|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)
:d
|
#3122 |
|
Zakorzenienie
|
łoł zobaczcie to
|
#3123 |
|
Zadomowienie
|
Majka fajny brzuszek masz, no i ta figura
![]() Niespodziewajka cieszę się, że tż znalazł pracę i ułozyło się ![]() U nas tak fajnie grzeje i wiaterek jest dosyć chłodny ![]() Zrobiłam porządek na ogrodku, botwinkę juz można zrobić i mam mini ogórki -1 cm ![]() Swoje plony bardzo cieszą ![]() Plan piszę, bo tam gdzie chodzę to położne dają taki kwestionariusz do wypełnienia. Jeśli nie zrobi się tego w domu to na wizycie pomagają i w razie pytań wszystko tłumacza. Na praktykach tez pomagałyśmy wypełniać je pacjentkom. Edytowane przez moniska139 Czas edycji: 2015-06-05 o 12:08 |
|
|
|
#3124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez uwielbiam takie temperatury, ale nie w ciąży
|
|
|
|
|
#3125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ta... figura... mam wrażenie że wyglądam jak wieloryb i celulit od kostek odpada
|
|
#3126 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3127 |
|
Zakorzenienie
|
A celulit zrobił się trochę na pupie i udach...
|
#3128 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jednak fakt ze mamy dzieci ze sobą daje ogromną motywację żeby dbać o związek, trzymam za was kciuki choć podejrzewam ze raz dwa się uporacie No przy cc to chyba za wiele nie ma co planować ![]() Cytat:
a ty macierzyńskiego nie masz?Ja tym razem chyba napisze, mam wizyte za 2 tygodnie to zapytam położnej. Przy Bartusiu nie pisałam
|
|
#3129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja Cię rozumiem w 1000% Ja też z tych szczuplejszych i sport u mnie to była podstawa, ciałko było jędrne i ładne ![]() Teraz 10 kg na plusie i mimo, ze kazdy mowi, ze fajnie sobie wygladam to ja czuję się jak wieloryb ![]() A Ty wyglądasz baaardzo ładnie ![]() Po porodzie napewno znowu szczuplaczek będziesz
|
|
|
|
|
#3130 |
|
Zadomowienie
|
Majka ale jesteś zgrabniutka
![]() Niespodziewajka i widzisz WSzystko się układa![]() A odnośnie planu to co w nim piszecie? U mnie w sumie na pierwszej wizycie z położną wypełniałam taki kwestionariusz i były pytania: czy zgadzam się na zastrzyk z wit K. kto mi będzie towarzyszył podczas porodu. czy chcę karmić piersią. Czy zgadzam się, żeby położyli mi dziecko na brzuchu od razu po urodzeniu. I jeszcze wiele innych. Więc w sumie to chyba dodatkowo pisać nie będę. A może powinnam? |
|
|
|
#3131 |
|
Rozeznanie
|
Roxana
Cześć dziewczyny Dawno nie pisałam, ale śledzę was na bieżąco na tel Nie piszę ostatnio, ponieważ moje samopoczucie gwałtownie się obniżyło, czuję się fatalnie i nie mam na nic ochoty. Najgorsze co utrudnia mi kontakt z wami to dopadł mnie zespół cieśni nadgarstka co wiąże się z opuchniętymi dłońmi i mega bólem wszystkich stawów palców W nocy kilka razy budzi mnie ból dłoni i takie drętwienie dłoni, jakby mi krew nie dopływała. To samo mam w stopach. Mam już tego dosć i staram się dużo nie pisać na kompie czy tel. Byłam nawet badać mocz sama dla siebie czy białka nie ma co mogłoby sugerować zatrucie ciążowe, ale na szczęście wszytsko ok i ciśnienie też w normie. Czytam was cały czas i jestem z wami Złapałam też jakąś infekcję i byłam tydzień temu u gin. Dostałam globulki i nadal jestem niezadowolona z lekarza prowadzącego. Nawet nie zrobił mi usg! No kurdę płacę za wizytę 150zł i mam do niego 50km, a ten tylko badanie na fotelu i wypisanie recepty. Wiem, ze to nie była comiesięczna wizyta, no ale ciąża bliźniacza to jednak ciąża wysokiego ryzyka i dziwi mnie trochę jego podejście. Na poprzedniej wizycie nawet mi nie pokazał skarbów na usg tylko sam posprawdzał i tyle. Muszę się sama zacząć dopytywać o wszytskoZ przyjemniejszych rzeczy, dziewczyny nie mają miejsca już na kopniaki, ale za to tak się wiercą, że mój brzuch częściej przypomina jakiś wielokąt niż piłkę Jak przyłoże dłoń to czuję każdą nóżkę jak smurają od środka Dzisiaj zaczynamy z dziewczynkami 30 tc i zdałam sobie sprawę, że to już niedługo Czytałam, że wasze dzieciaczki już takie duże Postaram się później wrzucić jakieś moje zdj brzuszkowe, ale ostrzegam, że wyglądam jak do porodu już Wasze brzuszki takie malutkie i zgrabne
|
#3132 | |
|
Zadomowienie
|
Roxana ja nie raz odstawialam akcje jak z filmow romantcznych typu wychodzę trzaskajac drzwiami, no i nieraz musiałam przez to wracać sama do domu haha bo nie skończyło sie tak jak przewidywalam :p
Wow ale ze baba ani jednego rozstepu nie ma! Cytat:
) ja to bym chciala miec 105cm do porodu hihi :pNiespodxiewajka gratki za prace tż widziałaś wszystkie ci tu mowily ze sie dobrze skończy )
|
|
|
|
|
#3133 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
przywołana przez roxanę melduję, że żyje. Podczytuję was, ale nie mam za bardzo czasu się odzywać. Mąż wyjechał służbowo na tydzień, cała firma na mojej głowie i "jak na złość" zlecenia się sypią na potegę. Cieszę się bardzo, zawsze to dodatkowa kasa = mniejszy kredyt na budowę domu. Ale powinnam leżeć, a w środę byłam wykonać usługę (w sumie 5 godzin z dojazdem) i w sobotę też muszę pojechać (znowu jakieś 5 godzin). Oprócz tego za tydzień mam egzamin z podyplomowki, więc każdą wolną chwilę poświęcam na naukę. Postaram się więcej odzywać
|
|
|
|
#3134 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no kurcze... ja tu sie czasami zastanawiam jak ogarnac dwójkę w tak różnym wieku a Ty czekasz teraz na dwa maleństwa ![]() ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() aż sobie wyobraziłam Ciebie trzaskającą drzwiami i z nosem powyżej głowy wychodzacą a za chwilę wracającą z podkulonym ogonem ja znów kiedyś myślałam, że jak się obrażę, pójdę do sypialni i się rozpłaczę to TŻ coś ruszy... yhym. nie raz w rezultacie zasnęłam a TŻ jak nie było tak nie było... natomiast potem jak już wszystko ucichło to wracaliśmy do normalnej rozmowy ![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- tak swoją drogą nie wiem czy któraś widziała... http://natemat.pl/119439,biskupi-kar...asloniete-oczy
|
|
#3135 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciekawe co by powiedzieli na dwulatka/trzylatka który lata tak bardzo ciekaw co mama ma między nóżkami a co tata... Z Mają tak mieliśmy... Ja jak by przed nią się nigdy specjalnie nie osłaniałam więc kątem oka widziała ,ze mam to samo co ona. Ale co ma tatuś to już była wyższa szkoła jazdy łącznie z tym że kladła się na przedpokoju pod drzwiami a na dole ta wentylacja jest i podglądała przez nią , czekała aż wyjdzie z wanny i a nóż widelec uda się dojrzeć. Wbiegała mu do wc gdy akurat siku robił i starała się podejrzeć z każdej strony. Już nie wiedzieliśmy co robić bo przesadzała odrobinę... Mamy w rodzinie pedagoga więc zapytalismy co zrobić w takiej sytuacji... A ta odpowiedziała ,, jak to co - pokazać,, I powiem wam że potem jak ręką odjął. Mąż najpierw kąpał się z nią (w kąpielówkach) a potem jak nigdy nic przebrał kapielówki na normalne gacie i widziała pupę i pisioka (co prawda wcześniej wygolil się do zera co by dziecko zawalu nie dostało) ... Maja to skwitowała czymś w rodzaju... ,,o wiedziałam że tam coś wisi,, I nigdy więcej nie miała potrzeby zobaczyć tatusia... I od tamtejj pory swoboddniej rozmawialismy o nagości czy też narządach plciowych. Więc jest to dla niej na tyle normalne ze nawet w przedszkolu nie miała potrzeby latać za kolegami do wc żeby podpatrzeć a inne dziewczynki to robiły i nauczycielki miały z tym spory problem swego czasu. ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
Witaj Dasz sobie radę na pewno, będziesz robiła to samo co my tylko razy dwa... podwójne zmęczenie ale... Dzieci szybko rosną i będzie co raz lżej...
|
|
#3136 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jaki charakter dzialalnosci prowadzicie ? Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
|
|
#3137 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
takze juz nie robie takich akcji bo wem ze to nie dziala, nie wiem jak oni w tych filmach to robia ze tam zawsze takie cos wypali a potem chlop biegnie z kwiatami.... no nie wiem :p czasem wiesz, po prostu trzeba przeczekać, bo rozmowa tez nic nie da, a potem wszystko wraca do normy ![]() A co do linka to nie skomentuje :p mimo ze jestem osoba wierząca, chodzę do kosciola to zdaje mi sie ze te klechy przesadzaja czasem :p u nas powinni byc pastorzy ktorxy maja rodziny i wiedza co mowia, a nie cnotki niewydymki :p Cytat:
|
||
|
|
|
#3138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przez przypadek wparowałam do łazienki.... nigdy więcej ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- któraś z was kupowała blender z Lidlu ostatnio? Potrzebuję opinii czy warto
|
|
#3139 |
|
Zakorzenienie
|
Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)
A ja Wam powiem szczerze, ze kiedys byłam bardzo wierząca i praktykująca osoba. Teraz jestem wierząca ale do kosciola chodze od swieta... Dlaczego? Bo wręcz w mistrzowski sposób księża mnie zniechęcili. Wręcz nie idzie słuchać tych dyrdymałów na temat ślubu, dzieci i ich wychowywania, in vitro... Skad oni maja tak wielka wiedzę skoro własnych dzieci i rodziny nie maja? Jakim prawem mogą posyłać do diabła ludzi z dziećmi z in vitro? No i teraz jakby tego było mało... Nawet karmienie jest czymś złym. No ludzie, w jakich czasach żujemy ?! Zeby człowiek za własne szczęście musiał byc "karany" i krytykowany? Idiotyzm.
--- A mojemu dziecku wystarczyło to, ze tatuś ma to co on tylko ze większe (jak to sam junior stwierdził) a mamusia ma siuske/piske/dziurkę. Nigdy nie podglądał, nigdy nie interesował sie tym głębiej... Pozniej przyjdzie czas, ze bedzie trzeba mu wyjasnic dokładniej co i jak no ale to jesscze nie teraz ![]() --- Wysprzatalam całe mieszkanie, popralam, poprasowalam, przygotowałam koktajl truskawkowy, obiad (ziemniaczki młode z koperkiem, schabowe i młoda zasmażana), upiekłam kajzerki i rogaliki maślane i powiem jedno... Mam ku*** dosc haha. Jeszcze musze jedynie poodkurzać i przygotowac lemoniadę do obiado-kolacji jak faceci wrócą. (TŻ z pracy a junior od tesciowej)Ale chyba było mi tego trzeba, Odreagowalam troche
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Synuś i Córcia Edytowane przez roxana_lu Czas edycji: 2015-06-05 o 15:48 |
|
|
|
#3140 | |
|
Zakorzenienie
|
Fotobudka
![]() Cytat:
Moja mama mi dzisiaj kupiła, jeszcze nie testowałam. Ale ona ze swojego jest zadowolona
|
|
|
|
|
#3141 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wydaje sie ok i ma dużą moc i 3 lata gwarancji juz go testowalam i nawet pianę z bialek ubilam.Cytat:
wlasciwie to nawet nie slucham kazań. Ide sie po prostu pomodlic. Chociaz sa ksieza ktorzy madrze gadaja ale to zazwyczaj ci mlodsi
|
||
|
|
|
#3142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mi chodzi dokładnie o msze. Nie chodzisz dla księży i ich nie słuchasz wiec generalnie robiąc tak jak ja wychodzi podobnie - bo ja nie chodze na msze ale często przechodząc obok kosciola ide sie pomodlic ![]() Nie widze sensu siedziec godzine w niedziele na mszy, zeby: a) skupiać sie na tym, zeby nie słuchać tego co ksiądz bezsensownie gada lub B) słuchać i sie wkurzać
|
|
#3143 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bender polecam, swój mam ponad trzy lata i działa bez zarzutu, teraz kupiłam sokowirówkę i oby też sprawowała się dobrze. Prawie cały dzień spędziłam na polu, ręce trochę opaliłam. Młody się wyszalał to będzie spał
|
|
|
|
|
#3144 |
|
Rozeznanie
|
No tak wyszlo ze nie mam
Dziewczyny gdzie kupie te plastikowe buteleczki na kosmetyki do szpitala? w aptece babka powiedziala ze oni takiego czegos nie maja i pierwsze slyszy o czyms takim .. gdzie to kupujecie ??? ![]() Ja sie tez przed Adasiem nie ukrywam , nie raz mnie nago widzial jak sie kapalam albo nasmarowana kremem po mieszkaniu latalam , wie tez ze on ma siurka tak jak tata a ze mama nie ma . Mysle ze wiecej 3latkowi tlumaczyc nie musze
|
#3145 | |
|
Zakorzenienie
|
Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)
Cytat:
Ja kupuje w DM, ale u Was nie ma tego sklepu ![]() Ostatnio widzialam w Rossmanie... |
|
|
|
|
#3146 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
temat rzeka )Cytat:
|
||
|
|
|
#3147 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale rossmana mamy to skoro Kasperka pisze że są to jutro zajrzę
|
|
#3148 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Roksanka współczuję sytuacji z mężem. Na pewno nie możesz sobie czegoś zarzucać i dobrze, że o tym wiesz Nie myśl jednak, że jego miłość się wypaliła, bo to nie dzieje się z dnia na dzień... nawet z tygodnia na tydzień... Po prostu macie kryzys i musicie go przetrwać. Razem. I wyrzucenie go z domu, lub wyprowadzka moim zdaniem nie jest dobrym wyjściem. No chyba, że jesteś pewna, że wróci... Rozumiem, że chcesz z nim być, więc musicie stawić czoła przeciwnościom, ale razem Wiem, że jest Ci przykro widząc jak Cię traktuje, ale musisz mieć nadzieję i być cierpliwa. Wiem też, że to on powinien się starać, nie Ty, ale chłop to chłop... Czasem trzeba ustąpić... On na pewno Cię kocha. Zamiast myśleć o tym, że jest źle, myśl o tych chwilach, kiedy było cudownie - od razu poprawi Ci się humor, może nawet mąż to zauważy i zmieni swoje nastawienie? Trzymam kciuki za Was Cytat:
p.s. ładny brzuszek a tak w ogóle, to korzystając z tego, że jest gorąco, w tv zero pożytecznych programów i brak internetu - wzięłam się za robienie literek nad łóżeczko Dziewczyny gratuluję nowych tygodni ![]() ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
)
|
|
#3149 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3150 |
|
Zadomowienie
|
Mini butelki są w rossmanie po ok 2 zł. Są odkrecane i z pompka.
Nogi zaczynają mi puchnac... jak chodzę to czuję jak napina mi się skóra na łydkach. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:30.

jednak fakt ze mamy dzieci ze sobą daje ogromną motywację żeby dbać o związek, trzymam za was kciuki choć podejrzewam ze raz dwa się uporacie
.. nie dość że śnily mi sie koszmary to jeszcze obudzilam sie z tak potwornym bolem brzucha ze od 3 do rana na zmiane plakalam i przysypialam na siedząco 
Dawno nie pisałam, ale śledzę was na bieżąco na tel
W nocy kilka razy budzi mnie ból dłoni i takie drętwienie dłoni, jakby mi krew nie dopływała. To samo mam w stopach. Mam już tego dosć i staram się dużo nie pisać na kompie czy tel. Byłam nawet badać mocz sama dla siebie czy białka nie ma co mogłoby sugerować zatrucie ciążowe, ale na szczęście wszytsko ok i ciśnienie też w normie. Czytam was cały czas i jestem z wami
Dzisiaj zaczynamy z dziewczynkami 30 tc i zdałam sobie sprawę, że to już niedługo
to już była wyższa szkoła jazdy łącznie z tym że kladła się na przedpokoju pod drzwiami a na dole ta wentylacja jest i podglądała przez nią , czekała aż wyjdzie z wanny i a nóż widelec uda się dojrzeć. Wbiegała mu do wc gdy akurat siku robił i starała się podejrzeć z każdej strony.
przez przypadek wparowałam do łazienki.... nigdy więcej