Mamusie październikowe 2015, część 4 :) ! - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-13, 11:05   #451
Daisy 85
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !

hej, mam kompa zepsytego, odezw si w nast tyg, ale zyje
Daisy 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-13, 12:19   #452
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Cześć
Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Mój dzidziol dzisiaj wyjątkowo mało się rusza, aż się stresuję :/
Moja dzisiaj też mało aktywna. Przebudziłam się po 7 to coś tam kopała, a od tamtej pory nic kompletnie. Aczkolwiek ona tak ma... Przez dzień, dwa jest mega aktywna (a wczoraj właśnie sporo się ruszała), a potem ma tak dzień, dwa odpoczynku, gdzie ruchów jest niewiele i nie są one najmocniejsze.
Taki dzisiaj upał, że zaraz się roztopię... Pojechałam zawieźć TŻtowi okulary do pracy, bo zapomniał i już do wieczora nie mam zamiaru się ruszać.
Stary 2015-06-13, 12:21   #453
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
No ja miałam trochę do kitu noc, koło 3 mnie do pionu grzmot burzy postawił, z głębokiego snu na baczność, więc obstawiam że się dzidziol zestresował nieco. Rano ze 3 delikatne ruchy i to wszystko :/
A ja ostatnio trochę zeschizowana jestem, bo się w moim otoczeniu trochę złych rzeczy podziało...i czekam na każdego kopa jak na zbawienie.

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Ja zdecydowanie wolę gładkie, lubię zmieniać różne rzeczy w wystroju mieszkania i nie chciałabym musieć dopasowywać wszystkiego pod rolety.

Natomiast ostatnio na fb widziałam coś, co mnie zatkało
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net...2c&oe=55E7A6CA

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net...13&oe=55E99270

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net...00&oe=55EE130F

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.n...4bfc9bbf3e5204

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net...c0&oe=55E99510

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net...96&oe=55F04AC6

Wyobrażacie sobie pijanym albo na kacu wejść do takiej łazienki? Zawał
Wow ale jazda z tymi podłogami Faktycznie na kacu to nie bardzo. Tym bardziej goście jak nie wiedzą że taka jest podłoga hehehhe

Daisy dobrze, ze piszesz, że żyjesz

Niud no ja ostatnio śpię jak zabita w nocy ale w sumie o 1 idę spać i o 6 się budzę Za to teraz drzemkę zaliczyłam
Stary 2015-06-13, 12:40   #454
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Dzięki za info. Chyba zostane przy takko. Ja planuje po roku kupić spacerowke a teraz wezmę tą uzywke a ja uzmyslowilam sobie ze katarku nie kupię bo mam rumbe odkurzacz i odpada...musze szukać czegoś innego
Ja spacerówke kupiłam po ok 11 miesiącach.
W ogole moim zdaniem nie ma co ładować kasy w pierwszy wozel bo najcześciej później chce się zmienić na lekką spacerówke a używany można kupić w świetnym stanie.

Co do rumby - coś za coś przynajmniej ci sama sprząta jesteś z niej zadowolona?

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
widze wszystkie te tako maja podobne wady. też mnie wkurzał dostęp do torby pod wózkiem ;p
masz jakieś namiary gdzie można kupić tą wyściółkę? bo moja taka pożółkła się wydaje, bymz chęcią wymieniła
Napisz maila do producenta albo zadzwoń. Kontakt jest na ich stronie. Ja drogą mailową wszystko załatwiłam, fajnie i bezproblemowo. A dzieciaczek miał czyściutką i nową wyściółkę. Ta stara też była taka wyblakła i pożółkła. Muszę zobaczyć jak teraz wygląda i jakby co to znowu kupie.

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-13, 12:44   #455
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
W ciągu dnia nie jest nawet w połowie tak aktywny, więc jak macie jakieś wątpliwości to proponuje ustawić sobie budzik w nocy
No moje ufo też w nocy potrafi rozrabiać, 2-3, jak mnie czasem do kibelka pogodni, to się zaczyna balanga Ale w dzień też normalnie wykazuje aktywność, tylko dzisiaj takie jakieś to...tak jakby odsypiało wczorajsze popołudniowe i wieczorne kopniaki, których fakt, było sporo.

Cytat:
Napisane przez Daisy 85 Pokaż wiadomość
hej, mam kompa zepsytego, odezw si w nast tyg, ale zyje
Dobrze że dajesz znać, czekamy

Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość
Moja dzisiaj też mało aktywna. Przebudziłam się po 7 to coś tam kopała, a od tamtej pory nic kompletnie. Aczkolwiek ona tak ma...
U mnie to chyba pierwszy tak mało aktywny dzień odkąd zaczęłam czuć ruchy...ale chyba jest wszystko w porządku, bo jak zaczęłam gadać, pukać i lekko uciskać brzuch, to dostałam dwa kopniaki jakby chciało powiedzieć "weź matka, tu się śpi!" i znowu cisza

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Wow ale jazda z tymi podłogami Faktycznie na kacu to nie bardzo. Tym bardziej goście jak nie wiedzą że taka jest podłoga hehehhe
No można wrzasku narobić, ciekawa też jestem jak zwierzęta domowe reagują na takie rzeczy
Ale pomysł mi się ogólnie podoba, może niekoniecznie do domu, tylko raczej do lokalu jakiegoś, ale fajny jest
Stary 2015-06-13, 13:14   #456
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Nie ma mnie jeden wieczor i 80postow do przeczytania dobrze ze dzis rano spokojnie

Film takie sobie byl tak na niedziele z rodzina przed tv ale nie do kina :/ bylismy na jurassic world 3d i to byla dupa nie 3d zero efektow takie efekty mam jak sobie ustawie w tv 3d:P
Ale kupilam sobie fajniutki kapelusz i gatki batmana i spidermana
A zaraz lecimy nad wode na grilla juz marynujr karkowek i mroze piwko 0 oczywiscie
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-13, 13:21   #457
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie to chyba pierwszy tak mało aktywny dzień odkąd zaczęłam czuć ruchy...ale chyba jest wszystko w porządku, bo jak zaczęłam gadać, pukać i lekko uciskać brzuch, to dostałam dwa kopniaki jakby chciało powiedzieć "weź matka, tu się śpi!" i znowu cisza

No można wrzasku narobić, ciekawa też jestem jak zwierzęta domowe reagują na takie rzeczy
Ale pomysł mi się ogólnie podoba, może niekoniecznie do domu, tylko raczej do lokalu jakiegoś, ale fajny jest
JA się w końcu położyłam na plecach i dostałam po chwili 3 kopniaki mówiące chyba "no kurde nie wygodnie mi" wstałam i cisza. Chyba chce lulać i już, albo co innego robi, bo przeciez nie wszytsk czujemy. Może cycać palunia, pępowinkę molestować, palce u nóg oblizywać albo inne czasochłonne i ciężkie zadania

Wiesz co właśnie sobie przypomniałam jak kiedys mój oglądał o jakiś nowoczesnych domach na Discovery i normalnie kopara mi opadała i były takie podłogi właśnie

Amelia
nie zamawiaj z tej strony komody, bo oni nie wysyłają. Musiałam anulować zamówienie, ale miły pan odebrał i kazał napisać maila że anuluję i bez problemu. Zamówiłam z innej strony www.pippin.pl i ponoć 29 koszt przesyłki a wszędzie ponad 48 zł, ale mogą chyba zmienić cenę transportu i dac mi znać na maila. Napisze jak poszło z nimi
Stary 2015-06-13, 13:24   #458
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie już sie zaczyna upał. Najgorzej ma być w okolicach Krakowa i u mnie Wyjdę gdzieś (jak już wieczorem). Jeszcze trochę mam pootwierane okna, ale zaraz zamykam, wentylatorek i odpuszczam sprzątanie większe dziś. Z obiadem też nie wiem co bo ni echcę nagrzewać mieszkania. Juz miałam nauczkę w zeszłym tygodniu z upałem i moim ciśnieniem
w Krakowie taka masakra, że ledwo żyję po tych wykładach. Dobrze, że jechałam z koleżanką autem z klimą. Ale przy wysiadaniu masakra, jak trzeba było przejść od auta do budynku a potem do domu chyba wejdę do basenu, bo już mamy rozłożony w ogródku

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Romba jest fajna jak się nie ma zwierząt w domu, wtedy idealnie sprząta my byliśmy z niej bardzo zadowoleni , dopóki psy nie zaczęły sierści gubić bo wtedy szybko się zapycha tymi kłakami i trzeba ją co chwilę czyścić ;/
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-13, 13:27   #459
toskaKrk
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny
My jeszcze po drodze zajechaliśmy do rodziców Tzta na dwa dni i dziś się do domu wybieramy dopiero. Ale ze względu na upał i jakiś mecz (Tż sobie wymyślił, że musi obejrzeć ) wyjedziemy dopiero ok 20 stąd.

Póki co na termometrze 32 stopnie, a ja leżę cały czas i na nic nie mam siły. Jakaś zmulona dzisiaj jestem
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-13, 13:38   #460
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
w Krakowie taka masakra, że ledwo żyję po tych wykładach. Dobrze, że jechałam z koleżanką autem z klimą. Ale przy wysiadaniu masakra, jak trzeba było przejść od auta do budynku a potem do domu chyba wejdę do basenu, bo już mamy rozłożony w ogródku

/
O Ty pindzio, ale na gulu zrobiłaś z tym basenem Pakuję się i jadę do CIebie.Twojego męża nie ma to będę spała z Tobą, brzuchami do siebie a nasze dzidzie będą się kopać albo bawiać w koso, kosi łapki

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

CHoć u mnie w domu jakoś znośnie jest i wentylatorek chodzi sobie, ale już mnie wkurza bo hałasuje mi tu
Stary 2015-06-13, 13:43   #461
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
O Ty pindzio, ale na gulu zrobiłaś z tym basenem Pakuję się i jadę do CIebie.Twojego męża nie ma to będę spała z Tobą, brzuchami do siebie a nasze dzidzie będą się kopać albo bawiać w koso, kosi łapki

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

CHoć u mnie w domu jakoś znośnie jest i wentylatorek chodzi sobie, ale już mnie wkurza bo hałasuje mi tu
zapraszam już dawno mówiłam że musimy parkę zrobić hihi
Stary 2015-06-13, 13:57   #462
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
zapraszam już dawno mówiłam że musimy parkę zrobić hihi
heheh i co później rozdzielić maluchy i im serduszka złamać jak wyjedziesz? może lepiej nie
Stary 2015-06-13, 14:19   #463
malinowa4
Zakorzenienie

Pojedziecie za nami

Kurde ale ciapa jestem, wszystko mi z rąk leci rozbiłam w drobny mak szklana miske, na to spadla butla pepsi i się przedziurawila, wszędzie jest szklo i wszystko jest w pepsi uciaptane
Stary 2015-06-13, 14:31   #464
krolewna1986
Wtajemniczenie

jeju jaki ukrop byliśmy dzisiaj oglądać płytki do przedpokoju, bo lada moment ruszamy z remontem.. może Wy dopomożecie: ma któraś z Was na ścianie cegiełkę? nie chodzi mi o żaden kamień itp tylko taką imitację starej cegły.. bardzo malo tego w sklepach

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-13, 14:38   #465
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Pojedziecie za nami

Kurde ale ciapa jestem, wszystko mi z rąk leci rozbiłam w drobny mak szklana miske, na to spadla butla pepsi i się przedziurawila, wszędzie jest szklo i wszystko jest w pepsi uciaptane
o w mordę. Współczuję. Wszystko się klei później

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

królewna nie widziałam nigdzie takich, ale pewnie dlatego, ze specjalnie nie zwracałam uwagi, ale chyba faktycznie mało, bo wszędzie tylko inne faktury widziałam
Stary 2015-06-13, 14:40   #466
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
o w mordę. Współczuję. Wszystko się klei później

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

królewna nie widziałam nigdzie takich, ale pewnie dlatego, ze specjalnie nie zwracałam uwagi, ale chyba faktycznie mało, bo wszędzie tylko inne faktury widziałam
No taka nieporadna ostatnio jestem ze masakra :/ któraś jeszcze tak ma?
Stary 2015-06-13, 14:42   #467
Kuapouszka
Zadomowienie

Cytat:
Mam i ja, szczególnie talent do uderzania się :/

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-06-13, 14:45   #468
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Cytat:
Ja zawsze byłam niezdarą i dużo rzeczy mi z rąk leciało, pewnie dlatego teraz nie czuję dużej różnicy.
Stary 2015-06-13, 15:04   #469
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Pojedziecie za nami

Hahah wyobrazilam sobie ze mi sie to przytrafilo ... bym lezala ze smiechu i wolala tz aby to zrobil bo nie dam rady

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Aaaa zapomnialam wam cos opowiedziec
Wczoraj w kinie ogladam film i byla jakas scena jak ten glowny aktor wchodzil po schodach i Tz do mnie ale fajny motor haha a ja co jaki motor zauwazylam ze patrzylam na tylek hahah a sie smialam w kinie z 10 minut ale glupio bylo mi powiedziec czemu
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-13, 15:08   #470
malinowa4
Zakorzenienie

A mnie to tak zirytowalo . A ja zawsze płacze ze złości heheh
Stary 2015-06-13, 15:18   #471
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Roomba jest fajna do codziennego ogarnięcia z grubsza, ale konkretnie odkurzyć się nią nie da moim zdaniem, nie w każdy kąt jest w stanie wejść. Jednak nie ma to jak moje sokole oko i rąsia kierująca szczotę odkurzacza w dane miejsce

Cytat:
JA się w końcu położyłam na plecach i dostałam po chwili 3 kopniaki mówiące chyba "no kurde nie wygodnie mi" wstałam i cisza. Chyba chce lulać i już, albo co innego robi, bo przeciez nie wszytsk czujemy. Może cycać palunia, pępowinkę molestować, palce u nóg oblizywać albo inne czasochłonne i ciężkie zadania
A to możliwe, jak tak się w siebie wsłuchałam, to czuję, ale bardzo delikatnie, właśnie tak jakby się zajmowało toto czymś innym

W ogóle brzuch mnie dziś ciągnie niemiłosiernie, pierwszy raz nie z boku, a na dole na środku, rozciąga się i ogranicza mi ruchy. Najpierw się przestraszyłam, bo przy małych ruchach dzidziola to tak średnio się mi to widziało, ale nic więcej się nie dzieje, a dzidziol przy mojej największej panice zasadził kopa, więc trochę lżej, staram się być spokojna...względnie.

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
może Wy dopomożecie: ma któraś z Was na ścianie cegiełkę? nie chodzi mi o żaden kamień itp tylko taką imitację starej cegły.. bardzo malo tego w sklepach
coś takiego? http://www.leroymerlin.pl/materialy-...Q&gclsrc=aw.ds

U mnie jest tego sporo, bez problemu z wyborem koloru i fakturą tej "cegły" - można znaleźć mniej i bardziej realistyczne. Poszukajcie w sklepach, które mają płytki zewnętrzne, elewacyjne Bo w zwykłym sklepie typu glazura/terakota faktycznie może nie być.

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Wczoraj w kinie ogladam film i byla jakas scena jak ten glowny aktor wchodzil po schodach i Tz do mnie ale fajny motor haha a ja co jaki motor zauwazylam ze patrzylam na tylek hahah a sie smialam w kinie z 10 minut ale glupio bylo mi powiedziec czemu
wyobraziłam to sobie
Stary 2015-06-13, 15:35   #472
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Hahah wyobrazilam sobie ze mi sie to przytrafilo ... bym lezala ze smiechu i wolala tz aby to zrobil bo nie dam rady

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Aaaa zapomnialam wam cos opowiedziec
No mnie by nie było do śmiechu jakby się cola wylała. Szczególnie w kuchni i by wleciało pod meble grrrr jak kiedyś mleko, ale zła byłam.

O Ty zboczuszku mały. Dupcie sobie poszła oglądać do kina

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Elve mnie jak ciągnie i mam napięty brzuch to zawsze mniej czuję ruchy. Myślę, ze się napina macica i wtedy mniej czuć
Stary 2015-06-13, 15:40   #473
krolewna1986
Wtajemniczenie

elve właśnie o takie mi chodzi moze trochę inny kolor, ale ma być cegła, a nie jakieś kamienie. Rzeczywiście poszukam w innych sklepach, dzięki

Juliś 

Aniołek[*]30tc
Stary 2015-06-13, 15:46   #474
sabonka123
Rozeznanie

Cytat:
Pojedziecie za nami

To ostatnio mój mądry kot sobie skoczył na lodówkę a z lodówki hyc na szafki na których mam pełno sprzętu... tak się dziad przeciskal ze zrzucił szklany garnek zaroodporny którego ani razu nie użyłam :p odkurzalam juz wiele razy a koty nadal skądś wygrzebuja szkło.

Dzidziuś 10.10.2015
sabonka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-13, 16:04   #475
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sabonka123 Pokaż wiadomość
To ostatnio mój mądry kot sobie skoczył na lodówkę a z lodówki hyc na szafki na których mam pełno sprzętu... tak się dziad przeciskal ze zrzucił szklany garnek zaroodporny którego ani razu nie użyłam :p odkurzalam juz wiele razy a koty nadal skądś wygrzebuja szkło.
CO to kicia spiderman ze na lodówkę się wdrapał?

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

A moja niunia to chyba na złość tacie robi, bo jak on patrzy to nie chce kopać a jak wyjdzie albo go nie ma w domu to daje czadu hehhe nasłucha się jak mama narzeka na tatę i tez ma focha
Stary 2015-06-13, 16:55   #476
krolewna1986
Wtajemniczenie

a mój dzidziol też nie kopie za bardzo..ale jeszcze nie schizuję, to dopiero 20 tydzień, wtedy jeszcze ruchy nie muszą być regularne

Juliś 

Aniołek[*]30tc
Stary 2015-06-13, 16:59   #477
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
a mój dzidziol też nie kopie za bardzo..ale jeszcze nie schizuję, to dopiero 20 tydzień, wtedy jeszcze ruchy nie muszą być regularne
Ano nie musza co nie znaczy, ze się nie rusza. Jak takie malutkie to musi nieźle przygrzać żeby mama czuła. Może słabiej kopać, ze nawet nie czuć
Stary 2015-06-13, 17:08   #478
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Ano nie musza co nie znaczy, ze się nie rusza. Jak takie malutkie to musi nieźle przygrzać żeby mama czuła. Może słabiej kopać, ze nawet nie czuć
tak też sobie tłumaczę i jeszcze nie schizuję w poniedziałek się dowiem ile ten złośliwiec waży, więc to mnie uspokaja

Juliś 

Aniołek[*]30tc
Stary 2015-06-13, 17:21   #479
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
tak też sobie tłumaczę i jeszcze nie schizuję w poniedziałek się dowiem ile ten złośliwiec waży, więc to mnie uspokaja
hehe bo te małe takie złośliwe

JAk tam znosicie upały?
Stary 2015-06-13, 17:33   #480
krolewna1986
Wtajemniczenie

ja na razie nawet nieźle.. na szczęście w domu nie mam ukropu ufffff ale na dwór to nie ma co bez wody wychodzić

a co do zębów, zapomniałam Wam napisać, że byłam u dentysty, zrobiła mi tą szóstkę na szybciocha, a co do jedynki, to jeszcze ją trochę ponoszę w buzi starła mi się i może dlatego mnie bolała, kazała wypróbować sensodyne na szkliwo i póki co nic nie boli mówiła, że w ciąży często problemy z dziąsłami i ze szkliwem, więc może jak Wam krwawią dziąsła (mi też czasem), to warto wypróbować te droższe pasty??

Juliś 

Aniołek[*]30tc
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości