|
|
#2011 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VIII
Cytat:
Bo ja tak lubię GdZie ten tz
|
|
|
|
|
#2012 |
|
Zakorzenienie
|
ta adrenalina...
kuuuuuuuurde, koleżanki do mnie przychodzą za dwie godziny, a ja nieogarnięta, niewyspana i w domu syf
|
#2013 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Helloł ![]() Wczoraj w końcu było ....
|
||||
|
|
|
#2014 |
|
Zakorzenienie
|
A my dzis odpoczywamy
jakis grill po poludniu a potem do Krakowa na lody bylam u okulisty wczoraj kolejnego i nie mam wskazan do cc, mam to wypisane czarno na białym.
|
#2015 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2016 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kaja lepiej Szykuj się na grilla ![]() Cytat:
wiec przy następnych uwagach spróbuj im to delikatnie powiedzieć ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Dzisiaj mam grilla i w sobotę, a jutro urodziny Tża, wieczorem miałam jakieś bóle ale przeszły mam nadzieje ze mały do przyszłego tygodnia wytrzyma i da mamusi się jeszcze najeść
|
|
#2017 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Woooow Cytat:
Cytat:
![]() Aha i jeszcze powiem Wam coś. Wczoraj ta mała zaczęła płakać, bo była głodna. Wzięłam ją na ręce, bo jej mama szykowała mleko, a tu taaaaaaaaaaki ryk głośny w środku nocy, że aż się cała zestresowałam i sobie pomyślałam, że nie chcę dzieckaaaa
|
|
#2018 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2019 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie tej sytuacji sn chyba, ze bedzie ciezko to zeby mnie nie forsowac decyzja o cc. Ale planowanego nie bedzie.
kurde tak napuchlam w tym Krakowie, ze nie mam kostek
|
#2020 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2021 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zresztą moje zdanie jest takie że że swoim dzieckiem to jakoś tak inaczej jestNo bywa...BTW u nas przy okresie zabkowania bardzo pomagał Viburcol |
||
|
|
|
#2022 |
|
Zakorzenienie
|
Milly, widzę ze Twoja mama rzuca takimi komplementami jak moja teściowa
Kaja, mam nadzieję ze z tego grilla prosto na porodowke pojedziesz. Ja się też zdążyłam grilla najesc i jechalam rodzic ![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Szuu a ty się tak nie wymiguj ta piękna pogoda Na plażę z Konradem leżącym w wozeczku też możesz chodzić. U nas wszyscy się pukali w czoło ze bierzemy Tymka do zoo 9 dni po porodzie. W zoo 23 stopnie, cieplej niz w domu, w wózku nie wieje więc o co chodzi? Teraz mam w domu siedziec bo mi sie dziecko urodziło? No way
|
|
|
|
#2023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kaja widzę, że mała się z Tobą ładnie bawi. W końcu jednak musi wyjść. Co do samego porodu wczoraj znalazłam coś takiego http://www.rodzicpoludzku.pl/Porod/K...terwencji.html i po tym stwierdziłam, że cokolwiek nie zrobię to będzie źle. Oczywiście na tej stronie znieczulenie też jest złe i przez to dziecko albo skończy jako narkoman albo konieczne będą kleszcze. U mnie nadal nic |
|
|
|
|
#2024 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A cobdo spania z dzieckiem yo to sa mity ze to niebezpieczne. Sa artykuly z przytaczanymi wynikami badan takie nowe (2014 i 2015) i nie stwierdzono aby to bylo niebezpieczne. Wiekszosc kultur spi ze swoimi dziecmi. A wiecie ze przez przypadek dowiedzialam sie od takiej prawniczki ktora ma termin na lipiec ze jest ustawowy obowiazek spania w jednym pomiesCzeniu z dzieckiem do 3 miesiaca??? Jezrli np. Wydarzylaby sie w tym czasie smierc lozeczkowa albo cos to rodIcom mozna postawic zarzut nieumyslnego spowodowania smierci W sumie ja i tak mam kolyske u siebie w pokoju ale mega mnie to zszokowalo ze jest takie prawo. Szukalam ale nie umialam znalezc. Cytat:
|
|
|
#2025 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A Twoja teściowa to masakra... Tobie brzuch został niby?
