|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oszczędzanie niejedno imię ma - i nie będąc żyłą z klasą żyć się da! cz II
Cytat:
A w temacie nie-oszczędności: Mar ostatnio zorientował się, że opony mu się poniszczyły i musieliśmy zainwestować. A wczoraj całkiem zdechł nam junkers. Oczywiście okazało się, że to awaria najdroższej części i jesteśmy parę stówek w plecy. Łudzę się, że może właściciele mieszkania coś nam oddadzą, ale to raczej naiwność Plus jest taki, że gość policzył nam mniej, bo przypomniałam mu, że piętnaście lat temu kolegował się z moim bratem
|
|
#2792 |
|
now or never
|
Dot.: Oszczędzanie niejedno imię ma - i nie będąc żyłą z klasą żyć się da! cz II
ja u lekarza zostawiałam dzis 450 teraz kolejne wizyty to 250
wszystko prywatnie, bo potrzebne wyniki już a nie za pół roku (rezonans itd.)
|
#2793 |
|
Zakorzenienie
|
Ciesz się, że w ogóle masz taką opcję - ja muszę powtarzać rezonans na konkretnej maszynie o bardzo wysokiej rozdzielczości. Powinnam mieć co pół roku, oczywiście nie ma miejsc, a odpłatnie nie robią tam w ogóle (akademia medyczna). Teraz będę miała po prawie 10 miesiącach za 2 tygodnie.
|
#2794 |
|
Zakorzenienie
|
Człowiek zdąży się przekręcić, zanim w ogóle będzie mógł zrobić badania...
![]() Chciałabym posprzedawać książki na Allegro, bo większość na OLX nie poszła, ale w ogóle nie mam na to siły. Przyślijcie do mnie krasnoludki, żeby zrobiły to za mnie
|
#2795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na allegro próbowałam sprzedać, ale tak jak Rybka pisze ludzie najlepiej by chcieli za 1zł :/
|
|
|
|
|
#2797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam rzeczy do pozbycia się na Allegro, ale zabranie się do tego graniczy z cudem....
|
|
#2798 |
|
Raczkowanie
|
Hej mozna?
|
|
|
|
#2799 |
|
now or never
|
|
#2800 |
|
Zakorzenienie
|
Może moje zdjęcie Was zachęci do sprzedaży na allegro. Wczoraj wysłałam całe pudło nienoszonych ubrań. Nie sprzedałam za nie wiadomo jaką kwotę, ale grosz wpadł, a inną możliwość miałam jedynie wyrzucić. Aukcja była od 1 zł. Myślę, że to bardziej zachęca.
Ostatnio też sprzedałam książkę, nowość poszła za 10 zł, więc myślę, że to cena ok i przy takiej cenie chętniej ludzie kupują. Może zawyżacie ceny?
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
#2801 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Teraz na allegro do końca czerwca darmowe wystawianie (10 rzeczy można tylko chyba). I tak jak piszecie, zainteresowanie jest, ale ludzie by chcieli najlepiej za 1zł + darmową przesyłkę ![]() Futbolowa, czy ja Cię nie kojarzę z forum carpelibors ?
|
|||
|
|
|
#2802 |
|
Zakorzenienie
|
Znaleźliśmy naprawdę fajne mieszkanie w spółdzielni ale trochę powyżej MDM... myślicie że da się ugadać ze spółdzielnią że np. damy im do ręki tę różnicę a oni w papierach wpiszą inną cenę żeby łapać się na program ? I w ogóle czy np. jakiś broker wynegocjowałby lepsze warunki ze spółdzielnią ?
|
|
|
|
#2803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2804 |
|
Raczkowanie
|
A wiec dodam moje sposoby na oszczedzanie(chociaz nie potrafie za bardzo tego tobic:p) dodam, ze mieszkam z rodzicami
![]() - odkładamy z Tz zolciaki do jednego duzego sloika, a do mniejszego 5 zl. -na konto nie wplywa mi jeszcze zadna wyplata wiec to co uda mi sie zaoszczedzic wplacam tam. Mam az 40 zl :p -podlaczylam listwe w pokoju do tv i staram sie ja co noc wylaczac -wykorzystuje kosmetyki do konca. Jesli jakies mi nie pasuja to rozdaje rodzinie lub znajomym -bluzki, spodnie, koszulki tylko w sh(mam dosc kupowiania nowej spodnicy za 80 zl na 3 razy) , kurtki i "firmowe" buty kupuje nowe ale to wydatek raz na jakis czas -wode po myciu wlosow mozna zluzyc to mycia podlogi -kurze wycieram scierka ze starych koszulek, poniewaz sa wielokrotnego uzytku -ubrania wyjsciowe piore recznie zeby mniej sie niszczyly -zawsze wstawiam pelna pralke -jezeli wyjezdzamy na zakupy raz na jakis czas to warto przejrzec kupony, gazetki promocyjne(polecam blix) -mam zamiar kupowac ubrania klasyczne, pasujace do wszystkiego(polecam blog ubierajsieklasycznie w celu uporzadkowania szafy) -ubrania w dobrym stanie staram sie sprzedac Sprawdzony produkt ode mnie to plyn do mycia rak w tesco "value"- litr kosztuje 1,99 ![]() Niestety nie potrafie poradzic sobie z nadmiernym jedzeniem slodyczy czesto wsiadam w samochod i jezdze gdzie mnie poniesie, bezcelowo
Edytowane przez sapphhiree Czas edycji: 2015-06-07 o 18:00 |
|
|
|
#2805 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak! Szkoda, że moje piękne forum książkowe upadło ![]() Dzięki za info o darmowym wystawianiu, nie wiedziałam. ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
Bardzo chętnie oddaję książki do biblioteki, przy każdej wizycie tacham tam parę tomiszczy, ale mam tyle tego na sprzedaż, że przynajmniej by może trochę grosza wpadło.
|
|
#2806 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2807 |
|
Zakorzenienie
|
Lilith, aż się zmobilizowałam i aktywowałam te aukcje z olx [link na blogu, na Wizażu nie wypada
], aczkolwiek jeszcze 3x tyle tego trzeba tam dorzucić Marcinosz, ja na Allegro dorzucałam jeszcze fragment swojej recenzji. Czasem musiałam się mocno gimnastykować, by jakoś sensownie przedstawić tragiczną książkę, którą zjechałam niemal od góry do dołu
|
#2808 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja do tych kontenerów na ciuchy wrzucam tylko szmaty- niech przerabiają na czyściwo albo robią z tym co chcą
, reszta na olx albo dla znajomych/biednej rodziny z sąsiedztwa. Generalnie warto wystawić na olx różne rzeczy za free albo za symbliczną kwotę, ludzie na serio bardzo różnych rzeczy szukają .---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Cytat:
wystawie kilka rzeczy.Ja już dawno obniżylam wszystkie ceny, nowe buty ze skóry za 30pln wystawiam ...a za 210je kupilam .A książek nie mam serca wystawić...choć wiem, że mnie to czeka p.s- kupiłam blender kielichowy... zastanawiam się dlaczego tak póxn cudo!
|
|
#2809 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano o 00:39 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2810 |
|
Wredny kotecek
|
W tym tygodniu zabijemy świnkę z 5tkami, nazbierały się okrągłe 2 tys
Na tydzień nad morzem powinno spokojnie starczyć
|
|
|
|
#2811 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, można dołączyć?
|
|
|
|
#2812 |
|
Wredny kotecek
|
|
|
|
|
#2813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde 2 tysie to kupa hajsu, i to takiego co niezauważalnie się zbiera długoodkładaliście te piątaki?
|
|
#2814 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2815 |
|
now or never
|
chodź, chodź, Gumpy
coś nie w humorze cześć jako przekupne jeden sprawdzony sposób na Twoje oszczędzanie
|
#2816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2818 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ameryki nie odkryję, ale sprawdzonym dla mnie sposobem jest/było ( ) co 2-3 miesiące przelanie większej kwoty na konto internetowe, które traktuję jako oszczędnościowe bo nie mam do niego karty. Jakoś łatwiej mi było zacisnąć pasa w 1 miesiącu i odłożyć np 500 zł niż co miesiąc po 200 odkładać ![]() Do niedawna żyłam sobie swobodnie, można powiedzieć że lekko bezmyślnie. Potrzebowałam coś kupić - kupowałam. Nie brałam pod uwagę nieplanowanych wydatków (które ostatnimi czasy czyszczą mi regularnie konto ). Najgorsze jest to, że w zeszłym roku mogłam naprawdę sporo oszczędzić bo miałam duuużo niższe koszty utrzymania swojego, no ale niestety rozrzutna byłam. Niby nic nie kupowałam konkretnego ale rozwalałam kasę na lewo i prawo. Przy kolejnym nagłym wydatku postanowiłam zacząć rozsądniej gospodarować pieniędzmi.Miałam jakąś kwotę odłożoną, ale zaszłam w ciążę i pieniądze rozeszły się na lekarzy, badania, leki. Do tego w lutym u mechanika prawie 1000 zł zostawiłam, a teraz odezwały się zęby więc czeka mnie leczenie stomatologiczne. To mnie chyba najbardziej denerwuje - od dłuższego czasu ciągle coś wyskakuje i nie są to małe kwoty. No ale nie ma się co poddawać Jest plus taki, że nie mam żadnych długów u ludzi ani w banku ![]() To mnie zmotywowało do regularnego oszczędzania. Nie chcę być ciągle na tzw zero. Co zamierzam zrobić? - PLANOWAĆ. * posiłki - niestety mam paskudną tendencję do kupowania impulsywnego. I przez to wyrzucam sporą część jedzenia a co za tym idzie - pieniędzy Narzeczony z tych łatwo-obsługowych jest ponieważ je wszystko oprócz brukselki i nie marudzi, gdy na obiad zarządzę wątróbkę w jabłkach z ziemniakami i surówką niby tani obiad, ale potem np przez 3 dni przygotowuję rybkę z batatami etc a to już tanie danie nie jest. Najgorsze jest to, jak się kręcę po sklepie i sama nie wiem co chcę kupić - wrzucam wtedy do koszyka randomowe produkty i de facto nie wiem potem co mam z nimi zrobić. Potem część produktów muszę dokupić, a te co mam wyrzucić bo nie pasują.* wydatki krótko i długoterminowe - moja część rachunków jest dość stałym kosztem, to samo paliwo. Ale już o tym, że na koniec stycznia mam ubezpieczenie do zapłacenia czy chcę wyjechać sobie gdzieś na wakacje - nie myślę. Pora z tym skończyć ![]() * w każdym miesiącu szacować budżet - ile i na co przeznaczyć. raz w miesiącu wypłacić gotówkę na jedzenie, paliwo - gotówkę łatwiej mi się kontroluje niż kartę. rachunki opłacam przez internet. resztę przelać na drugie konto. nie wiem jednak, czy ten system mi się sprawdzi - właśnie przez nieplanowane wydatki ![]() A jak Wy sobie radzicie, gdy nagle coś Wam wyskoczy? Zostawiacie sobie rezerwę z aktualnej wypłaty i gdy jej nie wydacie - ląduje na oszczędnościowym, czy podbieracie z oszczędnościowego gdy wypadnie niespodziewana wizyta u lekarza? Co się u Was sprawdza najlepiej? |
|
|
|
|
#2819 | |
|
now or never
|
Cytat:
za każda płatność zabierają mi 5 zł na konto oszczędnościowe jakie było moje zaskoczenie juz ponad 400 zł
|
|
#2820 |
|
Zakorzenienie
|
Mi mama dała na dzień dziecka moją starą skarbonkę wypełniona piatakami bo mi wrzucali od kiedy się wyprowadziłam
ale jeszcze sporo miejsca zostało to dorzucamy ciągle
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:24.

Plus jest taki, że gość policzył nam mniej, bo przypomniałam mu, że piętnaście lat temu kolegował się z moim bratem

06.09.2014
ja na allegro próbowałam sprzedać, ale tak jak Rybka pisze ludzie najlepiej by chcieli za 1zł :/

13.03.2008
czesto wsiadam w samochod i jezdze gdzie mnie poniesie, bezcelowo
], aczkolwiek jeszcze 3x tyle tego trzeba tam dorzucić
.
Kurde 2 tysie to kupa hajsu, i to takiego co niezauważalnie się zbiera