![]() |
#2191 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VIII
Cytat:
Cytat:
Jedynie jeszcze jutro spróbuję do jakiegoś internisty może, chociaż już mnie szlag trafia przez to wszystko ![]() ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Jak się wkurzę to pójdę do apteki po olejek ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2192 |
Zakorzenienie
|
Rybka, organizm może rożnie zareagować
![]() Wypiłam półtora łyżki o 19, o 1 obudziłam się ze skurczami ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2193 |
Zadomowienie
|
Super
![]() O matko - Ty to masz przeboje, Makutka mogła by się już na coś zdecydować a nie co chwilę stresuje mamuśke
OD KIEDY CIE POZNAŁAM ROZPOCZĄŁ SIĘ NAPIĘKNIEJSZY RODZIAŁ MOJEGO ŻYCIA ![]() Jedna z wielu Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe Czasem walczy ze wspomnieniami Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2194 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2195 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do tego "wyganiania" to jednak wydaje mi się ze poza tym Wszystkim to jest to uzależnione od organizmu ![]() ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- kaja A Twoja Lena to już przegina ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2196 |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za życzenia zdrowia i dobre słowo. Zaraz chyba oszaleję z tym wszystkim. Tak mnie to w☠☠☠☠ia i doprowadza do szału, że zaraz coś sobie zrobię?!!!
Miałam dziś jeszcze taką sytuację, że zaczęły mnie boleć żebra, ale myślałam że mała za dużo się wierciła. Za chwilę dostałam takich kłujacych boli w klatce piersiowej i palpitacji serca. Zmierzyłam od razu ciśnienie i było w normie. Teraz tak sobie myślę, że może to zapalenie płuc :-( Co do olejku to moja mama mówi, że za jej czasów to był środek podawany do wypicia by przeczyścić organizm przed porodem. Skoro tak wygląda lewatywa... Chociaż ja i tak się boję. Mam nadzieję, że nie będę zmuszona go pić ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#2197 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Kochana a moze to tylko nerwoból? ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2198 |
Zakorzenienie
|
Piszę opis porodu tak jak obiecałam.
![]() Jak wiecie bardzo nie mogłam doczekać się porodu, co prawda do terminu było jeszcze trochę czasu a już próbowałam go przyspieszyć, mycie okien podłóg itp nie dawały rezultatu. ![]() O godzinie 1 ,obudziłam się z dziwnym uczuciem, i już wiedziałam, że się zaczeło ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Na porodówkę trafiliśmy o 4, kazano mi się przebrać, i poszliśmy na salę porodową. Jakaś babka rodziła i strasznie jęczała, i już miałam dosyć, bardzo mnie to zestresowało... ![]() ![]() ![]() Skurcze zaczeły być bardzo bolesne, co 2 minuty trwały 20s. Myślałam że zejdę... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() przed 12 zaczeły się parte, wtedy już mało pamiętam, a tż nie będę pytać. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Po porodzie byłam przerażona. Myślałam, że będzie inaczej i że będzie dużo mniej bolało. ![]() Mój ukochany synek był największą nagrodą i wiem, że wytrzymałabym dla niego wszystko ![]()
![]() |
#2199 |
Zakorzenienie
|
Halooo a ja ganiam i spaceruje i probuje wykurzyc lokatorke
![]() ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- A no i ja od dzis w 40 tc ![]() chyba na Wieze Mariacka wejde ![]() nie mam ani grams rozwarcia. Jedyne co to od piniedzialku rozmiekla szyjka
#2200 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O to mi właśnie chodziło, ale nie chciałam tak dosadnie pisać. ![]() ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- fartuch Dziękuję za opis porodu ![]()
![]() |
#2201 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Fartuch - faktycznie nie był łatwo ale na pewno było warto ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2202 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ja bym uważała z tym olejkiem rycynowym. Moze spowodowac biegunkę nie tylko u Was ale i u dziecka. Jeśli dziecko zachłyśnie sie takimi wodami z odchodami to konsekwencje mogą być tragiczne. zrobicie jak chcecie ale chyba nie po to troszczymy sie o maleństwa przez 9 m-cy żeby ryzykować w ostatnich dniach.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2204 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2205 |
Zadomowienie
|
Fartuch dziekujemy za opis, nacierpiałaś się Biedulko, ale byłaś bardzo dzielna. Poród trwał dosyć długo, ale na końcu czekała Cie najpiekniejsza nagroda
![]() Ja sie bardzo boje, że moj próg bólu zostanie szybko przekroczony i poród będzie bolesny ![]()
OD KIEDY CIE POZNAŁAM ROZPOCZĄŁ SIĘ NAPIĘKNIEJSZY RODZIAŁ MOJEGO ŻYCIA ![]() Jedna z wielu Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe Czasem walczy ze wspomnieniami Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2206 |
Zakorzenienie
|
fartuch popłakałam sie
![]() ![]() prosze, powiedzcie mi że ta "miękkosc" po porodzie zniknie i wróci moja sukowatość......mam dosyć płaczu ![]() przed chwilą leciał w tv "Junior" . wiecie, Arnold w ciąży i te sprawy ![]() ![]() matko co za wstyd......przed ciążą nigdy w życiu nie ryczałam na żadnym filmie książce itd.....żadne tam szczeniaki ani małe dzieci mnie nie ruszały...a teraz? nawet na reklamach chce mi sie ryczeć ![]()
#2207 |
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny
![]() ![]()
![]() |
#2208 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2209 |
Zakorzenienie
|
Dodałam Michała w K
![]()
![]() |
#2210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fartuch najważniejsze że masz synka już ze sobą a porod jest tylko wspomnieniem Spoko ja tam jakoś też nie szczególnie pałam entuzjazmem na myśl o porodzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2211 |
Zadomowienie
|
Jak się tak racjonalnie zastanowię to chyba masz rację
![]() Fartuch dzięki za opis ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2212 |
Zakorzenienie
|
Fartuch dzielna żeś
![]() Mi Blanka też zejść nie chciała, kucki w skurczach wspominam źle ![]() Byłam z mamą na działce, zrobiłysmy sobie karkówke z grilla ![]() Kurde naprawdę mam wrażenie że mała inaczej jest ustawiona.. Kopie tak inaczej.. Ogólnie jest bardzo nisko wg położnej, więc może dlatego? |
![]() ![]() |
![]() |
#2213 |
Konto usunięte
|
Znowu mnie przeczyscilo
![]() Kaja ja jutro mam grilla i tez reflektuje na karkowe ![]() Fartuch super opis porodu, jak usiądę do kompa to dołącze ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Rybka do usług ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#2214 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Szczerze wątpię, że bym to wytrzymała.
![]() |
#2216 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny cały dzień byłam sama na sali. Chwile fajnie ale potem stwierdziłam ze super będzie jak ktoś jednak przybędzie. I teraz żałuje. Przyszła laska 24 lata i jest masakryczna. 6h po CC, nie rusa się jeszcze a ledwo co ja w wiezli do sali to dwie koleżanki, 3 kolesi i rodzice. I siedzieli godzinę. Rodzice siedzą nadal. Nie maja wózka, lozeczka nic.... Laska myśli ze zaraz jak ja spionizuja to juz ja przestanie bolec. Ale ona jeszcze nie wie ze zaraz jej przestaną podawać te narkotyki i licze ze jutro zderzy się z rzeczywistością i otrzezwieje trochę. Bo juz wszyscy znajomi się na jutro zapowiedzieli. Ludzie maja zero taktu. ☠☠☠☠a ja z cyckami na wierzchu i pielucha na dupie a tu tyle ludzi. Rozumiem ze ojcowie siedzą i niech siedzą cala dobę, ale reszta to 10minut i wypad. Jutro tu zrobię rozpierduche jak to towarzystwo tu będzie.
#2217 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurde ludzie to rozumu nie mają ![]() A laska super przygotowana na pojawienie się dziecka... Kurde wygląda na to, ża mam paciorki ![]() ![]()
![]() |
#2218 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
O matko, współczuje Ci... Ludzie faktycznie nie maja za grosz taktu, tak nie powinno byc ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ja mam nadzieje, ze tego 10 lekarz bedzie chciał mi zrobic posiew... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2219 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2220 | |
Zakorzenienie
|
Tassia no to ci się współlokatorka trafiła
![]() mi tam by nie przeszkadzało że sama jestem na sali- intymnie wtedy jest, nie trzeba się przejmować niczym no i tż może dłuzej posiedzieć Cytat:
![]() no najwyższa pora! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:19.