|
|
#2371 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VIII
Hejoo laski!!
Cóż za cudowny dzień dziś, upał na maksaa, kocham taką pogodę Ilonus gratki tylko nie zazdroszczę przebywania w szpitalu w taki skwar...
|
|
|
|
#2372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje Ilonus
|
|
|
|
|
#2373 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2374 | |
|
Zadomowienie
|
Dokładnie, ale może dzisiaj w nocy któraś??.
![]() Cytat:
Niunia już śpi, wieczór dla starych rozpoczęty w końcu trochę się ochlodzilo... Myślałam że zdechne dziś -.-
|
|
|
|
|
#2375 | |
|
Zakorzenienie
|
Powiem wam, że juz dzisiaj to sie smieje z dwupaka. Jak tak dalej pójdzie to bede gasic swiatło na watku. Juz mam ochote spakowac wózek do piwnicy skoro mała ma gdzies wyjscie
![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Przede wszystkim wielkie gratulacje dla Ilonus ![]() ![]() ![]() Brzuch mnie ćmi małpowo... raz mocniej raz słabiej, ale to już któryś dzień z kolei. Pewnie szyjka się skraca ![]() Cytat:
Do seksu chyba wnioskuję, bo nie wierzę, że tak już chciałby drugie dziecko skoro nie minął nawet miesiąc od porodu. U nas przez pierwsze miesiące oboje z mężem byliśmy na "nie" jeśli chodzi o rodzeństwo dla Leosia. Dopiero około roku po porodzie zaczęliśmy myśleć, że przydałoby się rodzeństwo i wierzyć, że za drugim razem początki będą łatwiejsze (okaże się już niedługo czy będą ). Teraz ja nie wykluczam 3 dziecka definitywnie, ale też nie stwierdzam na 100%, że będziemy się jeszcze starać. Czas pokaże.Jak się czujesz? Jak synek zareagował na siostrzyczkę?
|
|
#2377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobra kochane, ja sie urywam spać. ledwo patrze na oczy.... dobrej nocki
|
|
#2378 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja coś tam staram się robić, ale też szybko się męczę, nogi spuchnięte bolą, brzuch boli i kicha generalnie
![]() super Cytat:
Cytat:
Dajesz mi nadzieję.Co do wieczorów to my wstępnie planujemy, że najpierw mąż będzie kąpał małego, a Leoś będzie się przyglądał jeśli będzie chciał albo będzie jadł ze mna kolację, a potem ja przejmę małego a mąż wykąpie Leosia. Bo generalnie wieczorów boję się najbardziej. W dzień to się jeszcze w miarę da zorganizować, a wieczorem jest jednak sporo roboty przy dzieciach. ja kupiłam fasolkę. Jak Leoś się urodził to nie miałam i bardzo niewygodnie karmiło mi się na siedząco, nawet na poduszce. Ale z rogalem nie mam na razie doświadczenia.
|
|
#2379 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2380 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() potwierdzam Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- dokładnie długo Cię trzymało. Mi w drugiej dobie po cc wszystko ładnie zeszło i patrzyłam z niedowierzaniem na szcuplutkie łydki (byłam spuchnięta przez kilka tygodni i to baardzo). ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
![]() Ja teraz słońca unikam, bo się można w ciąży przebarwień nabawić
|
|
#2381 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś jak.popatrzylam na swoje nogi.. Białe i sflaczale.. To płakać mi się chciało..
Mam nadzieję ze zaraz po porodzie wrócą do swojego stanu, tak.jak.po pierwszym porodzie.. Ja specjalnie też się nie opalam teraz w ciąży.. Ale tyle ile chodzeto mogłoby coś mnie wziąć.. A tak.. Delikatnie dekolt. I wgl zrobiła mi się plamka na nosie.. Myślałam ze to taki duży pieg a to brązowa plama, z której mama z tzem się strasznie śmieją
|
|
|
|
#2382 | |||
|
Zakorzenienie
|
No właśnie na nogi najbardziej chcę
bo wyglądam jak córka młynarza![]() Cytat:
![]() Cytat:
Że w ogóle drugie dziecko ![]() Zresztą sam mówi, że dopóki się nie przeprowadzimy to nie ma szans na drugie bo zwyczajnie się nie pomieścimy ![]() Cytat:
![]() Cos jak u Ciebie? Spokojniej już? My jak zwykle od 5 na nogach ![]() Wczorajszy wieczór Lena dawała w kość ale za to usnęła po 20 i spała do 00:30 więc odespałam trochę ![]() Spróbowałam karmić spod pachy i było w porządku więc to chyba jest na nią metoda. Ale trochę się wczoraj przeraziłam bo opróżniła mi całą pierś a później dojadła jeszcze 80ml z butelki (nie od razu) i w końcu usnęła.Przecież to w cholerę dużo...
|
|
#2383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W nocy mała sie strasznie wierciła i i aż takie prądy czułam i nacisk na bożenę aż zasnełam. Pomyslałam ze moze to bedzie ten czas ale, nici. Teraz tylko spać nie moge i dalej kisne. Rozmawiałam wczoraj z kolezanka z pracy i po długich staraniach udało jej sie zajsc w ciaze
|
|
|
|
|
#2384 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Ja po nieprzespanej nocy mam od wczoraj wieczora skurcze mam tak 2 na godzinę - czasem więcej, przysypiałam w przerwie a jak się pojawiał ból to stawałam na równe nogi. Mogło by siębto wyregulować bo poki co to nie bardzo wiem co robić, czekam aż sie coś bardziej rozkręci, ale przy kilku skurczach to aż mi łzy pociekłyMilego dnia
|
|
#2385 |
|
Konto usunięte
|
Dzien dobry
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2386 |
|
Zakorzenienie
|
Domincia może masz z krzyża skoro tak bardzo bolało, aż płakałas.. Jeśli tak.. To współczuję..
Ja teraz miałam z krzyża, myślałam że zejdę, mnie skręcało a na ktg nic i postępów żadnych : Ale w porównaniu z tymi skurczami właściwymi to bolą duuuzo bardziej. |
|
|
|
#2387 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
witam się i ja po kiepskiej nocy- bolał mnie brzuch i miałam skurcze przestraszyłam się nieźle bo mała musi jeszcze troszkę posiedzieć, za kilka dni dopiero ciąża będzie donoszona.
|
|
|
|
#2388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale kaja ma rację.... Jak krzyżowe to niedobrze.... Miałam z Kubą i to masakra jest...U mnie tez jakbyś coś się próbowało dziać ale mogłoby się ogarnąć bo muszę jutro parę rzeczy kupić
|
|
|
|
|
#2389 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2390 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa wgl witam się w 40 tyg
Mówiłam ze dotrwam do terminu ![]() Ale mam nadzieję ze to ostatni tydzień :p Coś mnie od.rana uczula, oczy szczypia i łzawią i nos zatkany.. :/ |
|
|
|
#2391 |
|
Konto usunięte
|
Ja jestem w 38 tygodniu, mam dziecko niby wielkości arbuza jak wynika z apki w tel, wiec mógłby juz ten arbuz wychodzić. Jutro najlepiej bo poniedziałek i Tztowi nie chce sie iść do pracy...
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2392 | ||
|
Zakorzenienie
|
Oj, rośnie rośnie
![]() Cytat:
A teraz jak się czujesz? Cytat:
masakra Ale aż taki?! ![]() ![]() http://allegro.pl/smoby-cotoons-muzy...882403259.html - co myślicie? Nie za mało widoczne? Za mdłe?
|
|
#2393 |
|
Raczkowanie
|
To ja melduję że 5 czerwca przez cc o 17.44 powitaliśmy Oliwię😉 Pisze dopiero teraz bo musiałam dojść do siebie, cc była nie planowana i myślałam, że dopiero w ponjedziałek jak nic się nie zadzieje to mi zrobią. Ale na ktg było mało ruchów i zostałam na oddziale. Po południu zapadła decyzja.drugiej.cesarki i na całe szczęście bo wody już ły zielone. Pozdrawiamy z dusznego szpitala, dobrze że duże sale i tylko dwuosobowe😉
|
#2394 | ||
|
Zakorzenienie
|
K
Cytat:
teraz ma pierwszą zmianę więc wątpię żebym wyrwała go z pracy ![]() Jakoś.mam wrażenie że zacznie się.tak.pod wieczór :p ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2395 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2396 |
|
Zadomowienie
|
Ilonus gratulacje
Masija, Milena jak teraz dostaje odciagniete z butli a nie bezposrednio z piersi to pije coraz wiecej. A wczoraj przez ten upal bila wszelkie rekordy. Nasza pediatra twierdzi ze mleka matki moga pic ile sie w dziecku zmiesci, tylko mm trzeba scisle odmierzac. W piatek bylismy na kontroli na patologii noworodka. Waga rosnie ![]() Nasza coreczka jest bardzo pogodna,malo placze,jak porzadnie zasnie to nic jej nie obudzi a tz coraz bardziej w niej zakochany chetnie przewija,karmi butla,wstaje do niej
|
#2397 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się po przespanej nocy. Za to rano poryczałam się jak głupia. Nie mam już się w co ubierać w te upały. Dzisiaj chciałam założyć krótkie spodenki, które przed ciążą zjeżdżały z tyłka a teraz mi wchodzą do połowy ud
Myślałam, że w drugiej ciąży już się nie rozejde w biodrach a tu Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2398 | |||
|
Zakorzenienie
|
O to to
![]() Cytat:
Cytat:
Gratulacje Cytat:
"Też jakoś tak czujność mi się załącza wieczorem...ale to chyba po pierwszej ciąży tak mi w głowie siedzi ![]() Mam dziwne Przeczucie ze mogę się przeterminowac chociaż chciałabym we wtorek urodzić
|
|||
|
|
|
#2399 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny!
Ankaya ![]() Ja sie szykuje na komunie kuzynki tzta. .. bedzie wyzerka
|
|
|
|
#2400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:57.

tylko nie zazdroszczę przebywania w szpitalu w taki skwar...

ja mam takiego dużego rogala do spania, w prawdzie już się trochę skurczy ale myślę że też powinien być przydatny do karmienia, co myślicie?
w końcu trochę się ochlodzilo... Myślałam że zdechne dziś -.-

:rolley es
Do seksu chyba wnioskuję, bo nie wierzę, że tak już chciałby drugie dziecko skoro nie minął nawet miesiąc od porodu. U nas przez pierwsze miesiące oboje z mężem byliśmy na "nie" jeśli chodzi o rodzeństwo dla Leosia. Dopiero około roku po porodzie zaczęliśmy myśleć, że przydałoby się rodzeństwo i wierzyć, że za drugim razem początki będą łatwiejsze (okaże się już niedługo czy będą
). Teraz ja nie wykluczam 3 dziecka definitywnie, ale też nie stwierdzam na 100%, że będziemy się jeszcze starać. Czas pokaże.

od wczoraj wieczora skurcze mam tak 2 na godzinę - czasem więcej, przysypiałam w przerwie a jak się pojawiał ból to stawałam na równe nogi. Mogło by siębto wyregulować bo poki co to nie bardzo wiem co robić, czekam aż sie coś bardziej rozkręci, ale przy kilku skurczach to aż mi łzy pociekły
przestraszyłam się nieźle bo mała musi jeszcze troszkę posiedzieć, za kilka dni dopiero ciąża będzie donoszona.