Panny Młode 2017 cz. 4 - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-10, 13:15   #1621
malgosiaw123
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2017 cz. 4

Cytat:
Napisane przez pytton Pokaż wiadomość
mam tak samo z koleżankami... zareczylam sie jako pierwsza i az czasami czuje te zazdrość. Nic nie poradzę, że ich chłopacy sięnie oświadczyli, albo że są same czasami im coś tam wspomne, ale zachwytu nie ma. nawet moja mama mnie czasem nie słucha jak jej opowiadam co już załatwiłam a co mi się jeszcze marzy. Podejrzewam, że sama by chciała mieć ślub i wesele bo jest sama od kiedy mnie urodziła, z przelotnymi romansami na szczęście mama TŻ'a jest zachwycona i z nią mogę sobie porozmawiać, ale też nie o wszystkim. Ale trudno, trafiłam tu to czuje, że już mam gdzie się rozpisywać o weselu i nie mieć wyrzutów sumienia, że kogoś męczę
Ja zaręczyłam się dość późno,bo po 8 latach zwiazku. Nie raz slyszalam aluzje,ze jak to tyle czasu, pewnie TŻ mnie nie kocha kazdy oczywiscie wie lepiej, czego my chcielismy i co siedzialo w naszych glowach.
No a poza tym moje zaręczyny, za troche ponad pół roku, tracą ważność wg mądrosci mojej znajomej
malgosiaw123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 13:15   #1622
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zambeza Pokaż wiadomość

opowiadaj!
Mam nadzieje ze to jakas pomylka z tymi krowami
Daj spokój, wszystko jest źle. jak on nas oszukał i to faktycznie MM (mieszańce) to chyba przejadę się do Białego i mu nogi z dupy powyrywam. Kasę będzie w podskokach oddawał. O ja prdl.
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 13:16   #1623
pytton
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
W hurtowni - nic specjalnego. Trochę ciężka praca bo trzeba rozładowywać to wszystko, ale głównie siedzi się na kasie albo rozkłada towar jak przyjedzie tir. To taka hurtownia głównie dla małych sklepów, żeby się zaopatrywały.
Ale co najważniejsze dostaję od razu umowę o pracę (co prawda najpierw na 3 mce, potem na 7mcy a potem na czas nieokreślony). I nie przeszkadza im to że planuje dzieci
Wydaje sie, ze pracodawca idealny gratuluje
pytton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 13:17   #1624
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
no a kto przybije ze mną prawdziwą piąteczke zdania za 5 razem?
Mój kumpel zdał za 16
Ale jeździ super.

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:
Napisane przez kimiriko89 Pokaż wiadomość
Fajnie. Ja ogólnie z prawkiem miałam przeboje. Ja nie chciałam tylko rodzinka się uparła, w szczególności tata. Jak z nim jeszcze przed kursem oswajałam się autem kosztowało mnie to wiele nerwów i łez. Ale jestem im za to bardzo wdzięczna. Szczególnie, że po kursie kupili mi nieduże autko na mój użytek, więc cały czas jeżdżę. Nawet pomagałam mojej mamie jak się uczyła. I mojemu jeszcze wtedy chłopakowi - miał prawko, ale nigdy nie jeździł. Wykupił parę godzin u instruktora, a potem ja z nim śmigałam.
U mnie to trwało trochę dłużej, około roku. W sumie 5 podejść. Na szczęście nie każdy jest tak mało zdolny.
U mnie po zdaniu prawka, TŻ był moim instruktorem. Ile kłótni, nerwów i łez bylo to szkoda gadać... Ale dzięki temu jezdze dobrze
Choc i tak boję się po Warszawie jeździć...
A co do zdania to zdałam za 3 Pierwszym razem jeździłam 45 minut, juz myslalam ze zdam,ale miasto było całe rozkopane, jezdzilam po jakis zadupiach i na nieoznakowanym stopie wpadlam.
Za drugim razem oczywiscie stres jak diabli, zamiast pocwiczyc przed egzaminem plac to cwiczylam na miescie,no i oblalam plac. Za 3 juz poszlo
A Tż zdał za drugim. Zarowno na B jak i C

A no i najwazniejsze-trzeba jezdzic,jezdzic i jeszcze raz jezdzic! Żaden kurs nie przygotuje do samodzielnego jezdzenia, jak wlasnie systematyczna jazda po zdaniu.

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:
-cena za osobe (co jest w to wliczone, jakie sa znizki dla dzieci i uslugodawcow)
- czy cena moze sie zwiekszyc do dnia slubu i o ile
-jak sa pokoje to w jakiej cenie
-czy jest sejf
-czy mozna przyniesc swoje jedzenie np jakies ciasteczka, swojskie wedliny itp
-czy dekoracje sa w cenie
-jak jest wiecej niz jedna sala to czy macie caly obiekt na wylacznosc czy w sali obok tez jest jakies wesele
-cena za poprawiny jesli planujecie
-czy jest agregat pradotworczy jesli tak to czy sa jakies dodatkowe oplaty za ewentualne uzycie
-ile bedzie kelnerow
- czy ktos z kierownictwa bedzie obecny na weselu
- do kiedy trzeba podac ostateczna liczbe gosci
-od kiedy do kiedy bedzie dostepna dla was sala
-czy obsluga bedzie roznosila wodke
:
Kurde dzieki! Niby podpisalam umowe,ale podjade dopytac. Jedynie co do wodki to ja bym nie chciała żeby oblsuga nią rządziła U mnie jest zwyczaj że ojcowie weselni sie tym zajmuja.

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Cytat:
super! na pewno zwroce teraz na to uwage
Kurcze, mam zarezerwowany wstępnie termin sali na 22.07.2017 i zadzwoniłam dzisiaj do właściciela, żeby mu powiedzieć, że dopiero w lipcu będę miała możliwość przyjechać i podpisać umowę z narzeczonym to nie był zadowolony... Powiedział, że no postara sie przetrzymać ten termin, ale jak coś to będzie dzwonił. Kurcze, aż taki problem jest przetrzymać wstępną rezerwację przez 2/3 tygodnie na dwa lata przed? Wkurzył mnie
U mnie ze 2 miesiace babeczka czekała,ale jej corka to znajoma TŻ i moze dlatego.
Wiesz nie dziwie sie ze nie chce tak trzymac sali. Jak znajdzie sie ktos kto od reki zaplaci za sale to czemu mialby tego nie brac. To jego interes. Ja wyslalabym mu ze dwie stowki zeby wiedzial ze traktuje to powaznie
Stary 2015-06-10, 13:18   #1625
pytton
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malgosiaw123 Pokaż wiadomość
Mój kumpel zdał za 16
Ale jeździ super.

miał czas się nauczyć
pytton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 13:20   #1626
zambeza
polaczek cebulaczek

Cytat:
W hurtowni - nic specjalnego. Trochę ciężka praca bo trzeba rozładowywać to wszystko, ale głównie siedzi się na kasie albo rozkłada towar jak przyjedzie tir. To taka hurtownia głównie dla małych sklepów, żeby się zaopatrywały.
Ale co najważniejsze dostaję od razu umowę o pracę (co prawda najpierw na 3 mce, potem na 7mcy a potem na czas nieokreślony). I nie przeszkadza im to że planuje dzieci
a daleko masz do tej hurtowni?
zambeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 13:20   #1627
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek825 Pokaż wiadomość
Tez mam takie wrażenie, ze wszyscy fałszywi dookoła. A moja niby przyjaciółka o tym ze wyszła za maz powiedziała mi dopiero po fakcie! Niezle nie? Tyle lat spędzonych razem a tu cos takiego.

Ja o ślubie przestałam nawet z siostra rozmawiać, nie widzę u niej żadnych pozytywnych emocji na wieść o moim ślubie. Boli mnie to bardzo. Ogólnie straciłam do niej zaufanie.
Moja sis za to bardzo się cieszy Ogólnie jest ode mnie troche starsza i jest singielką. duzo nieudanych zwiazkow i jakos nie chciala miec przez to faceta,a teraz trudno jej znalezc kogos sensownego. chociaz teraz spotyka sie z kims. Ale smieje sie ze ma duzo znajomych gejow i pojdzie z jednym na moje wesele, bo sa przystojni i maja swietny gust i fajnei tancza
Stary 2015-06-10, 13:21   #1628
tija93
Zakorzenienie

mysza gratuluję!
Stary 2015-06-10, 13:24   #1629
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Wydaje sie, ze pracodawca idealny gratuluje
Właśnie, wydaje się

Cytat:
Za drugim razem oczywiscie stres jak diabli, zamiast pocwiczyc przed egzaminem plac to cwiczylam na miescie,no i oblalam plac. Za 3 juz poszlo
A Tż zdał za drugim. Zarowno na B jak i C

A no i najwazniejsze-trzeba jezdzic,jezdzic i jeszcze raz jezdzic! Żaden kurs nie przygotuje do samodzielnego jezdzenia, jak wlasnie systematyczna jazda po zdaniu.
Ja właśnie przed egzaminem, już o 6 byłam w Łomży i ćwiczyłam z instruktorem plac. Byłam niewyspana, oczy mi się zamykały, egzamin o 8 ale dałam radę

Dokładnie. Nawet na kursie nam babka mówiła że ona nas uczy tak żeby zdać egzamin. A samej jazdy będziemy się już uczyć we własnym samochodzie "w praniu"

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Cytat:
a daleko masz do tej hurtowni?
Najbliższe większe miasto, 20km trochę wychodzi szczególnie na codzienny dojazd no i jak będziemy się dzielić samochodem z Tż.

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
mysza gratuluję!
Stary 2015-06-10, 13:24   #1630
Edithh_21
Zakorzenienie

Mysza gratuluję
A ja powoli tez muszę się rozglądać za pracę, bo w mojej coraz gorzej.
Edithh_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 13:25   #1631
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
A ja mam problem kogo wziac na swiadkowa :O nie mam takiej szczegolnie bliskiej kolezanki :P z rodziny tez nie mam zadnej dziewczyny ktora bym chciala miec jako swiadkowa :P
Ja też się zastanawiam,ale chyba wezmę właśnie moją siostrę
Wszystkie moje znajome bedą juz zamężne.. Ewentualnie siostra TŻ-ta. Ale nie chce jej za bardzo...
Stary 2015-06-10, 13:26   #1632
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edithh_21 Pokaż wiadomość
Mysza gratuluję
A co się dzieje? Ja po obronie zaczynam szukać pracy i już mi słabo jak o tym pomyślę
Stary 2015-06-10, 13:27   #1633
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Mysza gratuluję
Dzięki
A co się dzieje?

Tija wydaje mi się że Ty szybko znajdziesz pracę
Stary 2015-06-10, 13:28   #1634
Edithh_21
Zakorzenienie

Cytat:
A co się dzieje? Ja po obronie zaczynam szukać pracy i już mi słabo jak o tym pomyślę
Wiesz co długo by opowiadać i to dość skomplikowane, ale ogólnie każdy juz powoli odchodzi i szuka sobie czegoś innego.
Stary 2015-06-10, 13:28   #1635
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ann2016 Pokaż wiadomość
a wiesz co takie czasy :/ każdy patrzy tylko na siebie (nawet w rodzinie niestety) i jak komuś coś wychodzi to od razu zazdrość my robimy wesele tak, żeby nam wszystko pasowało i tak jak nam się marzy, wiem, że są osoby, które będą gadać, że takie auto, taka sala takie to i tamto .. z zazdrości, no cóż .. nie przejmuj się i rób tak, żeby wam było dobrze
Jak ja się zaręczyłam, to moja bliska koleżanka nawet nie była zareczona, teraz okazało się że za rok wesele w czerwcu. Na szybko czegos szukali,ale nie bylo wolnych wakacyjnych terminow w '16 dlatego wziela sale gdzie wlasciciele sa podli i sale masz w niedziele do 18 i za kazda godzine spoznienia doplacasz 500zl. Oczywiscie nie przeszkodzilo jej to skrytykowac mojej sali. Ze w ogole to nic specjalnego w niej nie widzi, sala jak kazda inna. A wlasnie ze ja tak nie uwazam,chociazby dlatego ze mam sale od srody do srody. Nie bede musiala wyganiac gosci i zabierac jedzenie ze stolow jak jeszcze beda przy nich siedziec.
Stary 2015-06-10, 13:29   #1636
89anioleknh89
~*~Szalona Narzeczona~*~

Mysza gratuluję również.

Dziewczyny powiedzcie mi, macie kogoś kto może zamawiał z zagranicznej strony sukienkę?

Bo rozglądnęłam się teraz najdrożej znalazłam po 350 dolarów ??!!
To nawet jakbym taką zamówiła to na poprawki i tak trzeba będzie jakieś zrobić a cena mnie bardzo zaskoczyła. Niby na promocjach ale u nas na promocji po 4700zł a tam taka cena

Co sądzicie ?
89anioleknh89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 13:30   #1637
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 89anioleknh89 Pokaż wiadomość
Naprawdę? Masz kogoś kto ją kupił ?? Może chce odsprzedać ?
Bo ja bym wolała odkupić od kogoś ale nikt nie sprzedaje
Ale to raczej nie bedzie identyczna. Miala inny gorset,ale dla tej sukienki charakterystyczne sa chyba te tiule tak?
Stary 2015-06-10, 13:30   #1638
nniee
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie chyba nie mam fajnie Mam dwa egzaminy w sesji. Potem mam egzamin z 3 lat, potem mamy egzamin praktyczny i na koniec obrona

za wyniki!
dużo tego.
Cytat:
Napisane przez motylek825 Pokaż wiadomość
Możliwe ze bedziecie mieli problem z terminami zależy tez od miejsca. U nas pani mowila ze jesteśmy pierwsi na 2017 takze mogliśmy wybierać do woli

Oczywiście ze sie boje mieć taka gotówkę ale bardziej opłaca sie wymieniać pieniążki w kantorze niż np, płacić kartą. A przy większej sumie można wiele stracić. Zdarzało mi sie, ze znajomi tez dawali gotówkę do wymiany i musiałam podróżować z ok 20 000 zł. W uk wcale sie nie boje ale w Polsce to juz jest strach.

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

I właśnie zastanawiam sie czy takie szkolne koleżanki z którymi mam kontakt czasami ale jak jestem w Pl to zawsze sie spotykamy, to zapraszać czy nie
No ostateczności zmienimy miesiąc i też jakoś to będzie

Aaa, rozumiem, ale ryzyko i tak spore.

Cytat:
Mysza gdzie co i jak? Opowiadaj !
Też jestem ciekawa

Ja mam jedną przyjaciółkę, znamy się od podstawówki, kontakty nam się trochę rozluźniły, odkąd mieszkam gdzie indziej, ale ostatnio bardziej o to dbamy i jak już się spotkamy to tak jakbyśmy się nie widziały jeden dzień Na wesele zaprosiłabym pewnie ją i chyba jeszcze dwie koleżanki Na studiach poznałam trochę ludzi, ale to bym powiedziała, że tacy po prostu znajomi, żadnych nowych przyjaźni ani bardzo bliskich koleżanek/kolegów z tego etapu nie mam.
Stary 2015-06-10, 13:31   #1639
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki
A co się dzieje?

Tija wydaje mi się że Ty szybko znajdziesz pracę
No nie wiem

Cytat:
Wiesz co długo by opowiadać i to dość skomplikowane, ale ogólnie każdy juz powoli odchodzi i szuka sobie czegoś innego.
A w jakiej branży pracujesz?

Cytat:
Mysza gratuluję również.

Dziewczyny powiedzcie mi, macie kogoś kto może zamawiał z zagranicznej strony sukienkę?

To nawet jakbym taką zamówiła to na poprawki i tak trzeba będzie jakieś zrobić a cena mnie bardzo zaskoczyła. Niby na promocjach ale u nas na promocji po 4700zł a tam taka cena

Co sądzicie ?
Ja bym nie zamówiła kiecy bez mierzenia Dziwne dla mnie jest to, że cena jest aż taka mała. Bałabym się, że jakiś bubel przyślą.
Stary 2015-06-10, 13:31   #1640
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Mysza gratuluję również.

Co sądzicie ?
Ja bym troche sie bala. Jesli jest mozliwosc zwrotu to czemu nie. A jaka to strona?
Stary 2015-06-10, 13:33   #1641
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Ja zaręczyłam się dość późno,bo po 8 latach zwiazku.
Późno źle - wcześnie źle. My się zaręczyliśmy po 1roku i 9mcach to rodzina nic nie mówiła (oprócz mojej mamy) ale z wszechwiedzącego wizażu wiele się dowiedziałam

Cytat:
Mysza gratuluję również.
Stary 2015-06-10, 13:35   #1642
Edithh_21
Zakorzenienie

W kawiarni.
Stary 2015-06-10, 13:36   #1643
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Późno źle - wcześnie źle. My się zaręczyliśmy po 1roku i 9mcach to rodzina nic nie mówiła (oprócz mojej mamy) ale z wszechwiedzącego wizażu wiele się dowiedziałam
:
Wiesz dla mnie to nie pozno. Nie wyobrażam sobie,że moglabym brac slub wczesniej.
Ale wiem jak inni n to patrza. Sama tesciowa mowi ileż to mozna chodzić ze sobą.
Stary 2015-06-10, 13:37   #1644
89anioleknh89
~*~Szalona Narzeczona~*~

Właśnie ja też ale tak sobie pomyślałam

Oo np taka:
http://www.benefitbridal.com/105810/...e-BELERIA.aspx
Stary 2015-06-10, 13:37   #1645
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
W kawiarni.
Oj to się pewnie narobisz Powodzenia w szukaniu
Stary 2015-06-10, 13:38   #1646
Edithh_21
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz dla mnie to nie pozno. Nie wyobrażam sobie,że moglabym brac slub wczesniej.
Ale wiem jak inni n to patrza. Sama tesciowa mowi ileż to mozna chodzić ze sobą.
Bo wszyscy zawsze wiedzą lepiej od nas samych. Ja tam się nie przejmuję i nie słucham takich opinii.
Stary 2015-06-10, 13:38   #1647
motylek825
Zakorzenienie

Myszągratuluje i mam nadzieje, ze wywalczycie o to co wasze. Jak tak można ludzi w bambuko robic! A moze to tylko pomyłka

Właśnie my nie będziemy Mieli czasu na sesje w plenerze i dlatego myśle o wypożyczeniu sukni

"Dziś zasypiamy w białej kołdrze
a kiedyś zakopią nas w jednym grobie"
motylek825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 13:39   #1648
Edithh_21
Zakorzenienie

Cytat:
Oj to się pewnie narobisz Powodzenia w szukaniu
Już prawie 2 lata wytrzymałam Oj tak pracy jest sporo.
Dziękuję tylko ogłoszeń sensowych brak póki co.
Stary 2015-06-10, 13:45   #1649
89anioleknh89
~*~Szalona Narzeczona~*~

Ja w kawiarni pracowałam rok, a później dorabiałam jako barista na konferencjach medycznych.
Uwielbiałam to:
* Poproszę kawę, - jaką, - no normalną
* Poproszę kawę czarną podaje czarną ale ja chciałam z mlekiem haha
* Poproszę kawę czarną z mlekiem, - dobrze, kawa biała - NIE !! Czarną z mlekiem hahah
Stary 2015-06-10, 13:50   #1650
XElisX
Raczkowanie

Cytat:
Wizaż zna Cię lepiej niż Ty sama Wystarczy post a już stworzony portret psychologiczny, zaburzenia i odchyły :P Wizaż to cały internet w pigułce

Jeszcze 2 egzaminy ustne i wracam do żywych
Jutro mam urodziny a cały dzień albo u ortodonty, albo na uczelni, albo w pracy Do tego jestem chora i podle się czuję
XElisX jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości