|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)
Witajcie, ja mam gosci a zarazem pomocnikow do pakowania wszystkich rzeczy w postaciach mojego brata i siistry ;-) wiec dlatego mnie tak malo teraz. Wczoraj wieczorem nogi mialam jak slupy, takoe obolale, opuchniete, ze nawet do klapek w ktorych chodze po domu sie nie miescily, nic nie pomagalo, zimna woda, nogi w gorze, maz posmarowal mi je mascia konska chlodzaca i to troche pomoglo, pozniej ze zmeczenia padlam... A nad ranem w nagrode za dobry sen skurcze lydek... :'( ja juz bym chciala miec malucha obok... Pisalyscie ze myslicie ze wszystko sie rozegra w lipcu, ja tez ;-) teoretycznie ok 19lipca juz szkrabek bedzie gotowy wiec moze sie uda wczesniej ;-)
Roxana, smutne to o czym piszesz, ale glowa do gory, moze on tez ma jakies gorsze dni, cos go gryzie, ma jakis dylemat tylko poprostu nie chce o tym mowic i to wszystko wplywa na codzienne zycie. My co prawda mamy humorki, ale faceci tez je maja i bez ciazy, moze mu przejdzie, poczekaj kilka dni moze wroci do swiata zywych i bedzie kochany jak wczesniej moj ostatnio tez mial humorki, poprawilo sie a wczoraj znow cos go napadlo w dzien bo zwrocilam mu uwage, my sie zloscimy przezywamy, rozmyslamy a im przechodzi i pozniej mysla ze nigdy nic sie nie stalo... Mnie tez takie sytuacje bola bo to przykre, zwlaszcza ze jak jeszcze dawalysmy rade to nas wyreczali a jak potrzebujemy juz teraz ich pomocy to sie nie domyslaja albo zwalaja wine na nasze humorki... My staramy sie szybko zazegnac te konflikty ale czasami jest ciezko zapomniec... Trzymam kciuki Roxi za poukladanie wszystkiego, wyjasnienie i spokojne rodzinne sielankowe zycie :-*
|
|
|
|
#3092 |
|
Zadomowienie
|
Ja mieszkam u teściów to go nie przegonie. Wy jesteście w swoim mieszkaniu to go możesz wyprowadzić. Może to poskutkuje i zrozumie, że bez Was nie jest dobrze.
|
|
|
|
#3093 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem kochana , to jest inna sytuacja jak sie mieszka z jego rodzicami no bo faktycznie gdzie go wywalić... Do garażu ![]() ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- Cytat:
Dziekuje za miłe słowa Obawiam sie, ze to nie chwilowe kłopoty a brak jakichkolwiek uczuć... On juz nawet na mnie nie patrzy z miłością jak przez te 9 lat (gdzie nie raz były jakies problemy, kłopoty itd).
|
|
#3094 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamusie
Ale będzie dziś gorąco ... uuuuu .... już jest ostro uwieeeelbiam w końcu się doczekałam ![]() Na razie się cieszę ale lęk jest że polegnę haha Ja juz po porządkach Jakiś power dziś jest ... Poszewki z pościeli się już suszą, pościel na balkonie wietrzy się. Mieszkanko posprzątane, nawet ogarnęłam na tip top moje 3 szuflady- mam takie trzy w komodzie do których wrzuca się wszystko. Jedna przeznaczyłam na dokumenty dla dzidziusia. Został mi obiadek do zrobienia.... Dziś musi być coś lekkiego ![]() Roxana Bo faktycznie wszystko nas męczy, albo męczy co raz więcej. Siedzimy w domu i mamy wszystko na głowie. Oni przychodzą na gotowe i nie wiedzą ile pracy się wkłada by domek był czyściutki, obiadek zrobiony i drugie dziecko zadowolone też z dnia. Oni zupelnie odwrotnie, wracają do domu i chcieliby czas jakoś spędzić gdzieś wyjść ale my po całym dniu ,,pracy,, już siły nie mamy... Plusem jest to że jeszcze 2 miesiące i hormony nam się będą ,,naprawiać,, Już z górki...
|
#3095 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
poczekaj kilka dni moze nie bedzie zle
|
|
|
|
|
#3096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3097 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałabym wierzyć ze tak jest. Tylko ze on naprawde nie ma mega powodów do tego, zeby sie o cos wściekać na mnie. Ja mam humory ale to sie wtedy raczej nie odzywam, po prostu... Jak według niego marudzę to wtedy gdy go prosze o cos... Nie ma czegoś takiego, ze sie po nim wydzieram czy mowie cos przykrego... Ale cholera go wie, skad mam wiedziec co jest, jasnowidzem nie jestem a przypuszczać jedynie moge. ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- Cytat:
Juz w ogole staram sie o tym nje myslec
|
|
#3098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Postaraj się tak , że jak po takim spotkaniu on nadal będzie ,,naburmuszony,, to będziesz wiedziała że coś jest na pewno nie tak z jego strony... I niech ci wtedy powie co mu się dzieje w głowce. Lepiej mieć wszystko wyjaśnione, żeby nie zbieralo się w nas. Potem jak wybuchnie to będzie gorzej. Nie wiem czy dobrze radzę... Ale trzymam kciuki.
|
|
#3099 |
|
Zakorzenienie
|
Na szybko witam się w 33tc i się zbieram z małym do lekarza
Roxana tule rzytul:
|
#3100 |
|
Zakorzenienie
|
a... ja dziś zaczynam 31 tc.... brzmi to już poważnie
|
#3101 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czytam i aż mi się łezka w oku zakręciła, teraz jest czas na wspieranie siebie, pomaganie Tobie (zwłaszcza, że masz wysokie ciśnienie), a tu takie cyrki Nie wiem co poradzić, może jakiś kompromis? Ty nie wściekaj się, że on natychmiast na Twoje polecenie nie wyciąga tych naczyń ze zmywarki, tylko rano, wtedy on może tez jakoś zluzuje? Oczywiście to tylko przykład, chodzi mi o to, że on wraca z pracy, mógł mieć tam gorszy dzień i może wolałby usiąść z Toba i Juniorem zjeść kolacje i lody, wyciągnąć nogi i po odpoczywać, a nie słuchać co ma jeszcze do zrobienia Pogadaj z nim jeszcze raz, powiedz, że oboje musicie wrzucić na luz, on musi zrozumieć, że hormony buzują i ciężko nad tym zapanować, a Ty, że on tez może mieć chęć nicnierobienia po pracy i wysłuchiwania Twoich poleceń co ma zrobić. A i jeszcze, jak już np. wyciągnie te naczynia (nawet rano a nie wieczorem) to daj mu całusa Cytat:
za nowe tygodnie My wczoraj zaczęliśmy 30tc ![]() Mąż mi zrobił niespodziankę, przyjechał po nocce do mnie 200 km na jeden dzień
|
|
#3102 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
ja również 33tc od wczoraj ale ten czas leeeci![]() Roxana, współczuję faceci inaczej wszystko rozumieją niż my... i czasami bardzo ciężko jest im to wytłumaczyć. Poczekaj, może sam zmądrzeje.Mój tż teraz będąc za granicą już głupieje i doczekać się nie może kiedy wróci, bo ja w ciąży jestem i musi mi pomagać, muszę mieć w nim oparcie itp. A wcześniej przed wyjazdem to tak średnio było. Więc jak widać rozłąka na nich bardzo dobrze działa. Czasami sobię myślę, że jemu jest bardziej źle niż mi, co ja się męczę, jeżdzę po lekarzach, czekam w kolejce, teraz jeszcze dopadła mnie alergia..... |
|
|
|
#3103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3104 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczynki.
Mnie też dziś budziły skurcze łydek i strasznie mnie w nocy plecy bolą. Muszę w niedziele się podpytać czy mogę maść jakąś stosować. Roxana ułoży się. Może On rzeczywiście nie wie jak Ci pomóc i Go to przerasta. Albo może jak to facet myśli, że jak zaproponuje Ci spacer, później coś innego a Ty odrzucasz te propozycje to sobie odpuścił. Wiem, że spacer i spędzanie aktywnie czasu w Twoim wypadku nie jest możliwe. Wytłumacz Mu może, że bardzo chcesz coś wspólnie porobić, ale ze względu na Julkę musisz się oszczędzać. Może do kina wyskoczcie, albo na dobre lody. Sami we dwójkę. Asienka pochwal się zakupami. Ja się cieszę, bo kurier załatwiony i wszystko będę miała do tygodnia czasu u siebie.
|
|
|
|
#3105 |
|
Zakorzenienie
|
dawno nie chwaliłam się brzuszkiem
więc wrzucam ![]() pokażcie też swoje no i nie wiem czemu bokiem weszlo ;/
Edytowane przez majka242007 Czas edycji: 2015-06-05 o 10:39 |
|
|
|
#3106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3107 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Ja tylko na chwilke, bo tyle pracy mamy ![]() Roxi sciskam mocno ![]() majka bardzo ladny brzusio Zycze udanego weekendu dziewczyny
|
|
|
|
#3108 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny piszecie plan porodu?
|
#3109 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny cos mnie dziś napadlo, wstałam o 5 rano i poszlam sprzatac, a to do mnie nie podobne
ale potem po 7 poszlam dalej spac ![]() Wlasnie wróciliśmy z tz z zakupow z osiedlowego sklepu i mamy troche truskawek i czeresni, a zaraz zabieramy sie za porzadki. Wasze dzieci tez maja tak często czkawke? Moj maly dzis rano juz 2 razy mial i zauważyłam ze jak mnie tz zdenerwuje, np zaczyna mnie laskotac, ja wykonuje gwaltowne ruchy no i zaraz czuje jak mały ma czkawke biedaczek pewnie sie boi a moj tż taki nieczuly ![]() roxana trzymam kciuki zebyscie w koncu doszli do porozumienia, ale wystawianie walizek za drzwi nie zawsze pomaga, zycie to nie film, przynajmniej na mojego takie numery nie działają. Mam nadzieje ze to tylko przejsciowe problemy ![]() majka fajna piłeczka i fajny kombinezonik i widze w rogu kawałek wozka u nas pojazd tez juz stoi ale na razie w worku zeby sie nie zakurzyl, a i tak planuje jeszcze wewnetrzna wysciolke wyprać. Witam sie w 30 tc ) oby do przodu )Ps. Wczorai rozmawiałam z mama i mowilam ze po 38 tyg bede przyspieszac porod czyli np pic herbatkę z lisci malin, duxo sie sexic (no dobra tego nie mowilam) :p itp, a ona na mnie nakrzyczala ze głupia jestem ze dziecko wyjdzie jak bedzie gotowe no i sie poklocilysmy, a ja teraz juz sama nie wiem, moze faktycznie glupio mysle i mam nic nie przyspieszac.. Edytowane przez beaciorq Czas edycji: 2015-06-05 o 11:33 |
|
|
|
#3110 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny jesteście kochane
bardzo dziękuję za wszystkie słowa otuchy i wsparcia. stwierdziłam, że nie mogę się tak podłamywać, poczekam kilka dni jeszcze, zobaczę co się będzie działo... faceci to są jednak skomplikowani ![]() Lulla nie wiem czy przy CC warto spisywać plan porodu...
|
#3111 |
|
Rozeznanie
|
Hej hej
Ale miałam dzisiaj noc .. nie dość że śnily mi sie koszmary to jeszcze obudzilam sie z tak potwornym bolem brzucha ze od 3 do rana na zmiane plakalam i przysypialam na siedząco . Nie wiem co to bylo ale podejrzewam ze zwyczajne zakwasy . Wczoraj troche wiecej sie poruszalam, bylismy na dluuugim spacerze a normalnie to ja bardzo duzo leze i jak gdzies wychodze to tyle co autem po zakupy . W sumie jak wstalam rozchodzilam troche macice to moment mi przeszlo . Ale tak sie wystraszylam ze zaraz wszystko dla Zuzi popralam, liste brakujacych rzeczy zrobilam i chce w ciagu trzech najblizszych dni spakowac juz torby przygotowac posciel lozeczko i ogolnie wszystko wszystko .. Miło że pytasz .. U nas coś drgnęło . Tżet dostał teraz mega fuchę . Cały dom do remontu , od podstaw pod klucz . Jakieś 3 miesiace nie bedziemy sie musieli o kasę martwić . No i plus tego taki że facetowi sie nie spieszy wiec jak bede miec wizyte, badania czy rodzic pojde to bez problemu bedzie mogl sobie zrobić wolne
|
#3112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3113 |
|
Zakorzenienie
|
Moja lekarka juz mi zaproponowala wlasnie, ze mnie skieruje do kliniki w ktorej bede robic zeby napisac plan porodu
W przyszlym tyg. mam wizyte i mam dac odpowiedz... Zdecydowalam, ze chce napisac... Ty tez??? Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2015-06-05 o 11:40 Powód: Blad |
|
|
|
#3114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3115 |
|
Zakorzenienie
|
o... zapomniałam pogadać z moją gin czy mam pisać czy wystarczy jak powiem słownie...
|
#3116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3117 |
|
Zakorzenienie
|
powodzonka, i nie przemęcz się
|
#3118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3119 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3120 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:44.

moj ostatnio tez mial humorki, poprawilo sie a wczoraj znow cos go napadlo w dzien bo zwrocilam mu uwage, my sie zloscimy przezywamy, rozmyslamy a im przechodzi i pozniej mysla ze nigdy nic sie nie stalo... Mnie tez takie sytuacje bola bo to przykre, zwlaszcza ze jak jeszcze dawalysmy rade to nas wyreczali a jak potrzebujemy juz teraz ich pomocy to sie nie domyslaja albo zwalaja wine na nasze humorki... My staramy sie szybko zazegnac te konflikty ale czasami jest ciezko zapomniec... Trzymam kciuki Roxi za poukladanie wszystkiego, wyjasnienie i spokojne rodzinne sielankowe zycie :-*

poczekaj kilka dni moze nie bedzie zle 

rzytul:
za nowe tygodnie