|
|
#2026 |
|
Zakorzenienie
|
Wyszlam :p
Musiałam trochę poudawac ze Blanka.jest chora bo nie chciała mnie puścić! Al jestem w domu ![]() Wypilam kawę i niedługo jedziemy jeść ![]() Przczoua haha no to ciekawe czy i.mnie weźmie po grillu Szczerze to już wolę poczekać ba mojego gina |
|
|
|
#2027 |
|
Zakorzenienie
|
Hahaha tak zrób!
|
|
#2028 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak Michał? |
|
|
|
|
#2029 |
|
Zakorzenienie
|
Milly - ja od poczatku na karmienie chodzilam do sypialni, przynajmniej przy tesciach. Matka i dziecko spokoju potrzebuja a nie ciaglego ciamkania i dziamdziolenia nad glowa. Jak ty bedziesz spokojniejsza to moze i dziecie lepiej bedzie jadlo.
Teraz wogole mi nie wygodnie karmic na lezaco, albo inaczej, cora sie wscieka wtedy i siedze z nia ale i tak bede wychodzic na karmienie, zawsze to chwila spokoju i zlapania oddechu. |
|
|
|
#2030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak chodzilam do rodzicow moj tata nie wchodzil do pokoju jak u nich karmilam, w ogole jakas prywatnosc tam mialam, chyba ze sama chcialam siedziec, gadac i karmic to ok ale dziwi mnie takie zalozenie ze bede karmic przy wszystkich, jakos mi sie to nie widzi przy tesciach, tacie, szwagrze itp... |
|
|
|
|
#2033 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj Tz-et wystraszył się jak jechaliśmy do teściowej. Zaswędziało mnie udo i się podrapałam a ten myślał, że sprawdzam czy mi wody odchodzą
|
|
|
|
#2034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2035 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
udanego grilla ![]() nie chciała cię puścić, a niby po co masz tam siedzieć jak nic się nie dzieje a oni nie planują nic działać ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
Cytat:
ja sobie nie wyobrażam żeby ktoś patrzył jak karmię ![]() powiedziałabym że karmię piersią i potrzebujemy wtedy intymności i spokoju. Nie wyobrażam sobie wleźć komuś do pokoju i gapić się na jego cycki Edytowane przez mehja Czas edycji: 2015-06-04 o 14:02 |
|||
|
|
|
#2036 |
|
Zakorzenienie
|
mamy kolejny piękny dzień bez kostek...
![]() kaja, ale cie twoja młoda robi w bambuko ![]() milly, oszalałabym z takimi "mamuśkami" ja sie obawiam że po urodzeniu nasłucham sie o swojej "bezczelności".....lu dzie niestety nie odróżniają tego od asertywności....trudno ich problem a na karmienie też mam zamiar wychodzić do innego pokoju. a jak ktoś za mną bedzie lazł to wygonie i już. jak bede szła kupe to też bedą za mną łazić?
|
#2037 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj przypomniały mi się Twoje słowa o stopach jak fiona... pierwszy raz widziałam swoje kostki w takim stanie
|
#2038 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ciekawe czy one miały płaski brzuch z widocznymi mięśniami po porodzie? Boże jak tak mozna same to przechodziły a teraz gadają jakie to one niby idealne, moja teściowa 2 miesiace po juz ważyła mniej niz przed ciąża bo sie ruszała i sprzątała, bo ja ☠☠☠☠a leze i w domu brudno ehhhhhhhhh dobrze, ze moja rodzinka jest z innej bajki ![]() Tez mam grila dzis tz przychodzą do nas przyjaciele i szwagier z żona ![]() ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- U mnie panuje powiedzonko ze mam stopy jak hobbit ![]()
|
|
#2039 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie wyobrażam sobie by ktoś nade mną stał jak karmię a zwłaszcza teściu Cytat:
Kaja smacznego! Najedz się do syta i wieczorem na porodowke ![]() Szuu jak ja Ci zazdroszczę tej bliskości do morza... Ale mi się zamarzyła plaża..... |
|||
|
|
|
#2040 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze jak mi się nie chce tej drugiej nogi golić
Tassia, Marta jak wasze niunie? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:13.

straszysz nas tylko 

Gorąco u nich w domu jak w saunie, a dziecko przykryte kocami, matko święta.. współczuję tej małej