Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :) - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-03, 08:57   #2971
Isabelle_26
Raczkowanie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)

Ja się właśnie zabieram za śniadanko, a potem idę pralkę wstawić.. Tylko jestem zła bo nie mogę prania na dwór na balkon wynieść niech już kończą te roboty, grrr - a tu jeszcze z 3tyg zlecą

Jess super, że wszystko dobrze się skończyło

Cytat:
Napisane przez Niespodziewajka25 Pokaż wiadomość
Załamana jestem . Tżet jednak nie bedzie mieć tej pracy , zostało nam 10 zl na życie i brak jakichkolwiek perspektyw na przyszłość . Nie mam już sił do tego ..;(
O matko jeszcze się wszystko ułoży, nie wolno się poddawać, trzymam kciuki
Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy Was też denerwują te upały ???
U nas dziś 30 stopni ma być
Byłam przed chwilą na tarasie i już o tej porze tak ciepło jest !
Jak dla mnie wystarczyłoby 20 stopni do końca lipca haha :P
Oj tak, dopiero się zaczęły a już mam dość... Człowiek jakiś klapnięty, nie do życia..
Hehe to mogą być całe wakacje takie -> 20-22stopnie
Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
O 6:50 chyba jeszcze tego nie było ale... co dziś jemy??? Nie mam pomysłu chciałabym coś lekkiego, ale z mięsem żeby TZ też zadowolony był.... Podsuniecie jakiś prosty, szybki pomysl?
U mnie dziś tortille, na życzenie młodej ale trochę roboty przy nich jest.. A właśnie muszę fileta wyciągnąć z zamrażarki bo obiadu nie będzie

Dziewczyny za dzisiejsze wizyty a troszkę ich jest

Miłego dzionka
Isabelle_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-03, 09:03   #2972
majka242007
Zakorzenienie

Wróciłysmy, mały nadal tak kopie i się przeciąga... Aż zaniepokojona jestem. Maja nigdy mnie tak nie uciorała jak ten mały brzdąc.
Na 15 idziemy do lekarza, nie wiem jak ja potem do gin zdążę...
Zrobilam zakupy... Zrobię jednak żeberka w sosie musztardowo miodowym... Takie ładne były że żal bylo nie wziąć a dawno nie jedliśmy. I 2kg truskawek objem się w tym roku nimi za wszystkie czasy chyba. Dobrze że wszyscy domownicy lubia, więc robię kompot, koktajl, ewentualnie ciasto a co zostaje wieczorem to zamrażam już na zimę. A pod blok przyjeżdża taka babeczka od kilku dni i u niej się zaopatruję we wszystko bo ma ze swojej działki. Dziś przywiozła też jajka... ale wielkie... dawno takich nie widziałam truskawki ma już po 5zł a wszędzie po 7zł... I koperek... taka wielka wiązka za 1,50zl więc już też nakupiłam i pociełam i do zamrażarki wrzuciłam.
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-03, 09:10   #2973
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cześć dziewczynki
Mi też dziewczyny ciągle duszno..także robię przeciągi w domu ale przy małym to musze jednak uważać i się kiszę wczoraj to aż usnąć na drzemkę nie mogłam- tak mi było dusiło. Mi jest mega gorąco jak się woda gotuje na herbatę, więc nie wiem co będzie później obiady chyba będę gotować wieczorem bo kuchnię to mam mega gorącą no i w ogole salon i sypialnia od południa! Będzie cięzko przeżyć lato!

majka też mi puchnąc nogi na wieczór i w ogóle takie ociężałe, chyba kupię sobie ten balsam chłodzący do nóg bo nie dam rady ale ogólnie cieszę się,że jest ciepło

Nicole hehe masz rację.. i tak pewnie pojadę szybciej niż myślę- ze strachu coś czuję ,że jak będą skurcze co 10 min wyjadę.. W sumie jestem w szoku,że one tak długo mogą trwać bo chyba u mnie z 7 h te 10 minutowce a ponzije 7minutowce

martulka nie martw się może mąż poodchodzi bardzo zadaniowo jako mężczyzna i też się martwi,że tu wyprowadzka a poród tuż tuż. Najważniejsze,że się ucieszył na Twój widok
Wbrew pozorom faceci też bardzo przeżywają takie sytuacje

niespodziewajka ech no nawet nie wiem jak pocieszyć.. bo niby pieniądze szczęścia nie daja ale ułatwiają życie. Wierzę w Twoje rozgoryczenie bo jeszcze we dwójkę można zacisnąc maks pasa i jesć suchy chleb ale przy dziecku to czasem się nie da bo jest tyle wydatków Kochana jest lato a mąż jak się orientuję pracuje w budowlance? Myślę,że szybko coś znajdzie - trzymam kciuki!!
Stary 2015-06-03, 09:12   #2974
vea7
Zakorzenienie

Ambi, jesteeeeeś
Gratuluję zakończenia remontu, no i oczywiście wizyty
Ha, mi z sączącymi się wodami kazali zostać - fakt też, że byłam już po terminie - ale kazali ze względu na zwiększone ryzyko podłapania jakiejś infekcji przez malucha. I po porodzie dostał na dzień dobry antybiotyk, a my salę "jedynkę"

moniska, pełna awangarda Chmury "oklepane", ale ziemniaki... ułańska fantazja A mogłabyś pokazać?

Jess, też gratuluję końcówki remontu

mmsku spokojnie
Paciorkowca się leczy, a w "najgorszym" wypadku dostaniecie leki po porodzie Co do przekręcania, to maluch i w 34-36 tc może się okręcić, więc nie panikuj. Rozumiem nerwy i mocno trzymam kciuki, żeby się mały akrobata ładnie "na nietoperza" ustawił
Fajnie, ze dzisiaj wizyta - popodglądacie Szkraba i na pewno gin wątpliwości rozwieje
Co do ewentualnego cc, to też może nie będzie tak źle - generalnie ojcowie raczej przy samym cieciu nie są obecni, ale baaardzo często kangurują Maluszka zaraz po Natomiast moja przyjaciółka miała schizo ciążowe, ze jej dziecko podmienią i na tyle była zdenerwowana, że lekarz dla świętego spokoju zgodził się, żeby ojciec był cały czas - i ani na chwilę nie spuszczała ich z oczy

Niespodziewajka
Też mnie gorąco i duchota wykańczają - źle znoszę taką pogodę i bez ciąży

Mirabelka, jak się sączą, to spoko - sporo jeszcze zostaje, ale jak odejdą, to rzeczywiście ochrony nie ma
Robi się, ale generalnie standard jest taki, że nie każdej i muszą zapytać czy chcesz. Z ciekawostek, lewatywa przyspiesza poród i w drugą stronę, poród często poprzedza naturalne "oczyszczenie"

roxana, Junior jest bezbłędny

Zbiorowe kciuki za dzisiejsze wizyty - coby Młodzież współpracowała

Co do obiadu - czy w moim przypadku kolacji - szef kuchni poleca makaron z pesto z czosnki niedźwiedziego i michę sałaty
A wczoraj był łosoś z patelni grillowej, bagietka z czosnkiem i warzywa (świeże i szparagi) w sosie jogurtowym
Jedno i drugie podyktowane koniecznością jak najmniejszego nagrzania i tak ciepłej kuchni

Aha, muszę dzisiaj kupić odkurzacz :/ Stary nagle"umarł", a kurzowe koty powoli zaczynają opanowywać mieszkanie

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-03, 09:21   #2975
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
Wróciłysmy, mały nadal tak kopie i się przeciąga... Aż zaniepokojona jestem. Maja nigdy mnie tak nie uciorała jak ten mały brzdąc.
Na 15 idziemy do lekarza, nie wiem jak ja potem do gin zdążę...
Zrobilam zakupy... Zrobię jednak żeberka w sosie musztardowo miodowym... Takie ładne były że żal bylo nie wziąć a dawno nie jedliśmy. I 2kg truskawek objem się w tym roku nimi za wszystkie czasy chyba. Dobrze że wszyscy domownicy lubia, więc robię kompot, koktajl, ewentualnie ciasto a co zostaje wieczorem to zamrażam już na zimę. A pod blok przyjeżdża taka babeczka od kilku dni i u niej się zaopatruję we wszystko bo ma ze swojej działki. Dziś przywiozła też jajka... ale wielkie... dawno takich nie widziałam truskawki ma już po 5zł a wszędzie po 7zł... I koperek... taka wielka wiązka za 1,50zl więc już też nakupiłam i pociełam i do zamrażarki wrzuciłam.
a ja chciałm wczoraj kupić żeberka na obiad i już nie było dziś nie mam sił stać w tej kolejce.. szczególnie gdy nikt nie chce wpuścic ooo przepraszam wpuściła mnie wczoraj pierwszy raz kobieta .. z małym dzieckiem! ąz mi jej żal było ale skorzystałam bo ledwo już stałam z tym brzuchem- oczywiście napis widniał u rzeznika kobiety w ciązy i inwalidzi poza kolejką ale nie potrafię z tego przywileju korzystać coś Idę zaraz za to po truskawki i szparagi bo na obiad z braku żeberek krem ze szparagów aaaa i mój młody też się maks przeciąga z Borysem tak nie miałam.. jak spał to pól dnia Tymek to cały dzien się wierci!! chyba jest jakiś niespokojny:brzy dal:

Powodzenia na wizytach dziewczyny- Fajnie Wam

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Vea dziękuję Wczoraj nadrabiałam strony i mi wpadły Twoje linki!! Też je przeglądałam jakiś czas temu ( dokładnie te same) bo również chce zrobić takie zagłowki przy łożku Borysa W sobotę jak bedzie z kim zostawić młodego to jedziemy kupić mu łożko i chcialabym takie "oparcie" na ścianę - tylko kto mi to zrobi Masz jakiś pomysł jak zrobić lub gdzie zamówić

Edytowane przez Ambiwalentna29
Czas edycji: 2015-06-03 o 09:23
Ambiwalentna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-03, 09:22   #2976
beatrix28
Zadomowienie

hej mamusie ja dzis jakas wypluta a jeszcze jedna mama w przedszkolu mnie dobila pytajac czy za tydzien rodze..,to jej powiedzialam ze zrobilo sie troche ciezko i tez dawno w ciazy nie bylam..a ona ma juz oby 2 dzieci odchowanie maja 10 i 5lat ..bo jej syn chodzi z moim do grupy
chyba za zdrowo nie wygladam,bylam wczoraj sie zwazyc to mam raptem +10kg..opuchnieta tez nie jestem .poleze ksiazke poczytam...
mms22 piekny brzusio!a upaly tez uwielbiam ,tylko jak nie jestem w ciazy...
niespodziewajka25 a to nie macie już zadnych oszczednosci? wszystko szlo na bieżąco?znajdziecie jakies rozwiazanie, tylko na spokojnie..
majka zeberka??..ja dzis udka mam,mi to sie ostatnio nawet kartofli nie chce obierac..
roxana moja tez mi daje popalic, wyzera ze mnie wszystko..z remkiem czulam sie super prawie do konca nieco gorzej bylo z tydzien przed porodem a tak na wszystko mialam sily..
jak z obroną?
martulka kazdy facet przezywa ciaze inaczej..
beatrix28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-03, 09:26   #2977
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

vea podoba mi się to łożko i zagłowki .. no w ogóle cały pokój
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 235938_e6e8e826-0b98-44f3-ba2c-16f093b0213d_max_900_1200_-pokoj-dziecka.jpg (136,6 KB, 70 załadowań)
Stary 2015-06-03, 09:32   #2978
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beatrix28 Pokaż wiadomość
mms22 piekny brzusio!a upaly tez uwielbiam ,tylko jak nie jestem w ciazy...
ale ja nie dodawałam żadnego zdj ostatnie zdj jakie wrzucałam to jakieś 3-4 tyg temu coś Wam wyświetla, o czym nie wiem?

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-03, 09:58   #2979
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ambiwalentna29 Pokaż wiadomość
o fajne to to znalazłaś....

ja nagralam z wrażenia buszowanie maluszka, już nie mogę a dopiero 10 jest.
Muszę się zebrać kwiatków nazrywać z Mają bo jutro będzie rzucała więc trzeba trochę tego mieć...
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-03, 10:13   #2980
fiona27
Zakorzenienie

Hej

Nie było mnie jakiś czas, ale wszystko nadrobiłam

Co by tu napisać hmmm.....

Kciuki za wizyty

Niespodziewajka kurcze nieciekawa sytuacja, ale mam nadzieję, że szybko coś znajdzie

Wy tu o obiadkach, a ja podobnie, jak w poprzedniej ciąży po 30 tc zerowy apetyt z czego się cieszę .

Słonko pięknie święci, więc proszę się nie smucić tylko cieszyć
Stary 2015-06-03, 10:19   #2981
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
Ten Twój Junior jest genialny mam nadzieję, że idzie to za imieniem

nie trać nadziei - jeszcze się wszystko ułoży

a to nie masz takiego badania za każdym razem? Moja gin na kadej wizycie szczegółowo bada Małego. A wiem to, bo za każdym razem mówi mi. : Jedna nerka, druga nerka, żołądek, serduszko piękne czterokomorowe itd... w ogóle wszystko mi pokazuje : jedną rączkę, drugą, jedną stopę, drugą... Jak się uda to liczymy paluszki itd dlatego może też moja gin nigdy nie nazywa wizyt, bo każda wygląda jak połówkowa
a to za "zwykłą" wizytę płacisz mniej? Bo ja zawsze tyle samo - 100 zł

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

co do pogody, to jak uwielbiałam upały przed ciążą (i 30 stopni to był dla mnie raj), tak teraz czekam z utęsknieniem na pogorszenie pogody
Nawet staram się nie wychodzić z domu (a raczej wychodzić jak najmniej), bo na zewnątrz wręcz rozpływam się...
w dodatku od dwóch dni wieczorami jest mi niedobrze, ale to też pewnie przez pogodę...

Ja tez mam na każdej wizycie usg dokładne, wszystko mi lekarz opowiada itd. Ale na tym prenatalnym mam od razu echo serca jakies tam z pomiarami no i wszystko dokładnie opisane i załatwione według tych oficjalnych pomiarów, zapisów FMF wiec niech jest

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-03, 10:36   #2982
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
a ja chciałm wczoraj kupić żeberka na obiad i już nie było dziś nie mam sił stać w tej kolejce.. szczególnie gdy nikt nie chce wpuścic ooo przepraszam wpuściła mnie wczoraj pierwszy raz kobieta .. z małym dzieckiem! ąz mi jej żal było ale skorzystałam bo ledwo już stałam z tym brzuchem- oczywiście napis widniał u rzeznika kobiety w ciązy i inwalidzi poza kolejką ale nie potrafię z tego przywileju korzystać coś Idę zaraz za to po truskawki i szparagi bo na obiad z braku żeberek krem ze szparagów aaaa i mój młody też się maks przeciąga z Borysem tak nie miałam.. jak spał to pól dnia Tymek to cały dzien się wierci!! chyba jest jakiś niespokojny:brzy dal:

Powodzenia na wizytach dziewczyny- Fajnie Wam

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Vea dziękuję Wczoraj nadrabiałam strony i mi wpadły Twoje linki!! Też je przeglądałam jakiś czas temu ( dokładnie te same) bo również chce zrobić takie zagłowki przy łożku Borysa W sobotę jak bedzie z kim zostawić młodego to jedziemy kupić mu łożko i chcialabym takie "oparcie" na ścianę - tylko kto mi to zrobi Masz jakiś pomysł jak zrobić lub gdzie zamówić
Cytat:
Nie otwiera mi się powiększone zdjęcie
Masz może bezpośredni link?

Wiesz co, myślałam, żeby u tapicera zamówić - od początku u niego szyte albo znaleźć poduchy i tylko napy u niego dobić. Ewentualnie dobra krawcowa powinna też to zrobić

Jakie w końcu łóżko kupujecie?

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Ja tez mam na każdej wizycie usg dokładne, wszystko mi lekarz opowiada itd. Ale na tym prenatalnym mam od razu echo serca jakies tam z pomiarami no i wszystko dokładnie opisane i załatwione według tych oficjalnych pomiarów, zapisów FMF wiec niech jest
O fajnie

Bosz... jak mnie wkurza burdel w mojej pacy

WYMIENIĘ

Stary 2015-06-03, 10:58   #2983
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
Hej

Kciuki za wizyty

Niespodziewajka kurcze nieciekawa sytuacja, ale mam nadzieję, że szybko coś znajdzie

Wy tu o obiadkach, a ja podobnie, jak w poprzedniej ciąży po 30 tc zerowy apetyt z czego się cieszę .

Ty tez apetytu nie masz???
Ja muszę dosłownie zmuszać się do jedzenia
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-03, 11:11   #2984
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość

Ty tez apetytu nie masz???
Ja muszę dosłownie zmuszać się do jedzenia
Od dwóch tygodni nie mam apetytu, ale nie płaczę z tego powodu Z synkiem miałam to samo i trwało, aż do porodu Czasami też jem, bo muszę ...
O dziwo nawet słodycze mi nie wchodzą
Stary 2015-06-03, 11:21   #2985
roxana_lu
Zakorzenienie

Ja sie ogarnelam z zakupami, TŻ przed praca mi pomógł
Lece zrobic zupke z kalarepki a na drugie chyba placki ziemniaczane ze śmietana i cukrem

Zachciało mi sie deseru wiec pojechałam do aldika po "żelowane" owoce leśne wiec bedzie mega deserrr

Umylam taras zeby chociaz moc dzis wystawić pranie na dwór i normalnie padam...

Synuś i Córcia
Stary 2015-06-03, 11:33   #2986
asienka_182
Rozeznanie

Hejka
Bylam dzisiaj na tej krzywej cukrowej bleeee ale dalam rade i teraz juz sie dobrze czuje
I w nagrodę mąż mnie dzisiaj zabiera do smyka na porządne zakupy !!! Hurra
Takze dzisiaj obkupimy maluszka
Kciuki za dzisiejsze wizyty
asienka_182 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-03, 11:44   #2987
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Od dwóch tygodni nie mam apetytu, ale nie płaczę z tego powodu Z synkiem miałam to samo i trwało, aż do porodu Czasami też jem, bo muszę ...
O dziwo nawet słodycze mi nie wchodzą

Ja się trochę martwię tym brakiem apetytu i tym, że Małemu czegoś będzie brakowało
Stary 2015-06-03, 11:46   #2988
martulka0991
Zadomowienie

Dziewczyny moze brak apetytu tez jest wynikiem tej pogody a bardziej temperatury... Mnie w upaly odrzuca od miesa, a ogolnie to bym chciala miec troszkee mniejszy apetyt...
martulka0991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-03, 12:02   #2989
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asienka_182 Pokaż wiadomość
Hejka
Bylam dzisiaj na tej krzywej cukrowej bleeee ale dalam rade i teraz juz sie dobrze czuje
I w nagrodę mąż mnie dzisiaj zabiera do smyka na porządne zakupy !!! Hurra
Takze dzisiaj obkupimy maluszka
Kciuki za dzisiejsze wizyty
Super, że już po
A zakupów zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez martulka0991 Pokaż wiadomość
Dziewczyny moze brak apetytu tez jest wynikiem tej pogody a bardziej temperatury... Mnie w upaly odrzuca od miesa, a ogolnie to bym chciala miec troszkee mniejszy apetyt...
Mnie nie tyle od mięsa, co od ciepłego odrzuca w upały... generalnie głodna się robię jak temp. spada, czyli wieczorem i wtedy mięcha szukam

WYMIENIĘ

Stary 2015-06-03, 12:05   #2990
asienka_182
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Super, że już po
A zakupów zazdroszczę

Mnie nie tyle od mięsa, co od ciepłego odrzuca w upały... generalnie głodna się robię jak temp. spada, czyli wieczorem i wtedy mięcha szukam
Dziekuje dziękuję mega sie cieszę na te zakupy
asienka_182 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-03, 12:14   #2991
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie osłabiony apetyt był już jak było zimno ...
Stary 2015-06-03, 12:23   #2992
natalia1011
Zadomowienie

Wczoraj się nacytowałam i mi szlag trafił posta więc dopiero dzisiaj się zmobilizowałam, żeby napisać

Cytat:
Napisane przez beaciorq Pokaż wiadomość
Ech dziewczyny wy juz prawie na rozpakowaniu a ja jeszcze 11 tyg :p

ja też jeszcze nie myślę o rozpakowaniu się najpierw musze wszystko przygotować dla malucha przecież!

Cytat:
Napisane przez Mirabelka_90 Pokaż wiadomość
Wiem, wiem No z tym olejkiem to pewnie się nie odważę.
A właśnie mam pytanie czy w Polsce robią lewatywę? Bo ja się obawiam właśnie tego aspektu... Zastanawiam się czy nie wolałabym się oczyścić jeszcze w domu. Bo w Irlandii lewatyw nie praktykują. A jednak byłoby to bardzo krępujące jakby się coś przydarzyło w trakcie...
ja będę błagała o lewatywę, chociaż na szkole rodzenia coś mówili, że można w aptece kupić taką domową lewatywę i zrobić sobie w domu w sumie jak wybiorę się na zwiedzanie oddziału to chyba zapytam jakiejś położnej o to

Cytat:
Ja to bym chciala żeby tym razem było tak jak przy pierwszym porodzie. Skurcze od rana, coraz to sliniejsze i częstsze , w nocy pojechalismy na porodowke . Wody odeszly mi zaraz przed skurczami partymi .. tak książkowo . Jak bedzie inaczej to nie wiem czy nie zaczne panikować

Każda by tak chciała ja nie rodziłam nigdy, ale Twój pierwszy poród wydaje mi się idealny

Cytat:
Witam sie po pracy, dzis upal... Cieknie ze mnie strugami... Maz zly przyszedl przyniosl pudelka z apteki na pakowanie do przeprowadzki i poszedl, nie wiem... Albo jego juz to przerasta, w sumie praca, pozniej druga i to wszystko... Ale ja czuje jakbym to ja cos robila nie tak, ostatnio jest jakis taki dziwny, oziebly, jakos tak az dziwnie bo zawsze chodzil mnie przytulal, calowal mnie, brzuch, gadal, nawet ostatnio jak dzwonie do niego to jest inaczej tak sluzbowo... Nie wiem, mam wrazenie takie jakby wszystko miedzy nami sie sypalo... A ja bez niego to jak bez powietrza... Z kazdym dniem sie uzalezniam coraz bardziej... Nie rozumiem tego, nie pojmuje... :'(

Porozmawiaj z mężem, myślę, że on też wszystko przezywa, nie chce Cie może zamartwiać, powypytuj go i wyjaśnijcie sobie wszystko.

Cytat:
Moja Julka tez charakterna, przeciwieństwo starszego brata

A mój synek juz codziennie chodzi i dopytuje kiedy pojawi sie Julka na świecie bo jak to dzis powiedział "chce ja juz po stópkach całować i pomagać tatusiowi brzuszek w kąpieli myć" a ostatnio byliśmy w H&M, junior oczywiscie akcje zrobił bo jak sobie wybrał bluzkę to Julka tez cos musi dostac. Poszedł na dział maluszków, wybrał jakis komplecik bardziej dla chłopczyka... Mowie tłumacze ze to nie bo dla chłopca i pokazuje mu cos innego. Junior wzial do ręki oba zestawy, podszedł do brzuszka i zaczął z Julka dyskutować który zestaw lepszy. Babka stojąca obok az zaniemówiła haha

Powoli robie sie niecierpliwa... A jeszcze dwa miesiące !

Ale słodziak z Twojego synka

Cytat:
Załamana jestem . Tżet jednak nie bedzie mieć tej pracy , zostało nam 10 zl na życie i brak jakichkolwiek perspektyw na przyszłość . Nie mam już sił do tego ..;(

Bardzo mi przykro, oby TŻ znalazł jakąś inną pracę.

Cytat:

Niby mówią ze juz nie sa potrzebne (nawet nie sa juz refundowane przez NFZ :/ ) ale ja ide. Niech mi lekarz posprawdza wszystkie narządy, serduszko, przepływy... Takie szczegółowe usg nie kosztuje az takiego majątku, płace cos ponad 200zl wiec dla własnego spokoju ide
Tez się umówiłam na USG prenatalne na 16 czerwca, jakoś ja spokojniejsza będę, i na tym usg znacznie lepiej widać malca, poza tym na to usg wchodzi ze mną mąż.
15 czerwca mam zwykłą wizytę, więc też dwa dni pod rząd będę oglądała malca.

Cytat:

Co do obiadu - czy w moim przypadku kolacji - szef kuchni poleca makaron z pesto z czosnki niedźwiedziego i michę sałaty
A wczoraj był łosoś z patelni grillowej, bagietka z czosnkiem i warzywa (świeże i szparagi) w sosie jogurtowym
Jedno i drugie podyktowane koniecznością jak najmniejszego nagrzania i tak ciepłej kuchni
o maj gad, obiad/kolacja idealna! cała się ośliniłam.

Cytat:

Ja też w upały w dzień to tylko bym jadła jakieś owoce i rzodkiewki
za to na wieczór nadrabiam, co mnie trochę martwi :P
w sumie nie obraziłabym się jakby mi apetyt zmalał

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i czekam na relację.

Ja dzisiaj znowu zabiorę psa na długi spacer, bo mimo że gorąco to trochę się musze więcej ruszać bo się zrobię jeszcze większa a i tak się już czuje jak słoń! a tu jeszcze 2,5 miesiąca będę rosnąć!

zaręczyny 14.07.2011 r.

ślub 30.08.2014 r.

"uparcie i skrycie, och życie kocham cie nad życie!"

http://s1.suwaczek.com/20140830580113.png
natalia1011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-03, 12:37   #2993
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalia1011 Pokaż wiadomość
Tez się umówiłam na USG prenatalne na 16 czerwca, jakoś ja spokojniejsza będę, i na tym usg znacznie lepiej widać malca, poza tym na to usg wchodzi ze mną mąż.
15 czerwca mam zwykłą wizytę, więc też dwa dni pod rząd będę oglądała malca.
u mnie bez różnicy z jakością bo i tak na tym samym sprzęcie robione u mnie jest, mój gin ma jeden z najnowocześniejszych usg no i na każde usg u mnie może wejść tż i synek po prostu po badaniu na fotelu i usg dowcipnym woła ich do gabinetu
ale tak jak pisałam wcześniej, zdecydowałam się na prenatalne bo wtedy wszystko mam pięknie przez lekarza upoważnionego do przeprowadzania badań z FMF opisane itd

ja dziś padam.. normalnie lecę z nóg

Synuś i Córcia
Stary 2015-06-03, 12:45   #2994
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalia1011 Pokaż wiadomość
o maj gad, obiad/kolacja idealna! cała się ośliniłam.

Ja też w upały w dzień to tylko bym jadła jakieś owoce i rzodkiewki
za to na wieczór nadrabiam, co mnie trochę martwi :P
w sumie nie obraziłabym się jakby mi apetyt zmalał

Ja dzisiaj znowu zabiorę psa na długi spacer, bo mimo że gorąco to trochę się musze więcej ruszać bo się zrobię jeszcze większa a i tak się już czuje jak słoń! a tu jeszcze 2,5 miesiąca będę rosnąć!
I do zrobienia w 15 minut No dobra, trzeba doliczyć czas obierania i gotowania szpargałów i smażenia łososia

Ha, też masz fazę na rzodkiewki ? Normalnie po co bym do lodówki nie sięgała, zawsze przy okazji ze dwie wyjmuje i pożeram

O nenene.... ja dzisiaj nie wychodzę... no dobra, muszę pochodzić po Magnolii, ale w klimie to insza inszość - musiałam na chwile wyjść spod wiatraka w pracy i prawie zemdlałam. Nie dla mnie takie temperatury

Cytat:
u mnie bez różnicy z jakością bo i tak na tym samym sprzęcie robione u mnie jest, mój gin ma jeden z najnowocześniejszych usg no i na każde usg u mnie może wejść tż i synek po prostu po badaniu na fotelu i usg dowcipnym woła ich do gabinetu
ale tak jak pisałam wcześniej, zdecydowałam się na prenatalne bo wtedy wszystko mam pięknie przez lekarza upoważnionego do przeprowadzania badań z FMF opisane itd

ja dziś padam.. normalnie lecę z nóg

WYMIENIĘ

Stary 2015-06-03, 12:49   #2995
MsLullaby
Zakorzenienie

Dzień dobry
Dziewczyny kciuki za wizyty! Ja juz byłam z Bartusiem na zakupach i na poczcie wysłać siostrzenicy prezent na drugie urodziny, zaliczylismy plac zabaw gdzie po wczorajszym deszczu wszystko było mokre i weź tu teraz dziecku wytłumacz ze dopiero weszliśmy a już trzeba iść usiadł na ławce i płakał, ale go wzięłam na ręce i dopiero jak obiecałam ze do domu może iść na nogach to dał się namówić za to wracaliśmy sto lat teraz śpi wiec mogę odetchnąć, bo jednak sił mi brakuje tak za nim latać i jeszcze wózek ogarnąć u nas dziś na obiadek młode ziemniaczki, kotlety z piersi i sałata ze śmietaną jutro tz ma wolne wiec trochę mamy spraw, miedzy innymi lekarz i może pojedziemy nad jezioro karmić kaczki jak pogoda dopisze

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-03, 12:54   #2996
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
ojejku, współczuję strasznie

Cytat:
Hej

Kciuki za wizyty

Ja też nie mam ostatnio apetytu aczkolwiek słodyczy nie odmówię

Byłam dziś w dziekanacie na weryfikacji pracy pod kontem edytorskim, wszystko w porządku i się okazało, że zwiększyli nam o 200zł stypendium
I teraz zastanawiam się co robić-uczelnia umożliwiła nam obronę we wrześniu bez dodatkowych kosztów i wypłatę stypendium do lipca, czyli ponad 1200zł. I teraz nie wiem, czy odłożyć to na wrzesień i mieć dodatkową kasę, czy się bronić teraz i mieć to już z głowy przed porodem
Stary 2015-06-03, 13:05   #2997
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość

Byłam dziś w dziekanacie na weryfikacji pracy pod kontem edytorskim, wszystko w porządku i się okazało, że zwiększyli nam o 200zł stypendium
I teraz zastanawiam się co robić-uczelnia umożliwiła nam obronę we wrześniu bez dodatkowych kosztów i wypłatę stypendium do lipca, czyli ponad 1200zł. I teraz nie wiem, czy odłożyć to na wrzesień i mieć dodatkową kasę, czy się bronić teraz i mieć to już z głowy przed porodem
Jess ja zawsze wychodzę z założenia że lepiej wszystko od razu załatwiać niż odkładać i przedłużać stres, no ale z drugiej strony to jednak obrona wiec musisz po prostu ocenić ile cie to może kosztować nerwów żeby ewentualnie małemu nie zaszkodzić

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-03, 13:11   #2998
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość

Ja bym się broniła teraz - o ile oczywiście czujesz się na siłach
U mnie obrona była czystą formalnością, a raczej bardzo przyjemną rozmową, natomiast stresowałam się przed nią jak nie wiem.
Wolałabym chyba się obronić i mieć głowę już tylko dla malucha

WYMIENIĘ

Stary 2015-06-03, 13:12   #2999
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Jess ja zawsze wychodzę z założenia że lepiej wszystko od razu załatwiać niż odkładać i przedłużać stres, no ale z drugiej strony to jednak obrona wiec musisz po prostu ocenić ile cie to może kosztować nerwów żeby ewentualnie małemu nie zaszkodzić
Wiesz co tą obroną to jakoś strasznie się nie stresuję, bo nie zależy mi na jakiejś super ocenie, byleby to zaliczyć. Jedynie lubię to uczucie, kiedy wiem, że wszystko mam pozamykane na czas i też nie lubię odkładać, ale ta kasa mnie ciągnie, bo akurat w lipcu kończą nam się OC dla obu aut, a za moje wyjdzie ok. 1000zł ehh no muszę to jeszcze przemyśleć.
Stary 2015-06-03, 13:18   #3000
martulka0991
Zadomowienie

Jess, ja osobiscie nic nie lubie odkladac, wolalabym to miec juz za soba, zwlaszcza ze wrzesien to bedzie juz malenstwo, Ty zmeczona a odkladanie obrony na pozniej, to zawsze mniej info w glowie, bedziesz non stoo myslala nad tym ze masz jeszcze przed soba obrone, a tak bedziesz juz po, i bedziesz mogla cieszyc sie maluchem do woli. Ja jednak wolalabym miec z glowy zrobisz jak uwazasz, najlepiej wypisac sobie wszystkie za i przeciw i podjac wtedy decyzje, zastanowic sie czy warto teraz sje postreskwac i miec mniej kasy czy pozniej, bo stres i tak nieunikniony... Malenstwo czy tak czy tak odczuje ze mama sie stresuje, denerwuje, czy jest w brzuszku czy juz nie...
martulka0991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości