|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |
|
Zakorzenienie
|
Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)
Cytat:
Ja tez marze o burzy, nawet teraz ![]() ...no dobra, nie teraz. Jak odbiore juniora ze szkoły i wrócę do domu
|
|
#3272 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)
Ania mnie też czasem trafia ale nauczyc sie przeciez kiedys musi , tym bardziej ze jak przypilnuje i pytam co chwile to Mlody daje rade i siuski laduja w kieblku
To skoro mowicie zeby jednak nie ''karac'' to nie bede . Do tej pory mowilam cos w stylu '' no i zobacz co zrobiles mowilam ze robimy na kiebelek '' A on mnie biedny przepraszal. nie pomyslalam ze moze po prostu nie udalo mu sie utrzymac .. My już po drzemce i obiedzie , reszte dnia bedziemy sie nudzic , byle do 20 jak spac pojdzie
|
#3273 | ||
|
Zakorzenienie
|
Myślałam, że jajo zniosę w tym laboratorium
ponad 30 osób przede mną i nikt nawet mi nie dał usiąść wściekli się dzisiaj... jeszcze wyszłam, patrzę nic nie leci to wyrzuciłam wacik, wyprostowałam rękę to zalałam sobie całe ubranie, torebkę krwią ![]() Cytat:
długie włoski Cytat:
U mnie dzisiaj świetna pogoda, chłodno no super!
|
||
|
|
|
#3274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"No i zobacz co zrobiłeś" baaardzo źle działa - na dorosłych i na dzieci tym bardziej. Tym bardziej, że Cię przeprasza, czyli czuje się winny - a nie do końca jest to jego wina - musi dopiero się nauczyć zatrzymywać siku. Jak mi Żuk nasiurał na podłogę to poprosiłam po prostu, żeby następnym razem dał znać, bo siku robimy do nocnika. Powiedział dobrze i rzeczywiście zawołał Widać było po nim, że wie, że zrobił coś nie tak, bo miał taką przestraszoną minkę. Grunt, to nie dać dziecku odczuć, że wini się je, tylko wytłumaczyć, że robimy inaczej. No i brawa jak się uda, to podstawa ![]() Nagród nie daję - nie chcę uczyć, że robi coś "za jedzenie" albo zabawkę - ale zawsze doceniam osiągnięcia, choćby było to poinformowanie (wczorajsza sytuacja), że zrobił kupkę... w trakcie kąpieli ![]() Dziewczynki - uporządkowana analiza chusteczek od Sroki http://www.srokao.pl/2015/06/analiza...nawilzane.html |
|
|
|
|
#3275 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ja mam kiepski dzień, źle się czuje, ciągle bym płakała i na nic nie mam siły.
|
#3276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3278 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A co do trzymania to widze ze umie wstrzymac bo jak mowi siku to lecimy bierzemy misia i dopiero popuszcza na kibelku . Problem jest wtedy jak sie czyms zacznie bawic cos go zajmie czy bajke ogloda wtedy robi mimowolonie tak jak w pieluszke robil
|
|
#3279 |
|
Zakorzenienie
|
witam się
mirabelka - gratulacje wizyty ![]() martulka- duży brzuszek masz, ja mam podobny i dawno 8 z przodu nie przejmuj się. może później wrzuce zdjęcie.Ja dziś zrobilam swoje pierwsze ogórki malosolne,ciekawe jakie wyjdą
|
#3280 | |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny
Ach warto było pojechać prywatnie i tak dokładnie synka podejrzeć. Cieszę się jak nie wiem, że wszystko ok. Cytat:
Ja też ich pełno mam;d I to różne rodzaje. Wy tak o burzy marzycie i ochłodzeniu. A ja rano pochwaliłam się Wam że słońce i do mnie zawitało. I co? i już pogoda do ... wieje, zimno i padać będzie;/ Dziewczyny ostatnio patrzyłam na ilość zdjęć z usg i zaczęłam się zastanawiać jak je przechowywać żeby mieć pamiątkę i żeby się nie zniszczyły. może coś poradzicie. Jakiś album czy co? |
|
|
|
|
#3281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poproś, żeby następnym razem Cię zawołał zanim zrobi.To super, że już częściowo nad tym panuje. I fakt, ze w zabawie, podczas bajki, czy w ogóle jak coś się dzieje, to dzieci często nie trzymają - tego też muszą się nauczyć - sikanie bądź co bądź na początku trochę uwagi wymaga. |
|
|
|
|
#3282 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nak zaczynam marudzic to moj maz ciagke mi powtarza ze on i tak mnie kocha bez wzgledu czy chudne czy tyje, a teraz z brzuszkiem kocha mnie jeszcze bardziej bo bedziemy mieli najwiekszy skarb na swiecie, a jesli bedzie mi tak zalezalo zeby zrzucic to bedzie mnie wspieral i pomagal zebym tylko byla szczesliwa. I jak tu go nie kochac uwielbiam go wrecz <3Ogoreczki malosolne... M... Pycha... Pewnie wyjda wysmienite... Ja zrobie po przeprowadzce ;-) bo moj maz nie lubi, a tam bede miala pomocnikow do ich zjedzenia ;-) ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Co do odpieluchowywania, to dziecko nalezy chwalic i bardzo duzo tlumaczyc, na niektore dzieci dziala to ze sie idzie do lazienki razem robic np siusiu, rodzic do sedesu maluch do nocniczka. Wtedy widzi wzor do nasladowania. Super sa te toalety grajace dla maluchow, u mojej siostry sprawdzil sie rewelacyjnie bo bil brawo jak nasiusial maluch i spiewal piosenke. Nauka przez zabawe, bardzo skuteczna z ta malpka bijaca brawo tez swietny pomysl a dziecko jak sie zabawi, czy oglada bajki to faktycznie zapomina, bo jeszcze jest zbyt male by podzielic swoja uwage i skupienie na kilku rzeczach na raz, dlatego tak sie dzieje. My w rodzinie mielismy przypadek ze nasza Julcia oduczyla sie chodzenia w pampersach zalatwiala potrzeby odrazu do sedesu dla doroslych, nie chciala do nocnika, zrobila to sama z siebie. Po jakims czasie zaczela sie budzic w nocy z placzem, meczyly ja jakies sny i przez sen plakala, wymiotowala i przez to wszystko wrocila do pieluch. Dopiero po ponad pol roku sama znow sie odpieluchowala...
|
|
|
|
|
#3283 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) ale planuje zrobic album recznie metoda scrapbookingu typu 1 roczek, 2 roczek i na pewno wkleje tez tam
|
|
|
|
|
#3284 |
|
Zakorzenienie
|
Bosko. Padać miało, burza miała byc... A grzeje słońce tak, ze w domu ukrop
|
#3285 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas na polnocy tez goraco, zasnelam z malym na ponad 2 godz i czuje sie jeszcze gorzej.
Upielkam biszkopt ze smiatana, truskawkami i galaretka! Pycha! Co do nagradzania, Niko raz zawolal i maz wpadl na glupi pomysl i dal mu mini zelka "w nagrode" teraz maly bez przerwy gada ze chce nagrode za siuski w nocniku... :-D |
|
|
|
#3286 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Wracam do Was wypoczęta po wakacjach pogoda dopisała
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|
|
|
#3287 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mimo, że biegałam nie spadła ![]() nie przejmuje się tym zbytnio, bo po mnie tej wagi nie widać, mam ciężkie kości(jakoś sobie trzeba tłumaczyć ) Super podejście męża ja mojemu powiedziałam, że jak zacznie być tak, że przestaje mu się podobać to ma mi zwrócić uwagę, ale on wie, że ja się nie doprowadzę do tragicznego stanu, także też będzie wspierać, pewnie mi buty do biegania kupi a co do rozstępów to mam ich mnóstwo, z każdym dniem coraz więcej pomimo tego, że 2x dziennie smaruje, ale też się nie przejmuje ![]() wklejam wam mój brzucholek do klubu Tak szybko to zleciało ? i jak było ?
|
|
#3289 | |
|
Zakorzenienie
|
właśnie jak było ?
no pogodę mieliście piękną ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Cytat:
Co do rozstępów u mnie jak na razie cisza ale strasznie swędzi mnie skóra wokół pępka więc może tam się coś szykuje ![]() U mnie waga jak na razie 4kg do przodu.. |
|
|
|
|
#3290 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) co by nie zapeszyć a smaruje sie aż raz w tygodniu ![]() Ja juz powiedziałam ze jak urodzę i dojde do siebie to tak od grudnia bym chciała zacząć chodzić na fitness ale zobaczymy jak to wyjdzie ![]() ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3291 |
|
Rozeznanie
|
U mnie rozstepow braka ale to dlatego ze brzuch mam jak w 5 miesiacu ciazy
A co do wagi to nie wiem ile mam na plusie ale obstawiam juz z 14 kilo a na starcie mialam 60 kg.
|
#3292 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- No a wlasnie te sa najlepsze... Najlepszy sklad. Konsultowalam to z gosienka i kolezanka kosmetologiem.... ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- U mnie po tym deszczu tez nagle skwar byl ale teraz znow sie chmurzy i wieje, chlodno juz bardzo wiec pewnie znow bedzie lalo... Tym razem mocniej podmucham
|
|
#3293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co Ty nikt, ja już nie mówię wpuścić ale chociaż dać usiąść Znieczulica jest straszna ![]() No właśnie ona pisze,że niby skład się zmienił
|
|
|
|
|
#3294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- A i bylam dzis z Maja u fryzjera :-D ja na nowo blondynka i krotkie wlosy a Maja miala do pasa i sciela polowe... Tz ma nowe laski w domu :-D az sie lepiej czuje w nowej fryzurze...
|
|
#3295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też nie wymyślam już nic innego bo sroka tak napisała mam tych pure od groma bo nakupowałam wtedy w Tesco co były. A zielonych mam 2 paczki Ja też ostatnio podcięłam i zafarbowałam włosy i od razu mi się humor polepszył jeszcze jutro pazurki i w ogóle będzie super ![]() A nie było szkoda jej ściąć? Bo zazwyczaj ciężko namówić takie dziewczynki do ścięcia
|
|
|
|
|
#3296 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Padam dziś na twarz ![]() Od 6.30 miałan robotników w domu Jestem taaaka zmęczona , ale pewnie nie zasnę, bo Tż musiał pilnie wyjechac dziś...Pojechał o godz.13 i musi ponad 1000 km zrobic ![]() Wróci pewnie w nocy ... mam dziś nockę z głowy ... |
|
|
|
#3297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasperka ciesz sie kochana ze miałas tych robotników bo moi od tygodnia sie nie pokazali Teraz odpoczywaj
|
|
#3298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też nie lubię sama spać, jak mąż ma gdzieś wyjechać na kilka dni to przeżywam już dużo wcześniej ale może ze zmęczenia padniesz raz dwa?
|
|
|
|
|
#3299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3300 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możliwe ... Chciałabym bardzo ![]() Tylko jakaś niespokojna dziś jestem... ![]() ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Cytat:
Kochana, mieszkanie wyglada tragicznie W środę zacznie się konkretna masakra ![]() Ale caly czas mam w glowie moj nowy, sliczny parkiet i nowe schody ![]() Tylko te sprzatanie, ukladanie itd bedzie najgorsze ![]() U Ciebie dalej taras nieskonczony?! To widac, ze prawdziwi " fachowcy" w akcji ![]() |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:56.

ponad 30 osób przede mną i nikt nawet mi nie dał usiąść
wściekli się dzisiaj... jeszcze wyszłam, patrzę nic nie leci to wyrzuciłam wacik, wyprostowałam rękę to zalałam sobie całe ubranie, torebkę krwią 

długie włoski 

A co do trzymania to widze ze umie wstrzymac bo jak mowi siku to lecimy bierzemy misia i dopiero popuszcza na kibelku . Problem jest wtedy jak sie czyms zacznie bawic cos go zajmie czy bajke ogloda wtedy robi mimowolonie tak jak w pieluszke robil 

ja też nie lubię sama spać, jak mąż ma gdzieś wyjechać na kilka dni to przeżywam już dużo wcześniej