|
|
#3421 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy
Mansfield Park- nienajgorszy, ale bez zachwytów. Zdecydowanie wolę Dumę i uprzedzenie
. 6/10
|
|
|
|
#3422 |
|
Zadomowienie
|
Sens życia wg Monty Pythona
Jak dla mnie rewelacja , kocham absurdalny , czarny humor
|
|
|
|
#3423 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
.Kino zabawne i dajace do myslenia. Kazda kobieta powinna go obejrzec. 10/10 Ja natomias wczoraj obejrzałam w koncu Apocalipto- wgniótł mnie po prostu w łózko. 2 godziny miałam gęsią skórkę i ciary przechodziły mi po plecach. Film brutalny i piekny zarazem. 10/10
|
|
#3424 |
|
Zakorzenienie
|
" Oh in Ohio " - bardzo fajny film, 8/10
|
#3425 |
|
Zakorzenienie
|
Dirty Dancing Havana Nights -po raz 5 i jak zwykle podoba mi się,babski film na samotny wieczór i ten taniec ehh... 8/10
|
|
|
|
#3426 |
|
Wtajemniczenie
|
Gang Dzikich Wieprzy:film sredniawy,ogolnie jako komedia moze byc.Zawiodlam sie beznadziejna rola Travolty,dobrzy aktorzy spadaja na psy...
![]() 5/10 Next: znowu sredniaczek...Cage---tragedia... on wogole kochal te dziewczyne???jakos tego nie odczulam tak bardzo jak np. w Miescie aniolow... Julianne Moore wypadla super. ale... ...czy wszyscy starzy aktorzy nie moga dostawac jakis dobrych rol???, tylko lapia sie caly czas za jakies sredniaki... 6/10 Dreamgirls: rewelacyjny film!!! polowalam na niego juz od Oskarow. Film pokazuje jak okrutny moze byc biznes muzyczny. Super postacie, rewelacyjna muzyka,film piekny,kolorowy,i te kostiumy ... troszke mi sie ciagnal,ale warto bylo bo mialam go dlugo w glowie po obejrzeniu 9/10The Messengers: lekka podrobka klatwy,moze dlatego ze robiona przez ta sama wytwornie:P ale ogolnie spoko,podobal mi sie bo lubie takie "straszaczki". Bardzo ladne zdjecia. 7/10 Blades of Glory: glupawa komedyjka o bandzie zagorzalych lyzwiarzy:P niektore sceny mnie rozbrajaly...az do granicy zniesmaczenia. Napewno bardzo zabawny. 6/10 Edytowane przez meri99 Czas edycji: 2007-09-01 o 00:12 |
|
|
|
#3427 |
|
Wtajemniczenie
|
dziś obejrzałam 'Don Juan de Marco' i bardzo mi się podobał
|
#3428 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj "Ostrze Pamięci"
|
|
|
|
#3429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i poza tym Karolak bije wszystkich na glowe Jedynie co nie pasowal mi tam Adamczyk, chyba juz zawsze bedzie mi sie kojarzyl z rola papieza..![]() Co do scenariusza.. - prawda niekiedy boli...
|
|
|
|
|
#3430 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o film Next to mam mieszane odczucia, koleżanki były zaskoczone zakończeniem - stwierdziły że jest beznadziejne.
Czasem Słońce Czasem Deszcz nareszcie miała czas na film 3,5 godzinny i nie żałuje. Polecam |
|
|
|
#3431 |
|
Raczkowanie
|
A ja z przyjemnością przypomniałem sobie "Big Lebovsky". Jeden z lepszych filmów, jakie w życiu widziałem. Jeff Bridges, John Goodman i John Torturro po prostu są REWELACYJNI!
10/10
|
#3432 |
|
Zakorzenienie
|
"Jane Becoming"
Piękny, klimatyczny film.Nie zawiodłam się.Ciągle jestem pod wrażeniem. 10/10
|
#3433 |
|
Zakorzenienie
|
9 kompania: podobał mi się,chociaz inaczej sobie wyobrażałam walki w Afganistanie. 8/10
|
|
|
|
#3434 |
|
Raczkowanie
|
o tak wspaniały film dla mnie rewelacja, długo ni emogłam po nim dojść do siebie, jeden z lepszych filmów jakie oglądałam kiedykolwiek
|
|
|
|
#3435 |
|
Wtajemniczenie
|
przed chwilą obejrzałam " Życie jest piękne", film piękny i bardzo wzruszający ! Polecam
|
#3436 |
|
Zakorzenienie
|
małe dzieci - w rolach gł. Kate Winslet, Jennifer Connelly i Patrick Wilson. Całkiem fajny. Zakończenie trochę mnie zaskoczyło gdyż spodziewałam się innego. 8/10
twarda sztuka w rolach gł. lindsay lohan, jane fonda i felicity huffman. Dramat jednak całkiem fajny. 9/10 pozew o miłość w rolach gł. Julianne Moore, Pierce Brosnan. Dowcipna opowieść o specjalizujących się w sprawach rozwodowych prawniku i prawniczce, którzy z początku się nienawidzą, ale z czasem zakochują się w sobie. 9/10 grubazzzki bohaterka jest projektantką mody, troszkę puszystą, która ma obsesję na punkcie swojej wagi. Nadwagę uważa za główny powód problemów ze znalezieniem faceta... 9/10 beauty shop w roli gł Queen Latifah. pracuje w salonie fryzjerskim lecz w końcu odchodzi bo ma dośc swojego szefa i postanawia założyć swój własny salon... 9/10 ostatnie wakacje w głównej roli jak wyżej Queen Latifah. Ciesz się życiem... jest później niż myślisz! Oto mądrość, jaką kieruje się nieśmiała sprzedawczyni z Nowego Orleanu Georgia Byrd wierząc, że pozostał jej najwyżej miesiąc życia. Jej życie wymaga poważnego liftingu, zatem Georgia wyrusza na wymarzone wakacje, które zamierza przeżyć, jakby nigdy nie miało być jutra! filmik fajny, lekki do obejrzenia 8/10
"-How old are you? -Seventeen. -How long have you been seventeen? -A while..." Edytowane przez pestka1830 Czas edycji: 2007-08-31 o 13:11 |
|
|
|
#3437 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3438 |
|
Wtajemniczenie
|
co do next...uwazam takze ze koniec byl beznadziejny...
ost. obejrzalam Pachnidlo i zrobilo mi sie niedobrze... plusy za zdjecia,kostiumy,gre aktorow...a zwlaszcza tytulowego. Ale fabula tego filmu byla beznadziejna...i ten chlopak...totalny psychol... latal za tymi dziewczynami jak pies za cieczka...tylko po to aby zrobic sobie z nich "perfumy"... jak patrzylam na jego oczy to robilo mi sie niedobrze...(oczywiscie na plus= dobra gra aktorska) ale nie nazwalabym tego filmu Pachnidlo...historia mordercy" tylko "Pachnidlo...historia psychola" mylse ze o niebo lepiej przeczytac ksiazke, wlasnie ten film nalezaloby odebrac zmyslami, a w filmie te zmysly byly strasznie otempiale... niektorych rzeczy po prostu nie da sie zobrazowac...(a tym bardziej zapachu)najgorzej sie czulam jak oni sobie cos tam wachali a ja nic nie czulam,nawet nie moglam sobie tego wyobrazic...z kasiazka byloby na 100% inaczej-lepiej... ![]() 6/10 |
|
|
|
#3439 |
|
Zakorzenienie
|
Trup w akadamiku- dla mnie 'wypasik';P
|
|
|
|
#3440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie zawsze pierwsza jest książka, potem film. |
|
|
|
|
#3441 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3442 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Juz myslałam ze ja jestem jakas dziwnaKarolak jest mistrzem masz rację. "Jezu Jezu alleluja" mnie powaliło ![]() Cytat:
Kazdy lepszy od poprzedniego
|
|
#3443 |
|
Raczkowanie
|
ooo tak jak mogłam zapomnieć o 300.. tylko żałuję że nie oglądałam tego w kinie
|
|
|
|
#3444 |
|
Zakorzenienie
|
Ja własnie poszłam do kina- po raz pierwszy udało mi sie mojego meża do kina wyciagnać. Niezapomniane wrazenia
|
#3445 |
|
Zakorzenienie
|
Save the last dance 2 - wszystko ładnie,pięknie tylko ta Izabela Miko w roli Sary mi nie pasowała przez cały film
7/10Norbit - niby komedia,a nie pamietam,żebym się zaśmiała podczas oglądania.Strasznie 'głupkowate' to wszystko było. 5/10 Elizabethtown - fajny film,mimo że trwa 2h to wcale mi się nie dłużył.Podobała mi się gra Kirsten Dunst jako Claire 8/10Just like heaven - lekka komedia z happy endem,przyjemnie się ogląda. 6/10 |
|
|
|
#3446 |
|
Raczkowanie
|
malowany welon mniem nie tylko dlatego ze wystepuje tam edward norton a ten jest poprostu zaje... w kazdym swoim filmie. ale tez dlatego ze jest to ladna opowiesc o milosci;-)) wszystkim polecam!!!!!!!!!!!!!!10/10
Norbit wzielam sie za to wczoraj ale nie dotrwalam - beznadzieja!2/10 300żaluje ze nie ogladalam w kinie bo tam penwie by byly wrazenia ze lohohhohoh ale na moj pech widzialm to przed tym jka wszedl do kin i nie chcialo mi sie juz isc9/10 iluzjonista znowu edward norton ostatnio mam do niego slabosc... film tez super trzeba ogladac do konca 9/10 american history Xznowu edward 10?/10 K-Pax z kevinem spaceyem tez super film , ciekawa ja jaka ksiazka?? opowiesc o sensie ludzkosci i o tym do czego dazymy. super final przez chwile wierzylam ze to film s-f;-) no i swietna gra aktorow 10/10
|
|
#3447 | |
|
luckygirl
|
Cytat:
![]() A ja ostatnio "Dziewczyny z drużyny 3" - głupkowate,ale śmieszne
|
|
|
|
|
#3448 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bardzo fajnie ,przynajmniej masz pozniej porownanie
|
|
|
|
|
#3449 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
300 tez mi się podobało (byłam w kinie) Ojciec Chrzestny:Marlon Brando,Al Pacino obsada mówi sama za siebie,Reżyseria i scenariusz tak samo.Bardzo dobry film.Prawie 3 godz i nie nudziłam sie,ani troche rodzina Corleone wcągneła mnie na maksa 10/10 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:24.

. 6/10

. Trochę mnie nudził, ale momentami był zabawny. 5/10