|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4292 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)
Hej Dziewczyny
U mnie od rana leje! W końcu się powietrze zmieniło i można oddychać. Ja odwiozłam Młodą do przedszkola i leżę... Powiem Wam że cały czas jestem w stresie że mogę urodzić na tym etapie. Brzuch mnie boli ale może to stres skoro tak przeżywam. Familia też się strasznie przejeła i ciągle do mnie wydzwaniają a ja się jeszcze bardziej wtedy wkurzam i stresuje a przecież chcą dobrze ![]() Nawet boje się wyprawkę zamówić a powinnam to zrobić bo przeciez może się okazać że resztę ciąży spędze w szpitalu a ne mam nic oprócz ciuczków i wózka ![]() moniska139 |
|
|
|
#4293 |
|
Zakorzenienie
|
Czy mam sie martwic jak dzidzia kopie.... Hmmm zbyt często ? Wczoraj tak robil z 10min i teraz znow to czuje... Ogolnie jest bardzo ruchliwy, przesuwa sie, przeciska ale to inne uczucie. Nie wiem czy umiem opisac... Po telej stronie na dole czuje taki miarowy rytm. Jak by wystawil leciutko raczke i tak miarowo pukal mnie w brzuch, delikatnie, co sekunde doslownie.
|
#4294 |
|
Zakorzenienie
|
Czkawka ?
|
#4295 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Melduję, że powróciłam ze Szklarskiej Poręby, byłam tam za dzieciaka i byłam mile zaskoczona to jak Szkarska sie zmienila, nie jest juz wcale taka malutka, nałaziłam się sporo, ale dobrze mi to zrobiło, wjechać co prawda na Szrenicę nie mogłam, ale i tak klimat górski sprawił, że odżyłam
No szkoda tylko, że to taki krótki pobyt był. Czytałam Was cały czas, wiec jestem na bieżąco. nie strasz bo ja jeszcze w ogóle nieprzygotowana no ale ja mam jeszcze dwa miesiące myślę że jutro skończą remontować łazienkę, mąż zabierze się za panele w pokoju małego, później małe odmalowanie pokoju, składanie mebelków (jutro mają przyjsc). Pranie, prasowanie no i muszę pozamawiać jeszcze wszystko co potrzebuje do szpitala i dla małego. Cytat:
Oczywiście wierzę że to będzie mega cudowny czas. Moja koleżanka po porodzie miała małe stany depresyjne, nie rozumiała co jej córka od niech chce, ciągłe kolki, zaparcia, wiec na pewno może być różnie. Chociaż ja nastawiam się pozytywnie i mam nadzieje że poradzimy sobie z wszystkimi przeciwnościami losu. Cytat:
![]() Cytat:
Oczywiście nie wolno popadać ze skrajności w skrajność. Cytat:
Trzymam kciuki i jak wszytskie, czekam na wieści. Będzie napewno wszystko dobrze. Cytat:
![]() Cytat:
?Ja tez mam dzisiaj wizytę u lekarza, jutro miałam mieć prenatalne, ale przeniosłam na przyszły poniedziałek Więc będę oglądała synka tydzień po tygodniu
|
|
#4296 |
|
Zakorzenienie
|
No kuzde nie wiem... Mozliwe ze czkawka? Polozylam sie teraz na plecach zeby zobaczyc i cala lewa strona brzucha tak faluje podskakuje bardzo miarowo
.. Nagralam to na kom ale nie da sie tu chyba filmiku wrzucuc co? Normalnie strach mnie oblecial...
|
#4297 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Maja mój kopie cały czas. Dostałam teraz od gina kartkę aby liczyć ruchy codziennie ma być min 10 a 10 to ja mam w ciągu 10 sekund. Też się zastanawiam czy to normalne? Dziewczyny szukam białej pojemnej komody do pokoju Tymka nie mogę kupić szafy bo to mały pokoik ze skosami. Ale przeglądam allegro a tam same małe komody w które się nie pomieszczę. Widziałyście gdzieś może jakieś duże i żeby cena nie była przesadzona? |
|
|
|
|
#4298 |
|
Zakorzenienie
|
No ja tez go tak czuje. Bez przerwy hasa.
Komody duze widzialam... Ale ceny tez z kosmosu... A jaka glebokosc chcesz?
|
#4299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja to się tak wścieka jak ma,że też się wierci we wszystkie strony
|
|
|
|
|
#4300 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4301 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Całą noc się męczyłam Było mi duszno, gorąco, budziłam się spocona... a później ataki zgagi. Jestem tak wymęczona, że szkoda gadać. Najchętniej poszłabym spać i przeleżała cały dzień, ale tak się niestety nie da. Niedługo ma być kurier z moim zamówieniem z tchibo, później muszę lecieć po zaświadczenie o zameldowaniu do urzędu dzielnicy (potrzebuję na środę do szkoły rodzenia) i jeszcze powinnam pojechać w końcu odebrać zamówienie z c&a, bo coś tam na lato dla siebie wzięłam jakiś czas temu Jak wrócę do domu to wiadomo, obiad trzeba zrobić no i chyba zacząć pakowanie, bo wczoraj odebraliśmy klucze... Także nie odeśpię raczej. Cudnie, że pogoda się zmieniła i dziś ochłodzenie.. tylko czemu dopiero rano, a w nocy jeszcze masakra była? Cytat:
Cytat:
![]() Właśnie czym prędzej powinnaś zamawiać wyprawkę, bo w razie jakbyś faktycznie trafiła do szpitala? Albo TFUTFUTFU urodziła? Wtedy głowy do tego mieć nie będziesz... Cytat:
Może u Ciebie podobnie? Albo czkawka
|
|
#4302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobacz sobie tu: http://jysk.pl/przechowywanie/komody...kokkedal-white http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00214553/ http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20245370/ http://decomania.pl/pl_PL/p/Komoda-T...FWrqcgodC3YASw http://decomania.pl/pl_PL/p/Komoda-T...FWrqcgodC3YASw http://decomania.pl/pl_PL/p/Komoda-T...FWrqcgodC3YASw http://allegro.pl/komoda-kredens-4-s...063802025.html -mam tą w garderobie ale inny kolor - nawet ok ... dla dzidzi na ciuszki nie jest za wąska...
|
|
#4303 |
|
Zakorzenienie
|
Aa, zapomniałam napisać, że wczoraj pojechaliśmy obejrzeć wózki jeszcze raz i fotelik. Jesteśmy zdecydowani na 100% na Murę 4 plus, tylko koloru nie wybraliśmy. Przy foteliku jeszcze rozmawiamy...
![]() Ostatnio pisałyśmy o minusach tego wózka to jeszcze telepiąca się gondola Tak trochę jakby niestabilna była, źle wpięta, ale sprzedawca powiedział, że niestety tak jest.I zaczepy na torbę do wózka są nisko, przy spacerówce będzie przeszkadzać torba jak będziemy chciały oparcie obniżyć. Ale to drobiazg.
|
#4304 |
|
Zakorzenienie
|
nie mam pojęcia... nadal mi tak podskakuje cały brzuch a po lewej bardziej...
|
#4305 | |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Nicole`_;51749003]Hej
Całą noc się męczyłam Było mi duszno, gorąco, budziłam się spocona... a później ataki zgagi. Jestem tak wymęczona, że szkoda gadać. Najchętniej poszłabym spać i przeleżała cały dzień, ale tak się niestety nie da. Niedługo ma być kurier z moim zamówieniem z tchibo, później muszę lecieć po zaświadczenie o zameldowaniu do urzędu dzielnicy (potrzebuję na środę do szkoły rodzenia) i jeszcze powinnam pojechać w końcu odebrać zamówienie z c&a, bo coś tam na lato dla siebie wzięłam jakiś czas temu Jak wrócę do domu to wiadomo, obiad trzeba zrobić no i chyba zacząć pakowanie, bo wczoraj odebraliśmy klucze... Także nie odeśpię raczej. Cudnie, że pogoda się zmieniła i dziś ochłodzenie.. tylko czemu dopiero rano, a w nocy jeszcze masakra była? Raz tak miałam, wystraszyłam się jak nie wiem... miałam na sobie jasne spodnie, poszłam do toalety, patrzę a tam plama między nogami... normalnie na spodniach. I lekka panika co teraz... wody mi się sączą? No, ale przebrałam się i sprawa się nie powtórzyła, chyba śluz taki wodnisty mocno i w większej ilości? 3 dni później byłam u ginekologa i wszystko pozamykane na 4 spusty, także nie wiem... Ale czemu się boisz robić wyprawkę? Z powodu przesądów? No daj spokój... ![]() Właśnie czym prędzej powinnaś zamawiać wyprawkę, bo w razie jakbyś faktycznie trafiła do szpitala? Albo TFUTFUTFU urodziła? Wtedy głowy do tego mieć nie będziesz... Ja miałam bardzo podobną nockę A jeżeli chodzi o wyprawkę to wiem że to strasznie głupie. Sama na siebie jestem zła że tak myślę ale tak się boje! Szukam komody i zamiast czarnowidzctwa zajmę się wyprawką! ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4306 |
|
Zakorzenienie
|
magdowe ale tak czy siak przesad jest taki by do polowy ciazy nie kupowac nic... A polowe dawno masz za soba :-D
|
#4307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w sobotę jeszcze jadę do Kielc pooglądać wózki. A nad fotelikiem jakim myślicie ?
|
|
|
|
|
#4308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4309 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To na pewno czkawka, mi też często tak miarowo brzuch podskakuje. Nie stresuj się.
|
|
#4310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierwszy mogę wczepić na murę, drugi niestety nie jest kompatybilny z wózkiem (ale bardziej do nas przemawia...).
|
|
#4311 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieje bo serio sie zestresowalam... Z tyłu glowy juz mysli głupie... Nawey nie pisze....
|
#4312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i pięknego Korsika sobie zamówiłaś
|
|
|
|
|
#4313 | |
|
Zakorzenienie
|
Majka, nie stresuj się, że maluch się rusza
Naprawdę... Wyspało się dziecię i szaleje, później zaśnie i będziesz świrować, że się nie rusza, zobaczysz ![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
![]() Mi ten dodatkowy kod nie wszedł... ale i tak się cieszę, bo jak za darmo ten Jet Set... jak mi kod wejdzie to jeszcze portfel łyknę
|
|
#4314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4315 |
|
Zadomowienie
|
nicole u mnie gondola tez sie nieco buja ale musze sprwdzic czy dobrze ja wpielam,mam brevi ovo, od Roxany kupilam.
magdowe mamy XXI wiek nie sredniowiecze ,a potem kto za mnie skompletuje wyprawkę ? lepiej zawczasu osobiscie sie tym zajac niz zdawac sie potem na meza czy innych członków rodziny.ja mialam nie duzo do kupienia, ale zawsze jakies wydatki się pojawiają... Opieki sie nie obawiam zreszta przy synku tez wszystkiego sie nauczylam,choc rozumiem ze brak doswadczenia robi swoje... ja przez piatek i sob zdychalam przez ten upał,dlatego stwierdzilam,ze jak znow nastana takie tropiki moge sie rozpakowac wbrew wlasnej woli... Wogole ciagle siedzimy na dworze wczoraj na obiad zrobilismy grilla,super bylo pomijajac ze bratowa mnie wkurzala bo zamiast mi pomoc to poszla sie kąpać i na gotowe przyszla, dama jedna na karetce spi,bo wiem ze ze co noc nie wyjezdzaja a zyur ma raptem 2 w tyg. w US tez papierki przerzuca..a ja ryz salatke mieso nasmarowalam a jej trudno sztućce czy talerze przyniesc..grr ciekawe czy pozmywala bo i w to watpie.. dla siebie torbe do szpitala juz mam,kosmetyki poodlewane ,ciuchy podklady podpaski itd. tylko dokumenty ladowarka i rzeczy dla malej. ciuszki na wyjscie mi dowioza ja tylko wezme pieluchy, przezywam zeby nie musieli mnie ciąć...wolalabym sama urodzić,obrócona jest odpowiednio, wiec moze bedzie ok jak Wasze dzieci zachowują się w obliczu tych zmian? pojawienie się rodzeństwa? moj dosc dlugo byl sam...moj teraz czesto sie przytula i chce byc czesto ze mną,chce cos kupic malej.
|
#4316 | ||||
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny ciezka noc za mna. Michaśko caly dzien sobie smacznie spal i postanowio troche podemerwowac mame i od 22 do 2 w nocy urzadzil sobie tańce.... a ja spwc nie mogłam, potem przyszla do nas burza chybq od was ze slaska... walilo piorunami jak nie wiem. Uwielbiam burze ale ta mnie mocno wymeczyla.. zasnęlam dopiero po 4 jak juz switalo...
Na szczęście do konca tygodnia zapowiwdaja w okolicach 20 stopni wiec moze nabiore troche sił Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny chyba kupie kosz mojzesza, ktoras cos slyszala czy to dobre rozwiazanie na pierwsze miesiące? |
||||
|
|
|
#4317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Roxana- jak bedziesz szla ogladac szpital to zerknij jakie sale sa na poloznictwie- siostry kolezanka jest teraz w szpitalu i napisala jej, ze teraz wszystkie sa dwuosobowe bo niby zrobili remont, ale moja siostra jak w grudniu rodzila to byla tylko 1 dwuosobowa i zadnego remontu w tym czasie, wiec sie teraz zastanawiamy jak to mozliwe, czy czasem ta dziewczyna czegos zle nie zrozumiala
|
|
#4319 |
|
Zadomowienie
|
beatrix28 nie wierzę w przesądy! Ciuszki i wózek mam już od dawna ale od tej czwartkowej wizyty jestem sparaliżowana ze strachu i nie mogę sobie z tym poradzić.
beaciorq wem że lepiej było by na żywo pooglądać ale że mam leżeć i wstawać tylko do wc to muszę pozamawiać wszystko przez neta. Kosz mojżesza kupiłam przypadkiem na samym poczatku ciąży w ciuszku nowy z metkami za 25 zł ![]() Nicole`_ gratuluje wyboru wózka
|
|
|
|
#4320 |
|
Zakorzenienie
|
Przysnelo mi sie... Nawet nie wiem kiedy.
Lol
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:55.

jeszcze bym pospała ale jestem mega głodna 

Było mi duszno, gorąco, budziłam się spocona... a później ataki zgagi. Jestem tak wymęczona, że szkoda gadać. Najchętniej poszłabym spać i przeleżała cały dzień, ale tak się niestety nie da. Niedługo ma być kurier z moim zamówieniem z tchibo, później muszę lecieć po zaświadczenie o zameldowaniu do urzędu dzielnicy (potrzebuję na środę do szkoły rodzenia) i jeszcze powinnam pojechać w końcu odebrać zamówienie z c&a, bo coś tam na lato dla siebie wzięłam jakiś czas temu
Jak wrócę do domu to wiadomo, obiad trzeba zrobić no i chyba zacząć pakowanie, bo wczoraj odebraliśmy klucze... Także nie odeśpię raczej.