![]() |
#2431 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI
Cytat:
![]() Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
![]() |
#2432 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Napewno znajdziesz. Moze gdzieś na widoku nawet są tylko nie widzisz. Mniam. Cytat:
Mnie upaly troche męczą. Puchna mi strasznie nogi i ręce , ale wole to niz zimni i deszcz. Cytat:
Ja juz po urlopie , czekam teraz az mi paczka przyjdzie wozek, lozeczko, materac i reszta do dzidzi. Bede musiala policzyc czego ile mam.Jutro pierwszy dzień po urlopie będzie tragiczny. Bleeeee
![]() |
#2433 |
Zakorzenienie
|
No to może w walizce? Jak ja czegoś nie mogę znaleźć to zazwyczaj znajduję upchnięte po torbach podróżnych w jakichś kieszonkach, do których w pośpiechu rozpakowywania nie zauważyłam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2434 |
Zakorzenienie
|
Szukałam. Czuje się jakbym miała styczność z czarną dziurą.
Chyba od klimy w aucie mam coś na zatokach... Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
#2435 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2436 |
Zakorzenienie
|
Tam ich nie używałam
![]() Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
#2437 | ||
Zadomowienie
|
Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI
Cytat:
Pewnie znajdzie się jak przestaniesz potrzebować ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Cytat:
Szczerze Ci współczuje ![]() Za mną pracowity weekend. Jakiś czas temu uszyłam małemu pare rzeczy, pochwaliłam się w internecie i ku mojemu wielkiemu zdziwieniu napisało do mnie kilkanaście osób z prośbą o uszycie czegoś dla ich dzieciaków. Mąż mnie namówili, żebym stworzyła od razu stronę na fb, tak więc miałam co robić. Niesłychanie miłe uczucie jak komuś podoba się to, co robisz ![]() Jutro do ginekologa, nie mogę się doczekać aż zobaczę znowu synka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez AaaMarta Czas edycji: 2015-06-07 o 22:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2438 | |
Rozeznanie
|
Witam
![]() Ale mieliśmy fajny weekend ![]() ![]() ![]() ![]() Dzisiaj w ciągu dnia w cieniu było 31 stopni, myślałam że się roztopię w południe. Szybko zwaliśmy do domu i wyszliśmy dopiero wieczorem, kiedy było przyjemnie ciepło, ale bez skwaru. Oczarowana, współczuję anginy ![]() Agu, podziwiam za pobyt na plaży! ![]() ![]() Owieczka, my też staż 10 lat ![]() ![]() Panna Izabela, mój tak z % nie ma, że ma poczucie, że musi być trzeźwy każdego wieczora jakby się coś działo. W pierwszej ciąży trochę bardziej, ale jak się przekonał, że przez 9 mcy nie działo się nic, a potem nawet po terminie nie działo się nic, to spasował ![]() Zresztą mój mąż pija od czasu do czasu piwo wieczorem, a jakieś drinki tylko przy większych okazjach, ale nie mam z tym problemu, może dlatego, że bardzo rzadko zdarza mu się przesadzać z % ![]() No i bardziej będzie potrzebny po porodzie, kiedy trzeba będzie ogarnąć kapiel, kolacje i spanie dwójki dzieci, wtedy nie wyobrażam sobie, że się wieczorem relaksuje przy piwku ![]() Współczuję oparzenia, mam nadzieję że po panthenolu jest troszkę lepiej ![]() Elcia, super brzuszek ![]() Fatal, ale wtedy i tak mąż tej koleżanki pewnie oddelegował dzieci do teściów, albo same poszły jeśli są starsze. Dla mnie to średnia metoda jeśli mieszkają z rodzicami, bo i tak pewnie ten mąż niewiele ogarnął na kacu, a dziećmi zajęli się jej rodzice. Jedynie co, to koleżanka odpoczęła na zakupach ![]() Ridja devojka, pewnie się znajdą jak będzie lało i będzie brzydka pogoda ![]() ![]() Czarownica, współczuję diety ![]() ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Cytat:
![]() A orientujesz się może czy muszę zrobić zakupy u jednego sprzedawcy za te 100 zł czy mogę u kilku różnych coś pozamawiać? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2439 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Kupiłam sobie koszulę do karmienia, jedyna sensowna - http://allegro.pl/esotiq-koszula-noc...154811357.html Jeszcze jakąś jedną co najmniej muszę znaleźć i jakąś szmatę do porodu... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2440 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Mąż dzisiaj ogarnął bałagan w pawlaczach i sporo rzeczy wyrzucił. Przeglądanie moich rzeczy skończyłam po 15 minutach, bo mnie zaatakował ból z boku przez to, że siedziałam i boli niestety przez cały dzień. Przynajmniej mniej niż wczoraj, ale jakaś poprawa jest ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2441 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I tak podziwiam Cię że się wzięłaś za robotę przy bólu nerkowym. A na szkołę nie jedź jak nie będziesz się czuć na siłach ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2442 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Super koszula ! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2443 |
Zakorzenienie
|
Dobra dzirwczyny co polecacie na syndrom niespokojnych nóg !!@ to jakas #$@$/ÂĄ porazkaaaa. Czasem mnie nachodi. Lykam magnez. Teraz sobie polewalam stopy lodowata woda bo takie cos przeczytalam i pomohlom na jak łdługo?
#2444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż ja bym zgłosiła ten problem lekarzowi.
![]() |
#2445 | |
Zakorzenienie
|
Czesc!
Cytat:
Mam takie samo zdanie odnosnie picia alkoholu ;-) U nas na pewno tz nie bedzie rezygnowal z piwa wieczorem, chyba ze rzeczywiscie wymagalaby tego wyjatkowa sytuacja. Dzis mialam wizyte, dziecie rosnie i juz wiem, dlaczego brzuch mi zaczyna ciazyc - wazy juz 1138g i na razie rozmiarami niemal odpowiada wiekowi ciazy. Lekarz mi dzis powiedzial, ze do 28tc wiekszosc dzieci rosnie tak samo a dopiero od 28tc zaczynaja sie znaczaco roznicowac na wieksze i mniejsze. W pierwszej ciazy rzeczywiscie tak bylo, ciekawe jak bedzie teraz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2446 |
Zadomowienie
|
O matko, ale się nie wyspałam. Pies nam dzisiaj w nocy zrobił przyspieszony kurs rodzicielstwa, bo tak się bała burzy. Potem już od 4 nie spałam
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2447 |
Wtajemniczenie
|
Znalazłam drogerie bliżej ciebie i są kosmetyki i pieluchy happy w dobrych cenach
#2448 | |||
Zadomowienie
|
Witam sie po weekendzie plazowania 😊 czytalam was ale na odpisywane mialam lenia
![]() Cytat:
O jaaa ale pysznosci 😋 wpadam hihi 😃 Cytat:
![]() Cytat:
Lacze sie w bolu ;-) mnie dzis zameczyl golab na balkonie normalnie mam ochote uzyc wiatrowki 😈 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2449 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A podobno można kupić u różnych sprzedawców tylko chyba trzeba płacić jedną płatnościa żeby zrealizować kupon wiec nie wiem dokładnie jak to działa, ja zamawiam u jednego bo i tak tyle potrzeba wiec idealna promocja ![]() Noc straszna, duszno ze można paść, Tż w nocy otworzył okno na oścież, bo nie dało rady... Mam nadzieje ze się nie rozchoruje przez to, bo już prawie przeziębienie mi przeszło ![]() A nie wiem czy u Was też tak jest że jak się obudzicie to dziecko od razu skacze? Juz sama nie wiem czy on skacze tak często ze nawet jak się przebudze to skacze, czy dopiero jak otwieram oczy to mały zaczyna ;p on może wiedzieć kiedy się budzę? Nie mówię tu o wstawaniu z łóżka tylko o przebudzeniu jeszcze w łóżku.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2450 | ||||
Zakorzenienie
|
Podliczyłam wczoraj ubranka i rzeczy dla Wiki
![]() ![]() I tak pochwalę się, że mam: rozmiar 50/ rozmiar 56/ rozmiar 62 (faktyczne, nie z metki): - body kr. rękaw: 1/ 3/ 2 - body dł. rękaw: 5/ 11/ 11 - śpiochy: 1/ 5/ 3 - pajace: -/ 9/ 7 - kaftaniki: 4/ -/ 7 - sukienki: -/ 2/ 2 - spodnie: 2/ 6/ 12 - bluzy: -/ 3/ 6 plus 1 kombinezon miękki (będzie na chłodniejsze dni), 22 pary skarpet, 2 pary rajstop, 2 pary łapek niedrapek, 3 pary bucików, 8 czapek (4 pilotki, 3 zwykłe, 1 duża wełniana), 2 ręczniki z kapturkiem, 7 pieluch tetrowych, 12 cerat, 1 pudełko patyczków higienicznych, 1 łańcuszek do smoczka plus 1 pudełko na smoczek, 2 smoczki, 1 butelka, 2 etui na butelkę (jedno za małe na naszą), 1 Sudocrem, 1 blokada na drzwi, 1 przewijak turystyczny w zestawie z torbą podróżną, 2 rożki, 2 kocyki (plus 1 u moich rodziców), 1 paczka chusteczek nawilżanych, 1 paczka pieluch Newborn, 1 paczka pieluch 2, 1 paczka podpasek poporodowych, 2 ceraty do szpitala, 8 śliniaków, 1 komplet pościeli (poduszka, kołdra, 2 poszewki na poduszkę, poszewka na kołdrę, prześcieradło, ochraniacz plus w gratisie obrazek do zawieszenia) plus 1 komplet u moich rodziców i plus 3 prześcieradła, 1 gruszka do nosa (aczkolwiek na pudełku jest "aspirator" ![]() Jeszcze tylko termometr, laktator, odbiór wózka z adapterem do fotelika, gaziki jałowe, dla mnie koszule i biustonosze i jesteśmy w domu chyba ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A po porodzie to fakt, przydatność jest na dłużej, bo tu "tylko" ta jedna sytuacja czyli poród ![]() ![]() Co do oparzenia to minimalnie lepiej jest, chociaż z chodzeniem nie za bardzo, bo ciągnie mnie jeszcze skóra i jest mega podrażniona. I spuchło mi trochę czoło ![]() ![]() Cytat:
![]() Koszula bardzo fajna ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2451 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2452 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja to mam wrażenie, że jak śpię, to mała też sobie skacze i się rusza, bo jak już praktycznie odlatuję i zasypiam, to jeszcze ją czuję... ![]()
![]() |
#2453 |
Zakorzenienie
|
Ja na klimy zawsze uważam i rzadko używamy ale nie umiałam wyczuć najwidoczniej...
Panna Izabela, masz wszystko ![]() Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
#2454 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z tym piciem to mój ma podobnie jak twój. Wczoraj cały dzień był dla mnie taki milutki i robił wszystko o co go poprosiłam. Wie,że źle zrobił. Cytat:
A te kupony rabatowe to tylko do wykorzystania w aplikacji mobilnej i minimum zakupów na allegro to 100 zł i rabat 20zł przesyłka się nie wlicza. Ja juz kilka rzeczy kupiłam tak i się opłaca. Moja mama ostatnio płacąc kartą Visa dostałam od Pani kasjerka z 10 kodów bo ludzie nie biorą ![]() Oczywiście dala mi ![]() Cytat:
Moja mama mnie hamuje bo faktycznie połowę tego może się nie wykorzysta chyba że dziecko będzie się strasznie brudzić. Cytat:
![]()
![]() |
#2455 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2456 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytanie do was mam! Czy jest któraś z was która nie idzie do szkoły rodzenia? Żadna z moich koleżanek nie chodziła. A ja znów mam mieszane uczucia czy iść i itp
![]() |
#2457 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wow, masz juz praktycznie wszystko, zazdroszczę ! Ja w porównaniu z Tobą, to jestem daleko w lesie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2458 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Za to chodze do swojej poloznej i rowna kobitka z niej, cwicze z nia oddychanie i moge sie jej popytac o wszystko co mam watpliwosci. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2459 |
Konto usunięte
|
Mnie dzisiaj obudziła piękna ulewa. I niestety musiałam wyciągać męża z łóżka, żeby pranie schował z balkonu, bo ja bym nie uniosła teraz.
Noc niestety z bólem. Mam nadzieję, że w dzień będzie dobrze, bo mąż już w pracy i muszę sobie sama radzić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2460 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jedyne co wchodzi u nas w grę to kurs weekendowy, w domu u położnej (indywidualnie). Cena 480 zł ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:58.