Chcę schudnąć - zbiorczy! - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-05-27, 22:08   #31
karolina_hot
Raczkowanie

Dot.: ćwiczenia na oponke

nie no ja podejrzewam że żeby on był płaski to raczej ćwiczenia a nie to co mowisz
karolina_hot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-27, 22:19   #32
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Cytat:
Napisane przez karolina_hot Pokaż wiadomość
nie no ja podejrzewam że żeby on był płaski to raczej ćwiczenia a nie to co mowisz
a ja wiem, że nawet z minimalną tkanką tłuszczową a z wiotkimi mięśniami nie będzie płaskiego brzucha - i tyle. Wiem, nie podejrzewam - co zrobisz, Twoja sprawa. Gdybyś się nauczyła trzymać mięśnie brzucha, to nawet w obecnym stanie wyglądałabyś dużo lepiej.
VI4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-27, 23:27   #33
5fer
Raczkowanie

Dot.: Zaczynamy od czerwca, jeszcze nie jest za późno!

Chetnie sie dolacze! Dopiero zaczynam regularnie cwiczyc bo od dluzszego czasu zmagam sie z problemami z tarczyca i dopiero teraz zaczelam czuc sie na tyle dobrze, zeby wrocic do aktywnosci fizycznej 1 czerwca sie ladnie obfotografuje i zmierze. Cel mam taki sam jak Ty Co zamierzasz cwiczyc?
Stary 2015-05-28, 18:10   #34
Agafitness
Wtajemniczenie

Masz ładny brzuszek,pomimo,że zaookrąglony.Płaski nie zawsze i nie dla każdego jest sexowny.Ale faktycznie musisz troche poćwiczyć jeżeli chcesz uzyskać efekt płaskiego brzucha.Wzmocniej mięśnie brzucha,a łatwiej bedzie Ci go wciągać czyli "chować",jeśłi dołozysz do tego cardio i lekką dietkę,to powinno być ok
Agafitness jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-07, 19:36   #35
motivation16
Przyczajenie

Exclamation Co powinnam robić aby schudnąć z łydek, ud, pupy i brzucha?

Mam pewien problem. Chciałabym zrzucić kilogramy, ale kompletnie nie wiem co powinnam robić żeby tak się stało. Nie wiem co mam myśleć ponieważ jestem już od 3-ch dni na diecie; ćwiczę z Chodakowską, ale martwię się, bo ma ona różne opinie na swój temat.. A mianowicie; Nie umiem się zdecydować (bo po prostu nie wiem, które byłoby dla mnie najlepsze) aby spalić tkankę tłuszczową i być szczupła. Nie chcę wyrabiać sobie mięśni pod tłuszczem na brzuchu czy nogach z racji tego, że będę jeszcze bardziej szersza niż jestem, a nie taki jest mój cel. Czy możecie mi pomóc i doradzić co powinnam ćwiczyć aby spaść z wagi? Czy Chodakowska jest dobra aby ZRZUCIĆ KILOGRAMY? Jeśli tak to który przykładowo trening powinnam robić na zrzucenie tych kg? Skalpel, Killer czy Turbo? Jedni mówią, że Skalpel, a drudzy zaś odwrotnie, bo twierdzą, że ten trening przeznaczony jest dla osób, które są już szczupłe i chcą tylko wyrobić sobie te mięśnie. A u mnie jest na odwrót kochani! Chcę najpierw być szczupła i schudnąć! Co robić? :conf used:

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

bardzo proszę o pomoc! jestem już podłamana; dni lecą, a ja nie wiem co powinnam robić aby codziennie być bliżej swojego celu! Pomocy!
Stary 2015-06-07, 21:48   #36
karolina_hot
Raczkowanie

czy takie ćwiczenia jak zacznę robić i ogranicze słodycze troszkę oponka mi zejdzie?

https://www.youtube.com/watch?v=nyoFD0t2FRM
Stary 2015-06-09, 14:28   #37
jaddaga
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez pdg82 Pokaż wiadomość
ABS Mel B i Boczki Tiffany Rothe. Hula-hop też jest super
Zgadzam się ! Łatwe, szybkie i przyjemne
jaddaga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-09, 23:04   #38
rombek
Wtajemniczenie

Tak się podpytam, bo mam taki sam problem, jak autorka. Od paru dni próbuję spinać mięśnie brzucha tak, jak pisałyście, np. siedząc przy komputerze w pracy, ale zauważyłam, że to powoduje, że dużo płyciej oddycham i po jakimś czasie zaczynam odczuwać tego skutki (bóle głowy, itp.). Robię coś źle, czy to kwestia przyzwyczajenia i za jakiś czas będę w stanie normalnie oddychać przy tak spiętych mięśniach?
Stary 2015-06-10, 09:28   #39
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Cytat:
Napisane przez rombek Pokaż wiadomość
Tak się podpytam, bo mam taki sam problem, jak autorka. Od paru dni próbuję spinać mięśnie brzucha tak, jak pisałyście, np. siedząc przy komputerze w pracy, ale zauważyłam, że to powoduje, że dużo płyciej oddycham i po jakimś czasie zaczynam odczuwać tego skutki (bóle głowy, itp.). Robię coś źle, czy to kwestia przyzwyczajenia i za jakiś czas będę w stanie normalnie oddychać przy tak spiętych mięśniach?
Nie -musisz robić to źle. Nie należy ściskać mięśni na maxa - tylko lekko trzymać, i dotyczy to dolnej części brzucha, podbrzusza - tam nie ma prawa być ucisku na przeponę.
VI4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-10, 14:03   #40
maalinkaa90
Zadomowienie

A macie jakies patenty na utrzymanie hula-hop w talii.?Od wczoraj postanowilam ze zaczne krecic ale ciagle mi spada, nie jestem w stanie utrzymac go nawet 30 sek..
maalinkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-10, 14:27   #41
alex_andra25
Raczkowanie

Ja znów zaczynam robić kilka ćwiczeń na uda, oponkę i boczki, które już kiedyś robiłam, do tego biorę zieloną kawę. Mam zamiar jeszcze właśnie kupić sobie skakankę i hula hop

Najgorzej zacząć, ale po treningu czuje się świetnie i mam nadzieję że będą efekty
alex_andra25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-10, 19:57   #42
SatiNee
Raczkowanie

Jak zaczac? Zerowa kondycja i duzo kg do zrzucenia...

Witam
Po maturze postanowilam sie wziac za siebie. W przeciagu kilku lat glownie z powodu niedoczynnosci tarczycy, przewleklych migren (konczacych sie w szpitalach ) z 65 kg zrobilo sie mnie... 100.
Nie cwiczylam na wfie od gimnazjum - zawsze czulam ze odstaje od innych dziewczyn. W tym roku migrena rozlozyla mnie tak, ze od marca do prawie konca kwietnia siedzialam na zwolnieniu od neurologa (kilka dni bolu, dzien przerwy i tak w kolko...). Ale waga rosla juz wczesniej, mimo tego ze nie zmienilam nawykow zyweniowych. U endokrynologa oczywiscie bylam. Z dnia na dzien jest coraz lepiej. Ogolnie bez cwiczen spadlo jakies 5 kg.
Ale wiem, ze bez cwiczen nie dam rady. Wszedzie mam okrope rozstepy, nie chce, by bylo jeszcze gorzej.
Dzis bylam pierwszy raz na silowni. Instruktorka ustawila mi program na orbitreku na trzech obciazeniach. Program trwal 40 minut. Po 8 min nogi juz bolaly, serce walilo, do tego zrobilo mi sie niedobrze + blyski przed oczami.
Wiem, ze od czegos trzeba zaczac, ale troche mnie to dzis zalamalo. Nie poddam sie na pewno, na piatek mam juz zapanowany kolejny "trening", ale pytanie; jak sie za to rozsadnie zabrac?
Chcialabym raz w tyg chodzic na orbitrek/bieznie, raz na zajecia BPU (biodra,uda,posladki), do tego 3-4 razy w tyg spacery i moze jakies cwiczenia w domu np z Jillian.
Czy taki plan bedzie dobry? Jak zaczac, by sie nie zniechecic po pierwszym tygodniu?
Z gory dziekuje za kazda podpowiedz
SatiNee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-10, 20:17   #43
OneShayne94
Przyczajenie

Dot.: Jak zaczac? Zerowa kondycja i duzo kg do zrzucenia...

Jak zacząć? Od początku. Początki są zawsze trudne, dlatego należy zacisnąć zęby i zacząć. Cokolwiek. Rower. Aerobic. Siłownia. Bieganie. Aby był ruch. Aby był sport. I dieta, dieta to podstawa, ruch nie da efektów, jeśli nie będzie diety, niestety:-(((
OneShayne94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-10, 20:24   #44
SatiNee
Raczkowanie

Z dieta nie mam problemow, jem zdrowo 5 posilkow dziennie, pije duzo wody, do slodyczy w ogole mnie nie ciagnie. Zawalilam moze troche przed matura ale teraz jest ok. Ogolnie przy juz w miare wyrownanych hormonach i obecnej diecie kilogramy leca. Tylko oprocz kg zalezy mi na zbudowaniu jakiejkolwiek kondycji i uniknieciu ewentualnego "flaczka" bo obecnie wejscie na drugie pietro jest wyzwaniem, co mnie przeraza
Stary 2015-06-10, 20:29   #45
la'Mbria
Zakorzenienie

nie napisałaś ile masz wzrostu, ale jeśli ważysz stówkę lub w okolicach stówy, to nawet gdybyś miała 180 cm, to na kobietę i tak za dużo.
Ja bym przy twojej wadze stawiała na basen, ale żadne żabki, tylko grzbietowy i kraul (jak nie umiesz- to nawet samo chodzenie w wodzie, albo pływanie z deską), aquaaerobik odpuść- strata kasy, te ćwiczenia są za mało intensywne, żeby coś dały (według mnie), zainwestuj w wagę kuchenną (do jakiejkolwiek sensownej diety bedzie ci niezbędna), co do orbitka na siłce- poproś o ustawienie lżejszego programu (zaczynałam kiedyś tam nie dając rady przebiec na orbitku 5 min na najlżejszym poziomie, a po niedługim czasie 40 min to było mało, więc tu progres przyjdzie dość szybko razem z regularnymi ćwiczeniami).
Zapomnij o bieganiu na tą chwilę- szkoda stawów.
Mogą być spacery z kijami, albo i bez. Może byc rower (według mnie nie spalisz wiele na rowerze- mówię to jako całoroczna rowerzystka).
I zainteresuj się treningiem siłowym- nic ci nie rozrośnie się, a efekty będą najszybciej widoczne. Trening siłowy to nie tylko "żelastwo" po 50 kg na sztandze, ale jak dla ciebie- nawet te hantle po 2-5 kg będą ok. No i kalistenika. Ale to według mnie gdy już troche kondycji złapiesz.
A dieta- to podstawa, mówi się,że 70% sukcesu, ja uważam, że raczej 90 % przy takiej dużej wadze, bo nie oszukujmy się- przy sporej nadwadze, lepiej na początku (słowo klucz) mniej ćwiczyć aerobowo, bo jest strasznie ciężko. Im człowiek lżejszy- tym mu łatwiej ćwiczyć.

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-10, 20:47   #46
staska_stasia
Zakorzenienie

Zgadzam się z la'Mbria- o bieganiu zapomnij na jakiś czas.
Spacery- jak najbardziej. Pływanie- też, aczkolwiek to zrozumiałe, że możesz mieć jakieś kompleksy.
Rower- może dać sporo, zwłaszcza jeśli zaczynasz i masz co zrzucać (moje zdanie tutaj różni się od tego, co pisze la'Mbria). Jeśli dobrze wyregulujesz wysokość siodełka to nie powinno obciążać to stawów. Jedyny problem to mogą być plecy, bo sylwetka na rowerze jest trochę nienaturalna, a twój kręgosłup ma co dźwigać. Więc na początku krótsze dystanse, z czasem się wzmocni Pomyśl o ćwiczeniach z piłkę do fitnessu

No i niedoceniany trening siłowy (chociaż ja nie lubię, ale robię, bo muszę). Polecam również poczytać bloga http://grubaskawmalymmiescie.blog.pl/ . Dziewczyna miała chyba jeszcze wyższą wagę startową i zobacz, jakie ma rezultaty!
staska_stasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-10, 22:23   #47
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez staska_stasia Pokaż wiadomość
Zgadzam się z la'Mbria- o bieganiu zapomnij na jakiś czas.
Spacery- jak najbardziej. Pływanie- też, aczkolwiek to zrozumiałe, że możesz mieć jakieś kompleksy.
Rower- może dać sporo, zwłaszcza jeśli zaczynasz i masz co zrzucać (moje zdanie tutaj różni się od tego, co pisze la'Mbria). Jeśli dobrze wyregulujesz wysokość siodełka to nie powinno obciążać to stawów. Jedyny problem to mogą być plecy, bo sylwetka na rowerze jest trochę nienaturalna, a twój kręgosłup ma co dźwigać. Więc na początku krótsze dystanse, z czasem się wzmocni Pomyśl o ćwiczeniach z piłkę do fitnessu

No i niedoceniany trening siłowy (chociaż ja nie lubię, ale robię, bo muszę). Polecam również poczytać bloga http://grubaskawmalymmiescie.blog.pl/ . Dziewczyna miała chyba jeszcze wyższą wagę startową i zobacz, jakie ma rezultaty!
Ja jestem zdania że rower nie odchudza dlatego ze mnie nie odchudza, ale ja go traktuje jako nieodłączną cześć życia, więc całkiem możliwe ze efektów nie daje u mnie bo się organizm przyzwyczaił a nie dlatego że rower nic nie daje. Ale wydaje mi się, że ilość spalonych kcal na rowerze jest znikoma (pisze to z pełną premedytacją-jezdze niedużo bo ok.20-30 km dziennie .ale codziennie bez wzgledu na pogode i nie widzę żeby rower jakkolwiek wpłyną na moja sylwetkę. Ani pozytywnie ani negatywnie...no może poza łydami-pudzianami które stały się łydami mega-pudzianami ;-) dlatego jestem sceptyczna co do roweru.
Ćwiczenia na piłce są zarąbiste to fakt. Zapomniałam o nich a to doskonała rzecz dla mięśni grzbietu i brzucha

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
Stary 2015-06-10, 22:41   #48
staska_stasia
Zakorzenienie

La'Mbria- piszę z własnego doświadczenia, bo przez 5 lat trenowałam kolarstwo górskie. Teraz dystans 20-30 km to dla mnie tyle, co spacer, więc też nie działa. Ale jak zaczynałam przygodę z rowerem to schudłam dzięki niemu 16 kg (z 78 kg do 62). Najpierw jeździłam po 15-20 km, potem 30, 40, 50. Na tamten czas ten wysiłek był dla mnie wystarczający dla takich efektów. Myślę, że autorce wątku nie powinien zaszkodzić, a na początku coś da. A w miarę uciekających kg (czego z serca życzę Sati) będzie można to modyfikować
Stary 2015-06-11, 10:52   #49
karolina_hot
Raczkowanie

a możesz podać linka do tych ćwiczeniń na uda i oponke?
Stary 2015-06-11, 12:44   #50
alex_andra25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolina_hot Pokaż wiadomość
a możesz podać linka do tych ćwiczeniń na uda i oponke?

https://www.youtube.com/watch?v=7ox61vrNmto
alex_andra25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-11, 13:04   #51
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez staska_stasia Pokaż wiadomość
La'Mbria- piszę z własnego doświadczenia, bo przez 5 lat trenowałam kolarstwo górskie. Teraz dystans 20-30 km to dla mnie tyle, co spacer, więc też nie działa. Ale jak zaczynałam przygodę z rowerem to schudłam dzięki niemu 16 kg (z 78 kg do 62). Najpierw jeździłam po 15-20 km, potem 30, 40, 50. Na tamten czas ten wysiłek był dla mnie wystarczający dla takich efektów. Myślę, że autorce wątku nie powinien zaszkodzić, a na początku coś da. A w miarę uciekających kg (czego z serca życzę Sati) będzie można to modyfikować
Stasia no to musze zapytać...będzie off - jak uważasz czy brak jakiegokolwiek wpływu jazdy rowerem na sylwetkę może być spowodowany tym ze jeżdżę codziennie (dość podobne dystanse bo najczęściej 20-30km) ewentualnie czy sam rodzaj roweru ma jakiś wpływ na to?bo ja tak mieszczuchem popylam wszędzie i o każdej porze roku (w zimę po śniegu i w listopadzie w deszczu tez) wiec może dlatego organizm nie czuje tych km?! Bosch. ..jak ja bym chciała chudnąć od jazdy rowerem....

Stary 2015-06-11, 14:02   #52
staska_stasia
Zakorzenienie

La'Mbria... to może być wiele rzeczy. U mnie w tej chwili też już nie przynosi efektów Tłumaczę to sobie tym, że przez te 5 lat miałam naprawdę wycisk: trening wytrzymałościowy, trening siłowy i teraz bardzo ciężko mi o jakiś odpowiednio silny bodziec, żebym zaczęła chudnąć (a przecież mam z czego).

Może być tak, że organizm się przyzwyczaił. Tzn. jak na początku na dystansie 20 km spalał np. 600 kalorii, tak teraz spala np. 300, bo jest przygotowany na taki wysiłek i nauczył się oszczędzać (liczby wzięte z głowy). Jest również teoria, że dodatkowo ćwiczenia cardio przyczyniają się do rozpadu mięśni i ich ubytku, a to warunkuje nasze dzienne zapotrzebowanie. Czyli nie dość, że spalasz na takim samym dystansie mniej kalorii, to jeszcze twój organizm ich mniej potrzebuje w ogóle. Ale zdaje mi się, że chyba ćwiczysz siłowo?
Inna kwestia- styl jazdy. Na rowerze masz momenty, kiedy odpoczywasz- tzn. w ogóle nie pedałujesz, bo albo nabrałaś szybkości, albo jedziesz z góry. Tym się to różni od biegu, kiedy non stop musisz przebierać nogami.
Ja zawsze polecam jazdę terenową, a najlepiej mając po drodze zjazdy i podjazdy, bo dzięki temu masz wyraźnie zaznaczony moment odpoczynku (z góry) i intensywnego wysiłku (pod górę)- coś na kształt interwałów. Moim zdaniem sam typ roweru nie wpływa na brak efektów. Może jeździsz ze zbyt małą intensywnością, bo za każdym razem jak słyszę o mieszczuchach to wyobrażam sobie dostojną, powolną jazdę.

Na rowerze zawsze jakieś kalorie spalisz! Bo te nogi to jakoś muszą działać, że się kręcą, prawda? Ale może to być za mało i nie starczy, żeby wypracować deficyt kaloryczny. A im mniej masz zbędnych kilogramów, tym trudniej w ogóle jest chyba chudnąć- przynajmniej tak widzę z obserwacji.

Na "pocieszenie" powiem ci, że ja teraz w weekendy jeżdżę dystanse po 80-100 km, na tygodniu do 50 km i nie działa Ale kiedyś działało! Tylko podejrzewam, że u mnie to kwestia diety
Stary 2015-06-11, 22:22   #53
delfix10
Zakorzenienie

nie zaczynaj od biegania na początek spacery ewentualnie rower,na pewno nie bieganie.
delfix10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-11, 22:27   #54
SatiNee
Raczkowanie

Oczywiscie nie mam zamiaru biegac, przez bieznie rozumialam szybsze marsze
Stary 2015-06-12, 11:12   #55
maalinkaa90
Zadomowienie

Wydaje mi się ze basen tez może być wskazany
maalinkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-12, 12:59   #56
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dizeele Pokaż wiadomość
Potrzeba jest dużo motywacji i samozaparcia. Ja najpierw zmieniłam sposób odzywiania się, później znalazłam super sklep internwtowy <reklama>, gdzie kupiłam odpowiedni strój i obuwie. Później zaczęam ćwiczyć w domu, a na samym końcu poszłam na profesjonalne zajęcia fitness . Ot cała tajemnica.
Yo jaka subtelna reklama...żal

Edytowane przez AnnaVanDort
Czas edycji: 2015-06-12 o 14:43
Stary 2015-06-12, 13:06   #57
Kocica77
Rozeznanie

Przede wszystkim przypilnuj diety bo to 70 % sukcesu i nie przytłocz się za dużą ilością ćwiczeń na początku bo nieprzyzwyczajony do jakiegokolwiek wysiłku organizm szybko się zbuntuje
Powoli wciagaj organizm w systematyczny ruch, nie rób wszystkiego naraz ...
Kocica77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-12, 18:11   #58
megadanille78
Przyczajenie

Zacząć od ruchu, dużo ruchu, nie wiem, co preferujesz, czy rower, czy bieganie, czy też szybkie chodzenie, ale zawsze warto zacząć od ruchu,a potem można na jakieś konkretne zajęcia się zapisać, na aerobik, na fitness, na zumbę, na siłownię – od koloru do wyboru jest tego, u nas przynajmniej
megadanille78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-14, 09:17   #59
skazana_na_bluesa
.

napisałaś na podforum fitness, ale napisz swój przykładowy jadłospis orientujesz się, ile mniej więcej kalorii dziennie jesz? jakie masz zapotrzebowanie?

zgadzam się z dziewczynami - nie biegaj. marsze ok, a teraz jest tak piękna pogoda, że szkoda robić marsze na siłowni koleżanka/pies pod pachę, włączony jakiś program w telefonie (np. endomondo) i jazda. rower też jest dobrym wyjściem. do tego zgadzam się z basenem - mniejsze obciążenie stawów. jeśli nie chcesz stać się flaczkiem po zrzuceniu kilogramów to szczerze polecam wizyty na siłowni. 3x w tygodniu ćwiczenia siłowe + w pozostałe ćwiczenia cardio na poprawę kondycji (i oczywiście też będziesz spalać wtedy kalorie). najważniejsze, żebyś nie zrobiła sobie krzywdy. na początek możesz ćwiczyć na orbitreku 20 minut, a z każdą wizytą wydłużać czas ćwiczeń. jak musisz to rób sobie nawet przerwy co np. 5-10 minut, żeby złapać oddech i napić się wody.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-14, 22:54   #60
poshh
Zadomowienie

Dot.: Co powinnam robić aby schudnąć z łydek, ud, pupy i brzucha?

No nie mogę czytać takich bzdur.. Jak ty chcesz sobie wyrobić mięśnie skoro nie będziesz im dostarczać BUDULCA? Albo chudniesz, albo robisz masę mięśniową, przecież to logiczne, że nie da się zrobić obu tych rzeczy na raz.
Trzymaj dietę na ujemnym bilansie i ćwicz, chociaż moim zdaniem chodakowska jest nieprofesjonalną trenerką.
Skalpel, turbo czy co tam, to nie ma znaczenia, ty chudnąc i tak tych mięśni nie wyrobisz.
poshh jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości