Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-03, 07:07   #2041
owieczkaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI

Cytat:
Napisane przez AaaMarta Pokaż wiadomość
Zbieram się właśnie na glukozę i patrzę, a lekarz mi na zleceniu nie zakreślił gramatury....

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja też tak miałam i robią z zasady 75g z powodów które podała czarownica parę postów wyżej.
Stary 2015-06-03, 07:08   #2042
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
Moj bąbel tez dzis od rana dyskoteka 😁
Moja mnie nigdy nie obudziła. Nawet jak tuż po przebudzeniu poczuje jakieś ruchy to nie jest to na tyle mocne żeby mnie obudzić.

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Stary 2015-06-03, 07:11   #2043
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość

Podziwiam Cię że chce ci się odwalać takie pichcenie od rana Ja idę zjeść chleb z torebki
Hehe od 4 nie spie to z nudow zrobilam cos innego ;-) tak to tez jestem mega len :-P

A co do filmiku zawsze jakos tak mi szkoda takich starszych ludzi, czesto (choc wiadomo nie zawsze, bo pewnie ciezko jest sie pogodzic bedac starszym czlowiekiem ze wykonywanie pewnych rzeczy zaczyna nam sprawiać trudnosc a mozg czuje sie mlody...) jezdza bo sa zdani tylko na siebie... starosc to jest to co Bogu nie wyszlo...
Stary 2015-06-03, 07:14   #2044
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe od 4 nie spie to z nudow zrobilam cos innego ;-) tak to tez jestem mega len :-P

A co do filmiku zawsze jakos tak mi szkoda takich starszych ludzi, czesto (choc wiadomo nie zawsze, bo pewnie ciezko jest sie pogodzic bedac starszym czlowiekiem ze wykonywanie pewnych rzeczy zaczyna nam sprawiać trudnosc a mozg czuje sie mlody...) jezdza bo sa zdani tylko na siebie... starosc to jest to co Bogu nie wyszlo...
Okej, ja wszystko rozumiem, ale trzeba też mieć trochę samokrytycznego podejścia i wiedzieć, kiedy to przestaje być zabawne a robi się niebezpieczne np. na przejściach dla pieszych albo kiedy taki ktoś w przystanek autobusowy wjedzie bo mu się pedały pomyliły.
Stary 2015-06-03, 07:18   #2045
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Okej, ja wszystko rozumiem, ale trzeba też mieć trochę samokrytycznego podejścia i wiedzieć, kiedy to przestaje być zabawne a robi się niebezpieczne np. na przejściach dla pieszych albo kiedy taki ktoś w przystanek autobusowy wjedzie bo mu się pedały pomyliły.
Dokladnie tak jak mowisz...
Mi tylko szkoda starszych bo starość i nieudolność jest taka do dupy.

Edytowane przez Blondynka17
Czas edycji: 2015-06-03 o 07:19
Blondynka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-03, 07:22   #2046
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dokladnie tak jak mowisz...
Mi tylko szkoda starszych bo starość i nieudolność jest taka do dupy.
No niestety... Pozostaje mieć nadzieję, że uda nam się nie stetryczeć do końca i będziemy sobie dawać radę same mimo starości. Nie chciałabym być pod opieką dzieci albo jakiegoś ośrodka (na który mało kogo stać).
Stary 2015-06-03, 07:25   #2047
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
No niestety... Pozostaje mieć nadzieję, że uda nam się nie stetryczeć do końca i będziemy sobie dawać radę same mimo starości. Nie chciałabym być pod opieką dzieci albo jakiegoś ośrodka (na który mało kogo stać).
Jest to możliwe babcia mojego Tz to istna babcia kiepska 79lat a szpagat potrafi na zawołanie zrobic w ogródku kopie, drzewo rabie i nie daje sobie wmowic ze to dla niej za ciezka robota

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-06-03, 07:26   #2048
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Jest to możliwe babcia mojego Tz to istna babcia kiepska 79lat a szpagat potrafi na zawołanie zrobic w ogródku kopie, drzewo rabie i nie daje sobie wmowic ze to dla niej za ciezka robota
Babcia mojej przyjaciółki robiła to samo mając lat 93 Sama ogarniała 2 piętrową chałupę z ogrodem.
Stary 2015-06-03, 07:28   #2049
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Babcia mojej przyjaciółki robiła to samo mając lat 93 : Sama ogarniała 2 piętrową chałupę z ogrodem.
Hehe to jest dla nas jakas nadzieja ;-)
Stary 2015-06-03, 07:29   #2050
meryy82
Zakorzenienie

dzień dobry

znowu na chwilę, bo zaraz muszę stoczyć walkę z drukarką i dokończyć robotę.
Jeszcze jeden tydzień i będę mieć mniej roboty, chyba bo firma dla której teraz pracuję, chyba chce dać mi więcej zleceń.

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Nie, fajnie mi się z nim raczej jeździ, jedynie przy parkowaniu są małe spiny ale to raczej wynikające z błędnej komunikacji. Jest bardzo cierpliwy i spokojny.

Kurde, ja muszę mieć wodę od dziecka bardzo dużo piję i wiecznie mnie suszy. Nie wyobrażam sobie, że miałabym rodzić i nie mogła się od czasu do czasu napić łyczka. Zawsze mam przy sobie jakąś szklankę czy butelkę, a przy wysiłku to już w ogóle... w czym to w zasadzie przeszkadza?
położna w szkole rodzenia mówiła, by sobie przygotować wodę z dzióbkiem i butlę normalną (czyli ja liczę, że dla mnie 2 butelki bo tez piję dużo wody)

a i położna mówiła, że jak zaczną się te regularne skurcze by sobie coś zjeść, lekkiego (nie pizze z pieczarkami ) , bo w Poznańskich szpitalach nadal zabraniają jedzenia podczas porodu (pozwalają pić tylko jasna napoje)

Cytat:
Napisane przez Małgosia89 Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny za ciepłe słowa
tak w ogóle to ja jeszcze siedze w pracy
podziwiam

w ogóle planowałam brać zlecenia do września, ale teraz czuję, że mam coraz mniej siły, bo jeszcze to co robię w domu to pikuś, choć siedzenie nad projektami też już mnie męczy, ale jeżdżenie na konsultacje itd. to już robi się dla mnie wyzwaniem. Wczoraj ledwo do szkoły rodzenia się doturlałam. Jednak zaczynam czuć ciężar brzuszka

Cytat:
Czy tylko ja dzisiaj spać nie mogłam ? Od 4 rano oczy jak 5 zl 😐 pewnie zasluga łysego 😉
Do tego pierwszy raz poczulam jak młody ma czkawke w nocy, chyba z 3 razy wracała
ja spać mogłam, tylko tż-et cos chyba spać nie mógł i mnie smyrał

Cytat:
Mówisz i masz 😆☺
Załącznik 5991513
zaraz ci tam wpadnę na śniadanie

ale w końcu przestało mnie odrzucać od owsianki, więc znowu się z rana dobrze najadam
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-03, 07:31   #2051
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Moja mnie nigdy nie obudziła. Nawet jak tuż po przebudzeniu poczuje jakieś ruchy to nie jest to na tyle mocne żeby mnie obudzić.

Moja mama wczoraj przy oglądaniu brzucha, bo się dosiedli z tatą jak leżałam i oglądali, mówiła że ja to miałam chudy brzuch i mam napięty teraz to czuć ruchy, a ona miała luźny, duży i tak nie czuła. Może to o samo naprężenie chodzi, a może dzieci nie wszystkie takie ruchliwe?
Cytat:

Mi też szkoda. Najgorsze jest to, że te osoby sobie często nie zdają sprawy z tego, że są zagrożeniem i uważają młodych kierowców za zagrożenie, nie siebie a czasem jest tak, że zdają sobie sprawę, ale po prostu muszą gdzieś pojechać i nie ma wyjścia...

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-03, 07:32   #2052
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
dzień dobry

znowu na chwilę, bo zaraz muszę stoczyć walkę z drukarką i dokończyć robotę.
Jeszcze jeden tydzień i będę mieć mniej roboty, chyba bo firma dla której teraz pracuję, chyba chce dać mi więcej zleceń.

położna w szkole rodzenia mówiła, by sobie przygotować wodę z dzióbkiem i butlę normalną (czyli ja liczę, że dla mnie 2 butelki bo tez piję dużo wody)

a i położna mówiła, że jak zaczną się te regularne skurcze by sobie coś zjeść, lekkiego (nie pizze z pieczarkami ) , bo w Poznańskich szpitalach nadal zabraniają jedzenia podczas porodu (pozwalają pić tylko jasna napoje)

podziwiam

w ogóle planowałam brać zlecenia do września, ale teraz czuję, że mam coraz mniej siły, bo jeszcze to co robię w domu to pikuś, choć siedzenie nad projektami też już mnie męczy, ale jeżdżenie na konsultacje itd. to już robi się dla mnie wyzwaniem. Wczoraj ledwo do szkoły rodzenia się doturlałam. Jednak zaczynam czuć ciężar brzuszka

ja spać mogłam, tylko tż-et cos chyba spać nie mógł i mnie smyrał

zaraz ci tam wpadnę na śniadanie

ale w końcu przestało mnie odrzucać od owsianki, więc znowu się z rana dobrze najadam
A zapraszam zostalo mi troche ciasta
Stary 2015-06-03, 07:32   #2053
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:

moja tez jeszcze nigdy mnie nie obudziła. Wprawdzie dzisiaj czułam pyknięcia jak tż-et wstawał do pracy, ale delikatne bardzo.
I od poniedziałku jakaś taka leniwa, w weekend się wyszalał i teraz odsypia
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-03, 07:34   #2054
Blondynka17
Zadomowienie

Dobra ja tu gadu gadu a tylek rosnie ☺ zmykam na mala serie cwiczen przed tv trza zwalczac systematycznie dziada pomarancze z tylka 😉
Stary 2015-06-03, 07:41   #2055
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
U nas niby też ma to być ale się zastanawiam nad praktycznością tego rozwiązania - co jak ktoś pożycza samochód? Chyba jakaś "mobilna" plakietka musi być bo np. ojciec nie pozwoliłby mi obkleić swojego samochodu jak zwykle jeździ nim on a ja pożyczam raz od wielkiego dzwonu
Z odnawianiem prawa jazdy też powinni to u nas zrobić, szczególnie dla "wysokowypadkowych" i starszych ludzi. Niektórzy przeceniają swoje umiejętności (jak np. ten pan z legendarnego filmiku https://www.youtube.com/watch?v=4pCfmqO197A)

Podziwiam Cię że chce ci się odwalać takie pichcenie od rana Ja idę zjeść chleb z torebki

Jest na to rozwiazanie: sa albo na magnes, albo na przyssawki ;-)
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-03, 07:43   #2056
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Jest na to rozwiazanie: sa albo na magnes, albo na przyssawki ;-)
No okej Pytanie tylko jak nagle gdzieś musisz pojechać, bo nie sposób tej plakietki przy sobie nosić 24/7
Stary 2015-06-03, 07:45   #2057
meneq
Zakorzenienie

Cytat:

Wlasnie na tym starosc polega, ze wydaje sie czlowiekowi, ze nadal moze
Stary 2015-06-03, 07:45   #2058
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Babcia mojej przyjaciółki robiła to samo mając lat 93 Sama ogarniała 2 piętrową chałupę z ogrodem.
Większość zależy od nas zdrowie, kondycja, forma. Jak człowiek nie siedzi na dupie i nie je świństw to ma dużo większą szansę by na starość świetnie się czuć i wciąż być ruchliwym. Liczę że i ja będę taką fit babcią
Stary 2015-06-03, 07:45   #2059
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Wlasnie na tym starosc polega, ze wydaje sie czlowiekowi, ze nadal moze
Dlatego obowiązkowe ponowne egzaminy są niezbędne żeby zweryfikować ten optymizm.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-03, 07:48   #2060
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
No okej Pytanie tylko jak nagle gdzieś musisz pojechać, bo nie sposób tej plakietki przy sobie nosić 24/7

To nie mozna jej w samochodzie zostawic? Poza tym, nie wiem, w czym mialaby przeszkadzac glownemu uzytkownikowi samochodu
Stary 2015-06-03, 08:22   #2061
oczarowana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość

Do tego od 2 dni okropnie swędzi mnie brzuch, skóra zrobiła sie napięta i swędzi. A tż jeszcze głupio się pyta czemu się drapię
Powiedz Chłopu,że masz trąnd ciażowy
Na pocieszenie mam to samo i nawet drapie się na ulicy.Smaruje sie oliwką,palmersem i ziają mammamiją na zmiane i swędzi. Nie wiem może to jakieś nerwowe z racji...hmm...wieku

Rozmawiałyście o byciu dobrym/złym kierowcą. Oto moje zdanie na ten temat:
Nie raz siedziałąm za kółkiem,nie boję się prowadzić ale jesetm za bardzo rozkojarzoną osobą i nie nadaję się na kierowcę bo wiem,że takie osoby jak ja były,są i będą zagrożeniem dla innych. Każda osoba,która w rozmowie przez przypadek się o tym dowiaduje-krytykuje mnie i mówi,że ja sobie wmawiam takie rzeczy. Gów*o prawda,mam swój rozum i wiem,że na dobrego kierowcę się nie nadaję.ot tak po prostu juz jest i nie wstydzę sie nikomu i przed całym światem do tego przynać. Raz nawet usłyszałam OD CAŁKOWIECIE OBCEJ MI OSOBY,że jestem nienormalna bo w 21 wieku w cywilizowanym kraju KAŻDY powinien mieć prawko i jeździć!
Wśród znajomych i w rodzinie mam osoby,które jeżdżą bo muszą (?) i za każdym razem srają w majty jak mają wyruszyć albo do centrum miasta albo za miasto.Za kółkiem siedza spieci,panikują za ni huhu nie wyprzedzą nawet jakby miały kupę czasu bo...się boją.Boją się wszystkiego ale jeżdżą. Dziękuję za takie coś.Ja się boje z takimi jezdzić a nie raz tak było,że to ja musiałam im mówić co mają robić na drodze!

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Normalnie nie wiem co jest, spodnie mi z tyłka spadaja, muszę przymierzyć te ciaśniejsze.
Mi od poczatku ciąży spodnie z doopy zjeżdżają i nie wiem o co kaman

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Cytat:
Napisane przez malena1979 Pokaż wiadomość
Oj widzę, że nie jestem sama z tą huśtawką nastrojów, bo u mnie też dramat ostatnie dni. Nawet jak tak wizaż podczytuję , to nie mam ochoty nic pisać, wszystko mi się bez sensu wydaje albo na maxa wkurza. Dzisiaj to w ogóle najchętniej nie wychodziłabym z łóżka
Może jakieś złe fluidu na naszym pięknym Śląsku, czy co?
ja tak miałąm niedawno,na Kujawach też był taki klimat
będzie dobrze kochana
Ja miałam już takie ciśnienie,tyle spraw się nam nawarstwiło i zaczeło się wszystko walić,do tego jazde miałam z pewną osobą z rodziny.Nie wytrzymałam,wpadłam w szał przy tż i rodzince,zaczełam kopać kanapy,wrzeszczeć na cały blok,ryczeć,to był dziki szał.
i przeszło jak ręką odjoł.
do tego była poważna rozmowa o problemach itp.
i wyszło słońce

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość

Natka pietruszki, kakao, łosoś, suszone owoce... I ogranicz kawę i herbatę i colę

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

no właśnie-pepsi i herbata.pije tylko czarną,dwa,trzy razy dziennie bo na owocowe i ziołowe puszczam pawia,z sokami jest podobnie. mam dzis wizytęna 15:30 poprorosze o gina o zapisanie żelaza.

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Cytat:
też podziwiam
a ja zjadłam zdrowe,prawdziwe musli a teraz zagryzam je...crunchipsami

Edytowane przez oczarowana
Czas edycji: 2015-06-03 o 08:15
oczarowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-03, 08:43   #2062
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
To nie mozna jej w samochodzie zostawic? Poza tym, nie wiem, w czym mialaby przeszkadzac glownemu uzytkownikowi samochodu
No ale to w przypadku kiedy używasz jednego. A co jak jeździsz różnymi samochodami np. w pracy albo odwozisz pijane towarzystwo po imprezie?
Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
Za kółkiem siedza spieci,panikują za ni huhu nie wyprzedzą nawet jakby miały kupę czasu bo...się boją.Boją się wszystkiego ale jeżdżą. Dziękuję za takie coś.Ja się boje z takimi jezdzić a nie raz tak było,że to ja musiałam im mówić co mają robić na drodze!
Strach za kierownicą jest takim samym złem co brawura. Pani która na drodze krajowej jedzie 50 bo chce jechać bezpiecznie i zmusza TIRy do wyprzedzania stwarza większe nawet zagrożenie niż 18-latek w VW golfie.
Stary 2015-06-03, 08:47   #2063
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
No ale to w przypadku kiedy używasz jednego. A co jak jeździsz różnymi samochodami np. w pracy albo odwozisz pijane towarzystwo po imprezie?

Strach za kierownicą jest takim samym złem co brawura. Pani która na drodze krajowej jedzie 50 bo chce jechać bezpiecznie i zmusza TIRy do wyprzedzania stwarza większe nawet zagrożenie niż 18-latek w VW golfie.
O racja! Czasami jak gdzieś jade i robi sie korek gigant z predkoscia 50km/h przez takiego zawalidroge to mam naprawde ochote rzucic wszystkimi mozliwymi epitetami prosto w oczy. Ale oczywiscie czlowiek co taka osobe wyprzedza to przez ta osobe jest traktowany jak wariat bo sie "spieszy"
Stary 2015-06-03, 08:48   #2064
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
O racja! Czasami jak gdzieś jade i robi sie korek gigant z predkoscia 50km/h przez takiego zawalidroge to mam naprawde ochote rzucic wszystkimi mozliwymi epitetami prosto w oczy. Ale oczywiscie czlowiek co taka osobe wyprzedza to przez ta osobe jest traktowany jak wariat bo sie "spieszy"
Nie chcę wybielać kierowców TIRów, którzy nierzadko jeżdżą jak wariaci i prowadzą ileś ton kolanem, ale jakbym pracowała tyle godzin co oni z dala od domu to też by mi się spieszyło
Stary 2015-06-03, 08:52   #2065
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Nie chcę wybielać kierowców TIRów, którzy nierzadko jeżdżą jak wariaci i prowadzą ileś ton kolanem, ale jakbym pracowała tyle godzin co oni z dala od domu to też by mi się spieszyło :
Najlepsze sa ich komentarze na cb czasami mozna by bylo niezly kabaret zrobic z tego ;-)

A tak z innej beczki, meczy mnie kwestia lozeczka. Jak to będzie u was, lozeczko bedziecie miec w sypialni czy w pokoiku dziecka? Wszyscy mi mowia ze trzeba miec pierwsze pol roku dziecko przy lozku, ok przyjmuje do wiadomości wiadomo czlowiek sppkojniej spi, tylko moja sypialnia jest tak mala ze nie ma mowy o wstawieniu tam lozeczka na 120 :-/ przenoszenie sypialni mi sie nie usmiecha, spanie na materacu tez nie bardzo... pozostaje chyba kupic jakas kolyske dodatkowo bo sam juz nie wiem.

Edytowane przez Blondynka17
Czas edycji: 2015-06-03 o 08:54
Blondynka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-03, 09:00   #2066
Airish88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość

Nakładki na piersi, tak? Czy jaka część? I jakiej firmy masz laktator? Myślę, że spokojnie gdzieś je znajdziesz, ja do Medeli dokupowałam, chyba w jakiejś aptece internetowej.

Tak bo jest jedna taka część większa nakładana na laktator i do środka te małe nakładki. Właśnie tej małej nie mam. Nie mogę nigdzie znaleź na internecie. Mam laktator ręczny Lovi Senso.

Edytowane przez Airish88
Czas edycji: 2015-06-03 o 09:22
Airish88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-03, 09:18   #2067
melawen
Rozeznanie

Cytat:
A mi się w Warszawie dobrze jeździ bo wszystkie chwyty dozwolone A tu w Gdańsku ludzie mają zwyczaj zostawiać sobie przed sobą np. 100 metrów i mają pretensje jak w tą dziurę wjedziesz bo im "zajechałeś drogę" No i ruszają ze świateł jak na urlopie. Zielone się świeci od pół godziny a ten się uczy obsługi drążka zmiany biegów, kota można dostać.
A i zapomniałam o "elkach" w centrum miasta. Ja rozumiem, że gdzieś się muszą uczyć ale czy naprawdę niezbędne jest wciskanie osoby na 5 godzinie jazd pod dworzec główny?
A to ja też tak mam, że się teraz na takie rzeczy denerwuje w rodzinnym mieście, albo jak jadę z kimś po Krakowie i tak robi to mam ochotę mu zabrać kierownice ale początki w mieście są gorsze, bo jest więcej rzeczy do ogarnięcia.

Cytat:
Tylko to trzeba całe życie trenować tamto pokolenie było jednak bardziej ruchliwe niż nasze komputerowe.
melawen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-03, 09:28   #2068
misiskuku
Zadomowienie

aaa jaki upał - masakra!
Tż zazwyczaj zabiera mi samochód więc dziś musiałam go zawieźć na 7, żeby dał mi auto. Podjechałam od razu na bazarek, kupiłam sobie miętową luźną bluzkę i trochę warzyw. Teraz się nie wynurzam, nie mam siły.

Odnośnie kierowców - mi często brakuje cierpliwości jak widzę co wyprawiają na mieście.. Sama uważam się za niezłego kierowcę, czasem jak czuję, że jestem 'rozkojarzona' nie wsiadam za kierownicę. Tż nie ma problemu by siedzieć obok, często się wymienialiśmy na dłuższych trasach ale sama bym się jechać daleko nie odważyła. Co do auta to samochód formalnie jest mój bo kupiłam go za swoje jeszcze przed ślubem ale to Tż o niego dba i krzyczał jak raz uderzyłam tyłem w inny samochód (dupek stanął na parkingu Biedronki nie na miejscach parkingowych tylko tak wzdłuż muru). Co do parkowania, to wolę na milion razy ale żeby się udało niż mam przytrzeć i też zdarzało mi się wysiadać z samochodu

Blondynka17 - u nas łóżeczko będzie stało u nas w pokoju, myślę, że jest to po prostu wygodniejsze (dwa nie mamy pokoju jeszcze dla dziecka ) niż wstawać milion razy z pokoju do pokoju.. Na początku na pewno będę wstawać, żeby sprawdzić czy wszystko ok. Nie znajdziesz miejsca żeby wstawić łóżeczko? My musimy przeorganizować pokój, mamy dwie propozycje, po malowaniu będziemy testować, która lepsza
Stary 2015-06-03, 09:33   #2069
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
aaa jaki upał - masakra!
Tż zazwyczaj zabiera mi samochód więc dziś musiałam go zawieźć na 7, żeby dał mi auto. Podjechałam od razu na bazarek, kupiłam sobie miętową luźną bluzkę i trochę warzyw. Teraz się nie wynurzam, nie mam siły.

Odnośnie kierowców - mi często brakuje cierpliwości jak widzę co wyprawiają na mieście.. Sama uważam się za niezłego kierowcę, czasem jak czuję, że jestem 'rozkojarzona' nie wsiadam za kierownicę. Tż nie ma problemu by siedzieć obok, często się wymienialiśmy na dłuższych trasach ale sama bym się jechać daleko nie odważyła. Co do auta to samochód formalnie jest mój bo kupiłam go za swoje jeszcze przed ślubem ale to Tż o niego dba i krzyczał jak raz uderzyłam tyłem w inny samochód (dupek stanął na parkingu Biedronki nie na miejscach parkingowych tylko tak wzdłuż muru). Co do parkowania, to wolę na milion razy ale żeby się udało niż mam przytrzeć i też zdarzało mi się wysiadać z samochodu

Blondynka17 - u nas łóżeczko będzie stało u nas w pokoju, myślę, że jest to po prostu wygodniejsze (dwa nie mamy pokoju jeszcze dla dziecka ) niż wstawać milion razy z pokoju do pokoju.. Na początku na pewno będę wstawać, żeby sprawdzić czy wszystko ok. Nie znajdziesz miejsca żeby wstawić łóżeczko? My musimy przeorganizować pokój, mamy dwie propozycje, po malowaniu będziemy testować, która lepsza
Moja sypialnia jest mikro ;-) od lozka do szafy mam ok 100cm a zaraz obok jest wejscie wiec standardowe lozeczko odpada. Patrze wlasnie ze sa takie ala przystawki do lozka i sa mniejsze 40x90 takie cos moze wciane tylko wkurza mnie to ze bede zmuszona kupic dwa lozeczka bo takie waskie to na dlugo nie starczy no ale coz.. jeszcze pomysle nad koszem moze to by zdalo egzamin.
Stary 2015-06-03, 09:36   #2070
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Najlepsze sa ich komentarze na cb czasami mozna by bylo niezly kabaret zrobic z tego ;-)

A tak z innej beczki, meczy mnie kwestia lozeczka. Jak to będzie u was, lozeczko bedziecie miec w sypialni czy w pokoiku dziecka? Wszyscy mi mowia ze trzeba miec pierwsze pol roku dziecko przy lozku, ok przyjmuje do wiadomości wiadomo czlowiek sppkojniej spi, tylko moja sypialnia jest tak mala ze nie ma mowy o wstawieniu tam lozeczka na 120 :-/ przenoszenie sypialni mi sie nie usmiecha, spanie na materacu tez nie bardzo... pozostaje chyba kupic jakas kolyske dodatkowo bo sam juz nie wiem.
To prawda, cb to niezła rozrywka w czasie jazdy

Jeśli chodzi o łóżeczko to my na pewno będziemy mieli w sypialni. Będzie ciasno, nawet bardzo (już teraz może mamy z 2-3 metry kwadratowe bez żadnych mebli) ale po prostu nie mamy lepszego miejsca. Drugi pokój to firma (i musi firmą pozostać), a trzeci to salon z aneksem więc w ogóle odpada. Kołyska to bardzo dobry pomysł, albo kosz Mojżeszowy. Na pół roku starczy.

Ja tam sądzę że jakby mały leżał w pokoju obok to bym jeszcze gorzej spała bo bym się bała że mały się dusi albo mu się ulało i nie może oddychać a ja nie usłyszę.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości