Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-10, 12:29   #2731
meryy82
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
U mnie też coraz gorsze są noce... wiem, że brzmi śmiesznie, ale ja już ok 20-21 przeżywam, że idzie noc. Oglądam tv bo mała szaleje, ale to akurat jest przyjemne, niech wariuje, lubię ja czuć. Ale przychodzi czas, że wyłączam tv i się zaczyna... zgada, przewracanie z boku na bok, myśli o tym jak bardzo bym chciała pospać na brzuchu, i dalej przekręcanie, bolą żebra, a jak już przychodzi moment, ze robi się "słodko" i sen już tuż tuż... to pęcherzowi się przypomina, że już czas na siku... i tak co godzinę, w kółko i w kółko... aż w końcu zachce się pić i się biję z myślami, że jak się nie napiję to siku nie będzie się tak chciało... no ale trzeba pić przecież, bo ciągle na wynikach moczu moja gin widzi, że za mało płynów... no horror dla mnie te noce.

aaaaa no i zapomniałam dodać, że jak każdy wie robi się coraz cieplej i gówniarzeria siedzi do 2-3 na ławkach pod blokami i drze te ryje, śmieje się, puszcza sobie muzykę z telefonu, na to wszystko ktoś wyjdzie z psem - pies obszczekuje tych na ławce... cyrk normalnie. żeby tego nie słyszeć okno trzeba zamykać, oddychać w pokoju nie idzie. W nocy jak się ja albo TŻ przebudzi i juz pod blokiem spokój to otwieramy. A dodatkowo ciężko jest mi zasnąć a TŻ spać w takiej duchocie w zamknietym mieszkaniu latem.
Też już marudzę jak idzie noc. Szaleństwa maludy są przyjemne, ale właśnie ledwo się ułożyę, to siku. Brzuszek ciężki, biodra bolą. Potem wracam do łóżka a tu się tż na amory zbiera.

Dobrze, że nie mam ławki pod oknem bo bym chyba piorunami strzelała
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 12:37   #2732
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysza007 Pokaż wiadomość
meryy82 właśnie u mnie jest tak jak piszesz-na wizycie ciśnienie 150, a jak wroce do domu to ponizej 120. Czasami po wizycie u gina mam wizytę u endokrynologa, gdzie mi lekarka na kazdej wizycie mierzy ciśnienie to tez często mi mowi "no co Pani chce-120/80" wczoraj po wizycie juz tez mialam 116/88 i tylko sobie pomyślałam "cholerka cięzka, czy ja nie moge miec takiego ciśnienia u gina na wizycie?" :/

Ja tez tak mam. U mnie dziala wykonanie jeszcze jednego pomiaru po kilku minutach.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 12:39   #2733
mamcia092015
Raczkowanie

Hej
Dołączam do grona szczęśliwych kobiet po glukozie. Porzygałam się jak kot... Mam tylko nadzieję że wyniki będą ok bo jak będę musiała powtarzać to chyba umrę!!
mamcia092015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 12:41   #2734
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Ja na glukozę idę dopiero w ostatnim tygodniu czerwca. Tak kazał mi lekarz. Bo chce mieć świeże wyniki bo jedzie na urlop.
Stary 2015-06-10, 12:58   #2735
fatal21
Wtajemniczenie

Macie jakiś link do tanich płynów jelp
Stary 2015-06-10, 13:05   #2736
czarownica_tea
Zakorzenienie

Polecam dietę z liczeniem WW. Na tym sie nie da przytyć. Ja tam ciagle chodzę głodna. A waga poniżej 70 (start z 68).

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 13:07   #2737
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Czarownica weź ty się waga nie chwal. Bo wpadnę w kompleksy. Ja juz mam prawie 8 kg do przodu. Więcej niż 12 kg nie zamierzam przytyć.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-06-10, 13:08   #2738
dirtyblack
Raczkowanie

Hej dziewczyny

Czytam Was na bieżąco, nie piszę często, a teraz już w ogóle. Mam okropny czas, nie dość, że przeziębienie trzyma mnie drugi tydzień i męczy mnie to okropnie, to zmarła moja najukochańsza osoba, a ja nawet na pogrzeb nie mogę pojechać bo ginekolog zakazał mi tak długich podróży. I siedzę i ryczę non stop, próbuję się czymś zająć żeby nie myśleć i średnio mi to wychodzi.

AaaMarta - zazdroszczę talentu do szycia. Mnie niestety tak nie wychodzi. Za to wyszyłam dzieciom obrazki do pokoju - wrzucam zdjęcie.

I jeszcze wrzucam Wam zdjęcie mojego brzucha w 26 tygodniu. Wydaje mi się wielki, ale na razie mam 91 cm w pasie, widzę, że niektóre z Was mają więcej, więc to pewnie przez moją drobną budowę wydaje się taki duży.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0375.jpg (222,1 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0374.jpg (30,4 KB, 32 załadowań)
dirtyblack jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 13:14   #2739
owieczkaa
Zakorzenienie

Ja nawet nie wiem ile mam do przodu, bo ważę się tylko u położnej. Na ostatniej wizycie prawie miesiąc temu było +9 kg ale dopóki się mieszcze w spodnie sprzed ciąży to jest okej i nie panikuje.
Stary 2015-06-10, 13:17   #2740
czarownica_tea
Zakorzenienie

Kissmisia- czymś sie musze chwalić . Tym co obecnie gotuje nie mogę bo jest niewygledne . Ja uważam ze każda z nas tyje tyle ile wymaga jej organizm. Potem będziemy zrzucać

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 13:19   #2741
201701300931
Konto usunięte

Ja mam 4 kg na plusie i znowu wczoraj dostałam ochrzan od gin, że tak mało... Niestety jestem mała i drobna, a dzieciak duży i przydałoby się przytyć... Tylko nie wiem jak.
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-10, 13:19   #2742
loudres
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Polecam popatrzeć na gruponie, ja zamawialam tam, obliczajac na wszystkich stronach internetowych musiałabym zapłacić dużo więcej, były 3 zestawy. Ja kupiłam ten największy były dwa proszki 2,24 kg płyn do prania 2l. Płyn do płukania 3l. Odplamiacz mały. Nie pamiętam już dokładnie ile zapłaciłam ale jak na taki zestaw napewno nie przepłaciliśmy a na długo starczy. Jesli chcesz coś mniejszego to były jakieś strony z chemią i tez wychodziło ok, przy okazji można coś innego kupić.
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 13:19   #2743
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Kissmisia- czymś sie musze chwalić . Tym co obecnie gotuje nie mogę bo jest niewygledne . Ja uważam ze każda z nas tyje tyle ile wymaga jej organizm. Potem będziemy zrzucać

Co racja to racja
Przy maluszkach będzie dużo roboty to raz dwa się zrzuci
Stary 2015-06-10, 13:21   #2744
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Ja mam 4 kg na plusie i znowu wczoraj dostałam ochrzan od gin, że tak mało... Niestety jestem mała i drobna, a dzieciak duży i przydałoby się przytyć... Tylko nie wiem jak.

Ale skoro dziecko rosnie, to dlaczego Ty masz wiecej tyc? Wytlumaczyla to lekarka?
Stary 2015-06-10, 13:21   #2745
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Ja nawet nie wiem ile mam do przodu, bo ważę się tylko u położnej. Na ostatniej wizycie prawie miesiąc temu było +9 kg ale dopóki się mieszcze w spodnie sprzed ciąży to jest okej i nie panikuje.
Zmieścić się zmieszcze ale nie dopne w brzuchu bo to półbiodrówki.
W sukienki takie luzniejsze z przed ciąży też wchodzę
Stary 2015-06-10, 13:22   #2746
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość

Ja wlasnie doszlam do podobnego wniosku: mimo roznej wagi startowej oraz przebiegu obu ciaz rosne dokladnie w takim samym tempie
Stary 2015-06-10, 13:28   #2747
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
aa mi tak piękna kawa pachnie ale jak się napiję to mi nie smakuje to był mój pierwszy objaw ciąży a ja nie skumałam

mam nadzieję, że wrócę do tego mojego nałogu

owieczkaa - ja też mam jazdę z hormonami, wczoraj rozpłakałam się, że pojechałam na 9 do mojego chrześniaka się pobawić, a nie wiedziałam, ze dziadek z nim jest na spacerze a niedzielę najpierw ryczałam bez powodu, a później miałam głupawkę ze śmiechu. Tż patrzył na mnie jak na idiotkę

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

a właśnie było w DDTVN o karmieniu piersią i pierwszym spacerze. W sumie nic nowego się nie dowiedziałam, gościem była Ala Janosz - fajnie mówiła, tak bez nadęcia, że matki też muszą wyjść karmienie to normalna czynność przy małym dziecku. I jak ktoś chce to da radę się zasłonić i nie trzeba machać całą piersią. Dobrze, że mieszkam w małym mieście to mnie omija wiele nieprzyjemnych sytuacji, chociaż kto wie ;]
Mieszkam w dużym mieście i mam kilka koleżanek, które karmią piersią i nie świecą piersią. Wystarczy odpowiednio się ubrać i dziecko przyslonić szalem lub muślinową chustą. Jak dziecko osłonięte, to też mu się lepiej je bo nic je nie rozprasza

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Tez ogladalam. Tylko czy my jako ze wrzesien to bedzie wczesna jesien ? Mamy dziecko wyprowadzac na dwor 2 tyg po porodzie po ówczesnym balkonowaniu 4 dni przed spacerem ?

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

A no i tez mowili o nie zakladaniu czarnych sukienek na wesele apropo sukienki
Ale kissmisia nic sie nie martw ja tez zakladam czarna
A po co balkonować? Będzie wczesna jesień, piękna jesień
Jak dziecko zdrowe, nie pada, to iść na spacer.
Stary 2015-06-10, 13:34   #2748
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
Mieszkam w dużym mieście i mam kilka koleżanek, które karmią piersią i nie świecą piersią. Wystarczy odpowiednio się ubrać i dziecko przyslonić szalem lub muślinową chustą. Jak dziecko osłonięte, to też mu się lepiej je bo nic je nie rozprasza

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Czasami wrzesień jest ładniejszy niż miesiące letnie.
Stary 2015-06-10, 13:34   #2749
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana0611 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,
Nie odzywałam się przez parę dni bo jakoś nie miałam weny ani humoru. Mam wrażenie, że codziennie brzuszek powiększa mi się o parę cm w obwodzie i zaczyna mi być trochę ciężko np przy schylaniu się, zawiązywaniu butów czy przewracaniu się z boku na bok :/.

Spokojnie, ja tą magiczną granicę 80 kg osiągnę na 100% i to niestety pewnie już niedługo, ale nie ma co się przejmować przecież zrzucimy to raz dwa jak tylko urodzimy Mężowi nadal się podobam, ciągle mówi mi jak to mu się w ciąży podobam i to jest dla mnie najważniejsze ale czasami strasznie mi brakuje mojej figury sprzed ciąży i czuje się jak hipcio rosi:

AaaMarta to co szyjesz jest po prostu cudowne !!!! Bardzo zazdroszczę Tobie talentu! Masz jakieś szablony czy robisz wszystko "z głowy"? No i te materiały

Zmykam po zakupy a potem chyba zrobię makaron z młodym szpinakiem i suszonymi pomidorami bo chodzi za mną od jakiegoś czasu
Też mi ciężko, a nie wydaje mi się bym miała duży brzuszek.
Trochę to śmieszne bo narzekam na brzuszek, że ciąży, że czasem przeszkadza, ale bardzo go lubię.
Brakuje mi swobody sprzed ciąży, ale zastanawiam się czy nie będę tęsknić za buniem.
Stary 2015-06-10, 13:37   #2750
fatal21
Wtajemniczenie

Ja za tydz mam wizytę i juz się boje jak staje na wadze.bo tylko leże i jedzenie mi donosi TŻ i teściową bo kuchnia na dole.przeszlabym na dietę Ww ale nie będę innych obciążać liczeniem i wrażeniem wiec zjem to co dostanie.plus tylko taki ze żadnych słodyczy nie tykam
Stary 2015-06-10, 13:39   #2751
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Ja robie botwinke. Dalej u teściów. Ciekawe czy im będzie smakować

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Oo botwinka to jedna z nielicznych zup, których nie zjem...

Cytat:
Napisane przez Małgosia89 Pokaż wiadomość
działa

Mnie też spina brzuch jak chodzę, to jest niebezpieczne? Bo nie wiem czy mam się zacząć przejmować...

Większość z Was już po glukozie, a ja idę dopiero w przyszłym tygodniu. Jakoś nie jestem wystraszona, że to takie niedobre. Pewnie zmienię zdanie jak wrócę
Mi brzuch się spina jak chodzę, jak się schylę, jak się przekręcę... plus ból pleców, miednicy i "bożenki". Już się zaczynam przyzwyczajać....

Ja jestem z tych przed glukozą i już się jej boję....

Cytat:
Napisane przez malaja86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, podpowiedzcie jaki wybrać laktator ?
Ja patrzyłam na ubranka imusże dokupić śpiochów. Nie mam żadnych. na szczęście jest czas.
Dziś wydałam ponad 460 zł na zakupy online. Od pieluch frote, przez gaziki, opakowania na butelkę i pościel po wannę. Jeszcże troche zostało ale jak przyjdzie to juz będzie trzeba pośpieszyć sie z zakupem komody.
I jeszcze pytańie. Widział ktoś tą komodę:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/75305709/
Jakie jest wykonanie? Bejcowanie i lakierowanie zrobie sama. Chce jeszcze wypalić jakiś wzorek. Nie znam mebli z ikei ale nigdzie nie moge trafić na drewnianą komodę szerokość 60 do 65 cm.
Ja kupuję Lovi Prolactis, zamawiam na all chyba, bo widziałam tam promocję Już się zdecydowałam na 100%, opinie ma bardzo dobre no i może być i ręczny, i elektryczny, i działa na baterie.

Cytat:
Z glukozą też polecam wypicie duszkiem zanim się smak poczuje. Bo potem to już kaplica.

Miałam okropną noc, cały czas mnie bolał brzuch jakby dookoła igiełki mi wbijali. Rano się obudziłam z bólem podbrzusza po dwóch stronach jakby na kolcach biodrowych. Nie wiem o co chodzi i skąd to jest, wzięłam no spę i przeszło jak na razie. Mam dzisiaj szkołę rodzenia to zapytam położnej chyba że znowu się ten ból pojawi to może do lekarza pojadę.
A jak się zwymiotuje po wypiciu to co, dają drugą do wypicia??

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
W C&A była wyprzedaż do -50% na wybrane artykuły.
Skusiłam się na sukienkę na wesele.
Co o niej sądzicie?
http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/wy...wa-145481.html
Po drugie mam kod rabatowy -25% z akcji płać kartą Visa i myślałam, że można go wykorzystać w sklepie online, ale niestety tylko w stacjonarnym.
Wygląda fajnie. Kurcze, ja mam czarną sukienkę, ale nie chciałam iść w czarnej na wesele - nie przeszkadza mi ten kolor i nie uważam go za mało weselny (wszak mała czarna to klasyk ), ale nie chciałam chodzić w czerni w ciąży, a sporo mam czarnych ciuchów jednak. Znowu kupno nowej sukienki to spory koszt, a do tego nie mam butów...

Cytat:
Hormony mnie już dobijają. Sprzątałam w słuchawkach na uszach (jak zawsze), mąż mnie zaszedł od tyłu i przestraszył, jeszcze mnie opieprzył że woła a ja nie słyszę. Rozpłakałam się ze strachu i nie mogłam uspokoić przez ładną chwilę. Na TŻ też jestem zła bo nie dość że sprzątam jego rzeczy to jeszcze na mnie ryja drze że sobie chcę trochę umilić czas muzyką w słuchawkach.
Ooo dla tż za krzyki!
A z hormonami to się nie przejmuj - ja co wieczór mam napady smutku, ale z jakiego powodu, to nie wiem. Jakoś mi smutno, że dzień mi zleciał i czuję, że go nie wykorzystałam (tylko ciekawe co ja bym miała takiego robić ).

A wiecie, nad czym ostatnio myślałam?? Jak to będzie bez dziecka w brzuchu. Już się trochę przyzwyczaiłam, wolałabym żeby już było po połowie sierpnia i żebym rodziła, bo mi przeszkadza już trochę ciąża, ale z drugiej strony przywykłam do ruchów małej i brzucha i przede wszystkim - do braku okresu. I do tego nie chcę wracać. I to będzie ciekawe doświadczenie, jak mi coś zabulgocze w brzuchu, to już nie będzie Wiki, tylko będę musiała pędzić do wc, bo to kupa

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Tez ogladalam. Tylko czy my jako ze wrzesien to bedzie wczesna jesien ? Mamy dziecko wyprowadzac na dwor 2 tyg po porodzie po ówczesnym balkonowaniu 4 dni przed spacerem ?

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

A no i tez mowili o nie zakladaniu czarnych sukienek na wesele apropo sukienki
Ale kissmisia nic sie nie martw ja tez zakladam czarna
Wrzesień jeszcze można zaliczyć do końcówki lata, ale wiadomo, że wszystko zależy od pogody. W tamtym roku początek września był bardzo ładny i ciepły.

Cytat:
noo tez ogladalam, a ja ide w białej i już.
Ja jako całkiem "świeża" panna młoda stwierdzam, że nie powinno się chodzić w białej, nawet jeśli panna młoda mówi, że nie ma nic przeciwko. To jest kolor zarezerwowany tylko dla niej. Ja miałam dwie koleżanki w białych krótkich sukienkach i już zapamiętałam, żeby odwdzięczyć się im tym samym, jak będą mnie zapraszać na swoje wesela A już jak panna młoda ma krótką białą sukienkę (a zdarzają się i takie np w grochy, albo śmietankowy/ecru), to biała sukienka u innej dziewczyny może wkurzać zawsze lepsza jest sukienka ecru, pudrowy róż, beżowa itp, niż biała

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Zobacz w aptece Gemini, to internetowa apteka, 2l były chyba za 16zł
ja biorę koncentrat z Dzidziusia chyba, używała któraś?

Cytat:
Napisane przez dirtyblack Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Czytam Was na bieżąco, nie piszę często, a teraz już w ogóle. Mam okropny czas, nie dość, że przeziębienie trzyma mnie drugi tydzień i męczy mnie to okropnie, to zmarła moja najukochańsza osoba, a ja nawet na pogrzeb nie mogę pojechać bo ginekolog zakazał mi tak długich podróży. I siedzę i ryczę non stop, próbuję się czymś zająć żeby nie myśleć i średnio mi to wychodzi.

AaaMarta - zazdroszczę talentu do szycia. Mnie niestety tak nie wychodzi. Za to wyszyłam dzieciom obrazki do pokoju - wrzucam zdjęcie.

I jeszcze wrzucam Wam zdjęcie mojego brzucha w 26 tygodniu. Wydaje mi się wielki, ale na razie mam 91 cm w pasie, widzę, że niektóre z Was mają więcej, więc to pewnie przez moją drobną budowę wydaje się taki duży.
Współczuję straty bliskiej osoby i niemożności pojechania na pogrzeb. Ale ta osoba na pewno z góry to rozumie i wie, że jesteś przy niej myślami!

A brzusio fajny!

Pisałyście o wadze... Zważyłam się i... schudłam na szczęście (albo i nie) niewiele.

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 13:41   #2752
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
meryy82 właśnie u mnie jest tak jak piszesz-na wizycie ciśnienie 150, a jak wroce do domu to ponizej 120. Czasami po wizycie u gina mam wizytę u endokrynologa, gdzie mi lekarka na kazdej wizycie mierzy ciśnienie to tez często mi mowi "no co Pani chce-120/80" wczoraj po wizycie juz tez mialam 116/88 i tylko sobie pomyślałam "cholerka cięzka, czy ja nie moge miec takiego ciśnienia u gina na wizycie?" :/
Jak w domu masz dobre ciśnienie, to się nie przejmuj. Ja się ostatnio zdziwiłam, że miałam wysokie, bo mam tendencje do niskiego.
I ginka i położna powiedziały, że mam w domu kontrolować, i dać znać jak w domu było by wysokie, oczywiście sklera i mierzę jak mi się przypomni.
Stary 2015-06-10, 13:41   #2753
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Zmieścić się zmieszcze ale nie dopne w brzuchu bo to półbiodrówki.
W sukienki takie luzniejsze z przed ciąży też wchodzę
No dopiąć się też nie dopne ale w biodrowkach juz tak bo brzuszek poszedł mocno do góry w porównaniu z początkowymi miesiącami. Ale generalnie w swoje stare ciuchy wchodzę więc spoko.

Cytat:

Ja też nie zamierzam balkonować. Co prawda jestem na koniec sierpnia ale wrzesień to tez nie styczeń i nie ma co przesadzać.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-06-10, 13:43   #2754
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Wygląda fajnie. Kurcze, ja mam czarną sukienkę, ale nie chciałam iść w czarnej na wesele - nie przeszkadza mi ten kolor i nie uważam go za mało weselny (wszak mała czarna to klasyk ), ale nie chciałam chodzić w czerni w ciąży, a sporo mam czarnych ciuchów jednak. Znowu kupno nowej sukienki to spory koszt, a do tego nie mam butów...
Ja uważam że czarny to kolor uniwersalny. Jeszcze na żadnym weselu nie byłam w tym kolorze. Planuje to niej żywe dodatki w postaci żakietu np. różowego neona
Stary 2015-06-10, 13:44   #2755
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:

A u mnie jeśli chodzi o brzuch, to nie wiem czy mówicie o tym samym, ale odczuwam takie spiecie brzucha chwilowe, twardnieje jak kamień i mam wrażenie, że nie moge sie wtedy w pełni wyprostować bo mi cos popęka. Ale nie boli mnie. Po chwili ustaje. No i przeważnie towarzyszy temu uczucie jakby nagle wypełnił mi się pęcherz i był cięęężki
To są właśnie skurcze Jak jest 10 w ciagu dnia to spoko Mnie dzisiaj lekarka zaleciła Aspargin.

Cytat:
Ja po wizycie u dzidziusia wszystko w porządku, rośnie, kopie i fika koziołki mnie oczywiscie skoczylo cisnienie i tętno boje sie jak to będzie dalej
Ja też już 3 wizytę pod rząd miałam wysokie ciśnienie i kazała mi mierzyć dwa razy dziennie A w innych okolicznościach zawsze mam normalne

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Ja mam 4,5 kg - od ostatniej wizyty nic nie przytyłam No i z moją szyjką wszystko ok Tylko ginka nie radziła mi pływać w basenach i mogę tylko nogi moczyć

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 13:46   #2756
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Z 12 kg ogórków wyszło mi 12 słoików sałatki takich ok. 0.5 litrowych oraz 12 słoików z kurkuma ale 1 litrowych.
Reszta poszła na mało solne z czego jednego gara kamiennego na 2.5 kg nie ma.
Teraz się głowie gdzie ja to pochować mam.
Stary 2015-06-10, 13:47   #2757
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Oo botwinka to jedna z nielicznych zup, których nie zjem...

A jak się zwymiotuje po wypiciu to co, dają drugą do wypicia??

Ooo dla tż za krzyki!
A z hormonami to się nie przejmuj - ja co wieczór mam napady smutku, ale z jakiego powodu, to nie wiem. Jakoś mi smutno, że dzień mi zleciał i czuję, że go nie wykorzystałam (tylko ciekawe co ja bym miała takiego robić ).

A wiecie, nad czym ostatnio myślałam?? Jak to będzie bez dziecka w brzuchu. Już się trochę przyzwyczaiłam, wolałabym żeby już było po połowie sierpnia i żebym rodziła, bo mi przeszkadza już trochę ciąża, ale z drugiej strony przywykłam do ruchów małej i brzucha i przede wszystkim - do braku okresu. I do tego nie chcę wracać. I to będzie ciekawe doświadczenie, jak mi coś zabulgocze w brzuchu, to już nie będzie Wiki, tylko będę musiała pędzić do wc, bo to kupa
A co Ci nie smakuje w botwinie? Ja kocham tą zupę i nie rozumiem jak można jej nie lubić

Z glukoza nie mam pojęcia, ale na logikę to badanie jest do powtórki ale na pewno nie w ten sam dzień.

Ja właśnie staram się trzymać i zachowywać w sposób zrównoważony wiec się sama swoją reakcją zdziwiłam. Tz chyba tez się przeraził bo potem mnie zagadywał i widać było ze mu głupio.

Tez sobie nie jestem w stanie wyobrazić braku ruchów juniora w brzuchu. Zresztą w połogu takie odczucia fantomowe są podobno normalne
Stary 2015-06-10, 13:50   #2758
mysza007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Ja tez tak mam. U mnie dziala wykonanie jeszcze jednego pomiaru po kilku minutach.
U mnie działa wyjście z gabinetu z dobrymi wiadomościami

Cytat:
Jak w domu masz dobre ciśnienie, to się nie przejmuj. Ja się ostatnio zdziwiłam, że miałam wysokie, bo mam tendencje do niskiego.
I ginka i położna powiedziały, że mam w domu kontrolować, i dać znać jak w domu było by wysokie, oczywiście sklera i mierzę jak mi się przypomni.

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość
Ja też już 3 wizytę pod rząd miałam wysokie ciśnienie i kazała mi mierzyć dwa razy dziennie A w innych okolicznościach zawsze mam normalne
Ja wlasnie mierzę codziennie i jest ok, tylko na wizycie mam po byku. Wczoraj sobie tak pomyślałam, ze jak mi w szpitalu tak skoczy to mi zaświadczenie od okulisty do cesarki nie będzie potrzebne, od razu mi będą cesarke robic :P A ja jeszcze nerwicowiec jestem, więc naprawdę mi niewiele trzeba zeby mi ciśnienie skoczyło :P

Edytowane przez mysza007
Czas edycji: 2015-06-10 o 13:52
mysza007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 13:56   #2759
Ana0611
Raczkowanie

Cytat:
Ja już boję się wchodzić na wagę, bo zaraz też dobiję do 80kg ; (

Masakra, do tego w uda mi idze. Po ciąży będzie dużo roboty.

Gratuluję stódniowki!

Choć lepiej by do tej 100 nie dojść, ja bym się chyba złamała. Już czuję się jak słońca
U mnie tak samo, wszytko a przynajmniej większość kg idzie w uda albo kuper a brzuch mimo, że rośnie to nadal wygląda jak "kluska śląska" ale staram się ćwiczyć codziennie jak nie na steperze to chociaż zrobić jakieś ćwiczenia z YT dla ciężarnych żeby mieć jakąkolwiek kondycję po porodzie

Cytat:
Napisane przez melawen Pokaż wiadomość
Przyjęło się, że się białej i czarnej nie zakłada. Dla mnie o ile jeszcze czarna przejdzie, to biała to już naprawdę faux pas. Także przemyślałabym to na Twoim miejscu. Szczególnie, że teraz sporo panien młodych wybiera krótkie sukienki.
Może nikt Ci wprost nie powie, ale możesz zrobić przykrość pannie młodej, bo to ma być jej dzień. Albo przynajmniej starsze osoby mogą patrzeć krzywo.
U mnie jedna dziewczyna przyszła w białej i szczerze mówiąc nie za bardzo mi się to podobało, nie przeżywałam jakoś szczególnie, ale zwróciłam na to uwagę.
Ja byłam parę razy na weselach w czarnej sukience, ale zawsze pytałam się Panny Młodej czy jej taka sukienka odpowiada, a raz zdarzyło mi się być na weselu gdzie Para Młoda zażyczyła sobie by goście weselni przyszli ubrani tylko na biało lub czarno (kobiety w sukienkach nie dłuższych niż za kolano) także wszystko zależy od tego jacy są Młodzi

U mnie na weselu było parę dziewczyn w białych sukienkach ale przeszkadzała mi tylko i wyłącznie kreacja jednej z nich. Dziewczyna świadka, która siedziała przy naszym stole miała tak krótką sukienkę, że ledwo 4litery jej zakrywała a jak tańczyła to jej się podwijała i było widać jej nie koniecznie ładną bieliznę .

Ana0611 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 13:57   #2760
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na glukozę idę dopiero w ostatnim tygodniu czerwca. Tak kazał mi lekarz. Bo chce mieć świeże wyniki bo jedzie na urlop.
Ja skierowanie dostanę na koniec czerwca, bo jeden tydzień mi nie pasował na wizytę a w następnym nie ma ginki

Cytat:
Czasami wrzesień jest ładniejszy niż miesiące letnie.
Wrzesień, październik piękne i ciepłe. Idealne na spacery bo nie jest już bardzo gorąco, ani zimno.
i jeszcze jak pięknie, kolorowa złota jesień

Cytat:
No dopiąć się też nie dopne ale w biodrowkach juz tak bo brzuszek poszedł mocno do góry w porównaniu z początkowymi miesiącami. Ale generalnie w swoje stare ciuchy wchodzę więc spoko.

Ja też nie zamierzam balkonować. Co prawda jestem na koniec sierpnia ale wrzesień to tez nie styczeń i nie ma co przesadzać.
Mam koleżanki, które rodziły w styczniu i też nie balkonowały. Wychodziły na krótki spacer do okoła bloku i dzieci mają się dobrze. A na balkonie dzieci lądują jak wrócą ze spaceru i jeszcze śpią.
Czasem moja przyjaciółka dziecię usypia na drzemke na balkonie i mamy czas na kawę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości