skąpy strój na ulicy - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-06-07, 13:25   #181
Bananalama
jestę wieszczę

Dot.: skąpy strój na ulicy

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
Bramka nr 2 powinna byc zakryta, ale jestem zwolenniczką free the nipple XD sama bym tak nie wyszla, ale teksty typu omg ona wyszla bez stanika pare postow wczesniej to moim zdaniem przesada, tez nie lubię na to patrzec ale nie kaze nikomu ubierac stanika, nie moja sprawa, a jest to niesprawiedliwe, bo faceci moga odslaniac klate
też nie powinni w miejscu publicznym. Jak ktoś łazi bez stanika, ale ma bluzkę, to też nie moja sprawa. Wiszą czy nie, ważne że zakryte

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-07, 13:27   #182
201604130936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
Bramka nr 2 powinna byc zakryta, ale jestem zwolenniczką free the nipple XD sama bym tak nie wyszla, ale teksty typu omg ona wyszla bez stanika pare postow wczesniej to moim zdaniem przesada, tez nie lubię na to patrzec ale nie kaze nikomu ubierac stanika, nie moja sprawa, a jest to niesprawiedliwe, bo faceci moga odslaniac klate
o, to ja. powinnam sie skumplowac z rjaną.
201604130936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-07, 13:35   #183
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez harleyka Pokaż wiadomość
o, to ja. powinnam sie skumplowac z rjaną.
Ja chętnie z Carą

Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
też nie powinni w miejscu publicznym. Jak ktoś łazi bez stanika, ale ma bluzkę, to też nie moja sprawa. Wiszą czy nie, ważne że zakryte
Dokładnie
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-07, 13:42   #184
201609102148
Konto usunięte

Ja tam chodzę bez stanika czasem i otoczenie musi z tym jakos zyc xD
201609102148 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-07, 13:49   #185
Gregorius_
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Grin Pokaż wiadomość

zasady obowiązują wszystkich tak samo. każdy ma prawo nosić co chce i gdzie chce.
ale jak macie jakiś problem z tym, że pierwsze mnie obrzydza, a na drugie bym sobie chętnie popatrzyła, to jest wasz problem, a nie mój

peace&love
Bluzka jest mega Świetnie podkreśla jej talię no i wypukłości

Natomiast spodenki / szorty - po prostu nie przepadam za takim krojem. Nie podoba mi się on. Zbyt hmm ordynarny, wprost. Wg mnie, ona ma takie ciało, że w normalnych szortach by wyglądała 10x lepiej. Czasami / często bardziej działa na wyobraźnię to czego nie widać.

Tak czy siak, dziewczyna baardzo zgrabna.

Nie da się ukryć, że w takich sytuacjach ładnym ludziom więcej rzeczy uchodzi płazem. Nie będę siebie wybielał. Większą mam tolerancję dla skąpo odzianych ślicznych kobiet niż tych hmm mniej ciekawych.

Cytat:
Napisane przez ARAKSJEL Pokaż wiadomość
Osobiście parę razy widziałem coś takiego>

Duży uśmiech u mnie wywołuje, zastanawiam się za każdym razem gdzie panna zostawiła mózg.
No jak to gdzie - nie widzisz ?

Ogólnie, masakra. Chyba idealnie trafiłeś - dla mnie to przede wszystkich szczyt bezguścia, wiocha, wstyd.

Cytat:
Napisane przez _ema_ Pokaż wiadomość
Mi tam nie przeszkadza. niech każdy chodzi jak lubi, u mnie w pracy temperatura czasem jest jak w piekarniku i nie zamierzam biegać w długim rękawie czy długich spodniach. Dlatego rozumiem, że i innym nie zawsze się chce.
Bardziej mnie fascynuje myślenie;

super

dziwka w mini
No ale co Ciebie dziwi bo trochę nie rozumiem ?

Bardzo często właśnie, w całej Europie, styl ubierania nr 2 wybierają prostytutki. (przeważnie z wschodniej Europy ).
Sukienka odsłaniająca całe nogi, szpilki. Ostry makijaż.

Za granicą tak jest od lat - dziewczyny na ulicy łaziły w szortach, płaskim obuwiu, a prostytutki na ulicy wypisz wymaluj stylówa nr 2.
U nas dopiero od niedawna jest moda na płaskie obuwie, szorty itd.

Szczerze, to mi stylówa nr 2 z każdym rokiem podoba się coraz mniej, i to pomimo tego, że uwielbiam kobiece nogi (po twarzy i sylwetce , to dla mnie najważniejszy punkt programu ). Dlaczego ? Nie wiem, bo jest oklepana i to, że właśnie przy autostradzie możesz spotkać panny tak ubrane. Kiedyś to było dla mnie wow (gdy miałem 17 lat), a teraz jako dorosły facet zdecydowanie bardziej wole trampki, szorty u dziewczyny.

Ubiór nr 2 jest dla mnie trochę jak ... BMW. Jakby to powiedzieć delikatnie - spoko auto, ale nasuwa pewne złe skojarzenia.

Na sylwestra tak się ubrać ? Okej, ale tak na co dzień zasuwać ? Dla mnie to takie hmm ... sztywniackie. Parę razy już pisałem - lubię jak dziewczyna potrafi się ubrać różnie (i z gustem) w zależności od sytuacji, okazji. Zasuwanie 24 h/d w szpilach i mini jakoś mi się widzi jako przeciwieństwo tej koncepcji

I tak, powiem, że dziewczyna nr 1 jest ubrana normalnie, a dziewczyna nr 2 ma typowy strój prostytutki. Chce to niech tak chodzi. Mnie nic do tego. Ja jak ubieram niebieskie spodnie robocze to nie dziwi mnie, że ktoś mnie pomyli z robotnikiem Po prostu, pewna grupa zawodowa często coś takiego nosi i ... tyle.

Edytowane przez Gregorius_
Czas edycji: 2015-06-07 o 13:55
Gregorius_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-07, 14:04   #186
roseblue
wasza koleżanka

Cytat:
Napisane przez Gregorius_ Pokaż wiadomość

Natomiast spodenki / szorty - po prostu nie przepadam za takim krojem. Nie podoba mi się on. Zbyt hmm ordynarny, wprost. Wg mnie, ona ma takie ciało, że w normalnych szortach by wyglądała 10x lepiej. Czasami / często bardziej działa na wyobraźnię to czego nie widać.

Nie da się ukryć, że w takich sytuacjach ładnym ludziom więcej rzeczy uchodzi płazem. Nie będę siebie wybielał. Większą mam tolerancję dla skąpo odzianych ślicznych kobiet niż tych hmm mniej ciekawych.

No jak to gdzie - nie widzisz ?

Ogólnie, masakra. Chyba idealnie trafiłeś - dla mnie to przede wszystkich szczyt bezguścia, wiocha, wstyd.

No ale co Ciebie dziwi bo trochę nie rozumiem ?

Bardzo często właśnie, w całej Europie, styl ubierania nr 2 wybierają prostytutki. (przeważnie z wschodniej Europy ).
Sukienka odsłaniająca całe nogi, szpilki. Ostry makijaż.

Za granicą tak jest od lat - dziewczyny na ulicy łaziły w szortach, płaskim obuwiu, a prostytutki na ulicy wypisz wymaluj stylówa nr 2.
U nas dopiero od niedawna jest moda na płaskie obuwie, szorty itd.

Szczerze, to mi stylówa nr 2 z każdym rokiem podoba się coraz mniej, i to pomimo tego, że uwielbiam kobiece nogi (po twarzy i sylwetce , to dla mnie najważniejszy punkt programu ). Dlaczego ? Nie wiem, bo jest oklepana i to, że właśnie przy autostradzie możesz spotkać panny tak ubrane. Kiedyś to było dla mnie wow (gdy miałem 17 lat), a teraz jako dorosły facet zdecydowanie bardziej wole trampki, szorty u dziewczyny.

Ubiór nr 2 jest dla mnie trochę jak ... BMW. Jakby to powiedzieć delikatnie - spoko auto, ale nasuwa pewne złe skojarzenia.

Na sylwestra tak się ubrać ? Okej, ale tak na co dzień zasuwać ? Dla mnie to takie hmm ... sztywniackie. Parę razy już pisałem - lubię jak dziewczyna potrafi się ubrać różnie (i z gustem) w zależności od sytuacji, okazji. Zasuwanie 24 h/d w szpilach i mini jakoś mi się widzi jako przeciwieństwo tej koncepcji

I tak, powiem, że dziewczyna nr 1 jest ubrana normalnie, a dziewczyna nr 2 ma typowy strój prostytutki. Chce to niech tak chodzi. Mnie nic do tego. Ja jak ubieram niebieskie spodnie robocze to nie dziwi mnie, że ktoś mnie pomyli z robotnikiem Po prostu, pewna grupa zawodowa często coś takiego nosi i ... tyle.
bieliźniany gorset to normalne ubranie? xD

ja nie jestem free the nipple, ja jestem nie pokazujcie sutów i faceci i kobiety.
Stary 2015-06-07, 14:10   #187
chwast
Zakorzenienie

Nie przeszkadza mi to, jesli juz to czasem bawi no bo takie cos to troche wiocha

Wysłano przez tapatalk
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-07, 14:11   #188
201604130936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez roseblue Pokaż wiadomość

ja nie jestem free the nipple, ja jestem nie pokazujcie sutów i faceci i kobiety.
Ale free the niple to nie "pokazywanie sutow" eeeee, candy juz wytłumaczyla, po prostu chodzenie bez stanika, nie z "sutami" na wierzchu.

Edytowane przez 201604130936
Czas edycji: 2015-06-07 o 14:13
Stary 2015-06-07, 14:12   #189
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:

O ja też. Niewiele rzeczy mi przeszkadza u innych ludzi, generalnie nie mam nic przeciwko gdy w luźnym, codziennym stroju ktoś pokaże trochę więcej niż planował albo trochę więcej niż się przyjęło np. w miejscu pracy, ale obce sutki mnie odrzucają I męskie, i damskie. Oczywiście plaża to plaża i basen to basen, ale jak widzę ot tak, na mieście faceta bez koszulki to mi się zbiera, wszystko jedno czy ma ładnie wyrzeźbioną klatę czy brzuch piwny - suty się chowa i już.

Jeśli chodzi o brzuchy, tyłki, nogi itp. - jeśli pokazane w miejscu, w którym nie obowiązuje dress code, to w sumie mnie to nie rusza. Jasne, fajniej wtedy popatrzeć na zgrabne ciało, ale czy ktoś ćwiczy, czy ma rozstępy - wszystko mi jedno, ani się nie napalam ani nie obrzydzam przy tym.
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-07, 14:16   #190
201803080934
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Gregorius_ Pokaż wiadomość

zasadniczo zdjęcie i te ciuchy akurat są tylko przykładem, taki mi się trafił w google, to taki dałam

różnym ludziom podobają się różne figury i różne typy ubrań, ale główną moją myślą było właśnie to, że wolę sobie w takich szortach popatrzeć na ładny tyłek niż na brzydki.
wiocha wiochą, ale jak ładna figura, to i chętnie patrzę.
201803080934 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-07, 14:19   #191
roseblue
wasza koleżanka

Cytat:
Ale free the niple to nie "pokazywanie sutow" eeeee, candy juz wytłumaczyla, po prostu chodzenie bez stanika, nie z "sutami" na wierzchu.
sterczące sutki są niesmaczne nawet jeżeli jest to feministyczna akcja
Stary 2015-06-07, 14:20   #192
201604130936
Konto usunięte

Cytat:
Brak stanika =/= sutki wybijaja oczy przechodniom
Stary 2015-06-07, 14:24   #193
roseblue
wasza koleżanka

Cytat:
Brak stanika =/= sutki wybijaja oczy przechodniom
jak nie widać to mi wszystko jedno przecież Może być akcja chodzimy bez majtek i dopóki nie bede widywała pochew (nie wiem czy tak to sie odmienia) jakiś babeczek na ulicy to co mi tam.
Stary 2015-06-07, 14:25   #194
201609102148
Konto usunięte

Cytat:

Mężczyznom tez sutki odznaczają się pod koszulka, jesli akurat zawieje zimny wiatr
Stary 2015-06-07, 14:28   #195
roseblue
wasza koleżanka

Cytat:
Napisane przez Farmakopea Pokaż wiadomość
Mężczyznom tez sutki odznaczają się pod koszulka, jesli akurat zawieje zimny wiatr
do takiego widoku jestem przyzwyczajona
Stary 2015-06-07, 14:29   #196
201609102148
Konto usunięte

Cytat:
do takiego widoku jestem przyzwyczajona

Nie no, to jest argument nie do pobicia. Pozamiatane.
Stary 2015-06-07, 14:31   #197
roseblue
wasza koleżanka

Cytat:
Dzięki. Nie rozumiem co jest dziwnego w tym że społeczeństwo jest przyzwyczajone do oglądania odznaczających się męskich sutków a damskich nie. Może mnie uświadomisz.
Stary 2015-06-07, 14:34   #198
201604251028
Konto usunięte

Cytat:
Dzięki. Nie rozumiem co jest dziwnego w tym że społeczeństwo jest przyzwyczajone do oglądania odznaczających się męskich sutków a damskich nie. Może mnie uświadomisz.
To niech społeczeństwo się przyzwyczai do oglądania damskich sutków, też są normalne
201604251028 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-07, 14:37   #199
roseblue
wasza koleżanka

Cytat:
Napisane przez yonce Pokaż wiadomość
To niech społeczeństwo się przyzwyczai do oglądania damskich sutków, też są normalne
W latach 90 faktycznie była moda na latanie bez stanika i wtedy to się sprawdzało, więc pewnie niedługo będzie powtórka ze spice girls na ulicach. Na szczęście moda mija
Stary 2015-06-07, 14:45   #200
_ema_
Zakorzenienie

Cytat:
Na szczęście moda mija
Udawajmy,że nie may sutków i owłosienia, to droga do szczęścia!
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-07, 14:50   #201
roseblue
wasza koleżanka

Cytat:
Napisane przez _ema_ Pokaż wiadomość
Udawajmy,że nie may sutków i owłosienia, to droga do szczęścia!
To że mam na sobie stanik nie znaczy że udaje że nie mam piersi i sutków Na temat owłosienia nic nie pisałam chyba?

Edytowane przez roseblue
Czas edycji: 2015-06-07 o 14:51
roseblue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-07, 15:03   #202
kalincia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez pattkaaa21 Pokaż wiadomość
Cześć. Mi nie przeszkadza jak dziewczyny chodzą w skąpych szortach bo sama w takich chodzę. Ale po to zapie*dalam na siłowni ze sztangą żeby nie wstydzić się swojego ciała. Okej, co innego jak ktoś jest gruby albo ma bardzo brzydkie pośladki a ubiera ultra krótkie spodenki.
Na siłowni zawszę noszę leginsy za kolano ale kiedyś uderzyło mnie jak dziewczyna przyszła ćwiczyć w majtkach bokserkach gdzie była totalnie brzydka jak chodzi o pośladki. Ludzie nie wstydzą się wychodzić w takich ciuchach jak maja jakieś mankamenty to czemu ja wyglądając jak wyglądam miałabym się chować za dżinsami długimi ??[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------
Do poprzedniczek.
To jest właśnie typ osoby, która nie zna zasad, ale uważa, że skoro ma fajny tyłek, to pokazywać go może wszędzie. Pewnie i w teatrze na premierze...

Aż dziw, że nie chodzisz, kobieto, po miescie z nagim biustem, bo pewnie też ładny.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-07, 15:07   #203
WhiteCherry
Zakorzenienie

mnie dziwią panny w spodenkach a'la jeansowe majtki i poślady na wierzchu xD
Stary 2015-06-07, 15:20   #204
bceb01c221ea3319abad6ab25f068feed7228d52_657f8c47e3c47
Konto usunięte

Ogólnie podstawowa zasada życia w społeczeństwie polega na tym, że przyjmujemy jakieś normy dotyczące zachowania i się ich trzymamy, nawet jeśli wolelibyśmy inaczej, po to żeby nie sprawiać dyskomfortu innym. W zamian mamy gwarancję że nikt nie sprawi dyskomfortu nam.

Ale widzę że podejście "pieprzę zasady społeczne, będę robić to co chcę, nikt mi nie będzie niczego zabraniał, jak komuś coś przeszkadza to ma problem" jest coraz modniejsze.
Szkoda że intelektualnie na poziomie gimnazjum.

Mnie wisi czy laska ma tyłek wyrzeźbiony na siłowni czy pokryty cellulitem, jeśli go odsłania w miejscu publicznym innym niż plaża, to myślę że nie zna pojęcia kultury osobistej i tyle.
bceb01c221ea3319abad6ab25f068feed7228d52_657f8c47e3c47 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-07, 15:21   #205
201609102148
Konto usunięte

Cytat:

Dziwnego w tym nic nie ma, wszak jedno jest widokiem bardziej powszechnym niż drugie.

Dziwne jest to, ze traktujesz to jako argument za czymkolwiek. Zwłaszcza za podwójnymi standardami.

Skoro statystycznie to mężczyźni mniej dbają o higienę i społeczeństwo jest przyzwyczajone, to jest to argumentem za tym, by odczepić sie od śmierdzącego faceta, ale juz kobietę za to samo potępiać?
Stary 2015-06-07, 15:23   #206
201705042038
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kalincia Pokaż wiadomość
Do poprzedniczek.
To jest właśnie typ osoby, która nie zna zasad, ale uważa, że skoro ma fajny tyłek, to pokazywać go może wszędzie. Pewnie i w teatrze na premierze...
Akurat przy podejściu pattki tyłek na wierzchu najmniej by mnie raził
201705042038 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-07, 15:32   #207
roseblue
wasza koleżanka

Cytat:
Dziwnego w tym nic nie ma, wszak jedno jest widokiem bardziej powszechnym niż drugie.

Dziwne jest to, ze traktujesz to jako argument za czymkolwiek. Zwłaszcza za podwójnymi standardami.

Skoro statystycznie to mężczyźni mniej dbają o higienę i społeczeństwo jest przyzwyczajone, to jest to argumentem za tym, by odczepić sie od śmierdzącego faceta, ale juz kobietę za to samo potępiać?
Nie, sprawić by faceci się myli. Argumentacja typu "oni mogą to i my" do mnie nie trafia.
Stary 2015-06-07, 15:33   #208
201609102148
Konto usunięte

Cytat:
Nie, sprawić by faceci się myli. Argumentacja typu "oni mogą to i my" do mnie nie trafia.

No to co, mamy sprawić, zeby faceci zaczęli nosic staniki albo zaklejali sutki, bo sutki odznaczające sie pod bluzka są fe?
Stary 2015-06-07, 15:34   #209
pattkaaa21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kalincia Pokaż wiadomość
Do poprzedniczek.

Aż dziw, że nie chodzisz, kobieto, po miescie z nagim biustem, bo pewnie też ładny.
z nagim nie ale bez stanika i owszem
Do teatru chodze owszem, zdziwilabys sie jak chodzę tam ubrana. Szorty i top to można ubrać na plażę/zakuopy/kawę ale wiem jak ubierać się w miejsca które wymagają odpowiedniego stroju.
pattkaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-07, 15:34   #210
201604250941
Konto usunięte

Cytat:

To tez to, że za damskiego suta jest grzywna, a jakiej paki ja sie pytam?
Za męskiego nie ma, ale to też nie jest tak, ze oni chodzą wszyscy bez koszulek, bo moga, tylko czasem widueje robotnikow w ten sposób. Natomiast jak wpada policja nad jezioro/plaże i maja akurat zly humor to trzaskaja mandatami za nieobyczajne opalanie, uwazam

Cytat:
Do bogactwa tez nie jest przyzwyczajone, pozamiatane.
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości