|
|
#421 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jak to jest z tymi kopertami?
To jest wg mnie narzucanie gościom co mają kupić dla państwa młodych. I niby nie zależy im na pieniądzach i prezentach tylko na obecności tych osób? pfff, jakby tak było to nikt by nie narzucał z góry co chce. No ale jedni wolą tak a inni wolą dać wolną rękę gościom.
|
|
|
|
|
#422 | ||
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
Cytat:
Kolejną abstrakcją jest dla mnie wyliczanie, na ile kogo stać. Ciotka z Ameryki zarabia milijony, a dała z wujkiem tylko 500 zł? Baśka pracuje w korpo i świetnie zarabia, a dała 200? Skandal! Moim zdaniem wesele to nie impreza zamknięta z wejściówkami i każdy powinien dać tyle, ile uważa za słuszne. Mierzi mnie, jak ktoś zaprasza rodzinę albo znajomych zza granicy niewidzianych od lat licząc na grube koperty. A tacy się niestety zdarzają. Edytowane przez invisible_01 Czas edycji: 2015-06-07 o 10:57 |
||
|
|
|
|
#423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, nie zależy mi na prezentach, bo jeszcze stać mnie żeby sobie kupić wino, czy książkę. Po prostu, jakbyś przeczytała dokładnie, to byś wiedziała: nie lubię idiotycznego marnowania pieniędzy. A takim marnowaniem jest dla mnie zakup 30-40 bukietów kwiatków, które ja w poniedziałek po weselu wyrzucę do kosza. I nie, na pieniądzach nam nie zależało: pisałam tutaj: zdarzaly się koperty 100zł, 200zł, 300zł i nikomu tyłka nie obrobilam, nie obgadałam, po prostu uznałam, że tyle mieli, to tyle dali. I tak wiem, że dla niektórych ta 'głupia stowka', to była jak dla innych 500zł. |
|
|
|
|
|
#424 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
No i pytanie - powiedziałaś jej, że jak nie ma kasy to może przyjść bez, czy po prostu dałaś sobie spokój?
|
|
|
|
|
|
#425 |
|
Raczkowanie
|
Wyśmiewać to możesz siebie. Tutaj każdy ma prawo się wypowiedzieć i powinno się szanować czyjeś zdanie. Ale widzę, że tu poziom niektórych użytkowniczek powoli sięga dna. Lubisz wyśmiewać się z innych i z jego zdania? proszę bardzo. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#426 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
Nie no, rzeczywiście wolę miec gest i dać wiecheć, który wyląduje w koszu Bo podarowanie wina czy zabawek do domu dziecka trzeba hejtować, jak ktoś śmie mi narzucać.
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
|
|
#427 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#428 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do całego dawania pieniędzy w koperty, to powiem tak każdy daje tyle ile może. Nie oszukujmy się szanse, że wesele się zwróci są nikłe. Zapraszając moich gości nie liczę ile kto da i czy opłaca mi się taką osobę zaprosić. Mam koleżankę, która jest w kiepskiej sytuacji finansowej, jestem świadoma, że może nawet żadnej koperty nie da, ale nie o to chyba chodzi w weselu? Zapraszam ją, bo zależy mi na jej obecności. I powiedziałam jej, że rozumiem jej sytuację i wystarczy, że kupi dobrą książkę. Nie widzę w tym problemu. Sama byłam w tym roku na weselu bliskiej koleżanki i dałam 500 zł. Ale gdyby wesele było jakieś 3-4 miesiące wcześniej to już by tyle nie dostała, bo miałam dużo gorszą pracę. Każdy daje według swoich możliwości. Mnie by było bardziej przykro gdyby ktoś bliski nie przyszedł na wesele, niż gdyby dał "za mało" w kopercie.
|
|
|
|
#429 |
|
Raczkowanie
|
To chyba jest najważniejsze. Bez sensu zbierać komplety sztućców, serwisy obiadowe i inne tego typu prezenty, jak można wydać pieniądze na to, czego się naprawdę potrzebuje albo chce.
|
|
|
|
|
#430 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja nie muszę dorabiać na kopertę i rzucać się nie wiadomo jak. Ja staram się dawać od siebie 200zł za osobę i tyle. |
|
|
|
|
|
#431 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#432 |
|
Zakorzenienie
|
Jak idziesz na urodziny/imieniny z prezentem to myslisz o tym co obdarowany chcialby dostac czy masz to gdzies?
|
|
#433 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Moja siostra prosila, zeby nie kupowac kwiatów, a jak ktos bardzo chce cos przynieść materialnego (sama koperta to tak łyso), to niech przyniesie zabawki, a oni zawiozą je do szpitala. Sama, gdybym robila wesele, zrobiłabym identycznie. Kwiaty to tylko problem i pieniadze wyrzucone w bloto. |
|
|
|
|
|
#434 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pewnie kiedys poprosze o wino, bo bardzo lubie. Kwiaty odpadają. W cenie bukietu mozna kupic niezle wino, z ktorego skorzystam. Kwiatki bym wyrzucila
|
|
#435 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#436 |
|
O RLY?
|
dla mnie kupowanie miliona bukietow to tez gupota.
|
|
|
#437 |
|
Zakorzenienie
|
Tez uwielbiam ale wlasnie 1. Wystarcza mi jak dostaje od tża raz na jakis czas.
|
|
#439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak serio, wyśmiewam czyjeś zdanie jak jest idiotycznie nieżyciowe. Serio, no powiedz mi co byś zrobiła z 40toma bukietami kwiatków? Tak, jak mówiłam: kościół/cmentarz nie wchodzi w grę. Dodam do tego, że mieszkaliśmy wtedy w malutkim dwupokojowym mieszkanku, a we wtorek po ślubie wyjeżdżaliśmy nad morze. Więc... jakiś błyskotliwy pomysł? Kupuje co uważa, przecież nikt jej nie może narzucać, co ma kupić! |
|
|
|
|
|
#440 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakby mi 100 osób odmówiło to zastanowiłabym się co myślą o mnie moi znajomi i czy to są bliscy mi ludzie (te 300 osób )Cytat:
Dodam, że nie mam pojęcia ile dostałam od kogo. W ogóle nie zwracałam na to uwagi, a kartki mam do dziś. Cytat:
Ciekawe, że nikt nie napisze, że prosi o nieprzynoszenie kwiatów po prostu Tylko uważa, że to kolejny prezent, który się należy.
Edytowane przez margitta Czas edycji: 2015-06-07 o 11:33 |
|||
|
|
|
|
#441 | |
|
Konto usunięte
|
Ile ich bylo? I co z nimi zrobilas? ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
Tez nie podchodzi mi motyw z winem, szczerze mówiąc... |
|
|
|
|
|
#442 |
|
Raczkowanie
|
też uwielbiam kwiaty
Niedługo to i na pogrzeb ludzie przestaną kupować wiązanki, bo przecież to kasa wyrzucona w błoto. Już lepiej zebrać pieniądze i wykupić jakąś mszę za zmarłego czy wspomóc jakąś organizację. Ale z tym to trochę odbiegłam od tematu. wybaczcie |
|
|
|
|
#443 |
|
Zakorzenienie
|
Nie pamiętam ile, ale nie jakoś bardzo dużo, bo wesele mieliśmy na ok. 30 osób (na ile dokładnie, też już nie pamiętam
).Stały sobie, póki nie zwiędły, ciesząc moje oko
|
|
#444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a) mając małe mieszkanie b) nie zawożąc ich na cmentarz ani do kościoła c) wyjeżdżając za 3 dni na 10 dni |
|
|
|
|
|
#445 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak ktoś nie chce kwiatów to po co uszczęśliwia go na sile? |
|
|
|
|
|
#446 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
![]() To tak jak byś porównała prezenty na chrzciny i bierzmowanie ![]() No chyba, że to był ironiczny post, ale do mnie nie trafił.
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby Edytowane przez winter76 Czas edycji: 2015-06-07 o 11:39 |
|
|
|
|
|
#447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jak chodzę na wesela to też nigdy nie daję samej koperty, bo to tak łyso i wole młodym coś dać. Ostatnio byliśmy w maju, młodzi prosili i słodycze lub wino, my kupilismy i słodycze i wino, bo cenowo wyszedłby to właśnie bukiet, a przynajmniej wiem, że młodzi się ucieszą z czekoladek, bo lubią słodycze, a i wino chętnie wypiją. |
|
|
|
|
|
#448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w kwestii akcji charytatywnych, orientowalas sie kiedys jakie jest zapotrzebowanie na te zabawki?
|
|
|
#449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O wiele większe jest zapotrzebowanie na środki kosmetyczne, środki czystości: kremy, waciki, pampersy, żele pod prysznic etc. |
|
|
|
|
|
#450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.

No i pytanie - powiedziałaś jej, że jak nie ma kasy to może przyjść bez, czy po prostu dałaś sobie spokój?

Bo podarowanie wina czy zabawek do domu dziecka trzeba hejtować, jak ktoś śmie mi narzucać.

Jakby mi 100 osób odmówiło to zastanowiłabym się co myślą o mnie moi znajomi i czy to są bliscy mi ludzie (te 300 osób
).