Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 12 - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-06-08, 09:46   #3301
xhankax
Zakorzenienie

GG do xhankax
Dot.: Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 12

Cytat:
Napisane przez moniisia90 Pokaż wiadomość
Hanka - super!! 2 tygodnie nad morzem... a my tylko skromnie na 2 dni...
Ale zawsze coś

Cytat:
Napisane przez agnes188 Pokaż wiadomość
A to nie jest tak ze w nosidelku dziecko moze spedzix dziennie max iles tam godzin?kurde bo dla mnie wakacj bez morza to nie wakacje ale odej nie chce meczyc tez

Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka

No nie wiem. Będziemy często robić postoje. Nie wyobrażam sobie wakacji bez wyjazdu nad wode. Zawsze wyjeżdżalismy za granicę, teraz czas na nasze morze.

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
My nad morze, też mamy ponad 500 km. ale będziemy często stawać. Powinno być ok, co nie? My dopiero w sierpniu.
Na pewno

Zresztą jak wrócę, to dam znać co warto zabrać a czego nie dla naszych maluszków. I jak to ogarnąć oczywiście
Stary 2015-06-08, 09:54   #3302
fistaszek24
Zakorzenienie

Witam.
Hanka zazdroszcze my na budowie będziemy . W przyszłym roku może mazury jak będzie czas i kasa.
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-08, 10:05   #3303
majaa86
Zadomowienie

Nadzieja dzięki

Dziewczyny pralka się zepsuła :/ niczym ją naprawimy to kupimy nową..
nawiasem jak otworzyć drzwiczki zablokowanej pralki,żeby wyjąc ciuchy?

ma któraś pralkę z Beko? Możecie polecić jakiś model konkretny..interesuje mnie ten cichy

<3 Karolek<3 Moje Serduszko <3
majaa86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-08, 10:06   #3304
xhankax
Zakorzenienie

GG do xhankax

Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość
Witam.
Hanka zazdroszcze my na budowie będziemy . W przyszłym roku może mazury jak będzie czas i kasa.
Pocieszam, że też budowę przeszliśmy nie byli czasu, kasy, chęci. Teraz odrabiamy. Cierpliwości.
Stary 2015-06-08, 10:07   #3305
201606011622
Konto usunięte

Oklamal mnie i to po chamsku. Zostawia mnie w domu mówiąc że jedzie do brata ciotecznego pomoc mu przy samochodzie, mówi że koło 23 bd, no ok, pisze po 23 kiedy wraca on że za 15 minut bd. No ją w końcu czekając zasypiam,budze sie przed 2 jakoś jego nie ma, dzwonię a on chyba nie zauważył że sam się telefon odebrał no i ciekawego skrawka rozmowy usłyszałam, coś w stylu" niech siedzi z dzieckiem skoro chciała mieć" oczywiście przy wodce. Zawsze mówiłam że nie chce podnosić na niego ręki ale jak wrócił to tak dostał że omal nie leżał. .oczywiście to nie było trudne bo sam się średnio na nogach trzymal
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-08, 10:12   #3306
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

wiadomość od Martuss:

Cytat:
Hej, leże a porodówce, ale jeszcze nie wiadomo co dalej. Skurcze bardzo słabe, rozwarcie na dwa palce. Pozdrowienia dla wszystkich.

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Baset jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-08, 10:21   #3307
201606011622
Konto usunięte

No i tłumaczył że robili ten samochód i że ten brat w końcu sam coś przyniósł. Po pierwsze mógł odmowic, po drugie było tam więcej osób więc ewidentnie urwał się do znajomych

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Jak wychodził to mówiłam żeby za długo nie był bo brzuch mnie trochę boli. To było ok ok. Wgl wygarnelam mu że woli się bawić niż z nami być, że mnie oszukuje jak nastolatek i ten tekst o dziecku. Powiedziałam mu że bardzo przykro było mi to slyszec. A on maslane oczy i że nie to chciał powiedziec

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-06-08, 10:22   #3308
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość
Oklamal mnie i to po chamsku. Zostawia mnie w domu mówiąc że jedzie do brata ciotecznego pomoc mu przy samochodzie, mówi że koło 23 bd, no ok, pisze po 23 kiedy wraca on że za 15 minut bd. No ją w końcu czekając zasypiam,budze sie przed 2 jakoś jego nie ma, dzwonię a on chyba nie zauważył że sam się telefon odebrał no i ciekawego skrawka rozmowy usłyszałam, coś w stylu" niech siedzi z dzieckiem skoro chciała mieć" oczywiście przy wodce. Zawsze mówiłam że nie chce podnosić na niego ręki ale jak wrócił to tak dostał że omal nie leżał. .oczywiście to nie było trudne bo sam się średnio na nogach trzymal
on chyba nie dorósł do dziecka.
Stary 2015-06-08, 10:25   #3309
olimpia2009
Zadomowienie

ola moj wczoraj z bratem tam pochlal ze oboje spia w salonie na ziemi....kuzwa nawet ich kocem nie okrylam.....jeszcze specjalnue bede sie rano tluc...wiem ze ktorys rzygal pol nocy.....
Stary 2015-06-08, 10:31   #3310
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olimpia2009 Pokaż wiadomość
ola moj wczoraj z bratem tam pochlal ze oboje spia w salonie na ziemi....kuzwa nawet ich kocem nie okrylam.....jeszcze specjalnue bede sie rano tluc...wiem ze ktorys rzygal pol nocy.....
ja po piątku wysłałam tż o 7 rano po bułki z córką i musiał iść na huśtawki .
Stary 2015-06-08, 10:33   #3311
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
on chyba nie dorósł do dziecka.
Tak samo jak znajomy był u nas. Wczoraj. I siedzieli na dworze.tz dzwoni żebym wzięła małego i na dwór przyszła, ale jak tylko wyszłam mały zaczął strasznie plakac a on tekst że po co wychodzilam z małym skoro płacze a ja ze dopiero teraz zaczal że to nie moja wina i poszłam spowrotem do domu za plecami usłyszałam" a czyja." Uspokoiłam małego i wyszłam a on mi łapie wózek i że bd ho woził. Mówię do bawienia nie byłeś chętny a jak mały śpi to nagle Ty chcesz go wozic.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-08, 10:37   #3312
mimi_77
Zakorzenienie

Hej.

Ola ja sie wkurzam osobiscie jak czytam o twoim tz. Tyle juz akcji mialas, tyle rozmow a do niego nic nie dochodzi? Co za typ!
Widze ze niestety duzo takuch facetow. Na sobotnim weselu byla znajoma i jej facet tylko chlal z kumplani a ona siedziala z malutkim dzieckiem. Zatanczyli raz jak im przypilnowalam malej a tak ona przy wozku a alko walil. Potem tez jakies krzywe teksty szly...

Martus pewnie dzis sie doczeka malenstwa

My jutro mamy 4 tygodnie. Widze jak z dnia na dzien mala sie zmienia i przyjmuje nasze nawyki. Dzis w nocy suszarka poszla w ruch, bylam w szoku jak szybko przy niej usnela. Dostalam chuste od cioci i bedziemy sie nosic

Na wakacje nigdzie nie jedziemy ale za.rok.chcemy w.gory z Tosia. Mieszkamy na terenie gdzie jest duzo jezior wiec w wakacje pewnie bedziemy jezdzic na rybki z.mala

Prosilismy juz wybrane osoby o bycie chrzestnymi, teraz czekamy na te impreze jeszcze 1,5 miesiaca

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-08, 10:37   #3313
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Tak samo jak znajomy był u nas. Wczoraj. I siedzieli na dworze.tz dzwoni żebym wzięła małego i na dwór przyszła, ale jak tylko wyszłam mały zaczął strasznie plakac a on tekst że po co wychodzilam z małym skoro płacze a ja ze dopiero teraz zaczal że to nie moja wina i poszłam spowrotem do domu za plecami usłyszałam" a czyja." Uspokoiłam małego i wyszłam a on mi łapie wózek i że bd ho woził. Mówię do bawienia nie byłeś chętny a jak mały śpi to nagle Ty chcesz go wozic.
On myślał, że dziecko je, śpi i kupy robi ???
Stary 2015-06-08, 10:46   #3314
201606011622
Konto usunięte

Chyba tak myślał. Wróci roboty to mu jeszcze piorawie, zła jak ona jestem. Nie lepiej powiedzieć słuchaj chce wyjść do znajomych tylko kłamać. Jakbym ją tak zrobiła to by się boczyl nie wiadomo ile i wgl awantura na calego. Tylko jemu ze mną chyba za wygodnie, bo ją nie wychodzę nigdzie bo nie mam do kogo więc się nie boi
Stary 2015-06-08, 10:49   #3315
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xhankax Pokaż wiadomość
Ale zawsze coś

No nie wiem. Będziemy często robić postoje. Nie wyobrażam sobie wakacji bez wyjazdu nad wode. Zawsze wyjeżdżalismy za granicę, teraz czas na nasze morze.

Na pewno

Zresztą jak wrócę, to dam znać co warto zabrać a czego nie dla naszych maluszków. I jak to ogarnąć oczywiście
Super!! będziemy bardzo wdzięczni za informacje co warto zabrać, my też chcemy pojechać nad morze ale w sierpniu

Cytat:
Napisane przez majaa86 Pokaż wiadomość
Nadzieja dzięki

Dziewczyny pralka się zepsuła :/ niczym ją naprawimy to kupimy nową..
nawiasem jak otworzyć drzwiczki zablokowanej pralki,żeby wyjąc ciuchy?

ma któraś pralkę z Beko? Możecie polecić jakiś model konkretny..interesuje mnie ten cichy
Ja mam beko właśnie tą cichą z silnikiem bezszczotkowym - jest na pewno cichsza niż Whirlpool znajomych, poza tym ok. Ale mamy ją od września wiec nie wiem jak z awaryjnością ale gwarancja jest 5 lat. Program dziecięcy strasznie miele tymi ubrankami, to raczej taki program dla małych piłkarzy albo stałych klientów piaskownicy

W ogóle byliśmy Zo u dziadków, droga w obie strony bez większych problemów - mamy ok 270 km w jedną stronę
Stary 2015-06-08, 10:55   #3316
truskawkaxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez majaa86 Pokaż wiadomość
a robiłaś wczesniej masaż brzuszka przed użyciem tego windi? własnie robię zamówienie z gemini i chyba kupię..

Dziewczyny a ktoś kupił już może pampersy 3 ?? one są dużo większe od 2 ? bo mój już przesikuje 2 i nie wiem czy kupować już 3 czy dalej 2..
Tak robiłam masaż brzuszka. Na opakowaniu krok po kroku wszystko masz opisane.

Cytat:

Cytat:
No i tłumaczył że robili ten samochód i że ten brat w końcu sam coś przyniósł. Po pierwsze mógł odmowic, po drugie było tam więcej osób więc ewidentnie urwał się do znajomych

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Jak wychodził to mówiłam żeby za długo nie był bo brzuch mnie trochę boli. To było ok ok. Wgl wygarnelam mu że woli się bawić niż z nami być, że mnie oszukuje jak nastolatek i ten tekst o dziecku. Powiedziałam mu że bardzo przykro było mi to slyszec. A on maslane oczy i że nie to chciał powiedziec

Cytat:
Ola w końcu to napisze bo co akcje się gryze w język ale już nie mogę.

Twój facet zachowuje się jak totalny gówniarz który totalnie nie dorósł do bycia ojcem i pokazuje to na każdym kroku. W dodatku jest chamski w stosunku do ciebie lub mówiąc o tobie. Jak cię zacznie znowu przepraszać to mu jasno zakomunikuj że w dupie masz jego przeprosiny bo są gówno warte skoro ciągle odstawia takie akcje i że ma się ogarnąć albo niech się nie zdziwi jak po jakiejś akcji znajdzie swoje rzeczy spakowane.

Bo na razie to on robi co chce , jest chamski a potem robi maślane oczy , przeprasza i jest niby ok póki znowu czegoś nie odwali. A robi to bo nigdy się długo nie gniewasz szybko wybaczasz i wydaje mu się że mu wszystko ujdzie płazem.
Stary 2015-06-08, 11:00   #3317
Izuniaa89
Zakorzenienie

Ola jak to przeczytalan to ciesze się ze moj tz odszedl. Wole być sama niz cos takiego znosić. Nie pozwalaj sobie na takie traktowanie!
Stary 2015-06-08, 11:00   #3318
201606011622
Konto usunięte

A dajcie spokoj. ..tak jak mowie za dobrze ma ze mna. Skończyło sie eldorado , jeszcze raz mnie tak załatwi to inaczej będziemy gadac
Stary 2015-06-08, 11:01   #3319
jagodowa07
Zadomowienie

To mocno trzymamy kciuki za Martuś żeby się rozkręciło

Ola bądź twarda i pogadaj z tż, musi się ogarnąć i kolegów trochę odstawić, teraz na początku zwłaszcza to Ty i Kuba najbardziej go potrzebujecie, a nie takich głupich komentarzy

A mój maruda dalej nie śpi, tylko patrzy i stęka.
No i muszę w końcu kupić ten termofor z pestek wiśni, bo tylko popierduje a efektów w pampersie brak, więc może na taki ciężki kupy pomoże

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-08, 11:04   #3320
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
A dajcie spokoj. ..tak jak mowie za dobrze ma ze mna. Skończyło sie eldorado , jeszcze raz mnie tak załatwi to inaczej będziemy gadac
Załatw to teraz a nie, że jeszcze raz. Mój ma zakomunikowane zero wypadów za piątek a jak pójdzie to wyjazd do mamy. Nie zrobi tego bo tam dopiero dostanie ochrzan.

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Karą jest jeszcze to, że ja ide do koleżanki a on ma ogarnąć dwoje dzieci a jak przyjde mają być okapane najedzone i spać.
Stary 2015-06-08, 11:05   #3321
201606011622
Konto usunięte

Najlepsze jest to że teraz mu tak odbilo. Od kilku dni. Ja rozumiem że chce die spotykać ze znajomymi. Przed tem nawet jak mały był mniejszy to pytał czy może wyjsc mówiłam ok i byli w porzadku a teraz nagle zaczął mnie oszukiwać tak jakbym go siłą trzymała w domu i wszystkiego zabraniala. .. nie wiem ale powiedziałam mu że jak woli się bawić to się rozstanmy i bd do woli balowal jak tak woli
Stary 2015-06-08, 11:06   #3322
irenka78
Rozeznanie

Witajcie
Wpadam się przywitać, staram się Was czytać na bieżąco ale czasu na pisanie brak

Ola baty należą się tż
baset dasz sama radę
xhankax zazdroszczę tych 2 tyg nad morzem, wypoczywajcie
My pod koniec lipca mamy zamiar jechać nad morze i też mamy daleko bo ponad 400 km ale jakoś damy radę.

sylwia u nas też niestety temat zazdrości jest przerabiany, liczyłam się się z tym bo w końcu Gabi przez ponad 7 lat sama była i cała uwaga skupiała się na niej a teraz.... wiadomo ... tłumaczę rozmawiam ale i tak co jakiś czas słyszę teksty w stylu dla mnie już nie masz czasu itp albo że ona kiedyś była moim słoneczkiem a teraz tak mówię do Agatki, chwilami ciężko mi ale uczę się od nowa cierpliwości

Agatka rośnie, niestety nie wiem dokładnie ile waży ale zrobił się z niej mały pulpecik, wszystkie ciuchy na 56 dawno pochowane i teraz jedziemy na 62. Byłyśmy z bioderkami i wszystko ok. Ma nieraz małe problemy z brzuszkiem ale odpukać nie jest jakoś tragicznie.

Dziewczyny przymierzam się do zakupu leżaczka jaki macie i polecacie? fajnie jakby się bujał i miał jakieś przywieszki-zabawki. Agatka robi się taka ciekawska i niestety jak ją odkładam do łóżeczka lub kołyski to krzyk na całego, lubi chodzić i obserwować.
Dzisiaj powiedziała pierwsze Aguuu no i od paru dni pięknie się uśmiecha
bezinteresowną...
irenka78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-08, 11:09   #3323
truskawkaxx
Zadomowienie

Cytat:
Załatw to teraz a nie, że jeszcze raz. Mój ma zakomunikowane zero wypadów za piątek a jak pójdzie to wyjazd do mamy. Nie zrobi tego bo tam dopiero dostanie ochrzan.
Dokładnie.

A po pijaku człowiek często mówi co myśli jeszcze jak oficjalnie miałaś tego nie słyszeć że chciałaś dziecko to masz. Albo że to twoja wina że mały płacze. Bycie niedojrzałym i to że rzeczywistość jest inna niż jego wyobrażenia to jedna sprawa a to że takie chamskie zagrywki stosuje to inna para kaloszy. Bo z czasem on może zmądrzeje i dojrzeje , ale jak sobie pozwolisz na taki brak szacunku do ciebie to to ciężko zmienić.
Stary 2015-06-08, 11:14   #3324
201606011622
Konto usunięte

Teraz napisał że się przedluzylo i że najlepiej jak wgl przestanie wychodzic. Tak zagrywa jakby chciał poczucie winy we mnie wzbudzić że niby mu zabraniam. Nie zabranialam dopóki był ze mną szczery. Nie znoszę klamstwa dobrze o tym wie, a że się wydało to wczorajsze to teraz nie wie jak to odkrecic.
Stary 2015-06-08, 11:18   #3325
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz napisał że się przedluzylo i że najlepiej jak wgl przestanie wychodzic. Tak zagrywa jakby chciał poczucie winy we mnie wzbudzić że niby mu zabraniam. Nie zabranialam dopóki był ze mną szczery. Nie znoszę klamstwa dobrze o tym wie, a że się wydało to wczorajsze to teraz nie wie jak to odkrecic.
Olej go niue odpisuj dziś wcale.
Stary 2015-06-08, 11:23   #3326
201606011622
Konto usunięte

No nie zamierzam. Wgl mam ochotę go samego z małym zostawić na calutka noc, teraz mały jest marudny ostatnio. Niech zobaczy jak ja się czuje 3 noc z rzędu prawie nie spiac i się małym zajmować i go bawić bo on albo gdzieś jest pół nocy albo spi bo na drugi dzień wcześnie jedzie.
Stary 2015-06-08, 11:31   #3327
truskawkaxx
Zadomowienie

Cytat:
A niby dlaczego takie wyjścia muszą być ? Nawet jakbyś zabroniła to masz ku temu święte prawo. Potrzebujesz wsparcia i pomocy a nie chłopa na imprezie. Co więcej on sam powinien mieć na tyle rozumu cz właśnie nigdzie nie łazić tylko wam poświęcić teraz czas. Jak wszystko się unormuje to i na wyjścia będzie czas. A nie że ty z płaczącym dzieckiem w domu wykończona a on się jeszcze by miał czelność zapytać czy z kumplami na piwo może iść.

Nie daj sobie wejść na głowę i nie bądź taka dobra co to nic mu nie zabrania.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-06-08, 11:36   #3328
mimi_77
Zakorzenienie

Dziewczyny dobrze pisza. Teraz jest taki okres w waszym zyciu ze ostatnie vo powinny byc to imprezy . A moje ci kumple tak go nastawiaja?

Mam ochote wyzalic wam sie w klubie ale mala spi mi ma klacie wiec nie mam dostepu do lapka ale tez mam w☠☠☠☠ maly teraz...

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-08, 11:40   #3329
fistaszek24
Zakorzenienie

Mój mały bardzo mało czuwa a dużo spi nie wiem co tak. Jak was czytam to on jakiś kurcze za spokojny.
Stary 2015-06-08, 11:41   #3330
201606011622
Konto usunięte

Raczej nie nastawiaja , po prostu pewnie myślą że skoro na tyle wychodzi do nich to mu pozwolilam
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości