![]() |
#2041 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI
Ja też tak miałam i robią z zasady 75g z powodów które podała czarownica parę postów wyżej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2042 |
Zakorzenienie
|
Moja mnie nigdy nie obudziła. Nawet jak tuż po przebudzeniu poczuje jakieś ruchy to nie jest to na tyle mocne żeby mnie obudzić.
Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
#2043 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do filmiku zawsze jakos tak mi szkoda takich starszych ludzi, czesto (choc wiadomo nie zawsze, bo pewnie ciezko jest sie pogodzic bedac starszym czlowiekiem ze wykonywanie pewnych rzeczy zaczyna nam sprawiać trudnosc a mozg czuje sie mlody...) jezdza bo sa zdani tylko na siebie... starosc to jest to co Bogu nie wyszlo... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2044 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2045 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi tylko szkoda starszych bo starość i nieudolność jest taka do dupy. Edytowane przez Blondynka17 Czas edycji: 2015-06-03 o 07:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2046 |
Zakorzenienie
|
No niestety... Pozostaje mieć nadzieję, że uda nam się nie stetryczeć do końca i będziemy sobie dawać radę same mimo starości. Nie chciałabym być pod opieką dzieci albo jakiegoś ośrodka (na który mało kogo stać).
|
![]() ![]() |
![]() |
#2047 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2048 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2049 |
Zadomowienie
|
Hehe to jest dla nas jakas nadzieja ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
#2050 | ||||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
znowu na chwilę, bo zaraz muszę stoczyć walkę z drukarką i dokończyć robotę. Jeszcze jeden tydzień i będę mieć mniej roboty, chyba bo firma dla której teraz pracuję, chyba chce dać mi więcej zleceń. Cytat:
a i położna mówiła, że jak zaczną się te regularne skurcze by sobie coś zjeść, lekkiego (nie pizze z pieczarkami ![]() Cytat:
![]() w ogóle planowałam brać zlecenia do września, ale teraz czuję, że mam coraz mniej siły, bo jeszcze to co robię w domu to pikuś, choć siedzenie nad projektami też już mnie męczy, ale jeżdżenie na konsultacje itd. to już robi się dla mnie wyzwaniem. Wczoraj ledwo do szkoły rodzenia się doturlałam. Jednak zaczynam czuć ciężar brzuszka Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ale w końcu przestało mnie odrzucać od owsianki, więc znowu się z rana dobrze najadam ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2051 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2052 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2053 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I od poniedziałku jakaś taka leniwa, w weekend się wyszalał i teraz odsypia |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2054 |
Zadomowienie
|
Dobra ja tu gadu gadu a tylek rosnie ☺ zmykam na mala serie cwiczen przed tv trza zwalczac systematycznie dziada pomarancze z tylka 😉
|
![]() ![]() |
![]() |
#2055 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest na to rozwiazanie: sa albo na magnes, albo na przyssawki ;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2056 |
Zakorzenienie
|
No okej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2057 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wlasnie na tym starosc polega, ze wydaje sie czlowiekowi, ze nadal moze |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2058 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2059 |
Zakorzenienie
|
Dlatego obowiązkowe ponowne egzaminy są niezbędne żeby zweryfikować ten optymizm.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2060 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2061 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na pocieszenie mam to samo i nawet drapie się na ulicy.Smaruje sie oliwką,palmersem i ziają mammamiją na zmiane i swędzi. Nie wiem może to jakieś nerwowe z racji...hmm...wieku ![]() Rozmawiałyście o byciu dobrym/złym kierowcą. Oto moje zdanie na ten temat: Nie raz siedziałąm za kółkiem,nie boję się prowadzić ale jesetm za bardzo rozkojarzoną osobą i nie nadaję się na kierowcę bo wiem,że takie osoby jak ja były,są i będą zagrożeniem dla innych. Każda osoba,która w rozmowie przez przypadek się o tym dowiaduje-krytykuje mnie i mówi,że ja sobie wmawiam takie rzeczy. Gów*o prawda,mam swój rozum i wiem,że na dobrego kierowcę się nie nadaję.ot tak po prostu juz jest i nie wstydzę sie nikomu i przed całym światem do tego przynać. Raz nawet usłyszałam OD CAŁKOWIECIE OBCEJ MI OSOBY,że jestem nienormalna bo w 21 wieku w cywilizowanym kraju KAŻDY powinien mieć prawko i jeździć! Wśród znajomych i w rodzinie mam osoby,które jeżdżą bo muszą (?) i za każdym razem srają w majty jak mają wyruszyć albo do centrum miasta albo za miasto.Za kółkiem siedza spieci,panikują za ni huhu nie wyprzedzą nawet jakby miały kupę czasu bo...się boją.Boją się wszystkiego ale jeżdżą. Dziękuję za takie coś.Ja się boje z takimi jezdzić a nie raz tak było,że to ja musiałam im mówić co mają robić na drodze! ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Cytat:
będzie dobrze kochana ![]() Ja miałam już takie ciśnienie,tyle spraw się nam nawarstwiło i zaczeło się wszystko walić,do tego jazde miałam z pewną osobą z rodziny.Nie wytrzymałam,wpadłam w szał przy tż i rodzince,zaczełam kopać kanapy,wrzeszczeć na cały blok,ryczeć,to był dziki szał. i przeszło jak ręką odjoł. do tego była poważna rozmowa o problemach itp. i wyszło słońce ![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
![]() no właśnie-pepsi i herbata.pije tylko czarną,dwa,trzy razy dziennie bo na owocowe i ziołowe puszczam pawia,z sokami jest podobnie. mam dzis wizytęna 15:30 poprorosze o gina o zapisanie żelaza. ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
![]() a ja zjadłam zdrowe,prawdziwe musli a teraz zagryzam je...crunchipsami ![]() Edytowane przez oczarowana Czas edycji: 2015-06-03 o 08:15 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2062 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Strach za kierownicą jest takim samym złem co brawura. Pani która na drodze krajowej jedzie 50 bo chce jechać bezpiecznie i zmusza TIRy do wyprzedzania stwarza większe nawet zagrożenie niż 18-latek w VW golfie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2063 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2064 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2065 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak z innej beczki, meczy mnie kwestia lozeczka. Jak to będzie u was, lozeczko bedziecie miec w sypialni czy w pokoiku dziecka? Wszyscy mi mowia ze trzeba miec pierwsze pol roku dziecko przy lozku, ok przyjmuje do wiadomości wiadomo czlowiek sppkojniej spi, tylko moja sypialnia jest tak mala ze nie ma mowy o wstawieniu tam lozeczka na 120 :-/ przenoszenie sypialni mi sie nie usmiecha, spanie na materacu tez nie bardzo... pozostaje chyba kupic jakas kolyske dodatkowo bo sam juz nie wiem. Edytowane przez Blondynka17 Czas edycji: 2015-06-03 o 08:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2066 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak bo jest jedna taka część większa nakładana na laktator i do środka te małe nakładki. Właśnie tej małej nie mam. Nie mogę nigdzie znaleź na internecie. Mam laktator ręczny Lovi Senso. Edytowane przez Airish88 Czas edycji: 2015-06-03 o 09:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2067 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2068 |
Zadomowienie
|
aaa jaki upał - masakra!
Tż zazwyczaj zabiera mi samochód więc dziś musiałam go zawieźć na 7, żeby dał mi auto. Podjechałam od razu na bazarek, kupiłam sobie miętową luźną bluzkę i trochę warzyw. Teraz się nie wynurzam, nie mam siły. Odnośnie kierowców - mi często brakuje cierpliwości jak widzę co wyprawiają na mieście.. Sama uważam się za niezłego kierowcę, czasem jak czuję, że jestem 'rozkojarzona' nie wsiadam za kierownicę. Tż nie ma problemu by siedzieć obok, często się wymienialiśmy na dłuższych trasach ale sama bym się jechać daleko nie odważyła. Co do auta to samochód formalnie jest mój bo kupiłam go za swoje jeszcze przed ślubem ale to Tż o niego dba i krzyczał jak raz uderzyłam tyłem w inny samochód (dupek stanął na parkingu Biedronki nie na miejscach parkingowych tylko tak wzdłuż muru). Co do parkowania, to wolę na milion razy ale żeby się udało niż mam przytrzeć i też zdarzało mi się wysiadać z samochodu ![]() Blondynka17 - u nas łóżeczko będzie stało u nas w pokoju, myślę, że jest to po prostu wygodniejsze (dwa nie mamy pokoju jeszcze dla dziecka ![]() ![]()
#2069 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2070 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o łóżeczko to my na pewno będziemy mieli w sypialni. Będzie ciasno, nawet bardzo (już teraz może mamy z 2-3 metry kwadratowe bez żadnych mebli) ale po prostu nie mamy lepszego miejsca. Drugi pokój to firma (i musi firmą pozostać), a trzeci to salon z aneksem więc w ogóle odpada. Kołyska to bardzo dobry pomysł, albo kosz Mojżeszowy. Na pół roku starczy. Ja tam sądzę że jakby mały leżał w pokoju obok to bym jeszcze gorzej spała bo bym się bała że mały się dusi albo mu się ulało i nie może oddychać a ja nie usłyszę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:17.