|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Therm line, który najskuteczniejszy?
Dzięki za odpowiedź, dla mnie lepszy był forte ale właśnie się zastanawiałam nad fast i extreme fast
ciekawe jak ten ost..
|
|
|
|
|
#2312 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Therm line, który najskuteczniejszy?
Może spróbuj po prostu zaparzać imbir i pić codziennie albo zieloną herbatę? Nie mówię, że takie suplementy wspomagające odchudzanie nigdy nie działają, ale może na początek darować sobie tabletki? ;-) Zajrzyj na wspomaganie odchudzania - jest opisanych kilka metod na to, by przyspieszyć spalanie tłuszczu w trakcie diety i ćwiczeń ;-).
|
|
|
|
|
#2313 |
|
Przyczajenie
|
Algi na odchudzanie
Cześć,
czy któraś z was próbowała metody odchudzającej za pomocą alg? ostatnio jest cały wysyp suplementów(np. algevera) z algami i zastanawiam sie po porstu, czy warto po to sięgać. |
|
|
|
|
#2314 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Algi na odchudzanie
Same glony czy sinice mogą być zdrowe ale raczej nie sprawią że schudniesz, przynajmniej nie doustnie.
|
|
|
|
|
#2315 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tabletki i preparaty wspomagające odchudzanie, suplementy diety- wątek zbiorczy
Cytat:
---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Cytat:
produkty nieprzetworzone dużo wody, zielonej herbaty chleba jak najmniej (przetworzony) dużo warzyw, mięso - indyk, kurczak, ryby , kasze, ryż basmati lub brązowy zero cukru ruch mało nabiału raczej jadłospis np. sniadanie owsianka z owocami potem owoc lub salatka warzywna obiad warzywa na parze, mięso na parze/duszone lub zupa kolacja sałatka warzywna, grecka , pomidory, pasta z awokado, łosoś
I chcę rozmawiać tylko serca biciem, I westchnieniami i całowaniami; I tak rozmawiać godziny, dni, lata, Do końca świata i po końcu świata. (A. Mickiewicz) Edytowane przez Eldo_rado Czas edycji: 2015-05-27 o 09:37 |
||
|
|
|
|
#2316 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tabletki i preparaty wspomagające odchudzanie, suplementy diety- wątek zbiorczy
Dziewczyny a slyszalyscie o piperynie? ekstrakt z pieprzu czarnego. Czy to faktycznie wspomaga?
Szukam czegos co podkreci mi metabolizm. Odzywiam sie juz zdrowiej niz kiedys. Z kazdym tygodniem widze efekty zmiany diety ale chciałabym sie wspomoc od srodka dodatkowo. |
|
|
|
|
#2317 |
|
BAN stały
|
Dot.: Tabletki odchudzajace "WHITE LION"
Cześć !
Ja po ciąży stosowałam chyba większość z możliwych środków na odchudzanie i niestety nie przynosiły żadnych efektów a miałam do zrzucenia 12 kg Na tabletki African Mango skusiłam się po przeczytaniu wielu pozytywnych opinii i bardzo dobrze zrobiłam że zamówiłam je od producenta http://nplink.net/btkjP7vM gdyż naprawdę schudłam 7kg po miesiącu stosowania nie mogłam uwierzyć że w końcu coś działa na moją wagę Kapsułki stosuję w dalszym ciągu i czekam na kolejne efekty ![]() W razie pytań, zapraszam na priv
|
|
|
|
|
#2318 |
|
BAN stały
|
Siema, miałam duży problem ze swoim ciałem. Również widziałam jak patrzą na mnie inni... wiec postanawiałam wiele razy że zrobię coś z własną sylwetką . Ciężko było mi się zmobilizować
jak każdemu pewnie czytałam wiele stron i wypowiedzi jak schudnąć bez wysiłku. Lecz każdy pisze że jeżeli samemu się nie weźmiesz za siebie to nic z tego. Jest w tym wiele prawdy lecz koleżanka poradził mi jeden specyfik. Szukalam na różnych stronach preparatu Africa Mango ktory mozna zakupić na stronie: http://nplink.net/btkjP7vM . Lecz narazie jest dostepny chyba tylko na tej stronie ;/ moze z czasem bedzie na stronach typu allegro. Myślę ze cena jest warta tego co potrafi zrobić. Wiadomo że samemu również trzeba coś robić , biegać , ruszać się itp. Lecz już nie tak intensywnie bo i tak daje rade. Ja brałam 2 tabletki dziennie . Żadnych środku ubocznych. Polecam powodzenia !
|
|
|
|
|
#2319 |
|
Przyczajenie
|
Jestem zła, że dałam się nabrać
NIE DAJCIE SIĘ NABRAĆ ! TO KOLEJNY "REWELACYJNY" PRODUKT DO WYCIĄGANIA PIENIĘDZY. Pozytywne komentarze są aktualizowane i wciąż wystawiane przez te same osoby. Pozdrawiam i życzę sukcesów w walce z kilogramami w naturalny sposób. |
|
|
|
|
#2320 |
|
Przyczajenie
|
niestety ale chyba lepiej nie dostarczać organizmowi wysokokalorycznych potraw niż liczyć na złoty środek. lepiej skusić się na zumbę, koleżanki i poziom endorfin na pewno będą dobrym motywatorem do pracy
|
|
#2321 |
|
Raczkowanie
|
Algi w proszku - jak to ugryźć?
Niedawno będąc z mężem w Japonii próbowaliśmy kupić sproszkowaną zieloną herbatę. Po 'zaparzeniu' okazało się, że to w zielonym pudełku to nie herbata tylko coś wstrętnego
![]() Przypadkowo staliśmy się posiadaczami sporej ilość sproszkowanych alg. Nie wiem dokładnie nawet co to za rodzaj etc., bo poza małym napisem 'kelp powder' wszystko jest po japońsku... I teraz pytanie - czy ktoś bardziej zorientowany wie co ja mogę z tym zrobić? Można to jakoś sensownie wykorzystać do jakiejś potrawy albo jako suplement, pomoże mi to na coś? Czy lepiej schować do szafki i udawać, że tego tam nie ma?
|
|
|
|
|
#2322 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Algi w proszku - jak to ugryźć?
Cytat:
Ja bym sie bała używać czegoś, co nie ma opisu w zrozumiałym języku. masz chociaż pewność ze to algi spożywcze? W każdym bądź razie, alg w proszku używam do: - maseczek (jogurt naturalny + algi- super!) - szejków owocowo-warzywnych. - jest wątek na ten temat tutaj, zajrzyj na ostatnie 2-3 strony pisałam z czym je łączę.
|
|
|
#2323 |
|
Konto usunięte
|
Nic nowego, wszystkie te podejrzane suplementy to naciągactwo, jak już chcesz się wspomagać suplementami przy odchudzaniu (zaznaczam WSPOMAGAĆ bo od samego łykania supli nie schudniesz) to kup te które są w aptekach, a nie na ''prywatnych'' stronach, z ''super promocjami do godziny 18'' itd. i najlepiej sprawdzonych firm.
|
|
|
|
|
#2324 |
|
Raczkowanie
|
Foreverslim - prawda czy fałsz?
Hej Dziewczyny!
Kupiłam i od dwóch dni biorę specyfik Foreverslim. Naczytałam się o nim mnóstwo opinii, ale głównie sprzed 2-3 lat. Spróbuję się z jego pomocą odchudzić i zapraszam wszystkie osoby, które miały do czynienia z tym suplementem, by podzieliły się efektami. Mam wrażenie, że internet zapchany jest kryptoreklamami tego produktu... Z przykrością muszę od razu podziękować wszystkim hejterom, którym już ręce chodzą, by pisać, że trzeba wziąć się do roboty, że tabletkami się nie da odchudzić...ble ble ble...wszystko to wiem, moje zmagania z odchudzaniem przechodziły różne fazy - sport, dieta, diety cud, diety bardzo restrykcyjne etc. myślę, że zrozumie mnie ten kto naprawdę próbował już wiele... Zapraszam wszystkich zainteresowanych!
|
|
|
#2325 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Foreverslim - prawda czy fałsz?
Typowe ściemniactwo, wystarczy wejść na ich stronę. Żałosne chwyty typu: zostało tyle i tyle opakowań promocyjnych do tej i tamtej godziny, nie można znaleźć normalnie bez problemu składu produktu (a jak już się doszukałem, to słaby), problem ze znalezieniem dokładnego kontaktu do producenta. Powołują się na jakiegoś dietetyka Sarę House Morgan, której jakoś nie mogę wyszukać w necie. A i cena jak na taki skład baaaaardzo zawyżona, jest masa supli o takim składzie, pewniejszych producentów, gdzie opakowanie kosztuje 15-30 zł, a tutaj chcą kilka stów x.X.
Edytowane przez 201605090949 Czas edycji: 2015-05-30 o 12:33 |
|
|
|
|
#2326 |
|
Zadomowienie
|
Hej czy line jest dobra ?
|
|
#2327 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Foreverslim - prawda czy fałsz?
No taaak, wiem do wszystkiego można się przyczepić...jest wiele suplementów w niższej cenie itd...ale moje pytanie jest takie, kto realnie tego środka używał?
Ja biorę go od piątku i naprawdę nie mam apetytu...a jestem już suplementowym i dietowym "weteranem" - chrom na obniżenie łaknienia nie działał na mnie w ogóle! w składzie foreverslim jest też zielona herbata, guarana, pieprz cayenne - gdzieś na forum wyczytałam, że można sobie pić zieloną herbatę i sypać pieprz cayeński do potraw, a jednak twierdzę, ze efekt nie jest taki sam! Czy naprawdę nikt z Was nie odchudził się na tych tabsach?
|
|
|
#2328 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Algi w proszku - jak to ugryźć?
J.w. - algi są świetne do maseczek. Wygładzają i odżywiają skórę.
|
|
|
|
|
#2329 |
|
Przyczajenie
|
Na pewno są zdrowe, być może w minimalnym stopniu ułatwiają odchudzanie, ale przede wszystkim jako placebo - czyli siłą autosugestii. Jeśli uwierzysz, że pomogą Ci schudnąć, to będzie Ci lepiej szło, bo podniosą poziom motywacji. A najlepiej jest po prostu mniej jeść, więcej się ruszać, a algi stosować dla zdrowia.
|
|
|
|
|
#2330 |
|
Przyczajenie
|
Meridia 15 z wenezueli, stosowal ktos?
Witam wszystkich! Dzis dostalam przesylke z lekiem meridia 15 od 2010 niedostepnego w polsce i w unii, lek sprowadzony jest z wenezueli, dzis wzielam pierwszą tabletke, nie czuje sie zle moze jestem troszke bardziej pobudzona niz zwykle. Mam takie pytanie czy stosowal ktos juz wczesniej ta konkretna z wenezueli? Bede wdzieczna za kazda odpowiedz, Pozdrawiam !
|
|
|
|
|
#2331 |
|
Przyczajenie
|
Algi faktycznie pomagają na odchudzanie - to naukowy fakt. Jak jeszcze znajdziesz w suplemencie inne substancje, które potęgują to działanie to nie pożałujesz, ze sięgnęłaś po te tabletki. Ja przez prawie 1,5 miesiąca stosowałam suplement Algevera właśnie ze względu na działanie odchudzające alg. Do tego ćwiczyłam dosyc często, ale przy odchudzaniu warto się czymś wspomóc
|
|
|
|
|
#2332 |
|
Konto usunięte
|
A jaki jest skład i producent?
|
|
|
|
|
#2333 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Meridia 15 z wenezueli, stosowal ktos?
A co to jest??
|
|
|
|
|
#2334 |
|
Konto usunięte
|
Kupujesz leki niepewnego pochodzenia, leki ze związkiem chemicznym, który po 6 lat badań wykazał, że jest niebezpieczny dla zdrowia. Gratuluję odpowiedzialności.
|
|
|
|
|
#2335 |
|
Wtajemniczenie
|
Dlatego też jest pewnie zakazany
|
|
|
|
|
#2336 |
|
Przyczajenie
|
współczuje głupoty.
|
|
|
|
|
#2337 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej - stosuje któraś z was białko serwatkowe podczas redukcji?
|
|
#2338 |
|
Rozeznanie
|
To przypadkiem nie jest odpowiednik ''adipexu''? Jeśli tak to gratuluje, faszeruj się, w składzie ma pochodne amfetaminy, jak siądzie Ci serce/wątrobą, bądź nerki, to zrozumiesz dlaczego lek został WYCOFANY.
U i owszem schudniesz, ale efekt jojo GWARANTOWANY, skąd wiem? Bo dużo osób w moim otoczeniu brało takie leki.
|
|
|
#2339 |
|
Przyczajenie
|
traktowałabym algi jako raczej dodatek do diety a nie srodek na odchudzanie.
|
|
|
|
|
#2340 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja wlasnie uzywam piperyne juz od 1.5 miesiaca, i nie wiem jak dzialala by sama, ale wiem jak wygladala moja redukcja kiedy stosowalam cwiczenia i diete a tego nie. Zgodze sie, ze rozni ludzie maja rozna przemiane materii i wolniejsze lub szybsze spalanie tkanki tluszczu, ale nie podoba mi sie to, ze ktos ocenia tak czarno bialo i jak cos nie dziala na niegoakurat to pisze, ze oszustwo. Moge podsumować tak jak Danka - suplementy dzialaja, ale trzeba wiedzieć jak |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:13.

ciekawe jak ten ost..

Staram się blogować kuliarnie 

klask i: