Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-02, 15:07   #1921
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI

No i po usg wezlow. Ide do hematologa dzis na 19.

Opis :
Obustronnie przy dolnych 1/3 MOS widoczne wezly chłonne. Str prawa 14x5 mm , 17x9 mm oraz pakiet dwuch 7x4 mm i 10x5 mm, str lewa 21x12 i kilka drobnych.
wzdluz MOS ponadtto , obustronnie po kilka drobniejszych węzłów. Do 11mm dl.
obraz wezlow niepewny - obrysy raczej eliptyczne ale echo dosc niskie i slabo zaznaczona wneka naczynuowa.

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-02, 15:10   #1922
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AaaMarta Pokaż wiadomość
Dziewczyny, w którym tygodniu zaczynacie pakować torbę do szpitala ?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja chcę mieć wszystko gotowe na miesiąc przed terminem.
Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
mam liczne szczawiany wapnia - wyniki tych badań są dosłownie identyczne jak miesiąc temu przed wizytą i wtedy nie powiedział, że to coś niepokojącego. Wkurzam się już bo oprócz comiesięcznych wizyt ciężko się do niego dostać, dodzwonić by dopytać, a człowiek się nakręca
No to powinnaś na USG nerek iść. A lekarz powinien to zauważyć.
Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość

Opis :
Obustronnie przy dolnych 1/3 MOS widoczne wezly chłonne. Str prawa 14x5 mm , 17x9 mm oraz pakiet dwuch 7x4 mm i 10x5 mm, str lewa 21x12 i kilka drobnych.
obraz wezlow niepewny - obrysy raczej eliptyczne ale echo dosc niskie i slabo zaznaczona wneka naczynuowa.
No na razie te wyniki nic nic nie mówią szczególnego, zobaczymy co specjalista na to.
Stary 2015-06-02, 15:13   #1923
petel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
Pierwsze pranie zrobione

I doszłam do wniosku,po dłuższym myśleniu i tym, że nie będę kupowała specjalnego proszku dla dzieci itd i wypralam w normalnym.

Jak od początku będę prała w tym sanym to może nie będzie problemu bo jakos mi sie nie widzi to pranie w osobnym proszku itd

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Czekam ba drugą pake ciuszków ogladne z małą jak wroci z przedszkola i jutro wypiorę, żeby mieć juz z głowy
W "Pierwszym roku życia dziecka" piszą, że można w proszku dla dorosłych, tylko żeby nie przesadzać z ilością proszku i włączać dodatkowe płukanie.
petel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-02, 15:29   #1924
czarownica_tea
Zakorzenienie

Misiskuku- to ja mam identyczny wynik. Poszłam z tym do mojej internistki i dostałam skierowanie na USG uk. moczowego. W obu nerkach mam załogi i poszerzone układy kielichowo- miedniczkowe. Byłam z tym u urologa bo mam rownież napady kołki nerkowej i on to kazał monitorować wiec za miesiąc robię kolejne USG. Kamica w ciazy pojawia sie u 1/3 ciężarnych, nie jest groźna aczkolwiek dokuczliwa. Gdyby Cię bolało to weź nospe i długa letnia kąpiel. Pij dużo wody tak 2-3 l/ dobę. Co do badań to warto zrobić posiew i koniecznie USG nerek. Nie pociesze Cię bo lepiej nie bedzie. Rosnąca macica bedzie naciskać na moczowody taki urok ciazy. Ale damy radę

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-02, 15:41   #1925
Ana0611
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Wiesz, z jednej strony rozumiem ciebie, ze cos ci nie smakuję, ale z drugiej też rozumiem teściową, bo sama tez nie lubię, ajk ktoś mi mówi, co lubi co nie lubi i mam się dostosowywać i gotować pod kogoś. Co innego jak np ktoś nie lubi baraniny, ale skoro ty nie jesz żadnego mięcha to może być dla kogoś kłopot, dla mnie by był, bo nie znam się na diecie bezmięsnej A jak wiesz, że nic dla ciebie nie przyszykuje to albo sobie sama coś zrób i zawieź, albo wcale nie jedź
Uwierz mi, że nie chodzi mi o to, że nie chce czegoś robić specjalnie dla mnie tylko o te jej odzywki.
Po tamtej rozmowie już parę razy przyniosłam swoje jedzenie do niej jak zapraszała nas na obiad żeby nie robić jej problemu i za każdym razem wyjadała mi jedzenie mówiąc, że chyba nie mam nic przeciwko, że sobie też nałożyła/poczęstowała się/odłożyła sobie porcje na później po czym wcinała jeszcze to co sama przygotowała a ja głodna wracałam do domu... Tż sam stwierdził, że jego mama już trochę przegina i już żadne obiady u niej nie wchodzą w grę.

Cytat:
Brzucholec w 25 tygodniu i przy okazji kawałek sukienki, którą kupiłam z myślą o weselu, na które idziemy w czerwcu Załącznik 5990918
Śliczny tak samo jak sukienka można wiedzieć gdzie kupiłaś?

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Mam pytanie

Czy wy wasze ochraniacze z łóżeczka i rożki będziecie prać przed ubraniem całego łóżeczka czy jak to będzie wyglądało?
Bo tak mnie wzięło jakoś i się zastanawiam i nie wiem hehe.
Wiem. Głupie pytanie,ale jednak mnie męczy od jakiegoś czasu.
Bo nie wiem np czy jak wypiore czy dalej będzie wyglądał jak wyglądał czy będzie do dupy itd
Ja na pewno będę prać z 2 razy tak samo jak i resztę rzeczy dla maleństwa

Cytat:
Napisane przez mysza007 Pokaż wiadomość
Witajcie

Ja juz po solidnym kielichu glukozy troche mdli, ale na razie nie jest źle
A jak reszta badania? Wszytko ok?

Cytat:
Napisane przez ania_2019 Pokaż wiadomość
Wczoraj bylam na skanie nasza Majeczka wazy 960 gram dziewczyny co myslicie to dobra waga jak na 26t4dzien bo polozna stwierdzila ze ok ale tez dodala ze Maja jest zdecydowanie mniejsza niz moji poprzedni chlopcy dla przypomnienia najmlodszy synek wazyl 4340 do porodu .. a o to jak wyglada nasza corcia
Gratulacje! Świetne zdjęcie!

Cytat:
Hahaha jak to karma szybko wraca
Załącznik 5990957
Już jakiś czas temu też widziałam tą historię ale bardziej rozbudowaną .

Laseczki a czy któraś ma jakieś rzeczy z La Millou? Bo waham się nad zakupem paru rzeczy w tym kocyka u nich ale kurcze nie są one za małe? Na prawdę jakościowo mają tak dobre rzeczy?

P.S.Jakby któraś była lub robiła zakupy w Mothercare czy Smyku to można od nich wziąć listę z wyprawką

Ana0611 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-02, 15:47   #1926
grita
Rozeznanie

Miałam z Młodą drzemkę regeneracyjną półgodzinną, od razu mam więcej siły Bo po spacerze byłam taka klapnięta, że szok. Jeszcze ten mój urwis tak się dziś okropnie zachowywał, że szok, za to że mi dziś uciekła na rowerze ma karę i nie idziemy na lody popołudniu, mimo że miała powiedziane, że pójdziemy.
Dobrze, że mam gołąbki z wczoraj, to chociaż spokój z obiadem.

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
Mój wklesly jeszcze tylko taka wielka dziura
A więc od rana byliśmy oglądać mieszkanie i byliśmy zdecydowani na jedno ale parka przed nami się zdecydowała w trakcie naszego oglądania wiec przepadło . Mamy jedne które jest mega w słabym stanie ale na parterze, jest ciemne musimy kupić lodówkę i pralkę i umeblować wszystkie pokoje. Jedyne co na plus to szafa komandor w przedpokoju ogródek i balkon i ze na parterze. Jedno było fajne ale kuchnia była wielkości 1m2. Jeszcze jedno znalazłam ale na 3 piętrze i z nieruchomości nie może się koleś do niego dodzwonić, ale jest ładne naprawdę odmalowane.. tylko tylko te 3 piętro. .
Chce się ten rok pomęczyć i kupić swoje m3... ale rok jakoś trzeba mieszkać..
Szkoda, że to mieszkanie całe do urządzenia, bo parter i ogródek brzmią super przy dzieciach
Wiadomo, że to niby tylko rok, ale jakoś mieszkać trzeba, sprzęty i meble kupić, a nie wiadomo czy potem do waszego mieszkania wszystko będzie pasować.

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Nie każdej. Tak pół na pół jest, zapytaj mamy czy jej wyszedł bo zapewne będziesz miała tak samo. Moja mama juz na początku ciąży jak spojrzała na mój brzuch to powiedziała ze nie wyjdzie i do tej pory nie wyszedł. Jest mniej lub bardziej rozciągnięty ale nie jest wybebeszony. Ale mi się akurat wystające podobają.

Macie dziewczyny pomysł na jakiś obiad łatwy do odgrzania na 2 dni? Coś takiego potrzebuję ale nie mam pomysłu...
Ja w pierwszej ciąży miałam wklęsły, teraz też się nie zapowiada, żeby miał wyjść na świat
A na obiad też polecam jakieś leczo, mięso z warzywami, gulasz szybko się robi, łatwo potem odgrzewa

Cytat:

Jeśli nic wcześniej nie będzie zapowiadać przedwczesnego porodu - skurcze, czy skracająca się szyjka, itp. to pewnie koło 36-37 tc. Jakoś tak z miesiąc przed to ogarnę, mam nadzieję

Cytat:

Opis :
Hej, nie zamartwiaj się na zapas! Dobrze, że masz lekarza dziś, obejrzy wyniki i powie coś więcej niż internista. Daj znać po wizycie!
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-02, 15:49   #1927
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:

Sama nie wiem, pewnie jakoś na przełomie lipca/sierpnia. Miałam już na wakacje zabrać, ale mi się nie chce tego organizować wszystkiego, zabiorę tylko kilka ubrnek na wszelki wypadek i paczkę pieluszek.

Cytat:

Opis :
Ale co taka skwaszona mina. Tłumaczył ci, co to znaczy, czy martwisz się już na zaś? Poczekaj co powie lekarz

Cytat:
Napisane przez Ana0611 Pokaż wiadomość
Uwierz mi, że nie chodzi mi o to, że nie chce czegoś robić specjalnie dla mnie tylko o te jej odzywki.
Po tamtej rozmowie już parę razy przyniosłam swoje jedzenie do niej jak zapraszała nas na obiad żeby nie robić jej problemu i za każdym razem wyjadała mi jedzenie mówiąc, że chyba nie mam nic przeciwko, że sobie też nałożyła/poczęstowała się/odłożyła sobie porcje na później po czym wcinała jeszcze to co sama przygotowała a ja głodna wracałam do domu... Tż sam stwierdził, że jego mama już trochę przegina i już żadne obiady u niej nie wchodzą w grę.

Laseczki a czy któraś ma jakieś rzeczy z La Millou? Bo waham się nad zakupem paru rzeczy w tym kocyka u nich ale kurcze nie są one za małe? Na prawdę jakościowo mają tak dobre rzeczy?

P.S.Jakby któraś była lub robiła zakupy w Mothercare czy Smyku to można od nich wziąć listę z wyprawką
No to powiem ci, że baba grubo przegina :/ Też bym się wq. Ewidentnie daje ci do zrozumienia, że to chyba ty powinnaś ją na obiad zaprosić.

Jeju tyle mam sprzątania. Niby nie dużo a tak dużo, a tak misię nie chce, już nawet wplotłam sznurowadła w uprrane buty, żeby to trochę odciągnąć, truskawki jem, cokolwiek.

Lakiery przyszły D Pazurki już zrobione

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-02, 16:25   #1928
AaaMarta
Zadomowienie

Cytat:

Sukienka jest marki Branco, prowadzą tez sprzedaż internetowa

Pytałaś o La Millou. Ja mam kocyk light, poduszkę motylka i chustkę apaszkę. Jesli chodzi o wielkość kocyka, to pani na targach poleciła mi od razu kocyk średniaka, bo te dla niemowlaków faktycznie są malutkie. Co do jakości, to wydają się super, ale to się okaże po dłuższym użytkowaniu.

Stary 2015-06-02, 16:36   #1929
Ana0611
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
No to powiem ci, że baba grubo przegina :/ Też bym się wq. Ewidentnie daje ci do zrozumienia, że to chyba ty powinnaś ją na obiad zaprosić.

Jeju tyle mam sprzątania. Niby nie dużo a tak dużo, a tak misię nie chce, już nawet wplotłam sznurowadła w uprrane buty, żeby to trochę odciągnąć, truskawki jem, cokolwiek.

Lakiery przyszły D Pazurki już zrobione
Pokażesz?

Co do teściowej to mi się wydaje, że ona jest zazdrosna o to, że teraz jej ukochany syn będzie mieć dziecko i ono już jest i będzie dla niego najważniejsze a nie ona. Przed ciążą nic takiego nie robiła, nie wtykała nosa w mój portfel i wydatki ba nawet nie jedno wino piłyśmy do późnych godzin nocnych ... Teraz wszytko jej nie pasuje, wszytko musi wiedzieć, skomentować itp. Jak lekarz parę miesięcy temu stwierdził że będziemy mieć córeczkę to usłyszałam tylko "ale jak to?!?! ja chce wnuka nie wnuczkę" na szczęście maleństwu wyrosło to i owo i teraz jest w miarę zadowolona, a dzięki Tż nasze kontakty są teraz wręcz minimalne

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Cytat:
Sukienka jest marki Branco, prowadzą tez sprzedaż internetowa

Pytałaś o La Millou. Ja mam kocyk light, poduszkę motylka i chustkę apaszkę. Jesli chodzi o wielkość kocyka, to pani na targach poleciła mi od razu kocyk średniaka, bo te dla niemowlaków faktycznie są malutkie. Co do jakości, to wydają się super, ale to się okaże po dłuższym użytkowaniu.

Dzięki!!! To chyba pojadę pomacać je jeszcze osobiście A prałaś już coś ?

Ana0611 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-02, 17:25   #1930
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:

Ja zacznę ok. Połowy sierpnia

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Kissmisia wczoraj koleżanka z grupy ze szkoły rodzenia mówiła, że kupiła piłkę do ćwiczeń w Decathlonie za 35 zł

Marta który szpital?
Dzięki za informacje

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Ja dzisiaj cały dzień na nogach. Załatwiłam różne sprawy.

Musze przysiąść i spisać co mi brakuje z wyprawki
Stary 2015-06-02, 17:33   #1931
chowanna
Rozeznanie

Dziewczyny mam wyniki testu obciążenia glukozą.
Po godzinie wyszło mi 154mg/dl
a po kolejnej 111mg/dl
Czy któraś z Was orientuje się czy jest w porządku?
chowanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-02, 17:37   #1932
grita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez chowanna Pokaż wiadomość
a po kolejnej 111mg/dl
Według moich norm jest wszystko ok

Dzisiaj pierwszy raz poczułam jak Młody ma czkawkę, już zapomniałam jakie to śmieszne uczucie
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-02, 17:43   #1933
czarownica_tea
Zakorzenienie

Chowanna- po 1h i 2h powinno byc do 139. Od 139 do 199 to nieprawidłowa glikemia. Powyżej 200 cukrzyca. Pewnie będziesz musiała powtórzyć krzywa a na razie lekarz zleci dietę.

Stary 2015-06-02, 17:43   #1934
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Misiskuku- to ja mam identyczny wynik. Poszłam z tym do mojej internistki i dostałam skierowanie na USG uk. moczowego. W obu nerkach mam załogi i poszerzone układy kielichowo- miedniczkowe. Byłam z tym u urologa bo mam rownież napady kołki nerkowej i on to kazał monitorować wiec za miesiąc robię kolejne USG. Kamica w ciazy pojawia sie u 1/3 ciężarnych, nie jest groźna aczkolwiek dokuczliwa. Gdyby Cię bolało to weź nospe i długa letnia kąpiel. Pij dużo wody tak 2-3 l/ dobę. Co do badań to warto zrobić posiew i koniecznie USG nerek. Nie pociesze Cię bo lepiej nie bedzie. Rosnąca macica bedzie naciskać na moczowody taki urok ciazy. Ale damy radę

dziękuję za info, widzę, że ja muszę się bliżej zainteresować bo mój gin to olał!
Stary 2015-06-02, 18:01   #1935
dirtyblack
Raczkowanie

Ja jednak troche obawiam sie przedwczesnego porodu i torbe spakuje kolo 30 tygodnia
dirtyblack jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-02, 18:09   #1936
ridja devojka
Zakorzenienie

Jakoś mi się dzidzia dzisiaj mało rusza, dopiero co przed chwilą coś poczułam ledwo. Stresuje mnie to dziecko już.
Ech, jestem w takim podłym nastroju przez to auto i to wszystko. Pół dnia się dziś kłóciłam z mężem, jestem taka poddenerwowana że wszystko mnie przerasta.
Stary 2015-06-02, 18:25   #1937
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Pokażesz?

Co do teściowej to mi się wydaje, że ona jest zazdrosna o to, że teraz jej ukochany syn będzie mieć dziecko i ono już jest i będzie dla niego najważniejsze a nie ona. Przed ciążą nic takiego nie robiła, nie wtykała nosa w mój portfel i wydatki ba nawet nie jedno wino piłyśmy do późnych godzin nocnych ... Teraz wszytko jej nie pasuje, wszytko musi wiedzieć, skomentować itp. Jak lekarz parę miesięcy temu stwierdził że będziemy mieć córeczkę to usłyszałam tylko "ale jak to?!?! ja chce wnuka nie wnuczkę" na szczęście maleństwu wyrosło to i owo i teraz jest w miarę zadowolona, a dzięki Tż nasze kontakty są teraz wręcz minimalne

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Dzięki!!! To chyba pojadę pomacać je jeszcze osobiście A prałaś już coś ?
Proszę Kolor jest trochę ciemniejszy w realu.
Dziwi mnie zachowanie teściowej, taka zmiana? A moze menopauzę przechodzi?
Cytat:
Napisane przez chowanna Pokaż wiadomość
a po kolejnej 111mg/dl
Ważny jest na czczo i po 2h. Nie wiem ile na czczo miałaś ale ten po jest jak najbardziej ok
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10635968_846241145454655_8968151938650896117_n.jpg (55,9 KB, 15 załadowań)

Wspólnie zamawiamy buty

Edytowane przez bianeczkaa
Czas edycji: 2015-06-02 o 18:27
Stary 2015-06-02, 18:44   #1938
didi9
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
wyniki jutro,oprócz glukozy jeszcze tsh,siuski i morfo.
wiesz ja nie dałabym rady jednym chaustem wypic bo by mi sie cofneło wszystko na...posadzke. a wszystkie badania robie prywatnie u...położnej z długoletnim stażem.

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

ja mam od lat sezonowa alergie na pylenie leszczyny i na te baboki latajace od topoli. i zawsze musialam brac doraznie allertec albo cos w podobie. teraz miesiac temu zapomniałam gina zapytac co moge beac i czy wogóle. złapało mnie w sobote.z nosa leci jak z kranu,oczy jak u królika,uczucie zapchnych zatok,smarkanie woda i swedzenie twarzy. no musze do srody wytrzymac do wizyty to sie zapytam. czytałam w necie ze allertec,allegre,zyrtec mozna ale po konsultacji.
Ja w tym roku po raz drugi w życiu miałam alergie i mi moja ginekolog odradziła branie claritiny czy allertecu w ciąży. Kazała pić wapno 3 razy dziennie dwie tabletki. Jak bedzie bardzo źle to wtedy telefon do niej, bo lepszy lek nawet taka claritina niż jakies powikłania po alergii.
didi9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-02, 18:45   #1939
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

trzymajcie kciuki. Jade do tego hematologa ta nazwa kijarzymi sie źle. Boje sie.

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-02, 18:46   #1940
oczarowana
Zadomowienie

Cze! Mamuśki

Mam wyniki z wczorajszych glukoz i innych labolatoryjek

na czczo : 71
po 1 h : 93
po 2 h : 104
Nie mam zakresu referencyjnego do glukozy i stad pytanie- czy to są wyniki ok?

aha TSH2,33 mlU/l (zakres ref. 0,27-4,20) to też wporzo?

i mam początek anemii,jutro mam wizytę to pewnie mi ferrum zapisze.przyznam się jem mało mięsa bo mni ejakoś odrzuca od niego znowu od kilku tygodni, buraka nie tkne bo się shafcę-nie nawidzę buraków więc pewnie będę musiała łykać tablety żelazne.Młoda ze mnie wysysa namiętnie pierwiastki,najwięcej magnezu,biore od dwóch m-cy dużą jego dawkę zaleconą przez gina na te moje skórcze łydek i stóp każdej nocy ale od jakiegoś tygodnia to już jest nie do wytrzymania.między 4 a 6 rano dosłownie-WYKRĘCA MI STOPY i ból łydek jest taki okropny a one same jak kamienie,że juz nie mogę wytrzymać.
oczarowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-02, 18:52   #1941
czarownica_tea
Zakorzenienie

Oczarowana- krzywa idealna

Stary 2015-06-02, 18:52   #1942
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:

i mam początek anemii,jutro mam wizytę to pewnie mi ferrum zapisze.przyznam się jem mało mięsa bo mni ejakoś odrzuca od niego znowu od kilku tygodni, buraka nie tkne bo się shafcę-nie nawidzę buraków więc pewnie będę musiała łykać tablety żelazne.Młoda ze mnie wysysa namiętnie pierwiastki,najwięcej magnezu,biore od dwóch m-cy dużą jego dawkę zaleconą przez gina na te moje skórcze łydek i stóp każdej nocy ale od jakiegoś tygodnia to już jest nie do wytrzymania.między 4 a 6 rano dosłownie-WYKRĘCA MI STOPY i ból łydek jest taki okropny a one same jak kamienie,że juz nie mogę wytrzymać.
Żelazo to też jaja, szpinak. Poszukaj o innych źródłach, szkoda od razu brać tabletki.
Takie skurcze też miałam ostatnio ale o dziwo nafaszerowałam się wszelkim jadłem potasowo-magnezowym i pomogło.
Stary 2015-06-02, 18:53   #1943
loudres
Zadomowienie

Ahhhh mam całą dupe popekana.. normalnie naczynka mi popekaly i mam czerwona dupe patrze dziś na brzuch a tam też czerwone kropy. Eh . Dzizes.
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-02, 18:59   #1944
oczarowana
Zadomowienie

Dzia

Pytanie z doopy :
Czy wy wszystkie macie już na brzuchu od pępola w dół tą linea nigrę (czarną krechę). Ja nie mam nic i ani widu ni słychu. nie wiem czy to normalne,czy to każda kobita w ciaży ma. trochę się niepokoję,mój lekarz to chłop i jego niektóre moje pytania wysadzają w kosmos (tak czuję),nie chcę sie jego o to pytać,wolę was Babuny drogie

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Cytat:
Ahhhh mam całą dupe popekana.. normalnie naczynka mi popekaly i mam czerwona dupe patrze dziś na brzuch a tam też czerwone kropy. Eh . Dzizes.
ale dupę-Dupę
czy dupę-Bożenę?

ja zaczynam puchnąć i źle sie z tym czuję,od kilku dni u nas gorąco,parno i duszno i zbiera sie na mega burzę i na zbieraniu się kończy. już chce urodzić
oczarowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-02, 19:07   #1945
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Cze! Mamuśki

Mam wyniki z wczorajszych glukoz i innych labolatoryjek

na czczo : 71
po 1 h : 93
po 2 h : 104
Nie mam zakresu referencyjnego do glukozy i stad pytanie- czy to są wyniki ok?

aha TSH2,33 mlU/l (zakres ref. 0,27-4,20) to też wporzo?

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Oczarowana- krzywa idealna

Idealna??? Nie wiem jakie obowiązują u ciebie widełki, u mnie są od 70 na czczo. Miałam taki wynik poprzednio i lekarz powiedział, że to nie jest dobrze i to może prowadzić do cukrzycy w przyszłości. PAmiętajcie że cukrzyca może iść albo w jedną albo w drugą stronę. No i wynik po 2 godzinach powinien być niższy niz ten po godzinie....nie pomylili próbek? TSH prawidłowe.

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Cytat:
Dzia

Pytanie z doopy :
Czy wy wszystkie macie już na brzuchu od pępola w dół tą linea nigrę (czarną krechę). Ja nie mam nic i ani widu ni słychu. nie wiem czy to normalne,czy to każda kobita w ciaży ma. trochę się niepokoję,mój lekarz to chłop i jego niektóre moje pytania wysadzają w kosmos (tak czuję),nie chcę sie jego o to pytać,wolę was Babuny drogie

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

ale dupę-Dupę
czy dupę-Bożenę?

ja zaczynam puchnąć i źle sie z tym czuję,od kilku dni u nas gorąco,parno i duszno i zbiera sie na mega burzę i na zbieraniu się kończy. już chce urodzić
W tej ciazy nie mam poprezednio mialam.

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-06-02, 19:08   #1946
Małgosia89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Jakoś mi się dzidzia dzisiaj mało rusza, dopiero co przed chwilą coś poczułam ledwo. Stresuje mnie to dziecko już.
Ech, jestem w takim podłym nastroju przez to auto i to wszystko. Pół dnia się dziś kłóciłam z mężem, jestem taka poddenerwowana że wszystko mnie przerasta.
Chyba mało razy zarysowałaś samochód, bo bardzo to przeżywasz. Naprawdę szkoda nerwów. To tylko kupa blachy.

Cytat:
trzymajcie kciuki. Jade do tego hematologa ta nazwa kijarzymi sie źle. Boje sie.

Nasz mały cud...

Małgosia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-02, 19:10   #1947
loudres
Zadomowienie

Cytat:
Dzia

Pytanie z doopy :

ale dupę-Dupę
czy dupę-Bożenę?

Dupa. Dupa dupa. . Tż mówi brudna jesteś a ja patrzę a dupa czerwona ; (((
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-02, 19:13   #1948
czarownica_tea
Zakorzenienie

Bianeczka- w ciazy naturalna jest tendencja do hipoglikemii. Cukrzyca to hiperglikemia i nie ma możliwości zeby objawiała sie niskim cukrem. Czasami niska krzywa świadczy o insulinoopornosci ale nie w ciazy. Poza ciaza. Wiec uważam ze krzywa jest prawidłowa.

Stary 2015-06-02, 19:14   #1949
Airish88
Zakorzenienie

Hej,

wie któras czy można gdzieś dokupić te nakładki do laktatora ręcznego?

Pożyczony mam i mi ich brakuje.
Stary 2015-06-02, 19:14   #1950
Małgosia89
Zakorzenienie

Cytat:
Dupa. Dupa dupa. . Tż mówi brudna jesteś a ja patrzę a dupa czerwona ; (((
Dobrze, że nie dupa blada hihi

Nasz mały cud...

Małgosia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości