izotek - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-01, 15:08   #4411
Margoza
Raczkowanie

Dot.: izotek

Cytat:
Napisane przez Emerald_eyes Pokaż wiadomość
Niestety dermatolog jest na urlopie i będzie za tydzień. Dziś się wypróżniłam, ale w kale chyba była krew
Powinnaś iść do rodzinnego, zdecydowanie.
Margoza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-01, 16:01   #4412
Saphire_Blue
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Margoza Pokaż wiadomość
Powinnaś iść do rodzinnego, zdecydowanie.
Zgadzam się, lepiej dmuchać na zimne i od razu iść. Rodzinny zawsze może wstępnie coś doradzić i od razu zareagować. Pij dużo wody, bo przy Izo bardziej "schniemy" i łatwo o podrażnienia nawet i wewnątrz. Nawet badanie ginekologiczne przy Izo to była masakra. Picie oleju lnianego nie zaszkodzi, mi wystarczało regularne picie jogurtu (w niektórych przypadkach to za mało).
Saphire_Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-01, 19:37   #4413
Emerald_eyes
Przyczajenie

Idę jutro do rodzinnego, może uda się zapisać i przyjmie mnie tego samego dnia. Zaczynam żałować decyzji o izo mimo poprawy stanu cery (mniej się błyszczy, a minęły 2 tygodnie).

Boję się, że narobiłam sobie biedy
Stary 2015-06-01, 19:39   #4414
meowww
Raczkowanie

Cytat:
Idę jutro do rodzinnego, może uda się zapisać i przyjmie mnie tego samego dnia. Zaczynam żałować decyzji o izo mimo poprawy stanu cery (mniej się błyszczy, a minęły 2 tygodnie).

Nie masz czego zalowac, dwa tygodnie to za malo zeby 'zniszczyc' cos w organizmie Probowalas wzbogacic diete o kefiry naturalne?
meowww jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-01, 19:49   #4415
Saphire_Blue
Raczkowanie

Cytat:

Spokojnie, u każdego coś może wyjść na początku - to jest taka ruletka, nie martw się na zapas dopóki nie skonsultujesz się z lekarzem. Czasem są skutki uboczne, które można jakoś rozwiązać i nie rezygnować z kuracji.

O, właśnie tak doczytałam, że bierzesz Vibin mini. Nie bardzo wiem jak bardzo różnić się mogą skutki uboczne od zwykłego Vibinu, który biorę - ale ponoć to może też powodować dodatkowo odprowadzanie wody z organizmu - tabletki anty też "podsuszają".

Edytowane przez Saphire_Blue
Czas edycji: 2015-06-01 o 20:25
Stary 2015-06-01, 19:50   #4416
shini
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Saphire_Blue Pokaż wiadomość
Tragicznych składów to to nie ma, ale jest kilka składników, które mogą w pewien sposób oddziaływać na organizm nie tak jak byśmy chciały. Tą drugą jeśli już bym piła to z umiarem.

http://www.helfy.pl/zdrowie/herbaty/...dukcja-nadwagi - ta ma składnik, który działa antykoncepcyjnie, ma też drugi korzystnie wpływający na cholesterol i serce.

http://www.helfy.pl/zdrowie/herbaty/...konwalescencja - ta jest głównie na przyprawach w sumie i też zawiera składnik wpływający na cholesterol, ale zawiera imbir a on może podnosić testosteron, a jak wiemy dla "trądzikowców" to niezbyt korzystne. No i 2 kwestia - przyprawy mogą nasilać rumień, a tutaj jest cynamon, pieprz i imbir - czyli typowa mieszanka, która wprawdzie wpływa dobrze na metabolizm, ale może zwiększyć rumień, nie tylko przy Izo ale i u osób z cerą wrażliwą, naczynkową.
Dziękuję Ci bardzo Kochana Będę w takim razie tamtą piła z umiarem albo oddam komuś innemu z rodziny Jestem mega ospała po antydepresantach, kawę mogę wypić najwyżej jedną na x czasu z połowy malutkiej łyżeczki, bo w innym razie mam stany lękowe, kołatanie serca i bardzo źle się czuję A jestem mega ospała i zmęczona ciągle po tych lekach i myślałam, że ta herbatka by mi trochę pomogła
Czyli mówisz, że tą co redukuje wagę mogę pić codziennie? Mogłabyś jeszcze zerknąć na te dwie, bo nie wiem czy zamawiać, z góry dziękuję
http://www.helfy.pl/zdrowie/herbaty/...cow-kregoslupa
http://www.helfy.pl/zdrowie/herbaty/...cniajaca-wlosy

Szczególnie o tą na ból kręgosłupa mi chodzi- mam krzywy i po Izo mnie wszystko boli Jakbyś mogła napisać czy da rade ją pić i czy w ogóle ona faktycznie może coś pomóc Twoim zdaniem

Edytowane przez shini
Czas edycji: 2015-06-01 o 19:53
shini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-01, 19:57   #4417
Saphire_Blue
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez shini Pokaż wiadomość
Dziękuję Ci bardzo Kochana Będę w takim razie tamtą piła z umiarem albo oddam komuś innemu z rodziny Jestem mega ospała po antydepresantach, kawę mogę wypić najwyżej jedną na x czasu z połowy malutkiej łyżeczki, bo w innym razie mam stany lękowe, kołatanie serca i bardzo źle się czuję A jestem mega ospała i zmęczona ciągle po tych lekach i myślałam, że ta herbatka by mi trochę pomogła
Czyli mówisz, że tą co redukuje wagę mogę pić codziennie? Mogłabyś jeszcze zerknąć na te dwie, bo nie wiem czy zamawiać, z góry dziękuję
http://www.helfy.pl/zdrowie/herbaty/...cow-kregoslupa
http://www.helfy.pl/zdrowie/herbaty/...cniajaca-wlosy

Szczególnie o tą na ból kręgosłupa mi chodzi- mam krzywy i po Izo mnie wszystko boli Jakbyś mogła napisać czy da rade ją pić i czy w ogóle ona faktycznie może coś pomóc Twoim zdaniem
Coś mi te linki nie wchodzą, spróbuje to znaleźć przez stronkę.
Ja kręgosłup naświetlałam lampą. Na ospałość polecam zieloną herbatę, a na redukcję wagi, tawienie i dobry metabolizm czerwoną(z tego co kojarzę zielonej i czerwonej nawet i ograniczać nie trzeba, a ta czerwona mi bardziej podeszła jakoś.

Tak, Cital potrafi dać w kość. Mnie dopiero ginka uświadomiła, że brałam go w połączeniu z anty co niezbyt jest wskazane. Ale spać mi się chciało po innych lekach jakoś bardziej.

http://www.helfy.pl/zdrowie/herbaty/...cow-kregoslupa - ok, przy tej będziesz musiała spożywać więcej płynów, bo dwa ze składników mają właściwości moczopędne, a Izo odwadnia i trzeba uważać na odpowiednią filtracje płynów, jest też imbir podobnie jak w tej poprzedniej herbatce, więc z tym też trzeba uważać,

http://www.helfy.pl/zdrowie/herbaty/...cniajaca-wlosy - ta jest ok ze składem z tego co widzę.

Edytowane przez Saphire_Blue
Czas edycji: 2015-06-01 o 20:11
Stary 2015-06-01, 20:39   #4418
Emerald_eyes
Przyczajenie

Dzięki dziewczyny! Jesteście wielkim wsparciem. Skutki Vibin mini można zobaczyć tu na ☠☠☠☠☠☠☠, chciałam wkleić link, ale źle go wyświetla.
Miałam takie dziwne burkanie w brzuchu już od 13 r.ż. ale nic poza tym. Może te leki spowodowały, że wrażliwe jelita padły. Staram się jeszcze nie panikować.

Edytowane przez Emerald_eyes
Czas edycji: 2015-06-01 o 20:43
Emerald_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-01, 20:50   #4419
Saphire_Blue
Raczkowanie

Cytat:
Dzięki dziewczyny! Jesteście wielkim wsparciem. Skutki Vibin mini można zobaczyć tu na ☠☠☠☠☠☠☠, chciałam wkleić link, ale źle go wyświetla.
Miałam takie dziwne burkanie w brzuchu już od 13 r.ż. ale nic poza tym. Może te leki spowodowały, że wrażliwe jelita padły. Staram się jeszcze nie panikować.
No mi lekarz na częste zgagi i bóle żołądka dołożył na miesiąc kuracje Lanzulem i zalecił branie Polprazolu doraźnie, jakoś przeżyłam. Z Izo niestety tak jest, że trzeba wręcz analizowac wszystko co się je i pije. Nawet na nadmiar papryki, marchewki czy nabiału. Ale jest nas tu tyle i dałyśmy radę
Stary 2015-06-01, 23:16   #4420
shini
Zakorzenienie

Cytat:
Coś mi te linki nie wchodzą, spróbuje to znaleźć przez stronkę.
Ja kręgosłup naświetlałam lampą. Na ospałość polecam zieloną herbatę, a na redukcję wagi, tawienie i dobry metabolizm czerwoną(z tego co kojarzę zielonej i czerwonej nawet i ograniczać nie trzeba, a ta czerwona mi bardziej podeszła jakoś.

Tak, Cital potrafi dać w kość. Mnie dopiero ginka uświadomiła, że brałam go w połączeniu z anty co niezbyt jest wskazane. Ale spać mi się chciało po innych lekach jakoś bardziej.

http://www.helfy.pl/zdrowie/herbaty/...cow-kregoslupa - ok, przy tej będziesz musiała spożywać więcej płynów, bo dwa ze składników mają właściwości moczopędne, a Izo odwadnia i trzeba uważać na odpowiednią filtracje płynów, jest też imbir podobnie jak w tej poprzedniej herbatce, więc z tym też trzeba uważać,

http://www.helfy.pl/zdrowie/herbaty/...cniajaca-wlosy - ta jest ok ze składem z tego co widzę.
Dziękuję
Stary 2015-06-02, 10:36   #4421
lisnov
Zakorzenienie

Cytat:
.Z Izo niestety tak jest, że trzeba wręcz analizowac wszystko co się je i pije. Nawet na nadmiar papryki, marchewki czy nabiału.
Poważnie? Ja właściwie jedynie zrezygnowałam z marchewek (uwielbiałam chrupać). I to wszystko. Nie chce mi się aż tak w to bawić
lisnov jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-02, 10:52   #4422
kalinolistek
Zakorzenienie

Ja tez jem wszystko. Alkohol ograniczylam i zauwazylam, ze odkad nie jem miesa, to czuje sie lzej.

kalinolistek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-02, 11:39   #4423
Emerald_eyes
Przyczajenie

Byłam dziś u lekarza i dostałam Debretin na załagodzenie objawów w przewodzie pokarmowym, a po posiłku mam przyjmować Raphacholin C dla wątroby. Powiedziałam, że wydaje mi się, że widzę w krew w stolcu i się niepokoję, a nie ma aktualnie mojej dermatolog. Pani mnie uspokoiła i zaleciła to. Nie wiem czy zbagatelizowała czy naprawdę nie ma się co martwić. Czas pokaże, w poniedziałek pójdę do dermy, chociaż jestem zapisana na później, mam nadzieję, że mnie przyjmie.
Stary 2015-06-02, 12:24   #4424
Burza_1994
Wtajemniczenie

GG do Burza_1994

Ktoś tutaj pisał też o bólu przy oddawaniu stolca. W moim przypadku przestawienie się na ciemny chleb z mąki żytniej na naturalnym zakwasie przyniosło rezultaty

Cel: Pani Dyrektor!

Cel osiągnięty połowicznie: Zastępca Dyrektora!

"Everything in your life is a reflaction of a choice you have made. If you want a different result, make a different choice."
Burza_1994 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-02, 12:30   #4425
Emerald_eyes
Przyczajenie

Ooo, pomyślę o tym W biedrze widziałam też olej lniany i chyba się skuszę

A można w trakcie leczenia używać samoopalacza, który dodatkowo nawilża? Nie chcę być biała jak kartka, chociaż powiem, że wczoraj byłam na dworze tyle co od przystanku do budynku x2 i ręce mi się opaliły. Już dziś nałożyłam filtr spf50, jest piękna pogoda!

Edytowane przez Emerald_eyes
Czas edycji: 2015-06-02 o 12:33
Emerald_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-02, 18:12   #4426
lisnov
Zakorzenienie

Cytat:
jest piękna pogoda!
Chyba zgłupiałaś. Jezu jak na dworze jest gorąco. Marzę o tym, żeby się zamknąć w piwnicy. Współczuję wszystkim pracującym poza pomieszczeniami z klimatyzacją. Nie rozumiem jak można lubić taki upał. Może mój organizm jest dziwny i to tlyko ze mnie się leje

Edytowane przez lisnov
Czas edycji: 2015-06-02 o 18:19
Stary 2015-06-02, 18:25   #4427
kalinolistek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lisnov Pokaż wiadomość
Chyba zgłupiałaś. Jezu jak na dworze jest gorąco. Marzę o tym, żeby się zamknąć w piwnicy. Współczuję wszystkim pracującym poza pomieszczeniami z klimatyzacją. Nie rozumiem jak można lubić taki upał. Może mój organizm jest dziwny i to tlyko ze mnie się leje
Ja mam praktyki na sloncu i w szklarniach/tunelach - tam dopiero jest upal, a wez tu jeszcze pracuj.

Stary 2015-06-02, 19:07   #4428
lisnov
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalinolistek Pokaż wiadomość
Ja mam praktyki na sloncu i w szklarniach/tunelach - tam dopiero jest upal, a wez tu jeszcze pracuj.
Nawet nie chce mysleć, prędzej bym się powiesiła. Mnie od razu jest słabo, a leje się ze mnie jak z wodospadu. Tu nie chodzi o pracę, o chęć. Ja bym po prostu zemdlała.
Stary 2015-06-02, 21:42   #4429
Emerald_eyes
Przyczajenie

Mi na dworze jest w sam raz! W tylko w autobusie sauna...
Stary 2015-06-03, 10:30   #4430
lisnov
Zakorzenienie

Dziewczyny, co to są właściwie zajady? Mnie w kącikach ust - nie w samych kącikach, bardiej na zewnątrz porobiły się pęknięcia. I oine teraz się "goją". Porobiły się coś jak strupki. Mam tego nie ruszać i samo zejdzie, tak? Ew. dalej smarować specyfikiem na zajady?
Stary 2015-06-03, 11:05   #4431
Saphire_Blue
Raczkowanie

Cytat:
Klima jest jeszcze gorsza niż upał. Pracuje w klimie niestety i przez te 2,5 roku moja skóra zaczęła szaleć - klima bardzo wysusza, przez co trzeba jeszcze więcej pić i nawilżać skórę, bo inaczej zacznie się świecić jak latarnia, czyli 2 razy bardziej trzeba o nią dbać(muszę nakładać inny krem do pracy i inny jak mam wolny dzień). Po drugie - oberwało się moim włosom, bo schnie też skóra głowy,a jak system klimy jest zaniedbany to sprzyja to dodatkowemu rozwojowi bakterii/grzybów itp. - także łupież/ łojotokowe zapalenie skóry, swędzenie i szybsze przetłuszczanie(może prowadzic nawet do wzmozonego wypadania włosów). I jeszcze jedno - zaczerwienienia i wywoływanie większej wrażliwości skóry. Także ja wolę siedzieć w upałach niż w klimie.

P.S. Jak przypakują klimą w lato jak siedzisz w pracy, to masz ochotę się grubo ubrać, bo jest zimno, a ludzie którzy wpadają na moment patrzą się jak na wariata, bo sami są porozbierani. To nic przyjemnego siedzieć w temp. ok 6-10 stopni.
Stary 2015-06-03, 11:31   #4432
shini
Zakorzenienie

Dziewczyny ostatnio więcej spaceruję i twarz mam zabezpieczoną podkładem z SPF35, ale chodzi mi o szyję, dekolt i ręce- ostatnio po spacerach w słońcu mnie potem piekła zwłaszcza szyja. Kupiłam Anthelios XL mleczko do ciała z LRP, myślicie, że będzie ok? Zamierzam zacząć używać, ale zbieram się jakoś jak do jeża nie wiem w sumie czemu

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Dodam, że mama mnie zniechęciła, bo jest przeciwniczką filtrów, bo kiedyś ją po jakimś wysypało...Jej zdaniem powinnam chodzić w bluzkach z długim rękawem Chyba bym umarła w tym gorącu i może jeszcze golf ?
Stary 2015-06-03, 12:12   #4433
Saphire_Blue
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez shini Pokaż wiadomość
Dziewczyny ostatnio więcej spaceruję i twarz mam zabezpieczoną podkładem z SPF35, ale chodzi mi o szyję, dekolt i ręce- ostatnio po spacerach w słońcu mnie potem piekła zwłaszcza szyja. Kupiłam Anthelios XL mleczko do ciała z LRP, myślicie, że będzie ok? Zamierzam zacząć używać, ale zbieram się jakoś jak do jeża nie wiem w sumie czemu

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Dodam, że mama mnie zniechęciła, bo jest przeciwniczką filtrów, bo kiedyś ją po jakimś wysypało...Jej zdaniem powinnam chodzić w bluzkach z długim rękawem Chyba bym umarła w tym gorącu i może jeszcze golf ?
A tam, wiadomo że czasem jakiś kosmetyk może uczulić, ale ja bym nie generalizowała. Nałóż mleczko na ciało i wychodź cieniej ubrana. Nadmierne pocenie w zbyt dużej warstwie ubrań też skórze nie pomoże.

Hehe, też jak mam się wysmarować czymkolwiek po ciele to mi się odechciewa (tutaj kłaniam się Nivei za te balsamy do spłukiwania pod prysznic ), najbardziej lubuję się w sprayach, ale jak mus to mus, lepiej sobie nałożyć coś na ciało niż później zdychać.
Stary 2015-06-03, 19:09   #4434
kalinolistek
Zakorzenienie

Bylam dzisiaj u dermatologa i troche sie zasmucilam. Babka twierdzi, ze efekty powinny byc wieksze i skoro mam tak dobre wyniki krwi i obecnie praktycznie zero skutkow ubocznych, to powinnam zwiekszyc dawke (obecnie przyjmuje 40mg). Jestem na tak ale sama mysl ile idzie na to pieniedzy mnie przeraza.

Stary 2015-06-03, 21:01   #4435
lisnov
Zakorzenienie

kalinostek, ale to nie jest tak, że wtedy po prostu szybciej wybierzesz całą dawkę?
Stary 2015-06-03, 21:53   #4436
Emerald_eyes
Przyczajenie

Cytat:
Dziewczyny, co to są właściwie zajady? Mnie w kącikach ust - nie w samych kącikach, bardiej na zewnątrz porobiły się pęknięcia. I oine teraz się "goją". Porobiły się coś jak strupki. Mam tego nie ruszać i samo zejdzie, tak? Ew. dalej smarować specyfikiem na zajady?
Polecam Ci taki jakby błyszczyk Blistex. Biała tubka i wyciskasz zawartość. Nadal mam suche usta, ale bardzo dużo mi pomógł, także na pękające kąciki.
Stary 2015-06-03, 22:29   #4437
Margoza
Raczkowanie

Cytat:
Bylam dzisiaj u dermatologa i troche sie zasmucilam. Babka twierdzi, ze efekty powinny byc wieksze i skoro mam tak dobre wyniki krwi i obecnie praktycznie zero skutkow ubocznych, to powinnam zwiekszyc dawke (obecnie przyjmuje 40mg). Jestem na tak ale sama mysl ile idzie na to pieniedzy mnie przeraza.
Pomyśl, że efekty będą warte wszystkich pieniędzy! A tak poważnie to znam ten ból...mój lekarz ostatnio wypisał mi receptę na 180 tabl. Farmaceuta płakał jak sprzedawał...a ja razem z nim...:/
Stary 2015-06-04, 02:49   #4438
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Z kasą na jedno wyjdzie bo szybciej skończysz kurację przy większej dawce
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-04, 09:37   #4439
lisnov
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margoza Pokaż wiadomość
Pomyśl, że efekty będą warte wszystkich pieniędzy! A tak poważnie to znam ten ból...mój lekarz ostatnio wypisał mi receptę na 180 tabl. Farmaceuta płakał jak sprzedawał...a ja razem z nim...:/
Ile zapłaciłaś?
Stary 2015-06-04, 12:35   #4440
Margoza
Raczkowanie

Cytat:
Ile zapłaciłaś?
255 zł (85 zł za 60 tabl.)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości