|
|
#91 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony i Panny Młode 2015 część 46- nasz sezon!
Cytat:
Edytowane przez zmotywowanaja Czas edycji: 2015-06-09 o 15:29 |
|
|
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
ooooo ciekawie jak widze - u mnie kwestia vege się rozwiązała zanim musiałam się tym martwić - ludzie po prostu powiedzieli, że się nie wybierają
Co do tego czy byłaby możliwość takich posiłków - od właścicielki sali wiem, że byłaby bez najmniejszego problemu aleee... w sumie to my też nie jesteśmy alfą i omegą nie wiemy o wszystkich wegetarianinach, weganach i całej reszcie tylko o tych z którymi mamy styczność i jeżeli ktoś mnie o tym nie poinformuje (np. przy osobaqch towarzyszacych ) to takich dań bym po prostu nie serwowała - no przykro mi. Rozumiem, jeżeli ktoś ma schorzenie trzeba inne potrawy ale też musi mnie o tym fakcie poinformowac bo zgadywać nie będę przecież Natomias ciekawą sytuacje miałam osobno kiedy przyjaciółka po tym jak gadałam co będzie u mnie na dania gorące powiedziała, że ona sobie innych rzeczy życzy bo te jej nie smakują no już
|
#93 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale dla mnie przesadą jest roszczeniowa postawa i żądanie specjalnego menu. Co innego poprosić, spytać, co innego żądać i się fochać oraz obrażać.... Niektóre sale nie przygotowują takich rzeczy (u Sq przykładowo) Cytat:
![]() a potem Cie opisze w internecie, jaką jesteś okropną PM!! Nie dbasz o gości! ![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Cytat:
mi koleżanka powiedziała, że nie lubi klusek śląskich (!!) i woli ziemniaki! I no co zrobić, dla niej zamówie ziemniaki
|
|
|
#94 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#95 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zastrzelić i po problemie. Człowiek się stara aby komuś było miło a tu tak się odwdzięcza :/ |
|
|
|
|
#96 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mi sie juz chcialo od ciasta), wypilam 3 barszcze czerwone a krokieciki byly..... z miesem (powiedziano mi ze jak na wesele to musza byc z miesem), do tego owszem ziemniaki i surowki staly ale one byly DLA WSZYSTKICH, wiec co, mialam im mowic, zeby wspolbiesiadnicy nie brali bo to moje jedynie danie glowne??? zostalo dla mnie na prawde niewiele. Zgadzam sie co napisala Izzy, ze potrafia ludzie 3 lata przygotowywac wesele, kokardki, zaproszenia (ktore koniecznie trzeba OSOBISCIE bo jak nie to gosc sie obrazi, wiec jednak tego goscia w planach weselnych sie uwzglednia), winietki, ale takie kwestie jak jedzienie dla, no najwyzej 5 osob na weselu, to juz za trudno zapytac kuchni o to. Cytat:
I ze impreza to tylko wodka, to ja sie nie zgodze, nawet w Polsce, to sie zmienia, poza tym no jak ktos ma lat 18 to w sumie wszystko mu jedno (mi bylo) jaka wodke pije i gdzie spi, ale jak ma sie wiecej, czlowiek pracuje, i w ogole no to chyba standardy sie zmieniaja wydaje mi sie i nie bedziemy juz cieplej wodki pic jak kiedys.....
|
||||
|
|
|
#97 | |
|
... choć nie Westwood
|
Dyskusja się rozwinęła widze
![]() Cytat:
Aczkolwiek u mnie na sali jest mozliwosc wyboru dan vege i jakbysmy wiedzieli, ze taka osoba u nas bedzie to bysmy oczywiście zamowili. Z tym, ze uwazanie tego za WYMOG jest dla mnie niefajne. Co do dan dla diabetyków- smiechlam troche . Nie znam żadnego cukrzyka, ktory wymagalby innego jedzenia. Zadnego . A bezcukrowych cakepopsow bym nie tknela. Dieta cukrzyka polega na tym, zeby jesc ZDROWO, a nie bez cukru. Dobiera sie dawke do jedzenia i tyle. Ja z AW, ale na all jest dużo
nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów Stanisław Lem Edytowane przez Vivienne Czas edycji: 2015-06-09 o 16:11 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#98 | |||||
|
Jedyna oryginalna Lips :)
|
cześć!
skóra schodzi mi płatami ze starego wątku: Cytat:
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;51683160]Przyszło pudełko na koperty Myślę, że na tą ilość gości co mam wystarczy miejsca w środku ![]() Aaa no i z praktycznego punktu widzenia - otwór przed i po i z nowego: gratulacje ![]() Cytat:
u nas nikt nie zgłaszał uwag, nie ma raczej osób na dietach (z wyjątkiem mnie, ale ja bez ziemniaków, frytek, ryżu mogę się obejść). Cytat:
Cytat:
Cytat:
[COLOR="rgb(255, 0, 255)"]hahaha też tak zrobiłam dwa razy. dostałam dwa potwierdzenia[/COLOR] |
|||||
|
|
|
#99 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#100 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry w nowym wątku
![]() Ja też podatki, ale bardziej ogólnie - prawo podatkowe. Łączę się w bólu ;* Cytat:
Nawet przez myśl mi nie przeszło, żeby dla TŻ jakieś inne dania zamawiać, a słodkiego to on sobie na pewno nie odmówi
|
|
|
#101 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z resztą, co za problem jeść te sałatki/surówki? Jesteś głodna to jesz.Odnoszę lekkie wrażenie, że nawet gdyby było coś innego do zjedzenia, to i tak byłabyś obruszona, że nie zrobili czegoś tylko dla Ciebie. Poza tym ja idąc na wesele, jem rosół, 1 ziemniaka i kawałek mięsa, potem zazwyczaj tylko barszczyk i dopycham ciastem, bo się dobrze bawie i nawet nie mam czasu siedzieć przy stole i wybrzydzać, że nie ma mojej ulubionej sałatki i musze obierać schaba z kawałków tłuszczu, czy wybierac oliwki z sałatki. Edytowane przez Mariuszowa Czas edycji: 2015-06-09 o 16:34 |
|
|
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
Prawda
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez!!! i jestem jedzeniowym turystą!!
![]() zaraz ide na jakies pysznosci!! o jeski jeski!! )
|
#104 |
|
Moderator
|
właśnie pożegnałam się z koleżanką z pracy, z którą pracowałam prawie 4 lata... poryczałam się...
Sent from my GT-S6500 using Wizaz Forum mobile app
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
Przewinelam spora cześć tematu vege, szybko sie nadrabialo
.Tak, teoretycznie mogę tak zrobić, ze nie odbiorę dowodu, o ile zdarza wyrobić i wrócę na stary. ALE... po pierwsze chciałabym sie legitymować już nowym dowodem, bo bedzie to jedyny dokument, który bedzie ważny i akceptowany w UK dla mnie, po drugie musiałabym specjalnie przyjeżdzać pózniej po dowod, wiec wiąże sie to z dodatkowym urlopem (którego nie mam :P) i kosztami. Stad chyba zaryzykuje i zamówię prom na nowe nazwisko, a jeśli nie wyrobie z dowodem to najwyżej bede zmieniać rezerwacje....no i wtedy i tak sytuacja sama mnie zmusi do przyjazdu pózniej, chcieć bym chciała, ale mogę nie moc .Pół dnia w pracy dzisiaj wypełniałam aplikacje i referencje w sprawie mieszkania.... jakaś masakra. Jedna osoba odsyła mnie do drugiej, druga od trzeciej, przy tym każda mowi cos innego, byłam na czacie z HRem, jeszcze cos innego odpowiedzieli... ale ostatecznie WYSYŁAŁAM ta aplikacje i niech mnie cmokną w tyłek. A niech no cos im sie nie spodoba i wstrzymają mieszkanie, to nie ręczę za siebie :P Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
Magda na jakie mieszkanie się zdecydowaliscie?
Ja chce już szukać naszego!
|
#108 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a ja z innym tematem.
Myślicie że jeśli podpisało się te papiery w USC już to można zmienić decyzję o nazwisku?
|
|
|
|
#109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba można.
|
|
|
|
#111 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm, ja może jutro pójdę do USC i zmienię jednak to nazwisko
|
|
|
|
#112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo zawsze myślałam ze najpierw musi byc moje potem Tż i mi nie pasiło. Ale któraś z Was dopiero powiedziała ze może byc najpierw męża potem panienski i to u mnie całkiem fajnie brzmi ![]() Nawet TŻ powiedział, że fajnie i że mogłabym sobie zostawić też swoje. Moje imię i jego nazwisko tez pasuje i teraz nie wiem
|
|
|
|
|
#113 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej jestem zawiedziona a nie zła nie wiem jak rozumny człowiek może pomylić fioletowe balony z żółtymi !!! niestety nie moge odesłać bo brat się pospieszył i rozerwał paczkę . a jutro nie mam przymiarki
bo odwołali i mam w poniedziałek na 17 tyle czekałam to i jeszcze wytrzymam .
|
#114 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak mam zly dzien etc ale jestem rowniez na tyle kulturalna ze potafie sie zachowac sie odpowiednio do sytuacji chyba ze ta sytuacja jest tak beznadziejna jak opisana przeze mnie. I ja wcale sie nie skarze, opisuje moje emocje i fakt ze bylo mi przykro i smutno Glupie pierogi sprawilyby mi wielka radosc, naprawde. Zwlaszcze ze uwielbiam pierogi w kazdej postaci.Ja na weselach nie jem caly czas, zjadam obiad kiedy jest czas obiadu, kolacje kiedy jest kolacja, przystawka, pierwsze, drugie, deser kawa i finito. Nie jem caly czas i nie rozumiem jak tak mozna bo brzuch by mnie bolal. Nie rozumiem idea 5 dan cieplych ktore wjezdzaja po godzinie, ja wole najpierw zjesc, potem sie bawic. Ale ok niektore wesela sa takie, ja nie krytykuje i sie dostosowuje (i tak zjadam obiad/kolacje tylko raz). Sent from my XT1032 using Tapatalk ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- wlasnie zadzwonila kolezanka, jej matka trafila do szpitala i zdiagnozowano u niej raka trzustki oczywiscie.nie moze.przyjechac na wesele. tak mi przykro z powodu jej mamy, taki rak to chyba wyrok ;(Sent from my XT1032 using Tapatalk |
|
|
|
|
#115 |
|
Zakorzenienie
|
oleandra nie zawsze...pytanie kiedy, jak i w ogole.. nic tylko mocno wierzyc ze bedzie dobrze
![]() ![]() ![]() ![]() ale smutek straszny;( ja juz w miescie czekam na kolezanke w fensi ensi miejscu ![]() najbardziej podoba mi sie ich reklama na zasadzie "tak jestesmy oddziałem tej super knajpki co w wawce jest tu i tu" ale faktycznie hipstersko... i smacznie
|
#116 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się na nowym :-D
|
|
|
|
#117 |
|
nibyżona
|
a wgl grrrr.... firma TŻta zaczęła kręcić
TŻ z tatą doszli do wniosku, że było trzeba nie wracać z Norwegii... tak na serio na Niemczech najwięcej się dorobił szwagier TŻta ![]() ale mój brat mówił, że ma kolegę w budowlance i może by się udało żeby TŻ wrócił i pracował tu... ech.
|
#118 |
|
Zakorzenienie
|
kurde Magda jak Ty sie musisz nagimnastykowac żeby to mieszkanie załatwic...masakra..
|
#119 | |
|
... choć nie Westwood
|
Cytat:
![]() Potem tez teoretycznie, ale z waznych powodow (i tu rezygnacja z dwuczlonowego tak, ale dodanie juz nie bardzo). Ja niedlugo bede zmieniac nazwisko i baaardzo ciekawa jestem co z tego wyjdzie. Dzis mialam to zalatwic, ale kierownik usc byla niedostępna.
|
|
|
#120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dzisiaj idę na pogotowie z tą stopą. Sinieje to coraz bardziej, rozlewa się dalej i ciągle spuchnięte, aż szef mi zabronił się ruszać, zanim się nie upewnię, że to nic poważnego.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:58.

Co do tego czy byłaby możliwość takich posiłków - od właścicielki sali wiem, że byłaby bez najmniejszego problemu aleee... w sumie to my też nie jesteśmy alfą i omegą nie wiemy o wszystkich wegetarianinach, weganach i całej reszcie tylko o tych z którymi mamy styczność i jeżeli ktoś mnie o tym nie poinformuje (np. przy osobaqch towarzyszacych ) to takich dań bym po prostu nie serwowała - no przykro mi. Rozumiem, jeżeli ktoś ma schorzenie trzeba inne potrawy ale też musi mnie o tym fakcie poinformowac bo zgadywać nie będę przecież

mi sie juz chcialo od ciasta), wypilam 3 barszcze czerwone a krokieciki byly..... z miesem (powiedziano mi ze jak na wesele to musza byc z miesem), do tego owszem ziemniaki i surowki staly ale one byly DLA WSZYSTKICH, wiec co, mialam im mowic, zeby wspolbiesiadnicy nie brali bo to moje jedynie danie glowne??? zostalo dla mnie na prawde niewiele.

.
Ja chce już szukać naszego!