|
|
#2731 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI
Cytat:
Dobrze, że nie mam ławki pod oknem bo bym chyba piorunami strzelała
|
|
|
|
|
#2732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez tak mam. U mnie dziala wykonanie jeszcze jednego pomiaru po kilku minutach. |
|
|
|
|
#2733 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Dołączam do grona szczęśliwych kobiet po glukozie. Porzygałam się jak kot... Mam tylko nadzieję że wyniki będą ok bo jak będę musiała powtarzać to chyba umrę!!
|
|
|
|
#2734 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na glukozę idę dopiero w ostatnim tygodniu czerwca. Tak kazał mi lekarz. Bo chce mieć świeże wyniki bo jedzie na urlop.
|
#2735 |
|
Wtajemniczenie
|
Macie jakiś link do tanich płynów jelp
|
#2736 |
|
Zakorzenienie
|
Polecam dietę z liczeniem WW. Na tym sie nie da przytyć. Ja tam ciagle chodzę głodna. A waga poniżej 70 (start z 68).
![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#2737 |
|
Zakorzenienie
|
Czarownica weź ty się waga nie chwal. Bo wpadnę w kompleksy. Ja juz mam prawie 8 kg do przodu. Więcej niż 12 kg nie zamierzam przytyć.
|
#2738 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
Czytam Was na bieżąco, nie piszę często, a teraz już w ogóle. Mam okropny czas, nie dość, że przeziębienie trzyma mnie drugi tydzień i męczy mnie to okropnie, to zmarła moja najukochańsza osoba, a ja nawet na pogrzeb nie mogę pojechać bo ginekolog zakazał mi tak długich podróży. I siedzę i ryczę non stop, próbuję się czymś zająć żeby nie myśleć i średnio mi to wychodzi. ![]() AaaMarta - zazdroszczę talentu do szycia. Mnie niestety tak nie wychodzi. Za to wyszyłam dzieciom obrazki do pokoju - wrzucam zdjęcie. I jeszcze wrzucam Wam zdjęcie mojego brzucha w 26 tygodniu. Wydaje mi się wielki, ale na razie mam 91 cm w pasie, widzę, że niektóre z Was mają więcej, więc to pewnie przez moją drobną budowę wydaje się taki duży. |
|
|
|
#2739 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nawet nie wiem ile mam do przodu, bo ważę się tylko u położnej. Na ostatniej wizycie prawie miesiąc temu było +9 kg ale dopóki się mieszcze w spodnie sprzed ciąży to jest okej i nie panikuje.
|
|
|
|
#2740 |
|
Zakorzenienie
|
Kissmisia- czymś sie musze chwalić
. Tym co obecnie gotuje nie mogę bo jest niewygledne . Ja uważam ze każda z nas tyje tyle ile wymaga jej organizm. Potem będziemy zrzucać ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#2741 |
|
Konto usunięte
|
Ja mam 4 kg na plusie i znowu wczoraj dostałam ochrzan od gin, że tak mało... Niestety jestem mała i drobna, a dzieciak duży i przydałoby się przytyć... Tylko nie wiem jak.
|
|
|
|
#2742 |
|
Zadomowienie
|
Polecam popatrzeć na gruponie, ja zamawialam tam, obliczajac na wszystkich stronach internetowych musiałabym zapłacić dużo więcej, były 3 zestawy. Ja kupiłam ten największy były dwa proszki 2,24 kg płyn do prania 2l. Płyn do płukania 3l. Odplamiacz mały. Nie pamiętam już dokładnie ile zapłaciłam ale jak na taki zestaw napewno nie przepłaciliśmy a na długo starczy. Jesli chcesz coś mniejszego to były jakieś strony z chemią i tez wychodziło ok, przy okazji można coś innego kupić.
|
|
|
|
#2743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przy maluszkach będzie dużo roboty to raz dwa się zrzuci
|
|
#2744 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sukienki takie luzniejsze z przed ciąży też wchodzę
|
|
#2746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wlasnie doszlam do podobnego wniosku: mimo roznej wagi startowej oraz przebiegu obu ciaz rosne dokladnie w takim samym tempie |
|
|
|
|
#2747 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
Jak dziecko zdrowe, nie pada, to iść na spacer. |
||
|
|
|
#2748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trochę to śmieszne bo narzekam na brzuszek, że ciąży, że czasem przeszkadza, ale bardzo go lubię. Brakuje mi swobody sprzed ciąży, ale zastanawiam się czy nie będę tęsknić za buniem. |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2750 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja za tydz mam wizytę i juz się boje jak staje na wadze.bo tylko leże i jedzenie mi donosi TŻ i teściową bo kuchnia na dole.przeszlabym na dietę Ww ale nie będę innych obciążać liczeniem i wrażeniem wiec zjem to co dostanie.plus tylko taki ze żadnych słodyczy nie tykam
|
#2751 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja jestem z tych przed glukozą i już się jej boję.... Cytat:
Już się zdecydowałam na 100%, opinie ma bardzo dobre no i może być i ręczny, i elektryczny, i działa na baterie.Cytat:
Cytat:
), ale nie chciałam chodzić w czerni w ciąży, a sporo mam czarnych ciuchów jednak. Znowu kupno nowej sukienki to spory koszt, a do tego nie mam butów... Cytat:
dla tż za krzyki!A z hormonami to się nie przejmuj - ja co wieczór mam napady smutku, ale z jakiego powodu, to nie wiem. Jakoś mi smutno, że dzień mi zleciał i czuję, że go nie wykorzystałam (tylko ciekawe co ja bym miała takiego robić ).A wiecie, nad czym ostatnio myślałam?? Jak to będzie bez dziecka w brzuchu. Już się trochę przyzwyczaiłam, wolałabym żeby już było po połowie sierpnia i żebym rodziła, bo mi przeszkadza już trochę ciąża, ale z drugiej strony przywykłam do ruchów małej i brzucha i przede wszystkim - do braku okresu. I do tego nie chcę wracać. I to będzie ciekawe doświadczenie, jak mi coś zabulgocze w brzuchu, to już nie będzie Wiki, tylko będę musiała pędzić do wc, bo to kupa ![]() Cytat:
Ja jako całkiem "świeża" panna młoda stwierdzam, że nie powinno się chodzić w białej, nawet jeśli panna młoda mówi, że nie ma nic przeciwko. To jest kolor zarezerwowany tylko dla niej. Ja miałam dwie koleżanki w białych krótkich sukienkach i już zapamiętałam, żeby odwdzięczyć się im tym samym, jak będą mnie zapraszać na swoje wesela zawsze lepsza jest sukienka ecru, pudrowy róż, beżowa itp, niż biała ![]() Zobacz w aptece Gemini, to internetowa apteka, 2l były chyba za 16zł ja biorę koncentrat z Dzidziusia chyba, używała któraś? Cytat:
A brzusio fajny! ![]() Pisałyście o wadze... Zważyłam się i... schudłam na szczęście (albo i nie) niewiele.
|
|
#2752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I ginka i położna powiedziały, że mam w domu kontrolować, i dać znać jak w domu było by wysokie, oczywiście sklera i mierzę jak mi się przypomni. |
|
|
|
|
#2753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też nie zamierzam balkonować. Co prawda jestem na koniec sierpnia ale wrzesień to tez nie styczeń i nie ma co przesadzać. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2755 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie dzisiaj lekarka zaleciła Aspargin.Cytat:
A w innych okolicznościach zawsze mam normalne ![]() Cytat:
|
|
|
#2756 |
|
Zakorzenienie
|
Z 12 kg ogórków wyszło mi 12 słoików sałatki takich ok. 0.5 litrowych oraz 12 słoików z kurkuma ale 1 litrowych.
Reszta poszła na mało solne z czego jednego gara kamiennego na 2.5 kg nie ma. Teraz się głowie gdzie ja to pochować mam.
|
#2757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z glukoza nie mam pojęcia, ale na logikę to badanie jest do powtórki ale na pewno nie w ten sam dzień. Ja właśnie staram się trzymać i zachowywać w sposób zrównoważony wiec się sama swoją reakcją zdziwiłam. Tz chyba tez się przeraził bo potem mnie zagadywał i widać było ze mu głupio. Tez sobie nie jestem w stanie wyobrazić braku ruchów juniora w brzuchu. Zresztą w połogu takie odczucia fantomowe są podobno normalne
|
|
|
|
|
#2758 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja wlasnie mierzę codziennie i jest ok, tylko na wizycie mam po byku. Wczoraj sobie tak pomyślałam, ze jak mi w szpitalu tak skoczy to mi zaświadczenie od okulisty do cesarki nie będzie potrzebne, od razu mi będą cesarke robic :P A ja jeszcze nerwicowiec jestem, więc naprawdę mi niewiele trzeba zeby mi ciśnienie skoczyło :P
![]() Edytowane przez mysza007 Czas edycji: 2015-06-10 o 13:52 |
||
|
|
|
#2759 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale staram się ćwiczyć codziennie jak nie na steperze to chociaż zrobić jakieś ćwiczenia z YT dla ciężarnych żeby mieć jakąkolwiek kondycję po porodzieCytat:
![]() U mnie na weselu było parę dziewczyn w białych sukienkach ale przeszkadzała mi tylko i wyłącznie kreacja jednej z nich. Dziewczyna świadka, która siedziała przy naszym stole miała tak krótką sukienkę, że ledwo 4litery jej zakrywała a jak tańczyła to jej się podwijała i było widać jej nie koniecznie ładną bieliznę .
|
|
#2760 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wrzesień, październik piękne i ciepłe. Idealne na spacery bo nie jest już bardzo gorąco, ani zimno. i jeszcze jak pięknie, kolorowa złota jesień Cytat:
Czasem moja przyjaciółka dziecię usypia na drzemke na balkonie i mamy czas na kawę
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:24.

wczoraj po wizycie juz tez mialam 116/88 i tylko sobie pomyślałam "cholerka cięzka, czy ja nie moge miec takiego ciśnienia u gina na wizycie?" :/
Mam tylko nadzieję że wyniki będą ok bo jak będę musiała powtarzać to chyba umrę!!
))

. Tym co obecnie gotuje nie mogę bo jest niewygledne 

to był mój pierwszy objaw ciąży a ja nie skumałam

rosi:
dla tż za krzyki!
A w innych okolicznościach zawsze mam normalne