Tabletki i preparaty wspomagające odchudzanie, suplementy diety- wątek zbiorczy! - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-05-24, 23:54   #2311
xxcherry90xx
Zakorzenienie

Dot.: Therm line, który najskuteczniejszy?

Dzięki za odpowiedź, dla mnie lepszy był forte ale właśnie się zastanawiałam nad fast i extreme fast ciekawe jak ten ost..
xxcherry90xx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-25, 00:15   #2312
201605090949
Konto usunięte

Dot.: Therm line, który najskuteczniejszy?

Może spróbuj po prostu zaparzać imbir i pić codziennie albo zieloną herbatę? Nie mówię, że takie suplementy wspomagające odchudzanie nigdy nie działają, ale może na początek darować sobie tabletki? ;-) Zajrzyj na wspomaganie odchudzania - jest opisanych kilka metod na to, by przyspieszyć spalanie tłuszczu w trakcie diety i ćwiczeń ;-).
201605090949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-26, 20:35   #2313
chiomilla
Przyczajenie

Algi na odchudzanie

Cześć,

czy któraś z was próbowała metody odchudzającej za pomocą alg? ostatnio jest cały wysyp suplementów(np. algevera) z algami i zastanawiam sie po porstu, czy warto po to sięgać.
chiomilla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-26, 21:21   #2314
201605090949
Konto usunięte

Dot.: Algi na odchudzanie

Same glony czy sinice mogą być zdrowe ale raczej nie sprawią że schudniesz, przynajmniej nie doustnie.
Stary 2015-05-27, 08:57   #2315
Gwiazda Wieczorna
Zakorzenienie

Dot.: Tabletki i preparaty wspomagające odchudzanie, suplementy diety- wątek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez Karolaaaa31 Pokaż wiadomość
[COLOR=#000000]Witajcie, osobiście stosuję tabletki od firmy [ciach] Po czterech miesiącach (bez diety) ubyło mi 12 kilo. Sądzę, że to dość dobry efekt przy nie stosowaniu specjalnych diet czy ćwiczeń. Polecam każdej osobie chcącej zgubić trochę kilogramów w niekoniecznie szybkim czasie. Według mnie tabletki, które pomagają schudnąć w miesiąc po 10-15 kilo nie istnieją tak więc albo nie kupować nic i przejść na dietę albo kupić coś porządnego. [ciach]
[/URL]

taaa jasne bardzo wiarygodna informacja

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

Cytat:
Napisane przez wiola1223 Pokaż wiadomość
Moja waga to 63 kg a wzrost 165 cm. I proszę, nie mówicie że to jest odpowiednia, bo jest na styk. Cierpię nad duuużym brzuchem i w sumie uda też mogły by spaść o 2 cm. Po prostu nie spocznę, puki tego nie osiągnę, chwycę się chyba wszystkiego, tylko że teraz to nawet nwm czego
Nie nie, tarczyca nie ..
Wiem, po prostu wiem, że wtedy będę się czuła o niebo lepiej, a to przecież o to chodzi, by czuć się ze sobą dobrze, a nie się wstydzić swojego ciała ;/

Mój przykładowy jadłospis to
Śniadanie- 3 kromki chrupkiego żytniego pieczywa (24kcl) a na nim nawalone chudego twarogu z cebulką i szczypiorkiem (kupuję chudy twaróg i sama wszystko przyprawiam )- jestem po tym strasznie syta i wystarcza mi to na 3 h
II Śniadanie- kanapka z chlebem razowym i szynką, bądź owoc
Obiad- smażona pierś z kurczaka bądź ryż/kasza z warzywami
Podwieczorek- zdarza się że to samo co na obiad bądź na II śniadanie
Kolacja- jogurt naturalny ze skrojonym jabłkiem czy bananem / owsianka

Nie mam zbyt dużego pola do popisu, bo zdarza się że całymi dniami jestem na uczelni i wygląda to tak.
jedz często i mało, pięć posilków
produkty nieprzetworzone
dużo wody, zielonej herbaty
chleba jak najmniej (przetworzony)
dużo warzyw, mięso - indyk, kurczak, ryby , kasze, ryż basmati lub brązowy
zero cukru
ruch
mało nabiału raczej
jadłospis np.
sniadanie owsianka z owocami
potem
owoc lub salatka warzywna

obiad warzywa na parze, mięso na parze/duszone lub zupa
kolacja sałatka warzywna, grecka , pomidory, pasta z awokado, łosoś
Do końca świata i po końcu świata.
(A. Mickiewicz)

Edytowane przez Eldo_rado
Czas edycji: 2015-05-27 o 09:37
Gwiazda Wieczorna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-27, 11:52   #2316
Cytrynowe_Marzenie
Zakorzenienie

Dot.: Tabletki i preparaty wspomagające odchudzanie, suplementy diety- wątek zbiorczy

Dziewczyny a slyszalyscie o piperynie? ekstrakt z pieprzu czarnego. Czy to faktycznie wspomaga?
Szukam czegos co podkreci mi metabolizm.
Odzywiam sie juz zdrowiej niz kiedys. Z kazdym tygodniem widze efekty zmiany diety ale chciałabym sie wspomoc od srodka dodatkowo.

Cytrynowe_Marzenie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-27, 19:21   #2317
zdowolonaKLARA
BAN stały

Dot.: Tabletki odchudzajace "WHITE LION"

Cześć !
Ja po ciąży stosowałam chyba większość z możliwych środków na odchudzanie i niestety nie przynosiły żadnych efektów a miałam do zrzucenia 12 kg Na tabletki African Mango skusiłam się po przeczytaniu wielu pozytywnych opinii i bardzo dobrze zrobiłam że zamówiłam je od producenta http://nplink.net/btkjP7vM gdyż naprawdę schudłam 7kg po miesiącu stosowania nie mogłam uwierzyć że w końcu coś działa na moją wagę
Kapsułki stosuję w dalszym ciągu i czekam na kolejne efekty

W razie pytań, zapraszam na priv
zdowolonaKLARA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-27, 20:21   #2318
zdowolonaKLARA
BAN stały

Siema, miałam duży problem ze swoim ciałem. Również widziałam jak patrzą na mnie inni... wiec postanawiałam wiele razy że zrobię coś z własną sylwetką . Ciężko było mi się zmobilizować jak każdemu pewnie czytałam wiele stron i wypowiedzi jak schudnąć bez wysiłku. Lecz każdy pisze że jeżeli samemu się nie weźmiesz za siebie to nic z tego. Jest w tym wiele prawdy lecz koleżanka poradził mi jeden specyfik. Szukalam na różnych stronach preparatu Africa Mango ktory mozna zakupić na stronie: http://nplink.net/btkjP7vM . Lecz narazie jest dostepny chyba tylko na tej stronie ;/ moze z czasem bedzie na stronach typu allegro. Myślę ze cena jest warta tego co potrafi zrobić. Wiadomo że samemu również trzeba coś robić , biegać , ruszać się itp. Lecz już nie tak intensywnie bo i tak daje rade. Ja brałam 2 tabletki dziennie . Żadnych środku ubocznych. Polecam powodzenia !
zdowolonaKLARA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-28, 10:30   #2319
elakost
Przyczajenie

Jestem zła, że dałam się nabrać , zwiodły mnie artykuły na "medycznych" portalach, pomyślałam, że spróbuję, przecież w razie czego zwrócą pieniądze... Kupiłam trzy opakowania Piperine Forte. Po miesiącu stosowania waga ani drgnęła, chciałam odesłać puste opakowanie i dwa pełne, ale jest problem, próbowali mnie przekonać, że preparat ma też inne super właściwości, ale jak stwierdziłam, że nie zauważyłam, kontakt się urwał.
NIE DAJCIE SIĘ NABRAĆ ! TO KOLEJNY "REWELACYJNY" PRODUKT DO WYCIĄGANIA PIENIĘDZY. Pozytywne komentarze są aktualizowane i wciąż wystawiane przez te same osoby.
Pozdrawiam i życzę sukcesów w walce z kilogramami w naturalny sposób.
elakost jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-28, 20:02   #2320
Tomek333
Przyczajenie

niestety ale chyba lepiej nie dostarczać organizmowi wysokokalorycznych potraw niż liczyć na złoty środek. lepiej skusić się na zumbę, koleżanki i poziom endorfin na pewno będą dobrym motywatorem do pracy
Stary 2015-05-29, 09:25   #2321
Rangiku
Raczkowanie

Algi w proszku - jak to ugryźć?

Niedawno będąc z mężem w Japonii próbowaliśmy kupić sproszkowaną zieloną herbatę. Po 'zaparzeniu' okazało się, że to w zielonym pudełku to nie herbata tylko coś wstrętnego
Przypadkowo staliśmy się posiadaczami sporej ilość sproszkowanych alg. Nie wiem dokładnie nawet co to za rodzaj etc., bo poza małym napisem 'kelp powder' wszystko jest po japońsku... I teraz pytanie - czy ktoś bardziej zorientowany wie co ja mogę z tym zrobić? Można to jakoś sensownie wykorzystać do jakiejś potrawy albo jako suplement, pomoże mi to na coś? Czy lepiej schować do szafki i udawać, że tego tam nie ma?
Rangiku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-29, 09:42   #2322
cava
Zakorzenienie

Dot.: Algi w proszku - jak to ugryźć?

Cytat:
Napisane przez Rangiku Pokaż wiadomość
Niedawno będąc z mężem w Japonii próbowaliśmy kupić sproszkowaną zieloną herbatę. Po 'zaparzeniu' okazało się, że to w zielonym pudełku to nie herbata tylko coś wstrętnego
Przypadkowo staliśmy się posiadaczami sporej ilość sproszkowanych alg. Nie wiem dokładnie nawet co to za rodzaj etc., bo poza małym napisem 'kelp powder' wszystko jest po japońsku... I teraz pytanie - czy ktoś bardziej zorientowany wie co ja mogę z tym zrobić? Można to jakoś sensownie wykorzystać do jakiejś potrawy albo jako suplement, pomoże mi to na coś? Czy lepiej schować do szafki i udawać, że tego tam nie ma?

Ja bym sie bała używać czegoś, co nie ma opisu w zrozumiałym języku.
masz chociaż pewność ze to algi spożywcze?

W każdym bądź razie, alg w proszku używam do:
- maseczek (jogurt naturalny + algi- super!)
- szejków owocowo-warzywnych. - jest wątek na ten temat tutaj, zajrzyj na ostatnie 2-3 strony pisałam z czym je łączę.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-29, 20:41   #2323
201605090949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez elakost Pokaż wiadomość
NIE DAJCIE SIĘ NABRAĆ ! TO KOLEJNY "REWELACYJNY" PRODUKT DO WYCIĄGANIA PIENIĘDZY. Pozytywne
Nic nowego, wszystkie te podejrzane suplementy to naciągactwo, jak już chcesz się wspomagać suplementami przy odchudzaniu (zaznaczam WSPOMAGAĆ bo od samego łykania supli nie schudniesz) to kup te które są w aptekach, a nie na ''prywatnych'' stronach, z ''super promocjami do godziny 18'' itd. i najlepiej sprawdzonych firm.
Stary 2015-05-30, 11:24   #2324
sabinek810
Raczkowanie

Foreverslim - prawda czy fałsz?

Hej Dziewczyny!

Kupiłam i od dwóch dni biorę specyfik Foreverslim. Naczytałam się o nim mnóstwo opinii, ale głównie sprzed 2-3 lat.
Spróbuję się z jego pomocą odchudzić i zapraszam wszystkie osoby, które miały do czynienia z tym suplementem, by podzieliły się efektami. Mam wrażenie, że internet zapchany jest kryptoreklamami tego produktu...

Z przykrością muszę od razu podziękować wszystkim hejterom, którym już ręce chodzą, by pisać, że trzeba wziąć się do roboty, że tabletkami się nie da odchudzić...ble ble ble...wszystko to wiem, moje zmagania z odchudzaniem przechodziły różne fazy - sport, dieta, diety cud, diety bardzo restrykcyjne etc. myślę, że zrozumie mnie ten kto naprawdę próbował już wiele...

Zapraszam wszystkich zainteresowanych!
Stary 2015-05-30, 12:30   #2325
201605090949
Konto usunięte

Dot.: Foreverslim - prawda czy fałsz?

Typowe ściemniactwo, wystarczy wejść na ich stronę. Żałosne chwyty typu: zostało tyle i tyle opakowań promocyjnych do tej i tamtej godziny, nie można znaleźć normalnie bez problemu składu produktu (a jak już się doszukałem, to słaby), problem ze znalezieniem dokładnego kontaktu do producenta. Powołują się na jakiegoś dietetyka Sarę House Morgan, której jakoś nie mogę wyszukać w necie. A i cena jak na taki skład baaaaardzo zawyżona, jest masa supli o takim składzie, pewniejszych producentów, gdzie opakowanie kosztuje 15-30 zł, a tutaj chcą kilka stów x.X.

Edytowane przez 201605090949
Czas edycji: 2015-05-30 o 12:33
Stary 2015-05-31, 02:09   #2326
Lela23
Zadomowienie

Hej czy line jest dobra ?
Stary 2015-06-01, 12:04   #2327
sabinek810
Raczkowanie

Dot.: Foreverslim - prawda czy fałsz?

No taaak, wiem do wszystkiego można się przyczepić...jest wiele suplementów w niższej cenie itd...ale moje pytanie jest takie, kto realnie tego środka używał?
Ja biorę go od piątku i naprawdę nie mam apetytu...a jestem już suplementowym i dietowym "weteranem" - chrom na obniżenie łaknienia nie działał na mnie w ogóle! w składzie foreverslim jest też zielona herbata, guarana, pieprz cayenne - gdzieś na forum wyczytałam, że można sobie pić zieloną herbatę i sypać pieprz cayeński do potraw, a jednak twierdzę, ze efekt nie jest taki sam!

Czy naprawdę nikt z Was nie odchudził się na tych tabsach?

Stary 2015-06-01, 12:07   #2328
LeczniarK
Przyczajenie

Dot.: Algi w proszku - jak to ugryźć?

J.w. - algi są świetne do maseczek. Wygładzają i odżywiają skórę.
LeczniarK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-01, 12:09   #2329
LeczniarK
Przyczajenie

Na pewno są zdrowe, być może w minimalnym stopniu ułatwiają odchudzanie, ale przede wszystkim jako placebo - czyli siłą autosugestii. Jeśli uwierzysz, że pomogą Ci schudnąć, to będzie Ci lepiej szło, bo podniosą poziom motywacji. A najlepiej jest po prostu mniej jeść, więcej się ruszać, a algi stosować dla zdrowia.
LeczniarK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-01, 18:08   #2330
martyna91xxx
Przyczajenie

Meridia 15 z wenezueli, stosowal ktos?

Witam wszystkich! Dzis dostalam przesylke z lekiem meridia 15 od 2010 niedostepnego w polsce i w unii, lek sprowadzony jest z wenezueli, dzis wzielam pierwszą tabletke, nie czuje sie zle moze jestem troszke bardziej pobudzona niz zwykle. Mam takie pytanie czy stosowal ktos juz wczesniej ta konkretna z wenezueli? Bede wdzieczna za kazda odpowiedz, Pozdrawiam !
martyna91xxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-01, 20:30   #2331
owerka
Przyczajenie

Algi faktycznie pomagają na odchudzanie - to naukowy fakt. Jak jeszcze znajdziesz w suplemencie inne substancje, które potęgują to działanie to nie pożałujesz, ze sięgnęłaś po te tabletki. Ja przez prawie 1,5 miesiąca stosowałam suplement Algevera właśnie ze względu na działanie odchudzające alg. Do tego ćwiczyłam dosyc często, ale przy odchudzaniu warto się czymś wspomóc
owerka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-01, 22:59   #2332
201605090949
Konto usunięte

A jaki jest skład i producent?
Stary 2015-06-02, 09:00   #2333
Malinkna1986
Wtajemniczenie

Dot.: Meridia 15 z wenezueli, stosowal ktos?

A co to jest??
Malinkna1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-02, 10:58   #2334
201605090949
Konto usunięte

Kupujesz leki niepewnego pochodzenia, leki ze związkiem chemicznym, który po 6 lat badań wykazał, że jest niebezpieczny dla zdrowia. Gratuluję odpowiedzialności.
Stary 2015-06-02, 11:09   #2335
Malinkna1986
Wtajemniczenie

Dlatego też jest pewnie zakazany
Malinkna1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-02, 13:44   #2336
koziaglowa
Przyczajenie

współczuje głupoty.
koziaglowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-02, 15:19   #2337
Pudel123
Wtajemniczenie

Hej - stosuje któraś z was białko serwatkowe podczas redukcji?

89,9->73,2

spinoholiczka

[COLOR="Gray"]thriatlon - finished!
Pudel123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-02, 15:27   #2338
MagdalenaSzs
Rozeznanie

To przypadkiem nie jest odpowiednik ''adipexu''? Jeśli tak to gratuluje, faszeruj się, w składzie ma pochodne amfetaminy, jak siądzie Ci serce/wątrobą, bądź nerki, to zrozumiesz dlaczego lek został WYCOFANY.
U i owszem schudniesz, ale efekt jojo GWARANTOWANY, skąd wiem? Bo dużo osób w moim otoczeniu brało takie leki.
Stary 2015-06-02, 16:39   #2339
BeautifulBody
Przyczajenie

traktowałabym algi jako raczej dodatek do diety a nie srodek na odchudzanie.
BeautifulBody jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-03, 09:57   #2340
Koktajl_Malinowy
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Danka_81 Pokaż wiadomość
Jak ktoś to rozumie i dopiero sięga po suplementy to jest sens w tym wszystkim. Nie można jednak pisać że coś jest oszustwem. Po prostu nie potraficie z tego korzystać, lub wierzycie w jakieś magiczne działanie.
(...)
Podsumowując suplementy działają ale trzeba wiedzieć jak
Zgadzam się z Danką_81; sama stosuje suplement, ale oprócz tego staram się ćwiczyć i stosować chociaż jakieś minimum jeśli chodzi o reguły zdrowego odżywiania. Zgadzam sie tez z jedna z poprzednich wypowiedzi, ze taki suplement ma wspomagac. Niestety wielu ludzi o tym zapomina.
Ja wlasnie uzywam piperyne juz od 1.5 miesiaca, i nie wiem jak dzialala by sama, ale wiem jak wygladala moja redukcja kiedy stosowalam cwiczenia i diete a tego nie. Zgodze sie, ze rozni ludzie maja rozna przemiane materii i wolniejsze lub szybsze spalanie tkanki tluszczu, ale nie podoba mi sie to, ze ktos ocenia tak czarno bialo i jak cos nie dziala na niegoakurat to pisze, ze oszustwo. Moge podsumować tak jak Danka - suplementy dzialaja, ale trzeba wiedzieć jak
Koktajl_Malinowy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości