|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)
Jest juz wózio, jest też łóżko i Bartuś zasnął w nim bez problemu
|
#3152 |
|
Rozeznanie
|
Hej
ja juz w łóżku padnieta Mialam dzisiaj pare osób na paznokcie później prasowanie i sprzatanie i juz brak mocy mega mnie boli kręgosłup ale juz powoli do spania Jutro z rana bedzie Tż wiec jest suuuper Co do brzuszka to tez wstawie zdjęcie
|
|
|
|
#3153 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dziś wzięłam się za pranie i prasowanie jakoś poczułam taką potrzebę, żeby w końcu wszystko skompletować. Poprasowałam tylko pół godz:/ dłuzej nie miałam siły, ale zawsze coś do przodu![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
Piękny brzuszek i ładnie wyglądasz ja swojego nie będę wrzucać, bo wyglądam jak słonica:/Fajna sukieneczka mogę wiedzieć gdzie kupiłaś? bo szukam podobnej
|
|
|
|
|
#3154 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja akurat prasowalam nasze ciuchy bo dzidzi jeszcze nie czas ale przerwę musialam sobie zrobić bo by mi kregoslup pękł :/---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Piękny brzuszek i ładnie wyglądasz ja swojego nie będę wrzucać, bo wyglądam jak słonica:/Fajna sukieneczka mogę wiedzieć gdzie kupiłaś? bo szukam podobnej [/QUOTE]To akurat siostry i jest mi troszkę za duza a kupiła w tamtym roku w biedronce
|
|
|
|
|
#3155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3156 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To akurat siostry i jest mi troszkę za duza a kupiła w tamtym roku w biedronce [/QUOTE]Ooo widzisz w biedronce może i w tym roku takie też będą
|
|
|
|
|
#3157 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dzięki za odpowiedź Cytat:
Cytat:
Ja już kończę na drutach kocyk dla małego... Też będę się chwalić na dniach ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
Ooo widzisz w biedronce może i w tym roku takie też będą [/QUOTE]byłam dziś w biedronce, są koszule dla ciężarnych i koszulki i jakieś promocje na dada chysteczki nawilżane ale nie zagłębiałam się bo i tak ich nie kupuję...
|
|
#3158 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To akurat siostry i jest mi troszkę za duza a kupiła w tamtym roku w biedronce [/QUOTE]Właśnie znalazłam ją na allegro za nawet fajną cenę, 29,99 chyba zamówię, żeby miec coś wygodnego tak nawet po domu w upalne dni. Ja oceniasz rozmiaa, standardowa?
|
|
|
|
|
#3159 |
|
Zakorzenienie
|
Alez sie objadlam :-P przebudzilam sie przed 1 ze slina przy kodtkach na mysl o frytkach :-? poszarpalam Tz ze chce fryty a ten gramolnie z zamknietymi oczami poczlapal do kuchni
) i wpasnie zjadlam dwie porcje z mizeria moge isc spac dalej :-D
|
#3160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pochwalę się, jak już zawiśnie na ścianie na razie dorobiłam wczoraj ramkę (kupiłam zwykłą plastikową i ozdobiłam filcem)Może nie będzie to tak profesjonalnie zrobione, jak z pod ręki krawcowej, ale kiedyś będę mogła powiedzieć : "to Ci uszyła mama" tak w ogóle to witam się
|
|
#3161 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ojej heh w końcu kobieta w ciąży![]() Ja na szczęście w nocy nie mam takich zachcianek wystarczy jak zjem kolację i jakoś do rana dociągnę![]() Dziś znów piekny dzień
Edytowane przez belleza_ines Czas edycji: 2015-06-06 o 07:18 |
|
|
|
|
#3162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
WOW! Szacunek... Nie dla Ciebie, ze zjadłaś ( ) ale dla TŻ, ze zrobił chociaz nie, dla Ciebie tez szacun bo ja o tej porze jesc nje potrafię mój mi nawet dzis w nocy nie wstał, zeby wodę przynieść... Witam sie dziewczynki i jednocześnie żegnam na jakis czas... Nastał dla mnie okropnie trudny okres, nie chce Wam tu ciagle smucić a musze jakos sie ogarnac i rozwiązać ta sprawę. Niestety rozmowa nie przyniosła efektu, wczorajszy wieczor (miła byłam az do zażygania, kolacje zrobiłam, pachnący domek... Wszystko) tez nie, niestety po kolacji musiałam sobie sama posprzątać (wiem, mogłam nie robic ale to ja bym miała robotę dzis rano bo ten do pracy ciśnie na 12h) a na sam koniec kulminacja jak go poprosiłam, zeby mi kremem nogi posmarował... Jak usłyszałam "chyba sobie żartujesz" to sie po prostu rozpadłam na kawałki. Cała noc nie spałam, ciśnienie ciagle ponad normę... Dlatego musze sie jakos ogarnac... Zebrać za przeproszeniem do kupy. Trzymajcie sie kochane
|
|
#3163 |
|
Zakorzenienie
|
Roxana ty mi tu nie wariuj, co ci da ze bedziesz w 4 scianach tylko sprzatac, prac i gotowac? Zajmowac sie juniorem i martwic co z tz? Chyba zartujesz ze chcesz nas opuscic. Batem zaraz dostaniesz. I wyluzuj, nie sprzataj trzy dni, nie musi byc sterylnie. Moze zobaczy ze dupsko trzeba do roboty ruszyc. I prosze mi sie tu nie poddawac. Mi osobiście nie przeszkadza ze masz taka potrzebe przyjsc i pomarudzic.
|
#3164 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie i ja, maz w pracy, moje rodzenstwo slodko spi, a mnie juz lozko w tylek gniecie :-P zjadlam sniadanie i dalej leze, dzis mamy isc wszyscy na grila do brata mojego meza... Nie wiem co to sie stalo ze z takim czyms wyszedl :-P haha swieto we wsi-krowa zdechla :-D ja nie mam najmniejszej ochoty tam isc ale nie bede robila scen :-/ wiec przeboleje :-/ mnie wczoraj okropnie bolal brzuch wieczorem wiec szybko poszlam spac... Bylismy na zakupach kupilam mojemu okruszkowi biale body kopertowki w h&m wrocilam zla bo wszystkie ciuszki z wypzedazy sa dla dziewczynek, kurtki, sukienki, spodnie,bluzki doslownie wszystko a dla chlopcow nic :'(
Roxana, nie zalamuj sie :-* bedzie ok, moze poprostu trzeba to przeczekac... I po cichu liczyc ze wszystko co dobre powroci. Trzymam kciuki za Was, a Ty nie daj sie, musisz dbac o siebie, Juniora i Juniorke ;-) |
|
|
|
#3165 |
|
Zakorzenienie
|
Belleza, ja ogolnie nie mam zachcianek i kolacja tez mi wystarcza. Nie wiem co sie stalo tej nocy. Ale kochany ze wstal i robil bez slowa. On w ogóle nawet od jakiegos czasu do Mai wstaje w nocy. Zle jej sie spi bo ma ta alergie i albo pic chce bo gardlo drapie albo nos sie zatka, albo siku jak juz sie opije... Wstaje bez slowa jak ja pierwszy uslyszy i leci. Im wiekszy mam brzuch tym on milszy mam wrazenie
![]() ---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ---------- A i zmienilam tel bo moj na gwarancje oddalam i mam teraz aplikacje... Alez to wygodne :-D jestem na bierzaco ;-)
|
#3166 |
|
Zadomowienie
|
Jej ;-) podziw dla Tz ze zrobil o tej porze zarelko nie narzekajac ;-) i dla Ciebie za apetyt ;-) moj chyba by sie nie poswiecil :-P w sumie nigdy nie mialam takich nocnych przebojow, a nawet jesli to nic nie mowilam i spalam dalej ;-) ale kiedys po kinder bueno latal po sklepach byl deficyt ale szukal az znalazl i kupil w jakims jak mialam ochote ;-)
Edytowane przez martulka0991 Czas edycji: 2015-06-06 o 07:40 |
|
|
|
#3167 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
* Trzymam kciuki, aby wszystko się Tobie ułożyło. Pisz do nas jak masz problem. Możesz się tu wyżalić śmiało. Ale jeśli czujesz potrzebę odsapnąć to też to rozumiemy. Tylko nie opuszczaj nas na długo![]() A tak w ogóle to dzień dobry. Ja od 4 nie śpię. Już 3 pranie zrobione, śniadanko zjedzone i teraz siedzę cichutko, żeby TŻ w końcu się wyspał bo jutro znów pobudka o 6 i wyjazd do dublina na usg
|
||
|
|
|
#3168 |
|
Zakorzenienie
|
My dzis szykujemy sie na grilla. Beda dzieciaczki wiec bedzie wesolo. Lece zaraz do sklepu, salatke chce zrobic, tz wczoraj wieczorem miesko juz zamarynowal. Pogoda rewelacja wiec bedzie fajnie
Mirabelka_90 mozna frytki o 1 mozna lody o 4... Ale przyznasz ze taka zachcianka lepiej smakuje :-D tz mi mowil ze pochlaniam jak bym z tydzien nic nie jadla ;-) ze pierwszy raz mnie glodna widzi i ze sie cieszy bo dzidzius ma rosnac :-P
|
#3169 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Roxana nie pitol tylko z nami spamuj o głupotach zawsze to jakaś odskocznia my na dziś brak ambitnych planów ale jutro chyba nad morze jedziemy
|
#3170 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gorzej jak mówię, że coś bym chciała ale nie mam pojęcia co;dDziewczyny a czy Wy w ciąży miałyście robioną cytologie? I czy wszystkie będziecie miały wymaz na paciorkowce? |
|
|
|
|
#3171 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za nawet fajną cenę, 29,99 chyba zamówię, żeby miec coś wygodnego tak nawet po domu w upalne dni. Ja oceniasz rozmiaa, standardowa?[/QUOTE]Nobja zawsze nosze M i ta po siostrze tez taka jest i albo siostra ja troche rozciagla i mi jest przez to troche duza albo powinnam miec S ![]() A wogole to dzień dobry ja juz po sniadanku i za chwile bedziemy sie pewnie powoli pakować bo za tydzień wyprowadzka miłego weekendu w razie gdyby mnie tu nie bylo
|
|
|
|
|
#3172 |
|
Zakorzenienie
|
Ja cytologie mialam robiona w zeszlym roku wiec robic bede po porodzie dopiero.
|
#3173 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja cytologie mialam robiona na poczatku II trymestru. A o wymazie na paciorkowce jak narazie nic nie wiem... Wizyte mam ok 18czerwca wiec moze cos mi powie... Bo pozniej bedzie kolejna juz u innego lekarza... Szczerze to jakos boje sie zmiany, ten lekarz jest jaki jest ale jakos czuje sie bezpieczna a teraz zmieniac na koniec i nie wiadomo na kogo sie trafi czy bedzie ok... |
|
|
|
|
#3174 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie z Wami szybciutko
|
|
|
|
#3175 |
|
Zakorzenienie
|
Martulka0991 a czemu lekarza zmieniasz? Chyba przeoczylam jak o tym pisalas.
|
#3176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam w ciąży cytologię robioną i wymaz na paciorkowca też będę miała |
|
|
|
|
#3177 | |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry
Roxana czekamy na Ciebie , trzymam kciuki żeby w waszym związku zaswieciło szybko słoneczko A ja mojemu chłopu współczuję . Zrobiłam sie taka wredna i czepialska że sama siebie nie poznaję i na jego miejscu już dawno bym odeszła . Na szczescie ona ma duzo w sobie cierpliwości i na dużo mi pozwala . Mam nadzieje że mi po porodze przejdzie bo normalnie mi chłopa czasami szkoda ![]() Cytat:
Jedyne czego nie robie to nie prasuje , na sama mysl o zelazku mi slabo . Ciuszki po wypraniu wytrzepalam ladnie rozsciagniete rozwiesilam poskladalam i nie sa wymietoszone ![]() ![]() ![]() Asienka brzuszek śliczny A ja zjadłam szybki obiad . ziemniaczki mizeria i jajeczko , wcianam teraz loda i zaraz idę spac bo Młody już padł ![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Wymaz na paciorkowca bede miala robiony pod koniec ciazy a cytologie mialam na samym poczatku w 9 tygodniu ale to dlatego ze mam nadżerkę
|
|
#3178 |
|
Zadomowienie
|
Nacytowalam sie a tu aplikacja padla ;/
Pisalyscie o planie porodu, my pisalismy taki na szkole rodzenia, mam gdzies swoja kopie, wezme ja do szpitala i ustale wszystko na miejscu. Roxana jesli potrzebujesz odpoczac od forum to rozumiem, ale nie zostawiaj nas tutaj za dlugo. Mysle ze kazda Cie chetnie 'wyslucha' tutaj. Wsparcie osob trzecich jest bardzo wazne, a tutaj kazda trzyma kciuki i ma nadzieje ze u Ciebie bedzie wszystko dobrze. Ja mialam robiona cytologie, ale dlatego ze ostatnia mialam robiona ponad rok temu wiec zrobil mi Majka zachcianka frytkowa fantastyczna, podziwiam Twojego TZ ja po nocy nie mam zachcianek a w dzien bym jadla tone rzodkiewek i arbuza ![]() Mąż moj raniutko pojechal do pracy i widzimy sie w poniedzialek. Powiem Wam, ze jak sie zyje ze soba i widzi codziennie i nagle rozstanie na 2,5 tygodnia to strasznie dziwnie jeat i bardzo brakuje tej drugiej osobie. Współczuję tym, które sa zmuszone tak żyć na odległość.
|
#3179 |
|
Zakorzenienie
|
Ojej... Chce arbuza 8-}
|
#3180 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie wcinam bułkę z ogórkiem malosolnym, smak lata
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:09.

* Trzymam kciuki, aby wszystko się Tobie ułożyło. Pisz do nas jak masz problem. Możesz się tu wyżalić śmiało. Ale jeśli czujesz potrzebę odsapnąć to też to rozumiemy. Tylko nie opuszczaj nas na długo
. Ciuszki po wypraniu wytrzepalam ladnie rozsciagniete rozwiesilam poskladalam i nie sa wymietoszone