Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VIII - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-09, 11:14   #2911
Princesika
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VIII

Szuuu, co do tego klikania to ja chyba czytalam u majowek, ze z brzucha im dzwiek wychodzil jak strzelanie paznokciami i ktoras pisala, ze to rozbijanie pecherzykow w jelitach jest. Przy ruchach dziecka tak czasem podobno jest

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
A boli?
Taaa trochę bolalo to. Szyjke mam krotka i miekka
Stary 2015-06-09, 11:18   #2912
mehja
Zakorzenienie

Wróciłam od fryzjera, 3 godz. na fotelu, myślałam, że usnę. Ale efekt super, przyciemniłam troszkę włosy na taki ciepły blond

Teraz niech mała siedzi jeszcze bo w czwartek idę na regulację i hennę brwi i rzęs

idę nadrabiać bo widzę, że nie próżnowałyście.
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-09, 11:34   #2913
sylwka321
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość
Maly spi!

W niedziele bylismy na komunii i sie najedlismy. W poniedzialek obudzilam sie bardzo zmeczona i taka jakas smutna i wypluta. Dla poprawy nastroju po poludniu poszlam na spacer z tesciowa Jakies 5 km.
Kolo polnocy ogladalismy tv i nagle zaczely mnie bardzo plecy bolec bylo mi strasznie niewygodnie. Potem zdalam sobie sprawe ze to skurcze, poszlam pod prysznic i sie nasilily Byly co 5-7 minut, no i pojawil sie nasz ulubiony smetny przyjaciel hihi z nitkami krwi.
Stwierdzilismy, ze jedziemy do szpitala, na wszelki wypadek. Tam podlaczyli mnie pod ktg i Po 5 minutach odeszly mi wody zalewajac wszystko. Potem poszlo szybko, mialam juz rozwarcie na 7 cm, na porodowce troche zwolnilo i podali mi oksy, wpuscili meza, potem byl troche hardkor, nacieli mnie ale to akurat nie bolalo.
Alessandro urodzil sie o 4.27 czyli po okolo czterech godzinach akcji.
Najgorsze bylo potem, mialam straszna trzesionke jak mnie szyli, czyscili i sprawdzali.
A teraz lezymy sobie tzn on na mnie i uczymy sie karmic piersia.
Musze przyznac ze polozne byly super mile i pomocne, w ogole byly same baby, jedna lekarka ale nawet nie wiem ktora to byla.
Moj Gin na urlopie za granica! Wyslalam mu smsa odpisal gratulacje zobaczymy sie w czwartek przy wypisie ze szpitala.
To na razie tyle bo z telefonu niewygodnie mi pisac.
Suuper, czyli całkiem gładko poszło fajnie ze juz jesteś po to jak ja w sobotę na wesele idę to może też coś się przyspieszy... W sumie wolałabym nie

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
Byłam w przychodni i u nas nie jeżdzi. W czwartek mamy pierwszą wizytę

Chrzciny robimy w restauracji, mamy za małe mieszkanie by pomieścić 25 osób
Chciałabym kupić małemu to ubranko na chrzciny http://pl.nextdirect.com/pl/boys/new...ial-occasion/3 ale nie wiem jaki rozmiar... teraz nosi 56, i nie wiem czy za dwa tyg też będzie taki nosił, czy lepiej zamowić 62? co myślicie?
Ja chyba tak przezornie wzięłabym większy, bo za małego nie założysz a większy już tak
sylwka321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-09, 11:41   #2914
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość

Ja jutro jadę do szpitala i ciekawa jestem czy mnie zostawią i coś ruszą
na pewno cię zostawią. oby coś działali żeby sie ruszyło, żebyś tylko nie musiała tak leżeć i czekać
u mnie po terminie dają oksytocynę a jak nic nie rusza to cc

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość

mój też się tak wyciąga od wczoraj! boli jak nie wiem... a Tż się cieszy i jeszcze specjalnie do niego puka, żeby dalej nogę wystawił
moja wczoraj już przeszła samą siebie, płakałam tak mnie bolało jak kopała. A tz zachwycony jeszcze ją zaczepiał

dziś od rana to samo- boże jak to boli!!!!

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość

Moglabym prosic jeszcze raz link?
proszę:

http://allegro.pl/gatta-biustonosz-b...155862153.html

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Mam brunatne plamienia od wczoraj wieczorem
ochooo to teraz tobie mogę wywróżyć że najpóźniej w czwartek będziesz mamą

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
no to nieźle

Ja przez te nocne skurcze miałam mega zryte sny, bo przysypiałam lekko między nimi i śniłó mi ię, że wody mi odeszły i cały czas pisałam sms-y do Szuuu rano jak wstałam to sprawdzałam tel. czy nic nie wysyłałam i czy tyłek suchy

Cytat:

Idę dziś założyć kartę młodemu do przychodni, teraz niby pediatra przychodzi do domu i bada małego. u Was też tak bylo?

u nas chrzciny 21 czerwca
u mnie nie wiem czy pediatra przychodzi

szybko chrzciny!

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość

u nas jest tak sobie Maly Alex ma katar od czwartku wiec przez to kiepsko spi, wkurza sie, co chwile czyszcze mu nos... ehhh ogolnie niewyspana przez to jestem, ale licze na to ze w tym tygodniu sie to skonczy i juz bedzie spal tak jak po wyjsciu ze szpitala - po 5-6 godzin a starsza siostra zareagowala super na braciszka. tylko pierwszy dzien po wyjsciu ze szpitala byl dziwny, bo chyba nie bardzo wiedziala co sie dzieje, ale juz od wtorku rano jak tylko mogla to podchodzila go poglaskac, albo dac buziaka a teraz jak rano sie budzi to wpada do naszego pokoju i zamiast wspinac sie na nasze lozko jak wczesniej to staje przy lozku Alexa i sie smieje od rana i cos tam do niego 'gada' choc nikt nie rozumie co

opis porodu niedlugo Wam napisze, a teraz ide dalej czytac co u Was
fajnie, że sie odezwałaś. Widzę, że imię wybrane! no to czekamy na opis i zdjęcie.
A z katarkiem-sapką my się też męczyliśmy dłuugo- synek dużo ulewał i to mleko mu się aż do nosa cofało i przez to miał katarek, ciągle była woda morska i frida w użyciu
Stary 2015-06-09, 11:41   #2915
sylwka321
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Wróciłam od fryzjera, 3 godz. na fotelu, myślałam, że usnę. Ale efekt super, przyciemniłam troszkę włosy na taki ciepły blond

Teraz niech mała siedzi jeszcze bo w czwartek idę na regulację i hennę brwi i rzęs

idę nadrabiać bo widzę, że nie próżnowałyście.
Ah jak ja uwielbiam to uczucie po wyjściu od fryzjera relaksss
sylwka321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-09, 11:43   #2916
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
My psikaliśmy 2 x dziennie.

Gratulacje!!!k laski:

Czemu nie kąpać?
My kąpaliśmy codziennie, ba, nawet nie uważaliśmy jakoś szczególnie na ten pępek i odpadł bardzo szybko
Psikałam, przejeżdżałam patyczkiem dookoła, w środku i pępek jak ta lala

Pokaż się później
Marei pisała ze u nich
się nie kapie dopóki kikut nie odpadnie. Ja robiłam tak samo jak ty

Cytat:
Bylam na wizycie. Odkleili mi dno pecherza czekamy az sie zacznie samo a jak sie nie zacznie to we wtorek ide na wywolywanie. Myslalam, ze dzis juz beda wywolywac
Trzymam kciuki, czyli zrobili ci masaż szyjki W ciazy z Julkiem też tak mialam, zaczęły się po jakimś czasie skurcze ale odpuscily. Za dwa dni bylo po wszystkim
Stary 2015-06-09, 11:52   #2917
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Dziewczyny, pisze na szybko. Urodzilam! Godzine temU. Sn, 2700 g, 47 cm
Gratulacje!!!

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość
Michalina przyszła na świat 7 czerwca o godzine 20:10 przez cc, dziewczyny odezwe się wkrótce trzymam kciuki za pozostale
Gratulacje!!!
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-06-09, 11:57   #2918
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość
Szamotanina, dobre określenie. Kurczę to juz nie wiem czy czekać do jutra... To trwa kilka dni i występuje kilka razy dziennie.
moja też tak się rusza ale u niej to normalne więc się nie martwię ale jesli u ciebie to coś nowego to może lepiej sprawdź

Cytat:
Maly spi!

W niedziele bylismy na komunii i sie najedlismy. W poniedzialek obudzilam sie bardzo zmeczona i taka jakas smutna i wypluta. Dla poprawy nastroju po poludniu poszlam na spacer z tesciowa Jakies 5 km.
Kolo polnocy ogladalismy tv i nagle zaczely mnie bardzo plecy bolec bylo mi strasznie niewygodnie. Potem zdalam sobie sprawe ze to skurcze, poszlam pod prysznic i sie nasilily Byly co 5-7 minut, no i pojawil sie nasz ulubiony smetny przyjaciel hihi z nitkami krwi.
Stwierdzilismy, ze jedziemy do szpitala, na wszelki wypadek. Tam podlaczyli mnie pod ktg i Po 5 minutach odeszly mi wody zalewajac wszystko. Potem poszlo szybko, mialam juz rozwarcie na 7 cm, na porodowce troche zwolnilo i podali mi oksy, wpuscili meza, potem byl troche hardkor, nacieli mnie ale to akurat nie bolalo.
Najgorsze bylo potem, mialam straszna trzesionke jak mnie szyli, czyscili i sprawdzali.
Musze przyznac ze polozne byly super mile i pomocne, w ogole byly same baby, jedna lekarka ale nawet nie wiem ktora to byla.
Moj Gin na urlopie za granica! Wyslalam mu smsa odpisal gratulacje zobaczymy sie w czwartek przy wypisie ze szpitala.
ale szybko! super!

Cytat:
Chciałabym kupić małemu to ubranko na chrzciny http://pl.nextdirect.com/pl/boys/new...ial-occasion/3 ale nie wiem jaki rozmiar... teraz nosi 56, i nie wiem czy za dwa tyg też będzie taki nosił, czy lepiej zamowić 62? co myślicie?
a ubranka na 56 sa teraz na styk czy luźne? jak takie luźne to ja bym 56 zamówiła bo raczej takiego ubranka potem nigdzie nie założysz a jak weźmiesz 62 to będzie za duże, za luźne, nieładnie to może wyglądać.
z tego 62 i tak dziecko szybko więc i tak raczej nigdzie go nie zdążysz założyć
Stary 2015-06-09, 12:09   #2919
201710041131
Konto usunięte

alkamor żeby tylko

Ale martwi mnie to, że wy to miałyście w 30 tc, miesiąc temu... No â˜☠â˜☠â˜☠â˜☠a czy to oznacza że będę musiała czekać DO TERMINU?? Ooo nie moje drogie Mój mąż nie życzy sobie iść w poniedziałek do pracy bo ma nowy turnus w szpitalu

No pyta raczej "dłuugo jeszczeeee?"

Poldzik super, że napisałaś A czemu Cię nacięli??? Przecież takie maleństwo to było, było medyczne wskazanie do tego?

Fartuch ja bym brała 62 My też chcieliśmy to ubranko, ale jednak przekładamy chrzciny (lub rezygnujemy)

mehja najważniejsze, że zadowolona jesteś. Mi przydałoby się podciąć końcówki, ale to trwa godzinę u mnie a ja nie wysiedzę tyle...

Princesika to właśnie taki dźwięk Ja myślę, że do wtorku nie dotrwasz Jak nastrój, nerwy są? Czy podniecenie? Czy nic?

Country na pewno zostawią Cię
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-09, 12:10   #2920
fartuch
Zakorzenienie

Cytat:

a ubranka na 56 sa teraz na styk czy luźne? jak takie luźne to ja bym 56 zamówiła bo raczej takiego ubranka potem nigdzie nie założysz a jak weźmiesz 62 to będzie za duże, za luźne, nieładnie to może wyglądać.
z tego 62 i tak dziecko szybko więc i tak raczej nigdzie go nie zdążysz założyć
Ciężko powiedzieć, bo rozmiarówki są różne, niektóre 56 są na styk, niektóre luźnie... w internetowych sklepach powinni mierzyć ubranka i podawać na stronie wymiary
Stary 2015-06-09, 12:12   #2921
201710041131
Konto usunięte

Dziewczyny nie wiecie czy myboy, anutka, justi, marta i charlotta rodziły SN czy CC? Bo nie pisały od razu, a potem moze mi coś umknęlo...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-09, 12:19   #2922
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Dziewczyny serio tylko ja mam te klikania w brzuchu jakby metalowa klamra się otwierała? Wkurza mnie to Takie "pyk"...
Mi bardzo czesto pykalo w brzuchu, jak paznokiec o paznokiec. I teraz i w poprzedniej ciazy.
Stary 2015-06-09, 12:34   #2923
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny nie wiecie czy myboy, anutka, justi, marta i charlotta rodziły SN czy CC? Bo nie pisały od razu, a potem moze mi coś umknęlo...
Anutka, Justi, myboy na pewno SN
Marta CC

Cytat:
Ciężko powiedzieć, bo rozmiarówki są różne, niektóre 56 są na styk, niektóre luźnie... w internetowych sklepach powinni mierzyć ubranka i podawać na stronie wymiary
no właśnie, bez wymiarów to ciężko
Stary 2015-06-09, 12:41   #2924
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
Maly spi!

Super szybko poszło tez bym sobie tak życzyła

Cytat:
No to odklejanie to jak takie glebsze badanie. No termin mam za dwa dni wiec lekarz mówi, ze nie ma co na razie i czekamy
Tutaj tez to bardziej nazywają odklejaniem pęcherza niż masażem szyjki, czasem efekt jest bardzo szybki. Kciuki za rozkręcenie sie akcji.

Cytat:
A co z Marty synkiem? Wiecie coś? Bo on miał chyba jakieś problemy, wodami sie zachłysnął?

Kupiłam sobie dziś piłkę. Położna bardzo mi polecała wczoraj. Niby głowa nisko ale mówiła żeby ćwiczyć żeby zeszła jeszcze niżej. Popatrzę jeszcze na youtubie na jakieś ćwiczenia.

Edytowane przez Aika213
Czas edycji: 2015-06-09 o 12:43
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-09, 12:44   #2925
mehja
Zakorzenienie

Szuu tu jest opis Justi https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4249

a tu Anutki https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2686
Stary 2015-06-09, 12:47   #2926
industria
Zakorzenienie

Poldzik, szybko ci poszło fajnie że zajarzyłaś że te bóle pleców to skurcze, bo inaczej urodziłabyś w domu ja sie boje że coś przegapie i bedzie za późno i urodze w samochodzie

Cytat:
Dziewczyny serio tylko ja mam te klikania w brzuchu jakby metalowa klamra się otwierała? Wkurza mnie to Takie "pyk"...
eee, też mi kilka razy tak pykło. nie zdarza sie to jakoś super często ale jednak
Stary 2015-06-09, 12:50   #2927
Princesika
Zakorzenienie

Szuuu nie stresuje sie
Stary 2015-06-09, 12:51   #2928
Cos_
Zakorzenienie

Poldzik wniosek jest prosty te które chcą urodzić - nażryjcie się i idźcie na spacer!
Stary 2015-06-09, 12:53   #2929
Millygirl
Zadomowienie

Poldzik gratulacje

Fartuch ja bym chyba wziela wieksze. Zawsze mozna jakos podwinac czy cos...

u nas byla polozna,zdjela mi szwy (ufff ) i zwazyla Milenę. Ładnie waga się nadrabia
A w czwartek znowu idziemy na kontrole morfologii do szpitalnego pediatry.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-09, 12:54   #2930
201710041131
Konto usunięte

Dzięki!

