|
|
#661 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak to jest z tymi kopertami?
Cytat:
|
|
|
#662 |
|
Zakorzenienie
|
Gadka o tej historii jest tak bezsensowna i jalowa, ze ja odpadam. Szkoda mi baterii w komie.
|
|
|
|
|
#663 |
|
Rozeznanie
|
U nas daje się bombonierki + plus koperta. Niektórzy jeszcze kwiatki dają, ale rzadko. Wina nikt nie kupuje, bo to za drogi wydatek. Za 20 zł dobrego wina nie kupicie. Książek też nikt nie daje. Książki, które ja lubię czytać kosztują przeważnie 40 zł. Też nie tani wydatek. Dość, że koperta , sukienka, dodatki naszyjnik itp, buty, fryzjer to spory wydatek to jeszcze bym miała wino kupować
Nigdy. Bombonierki dobre kosztują 14 zł . U nas w takich cenach kupują. Na jednym weselu gdzie byłam młodym się kupowało kupon totolotka a na drugim zeszyty , kredki dla dzieci czyli też tanie rzeczy.
|
|
|
|
|
#664 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Hotel blablabla Bankiety, wesela Nocleg dla 30 gosci weselnych gratis |
|
|
|
|
|
#665 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#666 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#667 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- No wiem-pytanie czy nie korzystanie z noclegu obniza stawke podatku talerzykowego. |
|
|
|
|
|
#668 |
|
Zakorzenienie
|
Mój hotel nie obniżal. Było to na zasadzie - nocleg gratis, a to czy skorzystamy to była nasza wola.
|
|
|
#669 |
|
Rozeznanie
|
Bombonierki kupisz nawet taniej niż 14 zł, dobry alkohol tak mi się wydaje, to ze 40 zł.
|
|
|
|
|
#670 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Nie no, Grubella jak zywa
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
|
#671 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#672 |
|
Rozeznanie
|
Kupowałam raz mamie bombonierkę, którą komuś potem dała więc w takich cenach stały w sklepach spożywczych.
|
|
|
|
|
#673 |
|
zuy mod
|
Juz nie przesadzaj, czekolada kosztuje 3-4 zlote... Mozna kupic. Ale wino tez mozna.
|
|
|
#674 | |
|
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
ja swoim kupiłam książkę o podróży transsyberyjskiejchcieli wino, ale ode mnie nie dostaną
|
|
|
|
#675 |
|
Zakorzenienie
|
moge prosic tytul?
|
|
#676 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
,mysle,ze skoro PM nie korzystali z tego to byl ku temu powod inny niz robienie gosciom na zlosc i najpewniej finansowy - moze byla opcja typu darmowe noclegi albo np darmowe costam i PM wybrali opcje nr 2, wydaje mi sie ,ze tutaj to raczej wtopa obslugi hotelu jest, bo skoro PM nic nie powiedzieli to oni nie powinni gosci pytac...a ,ze goscie calosci rozliczen z hotelem nei znaja to potem sie pewnie czuja obrazeni -a ja naprawde baaardzo watpie,ze noclegi byly calkiem darmowe a PM wszystkich rozlokowywali po babciach i ciotkach (naprawde to raczej sredni komfort dla obu stron, wiec sie prosi jak sie musi)
|
|
|
|
|
|
#677 | |
|
Konto usunięte
|
Az mi sie lezka zakrecila jak przeczytalam i mialam Cie wolac wlasnie ;* ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
A korzystaliście z tego? Ja, gdybym nie korzystala, to sprobowalabym cos utargować z tej okazji. |
|
|
|
|
|
#678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wtedy to naprawdę niezbyt fajnie moim zdaniem. A książka to prawda, fajna pamiątka, więc jak sama widzisz i Tobie drabineczko można dobrać miły dla Ciebie prezent No i tutaj fakt, można też dać oczywiście dedykacje, to niewątpliwie wspaniała pamiątka. Koleżanka miała jeszcze księgę gości do wpisania się i tam się oczywiście na weselu ładnie wpisałam, więc w sumie już to jakoś złagodziło fakt, że dałam kopertę bez kartki, czyli anonimową. No, ale następnym razem, to dam kartkę do koperty, bo jednak fakt, lepiej dać, wtedy tak nie pomyślałam, no bo oczywiście nie wstydziłam się, po prostu myślałam, że może nie daje się i tak już wyszło. No i jeszcze na filmach z wesela krótkich składali niektóre gościa im życzenia, ja akurat nie, ale inni tak i widziałam, super to wyszło. Też fajna pamiątka ![]() ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- No też takie mam wrażenie. Chociaż jak aż takie obawy, to pewnie można zrobić i listę Tylko w takiej sytuacji, to pewnie i moim bliskim powinnam robić listę hehe No bo wiedzą jakie książki lubię, ale też mogą czasem nie wiedzieć czy zapomnieć, że coś czytałam, no ale to nic. A miałam raz tak, że moja koleżanka dała mi w prezencie książkę, a potem chłopak też dał mi taką samą Po prostu tak przypadkiem. Nie przejmuję się tym, zdarza się, chociaż jak na razie taka sytuacja tylko raz. A ja nie będę robić z igły widły, bo to żaden problem jak dla mnie, bywa i to nic takiego.
Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2015-06-07 o 21:44 |
|
|
|
|
|
#679 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#680 | |
|
.
|
Cytat:
|
|
|
#681 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#682 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#683 | |
|
zuy mod
|
Cytat:
Ja rozumiem, że niektórzy ponizej lindta nie schodzą, ale nie siejmy juz paniki, ze bombonierki się kupic nie da :d
|
|
|
|
#684 |
|
Zadomowienie
|
To ja wam się ,,pochwalę'' z czym się spotkałam w moim środowisku.
Robienie listy przy otwieraniu kopert kto ile dał, taaaa dam ,,X dała tylko 300 zł, mieliśmy jej dać 500, no ale jak ona nam dała 300 to my damy tyle samo'' Tłumaczenie takie, że to ma niby służyć temu, kto ile ma komuś ,,oddać'' na jego ślubie, no ale mnie to nie przekonuje, bo przecież jaki procent z gości będzie brać ślub w ciągu najbliższych dajmy na to 2-3 lat? 5%? Bardziej to mi wygląda na głupie komentowanie, czemu ktoś dał tak mało. |
|
|
|
|
#685 |
|
Zadomowienie
|
Ja nigdy nie daję dużo, zazwyczaj 300 zł w porywach do 500 zł. Kopertę zazwyczaj daję z kartką z życzeniami , podpisaną. Mam gdzieś to czy PM będą niezadowoleni z wysokości podarowanej kwoty, daję tyle ile uważam za słuszne. Jeśli ktoś robiąc wesele liczy, że się zwróci albo jeszcze zarobi to dla mnie jest dziwny
|
|
|
|
|
#686 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A wiekszosc tanich bombonierek z wawela, solidarnosci czy wedla jest paskudna. A lindt, merci, ferrero to juz wiekszy koszt. Chyba, ze bombonierka z biedry to odpowiednik harlequina z kiosku to ok. |
|
|
|
|
|
#687 | |
|
zuy mod
|
Cytat:
Moze się nie znam, dla mnie Wawel czy Wedel jest OK.
|
|
|
|
#688 |
|
Wtajemniczenie
|
Co to znaczy wino z do/doc?
|
|
|
#689 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I spotkałam się też z taką sytuacją, że pewna dziewczynka na komunię nie dostała żadnej kasy, tylko same prezenty (komunia raczej niedawno, jakieś 2 lata temu. może nawet rok, nie jestem pewna). Ale to dlatego, że tata dziewczynki bardzo pije i wszyscy uznali, że ona i tak by z tego nic nie miała, a ojciec miałby za to kasę na wódę. ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#690 |
|
Konto usunięte
|
To oznaczenia jakosci wina we Wloszech i Hiszpanii.
AOC to najlepsza jakosc DOC bardzo dobra DO dobra Hiszpanskie i wloskie wina jakosc DOC i DO mozna bez problemu kupic w markecie ponizej 20 PLN. Taka ciekawostka: jedno z popularniejszych wloskich win Primitivo w Polsce ponizej 20 pln na Malcie w sklepie widzialam za ponad 20 euro. Popularna w biedronce hiszpanska Pata Negra (DO) 12.99 pln w promocji jest bardzo lubiana w Szwajcarii i ponizej 15 frankow cena nie schodzi. BTW: najszybsza rada jak sie ktos slabo zna na winach jak na 100% kupic dobre czerwone? Musi miec minimum (a najlepiej powyzej 13%) i wklesle dno. Wtedy jest pewniak, ze to co najmniej przyzwoite wino. I mozna sie dalej bawic w denominacje czy szczepy. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:55.

), ciasta, albo cos tam innego.

,