Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VIII - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-02, 09:54   #1501
rybkaa90
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VIII

Dzięki, Dziewczyny udało się!

Z tego co widziałam, w "moim" szpitalu zabierają dziecko na około 6h po porodzie, bez względu na to czy sn czy cc. Oczywiście wcześniej kangurowanie 2h, a jak mama nie może to tatuś kanguruje, dopiero później oddaje się dziecko położnym. Jak mama odpocznie i w miarę się ogarnie, dostaje dziecko na zawsze.

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-02, 09:54   #1502
industria
Zakorzenienie

cześć kochane, mamy kolejny piękny dzień

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Teraz mloda slodko spi a ja podziwiam i nie moge sie napatrzec
o mamo, ale ci zazdroszcze

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość

My po wizycie-z Leną wszystko w porządku Przybiera pięknie na wadze, już ponad 0,5 kg w 2 tyg. Ale nie ma się co dziwić jak je co chwilę

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Okazało sie, ze operacja w takim stopniu nie była potrzebna, szczerze to w ogóle nie była... To co lekarze mieli za nowotwór to były niezłośliwe polipy i wystarczyło wyciąć kawałek jelita a nie całe i zakładać stomie...
ja ☠☠☠☠☠☠☠e co za patałachy....:m ur:

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
Tzn czy ktoras orientuje sie jakie papiery trzeba zlozyc i gdzie na necie widzialam rozne wersje
z tego co czytałam to w każdym mieście urzędnicy mają inne wymagania, dlatego najlepiej poczytać na stronie swojego urzędu/ ośrodka albo zadzwonić.....

http://www.mjakmama24.pl/rodzice/kar...,173_5639.html
Stary 2015-06-02, 10:13   #1503
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
super, że wizyta udana a jak ty się czujesz?

Dzisiaj to ja chciałam rodzić, ale cisza na morzu byłam rano już w labie, bo jutro wizyta

o kurcze ale może być też tak, że dopiero po wycięciu mogli zbadać czy to złosliwe czy nie?

wchodzisz na zdjęcie to co jest w albumie i pod spodem masz kody, kopiujesz adres url i potem wstawiasz

Ale pogoda coś czuję, że spuchnę jak balonik ,ale mogę japonki ubrać legalnie
Nooo gorąco ja raptem zrobiłam sobie śniadanie a już mi nogi spuchly

Maja

Edytowane przez alkamor
Czas edycji: 2015-06-02 o 10:17
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-02, 10:41   #1504
siacha_ck
Zakorzenienie

Poszukuję legginsów, tylko takich nie prześwitujących. Te co były w Lidlu nadają się tylko do tunik zakrywających tyłek. Któraś może coś polecić?

WIKTORIA

SZYMON
siacha_ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-02, 10:44   #1505
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Ale mnie od samego rana Bozenka kluje

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
Napisane przez siacha_ck Pokaż wiadomość
Poszukuję legginsów, tylko takich nie prześwitujących. Te co były w Lidlu nadają się tylko do tunik zakrywających tyłek. Któraś może coś polecić?
No ja kupowałam na ciuchach..mam atmosphere i są ok ale były też niedawno w pepco takie nieprzeswitujace

Maja
Stary 2015-06-02, 11:06   #1506
ultraviolwt188
Raczkowanie

Cytat:
Monika gratulacje! Jak się dzisiaj czujesz? Lepiej trochę?

to która dzisiaj rodzi?

My po wizycie-z Leną wszystko w porządku Przybiera pięknie na wadze, już ponad 0,5 kg w 2 tyg. Ale nie ma się co dziwić jak je co chwilę
Termin szczepienia mam na koniec czerwca-czyli mamy jeszcze miesiąc na podjęcie decyzji :|
Im więcej czytam tym mniej wiem

Zarezerwowałam już salę na chrzciny. Teraz tylko ksiądz, chrzestni i co dla mnie najgorsze-ubranie na chrzciny Znajdź tu coś, co jeszcze zakryje ładnie brzuch, będzie odpowiednie do kościoła i będzie pasowało na później + będzie łatwy dostęp do piersi
my w grudniu chcemy na święta małą chrzcić, nooo z ciuchami to zadanie z gwiazdka jest

Cytat:
Ja jednak ogarnelam Bożenę bo Tz wczoraj krzyczał do Konrada przez brzuch ze ma wychodzic bo tata ma teraz zajob w pracy

Ja nie wiem czy nie odpuszczam jednak chrzcin w tym roku ze względu na babcie, znowu jest w szpitalu przez te powikłania pooperacyjne. W ogóle nie pisałam wam... Okazało sie, ze operacja w takim stopniu nie była potrzebna, szczerze to w ogóle nie była... To co lekarze mieli za nowotwór to były niezłośliwe polipy i wystarczyło wyciąć kawałek jelita a nie całe i zakładać stomie...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Boże masakra współczuję przeżyć

Cytat:
Napisane przez siacha_ck Pokaż wiadomość
z HM nosze i sa ok

Jutro mam wizytę USG I KTG Poproszę o wpisanie oraz 11.06 jeśli mała się nie urodzi do tego czasu, a jak będzie po terminie to co 2 dni muszę się wstawiać na kontroli uuu jutro juz ostatni tydzień 40 powiem Wam,że zaczynam sie bać

Edytowane przez ultraviolwt188
Czas edycji: 2015-06-02 o 11:08
ultraviolwt188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-02, 11:20   #1507
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Dzień dobry.
A ja zaczynam rozważać zmianę szpitala do porodu... Dziś jadę obejrzeć oddział.
A jutro mam spotkanie z położną środowiskową, zrobi mi ktg. Oby coś ruszyło... Od jutra będę przeterminowana
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-02, 11:25   #1508
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
A jutro mam spotkanie z położną środowiskową, zrobi mi ktg. Oby coś ruszyło... Od jutra będę przeterminowana
Dlaczego chcesz zmienić szpital?

06.09.2014
Stary 2015-06-02, 11:28   #1509
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Dzień dobry.
A co tak nagle zamierzasz szpital zmienić??

Aha w następną środę jako oferta jednodniowa w Tesco Chusteczki Huggies 2x4 op za 25,99.

Boże jak mi gorąco

Maja
Stary 2015-06-02, 11:29   #1510
kejtiCe
Zakorzenienie

Siacha ja mam nieprześwitujące z C&A Fajne są, bo trwałe, ale tam chyba jest zawyżona rozmiarówka, bo nawet w ciąży spadają mi z dupki...

Ja jestem po wizycie położnej, teraz będzie do mnie przyjeżdżać we wtorki o 9 rano, a to znaczy, że już muszę być wymalowana do tego czasu, ehhhhhh.. Pomacała trochę brzuch, oczywiście siedzi wysoko i wygląda to tak jakbym miała trochę przenosić ;/ Mały się całym ciałem ulokował po prawej stronie, ale to ja też akurat czuję, bo wypina mi tam to maleńkie dupsko

Co do chrzcin, to jak zaczniemy chodzić na spacerki, popytam w różnych restauracjach jak to wygląda cenowo, ponieważ interesuje nas tylko obiad + kawa, a ciasto będę miała swoje. Póki co wiem, że jedna restauracja ma ofertę 60 zł/osoba i jest tam przeliczona ilość mięsa i ciasta na osobę. W przypadku mięsa 1,5 sztuki, a w przypadku ciasta 2 kawałki. Tylko, że to jest ta sama oferta, co przy zwykłych uroczystościach i to kosztuje 25zł/osoba, a tu płaci się za wystrój. Mieliśmy tam stypę i było to samo do jedzenia, w tej samej sali i do tych dwóch kawałków ciasta, za które zapłaciliśmy, przywieźliśmy 7 blach ciasta swojego.
Nie ukrywam, że u nas akurat koszt ma duże znaczenie i będziemy się starali zrobić to w miarę przystępnej cenie..
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-02, 11:29   #1511
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Sama już nie wiem gdzie mam jechać tak naprawdę Na pewno nie do miejscowego bo tu jest hardcore i nikt nie chce tu rodzić. Od początku brałam pod uwagę dwa - 60 i 65 km od domu w sumie byłam nastawiona na jeden, ale sporo znajomych teraz w ciąży i zaczęli wybierać ten drugi, wszyscy zadowoleni z opieki i porodu, więc stwierdziłam, że też tam podjadę zobaczyć i porozmawiać z położnymi. Poza tym zaczynam się bać, że Młody będzie bardzo duży i narobi "szkód" przy porodzie, a że taka ze mnie panikara to już wolałabym cc (dlatego jestem tak pełna podziwu dla Marei że walczyła do końca i chciała sn) i w tym drugim szpitalu właśnie szybciej decydują się na cięcie.
Stary 2015-06-02, 11:32   #1512
kejtiCe
Zakorzenienie

Alkamor ostatnio wybrałam się do Tesco po chusteczki, co były w tamtej promocji... i dopiero jak wróciłam (oczywiście bez nich), to przeczytałam w necie, że ta promocja obowiązuje tylko w hipermarketach

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
Sama już nie wiem gdzie mam jechać tak naprawdę Na pewno nie do miejscowego bo tu jest hardcore i nikt nie chce tu rodzić. Od początku brałam pod uwagę dwa - 60 i 65 km od domu w sumie byłam nastawiona na jeden, ale sporo znajomych teraz w ciąży i zaczęli wybierać ten drugi, wszyscy zadowoleni z opieki i porodu, więc stwierdziłam, że też tam podjadę zobaczyć i porozmawiać z położnymi. Poza tym zaczynam się bać, że Młody będzie bardzo duży i narobi "szkód" przy porodzie, a że taka ze mnie panikara to już wolałabym cc (dlatego jestem tak pełna podziwu dla Marei że walczyła do końca i chciała sn) i w tym drugim szpitalu właśnie szybciej decydują się na cięcie.
Też bym na Twoim miejscu pojechała zobaczyć do tego drugiego Bo niby jak dziecko ma 4kg, to powinno być cc, ale u nas to zależy na kogo się trafi...
22.06.2015
Stary 2015-06-02, 11:50   #1513
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

kejti no bo gazetki dla super i hipermarketów są różne czasem się pokrywają

Matko ja sobie nie wyobrażam mieć szpital ponad 60 km od siebie

I powiem szczerze że ja dziwię się temu podejściu że jak dziecko ma 4 kg to od razu CC. Sama waga nie jest wskazaniem dobcedarki...zależy też wiele od matki jej budowy chociazby

Maja
Stary 2015-06-02, 11:55   #1514
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Niestety u nas bliżej szpital jest, ale wszyscy stąd uciekają, także dla nas to normalna odległość
Ja nie mówię, że jak będzie 4 kg to od razu cc i koniec, wiadomo wszystko zależy od budowy matki, ułożenia dziecka itp, ale mimo wszystko chcę żeby lekarze brali to wszystko pod uwagę i zdecydowali się na cc jeżeli będzie potrzebne, a nie męczyli mnie i dziecko porodem sn, który miałby się później zakończyć kleszczami albo próżnociągiem brrr
Stary 2015-06-02, 11:56   #1515
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
kejti no bo gazetki dla super i hipermarketów są różne czasem się pokrywają

Matko ja sobie nie wyobrażam mieć szpital ponad 60 km od siebie

I powiem szczerze że ja dziwię się temu podejściu że jak dziecko ma 4 kg to od razu CC. Sama waga nie jest wskazaniem dobcedarki...zależy też wiele od matki jej budowy chociazby
zauważyłam to dopiero później ale już kupiłam chusteczki Dada z opakowaniem, a jak się skończą to kupię coś innego na próbę

ja mam szpital 5 km ode mnie z domu i przez to jestem spokojna, bo wiem, że jak Tża nie będzie to zawiezie mnie ktoś inny, albo ewentualnie sama szybko pojadę ale gdyby wszyscy faktycznie na ten szpital narzekali to pewnie wybrałabym inny - gdzieś dalej.
Moja sąsiadka rodziła w szpitalu w Szczecinie, bo naczytała się super opinii, a do Szczecina mamy 300 km.
22.06.2015
Stary 2015-06-02, 11:59   #1516
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

kejti U mnie młoda też ewidentnie ułożona po jednej stronie tyle że po lewej. Nawet jak się nie rusza to jak pomacam czuć tyłek

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
zauważyłam to dopiero później ale już kupiłam chusteczki Dada z opakowaniem, a jak się skończą to kupię coś innego na próbę

ja mam szpital 5 km ode mnie z domu i przez to jestem spokojna, bo wiem, że jak Tża nie będzie to zawiezie mnie ktoś inny, albo ewentualnie sama szybko pojadę ale gdyby wszyscy faktycznie na ten szpital narzekali to pewnie wybrałabym inny - gdzieś dalej.
Moja sąsiadka rodziła w szpitalu w Szczecinie, bo naczytała się super opinii, a do Szczecina mamy 300 km.
Nie nooo 300km to już przegięcie

Maja
Stary 2015-06-02, 12:05   #1517
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
kejti U mnie młoda też ewidentnie ułożona po jednej stronie tyle że po lewej. Nawet jak się nie rusza to jak pomacam czuć tyłek

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Nie nooo 300km to już przegięcie
Ja też wyczuwam tyłek - czasami aż pod samym cyckiem

Co osoba to opinia

Ilonus jedź tam zobaczyć i będziesz spokojniejsza
22.06.2015
Stary 2015-06-02, 12:09   #1518
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
my wczoraj sprawdzalismy u nas to za rosół + schabowy do tego szklanka soku chcieli od 42zł a w drugim miejscu za przystawke obiad i deser 70
Hm...to i tak taniej niż u mnie
Cytat:
Ta już o chrzcinach

Cytat:
super, że wizyta udana a jak ty się czujesz?

Dzisiaj to ja chciałam rodzić, ale cisza na morzu byłam rano już w labie, bo jutro wizyta
Może się coś ruszy po wizycie

Ja fizycznie coraz lepiej Szwy się goją, mogę już w miarę siedzieć

Byłyśmy rano na spacerze ale jest tak gorąco, że wróciłyśmy szybko.. A dopiero 9 była

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-02, 12:11   #1519
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:

Byłyśmy rano na spacerze ale jest tak gorąco, że wróciłyśmy szybko.. A dopiero 9 była
Super!

Zazdroszczę spacerków
22.06.2015
Stary 2015-06-02, 12:15   #1520
201710041131
Konto usunięte

No chcę wierzyć, że lekarze chcieli dobrze. Tylko tekst "mogliśmy usunąć tylko ten kawałek, ale baliśmy się, że będzie złośliwy i wtedy znowu musielibyśmy otwierać" to dla mnie takie trochę niezrozumiałe tłumaczenie się. No ale komplikacji nikt się nie spodziewał.
Teraz jeszcze właśnie mama zadzwoniła, że szwy się rozeszły...

Cytat:
Dzień dobry.
Gdzie będziesz oglądać oddział?

Cytat:
Napisane przez ultraviolwt188 Pokaż wiadomość

Jutro mam wizytę USG I KTG Poproszę o wpisanie oraz 11.06 jeśli mała się nie urodzi do tego czasu, a jak będzie po terminie to co 2 dni muszę się wstawiać na kontroli uuu jutro juz ostatni tydzień 40 powiem Wam,że zaczynam sie bać
Zaraz wpiszę

Cytat:
Rozumiem, że nie chcesz w wojewódzkim w takim razie A który jednak bierzesz pod uwagę?

Ja już jestem zdecydowana tylko nie byłam zobaczyć oddziału, myślisz, że warto jechać? Jak to w ogóle wygląda?
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-02, 12:19   #1521
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Co do chrzcin, to jak zaczniemy chodzić na spacerki, popytam w różnych restauracjach jak to wygląda cenowo, ponieważ interesuje nas tylko obiad + kawa, a ciasto będę miała swoje. Póki co wiem, że jedna restauracja ma ofertę 60 zł/osoba i jest tam przeliczona ilość mięsa i ciasta na osobę. W przypadku mięsa 1,5 sztuki, a w przypadku ciasta 2 kawałki. Tylko, że to jest ta sama oferta, co przy zwykłych uroczystościach i to kosztuje 25zł/osoba, a tu płaci się za wystrój. Mieliśmy tam stypę i było to samo do jedzenia, w tej samej sali i do tych dwóch kawałków ciasta, za które zapłaciliśmy, przywieźliśmy 7 blach ciasta swojego.
Nie ukrywam, że u nas akurat koszt ma duże znaczenie i będziemy się starali zrobić to w miarę przystępnej cenie..
Fajnie, że pozwolili Wam przynieść swoje ciasto. Jak szukaliśmy restauracji na przyjęcie ślubne to w większości nie chcieli się zgodzić na swoje ciasto i tort. Jak dla mnie restauracyjne torty i ciasta są niezjadliwe. Najczęściej robią na "odwal się" i ta porażająca ilość kawałków na osobę.
Aż w końcu znaleźliśmy taką z ugodowym właścicielem. Jedzenie było pyszne, ciasta i tort mieliśmy takie jakie nam pasowały, ze sprawdzonej cukierni.
U nas na chrzcinach będzie góra 15 osób. Planujemy obiad + deser, zero alkoholu.

06.09.2014
Stary 2015-06-02, 12:20   #1522
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
No chcę wierzyć, że lekarze chcieli dobrze. Tylko tekst "mogliśmy usunąć tylko ten kawałek, ale baliśmy się, że będzie złośliwy i wtedy znowu musielibyśmy otwierać" to dla mnie takie trochę niezrozumiałe tłumaczenie się. No ale komplikacji nikt się nie spodziewał.
Teraz jeszcze właśnie mama zadzwoniła, że szwy się rozeszły...

Gdzie będziesz oglądać oddział?

Zaraz wpiszę

Rozumiem, że nie chcesz w wojewódzkim w takim razie A który jednak bierzesz pod uwagę?

Ja już jestem zdecydowana tylko nie byłam zobaczyć oddziału, myślisz, że warto jechać? Jak to w ogóle wygląda?
kejti ja mam brzuch dużo niżej więc pod cyckiem to u mnie niemożliwe

Boże dziewczyny jak mi gorąco pod piersiami to normalnie Niagara

Maja
Stary 2015-06-02, 12:21   #1523
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Szuu brałam pod uwagę Lębork i Miastko (w Ustce za żadne skarby świata nie chcę rodzić). Nastawiłam się najpierw na Lębork, ale dziś chcę podjechać do Miastka. Myślę, że warto pojechać obejrzeć - ja nie wiedziałam jak taka porodówka wygląda, a tu położne oprowadzą po salach dla matek, pokażą porodówkę, można o wszystko wypytać i poznać te kobiety, może akurat na tą samą się później trafi Ja przynajmniej lepiej będę się czuła psychicznie w miejscu, które już widziałam i jako tako znam niż jechać w nieznane.
Stary 2015-06-02, 12:25   #1524
mycha_818
Zadomowienie

Monika gratuluję bo wczoraj chyba zasnęłam i nie zdążyłam tego zrobić ;-)

Widzę, że temat chrzcin jest poruszany. Ja chcę chrzciny 12 lipca zrobić, bo u nas na wsi jest raz w miesiącu, w sierpniu to już za późno, a poza tym pasuje chrzestnym i dlatego chciałabym urodzić jeszcze w czerwcu, żeby móc się do tego czasu ogarnąć ;-)

Wczoraj byłam u położnej i opowiadała mi że w jednym ze szpitali w naszej okolicy kobieta miała wychodzić rano do domu, została jej ostatnia noc w szpitalu, była mega wykończona porodem i opieką nad dzieckiem i wzięła je do siebie do łóżka, nie wiem tylko czy żeby nakarmić, czy z innego powodu, ale w każdym razie zasnęła i przydusiła dziecko, a gdy sie obudziła było już martwe...
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-02, 12:28   #1525
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość

Widzę, że temat chrzcin jest poruszany. Ja chcę chrzciny 12 lipca zrobić, bo u nas na wsi jest raz w miesiącu, w sierpniu to już za późno, a poza tym pasuje chrzestnym i dlatego chciałabym urodzić jeszcze w czerwcu, żeby móc się do tego czasu ogarnąć ;-)

Wczoraj byłam u położnej i opowiadała mi że w jednym ze szpitali w naszej okolicy kobieta miała wychodzić rano do domu, została jej ostatnia noc w szpitalu, była mega wykończona porodem i opieką nad dzieckiem i wzięła je do siebie do łóżka, nie wiem tylko czy żeby nakarmić, czy z innego powodu, ale w każdym razie zasnęła i przydusiła dziecko, a gdy sie obudziła było już martwe...
Straszne ja jak Leżałam z młodym to nie było u nas jeszcze tych takich "szklanych łóżeczek na kółkach" tylko takie zwykłe stojące po przeciwnej stronie i też spałam z młodym...zresztą jak wszystkie matki. Od 5 lat są nowe łóżeczka więc mam nadzieję na osobne spanie...

Maja
Stary 2015-06-02, 12:29   #1526
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Ja chrzciny chciałam zrobić 2 sierpnia (w 1 rocznicę ślubu ), ale moi rodzice w tym czasie wyjeżdzają i będziemy przekładać na wrzesień raczej.

Mycha, o rany... Tydzień temu koleżanka urodziła synka, ostatnio mówiła, że 3 noce pod rząd spali w nim w łóżku, od razu sobie pomyślałam, że nie mogłabym tak zrobić ze strachu, że nawet nie poczuję i przygniotę, albo podduszę taką kruszynkę. Straszna tragedia
Stary 2015-06-02, 12:31   #1527
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry.
wiesz, dzisiaj w nocy pełnia może będzie zbiorowy wysyp i będziemy wyć na skurczach do księżyca

Cytat:
Hm...to i tak taniej niż u mnie

Może się coś ruszy po wizycie

myslisz, że ginka ma chytry plan porządnie mnie zbadać?

fajnie, że dupka się goi, też już bym chciała na spacerki śmigać, a tu nogi puchną, duszno mi, dychać ciężko

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-02, 12:35   #1528
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Fajnie, że pozwolili Wam przynieść swoje ciasto. Jak szukaliśmy restauracji na przyjęcie ślubne to w większości nie chcieli się zgodzić na swoje ciasto i tort. Jak dla mnie restauracyjne torty i ciasta są niezjadliwe. Najczęściej robią na "odwal się" i ta porażająca ilość kawałków na osobę.
Aż w końcu znaleźliśmy taką z ugodowym właścicielem. Jedzenie było pyszne, ciasta i tort mieliśmy takie jakie nam pasowały, ze sprawdzonej cukierni.
U nas na chrzcinach będzie góra 15 osób. Planujemy obiad + deser, zero alkoholu.
Wiem, ze tak można w tej jednej restauracji, a jak jest w innych to nie mam pojęcia... Jednak za ciasto, które było w ofercie też musieliśmy zapłacić, a faktycznie szału nie robiło
U nas w restauracji też nie będzie alkoholu. Ale dużo gości będzie przyjezdnych, więc pewnie będą nocować u mojej mamy/siostry/Tża i oczywiście będą mogli przyjść do nas i sobie wypić, ale to już nie będzie w ramach chrzcin i ja alkoholu nie sponsoruję
Fajnie, że 15 osób U nas około 40...

Cytat:
kejti ja mam brzuch dużo niżej więc pod cyckiem to u mnie niemożliwe

Boże dziewczyny jak mi gorąco pod piersiami to normalnie Niagara
A no tak... ja mam ten brzuch jeszcze wysoko, wysoko, wysoko Ale czuję, że się obniża, bo częściej sikam teraz i w nocy nawet leżę 5 minut na plecach

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość

Ale wcześnie chrzciny.. Ja chciałam w sierpniu. Mam śliczne ubranko, ale to jest rozmiar 62 i chyba już wyrośnie do tego czasu

Ale tragedia... matko.. chyba bym się nie umiała po tym pozbierać
22.06.2015
Stary 2015-06-02, 12:37   #1529
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Cytat:
wiesz, dzisiaj w nocy pełnia może będzie zbiorowy wysyp i będziemy wyć na skurczach do księżyca
Liczę na to a może jak pojadę dziś na zwiady na oddział to zostanę od razu bo coś ruszy
Stary 2015-06-02, 12:39   #1530
kejtiCe
Zakorzenienie

Sąsiadka przyniesie mi dzisiaj ciuszki po swoim dziecku... wolałabym, żeby były tam rozmiary 68 i 74, bo tych mniejszych mam pełno, a wszystko już wyprane i nie chce mi się znowu tego prać, wywieszać i prasować
22.06.2015
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości