_182 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-31, 22:57   #2775
natalia1011
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asienka_182 Pokaż wiadomość
Ja juz w łóżku ;D i podjęliśmy z mężem ostateczna decyzje co do koloru fotelika bedzie taki jak na zdjęciu
Na tel nie widze niestety zdjec co jest bardzo irytujace

Tez leze w lozku już, chcialabym juz wrocic do Wroclawia do męża, ta rozlaka jest za dluga, moze jutro przyjedzie do mnie na jedna noc, ale wszystko zalezy od tego czy uda mu sie pozalatwiac wszystkie niezbedne sprawy ;/

zaręczyny 14.07.2011 r.

ślub 30.08.2014 r.

"uparcie i skrycie, och życie kocham cie nad życie!"

http://s1.suwaczek.com/20140830580113.png
natalia1011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-31, 23:03   #2776
roxana_lu
Zakorzenienie

Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Dokładnie

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Ok, ale napisałaś w poście wyżej o tym, że rzeczy jak najbardziej się gubią, więc odpisałam jak to jest z tym z tego co ja wiem

Wiem , mi chodziło bardziej o to, ze ja sie tym nie szczególnie interesowałam bo i tak swoich ciuszków nie biorę a z tego co słyszałam od znajomych to takie zaginięcia to często sie zdarzają ale sie z Toba sprzeczać nie bede bo osobiście nie doznałam tego i nie zgłębiam tematu

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

Cytat:
O to ten

Super wybór

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Cytat:

Hihi, u mnie pobudka jutro po 6:00 (zreszta dzien jak codzień) ale juz jestem przyzwyczajona do takiego trybu dnia wiec mnie to nie rusza

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Mirabelka_90 Pokaż wiadomość
SUper. Ach zazdroszczę pogody i leniuchownia nad wodą. U nas leje i grad sypie co chwilę;/

Ach a ja jutro zaczynam 32 tydzień. Jak to szybko leci

Roxana lepiej już się czujesz? jak nastrój?

Ja dopiero do domu wróciłam. Rano pojechaliśmy na zakupy. Kupiłam sobie koszule do szpitala, klapki, piżamki rozpinane, staniki miękkie do karmienia na noc . Więc w sumie mam już dla siebie wszystko. I jeszcze pampersy kupiliśmy. Tylko zastanawiam się ile kupić 1 (2-5 kg) a ile 2(3-6 kg).. Kurcze nie mam pojęcia ile których. Te jedynki są takie maciupki maciupeńkie;d A piżamę cudowną różową w serduszka znalazłam jedynie rozpinaną;d No trudno

Dziekuje, ze pytasz

Tak. Juz lepiej, wyjaśniliśmy sobie z TŻ pewne sprawy, ktore nam na sercu ciążyły i tak w sumie to i jego i moja wina ostatnio... Grunt, ze potrafimy ze sobą szczerze rozmawiać i nie zostawiamy spraw na pozniej.

Tak mi sie nastrój poprawił, ze siadlam do magisterki i teraz odeszłam od kompa jutro kończę prace

Lece jeszcze chwilke na tv popatrzeć i wypić herbatke a potem do lozka. Dobranoc !

Synuś i Córcia
Stary 2015-06-01, 06:45   #2777
dd1dd
Zakorzenienie

co tu dziś robić...?

co do ubranek do szpitala to nie biorę swoich nie ze względu na np bakterie tylko chyba z czystego lenistwa jeśli mam taką okazję to czemu nie skorzystać,bo będę pewnie minimum 3 doby w szpitalu więc trochę by mi się tego uzbierało a ostatnia rzecz po powrocie do domu o której pomyślę to pranie

Edytowane przez dd1dd
Czas edycji: 2015-06-01 o 06:46
dd1dd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-01, 06:52   #2778
Anev0
Zakorzenienie

Hejka

A u mnie wyprawka leży i kwiczy zreszta jak wiekszosc, wozka nie mam i coraz mniej mi się podobają/

Ślub

ŻONKA
Anev0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-01, 07:10   #2779
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anev0 Pokaż wiadomość
Hejka

A u mnie wyprawka leży i kwiczy zreszta jak wiekszosc, wozka nie mam i coraz mniej mi się podobają/
Ja też jeszcze nie mam ani nie zamówiłam wózka,łóżeczka,fotelika. Nie mam wanienki,materaca... Tylko tyle,że już większość wybrana
Stary 2015-06-01, 07:21   #2780
Anev0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
Ja też jeszcze nie mam ani nie zamówiłam wózka,łóżeczka,fotelika. Nie mam wanienki,materaca... Tylko tyle,że już większość wybrana
to mnie pocieszyłaś bo ja myślałam że ostatnia zostałam
łozeczko mam wzglednie wybrane materacyk w komplecie, pościel w miare też
fotelik mam
wózka nie mam nawet upatrzonego,
wanienke nie wiem jaka czy ze stelażem czy bez

Rzeczy z apteki nie mam
ciuszki dla małego mam ale nie do szpitala

Ślub

ŻONKA
Anev0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-01, 07:59   #2781
moniska139
Zadomowienie

My mamy wanienke bez stelaża, stary stolik telewizyjny nam za niego posłuży
Młody przyszedł o północy do nas z gorączką. W sobotę tż dał mu loda.
Piękny poranek jest, taki letni. Poszlam po sałatę do ogródka i już jest bardzo ciepło.
No i mam nadzieję, że dziś już skończę załatwianie wszystkich papierów do dziekanatu.
No i dzień dobry
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-01, 08:01   #2782
natalia1011
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
Ja mam podobnie, mysle ze jak sie za to porzadnie zabiore to wyjdzie, ze jeszcze mam trochę do wybierania

Kurde cos sie ostatnio nie wysypiam, zaczal sie czas ze co chwile mnie cos boli, a to bok, a to pachwiny itd ;/

zaręczyny 14.07.2011 r.

ślub 30.08.2014 r.

"uparcie i skrycie, och życie kocham cie nad życie!"

http://s1.suwaczek.com/20140830580113.png
natalia1011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-01, 08:06   #2783
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Piękny poranek jest, taki letni. Poszlam po sałatę do ogródka i już jest bardzo ciepło.
No i mam nadzieję, że dziś już skończę załatwianie wszystkich papierów do dziekanatu.
No i dzień dobry

DZIEN DOBRY !

U nas tez brak stelaża do wanienki. Pewnie gdybym miała duzo miejsca to moze bym go kupiła ale u nas sie przy juniorze sprawdził (tak jak u Ciebie) stolik telewizyjny, na który kładliśmy ręcznik a na to wanienkę a wszystkie "zabiegi" po kąpieli robiłam na tapczanie wbrew pozorom było mi tak o wiele łatwiej po cc... Teraz chyba tez tak robic bedziemy

Biedny synek, pamietam, ze jak junior był mniejszy to tez co zjadł loda to angina... W rezultacie w ogole nie jadł lodów. Teraz jest starszy, chyba sie uodpornił bo ODPUKAC je i je i nie choruje z tego powodu

---
Ja dzis wstałam przed 6:00, chłopakom śniadanie zrobiłam, pranie puściłam, dom ogarnelam i poprasowalam stertę prania... Ide wziąć prysznic, cos sie ogarnac i siadam do mgr. Miłego dnia

Synuś i Córcia
Stary 2015-06-01, 08:25   #2784
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anev0 Pokaż wiadomość
to mnie pocieszyłaś bo ja myślałam że ostatnia zostałam
łozeczko mam wzglednie wybrane materacyk w komplecie, pościel w miare też
fotelik mam
wózka nie mam nawet upatrzonego,
wanienke nie wiem jaka czy ze stelażem czy bez

Rzeczy z apteki nie mam
ciuszki dla małego mam ale nie do szpitala
Hehe to nie jesteś sama wanienkę kupię ze stelażem bo nie będę miała na czym stawiać z apteki też pozamawiałam i mam już tylko nie wiem ile kupić pampersów 1
Cytat:
No i dzień dobry
Zdrówka dla synka
Też już się zajadam sałatą z ogródka U mnie coś wiaterek zimny ale tak to słonecznie tylko straszą mnie w pogodzie burzami
Cytat:
Napisane przez natalia1011 Pokaż wiadomość
Ja mam podobnie, mysle ze jak sie za to porzadnie zabiore to wyjdzie, ze jeszcze mam trochę do wybierania

Kurde cos sie ostatnio nie wysypiam, zaczal sie czas ze co chwile mnie cos boli, a to bok, a to pachwiny itd ;/
U mnie też to szybko pójdzie już po ostatniej wizycie mieliśmy iść do sklepu pozamawiać ale wyszłam zdołowana i nie miałam ochoty na nic...

Dobra mam w planach wysprzątać wszystkie szafki w kuchni porządnie ostatni raz przed porodem

Również życzę miłego dnia Mamuśki

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

Myślałam, że zarzucą jakimś rabatem w h&m z okazji dnia dziecka ale chyba nic online nie będzie
Stary 2015-06-01, 08:35   #2785
Acka
Rozeznanie

Witam z rana
Witam i zarazem zegnam bo wyjezdzam na tydzien nad wode..nie bede miala raczej dostepu do neta
Jade z sostra i jej dzieciaczkami wiec nudzic sie nie bede na pewnomam nadzieje ze mnie nie wymecza za bardzo
Lece zaraz sie kapac i pakowac toboly.
Trzymajcie sie i milego dnia dziewczynki
Acka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-01, 09:17   #2786
martulka0991
Zadomowienie

Witajcie :-* ja wczoraj mialam znow jakis gorszy dzien, bylo mi duszno, bylam cala mokra, ledwo co sie poruszalam... Maz poprasowal ciuszki, zajelo mu to 4h ;-) ale poprawilo humor bo wczoraj wstal lewa noga i bylo bez kija nje podchodz bo by pogryzl :-P a prasowanie go uzdrowilo, ja jedynie co wczkraj zrobilam to obiad i na chwile wyskoczylismy na zakupy spozywcze ;-)
Dzis juz jestem po spacerku ale cos goraco... Dobrze ze dzis mam wolne... W tym tyg mam 2dni do pracy i 5dni wolnego a dzis skladam wypowiedzenie wiec w polowie ms bede juz bezrobotna kobieta w ciazy :-P
martulka0991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-01, 09:18   #2787
NOK84
Raczkowanie

witam się i ja po weekendzie
u nas też chorobowo - Zuzia znów jakiegoś wirusa złapała i od piątku gorączka była więc wszystkie plany wyjazdowe wzięły w łeb i siedzieliśmy w domu
generalnie kompletny spadek formy u mnie - wszystko mnie wkurza i jakaś taka płaczliwa jestem :/
dobrze że choć pogoda ładna
NOK84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-01, 09:20   #2788
martulka0991
Zadomowienie

Co do wyprawki to ja nie mam jeszcze przewijaka, wanienki, torby do wozka i laktatora chyba tyle z tego co mi brakuje... Ale to kupimy na poczatku lipca. Chybaze zamowie przez neta to wczesniej ;-)
martulka0991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-01, 09:40   #2789
vea7
Zakorzenienie

Dzień dobry Dziewczynki
Słońce, słonko, słoneczko... i od razu humor lepszy

mms, liście kapusty są genialne na wszelki zapalenia piersi - działają kojąco i przeciwzapalnie, a schłodzone, żeby obkurczyć kanaliki mlekowe po karmieniu - także najlepiej mieć liście w lodówce, przed nałożeniem na pierś lekko roztłuc, żeby sok wyszedł i do stanika Lodu nie polecam, a przynajmniej nie bezpośrednio, a przez ściereczkę, bo można skórę poparzyć

Hmm... co do wyciskania i ściągania w szpitalu położna laktacyjna mówiła, żeby z tym akurat uważać - dziecko je ile chce, i piersi potem (po ustabilizowaniu laktacji) "wiedzą", że mają wyprodukować dokładnie tyle. Każde dodatkowe ściąganie czy wyciskanie, to sygnał - "potrzeba więcej" - więc produkcja jest ponad to, co Dzieć zjada i można się nawało przez to nabawić, a przynajmniej skutecznie rozregulować laktację...
Natomiast przy nadmiarze/nawale, mówiła, żeby odciągnąć, ale tylko do uczucia ulgi, znowu, żeby nie rozkręcić

To, że będziesz miała dużo pokarmu nie koniecznie znaczy, że będziesz go miała dużo Ilość pokarmu dostosowuje się do potrzeb dziecka Fajne jest to, że jak się laktacja ustabilizuje i dziecko wejdzie w swój rytm, to czasami będziesz miała "normalne" piersi (normalnie miękkie, nie powiększone, etc. - a mleka tyle, żeby głodomora wykarmić
Więc nie ma sensu rozkręcać laktacji, tylko spokojnie poczekać i popatrzeć do natura sama wykombinuje - no, chyba, żeby zaczęły się jakieś problemy, ale tego Co nie życzę i nawet nie pisze

A w ogóle super szkoła Ci się trafiła, serio
Już dawno nie słyszałam tak sensownie mówiących i radzących położnych O czym masz następne zajęcia?

Mravka, nam się udało w sobotę wejść do kabiny maszynisty - wybraliśmy się na dłuższą - 20 min. - wycieczkę na Wrocław Główny, a że pociąg tam kończył bieg, to maszynista pozwolił wejść do kabiny No i Jasiek jeśli nie zostanie prezesem PKP, to maszynistą na pewno, bo wyjść nie chciał

No to mocne kciuki, oby się jak najszybciej udało
Doczytałam, brawa ogromne, dzielny chłopak klask i:

Ależ Ci tego morza zazdroszczę

dd1dd super

beaciorq, a który przewijak bierzecie - bo ja zaczynam się wahać... Aaa... doczytałam. Wiesz co, sprawdź Allegro - już kilka rzeczy udało mi się z wycofywanych serii tam kupić, po normalnej cenie

Mirabelka
, ale fajne zawieszki - pierwszy raz widzę, a patent super Ja miałam apkę w telefonie, która mierzyła mi czas i podpowiadała pierś
Proponuję zacząć od jednej paczki tych najmniejszych - jak coś to Ci TŻ dowiezie, bo może się maluch trafić, który od razu w 2 wskoczy 2 Spokojnie więcej

Anevo pokaż rożek

martulka

Niespodziewajka, gratuluje trójki z przodu

mms, kasperka, gratuluję tygodni

Lulla o kurcze, ja kto się stało? Doczytałam.. brrr... dobrze, że wszystko dobrze
Ja tam trochę dziewczyny rozumiem, trochę Ciebie Akurat nie mam parcia na własne ciuszki w szpitalu, ani na rożek, więc dopóki będziemy w "spa" z Małą, będziemy korzystali z ich ciuszków, rożka, tetry, etc... a na wyjście własne
Któraś z dziewczyn o tym wspominała - w Oławie też taki zwyczaj, ze wychodząc coś się zostawia "dla oddziału" - pampki, tetry, ciuszki
Zakupy

Acka, udanego wypoczynku

Janek w ten weekend przechodził samego siebie - każde przewijanie to pół godziny walki - WALKI - wycia, gryzienia, trzymania.... mam dosyć... gdyby nie to, że mam farbowane, to bym już pewnie siwa była
Plus pobudki codziennie o 5.30
Za to dzisiaj Księciunio wstał chyba w lepszym humorze, bo tylko nie pozwolił nosa wyczyścić - pieluchę, ubieranie i mycie zębów udało się jakoś przetrzymać... Za to dostaliśmy z Bartkiem po buziaku i udało się zjeść śniadanie przed wyjściem do pracy - ot, magia parówek

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-01, 10:06   #2790
kasperka
Zakorzenienie

Dzien dobry

Dziewczyny, jakos dziwnie mi dzis
Rano mialam lekkie bóle takie jak na miesiaczke...
No i Mały jakoś rusza się malutko...Nie wiem czy to moje schizy czy jechać dziś do lekarza

Edytowane przez kasperka
Czas edycji: 2015-06-01 o 10:10 Powód: Blad
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości