|
|||||||
| Notka |
|
| Techniczne forum Forum techniczne - obszar całe forum. Tutaj można zgłaszać uwagi techniczne, problemy dotyczące całego forum, problemy z hasłem i dostępem i inne… |
| Pokaż wyniki sondy: Avon- forum- sonda | |||
| wybieram stara formę forum i powołanie moderatora |
|
63 | 75,90% |
| wybieram nowe forum z poddziałami |
|
20 | 24,10% |
| Głosujący: 83. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: sonda avon
Cytat:
|
|
|
#152 | |||
|
Zakorzenienie
|
rambo - świetna robota
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale wtedy zawsze ktoś może zajrzeć na stosowny wątek, a czytelniej będzie, jeśli wątek o Avonie będzie dotyczył tylko kosmetyków, czyli pytania w stylu "Co sądzicie o tym kremie?", "Co polecacie?", "Co odradzacie?" itp. itd. oraz oczywiście odpowiedzi na te pytania. Jak dojdą do tego pytania o braki, to znów się zrobi nieczytelnie, bo jedna osoba braki będzie mieć, inna nie, zaczną się pytania o okręgi i dzień wysyłkowy i znów się zrobi zamieszanie. |
|||
|
|
|
|
#153 |
|
Zakorzenienie
|
No dobrze to zabieram się za tworzenie wątków
Kiedy już wszystko będzie zrobione zamknę stary wątek. Wątek katalogowy zostawię na razie otwarty - bo nie wyobrażam sobie jego funkcjonowania w formie zamkniętej. Natomiast każdy niepożądany tam komentarz będę usuwać (jeśli ta forma się nie sprawdzi, pomyślimy nad zamknięciem - pamiętajcie, że z narzędziami moderatorskimi, wiele można z nim zrobić w razie bałaganu )Gdybym miała wątpliwości czy coś usunąć - wtedy będę się dobijać do którejś z Was na PW ![]() EDIT : Zrobione! Wszystko o Avonie Katalogi Avonu Plotkowy dla Avono-maniaczek Wątek z katalogami nazwałam oryginalnie katalogi Avonu - jeśli życzycie sobie inny tytuł zawsze mogę go zmienić Poza tym jeśli coś się nie zgadza w treści pierwszego posta - mogę edytować ![]() EDIT 2 : Proponuję, żeby jedna osoba wkleiła (tak na dobry początek) zdjęcia, które pojawiały się ostatnio w starym wątku (a mogą się przydać) do wątku katalogowego ![]() Hosenko* - czy mogłabym Cię o to poprosić ?
Tom Waits Edytowane przez rambo Czas edycji: 2007-09-01 o 15:31 |
|
|
|
|
#154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wzcesniej nei widziałam posta - byłam na ślubie koleżanki ![]() a mam pytanie - nie wiem czy ja źle zrozumiałam czy inni źle rozumieją ![]() w watku wszystko o avonie piszemy wszystko o avonie a w plotkach wszelkie offtopy, tak? pytam, ponieważ, dziewczyny na plotkach piszą, że włąsnie w tym watku trzeba pisac komentarze odnośnie katalogów wydaje mi sie ze avon to tez paczki i wrazenia nt katalogów. wg plotkowy mial na celu wyeliminowanie gadek o pieskach miśkach i nie wyspaniu
|
|
|
#155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem co na to pozostałe dziewczyny.
|
|
|
#156 |
|
Zadomowienie
|
Wrazenia z katalogow, opinie o kosmetykach bardziej pasuja do watku wszystko o avonie - a posty typu "witam z ranca" w plotkowym
|
|
|
|
|
#157 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny napiszę to tu i powtórzę za chwilkę na plotkowym - ja myślę że Wy chcecie za bardzo przestrzegać tych nałożonych norm.
Nikt tutaj nie mówi przecież o sztywnym podziale. Przecież nie będziemy gonić za każdym postem. Nie utnę połowy posta bo jest nie na temat - zdajcie się na instynkt I jeszcze jedno - doświadczenie z naszego bałaganiarskiego plotkowego mówi mi, że cokolwiek nie ustalicie (tutaj rozmawiamy dokładnie o tym, o tym i o tamtym - a tam o tamtym, tym i tym ) - nie będziecie tego przestrzegać - a to dlatego, że nie da się wyznaczyć sztywnych granic rozmowy Zwracajcie uwagę jedynie na to, żeby nie robić off-topów, nie pisać post pod postem i korzystać ze wszystkich funkcji jakie daje nam forum, a całą prywatę załatwiać w plotkowym. Reszta przyjdzie sama - w tej kwestii akurat jestem tego pewna Hosenko* - dziękuję bardzo Jak dla mnie wygląda to świetnie
|
|
|
#158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
troszke to zajeło
|
|
|
#159 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#161 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#162 |
|
Administrator
|
Kawal dobrej roboty Rambo i Hosenka*
![]() aniolek |
|
|
|
|
#163 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Uwazam ze zrobiło sie troche zamieszania z tymi 2 watkami - na plotkowym dziewczyny pisza o katalogach czy zamówieniach a przeciez to nie offtopowanie na watku o Avonie tylko pisanie jak najbardziej na temat Wydaje mi sie ze pierwszy pomysł z 2 watkami był jednak lepszy - moderatorzy by łaczyli "posty pod postem" (wiadomo o co chodzi ), kasowali pytania o katalogi i ewidentne offtopy. Teraz to juz nie iwem, czy zdanie typu: fajny jest katalog 13 mam pisać we wszystko o avonie (zdaje mi sie ze tak) czy na plotkach?
|
|
#164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Większość głosów była za 3 wątkami, ale zazwyczaj takie rzeczy wychodzą w praniu ![]() Moje zdanie znacie. Ale przecież żaden problem w końcu połączyć te dwa wątki. Proponuję przeprowadzić jeszcze raz dyskusję. Jeśli zdecydujecie się na połączenie to je połączę i powycinam wszystko co niepotrzebne. Problem w tym, że musicie razem ustalić jak to będzie wyglądać (i w takim razie co jest uważane za off-top) Bo inaczej wrócicie do punktu wyjścia i tak się skończy to całe zamieszanie Decyzja należy do Was !
|
|
|
|
#165 |
|
Zakorzenienie
|
rozumiem, tylko że są dziewczyny, dla których pisanie 3 stron o psach jest jak najbardziej ok bo "pieski sa takie słodkie"
Ja bym wrócila do mojego piewrotnego pomysłu - watek ze zdjeciami + watek o avonie (z wycinanymi offtopami)
|
|
#166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko przedyskutujcie to (dyskusję się wytnie potem przy ewentualnym łączeniu - bo jak mniemam, tak jak było poprzednio przeniesienie jej w całości do tego wątku jest nierealne) - bo potem ciężko będzie rozdzielić /nie dlatego, że się nie da - ale rozdzielone potem wątki będą bez sensu/. Ja będę sobie obserwować to co postanowicie - a jak już postanowicie to proszę o potwierdzającą decyzję na PW. I zaznaczam, że będzie to decyzja wiążąca dla całego wątku (dwóch w tej chwili). _ _ _ _ _ Jak już mówiłam to nie chodzi o to, żebyście się trzymały sztywnych zasad w pisaniu postów. Wątki na Społecznościach są z reguły wątkami dla ludzi, którzy chcą sobie pogadać (tak o wszystkim i o niczym). A przy okazji taki wątek, odciąża tamten z off-topów ![]() Ale decyzja, jak już wspominałam - należy do Was.
Tom Waits Edytowane przez rambo Czas edycji: 2007-09-02 o 00:38 Powód: bł. logiczny |
|
|
|
|
|
#167 |
|
Zakorzenienie
|
Ja myślę, że trzy wątki, które powstały, są jak najbardziej ok i jest to najlepsze wyjście
![]() rambo, Hosenko - należą się Wam podziękowania teraz jest super!
|
|
|
|
|
#168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#169 |
|
Zakorzenienie
|
Ja myślę, że jest ok z 3 wątkami
I może faktycznie piszmy o wrażeniach z nowych katalogów w wątku Wszystko o Avonie i tak samo listy naszych zamówień, ale może tylko piszmy, co zamawiamy SOBIE a nie np. wklejanie całej listy zamówień od klientek przez konsultantki
|
|
#170 |
|
Zakorzenienie
|
ja byłam od początku za dwoma wątkami, ale tak jak jest teraz mi nie przeszkadza, tylko trzeba zaznaczyć że jeżeli dziewczyny będą pisały jakieś informację ważne dla konsultantek/klientek na plotkowym to automatycznie powinny to też umieścić na Wszystko o avonie, a jezeli nie, to zeby później nie było że ktoś komuś odpowiada że nie uzył wyszykiwarki bo"gdzieś to było"
, a już nie pomyśli że pisał o tym tam gdzie nie trzeba - a na plotkowym ja nie zamierzam szukać tego co mnie interesuje.
|
|
|
|
|
#171 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny - odpowiada wam to jak się prezentuje wątek katalogowy? Bo widzę że w tym tempie to tez niedługo będzie bardzo długi. Bo jednak katalogi zajmuja bardzo duzo miejsca. Uważam że jakoś by można było katalogi pakować (już pisałam o tym do Hosenki
), tylko ja się na tym nie znam. Lub inaczej - stare katalogi usuwać jakoś bo i tak one sa dostepne na tej stronce - zapomniałam jaka to strona - taka nieoficjalna avonu gdzie sa wszystkie i stare katalogi - napewno wiecie o jaką mi chodzi.Tylko nie wiem jak miałoby wygladać usuwanie skoro różne osoby wklejają katalogi. Ale może warto się zastanowic wspólnie? aha, nie edytowałam poprzedniego posta bo tak to by nikt nie przeczytał. |
|
|
|
|
#172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi ten wątek odpowiada w takiej formie jaką ma teraz i niczego bym nie zmieniała. Każdy nowy katalog można przecież oznaczyć numerem, a gdy chce się zerknąć na starszy skorzystać z wyszukiwarki. Najnowszy będzie łatwo znaleźć przeglądając 2-3 ostatnie strony. Ta zmiana zaoszczędza dużo czasu i jest wygodna. Ze spakowanymi katalogami jest ten kłopot, że są one umieszczane na krótki okres więc po miesiącu już się ich nie ściągnie. Dziękuję serdecznie za podział na 3 wątki.
|
|
|
|
|
|
#174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skoro tak to może usuwać stare katalogi? (bo i tak można je łatwo gdzie indziej przejrzeć). Zresztą jak chcecie
|
|
|
|
|
|
#175 |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Istnieje możliwość, aby moderator zamieszczał najnowsze katalogi jako załączniki na forum
|
|
|
|
|
#176 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zauwazyłam, że częśc wizzażanek nie przestrzega jednka podziąłu np- w wszystko o Avonie wizażanka pisze, że sie cieszy, że nie idzie do szkoły, poza tym w w tym watku maiły byc nie umieszczane listy w stylu, co bym kupiła z danego katalogu, a co nie, a jednak...........
|
|
|
|
|
#177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, chyba że jako spakowany plik lub coś innego co by się zmieściło w jednym poście
|
|
|
|
|
|
#178 |
|
Zakorzenienie
|
A ja sobie podglądam i myślę, że jest ok
Widziałam, że się przerzuciłyście na plotki w plotkowym (w większości). Ja, jako laik Avonowy, czytam wątek główny bez problemu, więc myślę że i Wy nie powinnyście go mieć ![]() Jak już mówiłam wyznaczanie sztywnych granic rozmowy jest niemożliwe - a jak ktoś dopisze do posta, że się cieszy z roku szkolnego to nic się nie stanie Poza tym nowy podział obowiązuje dopiero dwa dni Zdjęcia katalogów mogę oczywiście usuwać jeśli macie takie życzenie
|
|
|
#179 |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
|
|
|
|
|
#180 |
|
Administrator
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Techniczne forum
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:56.

takie rzeczy głównie utrudniają mi poruszanie się po starym wątku 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
wydaje mi sie ze avon to tez paczki i wrazenia nt katalogów. wg plotkowy mial na celu wyeliminowanie gadek o pieskach miśkach i nie wyspaniu 

, a już nie pomyśli że pisał o tym tam gdzie nie trzeba - a na plotkowym ja nie zamierzam szukać tego co mnie interesuje.