To dobrze, że nie tylko ja pykam Bo to było dziwne i moja reakcja była taka:

Stary 2015-06-09, 12:55   #2931
Princesika
Zakorzenienie

Szuu wyslalam Ci Poldzikowego Olka. Dasz do klubu? Bo ja jestem poza kompem
Stary 2015-06-09, 12:56   #2932
Soleil_Rouge
Rozeznanie

tak na szybko doczytalam..
Gratuluje nowym mamusiom!! coraz wiecej juz rozpakowanych
bylam pewna ze jak dojde do konca to kaja bedzie juz po, ale widze ze nic z tego
Stary 2015-06-09, 13:01   #2933
mehja
Zakorzenienie

Cytat:

To dobrze, że nie tylko ja pykam Bo to było dziwne i moja reakcja była taka:
kurcze, wszystkie pykacie? teraz ja się martwię bo nie miałam nic takiego

Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość
A co z Marty synkiem? Wiecie coś? Bo on miał chyba jakieś problemy, wodami sie zachłysnął?
.

Mam nadzieję, że u Marty wszystko ok i są w domku i dlatego zapomniała napisać

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-06-09, 13:03   #2934
201710041131
Konto usunięte

Najpierw ja zastanawiałam się czy pykanie jest normalne a teraz mehja zastanawia się czy niepykanie jest ok

W KLUBIE ZDJĘCIA POLDZIKOWEGO MALEŃSTWA!!!
Stary 2015-06-09, 13:07   #2935
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość
tak na szybko doczytalam..
Gratuluje nowym mamusiom!! coraz wiecej juz rozpakowanych
bylam pewna ze jak dojde do konca to kaja bedzie juz po, ale widze ze nic z tego
Nic z tego :p

Jedynie od wczoraj mam lekkie skurcze, nieregularne, raz bolace raz nie. Jutro wizyta

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-09, 13:09   #2936
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
kurcze, wszystkie pykacie? teraz ja się martwię bo nie miałam nic takiego
Ja nie pykam i nigdy nie pykalam
Stary 2015-06-09, 13:09   #2937
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Najpierw ja zastanawiałam się czy pykanie jest normalne a teraz mehja zastanawia się czy niepykanie jest ok
no dokładnie!
bo nagle się okazuje że wszystkie pykały albo pykają

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość
Ja nie pykam i nigdy nie pykalam
uff no to jesteśmy we dwie
Stary 2015-06-09, 13:22   #2938
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Ja bym nie brala wiekszego ubranka na chrzciny. Przez 2 tyg dziecko duzo nie urosnie a takie malenstwo nie wyglada dobrze w za duzych, podwijanych ciuchach. Jak kupowac cos na 1 raz to niech bedzie dobrze dopasowane. Jak nie ma wymiarow podanych to niech wymierza zanim kupisz.
62 i po 3 m-cu jeszcze dzieci nosza, zalezy od rozmiarowki.
Stary 2015-06-09, 13:52   #2939
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Bylam na ktg. Czekam na lekarza. Mloda ma niezla dyskoteke a ja nic nadal nie wiem, poza tym ze nie mam czym oddychac.

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-09, 13:56   #2940
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość
Bylam na ktg. Czekam na lekarza. Mloda ma niezla dyskoteke a ja nic nadal nie wiem, poza tym ze nie mam czym oddychac.
Daj znać co lekarz powiedział. A Ktg pokazało jakieś skurcze?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości