|
|
#181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !
Witam się i ja
tak Mala odżywka to Long 4 lashes, ale teoretynie nie powinno się jej żywać w ciązy więc i ja przestałam ![]() A ten kubek hmm nie przeszkadza? Kiedys czytałam o tym i jakoś tak nie mogę sobie tego wyobrazić.. Ale skoro mówicie, że jest kej to też się może rozejrze ![]() Ide zaraz zjesc sniadanie.Lekarz kazał mi najpierw żelazo brać, a potem dopiero śniadanie po 30 min i ciężko jest
|
#182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ewlina spróbuj z ty amarantusem na poprawę hemoglobiny co wczoraj słyszałam na szkole rodzenia, ze jest rewelacyjny. Do jogurtu sobie dodawaj np ![]() To ja tak do końca życia mam z tym czekaniem na śniadanie, bo po Euthyroxie też nie można jesć pół godz i ciężko było jak na wymioty w głodu brało na początku ciąży
|
|
#183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do amarantusa to chyba spróbuje, bo wydaje mi sie że po żelazie mi nie dobrze :/ Heh wspólczuje, na prawde jak kiedyus nie jadłam śniadań to teraz nie moge sie doczekać
|
|
#184 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Kurde, już myslałam, że nie nadrobię
Cytat:
![]() Cytat:
Ja też jestem przerażona gdzie pomieszczę dziecko, bo póki co nadal mieszkamy z rodzicami. wybudowaliśmy dom ale go sprzedaliśmy w tym roku, bo chcieliśmy zmienić lokalizację i póki co jeszcze czekamy na papiery zanim rozpoczniemy kolejną budowę i czasami żałuję naszej decyzji, bo jednak u siebie to u siebie... niby mamy osobne piętro i u siebie trzy pokoje, kuchnię i łazienkę, ale z jednego nie możemy korzystać, bo tak sobie rodzice zastrzegli i zostaje nam salon i malusieńka sypialnia, gdzie mamy łóżko 140x200, stolik nocny, damy kołyskę, przewijak i na tym koniec... a rodzice to zbieracze i mają piwnicę, garaż z budynkiem gospodarczym, swoje piętro z 3pokojami, jeden u nas na górze, strych i jeszcze i mało... uff musiałam to z siebie wyrzucić!!!
|
||
|
|
|
#185 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny, witam się w nowym wątku jako ostatnia .
Próbuję was nadrobić ale mam takie zaległości że musiałabym wziąć tydzień urlopu żeby Tego dokonać.Jak zwykle wpadłam tylko na chwilę w trakcie przerwy w pracy by zakomunikować że u nas wszystko ok.Chociaż ostatnio męczę się z jakaś okropną alergią na słońce? Co nie wyjdę na dwór to wracam z mega piekącą i swędząca pokrzywką . Nie pomaga mi ani wapno ani krem z filtrem ani nawet maść od dermatologa.Staram się jakoś przed tym chronić ale nie da się chodzić z długim rękawem gdy na dworze ponad 27 stopni...Pociesza mnie jedynie fakt że nie jestem sama w mym cierpieniu bo Tż też nie oszczędziło. ![]() W Poniedziałek mam wizytę z USG już się nie mogę doczekać ,ostatnio miałam robione niecałe 3 tygodnie temu na NFZ ale trafiłam na takiego nie komunikatywnego lekarza że w sumie nic się nie dowiedziałam.Jak spytałam czy wszystko ok. bo milczał przez całe badanie to stwierdził że chyba tak... Nie powiem trochę mnie to zaniepokoiło ale z opisu wynika ze Tymon rozwija się prawidłowo. Jak dobrze pójdzie i dostanę weekend wolny to planujemy w końcu pomalować pokój dla małego.Jak na razie wymyśliłam sobie że ściana przy której będzie stało łóżeczko ma być szara do tego zamarzyły mi się takie literki http://allegro.pl/drewniane-literki-...208280804.html .Meble na pewno będą w kolorze białym a nad całą resztą się zastanawiam.jak myślicie jakim kolorem potraktować resztę ścian żeby jakoś to wyglądało ?
|
#186 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja mam ciągle metaliczny posmak w ustach ![]() Jupii nauczyłam się wielocytować!!! |
||
|
|
|
#187 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#188 |
|
Zadomowienie
|
My będziemy mieszkać we trójkę w jednym pokoju. Też się czasem boję, jak my to ogarniemy, ale pokoju nie mamy bardzo zagraconego. Łóżeczko się zmieści, osobnej komody dla dziecka nie będę kupować, bo mamy dużo miejsca w szafach, przewijak chcę kupić zakładany na łóżeczko i jakoś to będzie. Jak już się malutka urodzi, to chcemy zacząć zbierać na coś większego.
|
#189 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jak czytam o Twoim pokoju to jakbym myślała o swoim wymarzonym pokoiku dziecięcym szaro-amarantowe ściany, białe mebelki i te słodkie ozdoby... ![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
resztę witamin i dha popijam wodą lub herbatą
|
||
|
|
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
Zelazo dobrze sokiem pomarańczowym lub wodą z cytryną podobno bo lepiej się wchania jak jest zakwaszanie?? Jakos tak mi lekarz mówił, i mi kazał własnei przed posiłkiem
![]() A co do pokoiku to cięzko mi powiedzieć co do szarego...ja wymarzyłam sobie, że Lenka będzie miała 3 ,sciany w beży takim tylko nie żółtym tylko chłodniejszym, a jedna sciana z łożeczkiem bedzie w pasy różowo beżowe zobaczymy co mi z tego wyjdzie i mebelki oczywiscie białe
|
#191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobra idę pitrasić młodą kapuchę z koperkiem i śmietaną mniam
|
|
#192 |
|
Przyczajenie
|
Bogata w żelazo jest równiez natka pietruszki
Truskawkami zajadam się codziennie, min. 0,5 kg. U nas młody będzie początkowo z nami, a później zajmie pokój ze starszą córką. Czy któraś z Was ćwiczy/trenuje, była aktywna fizycznie przed ciążą i teraz w ciąży też? Jak wklejacie, to ja się prezentuję w takim razie na dobry początek z moim brzucholcem z dnia wczorajszego ;-) |
|
|
|
#193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pięknie!!
|
|
#194 |
|
Przyczajenie
|
Powiem Wam szczerze, że dopiero zaczynam się w tę ciążę wczuwać...nie kupiłam jeszcze nic, nic nie przygotowałam, poród wydawał mi się odległy, a sam fakt bycia w ciąży jakiś taki...abstrakcyjny. Zwłaszcza, że ciąża odrobinę "z zaskoczenia". I dopiero zaczynam myśleć o porodzie, o tym jak tym razem świadomie się do niego przygotować, jak dopominać się o swoje prawa, jak przygotować męża, żeby okazał się pomocny zamiast panikować...i ogółem jak przeżyć całość z mniejszym stresem niż poprzednio.
|
|
|
|
#195 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szkoda że ja nie posiadam takich zdolności manualnych jak On.Ani nie mam tyle cierpliwości Nawet jak maluje sobie paznokcie to zawsze połowa palca uciapana. ![]() Kurczątko,remontują mi dzisiaj w pracy toalety i mamy zakaz korzystania od 10 do 15 ... Normalnie zaraz mi pęcherz eksploduje. A wyjść też nie mogę bo jestem sama.
"W naszym kraju żyje dziś wielu ludzi, którzy nie z własnej winy są zdrowi na umyśle." Edytowane przez Libra2 Czas edycji: 2015-06-11 o 11:33 |
|
|
|
|
#196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#197 |
|
Zadomowienie
|
Zbieram się oglądać wózek, który kupił TŻ. Wybył rano ojca zawieźć do lekarza, a teraz dzwoni żebym zeszła, bo wózek odebrał i chce mi pokazać.
|
#198 | |
|
Zakorzenienie
|
My wykanczamt dom wiec niech zajmą się tym fachowcy
ale co tam ![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
|
|
#199 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#200 |
|
Zakorzenienie
|
Nie zamawiała niestety...sam Tz sie tym zajął i nie wiemy co i jak..
Najszczęśliwszy rok w moim życiu ![]() 12.10.2015 nasz największy Skarb Lena Edytowane przez ewlina Czas edycji: 2015-06-11 o 12:06 |
|
|
|
#201 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#202 |
|
Zakorzenienie
|
|
#203 |
|
Raczkowanie
|
Hej.Jestem po wizycie, chłopak się potwierdził, pokazywał pisiorka
![]() i też muszę brać żelazo, przepisał mi coś do ssania No i też muszę kombinować gdzie by tu małego pomieścić w pokoju...
|
|
#204 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#205 |
|
Zakorzenienie
|
To nie ja,,,to blindness ma taki problem
Mój myśle, że by się nie odważył to raz, a poza tym nie ma czasu na to
|
#206 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w ktorym okna to odkad tu moeszkamy czyli 6 lat nie byly myte bo cos tam stalo zawsze Ostatnio mama dala mi jakies ciuszki ze 2 torby. I musze te szafy jalies ogarnac aby moc robic porzadki. |
|
|
|
|
#207 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#208 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#209 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój dodo z wczoraj
Ślubujemy 10.04.2015 ![]() Dzidziuś 10.10.2015 Edytowane przez sabonka123 Czas edycji: 2015-06-11 o 12:28 |
|
|
|
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:56.

uff musiałam to z siebie wyrzucić!!!

zobaczymy co mi z tego wyjdzie 
Szkoda że ja nie posiadam takich zdolności manualnych jak On.Ani nie mam tyle cierpliwości Nawet jak maluje sobie paznokcie to zawsze połowa palca uciapana.