Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-03, 16:39   #2161
agu23gda
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI

Kuuurcze Owca - fajowe. Jeszcze za takie pieniądze. Nie chce mi się jak diabli tam jechać bo mi łeb pęka przez tą dziwną pogodę, ale chyba się poświęce i podjade. To blisko wiec przeżyje. A czy inne ubrania ciazowe tez byly przecenione? Bluzki czy co, czy tylko spodnie?
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-03, 16:40   #2162
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Dziewczyny pytanie do wyników toksoplazmozy:
Toxoplazma gondiiPrzeciwciała w kl. IgG0,13IU/ml Toxoplazma gondiiPrzeciwciała w kl. IgM0,161S/COWyjaśni mi ktoś? Będę wdzięczna .

meneq
Czyli podobnie jak u nas...

Ana0611
stare i głupie baby...:/
Wg mnie nie przeszlas choroby nigdy i tez nie jestes zarazona swieza choroba.
Igg oznacza stare zakazenie a igm swieze. Ja nie przeszlam cytomegalii i podobne mialam wyniki z 2 drugiego badania. Tez powinnas miec zaznaczone na wyniku skale od labo.

Edytowane przez Blondynka17
Czas edycji: 2015-06-03 o 16:43
Blondynka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-03, 16:41   #2163
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Blondynka17
Dziękuję
Stary 2015-06-03, 16:44   #2164
melawen
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość

Też jestem absolutnie za, szczególnie dla starszych ludzi. Wielu z nich przecenia własne możliwości, a potem może się to skończyć tragicznie, i dla nich i dla innych niestety.
Dziadek męża mimo 84 lat wciąż od czasu do czasu jeździ samochodem, moim zdaniem już nie powinien, zresztą każdy mu to mówi. Ale mieszka sam w średniej wielkości miejscowości, do nas ma 100 km, i twierdzi że musi czasem coś pojechać załatwić. Niby go rozumiem, ale ma wysoką emeryturę i stać go na to, żeby od czasu do czasu pojechać taksówką. Ale nie da mu się tego przetłumaczyć. Bo on jedzie pomału (no fakt, max 30 km/h), tylko tam gdzie musi, itd. Ale nie dociera do niego, że refleks już nie ten, że może zasłabnąć nagle i w kogoś wjechać, że może komuś zrobić niechcący krzywdę..
Mój dziadek też tak robił, skończyło się najpierw zakazem dla mnie na jazdę z nim. A potem jak raz nas odebrał z lotniska i mama się z nim przejechała to skończyło się zabraniem kluczyków. Dla jego bezpieczeństwa i okolicznej ludności.
Jechał wtedy właśnie 30km/h, parę razy i tak go zarzuciło w stronę pobocza, bo to było w nocy, minął parę ustąp pierwszeństwa, generalnie masakra.
Dziadek był po wylewie i to jeszcze dodatkowo zabrało mu umiejętności. Czasem trzeba zdecydować za dziadka zanim się wydarzy jakaś tragedia.

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
A mnie właśnie chłopak w kasie przepuścił w biedro
Ciebie przepuścił, a przede mnie się wczoraj wryła jedna stara baba na poczcie. Zastanawiałam się czy jej nie głupio, ale machnęłam ręką
melawen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-03, 16:48   #2165
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
a wlasnie dziewczyny bardziej doswiadczone w balsamach brązujących, macie cos sprawdzonego co nie śmierdzi i nie brudzi? Kiwedyś uzywalam Johnson`s, Holiday Skin ale nie dość, że okropnie śmierdział i czulam go na sobie ciągle to w dodatku brudził do tego stopnia, że prześcieradło było do wyrzucenia, tak jak staniki i bielizna :-/ od tamtego czasu się zrazilam. A teraz chetnie bym skorzystala...bo tez jestem baldzioch w tej ciąży.
Dostałam taki samoopalacz w piance i o ile nie jestem fanką, to ten był bardzo fajny. Długo się trzymał, równo rozprowadzał, ale do rozprowadzenia używa się rękawiczki. Niestety, ni jestem w domu i nie podam nazwy, ale te piankowe to ogólnie są dobre.

Cytat:
bianeczkaa
Fajne klapki, wyglądają na dobrze wyprofilowane
No właśnie są takie dokładnie wyprofilowane do stopy, ich cena bez promocji to 269 zł ale przecenili na 215 Miałam kupić takie do 100 zł, żeby tylko talon wydać, ale stwierdziłam, że raz się żyje.
Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Bianeczka u Was może być szkarłatna a u Nas juz ostre zapalenie krtani i tchawicy jest.Dodam ze lekarz prywatny dal antybiotyk na 5 dni bo goraczkowala i co Konowalca za mała dawkę i wczoraj jak mi zaczęła kaslac to myslalam ze karetkę wezwe.Dziś był TŻ na NFZ z mała i kolejny antybiotyk bo faza ostra i sterydy do inhalacji.
No to my też mieliśmy 2 razy takie wziewne, są świetne i bardzo szybko działają, a młoda przy tym buczeniu usypiała

Cytat:
Cześć, widzę, że prawie każdej z nas upał dał się we znaki :/. Ale jestem wku.r...!! Wczoraj w aptece kolejka jak nie wiem. Spoko postoję. Ja nie miałam problemu, ale dziewczyna na oko 9 miesiąc (bo już niezłych rozmiarów brzuszek ku dołowi nieźle poszedł) ledwo stoi w tej kolejce. Ani farmaceuci z okienka jej nie zawołali poza kolejką ani ludzie nie przepuścili tylko gapili się na jej brzuch... no bez komentarza. Dzisiaj z kolei poszłam do przychodni by zapisać się na konsultację internistyczną o 8 rano tuż po oddaniu krwi. Ucieszyłam się bo tego samego dnia udało mi się dostać tyle, że po 12stej. Sporo czasu do wizyty to pojechałam z koleżanką jeszcze na miasto kupić sobie spodnie haremki/pumpy. Wracając siadłam sobie w autobusie na miejscu z brzegu a koleżanka naprzeciwko mnie(wiecie takie poczwórne miejsca w autobusie). Na jednym z przystanków wsiada gruba stara baba i pcha się na mnie i już mi na kolana pakuje swoją siatę i torbę z tekstem żebym się przesunęła bo jej będzie wygodniej z brzegu. Odpowiedziałam, że jest mi tu wygodnie i się nie przesunę, że ma pełno miejsc wolnych. Oczywiście oburzyła się na mnie. Bez mózgu baba. Dobrze, że osłoniłam brzuch bo mało co tą torbą mnie nie uderzyła . Na tym jednak moje wkurzenie się nie skończyło. Wchodzę do przychodni, za 15minut mam ustaloną rano wizytę. Idę do recepcji i pytam gdzie mogę skorzystać z toalety (wcześniej chodziłam na dole do lekarzy i łazienki jak byłam dzieckiem a teraz na górze jako dorosła osoba mam swoich lekarzy, ale nie wiedziałam gdzie znajduje się tam łazienka). Babsko z wejścia z mordą do mnie: "Prosze pani to nie jest publiczna toaleta!" Mój wkur.w osiągnął szczyt i mówię do niej: "przepraszam bardzo jestem umówiona na wizytę do lekarza i czuje się urażona tym co pani do mnie powiedziała!". Babsko zmieszało się i teksty wie pani ludzie różni przychodzą itd. przeprosiła mnie, dała mi klucz do wc i wytłumaczyła gdzie to jest. Rozumiem, chcą żeby korzystali jedynie pacjenci, ale co jakby to była starsza kobieta a nie ja? Ma iść w krzaki czy narobić w majtki? Z resztą jakby inna ciężarna przyszła i musiałaby skorzystać z toalety nie będąc u lekarza to też by odmówiła? Przeraża mnie znieczulica ludzka :/. Mój tata skomentował, że ktoś w końcu naszczy im albo na przychodnie albo pod nią.
Normalnie ręce opadają na ludzkie zachwanie : A w aptekach niestety nie ma pierwszeństwa dla cieżarnych

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-03, 16:49   #2166
melawen
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
Albo ja będę ostatnia. Następną wizytę mam 30 czerwca i wtedy dostanę skierowanie.

ooooł, a człowiek taki szczęśliwy, że ma jeszcze dużo czasu
Ale może skoro późno poczułam ruchy, to moje dziecię posiedzi do 40tc w buniu u mamusi.
Ja też jeszcze nie robiłam, ale mam dzisiaj wizytę i coś czuję, ze mi każe zrobić Właśnie się zbieram, za godzinkę mam, a dzisiaj straszne korki w Krakowie, już czuć rozgardiasz długoweekendowy. Dzwoniła do mnie babka z recepcji, że będzie obsuwa, bo lekarz utknął w korkach
i uprawiałam dzisiaj gimnastykę w ramach przygotowań do gina. Depilację robię woskiem i czuję, ze to ostatnia wykonana samodzielnie. Już mi dzisiaj nie do końca wyszło
melawen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-03, 16:49   #2167
201701300931
Konto usunięte

A ja jakaś połamana jestem. Nie wiem czy to od fotela czy co, ale zaczął mnie strasznie bok boleć. Normalnie ryczałam z bólu. Położyłam się na płasko i czekam czy przejdzie...
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-03, 16:51   #2168
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
To co wy jecie? Bo albo zarabia się u Was dużo więcej albo masakra jednym słowem!

Ktoś ma ochotę na tort czekoladowy na prawdziwej gorzkiej czekoladzie? jem właśnie resztke kremu który mi został, mój cholesterol chyba wyleci z orbity po tym...

Kurcze sorki, zdjęcia wklejaja sie do góry nogami, ale na apce nie da się tego obrócić niestety :/
Alllleee pysznie wyglada!!! 😛😋😋😋
Stary 2015-06-03, 16:55   #2169
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ale super tort!

O kurcze, oby córa nie złapała... A buty super, wyglądają na wygodne, ale za 215 zł nigdy bym takich nie kupiła, wrodzona sknera by mi nie pozwoliła Fajnie, że miałaś te kupony
215 to bym jeszcze dała, bo całe skórzane i takich nigdzi nie widziałam, ale 270 to już nie. No i za to 215 to musiałyby być meeeega wygodne No ae dostałam od teściowej 100 zł na dzień dziecka Moje najdroższe buty to Air Maxy i limit na takie buty został wyczerpany na wiele lat

Cytat:
Fotka spodni z h&m za 30 zł dla ciebie agu
Fajne, ale nie na lato :P

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-03, 16:56   #2170
Ana0611
Raczkowanie

Cytat:
Fotka spodni z h&m za 30 zł dla ciebie agu
Superaśne! I na dodatek ta cena! Kurcze dzisiaj nie dam rady tam podjechać bo mam SR ale może w sobotę mi się uda

Ana0611 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-03, 17:12   #2171
oczarowana
Zadomowienie

Cytat:
a wlasnie dziewczyny bardziej doswiadczone w balsamach brązujących, macie cos sprawdzonego co nie śmierdzi i nie brudzi? Kiwedyś uzywalam Johnson`s, Holiday Skin ale nie dość, że okropnie śmierdział i czulam go na sobie ciągle to w dodatku brudził do tego stopnia, że prześcieradło było do wyrzucenia, tak jak staniki i bielizna :-/ od tamtego czasu się zrazilam. A teraz chetnie bym skorzystala...bo tez jestem baldzioch w tej ciąży.
agu brudza to chyba wszystkie,może nie do razu ale po kilku dniach bo wiadomo-naskórek się martwy ściera.
ja polecić Tobie mogę balsam brazujący summer glow Dove-najczesciej sięgam od lat po niego
co do brudzenia to stosujac preparaty tego typu nie chodziłam w białej,jasnej bieliźnie-wiadomo z jakiego powodu.
oczarowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-03, 17:15   #2172
ridja devojka
Zakorzenienie

Strasznie się ciesze, mój mąż dziś prosto po nocce pojechał zdzierstwo stare tapety u nas w mieszkaniu. Spędził tam pół dnia a teraz bidok poszedł spać na 5h i znowu do pracy. Ale przynajmniej nie musiałam go gonić i widać postępy.

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Stary 2015-06-03, 17:20   #2173
oczarowana
Zadomowienie

Wróciłam niedawno z wizyty. Schudłam kilogram (wazona byłam tylko w letniej sukienusi,bez obiadu i z klockiem w jelicie ) haha Młoda waży równy kilogram,mierzy 40cm od główki do pięty! ale jest dłuuuuga-tako rzecze pan gin Nie chciała dziś współpracować z nami,rękami zasłaniała twarz,głowę,miała na wpół otwarte oczy! i mega wqrfa na twarzy-ogólnie miała mega focha dziś i wcale nie spała na wizycie! mam jedno zdjecie tylko z wizyty. poza tym mam brać magnez z wit B6,podwójną dawkę i zmniejszyc ją jak skórcze łydek i stóp pójdą w piśdziet.żelaza mam se nie kupować tylko zacząć je przyswajać w pokarmie.no coż jakoś przeżyję.
aha pan gin stwierdził,że mam już pokaźny brzuch
Stary 2015-06-03, 17:21   #2174
mysza007
Zakorzenienie

Odebrałam dziś wyniki z wczorajszej glukozy-na czczo 82, po 1h 133, a po 2h 118, takze całkiem nieźle
Kochane, takie pytanko mam, układacie juz w komodach, szafach ubranka dla maleństwa? Niedługo małż jedzie odebrac komode, ktorą odkupiliśmy i chyba cos poukładam bo mi wsio w kartonach w pokoju stoi tylko ciągle mam wrażenie, ze się tak wcześnie za to zabieram, ale znowu chce cos porobic kiedy mi jeszcze za cięzko nie jest, choc i tak juz ledwo dycham

mysza007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-03, 17:22   #2175
Airish88
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze, do Medeli wszystkie części są dostępne, a tutaj rzeczywiście jakoś nie mogę nic znaleźć. Chyba pozostaje tylko skontaktować się z producentem, czy da radę kupić tą nakładkę osobno.

Pisząc podkłady masz na myśli te podpaski poporodowe? Mnie starczyły chyba 2-3 paczki po 10 sztuk. Nie pamiętam dobrze marki, chyba Bella mama. Potem już normalnie nocne podpaski.
A majtek wielorazowych miałam chyba ze 4 sztuki. Takie jak kiedyś Bianeczka wklejała, chyba firmy Hartmann.

Niestety też nie mogłam znaleźć.

Tak o tych wielkich podpaskach myśle.

Dzięki za odpowiedź
Stary 2015-06-03, 17:26   #2176
ridja devojka
Zakorzenienie

Oglądam "Historie porodowe" na tvn style. Jakiś amerykański program. Wczoraj oglądałam polskie "Porody". Pierwszy raz takie rzeczy oglądam

Stary 2015-06-03, 17:31   #2177
oczarowana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość

Normalnie ręce opadają na ludzkie zachwanie : A w aptekach niestety nie ma pierwszeństwa dla cieżarnych
U mni ena osiedlu jest apteka DOZu. Pracują tam moherowe berety.Zawsze jak szłam tam po piguły anty to czułam się jak kobieta która zaraz dokona aborcji a one ogólnie z mega niechecią i odrazą obsługiwały laski stosujące antykoncepcję- a teraz jak mam tam iść po coś a juz byłam pare razy bo do innych aptek mam kawał drogi to mam takie wrażenie,że gapią się na mój brzuch i szukają na palcu obrączki-bo jak to tak brzuchatka-nie mężatka-toć to grzech. a żeby mnie ktoś w aptece pzrepuścił w kolejce-haha dobre żarty
Stary 2015-06-03, 17:32   #2178
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
No wyglada czadersko!! Lepiej zapodaj przepis!

http://osmykolorteczy.blog.pl/2012/0...t-czekoladowy/

Cytat:
Napisane przez mysza007 Pokaż wiadomość
Odebrałam dziś wyniki z wczorajszej glukozy-na czczo 82, po 1h 133, a po 2h 118, takze całkiem nieźle
Kochane, takie pytanko mam, układacie juz w komodach, szafach ubranka dla maleństwa? Niedługo małż jedzie odebrac komode, ktorą odkupiliśmy i chyba cos poukładam bo mi wsio w kartonach w pokoju stoi tylko ciągle mam wrażenie, ze się tak wcześnie za to zabieram, ale znowu chce cos porobic kiedy mi jeszcze za cięzko nie jest, choc i tak juz ledwo dycham
Ja będę miała w szufladach w przedpokoju ciuchy, mam już 3szuflady zapełnione :p ale jeszcze nie pralam tego.
Stary 2015-06-03, 17:36   #2179
agu23gda
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Oglądam "Historie porodowe" na tvn style. Jakiś amerykański program. Wczoraj oglądałam polskie "Porody". Pierwszy raz takie rzeczy oglądam

jaaa teeeż to własnie ogladam, cala zaplakana jestem.
Stary 2015-06-03, 17:41   #2180
AaaMarta
Zadomowienie

Cytat:

Powkładac do komody zawsze mozna, ale ja bym sie nie bawiła specjalnie w układanie, bo i tak to jeszcze będziesz musiała wyprać

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość

Zobaczyłam wszystkie dostępne jak na razie odcinki polskich porodów i na każdym beczalam jak bóbr

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
http://osmykolorteczy.blog.pl/2012/0...t-czekoladowy/

Ja będę miała w szufladach w przedpokoju ciuchy, mam już 3szuflady zapełnione :p ale jeszcze nie pralam tego.

Tylko nie takie pyszności !! Bo mi sie potem śnią po nocach

Stary 2015-06-03, 17:45   #2181
ridja devojka
Zakorzenienie

A gdzie oglądasz? Ja korzystam z tego ze teściowie mają tv.

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Kurde same cesarki w tym odcinku.

Stary 2015-06-03, 18:00   #2182
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Kuuurcze Owca - fajowe. Jeszcze za takie pieniądze. Nie chce mi się jak diabli tam jechać bo mi łeb pęka przez tą dziwną pogodę, ale chyba się poświęce i podjade. To blisko wiec przeżyje. A czy inne ubrania ciazowe tez byly przecenione? Bluzki czy co, czy tylko spodnie?
Chyba bluzki tez były ale się nie przeglądałam. Warto pojechać bo taka promocja na ciążowe się rzadko zdarza.

Cytat:
Fajne, ale nie na lato :P
Material cieniutki przewiewny wiec jak najbardziej na lato.

Cytat:
Napisane przez Ana0611 Pokaż wiadomość
Superaśne! I na dodatek ta cena! Kurcze dzisiaj nie dam rady tam podjechać bo mam SR ale może w sobotę mi się uda
Oj nie wiem czy coś zostanie bo aż tak dużo tego nie było.
Stary 2015-06-03, 18:06   #2183
agu23gda
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja ostatnio przez nakaz lekarza, żeby nie szarżować z aktywnością ruchową z nudów poprałam i wstępnie poukładałam sobie rzeczy w komodzie. Nie prasowałam, bo będę prała wszystko pewnie jeszcze raz i sporo ubranek jeszcze do mnie idzie więc tez dojdzie. Ale moja komoda dla kluseczki na dziś wygląda tak jak na zdjęciach. a i wczoraj w jysk kupiłam te kosze które wstawiłam. Ta półka będzie bezpośrednio nad komodą na której będzie przewijak, więc chcę tam powrzucać rzeczy, kremiki itd które będę uzywać przy przewijaniu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20150603_174610.jpg (83,9 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20150603_180249.jpg (110,5 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20150603_175023.jpg (79,7 KB, 49 załadowań)
Stary 2015-06-03, 18:28   #2184
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:
Ja ostatnio przez nakaz lekarza, żeby nie szarżować z aktywnością ruchową z nudów poprałam i wstępnie poukładałam sobie rzeczy w komodzie. Nie prasowałam, bo będę prała wszystko pewnie jeszcze raz i sporo ubranek jeszcze do mnie idzie więc tez dojdzie. Ale moja komoda dla kluseczki na dziś wygląda tak jak na zdjęciach. a i wczoraj w jysk kupiłam te kosze które wstawiłam. Ta półka będzie bezpośrednio nad komodą na której będzie przewijak, więc chcę tam powrzucać rzeczy, kremiki itd które będę uzywać przy przewijaniu.
o dzizaz jaki porządeczek
ja też będę mieć taką półkę tylko, że nad łóżeczkiem i takie kosze

oczarowana - gratuluję wizyty
Stary 2015-06-03, 18:34   #2185
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
O ja ale pieknie poukladane kiedy ja tak bede miec ;-) u mnie wszystko narazie w kartonie

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

Zrobilam sobie na kolacje wrapa z kurczakiem a mlody po jedzeniu szaleje jak bym mu verwy ze statoil podala ;-) co to będzie jak bedzie wiekszy chyba bede kwiczec z bolu ;-) wasze malce tez takie mocno aktywne w ciagu dnia? W sumie to ciesze sie bo w nocy spi ze mna 😀 moze mu to zostanie po porodzie 😄
Stary 2015-06-03, 19:00   #2186
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
O tyle mnie to martwi że jak zaczniemy kupować to na koncie będzie big fat zero tu złotówka, tam 3 a wypłaty ni ma
Jak czytam listę rzeczy, które ma Sandrusia na przykład to mi głupio
E tam,odrazu glupio :P
Z racji tego, że mój pierwszy poród zaczął się niespodziewanie i nie miałam nic, tak teraz zamierzam mieć już do sierpnia wszystko

Dzisiaj właśnie skończyłam prasować 1 pranie i jeszcze 3 przede mną i aż się boję, bo po dzisiejszym prasowaniu się ruszyć nie mogę,tak mnie plecy bolą

Z ciuszków mam już wszystko
Fotelik też właśnie dzisiaj przyszedł

I pozostaje mi tylko łóżeczko zamówić, pieluszki kupić, pampersy, smoczek i pare kosmetyków i będę już miała wszystko

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Cytat:
No i ten dzieciak ma szkarlatynę.....teraz czekamy czy u nas sie wykluje

Przyszło moje zalando. Dostałam talon na 100 zł. dodatkowo podczas rejestracji dostałam bon na 40 zł (przy zamówieniu min 200) i mogłam go połączyć z tym drugim. Zamówiłam sobie buty za 215 zł i zapłaciłam tylko 75 Także jakby ktoś chciał, to mam dla was zniżki Na pierwszy zakup i też za rejestrację dostaniecie 40 zł, wiec może i te bony da się połączyć Zamówiłam sobie takie klapki
O matko. To współczuję. Mojej małej to po tygodniu czy dwóch od zejścia wysypki zaczęły paznokcie z rąk i nóg schodzić :/ :/ :/

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-03, 19:23   #2187
mysza007
Zakorzenienie

Kochane dzięki Wam za odpowiedzi na razie te ubranka poupycham, zeby sie o kartony nie potknąc, ale jaki pisałyscie, potem bede je prac i wtedy poukładam jasne i białe, i kolorowe, no i moze rozmiarami

Odkąd moja mama otrzymała wiadomosc o mojej ciązy to Historie porodowe nagminnie ogląda

mysza007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-03, 20:49   #2188
201701300931
Konto usunięte

Ja w końcu z tym bólem pojechałam na IP i tak sobie siedzę. Chyba czekam na wyniki krwi i moczu. Na USG wyszedł jakiś zastój w prawej nerce, ale kamieni nie ma.

Na dodatek mi groszek zaszkodził, także dzień do kitu
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-03, 21:09   #2189
agu23gda
Wtajemniczenie

Wróciłam z H&M, faktycznie peeeełno ubrań ciązowych w przecenie, ale zostały albo rozmiary 34 albo 42 w gore. Ja noszę 38 więc spodni żadnych w swoim rozmiarze nie znalazłam, a 42 ze mnie spadały, wzięłam za to chociaż kilka bluzek i topów ciazowych.
Stary 2015-06-03, 21:44   #2190
ridja devojka
Zakorzenienie

Hm, ciekawe czy to we wszystkich H&M bo na stronie internetowej nie widać, co jest przecenione z ciążowych. A w moim mieście nie ma, więc nie wiem czy mi się opłaca gdzieś jechać oglądać.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości