Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-31, 22:09   #1621
bianeczkaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Dla mnie trzecie od końca jest najgorsze. Te rozstępy z dwóch pierwszych zdjęć zbledną i będą o wiele mniej widoczne, a taka pomarszczona skóra + rozstępy + zwis to chyba kombinacja z piekła rodem...
Dla mnie to też najgorsza kombinacja, tak na prawdę nie wiadomo, za co się brać, bo jak schudniesz, to i zwis będzie i jeszcze większe nierówności, a nie wiem, czy to tak łatwo poprawić kondycję skóry.

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-31, 22:12   #1622
Kissmisiaa
Zakorzenienie

No wiadomo, że nie będziemy wyglądać jak modelki po porodzie, ale warto zapracować nad poprawą figury i skóry po ciąży.
Stary 2015-05-31, 22:16   #1623
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Jak na razie odpukać nie pojawiają się rozstępy i aby się nie pojawiły.
Jeśli chodzi o wiszącą skórę, to wiem, że ona tak szybko nie powróci do formy z przed ciąży, ale myślę, że odpowiednia pięlęgnacja w czasie ciąży i po niej może nas częściowo uchronić przed takim czymś.
Ja po okresie połogu mam zamiar ćwiczyć i wracać powoli do figury.
Niestety, rozstępy mają to do siebie, ze się kładziesz spać z ładnym brzuchem, a budzisz się z sypanym w rozstępach Mnie wysypało 2 tygodnie przed porodem (tydzień przed terminem z OM) a smarowałam się. Na szczęście są bardzo cieniutkie, już rawie niewidoczne tak rozjaśniały. Gorzej jak się ma tak wielkie rozstępy na piersiach jak na 1 fotce :/

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Cytat:
No wiadomo, że nie będziemy wyglądać jak modelki po porodzie, ale warto zapracować nad poprawą figury i skóry po ciąży.
Tak, to prawda, tylko, że z cwiczeniami po porodzie powinno się wstrzymać ok 3 miesięcy. Po cc to często nawet mało, a nie oszukujmy się, kremy na rozstępy to jest jedna wielka ściema. A na tak świeże rozstępy nie polecam silnie rozgrzewających preparatów

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-05-31, 22:19   #1624
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Niestety, rozstępy mają to do siebie, ze się kładziesz spać z ładnym brzuchem, a budzisz się z sypanym w rozstępach Mnie wysypało 2 tygodnie przed porodem (tydzień przed terminem z OM) a smarowałam się. Na szczęście są bardzo cieniutkie, już rawie niewidoczne tak rozjaśniały. Gorzej jak się ma tak wielkie rozstępy na piersiach jak na 1 fotce :/

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Tak, to prawda, tylko, że z cwiczeniami po porodzie powinno się wstrzymać ok 3 miesięcy. Po cc to często nawet mało, a nie oszukujmy się, kremy na rozstępy to jest jedna wielka ściema.
Ja rozstępów raczej nie uniknę, bo mam niewielkie na udach i na plecach, efekt szybkiego rośnięcia. Pojawiły mi się w okresie dojrzewania, zbielały i zostały.

Mnie lekarz powiedział, że jak nie będzie żadnych powikłań i przeciwwskazań to po ok. 1,5 -2 miesięcy po porodzie będę mogła wrócić do ćwiczeń, ale nieintensywnych.
Stary 2015-05-31, 22:22   #1625
Blondynka17
Zadomowienie

Te rozstepy to chyba kazdej z nas sen z powiek spedzaja.. no ale taka kolej rzeczy miejmy nadzieje ze uda nam się ich uniknac. Co do nawilzania to moge wam polecic z Biochemi urody zel hialuronowy sprzedaja go w roztworze 1.5% dodaje go do balsamu i skora jest super nawilzona
Stary 2015-05-31, 22:22   #1626
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja rozstępów raczej nie uniknę, bo mam niewielkie na udach i na plecach, efekt szybkiego rośnięcia. Pojawiły mi się w okresie dojrzewania, zbielały i zostały.

Mnie lekarz powiedział, że jak nie będzie żadnych powikłań i przeciwwskazań to po ok. 1,5 -2 miesięcy po porodzie będę mogła wrócić do ćwiczeń, ale nieintensywnych.
A co według niego jeest np powikłaniem? Szycie? Czy raczej jakieś kłopoty już po?

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-05-31, 22:25   #1627
truskafffka91
Wtajemniczenie

A ta skóra już nie wróci do normalności? Matko świeta...
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-31, 22:26   #1628
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
A co według niego jeest np powikłaniem? Szycie? Czy raczej jakieś kłopoty już po?
Dokładnie nie dopytywałam się, ale myślę, że chodzi tutaj o sam organizm jak będzie dochodził do siebie po porodzie.
Jutro mam wizytę jak nie zapomnę to się dopytam o jakie dokładnie mu powikłania chodzi.
Stary 2015-05-31, 22:29   #1629
AaaMarta
Zadomowienie

Dziewczyny, nie szukała może któraś z Was Jedo Fyn Memo 280 ? Babeczka wystawiła fajny w grupie na fb, akurat w mojej okolicy.
Stary 2015-05-31, 22:30   #1630
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
Myślę, że wróci, ale będzie nas to kosztowało masę pracy nad sobą, bo geny robią swoje.
Moja mama np. ani w jednej ani w drugiej ciąży nie miała rozstępów i wisząca skóra jej nie została.
Nie była chyba aż tak, ale do najgrubszych też nie należała.

Znów koleżanka po ciąży ważyła mniej niż przed ciąża i skóra po ciąży nie była aż taka tragiczna
Stary 2015-05-31, 22:32   #1631
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Myślę, że wróci, ale będzie nas to kosztowało masę pracy nad sobą, bo geny robią swoje.
Moja mama np. ani w jednej ani w drugiej ciąży nie miała rozstępów i wisząca skóra jej nie została.
Nie była chyba aż tak, ale do najgrubszych też nie należała.

Znów koleżanka po ciąży ważyła mniej niż przed ciąża i skóra po ciąży nie była aż taka tragiczna
U mnie w rodzinie nie było takiego zwisu, rozstępów. Dlatego te widoki chyba widziałam tylko w najgorszym kosmarze.
Ja mam jakies takie delikatne rozstepy, ale jednego dnia są, a zaś drugiego nie widzę.
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-31, 22:33   #1632
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Nieee, równie dobrze możr być super , duzo od genów zalezy

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-05-31, 22:43   #1633
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Będzie dobrze
Ja mam zamiar pozytywnie myśleć i nie przejmować się tym co będzie później.
Najważniejsze w tej chwili jest dla mnie aby mały urodził się zdrowy
Stary 2015-05-31, 22:55   #1634
bianeczkaa
Zakorzenienie

A ja jestem zła, bo wczoraj był u babci po sąsiedzku kuzyn małej, a dzisiaj zadzwnili do nas, że mały dostał krost i możliwe, że to ospa, nosz kuwa, miesiąc przed wyjazdem wakacyjnym! Okres wylęgania to 2-3 tygodnie Jaka ja jestem zła. Nie lubię tego dzieciaka, bo jest rozpieszczony do granic ostateczności i samolubny. Nie dość, że nie daje nawet dotknąć swoich zabawek, to jeszcze zabiera zabawki naszej i też jej nie chce dać Dzieciak ma prawie 5 lat a ryczy na każdym krroku gdy czegoś nie dostanie, albo jak zostaje właśnie u dziadków. Wczoraj np przyszedł do naszego ogrodu i mała do niego wyszła. Chciała się z nim pohuśtać, a on stwierdził, że on się bedzie sam na wielkiej huśtawce huśtał i nie wpuścił jej Aż wreszcie mała do niego, jak się nie pohuśtasz ze mną t owcale nie będziesz bo to moja huśtawka. W efekcie nie chciał i tak jej puścić, ale tak sie kokosił, że jak zszedł to dostał tą huśtawką w zęby Jak to sie mówi, oliwa sprawiedliwa Ale następnym razem nie pozwole małej iść jak on będzie, a jak się zapytają jego rodzice czemu to powiem, że on się nie umie bawić z innymi dziećmi, zabiera wszystkie zabawki i nie chce się dzielić, więc co to za przyjemność.

Wspólnie zamawiamy buty

Edytowane przez bianeczkaa
Czas edycji: 2015-05-31 o 22:58
Stary 2015-05-31, 22:57   #1635
fatal21
Wtajemniczenie

Będzie to co ma być.ja mam zakaz smarowania się czymkolwiek.w poprzedniej tez i nie mam rozstepow.chociaż po tej czuje ze będą.

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

Myślisz ze oni wiedzieli o tej ospie?raczej chyba sami się nie spodziewali
Stary 2015-05-31, 23:10   #1636
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Będzie to co ma być.ja mam zakaz smarowania się czymkolwiek.w poprzedniej tez i nie mam rozstepow.chociaż po tej czuje ze będą.

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

Myślisz ze oni wiedzieli o tej ospie?raczej chyba sami się nie spodziewali
Myślę, że nie wiedzieli, bo widzieli się wczoraj, a krosty pojawiły się dzisiaj. Pytanie, czy dziecko miało parę dni temu gorączkę, bo jeśli tak i nic nie powiedzieli, to się wq. Zła jestem raczej o to, że nie dosć, że on jest taki niedobry, to jeszcze może nam to zepsuć plany wakacyjne

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Ale jeszcze się łudzę, ze dostał potówek, bo jak nasza latała w cieniutkich spodniach, krótki rękawek i cienka bluza rozpięta, to ten był w grubej kurtce zapiętej pod nos i czapce

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-05-31, 23:34   #1637
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę, że nie wiedzieli, bo widzieli się wczoraj, a krosty pojawiły się dzisiaj. Pytanie, czy dziecko miało parę dni temu gorączkę, bo jeśli tak i nic nie powiedzieli, to się wq. Zła jestem raczej o to, że nie dosć, że on jest taki niedobry, to jeszcze może nam to zepsuć plany wakacyjne

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Ale jeszcze się łudzę, ze dostał potówek, bo jak nasza latała w cieniutkich spodniach, krótki rękawek i cienka bluza rozpięta, to ten był w grubej kurtce zapiętej pod nos i czapce
A może mała się nie zarazi...
Pamiętam jak mama mnie specjalnie wysyłała do koleżanek, które miały ospę i nic, tak samo jak mój brat ją miał i mama myślała, że ją przejdę ale nie przeszłam.
Stary 2015-05-31, 23:34   #1638
Małgosia89
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe a dopiero co była dyskusja na temat wykończenia mieszkania chyba 3 pokojowego za 20? I że to bardzo dużo
To chyba tylko jezeli ktos nie robi remontu generalnego.. ja licze mniej wiecej po 15 tys na lazienke i kuchnie. Na pokoje bedzie na szczescie mniej

Nasz mały cud...

Małgosia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-31, 23:49   #1639
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
Uwielbiam tamte tereny, akurat idealne do spacerów w ciąży
w maju i czerwcu w Polskim krajobrazie można się zakochać. Aż mi już żal, że maj się skończył.

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Też to doceniam.
Mamy dostęp do badań, lekarzy i do czystej wody

Po pierwsze do kanalizacji

---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Mten Pokaż wiadomość
Cześć Kochane to i ja się witam wieczorem...
Po wczorajszym maratonie na tarasie z kwiatami spalam jak zabita od 23:30 do 8:00 :-P
I jak wstałam rano to brzuszek wyglądał jakby cofnął się o 3 tygodnie
Ale dzisiaj też dzień intensywny bo mieliśmy teściow na obiedzie więc rano do kuchni i szykowanie obiadu i ciasto toteż mały chyba uznał, że jak matka tak skacze to on sobie poczeka z aktywnościa do wieczora i cały dzień był cichutko.

A teściowie zrobili nam duża niespodziankę bo w ramach dnia dziecka mieliśmy dostać pieniądze na łóżeczko a dostaliśmy duuuzo więcej, czego kompletnie się nie spodziewaliśmy i tez nie oczekiwaliśmy. Byłam bardzo wzruszona tym gestem.
Powiem Wam, że biorąc pod uwagę fakt że moich rodziców mam 500km od Warszawy to jestem szczęśliwa, że mam fajnych teściow,bo traktują mnie jak córkę i przyjęli mnie do rodziny w 100%... A wiem, że to rzadkość.

Tez tak mam z tesciowa i bardzo doceniam
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-01, 05:31   #1640
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Małgosia89 Pokaż wiadomość
Na remont łazienki wydaliśmy już mnóstwo kasy, a brakuje nam jeszcze kilku rzeczy + robocizna... także łazienka wyjdzie nas ponad 15 tysięcy
Kasa leci jak szalona... czemu to wszystko jest takie drogie
Wow... my też robimy łazienkę. Mamy już praktycznie wszystko i wydaliśmy trochę ponad 3000 na materiały i sprzęty. Ale staramy się nie szaleć, bo nie pomieszkamy tu jakoś bardzo długo. Moim zdaniem to w dużej mierze kwestia tego, co się kupuje. Dekory są drogie, można kupić kafelki za 25zł albo za 70zł. Można kupić meble łazienkowe za 1000zł, a można, tak jak my, szafkę pod umywalkę i słupek za łącznie 300. Nie inwestujemy bo jak mówię, to nie jest łazienka dla nas na całe życie.

Cytat:
Hehe a dopiero co była dyskusja na temat wykończenia mieszkania chyba 3 pokojowego za 20? I że to bardzo dużo
"Jeśli ktoś miał brzuch przed ciążą" czyli nadprogramowe kilogramy. A myślisz, że jak to wygląda? Nadmiar tłuszczu dalej jest, często się powiększa. Wypełnienie nagle znika i to nie jest kwestia 2 cm. Skóra wiotczeje, a grawitacja robi swoje. Da przykładu jak to wygląda. Ale z dwojga złego wolę zwis lekki niż pomarszczony brzuch A tu macie kilka przykładów. I raczej radziłabym się nastawić na coś w tym stylu niż sobie wmawiać, że będzie super jak przed ciążą, zawsze lepiej być mile zaskoczonym niż mocno rozczarowanym.
Cytat:
Dziewczyny, bez paniki. Ciało się zmienia, ale mam przykład w najbliższym otoczeniu: 2 siostry mojego męża rodziły w zeszłym roku. Żadna nie ma ani jednego rozstępu a obie szybko miały płaskie brzuszki. Obie są dość aktywne i zdrowo żyją. Moja mama nie miała ani jednego rozstępu, więc mam nadzieję, że mam geny po niej.

A dla równowagi dla zdjęć bianeczki pokażę Wam coś na pocieszenie:
Stary 2015-06-01, 06:47   #1641
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Jak na razie odpukać nie pojawiają się rozstępy i aby się nie pojawiły.
Jeśli chodzi o wiszącą skórę, to wiem, że ona tak szybko nie powróci do formy z przed ciąży, ale myślę, że odpowiednia pięlęgnacja w czasie ciąży i po niej może nas częściowo uchronić przed takim czymś.
Ja po okresie połogu mam zamiar ćwiczyć i wracać powoli do figury.
Ja mam nadzieję że mam skórę po mamie - po dwójce dzieci (jedno po drugim) nie ma żadnego zwisu, rozstępu ani niczego takiego. Mimo menopauzy, niedoczynności tarczycy i lekkiej nadwagi brzuch ma płaski.
Cytat:
Napisane przez AaaMarta Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie szukała może któraś z Was Jedo Fyn Memo 280 ? Babeczka wystawiła fajny w grupie na fb, akurat w mojej okolicy.
Ja bym memo brała bo to bardzo fajna wersja. Moja bratowa ma. A ten numer to jest kolor i nie ma to znaczenia, jak ci się podoba to bierz. W jakiej cenie?
Stary 2015-06-01, 06:49   #1642
Mten
Rozeznanie

Ja to przed ciąża sporo ćwiczyłam i biegalismy razem z Tz często... Po porodzie wracam do formy a teraz staram się chociaż pogimnastykowac i chodzić na spacery żeby nie być takim "waciakiem " :-D
Ale na swoje nogi nie mogę patrzeć :-(
Stary 2015-06-01, 07:19   #1643
oczarowana
Zadomowienie

Hej wszystkim. Nie było mnie jakiś czas tutaj bo...nie mam weny do pisania.Poza tym duzo się u mnie dzieje i nie mam czasu na komputer Jadę na krzywą wypić gluta. JUż mi nie dobrze na samą myśl.Obym tylko pawia nie puściła
Nadrobie co wysmarowałyscie jak będe na katuszach te 3 h siedzieć
MIłego dzionka życzę
oczarowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-01, 07:25   #1644
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Hej!
Ja dzisiaj jadę na wizytę do lekarza. Mam nadzieje ze u szkraba wszystko Oki i przepisze mi coś na te zaparcia bo domowe sposoby mi nie pomagają.

---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ----------

P.S.
Oczarowana powodzenia na glukozie mnie też to czeka.

Owieczka ja też po cichu liczę ma geny mamusi

Mten tez nie mogę patrzeć na swoje nogi. :/
Stary 2015-06-01, 07:46   #1645
AaaMarta
Zadomowienie

Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Ja mam nadzieję że mam skórę po mamie - po dwójce dzieci (jedno po drugim) nie ma żadnego zwisu, rozstępu ani niczego takiego. Mimo menopauzy, niedoczynności tarczycy i lekkiej nadwagi brzuch ma płaski.

Ja bym memo brała bo to bardzo fajna wersja. Moja bratowa ma. A ten numer to jest kolor i nie ma to znaczenia, jak ci się podoba to bierz. W jakiej cenie?

Ja już mam wózek Pytałam, czy ktoś inny nie szuka, bo tak coś kojarzyłam. 1000 zł, w super stanie, jeszcze na gwarancji.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ----------

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
Hej wszystkim. Nie było mnie jakiś czas tutaj bo...nie mam weny do pisania.Poza tym duzo się u mnie dzieje i nie mam czasu na komputer Jadę na krzywą wypić gluta. JUż mi nie dobrze na samą myśl.Obym tylko pawia nie puściła

MIłego dzionka życzę

Powodzenia na glukozie !

Stary 2015-06-01, 07:46   #1646
Mten
Rozeznanie

Dzień dobry

Powodzenia na glukozie , ja idę za tydzień...

Właśnie popijam kawkę z ciąchem z truskawkami :-D

Jutro Tz obiecał wziąć dzień.wolny i jedziemy gdzieś nad wodę a w środę nad morze
Stary 2015-06-01, 07:48   #1647
AaaMarta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mten Pokaż wiadomość
Ja to przed ciąża sporo ćwiczyłam i biegalismy razem z Tz często... Po porodzie wracam do formy a teraz staram się chociaż pogimnastykowac i chodzić na spacery żeby nie być takim "waciakiem " :-D
Ale na swoje nogi nie mogę patrzeć :-(

Jeśli przed porodem sporo ćwiczyłaś i teraz też coś robisz, to na pewno nie będziesz miała problemów z powrotem do figury ja też staram się coś robić, ale niestety jeszcze przed ciążą troche przytyłam, więc będzie więcej do zrzucenia.

Stary 2015-06-01, 07:49   #1648
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
MIłego dzionka życzę
Heja
"Milej" glukozy! Ja jestem po i na szczescie mi to weszlo jak woda, lukier lubie wiec moze dlatego, tylko nie wąchaj bo nieprzyjemnie pachnie i moze dlatego niektore maja z nia problemy ;-) Powodzenia
Stary 2015-06-01, 07:50   #1649
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość

Witam się w 28 tygodniu

Ja mam podobne, ale gumka mnie w nich ciśnie

Czarownica zazdroszczę
gratuluję 28tc co raz bliżej 3 z przodu

Cytat:
Wiem, że będzie zwis i mnie to specjalnie nie przeraża- taka kolej rzeczy. Ale za to rozstępy z dwóch pierwszych zdjęć....

spokojnie, może nie od razu brzuszek wraca do normalności, ale jeśli dbamy o siebie w ciąży, a po ciąży, też nie odpuścimy, to szybko wrócimy do formy.

Cytat:
wczoraj na grupie fb, jedna mama wystawiła bardzo fajny x-lander xmove, aż kusiło mnie by go zaklepać, bo jeszcze w takiej cenie, że żal było go zostawiać

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Wow... my też robimy łazienkę. Mamy już praktycznie wszystko i wydaliśmy trochę ponad 3000 na materiały i sprzęty. Ale staramy się nie szaleć, bo nie pomieszkamy tu jakoś bardzo długo. Moim zdaniem to w dużej mierze kwestia tego, co się kupuje. Dekory są drogie, można kupić kafelki za 25zł albo za 70zł. Można kupić meble łazienkowe za 1000zł, a można, tak jak my, szafkę pod umywalkę i słupek za łącznie 300. Nie inwestujemy bo jak mówię, to nie jest łazienka dla nas na całe życie.

Dziewczyny, bez paniki. Ciało się zmienia, ale mam przykład w najbliższym otoczeniu: 2 siostry mojego męża rodziły w zeszłym roku. Żadna nie ma ani jednego rozstępu a obie szybko miały płaskie brzuszki. Obie są dość aktywne i zdrowo żyją. Moja mama nie miała ani jednego rozstępu, więc mam nadzieję, że mam geny po niej.

A dla równowagi dla zdjęć bianeczki pokażę Wam coś na pocieszenie:
my na kuchnię i łazienkę, tez nie chcieliśmy wydawać jakoś dużo, podstawowe sprzęty. Ale i tak ciągnie kasę okrutnie i jeszcze duperele do wykończenia. I jeszcze pod prysznicem ułamał mi się uchwyt na prysznic i okazało się, że trzeba wymienić całą prowadnicę, bo co producent to ma inną grubość rurki. A teraz czeka nas wymiana klapy sedesowej, bo wychodząc z wanny się poślizgnęłam i hamując tak walnęłam, że wywaliło śruby mocujące od klapy.

te zdjęcia dla równowagi bardziej mi się podobają i właśnie, jak tylko dostanę pozwolenie, to ruszam do ćwiczeń, choćby EwkaCh. itp. a potem fitness, rower.
Lubię gdy mam mięśnie, ba o dziwo ciągle trzyma się jeszcze mój mięsień rowerzysty
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-01, 07:53   #1650
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Hej!
Ja dzisiaj jadę na wizytę do lekarza. Mam nadzieje ze u szkraba wszystko Oki i przepisze mi coś na te zaparcia bo domowe sposoby mi nie pomagają.

---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ----------

P.S.
Oczarowana powodzenia na glukozie mnie też to czeka.

Owieczka ja też po cichu liczę ma geny mamusi

Mten tez nie mogę patrzeć na swoje nogi. :/
Milej wizyty i podgladania synka 😊, a na zaparcia moze sliwki jedz? Mnie tez strasznie mecza wzdecia, na nje lekarz pozwolil mi brac espumisan. W ogole rano czuje sie swietnie a po jedzeniu, obiedzie tak mnie rozsadza jak bym pilke polkla :-( . I tez zadne kefiry nie daja rady, jedynie kawa z mlekiem cos tam ratuje ale nie zawsze...
Ja na nogi i tylek nie moge patrzec, celulit mi kwitnie 😐

Edytowane przez Blondynka17
Czas edycji: 2015-06-01 o 08:03
Blondynka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości