Ślub bez wydawania mnóstwa pieniędzy - wspieramy się, pocieszamy i śluby omawiamy! II - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-06-07, 14:28   #301
201610281624
Konto usunięte

Dot.: Ślub bez wydawania mnóstwa pieniędzy - wspieramy się, pocieszamy i śluby omawia

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
ja się spotkałam tylko z tym, że gościom na wychodne daje się spakowane ciasto, które zostało z wesela ale żeby kupować specjalnie do obdarowania gości to nie
U nas też tak jest.
Cytat:
Napisane przez VinVinara Pokaż wiadomość
I sprząta się ze stołów podczas trwania wesela? Przecież goście wychodzą o różnych godzinach.
Na każdym weselu o jakim słyszałam rozdawało się ciasto i często też wódkę.
Nie no u nas ciasto było takie samo jak na weselu, ale w kuchni mieli i kroili na określoną liczbę gości na wyjściu.Nikt nie sprzątał ze stołów podczas trwania wesela i jak ktoś wcześniej wychodził.
Cytat:
Napisane przez Dalisa Pokaż wiadomość
Moim zdaniem ciasto i alkohol to najbardziej sensowne podziękowania dla gości. Nie rozumiem za to wręczania jakichś figurek, magnesów na lodówkę itp.
Dokładnie popieram w zupełności. My też dawaliśmy ciasto i alko na wyjściu. A te podziękowania za przybycie w hamerykańskim stylu czyli: magnesiki , aniołki gipsowe, praliny, migdały w lukrze, to rzeczy zbędne. Część gości to nawet nie zabierała, bo myśleli, że to może dekoracja stołów itp. Uważam, że te rzeczy to jest akurat to z czego bez machnięcia ręką można zrezygnować. Sama chciałam, nie powiem, że nie. Koniec końców zrezygnowałam i nie żałuję. Szkoda kasy.
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;51612871]Ja też nie będę wręczać nic w podziękowaniu. Co prawda ostatnio na weselu kuzyna przy każdym nakryciu stał słoiczek z miodem, ale nie uważam, żeby takie coś było konieczne.[/QUOTE]
Różne rzeczy widziałam, nawet konfiturki własnoręcznie robione , ciasteczka...Całkowicie zbędna rzecz.
Cytat:
Napisane przez fraise Pokaż wiadomość
Nie dodało mojego postu? :-(

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Echhh....
Upominki - własnoręcznie zrobiliśmy praliny i pudełka do nich. Wyszło ekstra, ale nikt nie docenił naszej pracy. No może poza rodzicami.
Mogliśmy im dać lizaki ;-). u nas ciast nie bylo, tylko tort, stąd pomysł na takie podziękowanie dla gości.
Alkohol - jeśli jesteście przed, proście obsługę i puste butelki. My nie wiemy, co się stało z naszym. Ale zwrócono nam o wiele mniej niż poszło. Nie wiemy czy obsługa czy goście :-(.
Zaproszenia wzięłam takie, jak mi się podobały. Były w moim stylu, drogie, ale uznałam, że będą się podobać. Błąd! Nikt nie poświęcił im czasu.
No właśnie. I tak to jest. Chociaż szczerze napisałaś jak jest. Bo z reguły dziewczyny piszą, że wszyscy goście byli zachwyceni wręcz i z podziwu wyjść nie mogli na te podziękowania dla nich. A z reguły to nie prawda, bo mało kto zwraca na takie rzeczy uwagę, naprawdę!!!
Chyba, że przyszłe PM-ki, lub osoby świeżo po fakcie, lub osoby, które lubią takie rzeczy i się zajmują. Większość gości nawet nie będzie pamiętać jakie co miało kolor.
Tak samo jak zaproszenia. Nie ma co szaleć i kupować nie wiadomo jak wymyślnych ( ostatnio słyszałam o dawaniu puzzli, które po ułożeniu są zaproszeniem ze wszystkimi informacjami).
Mało kto poświeca takim rzeczom uwagę, dostaną, przeczytają i wyrzucą lub zostawią, do właściwego dnia. Mało kto sobie schowa na pamiątkę ( jeszcze bliska rodzina to jeszcze, ale po co trzymać).
Nigdy nie chowałam na pamiątkę takich rzeczy.Na ślubie dostaliśmy fajne kartonowe pudełko i prezent w środku i postanowiliśmy to pudełko zachować i tam mamy wszystkie karty, co dostaliśmy od gości i mam pochowane zaproszenia od najbliższych nam osób i zdjęcia, właśnie pamiątki typu gipsowe aniołki itp. I gdyby nie to, że jak sprzątam w szafie to nie raz sobie wyjmę i pooglądam, to bym nie pamiętała co w jakim kolorze ktoś miał i jak wyglądało. Bo z perspektywy czasu nie ma to znaczenia. A nikt z gości nie powie, że ktoś świetnie dobrał odcień tasiemki na zaproszeniu do tasiemek na pokrowcach od krzeseł lub akcentu na torcie. Nie to się liczy. Niby diabeł tkwi w szczegółach, no ale...na weselu inne rzeczy są najważniejsze.
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;51613374]Zaproszenia to kartka z informacją. Przede wszystkim. Jak najbardziej może być ładna i przyciągająca wzrok, ale to nadal kartka, która po przekazaniu zawartej w niej informacji traci użyteczność, nikt się nie będzie zachwycał kawałkiem papieru. Dlatego też nie ma sensu wywalać na to kupy kasy.[/QUOTE]
Yeah, dokładnie. W wbrew pozorom im bardziej prosta, z mniejszą ilością nadruków, kokardeczek, zawijasków, kamyczków naklejanych tym bardziej elegancka. A elegancka= skromna.
Idealne zaproszenie? Biały lub kremowy czerpany papier i treść informacji napisana " odręcznie" pismem kaligraficznym"...
Gdybym umiała to jak najbardziej bym chciała dawać takie, a nie masówkę z drukarki.
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;5161407 9]co bym zmieniła?
kosmetyczkę, bo umalowała mnie fatalnie, twarz mi się błyszczała w kościele.
Nie robiłabym hybrydy, tylko pomalowała paznokcie zwykłym lakierem
zmieniłabym jubilera bo nie jestem zadowolona z obrączek
Wybrałabym inna krawcowa, bo stresowałam się tym że nie będę mieć sukni.
Nie pozwoliłabym teściowej się wtrącać i zamówione byłoby mniej ciast.
Rozdawałam napakowane duże pudełka z ciastami. I woziłam je jeszcze następnego dnia. Cześć leży w zamrażarce.
Zamówiłabym mniej alkoholu i nie rozdawałabym butelek gościom.
Ostatnio byłam na weselu zamożnych ludzi, od nas dostali flaszkę i ciasto , a my dostaliśmy 3 ciastka na krzyż i tyle.
Fotograf spisał się na czwórkę. Nie wiem czy inny zrobiłby zdjęcia lepiej. Na pewno gdybym chciała innego fotografa, pakiet byłyby ten sam- tylko kościół i początek wesela. A problem polegał na tym że większość fotografów nie chciało się zgodzić na to minimum.

Na pewno nie zmieniłabym wódki na tanszą.[/QUOTE]
Dlaczego nie jesteś zadowolona z obrączek? Widziałam, że miałaś klasyczne...
Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
Pozeczkowa to trochę kiepsko że sesja przed, ja bym nie chciała bo bym miała wrażenie, że to nie sesja ślubna skoro nie jesteśmy jeszcze małżeństwem
No dokładnie. O sesjach już pisałam. Sesja przedślubna jest jeszcze dziwniejsza niż tydzień po ślubie- dla mnie to wyciąganie kasy od młodych na czym się da. Bo zdjęcia ślubne są TYLKO i WYŁĄCZNIE w dniu ślubu, a sesyjki to taki chwyt do poparadowania sobie w sukni. To tak samo jak ubieranie dziecka tuż po komunii w albę, wzięcie za rękę i sesyjka w listopadzie na tle spadających liści, bo ...hmmm...ładnie wygląda. No i cóż, zdjęcia komunijne w listopadzie, a komunijne bo? No bo alba, nie?
[1=911814027737b2fb3720807 5fbc353dc82d7d123_64640b1 bca2a5;51615898]Ja to bym najbardziej chciała kilka fotek podczas ceremonii i kilka tuż po, pózniej jak goście bedą sie po pierwszym toaście rozlokowywac na sali to my moglibyśmy wyskoczyć do ogrodu na kilka jeszcze fotek i juz Zgadzam sie, ze sesja przed czy po chyba byłaby dla mnie osobiście dziwna [/QUOTE]
No dokładnie.
Cytat:
Napisane przez loloo Pokaż wiadomość
my nie mamy sesji w ogóle
A dlaczegóż to? Przyznam, że nietypowo.
Ostatnim hito- kiczem jak dla mnie są sesje ślubne buduarowe.
Są jeszcze gorsze niż sesyjki na punkcie skupu złomu, przy obdrapanych kamienicach i te słynne hamerykańskie trash the dress...Masakra jakaś...

Edytowane przez 201610281624
Czas edycji: 2015-06-07 o 18:08
201610281624 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-07, 14:37   #302
201801191006
Konto usunięte

Dot.: Ślub bez wydawania mnóstwa pieniędzy - wspieramy się, pocieszamy i śluby omawia

Cytat:
Napisane przez Ainhoa Pokaż wiadomość
A dlaczegóż to? Przyznam, że nietypowo.
Ostatnim hito- kiczem jak dla mnie są sesje ślubne buduarowe.
Są jeszcze gorsze niż sesyjki na punkcie skupu złomu, przy obdrapanych kamienicach i te słynne hamerykańskie trash the dress...Masakra jakaś...
kilka postów wcześniej tłumaczyłam.
201801191006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-07, 14:39   #303
201608212239
Konto usunięte

Cytat:
Dokładnie popieram w zupełności. My też dawaliśmy ciasto i alko na wyjściu. A te podziękowania za przybycie w hamerykańskim stylu czyli: magnesiki , aniołki gipsowe, praliny, migdały w lukrze, to rzeczy zbędne. Część gości to nawet nie zabierała, bo myśleli, że to może dekoracja stołów itp. Uważam, że te rzeczy to jest akurat to z czego bez machnięcia ręką można zrezygnować. Sama chciałam, nie powiem, że nie. Koniec końców zrezygnowałam i nie żałuję. Szkoda kasy.
Tylko tak z drugiej strony wręczenie każdemu na odchodne flaszki ma niewiele wspólnego z oszczędnością. Jak to rozegraliście pod względem organizacyjnym. Ktoś podchodził się pożegnać, a Wy szybko
na zaplecze po paczkę z ciastem i wódkę? Czy dopiero na poprawinach?

Cytat:
O właśnie, też jestem ciekawa. Co jest nie tak z obrączkami i na co zwrócić uwagę przy wybieraniu?
201608212239 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-07, 15:26   #304
201610281624
Konto usunięte

Cytat:
Tylko tak z drugiej strony wręczenie każdemu na odchodne flaszki ma niewiele wspólnego z oszczędnością. Jak to rozegraliście pod względem organizacyjnym. Ktoś podchodził się pożegnać, a Wy szybko
na zaplecze po paczkę z ciastem i wódkę? Czy dopiero na poprawinach?

O właśnie, też jestem ciekawa. Co jest nie tak z obrączkami i na co zwrócić uwagę przy wybieraniu?
U nas było tak, że goście jak wychodzić zaczynali, to podchodzili do nas na sali, że się zbierają do wyjścia i my, rodzice szliśmy odprowadzić te osoby, a że wyjście było obok wejścia do kuchni to pukaliśmy, podawano nam ciasto, mięso i połóweczkę, wręczaliśmy gościom i buziaki i już. A na poprawinach było inne menu niż na weselu, więc to co było na poprawinach też dawaliśmy na wyjście. Na poprawinach było już około 30 osób i to sami najbliżsi więc nie było problemu i mniej więcej było wiadomo ile cista czy tam mięsa dawać. Ale my mieliśmy wesele w remizie ze swoją kucharką i jedzenia było więcej, musieliśmy to wydać. To po poprawinach nam zostało jeszcze tyle, że sami moim rodzice wzięli dwie blachy mięsa.
Może nijak ma się to do oszczędzania, ale wolałam więcej jedzenia niż te durnostojki. Goście doceniają takie rzeczy. Z kolei moja przyjaciółka nie dawała na wyjście nic, ani ciasta ani wódki, no nic. To była oszczędność na maksa. I przyznam, że to dziwne nieco, bo na wszystkich weselach na jakich byłam daje się coś gościom na do widzenia. Nie ma z kolei jakiegoś tłuczenia szkła i kołoczy, obchodzenia połowy mieszkańców, sąsiadów i dawania im ciasta.
Stary 2015-06-07, 15:30   #305
201608212239
Konto usunięte

Cytat:
U nas było tak, że goście jak wychodzić zaczynali, to podchodzili do nas na sali, że się zbierają do wyjścia i my, rodzice szliśmy odprowadzić te osoby, a że wyjście było obok wejścia do kuchni to pukaliśmy, podawano nam ciasto, mięso i połóweczkę, wręczaliśmy gościom i buziaki i już. A na poprawinach było inne menu niż na weselu, więc to co było na poprawinach też dawaliśmy na wyjście. Na poprawinach było już około 30 osób i to sami najbliżsi więc nie było problemu i mniej więcej było wiadomo ile cista czy tam mięsa dawać. Ale my mieliśmy wesele w remizie ze swoją kucharką i jedzenia było więcej, musieliśmy to wydać. To po poprawinach nam zostało jeszcze tyle, że sami moim rodzice wzięli dwie blachy mięsa.
Może nijak ma się to do oszczędzania, ale wolałam więcej jedzenia niż te durnostojki. Goście doceniają takie rzeczy. Z kolei moja przyjaciółka nie dawała na wyjście nic, ani ciasta ani wódki, no nic. To była oszczędność na maksa. I przyznam, że to dziwne nieco, bo na wszystkich weselach na jakich byłam daje się coś gościom na do widzenia. Nie ma z kolei jakiegoś tłuczenia szkła i kołoczy, obchodzenia połowy mieszkańców, sąsiadów i dawania im ciasta.
A te flaszki? Przeliczyliście 2x0,5 l na głowę (jedna do wypicia, druga na pożegnanie)?
Stary 2015-06-07, 15:37   #306
visionAM
Zakorzenienie

Przypomnę tylko,że nie w każdym lokalu jest tyle ciast żeby można było je rozdawać gościom. Spotkałam się już z tym, że na odchodne kupowano oddzielne ciasta, więc to żadna oszczędność. Wręczenie każdej parze flaszki to tez wg mnie spore przegięcie, nie widzę żadnego sensu w generowaniu takich kosztów.

A co do tych różnych szczegółów itp.to nie jest prawdą,że goście nie zwracają na nie uwagi. Część na pewno zwraca.
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-07, 15:42   #307
201610281624
Konto usunięte

Cytat:
A te flaszki? Przeliczyliście 2x0,5 l na głowę (jedna do wypicia, druga na pożegnanie)?
No z wódką było inaczej, bo liczyliśmy razem z poprawinami litr wódki na głowę. Wiadomo, że nikt tyle nie wypije, no ale...to było razem z nagrodami, bramami, i na odchodnie, ale nie dawaliśmy 0, 5 na parę lub osobę, jeśli ktoś był sam. Tym sposobem ostatnią połówkę wypiliśmy na grillu zorganizowanym z okazji 1 rocznicy ślubu. Osobiście uważam, że lepiej nie dawać nic nic te duperelki.
Stary 2015-06-07, 15:52   #308
201608212239
Konto usunięte

Cytat:
No z wódką było inaczej, bo liczyliśmy razem z poprawinami litr wódki na głowę. Wiadomo, że nikt tyle nie wypije, no ale...to było razem z nagrodami, bramami, i na odchodnie, ale nie dawaliśmy 0, 5 na parę lub osobę, jeśli ktoś był sam. Tym sposobem ostatnią połówkę wypiliśmy na grillu zorganizowanym z okazji 1 rocznicy ślubu. Osobiście uważam, że lepiej nie dawać nic nic te duperelki.
Nie rozumiem. To ile i komu dawaliście?
Stary 2015-06-07, 16:20   #309
201610281624
Konto usunięte

Cytat:
Nie rozumiem. To ile i komu dawaliście?
Co ja piszę...hehe.
Jeśli była para dostawała 0, 5, a jeśli ktoś był sam, to też 0, 5.
Stary 2015-06-07, 16:34   #310
oleandra123
Zadomowienie

my sie zastanawialismy co i czy dac gosciom, z tym, ze tu gdzie biore slub to taki zwyczaj jest od zawsze nie zadne tak amerykanskie zgapiania (tradycyjnie facetom - cygara, babkom - lusterko, cos do makijazu, mini perfum, szpilka do szala etc, tudziez mala buteleczka wina, czy jakiegos innego lokalnego trunku). I zrobilismy mala sonde wsrod znajomych i wszyscy zgodnie stwierdzili ze im te prezenty zwisaja a nawet niektorzy w ogole o nich zapomnieli wychodzac z wesela. Wiec naszym prezentem bedzie zdjecie z Instaxa ktory kupilismy, zrobimy zdjecie z kazda para/osoba jak sama przyjdzie, moja swiadkowa szybko podpisze to zdjecie, i bedzie fajny i oryginalny prezent, zdjecia na pewno nikt nie wyrzuci, o latwo je zabrac ze soba. Nie jest to tania sprawa bo jedno takie zdjecie to ok 4 zl no ale wole wydac na cos co wiem, ze wszystkim sie spodoba niz na jakies ☠☠☠☠☠☠☠ki (a wczesniej mialam milion pomyslow: mala polska wodeczka, wlasnorecznie robione ciastka, kawalek bursztynu.....)

Sent from my XT1032 using Tapatalk
oleandra123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-07, 16:37   #311
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Przypomnę tylko,że nie w każdym lokalu jest tyle ciast żeby można było je rozdawać gościom. Spotkałam się już z tym, że na odchodne kupowano oddzielne ciasta, więc to żadna oszczędność. Wręczenie każdej parze flaszki to tez wg mnie spore przegięcie, nie widzę żadnego sensu w generowaniu takich kosztów.

A co do tych różnych szczegółów itp.to nie jest prawdą,że goście nie zwracają na nie uwagi. Część na pewno zwraca.
a co za różnica w cenie czy kupujesz je ekstra czy bierzesz to z lokalu? za oba trzeba zapłacić... dlatego w lokalu nie ma więcej bo ekstra za to ciasto nie płaciłaś..
paczki z ciastami to koszt chyba porównywalny z wódką?
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-07, 16:40   #312
VinVinara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
a co za różnica w cenie czy kupujesz je ekstra czy bierzesz to z lokalu? za oba trzeba zapłacić... dlatego w lokalu nie ma więcej bo ekstra za to ciasto nie płaciłaś..
Na naszej sali paczka z ciastem to 16zł
Stary 2015-06-07, 16:41   #313
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Co ja piszę...hehe.
Jeśli była para dostawała 0, 5, a jeśli ktoś był sam, to też 0, 5.
Ile placilas za butelkę?

Cytat:
Wg mnie jest różnica. Jeśli przykładowo placę za osobę 160zl i w tym mam ciasta na odchodne dla gości to ok. Ale jak mam te ciasta dokupić tylko po to żeby dać je gościom to już wg mnie jest bez sensu i niepotrzebnie podnosi koszty.
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-07, 16:46   #314
201801191006
Konto usunięte

Cytat:

Wg mnie jest różnica. Jeśli przykładowo placę za osobę 160zl i w tym mam ciasta na odchodne dla gości to ok. Ale jak mam te ciasta dokupić tylko po to żeby dać je gościom to już wg mnie jest bez sensu i niepotrzebnie podnosi koszty.
to ja bym w takiej sytuacji powiedziała, ze chce menu za 150 bez ciast dla gosci
Stary 2015-06-07, 16:50   #315
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Na naszej sali paczka z ciastem to 16zł
lub 16 zł tanie menu

Cytat:
to ja bym w takiej sytuacji powiedziała, ze chce menu za 150 bez ciast dla gosci
otóż to
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-07, 16:51   #316
VinVinara
Zakorzenienie

Cytat:
lub 16 zł tanie menu
Paczki nie są obowiązkowe, nie muszę ich mieć od nich. A cena za talerzyk się nie zmienia.
Stary 2015-06-07, 17:03   #317
201801191006
Konto usunięte

Cytat:
Paczki nie są obowiązkowe, nie muszę ich mieć od nich. A cena za talerzyk się nie zmienia.
czyli płacisz kwotę X niezależnie od tego czy będziesz korzystać z paczek z ciastami dla gości czy nie?
Stary 2015-06-07, 17:03   #318
pozeczkowa
Zadomowienie

Cytat:
No dokładnie. O sesjach już pisałam. Sesja przedślubna jest jeszcze dziwniejsza niż tydzień po ślubie- dla mnie to wyciąganie kasy od młodych na czym się da. Bo zdjęcia ślubne są TYLKO i WYŁĄCZNIE w dniu ślubu, a sesyjki to taki chwyt do poparadowania sobie w sukni. To tak samo jak ubieranie dziecka tuż po komunii w albęm, wzięcie na rękę i sesyjka w listopadzie na tle spadających liści, bo ...hmmm...ładnie wygląda. No i cóż, zdjęcia komunijne w listopadzie, a komunijne bo? No bo alba, nie?
dobra, ale widzę, że odnosisz się do mnie, tylko że my mamy sesję w dniu ślubu, ale przed ślubem, bo sesja rano, a ślub po południu przebierać się miedzy sesją a ślubem już nie będę, bo prosto z sesji jedziemy do USC. więc to nie "chwyt do poparadowania w sukni", tylko sesja w dniu ślubu bez konieczności opuszczania gości w trakcie wesela

z kilogramami walczę, wygrywam raz ja, raz one
104kg -> 74kg -> 91kg -> 90 89 88 87 86 85 84 83 82 81 80 79 78 77 76 75
pozeczkowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-07, 17:07   #319
VinVinara
Zakorzenienie

Cytat:
czyli płacisz kwotę X niezależnie od tego czy będziesz korzystać z paczek z ciastami dla gości czy nie?
Cena za talerzyk, a cena za paczkę z ciastami to całkiem odrębne sprawy. Napisałam, że cena za paczkę to 16 zł.
Stary 2015-06-07, 17:08   #320
201801191006
Konto usunięte

Cytat:
Cena za talerzyk, a cena za paczkę z ciastami to całkiem odrębne sprawy. Napisałam, że cena za paczkę to 16 zł.
a, to nie widziałam poprzedniego posta w takim razie. teraz to ma sens.
Stary 2015-06-07, 18:37   #321
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ~Veronique Pokaż wiadomość
Ja wlasnie mam ten problem, slub za miesiac, mialam kilka probnych fryzur i niestety nie jestem zadowolona. Fryzjerka jest zdolna i dobrze czesze, ale mnie nie slucha. Zle sie czuje w powzanych upieciach i chce cos luznego, a ona upiera sie ze nie, bo to mi sie rozwali. Doceniam jej rady, ale uwazam, ze to ja mam byc zadowolona i dobrze czuc sie w fryzurze nawet jesli po tancach mialaby sie troche rozwalic. Wczoraj przyjaciolka mnie uczesala jak chce i o niebo lepiej.

Co do sztucznych rzes to ja tez uwazam, ze dzieki nim oko wyglada zupelnie inaczej, tak zalotnie ;-) dlatego zamierzam miec ;-)

Ja miałam luźne i lekkie upięcie. Włosy mam bardzo gęste i długie. I jakoś nic mi sie nie rozwaliło, a szalałam bardzo.

Cytat:
U nas też tak jest.

Bo zamówiłam je w Salonie Godziszewski. Niby najbardziej renomowany salon w naszym mieście. Obrączki nie ważą tyle ile powinny. No i już są matowe od dawna ( nawet miesiąca nie wyglądały jak nowe) . Obrączka szwagra po 7 latach się błyszczy, a facet pracuje fizycznie i nie ściąga jej bo nie może
Na forum zamojskich PM dziewczyna napisała, że jej obrączka od tego jubilera się wyszczerbiła po 2 dniach.
Pogadałam z ludźmi i wszyscy mówią, że ten salon bardzo się zepsuł, sprzedają tandetę- np złote zawieszki które czarnieją, że złoto kupują od ruskich w lewych transakcjach.

Szajs jakich mało. A obsługa to chamidła.
Szkoda, że jakoś wcześniej jak zamawiałam obrączki nie było negatywnych opinii o tym jubilerze.
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-07, 18:49   #322
201801191006
Konto usunięte

Edyta, przecież możesz iść i zgłosić jakąś reklamacje.
jak nie ważą tyle co powinny, to ja bym ich nawet nie odbierała.
Stary 2015-06-07, 18:53   #323
Konto usunięte

Cytat:
Edyta, przecież możesz iść i zgłosić jakąś reklamacje.
jak nie ważą tyle co powinny, to ja bym ich nawet nie odbierała.
Byłam zgłaszałam. Mają mnie w głębokim poważaniu.
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-07, 18:58   #324
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

No to UOKiK.
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-07, 19:01   #325
~Veronique
Zakorzenienie

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;5166531 9]Ja miałam luźne i lekkie upięcie. Włosy mam bardzo gęste i długie. I jakoś nic mi sie nie rozwaliło, a szalałam bardzo..[/QUOTE]
Mozesz opisac swoja fryzure lub wkleic jej pogladowe zdjecie?

~Veronique jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-07, 19:02   #326
201801191006
Konto usunięte

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;5166548 0]Byłam zgłaszałam. Mają mnie w głębokim poważaniu.[/QUOTE]

no to nie wiem, może mało skutecznie?
ja bym im zrobiła jesień średniowiecza.
Stary 2015-06-07, 19:05   #327
Konto usunięte

Cytat:
no to nie wiem, może mało skutecznie?
ja bym im zrobiła jesień średniowiecza.
Nic im nie zrobię to mafia.
Najwyżej kiedyś jakiś ruski z którym robią ciemne interesy wciągnie mnie do swojego auta i sprzeda na organy
moim błędem było wzięcie obrączek.
Nie mam żadnego dowodu, że miały ważyć więcej. Trzeba było nagrywać rozmowę ze sprzedawcą i od teraz tak będę robić.
Stary 2015-06-07, 19:09   #328
201801191006
Konto usunięte

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;5166559 2]Nic im nie zrobię to mafia.
Najwyżej kiedyś jakiś ruski z którym robią ciemne interesy wciągnie mnie do swojego auta i sprzeda na organy
moim błędem było wzięcie obrączek.
Nie mam żadnego dowodu, że miały ważyć więcej. Trzeba było nagrywać rozmowę ze sprzedawcą i od teraz tak będę robić.[/QUOTE]

nagrywanie nie jest legalne.
nie prościej zrobić cywilizowaną umowę? zamawiałaś te obrączki bez jakiegokolwiek kwitka?
Stary 2015-06-07, 19:28   #329
Konto usunięte

Cytat:

nagrywanie nie jest legalne.
nie prościej zrobić cywilizowaną umowę? zamawiałaś te obrączki bez jakiegokolwiek kwitka?
Zamawiałam z kwitkiem na którym jest tylko model, rozmiar i grawer. Wagi nie ma.
Nigdy w życiu nie pomyślałabym że zakład o takiej "renomie" działający 25 lat może ludzi oszukiwać. Teraz wiem.
Właściciel jest taki, że wszystko spływa po nim jak po kaczce.
Wzięli obrączki do reklamacji, oddali bo stwierdzili, że nie ma podstaw do tego. Ten model taki już jest i tyle ma ważyć. A złoto jest miękkie i nasze chuchane i dmuchane złotka mogą wyglądać po 3 tygodniach jak po 10 latach.

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

A ten jubiler jeszcze ma jakieś chody, albo po prostu zastrasza ludzi.
Wszystkie negatywne opinie znikają z fejsbukowych profili niepolecających usługi, z lokalnych for itp.
Stary 2015-06-07, 20:58   #330
Aniela88
Rozeznanie

Cytat:
Mi się podoba sukienka z załącznika, ale na zdjęciu z oxl nie wygląda już tak pięknie
Faktycznie suknia na pierwszym zdjęciu ładna, a na drugim rękawy wyglądają jak rajstopy i ogólnie średnio się to prezentuje.

pozeczkowa my też mieliśmy sesję w dniu ślubu, przed ślubem i fajnie to wyszło.
Aniela88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości