Aborcja - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Pokaż wyniki sondy: Czy aborcja powinna być zalegalizowana w Polsce?
tak 501 71,57%
nie 199 28,43%
Głosujący: 700. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-02, 17:39   #2551
201604250941
Konto usunięte

Dot.: Aborcja

Cytat:
Napisane przez Shar14 Pokaż wiadomość
Generalnie jest w tym egoizm, oczywiście. Taki zdrowy wg mnie.
a dla mnie litość i miłosierdzie

to jest wlasnie logika prolifowców

JEŻELI argument dotyczący ludzi dorosłych i starych TO wniosek dotyczący płodu
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-02, 17:42   #2552
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez NieZgadzamSie Pokaż wiadomość
Tak? A jaka to różnica, skoro skutek jest ten sam? Chcesz przez to powiedzieć, że dziecko, które przychodzi na świat z daną niepełnosprawnością powinno zostać ukarane i nie zasługiwać na prawo do życia, a drugie, u którego niepełnosprawność następuje dopiero po jakimś czasie, otrzymuje dyspensę od kary? To już bądźmy konsekwentni - jak zabijać, to wszystkich ludzi posiadających daną cechę, nie tylko dzieci.
Kolosalna.

Przeczytaj jeszcze raz definicję aborcji albo przyklej sobie na lodówkę to może zrozumiesz, że dotyczy ona płodu a nie urodzonego dziecka więc porównywanie choroby w późniejszym wieku do przykładowo bezmózgowia u 15-tygodniowego płodu jest co najmniej chore.
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-02, 17:48   #2553
NieZgadzamSie
Raczkowanie

Cytat:
Przeczytaj jeszcze raz definicję aborcji albo przyklej sobie na lodówkę to może zrozumiesz, że dotyczy ona płodu a nie urodzonego dziecka więc porównywanie choroby w późniejszym wieku do przykładowo bezmózgowia u 15-tygodniowego płodu jest co najmniej chore.
A to ciekawe. W wielu krajach aborcji można dokonać do określonego tygodnia życia płodowego. Oznacza to, że po minięciu tego okresu płód zostaje uznany za człowieka. W USA natomiast płód nie jest człowiekiem aż do chwil okołoporodowych (można przeprowadzić aborcję nawet w chwili porodu dziecka). Jaka różnica w budowie płodu sprawia, że w jednym kraju jest on człowiekiem, a w innym nie?

Poza tym wszystkim zwolnenniczkom aborcji polecam w przypadku ciąży nie używać słowa "dziecko", tylko "płód":
- "Cześć Aśka, jak tam twój płód?"
- "Mój nieczujący, niemyślący i nic nie znaczący zlepek komórek ma się dobrze, a twój?"

NieZgadzamSie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-02, 17:49   #2554
201607111028
Konto usunięte

Cytat:
Poza tym wszystkim zwolnenniczkom aborcji polecam w przypadku ciąży nie używać słowa "dziecko", tylko "płód":
- "Mój nieczujący, niemyślący i nic nie znaczący zlepek komórek ma się dobrze, a twój?"

Poniżej krytyki.
201607111028 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-02, 17:57   #2555
klempaa
Zakorzenienie

Cytat:
A Ty odwrotnie - dostrzegasz tylko te złe. Brzmi to trochę tak, jakbyś uważała, że ludzie z niepełnosprawnością złożoną i upośledzeniem umysłowym nie powinni byli się rodzić. A co, jeśli nagłe opóźnienie w rozwoju następuje dopiero po kilku latach normalnie rozwijającego się dziecka i zmiany są nieodwracalne? Co, jeśli nastolatek cofa się w rozwoju do poziomu kilkuletniego dziecka. Może idąc tym tokiem rozumowania aborcja powinna być możliwa do 18 roku życia dziecka, tak na wszelki wypadek, jakby dziecko nagle zachorowało i się "popsuło"?

Wiesz w czym jest rzecz (w zasadzie nie wiem czemu próbuje dalej z Toba merytorycznie dyskutować mimo, ze sie zaperzasz i przeinaczasz)? Ze ja nie uważam ze nie powinni sie rodzić. Kompletnie mnie taki globalny sens i znaczenie nie interesują.
Za to uważam ze nie dosc, ze ja nie zamierzam mieć dzieci wcale, to chorych tak poważnie tym bardziej. Ja, dokładnie ja, nie chce mieć żadnego dziecka, a tym bardziej tak chorego. I tak, jeśli zajde w ciążę, to usune ja najszybciej jak sie da, bo nie taki jest moj plan na zycie. I nie będzie mnie interesowało czy zarodek/płód są zdrowe czy nie.

Śledź też pies! - blogujemy

klempaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-02, 17:58   #2556
Konto usunięte

Cytat:
A to ciekawe. W wielu krajach aborcji można dokonać do określonego tygodnia życia płodowego. Oznacza to, że po minięciu tego okresu płód zostaje uznany za człowieka. W USA natomiast płód nie jest człowiekiem aż do chwil okołoporodowych (można przeprowadzić aborcję nawet w chwili porodu dziecka). Jaka różnica w budowie płodu sprawia, że w jednym kraju jest on człowiekiem, a w innym nie?

Bo ksiądz tak powiedział?

"9 stanów USA zakazuje aborcji po 20. tygodniu ciąży. W kwietniu dwa stany poszły jednak dalej. Arkansas zakazało aborcji po 12., a Północna Dakota po 6. tygodniu ciąży. Te przepisy mogą jednak wkrótce zostać uznane za niekonstytucyjne, w świetle wyroku Sądu Najwyższego, który czterdzieści lat temu wydał wyrok w głośnej sprawie zwanej Roe v. Wade (Roe versus Wade, czyli Roe przeciwko Wade), prawnie sankcjonując dopuszczalność aborcji na życzenie w USA."

źródło

Tak, źli amerykanie ukręcają dzieciom główki jeszcze w macicy gdy kobieta wije się z bólu, ehem.
Stary 2015-06-02, 18:04   #2557
NieZgadzamSie
Raczkowanie

Sens mojej wypowiedzi jest ten sam - jakie różnice w budowie płodu wskazują na to, że w jednym stanie USA taki płód jest już dzieckiem, a w innym nie?
Poza tym fakt, że niektóre stany zakazały aborcji do określonego momentu życia płodowego dziecka, nie oznacza, że w innych nie można jej przeprowadzić później. Ja nadal pytam o różnicę, która sprawia, że w jednym miejscu kraju człowiek jest człowiekiem, a w innym płodem.
NieZgadzamSie jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-06-02, 18:07   #2558
kalincia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez zizi34 Pokaż wiadomość
Nie ono nie chce cierpieć umierając, nie tylko kobieta jest w pełni człowiekiem jej dziecko też.

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

No to obejrzyj sobie film pt. jak odbywa się poczęcie dziecka na you-tubie

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

No to obejrzyj sobie film pt.
jak odbywa się poczęcie dziecka na youtubie
Po co? Wiem, jak odbywa się poczęcie dziecka. Tak samo, jak kota, psa, krowy, papugi.

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

Cytat:
Bo z Twojej wypowiedzi wynika, że oddanie dziecka, którym rodzice nie dają rady się opiekować, jest grzechem, a przecież to nieprawda.
Pojęcie grzechu jest mi obce, bo implikuje pojęcie osoby, która mówi mi, co nim jest, a co nie. A takie osoby są dla mnie mityczne i nie mają wpływu na moje decyzje.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-02, 18:10   #2559
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee
Konto usunięte

Jak to jest z aborcją w przypadku gwałtu od strony technicznej? Tzn jeśli kobieta zostaje zgwałcona, zachodzi w ciążę i chce usunąć to wystarczy że powie, że to z gwałtu? Czy potrzebuje jakieś nie wiem, zaświadczenia z obdukcji lub policji?

Pytam hipotetycznie, od dawna zastanawiam się nad tą kwestią.
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-02, 18:12   #2560
sandrek
Zakorzenienie

[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;51619883]Jak to jest z aborcją w przypadku gwałtu od strony technicznej? Tzn jeśli kobieta zostaje zgwałcona, zachodzi w ciążę i chce usunąć to wystarczy że powie, że to z gwałtu? Czy potrzebuje jakieś nie wiem, zaświadczenia z obdukcji lub policji?

Pytam hipotetycznie, od dawna zastanawiam się nad tą kwestią.[/QUOTE]

Nie wystarczy. Jakby nie wymagali zaświadczenia - wtedy każdy mógłby tak zrobić. Cały proces sądowy, zeznania, świadkowie i inne takie.
sandrek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-02, 18:16   #2561
kalincia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez sandrek Pokaż wiadomość
Ale skoro dziecko jest zdrowe, a nieplanowane to czym zawiniło? Podejmując się współżycia musimy wiązać się z wszystkimi możliwymi sytuacjami.
Ja się wiążę, zabezpieczam się, a na wypadek nieszczęścia zapł9dnienia zaplanowałam aborcję. Bo nie chcę mieć dziecka. Wiem gdzie i za ile to zrobię.

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Cytat:
Głębokie upośledzenie nie ma żadnego związku z zaburzeniami wzroku czy słuchu, więc osoby, o których piszesz, byłyby głęboko upośledzone nawet, gdyby widziały i słyszały.

Jeśli dziecko głuchoniewidome przyszło na świat i znajduje się w normie intelektualnej, to przy odpowiednim prowadzeniu może w ogóle nie odstawać od swoich rówieśników, a nawet odnosić sukcesy. I to wcale nie są wyjątkowe przypadki. Problem w tym, że rodzice takich dzieci często od razu zakładają, że mają "warzywo", a nie dziecko i pozostawiają je samemu sobie, nie pracując z nim i nie stymulując go, "bo to i tak nic nie da".
Dlatego nie chcę mieć problemu. Więc go uniknę, bo mogę.
Stary 2015-06-02, 18:18   #2562
Konto usunięte

Cytat:
Sens mojej wypowiedzi jest ten sam - jakie różnice w budowie płodu wskazują na to, że w jednym stanie USA taki płód jest już dzieckiem, a w innym nie?
Poza tym fakt, że niektóre stany zakazały aborcji do określonego momentu życia płodowego dziecka, nie oznacza, że w innych nie można jej przeprowadzić później. Ja nadal pytam o różnicę, która sprawia, że w jednym miejscu kraju człowiek jest człowiekiem, a w innym płodem.
Zapytaj o to prawników.
Stary 2015-06-02, 18:19   #2563
kalincia
BAN stały

Dodam jeszcze, że ja nikomu nie zakazuję, zwłaszcza Nie Zgadzam Się, Zuzi i innym, żeby sobie urodziły dziecko bez mózgu, nogi, z zespołem downa, czy z cym tam się zdarzy. Tylko czemu one chcą prawnie nakazać rodzić coś takiego mnie?
Stary 2015-06-02, 18:20   #2564
MissChievousTess
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalincia Pokaż wiadomość
\

Dlatego nie chcę mieć problemu. Więc go uniknę, bo mogę.
Możliwe, że to się zmieni po dr Chazan zebrał 100 tys. podpisów pod projektem ustawy całkowicie zakazującej w Polsce aborcji. Lekarzowi groziłyby 3 lata więzienia, więc nie bądź tak pewna, że w razie czego masz szansę na aborcję.
Stary 2015-06-02, 18:20   #2565
Shar14
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
a dla mnie litość i miłosierdzie

to jest wlasnie logika prolifowców

JEŻELI argument dotyczący ludzi dorosłych i starych TO wniosek dotyczący płodu
Też. Bo oszczędza się temu dziecku cierpienia. Ale jedno nie wyklucza drugiego. Bo przecież rodzice też nie chcą cierpieć i przy decyzji biorą to pod uwagę. Ale dla takich bardzo, bardzo chorych płodów tak jest lepiej. Bo nie czują do 20 t.c. (o ile dobrze pamiętam), a po narodzeniu będzie cierpieć.
Stary 2015-06-02, 18:45   #2566
kalincia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez MissChievousTess Pokaż wiadomość
Możliwe, że to się zmieni po dr Chazan zebrał 100 tys. podpisów pod projektem ustawy całkowicie zakazującej w Polsce aborcji. Lekarzowi groziłyby 3 lata więzienia, więc nie bądź tak pewna, że w razie czego masz szansę na aborcję.
Jestem pewna. W bratniej słowacji to kosztuje 300-400 euro. Z dowozem. I nikt nie pyta, czy płód jest wynikiem gwałtu.

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Kto ma pieniądze - nie ma problemów. Jak zawsze, zmieniona ustawa uderzy w biedaków i patologię, ci z podstawową już nawet kasą sobie poradzą z palcem w d...
Stary 2015-06-02, 19:35   #2567
ewanka1989
Zakorzenienie

[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;51619883]Jak to jest z aborcją w przypadku gwałtu od strony technicznej? Tzn jeśli kobieta zostaje zgwałcona, zachodzi w ciążę i chce usunąć to wystarczy że powie, że to z gwałtu? Czy potrzebuje jakieś nie wiem, zaświadczenia z obdukcji lub policji?

Pytam hipotetycznie, od dawna zastanawiam się nad tą kwestią.[/QUOTE]

Prokurator wystawia zaświadczenie, że ciąża prawdopodobnie jest wynikiem czynu zabronionego czyli gwałtu i idzie się z tym do lekarza/szpitala żeby usunąć ciążę. Oczywiście najlepiej zgłosić gwałt od razu a nie dopiero jak się okaże że jest się w ciąży bo może być problem.

Cytat:
Napisane przez sandrek Pokaż wiadomość
Nie wystarczy. Jakby nie wymagali zaświadczenia - wtedy każdy mógłby tak zrobić. Cały proces sądowy, zeznania, świadkowie i inne takie.
Jeśli czegoś nie wiesz to nie wprowadzaj innych w błąd.

ewanka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-02, 20:07   #2568
malpkajuja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kalincia Pokaż wiadomość
Dodam jeszcze, że ja nikomu nie zakazuję, zwłaszcza Nie Zgadzam Się, Zuzi i innym, żeby sobie urodziły dziecko bez mózgu, nogi, z zespołem downa, czy z cym tam się zdarzy. Tylko czemu one chcą prawnie nakazać rodzić coś takiego mnie?
nazwanie dzieci z zespolem downa czy bez nogi "czyms", "to cos" jest nieco brutalne. mysle ze wiele osob ktore pracuja z osobami niepelnosprawnymi czy ma takie osoby w rodzinie przyzna mi racje. nie lubie wartosciowania ludzi ze wzgledu na fakt czy maja czy nie maja nogi albo jakiegos chromosomu. Z tej wypowiedzi bije taka wyzszosc. Mozna to bylo ubrac inaczej w slowa czy to za duzo empatii wymaga?

z mojej strony, nie jestem duzym zwolennikiem prawa do aborcji, zwlaszcza zwyczajnie na zyczenie, jakos nie wiem czemu ale sumienie mi nie pozwala (mimo ze katoliczka nie jestem). ale tez to nie oznacza ze jestem zagorzalym przeciwnikiem aborcji. uwazam ze ustawa o aborcji pozwalajaca na usuniecie do okreslonego momentu ciazy w sytuacji gwaltu, zagrozenia zycia i zdrowia matki czy glebokiego uszkodzenia plodu jest na prawde ok.

Edytowane przez malpkajuja
Czas edycji: 2015-06-02 o 20:11
malpkajuja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-02, 20:08   #2569
zizi34
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Midwife991 Pokaż wiadomość
Widziałam dwie aborcje i obie były właśnie z powodu wykrycia zespołu Downa. Zdziwiłaś się, bo myślałam, że zespół Downa nie jest wskazaniem do legalnej aborcji, ale położna mi powiedziała, że zespół Downa nie wiąże się tylko z innym wyglądem tylko z wadami wielu narządów, których nie da się określić jeszcze w zyciu płodowym i że życie z takim dzieckiem może być bardzo ciężkie i niestety jedno z rodziców zawsze musi rezygnować z pracy i wiecznie siedzieć z nim. A co do skracania życia dzieciom z bezmózgowiem... Masakra dziewczyno. Dłużej trwa ciąża niż życie tego dziecka. Wiesz co oznacza bezmózgowie w ogóle? o jakim Ty życiu mówisz???
Weszłam na stronę o zespole Downa i tam nie ma nic o tym że osoby z tym zespołem mają wady narządów, podaj mi skąd to wzięłaś czyli takie źródło w którym jest to napisane, to nie prawda że jedno z rodziców musi rezygnować z pracy i siedzieć z nim w domu, i nie prawda że dłużej trwa ciąża niż życie takiego dziecka
zizi34 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-02, 20:12   #2570
Konto usunięte

Cytat:
Weszłam na stronę o zespole Downa i tam nie ma nic o tym że osoby z tym zespołem mają wady narządów, podaj mi skąd to wzięłaś czyli takie źródło w którym jest to napisane, to nie prawda że jedno z rodziców musi rezygnować z pracy i siedzieć z nim w domu, i nie prawda że dłużej trwa ciąża niż życie takiego dziecka
Nie do mnie ale proszę:

Stary 2015-06-02, 20:14   #2571
201607111028
Konto usunięte

Cytat:
To ostatnie prawdą nie jest. Natomiast co do dwóch pierwszych stwierdzeń - to zależy (natomiast koleżanka mówiła akurat o dzieciach z bezmózgowiem, a nie Zespołem Downa, czytaj ze zrozumieniem). Osoby z ZD często mają problemy z sercem.

Edytowane przez 201607111028
Czas edycji: 2015-06-02 o 20:15
Stary 2015-06-02, 20:21   #2572
klempaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malpkajuja Pokaż wiadomość
nazwanie dzieci z zespolem downa czy bez nogi "czyms", "to cos" jest nieco brutalne. mysle ze wiele osob ktore pracuja z osobami niepelnosprawnymi czy ma takie osoby w rodzinie przyzna mi racje. nie lubie wartosciowania ludzi ze wzgledu na fakt czy maja czy nie maja nogi albo jakiegos chromosomu. Z tej wypowiedzi bije taka wyzszosc. Mozna to bylo ubrac inaczej w slowa czy to za duzo empatii wymaga?

z mojej strony, nie jestem duzym zwolennikiem prawa do aborcji, zwlaszcza zwyczajnie na zyczenie, jakos nie wiem czemu ale sumienie mi nie pozwala (mimo ze katoliczka nie jestem). ale tez to nie oznacza ze jestem zagorzalym przeciwnikiem aborcji. uwazam ze ustawa o aborcji pozwalajaca na usuniecie do okreslonego momentu ciazy w sytuacji gwaltu, zagrozenia zycia i zdrowia matki czy glebokiego uszkodzenia plodu jest na prawde ok.
Wytłumacz mi tylko, co ma Twoje sumienie do mojej macicy.

Stary 2015-06-02, 20:26   #2573
kalincia
BAN stały

Ja tak nie nazwałam dziecka, tylko płód.
Stary 2015-06-02, 20:29   #2574
klempaa
Zakorzenienie

Cytat:

Proszę Cię, każdy podręcznik akademicki na ten temat Ci to powie, każda praca naukowa na temat zespołu Downa. Dzieci z ZD bardzo, ale to bardzo często mają wady serca, bardzo często naprawdę poważne... a to czubek góry lodowej.
A to, na ile takie dziecko wymaga pomocy zależy - najprościej mówiac - od tego, jaki typ mutacji ZD w tym przypadku wywołał.

Stary 2015-06-02, 20:40   #2575
kalincia
BAN stały

Cytat:
Weszłaś na głupią stronę. Pewnie mającą przekonać kobiety, że wadliwe płody należy donosić, urodzić i z tym zyć, nawet, jeśli się tego w planach nie miało.
Stary 2015-06-02, 21:06   #2576
blaskskonca
Raczkowanie

Ja bym sie w zyciu nie podjela opieki nad chorym dzieckiem (mowie o takim co wykryto chorobe podczas ciazy) Nie widze sensu w takim zyciu, ja sie mecze, dziecko sie meczy etc. Usunielabym na pewno i mam gdzies te wszystkie ustawy antyaborcyjne.

A tak zapytam, pewnie glupie pytanie. Mozna usunac jeden zarodek w ciazy blizniaczej?

To moj chyba najwiekszy schiz. Mam w rodzinie blizniaki, po odstawieniu tabsow zwieksza sie szansa na blizniacza ciaze. Nigdy w zyciu nie chce miec dwojki dzieci, nigdy. Chyba bym sie zalamala.
Ale z drugiej strony to usuwanie jednego, czy nawet dwoch, bo to blizniaki brzmi tak okrutnie, ze az mi wstyd.
Takze bez atakow, sobie tylko teoretyzuje.

Edytowane przez blaskskonca
Czas edycji: 2015-06-02 o 21:07
blaskskonca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-02, 21:13   #2577
kalincia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez blaskskonca Pokaż wiadomość
Ja bym sie w zyciu nie podjela opieki nad chorym dzieckiem (mowie o takim co wykryto chorobe podczas ciazy) Nie widze sensu w takim zyciu, ja sie mecze, dziecko sie meczy etc. Usunielabym na pewno i mam gdzies te wszystkie ustawy antyaborcyjne.

A tak zapytam, pewnie glupie pytanie. Mozna usunac jeden zarodek w ciazy blizniaczej?

To moj chyba najwiekszy schiz. Mam w rodzinie blizniaki, po odstawieniu tabsow zwieksza sie szansa na blizniacza ciaze. Nigdy w zyciu nie chce miec dwojki dzieci, nigdy. Chyba bym sie zalamala.
Ale z drugiej strony to usuwanie jednego, czy nawet dwoch, bo to blizniaki brzmi tak okrutnie, ze az mi wstyd.
W Polsce legalnie niczego nie wolno ci usunąć oprócz tych skrajnych przypadków, co to wobec Chazana i tak za dużo. Ciekawy problem. Zapytaj na stronach klinik, które za granicą przeprowadzają aborcję, na przykład w Słowacji. Powiedz, jak się dowiesz, ciekawi mnie to.
Stary 2015-06-02, 21:13   #2578
201607111028
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez blaskskonca Pokaż wiadomość

W sensie, że legalnie, kiedy płody są zdrowe? No raczej nie.
Stary 2015-06-02, 21:16   #2579
blaskskonca
Raczkowanie

W sensie ze zagranica, tam gdzie aborcja legalna.

kalincia poki co sie tym nie interesowalam, bo w ciaze mam zamiar nie zajsc przez nastepne 6 lat. Tak mnie tylko naszlo znowu na rozkmine.
No bo to troche patowa sytuacja. Jesi usunac trzeba oba, to co wtedy na nowo starac sie o dziecko?
Brzmi bardzo slabo.
Z drugiej strony jak mozna jeden zarodek, to wydaje mi sie, ze to tez slabo miec swiadomosc, ze wybralo sie akurat ta jednostka i patrzec jak sie by rozwijala? To chyba moze byc obciazenie psychiczne spore, sama nie wiem.

Edytowane przez blaskskonca
Czas edycji: 2015-06-02 o 21:22
blaskskonca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-02, 21:26   #2580
kalincia
BAN stały

Problem czysto teoretyczny... Jednak możliwy do wyobrażenia. Gdybym chciała jedno, nie dwoje, poprosiłabym o szczegółowe badania, które silniejsze, zdrowsze, bardziej bez obciążen.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości